Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14028) Stauffenberg válasza Mr.Csizmás (#14027) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Én a főnököm NEX 7-esét viszem el néha egy körre. AF nem kell, mert nagyon prímán és gyorsan használható focus peaking van minden NEX-ben. Ő vett egy viszonylag vékony adaptert ami a NEX-et Nikon bajonettestre alakítja és van egy csomó céges objektívünk ami használható, de van neki egy saját 1970-es Nikkor 50mm f/1.2 objektíve is (súlyos darab, csupa acél és üveg az egész, de az én ízlésemnek már ez is könnyű és kompakt, amúgy sem zsebben meg övtáskában akarom cipelni). De a Samyang, Zeiss és a Sigma például tudtommal most dob piacra néhány fényerős és jó képességű objektívet E-bajonettre. Szóval szerintem szépen épül és szépül a rendszer. De nekem például pár régi analóg objektív is megtenné, mert imádok focus peaking mellett manuálisan fókuszálni.

Egyébként engem sem érdekelne a rendszer. Ha visszaolvasol, akkor a 130 ezres Canon EOS M-et hagytam ki, mert nulla objektív van a kínálatban. Ha legalább focus peaking lenne, akkor megelégednék hozzá pár minőségi AF nélküli objektívvel is... de az sincs. Magic Lanternre meg nem akarok alapozni, de még ők sem tudtak eddig mit kezdeni az érintőképernyővel.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.