Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11601) Throme válasza tothl (#11600) üzenetére


Throme
veterán

A dpreview-n néztem teszkép összehasonlításban a nikon kis gépeit és részletességben szerintem elmarad a többi versenyzőtől (pl oly e-pl3).
Azt a szenzort nem ártott volna valamely milc nagyobb szenzorával helyettesíteni. Vagy akár meglépni, amit a canon is, hogy aps-c lapkát tettek a milcükbe.
Pedig egy átalakítóval még a nikon obikat is kipróbálhatnám a kis J1-en...
Kíváncsi leszek, hogy mit lép majd a nikon ezen a fronton.

Vannak fent képeid publikus oldalon? Megnézném miket lő a kis nikon milc...

(#11602) _adaml21_


_adaml21_
őstag

Egy-két héttel ezelőtt feltettem egy kérdést, és sajnos nem kaptam rá választ, de azóta cselekedtem, és már csak a végső döntést kellene meghoznom.

Kompaktról váltok DSLR-re, és körülbelül olyan 200-220 ezer forintom van, de ebből ki kell jönnie a fontosabb kiegészítőknek is, mint táska, memóriakártya.
Olvasgattam a fórumot, nézegettem külföldi és hazai oldalak tesztjeit, elmentem MM-be, és tapogattam Canon 550D-t, 1100D-t, Nikon D5100-at, D3100-at. Végül 2 versenyző maradt, a D5100 és a D3200, amik közül egyre inkább utóbbi felé húz a szívem, méghozzá két dolog miatt:
Egy régebbi Pentax gépünkben (kompakt) is kihajtható kijelző volt, és pár év után meghibásodott, így jobban örülnék, ha nem lenne kihajtható, de én azért látnám a pozitív oldalát is. A másik, hogy D3200 tud magyarul, aminek a hiánya engem nem, de édesapámat annál inkább zavarná, mivel ő is használná a gépet.
Amit fényképezni szoktam: nyaralások, túrák során a természetet, valamint városi látnivalókat, néha beltérben (templomok, múzeumok), utcán autók (ez a személyes mániám), bizonyos élethelyzetek (születésnap, torta, miegymás). Nem szoktam virágokat 2-3 centiről makrózni, de nem bánnám, ha egy bizonyos minőségben erre is képes lennék, valamint sporteseményeket se nagyon szoktam. DSLR témában abszolú kezdő vagyok, alap dolgokkal azért tisztában vagyok.

Az egyik kérésem az lenne, ha nagyon le akartok beszélni a vázról, akkor tegyétek meg, és azért indoklást is szívesen vennék, esetleg Canonos alternatíva? A másik, pedig hogy 18-55-höz képest 18-105 mennyi pluszt adna, milyen helyzetben tudnám jobban használni?(kitobik természetesen) Beleférne a keretbe, bár szűkösen a 18-105, ha ad annyi pluszt, hogy megérje rá költeni. Nyakban hordva nem kényelmetlen ekkora obival végigflangálni egy várost reggel 10től este 6-ig mondjuk?
Azt hiszem egyelőre ennyi, remélem minél többen tudtok segíteni :)

(#11603) A Zéé válasza _adaml21_ (#11602) üzenetére


A Zéé
addikt

márkára, vázra nem akarlak meggyőzni, de ha belefér, akkor szerintem mindenképp a 18-105-ös obival vedd a vázad, ha Nikon marad. Ez a gyutáv elég tud lenni már majdnem mindenre, amire egy túrázás, kirándulás alatt szükséged lehet. Kicsit tele, kicsit nagylátó, szerintem egy nagyon jól használható obi, elfogadható képminőséggel.

Hátránya, hogy nehezebb, és nagyobb mint a 18-55. Kicsit orrnehéz lesz a váz tőle (bár a 35/1.8 obimig ez se igazán tűnt fel) meg azért tud súlya lenni egész napos hurcolás során, de cserébe sokkal kényelmesebb átfogású, és a frontlencse se forog (szűrők esetén hasznos dolog) én mindenképp ajánlanám ezt az obit, és újra ezt venném.

Just a simple Lineman...

