Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7465) Szten Márs válasza kp78 (#7462) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Simán lehet jó DSLR-eket kapni 150 ezerig :K
Viszont te ultrazoom-ot akartál. Nem tudom hogy a nagy zoomátfogás mennyire igény. A legtöb tükrös gép 18-55-ös alapobjektívvel érkezik, ami 3x-os zoomtartományt fed le.

Ebben az árkategóriában lehet ajánlani a Pentax K-x-et, baromi jó szenzorral, jó keresővel, viszont ceruzaelemmel, vagy ceruzaelem alakú aksival működik - ez egyeseknek előnyt, másoknak hátrányt jelent, részemről pedig teljesen mindegy, nem eszerint válogatnék gépet, de azért megemlítendő lehet.
18-55 alapobjektívvel, vázba épített képstabilizátorral - ami azt jelenti, hogy minden rá tett objektívvel lesz képstabid.

Aztán Nikon D3000:
Kissé régebbi, kevésbé jó érzékelővel, viszont azt tudni kell, hogy ez az érzékelő is összehasonlíthatatlanul, sok-sok nagyságrenddel jobb bármilyen kompakténál, illetve alacsony-közepes érzékenységeken aligha fogsz látni bármi különbséget az előző gép képei és a Ninkon D3000 képei között - már ami pl a képzajt illeti. Ahhoz, hogy ennek a szenzornak a hátránya, vagy inkább úgy fogalmaznám, hogy annak az előnye kijöjjön ISO 800 felett kéne fotózni, jellemzően pedig azalatt fotóznak az emberek.
Az objektívje viszont 5,8x-os zoomátfogású, kezdőobjektívhez képest teljesen jó minőségű, és az objektívbe van építve a képstabilizátor - ami azt jelenti, hogy a vázba épített képstabival ellentétben itt a hatása már a keresőben is megmutatkozik, a keresőkép is stabilizált lesz.

Olyan Canont, amit szívesen ajánlanék, ebben az árkategóriában - bevallom, nagy meglepetésemre - nem találtam. Az Olympusnál ugyanez a helyzet, a Sony kínálatát pedig nem ismerem, abban nem akarok okoskodni.

Ezt a két gépet ajánlanám tehát első körben, mindkettő másban jó. A Pentax javára a szenzor, a Nikonéra az objektív írható. Nekem van egy olyan érzésem, hogy az objektív nyújtotta plusz lehetőségeket sokkal gyakrabban használnád, és sokkal jobban kihasználnád, mint a szenzor nyújtottát, így ha mostanában nem tervezel plusz objektívek vásárlását, neked inkább a Nikont ajánlanám - Pentaxosként is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.