Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16461) k1csi válasza sir_mook (#16457) üzenetére


k1csi
senior tag

FF váz. Canon 5D - 160-180 ezer ft. Ennyiért 1-2 éves Nikon D7000-t kapsz.

Kb ugyanazt tudják zajban, dinamikában a D7000 jobb (Measurements fül), az 5D középső AF pontja lehet jobb, egyébként megint a D7000.

UW helyett lehet panorámázni.

Ha megnyitottad volna a (második) csillagfotós blogot, láthattad volna, hogy 518 meg 304 másodperces fotók voltak (nem 30) mert okos kis szerkezet forgatta a gépet.

Halszemből (diagonális) nagyon jól lehet defishelni (persze széleken gyenge lesz a felbontás, viszont megint hobbiról beszélünk). Bárcsak mindenféle felesleges szűrők helyett ezt tennék be a vázakba...

No mindegy. Ráengedtem egy gyors defisht a halszemre (tényleg nem volt kedvem vele játszani, jobbra is meg lehet csinálni):

Személy szerint nagyon nem így csináltam volna a képet (hanem árbócra tettem volna a kamerát), de hát ugye hozott anyagból dolgozok és ha már betöltöttem gyorsan csináltam egy kis perspektíva korrekciót is (a defish után itt tényleg nagy felbontás veszteség lett):

Szerintem.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.