(#11604) cukormeister


cukormeister
csendes tag

Sziasztok!
Segítsetek légyszi!
Van egy Olympus DSLR E 420 gépem.
Objektív: Olympus Zuiko Digital 17,5-45mm 1:3.5-5,6
.
0.28m/0.9ft-végtelen.
2 db akksi,a hozzávaló töltő, USB kábel,lencsevédő kupak,magyar használati utasítás+ táska+ Olympus nyakpánt+ 4 GB memóriakártya.
4300 expo van benne!
A gép hibátlan,karcmentes!

Mennyit érhet ez a gép?
Köszi előre is;)

[ Szerkesztve ]

Ha kéne választani a barátnőd és a lottó- főnyeremény között, Te milyen autót vennél belőle?

(#11605) Throme válasza _adaml21_ (#11602) üzenetére


Throme
veterán

Szerintem a kihajtható lcd miatt ne aggódj (én is aggódtam anno :) ).
Pár D5000/D5100 tulaj is van itt a fórumokon, persze nem reprezentetív a számuk, de nem panaszkodtak.
Nekem se volt még gondom a zsanérral, vagy a kijelzővel, bátran "csavargatom"
Viszont tényleg hasznos funkció.

Kérdés hogy édesapád mennyire akarja böngészni a menüt. Ha a beállított módokat (tájfotó, sport...stb) fogja használni, esetleg az auto-t, akkor nem jelent neki problémát a magyar nyelv hiánya.
Szerintem nem a D3200 oktatómódjából fogtok megtanulni jobban fotózni. Jó segítség, de le merem fogadni, hogy 98%-ban fényképezésre használjátok majd a gépet.
Szóval ez is kilőve.

Árban meg nagyjából egyező a két masina.
Képminőségre nem tudom mennyivel lett jobb- ha jobb lett - a D3200.
Asszem a bracketinget vagy az infra távkioldót megint kihagyták belőle.
Képfeldolgozásnál macerásabb a nagyobb képmérettel dolgozni. Bár egy erős PC esetében ez sem gond... Ha csak a jobb minőség - már amennyiben jobb - mégis megéri a fáradságot.

Én is a 18-105-re szavazok.
Bőven megéri azt a plusz költséget.
18-55 szerintem pénzkidobás. Esetek nagy részében ezt cserélik le leghamarabb.

(#11606) Peetry válasza Throme (#11605) üzenetére


Peetry
senior tag

Nekem a kamerámon lehet összevissza forgatgatni a kijelző, az is szakadt valahol, és nem működik már 100%-osan, úgyhogy én is tartok ettől a hajtogatóstól.
Egy szerkezet minél bonyolultabb, annál könnyebben a meghibásodhat.

(#11607) Throme válasza Peetry (#11606) üzenetére


Throme
veterán

De a Te kamerád nem Nikon!!! :) :N

"Egy szerkezet minél bonyolultabb, annál könnyebben a meghibásodhat."
Ez így van alapvetően, de akkor maradjunk a kőbaltánál?

Erre pont jó a fórum (ez és a külföldi is), hogy utána nézzünk, hogy mennyire jellemző egy adott termékre egy hiba típus.
Pl a kingston memóriakártyáktól eltanácsolnak mindenkit a fórumon, nikon vázakhoz.
Van akinek működik, de páran már szívtak miatta...

Nem akarok rábeszélni senkit semmire. Az biztos, hogy ha vázat váltok, akkor nem fog visszatartani a hajtogatós lcd.

De mondok mást, Nikon 3 év garit ad a vázra!
Ha valami nagyon vacak vagy gyártási hibás, akkor nagy eséllyel kijön ez idő alatt.

(#11608) Peetry válasza Throme (#11607) üzenetére


Peetry
senior tag

nem hinném hogy a Nikon felirat garancia egy kábelszakadás ellen, ugyanaz a működési elv. És azt se mondtam hogy maradjunk a kőbaltánál. Egyszerűen csak az a véleményem, hogy ha nem létszükség a hajtogatós LCD, akkor szerintem nem éri meg, mert hamarabb meghibásodik mint egy nem hajtogatós. Ettől persze nyugodtan vegyen mindenki, ha azt akar.

