Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49594) minimumgame


minimumgame
tag

Sziasztok!

2016 óta használok egy Canon EOS 1200D-t. Hobbi szinten fotózok,videózok, főként utazásoknál, nyaralásoknál, eseményeknél, (emberek-portré ritka) de rendszeresen fotózok ezeken kívül is hétvégente, vagy néha videózás csak úgy.

Fél éve használok egy Galaxy S9 telefont, amit a 4K-s videóminősége miatt választottam+gimbal.
Videóban (számomra) nem kérdés, jobb a telefon. Viszont a fotók minősége is meglepett, automatán sokszor találtam jobbnak a telefon képeit, főleg a színeket, de még a részletesség is volt, hogy jobb. Ehhez hozzá tartozik az, hogy csak előveszem zsebből, nem cipelek külön DSLR-t, nem állítgatok semmit, nem ülök le utómunkázni, gyorsan megvan a kép stb.
Ezek miatt egyre inkább elhanyagoltam használni a fényképezőt, mert nem éreztem akkora minőségbeli különbséget -arra a célra amire nekem kb. 80%-ban kellenek a fotók (megmutogatni, felrakni ide-oda)- .
De persze van, hogy nélkülözhetetlen és egy jó eredményért az sem számít mennyi felszerelést kell cipelnem.

A kérdésem az lenne tudtok-e olyan DSLR vagy MILC gépet ajánlani ami 4K videózásra, fotózásra minőségben előrelépés, a fentiekhez képest, viszont nem akarok fél milliót szánni egy vázra, meg külön százezreket stabilizátorra, objektívre mert nekem nem éri meg és nem használom ki jelenleg.

Köszi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.