Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15607) k1csi válasza Stauffenberg (#15598) üzenetére


k1csi
senior tag

a Canon még Magic Lantern nélkül is kimagaslóan jobb az összes közül

Azt azért itt nem ártana elmondani itt, hogy a Canon is alapvetően fényképező azaz nincs használható AF videónál és amiért jobbnak szokás mondani pl. a Nikon D5100-nál az pl, hogy szabadon állítható a záridő akár felvétel közben is (tip. az fps dupláját szokás megcélozni mert attól szép folytonos sokak szerint filmszerű lesz a mozgás). Hobbi célra nem biztos, hogy hatalmas különbség van a két váz között.

Ebben a kategóriában viszont van néhány alapvető hiányosság (az AF-en kívül) a Canonnál: Pl. line skipping van pixel binning helyett azaz sorokat dob el ami miatt kevés fényben (fényerős obi nélkül ami ha nagyobb mélységélesség kell csak zavaró) nem remekel.
Mivel videó alatt nyilvánvalóan nincs kereső, csak hátsó LCD (itt az EVF-es vázak előnyben vannak) ergonómia szempontból még jópár kiegészítővel is elsősorban tervezett "filmezésre" mintsem ad-hoc eseményvideózásra alkalmas.
Mindezt azért írom mert volt már aki DSLR videózás topikban bukott ki, hogy ez így neki nem jó és ha tudta volna nem vette volna meg...
Egyébként meg vsz. Magic Lantern nélkül inkább csak valamivel jobb, mintsem kimagaslóan. A ML sokat dob hozzá, de mégy így sem lesz camcorder aki ilyesmit keres.

BiriBum
Igazad van, két azonos szenzoros váz között is hatalmas különbségek vannak (Pl. a Canon a 7D óta az összes xxD és xxxD vázba ugyanazt a szenzort tette mégis tök más kategóriás vázak ezek), viszont a K30 nemcsak paraméterekben, hanem árban is inkább a D7000-hez van közelebb azaz inkább ahhoz lenne érdemes hasonlítani.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.