(#11609) Zozzer888 válasza Peetry (#11608) üzenetére


Zozzer888
addikt

1)Nekem se kéne hajtogatós LCD,de néha jól jöhet

2)Ultimate 2000 megoldás: megveszed, kinyitod, ÉS ÚGY HAGYOD! Meg van oldva!

szerk.: Az N95ös Nokiánál is mindenki ijedezett hogy jajj a szalagkábel ki fog nyúvadni 2év után (tudod, ilyen tolós az előlapja, de fel is lehet tolni,meg le is), én meg már 3éve nyúzom, ráadásul csomószor azzal szórakozok hogy tologatom ide oda és még jó :D

[ Szerkesztve ]

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#11610) _adaml21_


_adaml21_
őstag

Köszönöm szépen a válaszokat! Canon téren mik lennének a vetélytársak? Úgy tudom, ott a legtöbb készülékben magar nyelvű menü van. Milyen szempontok alapján választhat egy kezdő, semmilyen felszereléssel nem rendelkező csóka a két gyártó közül? Kit-es Canon 18-135 mm obi vállalható?

(#11611) Zozzer888 válasza _adaml21_ (#11610) üzenetére


Zozzer888
addikt

550D , 600D és a 18-135ös obi nagyon jó cucc :K

Én azért választottam Canont mert az ismerősöknek is az van,valamint a fotókör is Canonokat használ...ja és akkor még nem tudtam, de ugye a Canonnál ott vannak az M42es obik:)

szerk.:Igen, a Nikonhoz is van adapter, de csak lencsés , az meg rombolja a rajzot...

[ Szerkesztve ]

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#11612) s7evcsenko válasza Zozzer888 (#11611) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Itt azért eléggé lehúzták a Canonokat a 5100-hez képest.

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#11613) zolka78 válasza Zozzer888 (#11611) üzenetére


zolka78
senior tag

Azért ez egy kicsit sarkítás. A Canon 18-135 obija egyáltalán nem nagyon jó cucc. Azt még a 18-55 IS is felül múlja. 18-55 IS-t használtam egy darabig, a másikat meg többször próbáltam. És sajnos ezt tesztek is alá támasztják. Persze lehet vele élni, aki tud. És az M42 obik nem a Canonnál vannak, hanem elég sok mindenkinél, persze régebbről, akik már nem is igazán léteznek. Az, hogy ezt Canon rendszeren elég jól lehet használni, jobban mint Nikonon, az egy dolog. De ettől még nem lesz a Canoné. Ne az M42-s obik legyenek már a döntők egy modern rendszer választásánál. Különben meg ha ez lenne a szempont. akkor inkább már Olympus, vagy még inkább Pentax.

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#11614) Zozzer888 válasza zolka78 (#11613) üzenetére


Zozzer888
addikt

szerintem az M42es részt lehetett érteni hogy mondom ...:K Egyik ismerősöm 18-135el fotóz, nagyon szépek a képei, a gyújtótávja meg szerintem kellemes.Mondta neki a halál hogy az M42 miatt válasszon Canont, én csak azt írtam le hogy én örültem neki,mert jó cucc.

szerk.:" én csak azt írtam le hogy én örültem neki,mert jó cucc." - legalábbis ez volt az elgondolás:)

[ Szerkesztve ]

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#11615) Stauffenberg válasza zolka78 (#11613) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"... vagy még inkább Pentax."

Ezt alá tudom támasztani. Ráadásul Pentaxhoz M42 objektívek árán kapsz rendes Pentax objektívet is amit nem kell adapterezni és mellesleg kifejezetten minőségi darabok. Sőt, a Pentax-A objektívek rekeszét lehet vázról is vezérelni.

Másik előny a Pentaxnál az a fókusz visszajelzés. Bármilyen manuális üvegnél képes rá. Csippan egy kedveset amikor fókuszban van a kiválasztott AF mező.

(#11616) Zozzer888 válasza Stauffenberg (#11615) üzenetére


Zozzer888
addikt

"Másik előny a Pentaxnál az a fókusz visszajelzés. Bármilyen manuális üvegnél képes rá. Csippan egy kedveset amikor fókuszban van a kiválasztott AF mező."

