Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48699) Rapid136 válasza chef69 (#48686) üzenetére


Rapid136
őstag

A gyerek oké, de makrózni meg egyéb témáknál simán jó a manuális obi.
A szemed meg mindegy milyen, a belső keresőben bele tudsz nagyítani a képbe és ellenőrizni az élességet.
A MILC legnagyobb előnye hogy az elektronikus keresőben azt a képet látod amit az érzékelő, beállítás kérdése hogy optimális képet vagy az a beállításoknak megfelelőt mutasson. Ha nem jó a WB beállítás akkor a keresőben rögtön látod, ha alá vagy fölé kell exponálni az is rögtön feltűnik, gyakorlatilag azt a képet látod amit aztán rögzit a gép.
Ja és a belső keresőben vissza tudod nézni a képet, nem kell elkapkodni a szemedtől állandóan, vagy épp a kihajtható LCD-n csipőből tudsz fotózni. (tudom tükrösön is lehet ha van benne LiveView és kihajtható LCD)
Amúgy makrózni, gyerekezni lehet jobban járnál egy APS-C vázzal, a nagyobb mélységélesség miatt. A FF vázon már két arcból az egyik lehet nem lesz éles ha nincsenek teljesen egyvonalban.
Szűk mélységélesség csak komolyabb portréknál érdekes inkább.
Sony vázakra, ha még garis akkor ki tudod bővíteni néhány évvel utólag is baráti áron.

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.