Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12157) Abry válasza Csaabi (#12129) üzenetére


Abry
tag

Én a helyedben vennék egy canon 1100d-t (kitobival 110-120k) + 55-250 IS II (68k). Ezzel eldöntheted, hogy érdekel-e annyira a fényképezés, hogy komolyabb gépre válts. Semmi értelme komoly gépnek, ha nem akarsz mélyebben foglalkozni a fényképezéssel.

Honnan tudod, hogy mélyebben akarsz foglalkozni vele? Első lépésként el kéne olvasnod pár könyvet (és természetesen végigpróbálni a tanácsokat), ha még mindig érdekel, akkor jöhet a következő lépés (itt már legalább olyan 2k expónál kell tartanod hobbi fotózás esetén): fotópályázatra nevezés (ugyanis ahhoz, hogy otthonra csinálj néhány albumot, nem kell profi gép, a belépő szintű dslr-ek bőven jó képet csinálnak), itt derül ki, hogy van-e tehetséged-türelmed-kreativitásod-ötleted a komolyabb fényképezéshez. Sokkal többet számít a gondolkodás, mint maga a gép, azaz kompakt géppel is lehet olyan fotókat csinálni, amitől leesik az állad, ugyanakkor pro dslr-el is lehet olyan ocsmány, unalmas képet csinálni, hogy azonnal sírva fakadsz.

ui.: Ha már szó volt a pentaxról, akkor inkább a k-5, mint a k30, 10essel drágább azt hiszem, és sokkal komolyabb felszereléssel bír. Viszont nem hiába a Canon és a Nikon a sztár ebben a szegmensben, szélesebb és minőségibb obi park még mindig többet számít, mint egy-egy más márka által kihozott forradalmi újdonsággal rendelkező váz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.