De hisz ezt a Canon is tudja a chipes adapterrel :K

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#11617) Stauffenberg válasza Zozzer888 (#11616) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A Pentax meg nélküle. Nem véletlenül mondtam a temérdek manuális Pentax objektívet. A K-bajonett nagyon régi, ha akarod a 60 éves objektívet is felrakhatod. Nekem van egy 1962-es gyártású objektívem meg egy 1987-es is és gond nélkül használom őket.

A Pentax vázak egy elé tartott nagyítóval is elboldogulnak! :D

Szerk: Az, hogy adapter nélkül is képes a fókusz visszajelzésre az magával hordozza azt az előnyt, hogy egy megfordított objektív esetén is elérhető ez a funkció. Ezt Canonon chippezheted ha akarod, de ilyen nem lesz! :)

[ Szerkesztve ]

(#11618) kaligula válasza Stauffenberg (#11615) üzenetére


kaligula
tag

Ha a váz nem "tudja", hogy milyen objektív van rajta, akkor hogy jelez vissza?

rovidkv.reblog.hu

(#11619) Stauffenberg válasza kaligula (#11618) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Kell tudnia, hogy milyen objektív van rajta? Nem kell. Ha én fogom a Pentax-M 50mm f/1.7 objektívemet és fordítva, kézzel tartom a tükörakna elé, akkor is jelez ha megvan a fókusz.

(#11620) zolka78 válasza Zozzer888 (#11611) üzenetére


zolka78
senior tag

Nem azt mondtam, hogy a 18-135 obival nem lehet szép képet csinálni - pont pár napja láttam nagyon jót a másik topikban - de a tények sajnos egyértelműek. Azért a legelső 18-55 kitobival is látunk szép képeket, még sem ajánlaná senki. Az M42-hőz meg konkrétan ezt írtad: "de ugye a Canonnál ott vannak az M42es obik". Ez eléggé félre érthető.

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#11621) Zozzer888 válasza zolka78 (#11620) üzenetére


Zozzer888
addikt

hát igen, ez igaz.Nekem a 18-55 II van, lehet vele ügyes képet csinálni, de azért munkás...

Jam, azt arra értettem hogy a Nikonnal szembe ez a pont a Canonnál van:)

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#11622) BiriBum


BiriBum
őstag

Érdemes a Pentax K-30 felé nézelődni, nagyon brutális a fícsör lista és a képminőség, ráadásul időjárásálló.

A Canon 18-135 eléggé gyengusz, nem lehet a Nikon 18-105-höz hasonlítani. :(

(#11623) kaligula válasza Stauffenberg (#11619) üzenetére


kaligula
tag

Nem értek ilyen szinten hozzá, csak érdekes, hogy a többi váz ezt miért nem tudja, csak akkor, ha a chip megmondja neki, hogy milyen a gyújtótávja az objektívnek. A Nikonomon mondjuk eleve megette a fene ezt az m42 sztorit.

rovidkv.reblog.hu

(#11624) Stauffenberg válasza kaligula (#11623) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A Pentax vázam ha nem tudja milyen a gyujtótáv akkor feldob egy beállítási lehetőséget ahol kézzel be lehet ütni neki. Az egyetlen idegesítő (bug?), hogy az EXIF-ben ez nem jelenik meg. De ez legyen a legnagyobb bajom.

(#11625) Agostino


Agostino
addikt

ahoi hölgyek és urak

régóta érlelődik bennem a gondolat de mostanra már testet is öltött, miszerint fotózás terén lépnem kell. jelenlegi fuji s1000fd-m sajnos kevéske, bár tökéletes és igazán jó darab. eladok ezt meg azt, beleértve a fujit is, és talán össze tudok kaparni 75 000 forintot. ezen a gondolatmenetem elindulva körülnéztem, és arra jutottam, talán össze lehet ennyiből hozni egy használt Canont kit obival. ebayről szállítással együtt 50-ből kijön a történet, de azért nem akarom átrepülni a tengert, hogy agyonverjek valakit, aki átvert - ilyen érzékeny kütyüknél gondolom nem árt észen lenni.

felsorakoztattam tehát a lehetőségeimet: 350D / 400D / 450D. 1000 és 1100-as modellekről amennyire észrevettem megoszlanak a vélemények, de mintha kicsit több lenne a lemondó, legyintő megjegyzés.

alapvetően Canonban gondolkozom, de nem zárkózom el Pentax és Nikon modellektől sem. láttam, hogy 40 000 körül kapni már EOS 300D-t obival, de valahogyan nem akarom elhinni, hogy ennyiből megvan ez a történet...

p.s.: fujifilm s1000fd jó állapotban, memkarival, 4 brutál elemmel (tényleg nem kispályások) és töltővel 25k-ért reális meghírdetni?

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#11626) Zozzer888 válasza Agostino (#11625) üzenetére


Zozzer888
addikt

Az 1000D jó cucc, de lényegében csak egy átcsomagolt 400D.Továbbá sokaknak nem tetszik hogy műanyag a vázuk, de sokan nincsenek vele tisztában hogy gumírozott a markolata mind a két xxxxDnek:) 300Dről azt mondják szeret korábban meghalni benne a zár mint kéne...

Ha belefér a 450D akkor inkább azt:) Canon topic

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#11627) Agostino válasza Zozzer888 (#11626) üzenetére


Agostino
addikt

ahoi

köszönöm a tippeket. sajnos a 450D hazai árát csak részben lőttem be jól. 75-ért akad gép, ez eddig oké, de az árban az obi még nincsen benne... : \ vagyis marad a 400-as modell, azt talán ki lehet hozni. foglalkoztatott az 1000/1100 gondolata is, mm-ben 0% thm ben szokták adogatni, de annyian prüszköltek erre a modellre, hogy letettem róla.

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#11628) Throme válasza Agostino (#11627) üzenetére


Throme
veterán

Szerintem meg olvass utána (tesztek, leírások, mintaképek, összehasonlítások), valamint érdemes valamely üzletben áttapicskolni.
Szvsz a fórumot infószerzésre használd, ne az döntsön helyetted.
Nem tudom milyen a megítélése pl a DFM-nek de abban is inkább pozitív képet adnak az 1100D-ről, szemben a fórumos tejfölös doboz és hasonló jelzőkkel.

Minden váz műanyag burkolattal bír, csak a jobbak kapnak fém belső vázat és a még komolyabbak időjárás állóságot is (persze ezeket a vázakat célszerű hasonlóan szigetelt obikkal használni...na szóval gyűjthetsz rá sokáig :) ).

Ha megtetszik az 1100D és szimpatikus, akkor nem tudom miért várnál még...?!
Egy ideig komolyabb vázzal se lőnél jobb képet.

(#11629) Zozzer888 válasza Agostino (#11627) üzenetére


Zozzer888
addikt

A váz nagyon keveset ad hozzá a dologhoz, az xxxxD-k meg szerintem jó cuccok.Amiatt szokták fikázni hogy műanyag a borítása és rossz fogni,de ez alaptalan.Oké egy drágább gépet más fogni, de az 1000/1100D páros is gumirozott...szal...

Én volt hogy napi 7-8órában fogtam a gépet,szerintem az átlaghoz képest kényesebb vagyok, mégse volt semmi nyűgje a kezemnek, aki naponta ennél többet tapizza a gépét az meg ne a belépőszinten keresgéljen...0% thm-mel, pár év garival jó indulási pont lehet

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#11630) zolka78 válasza Agostino (#11625) üzenetére


zolka78
senior tag

Sajnos az xxxxD modelleket túlságosan fikázzák a Canon termékei közül, ebbe most nem is szeretnék bele menni. Viszont mivel mindenképpen használtban gondolkodsz, és megemlíted a Pentaxot, én a helyedben ezen a vonalon indulnék el. Mivel az alsóbb kategóriákban is minőségibb, és jobban felszerelt vázakat "gyárt", gyártott, mint a CaNikon testvériség. Nem beszélve a használt obi választékáról. De ebben a pentaxosok jobban tudnak segíteni. Van itt saját topikjuk is.

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#11631) BiriBum válasza Agostino (#11627) üzenetére


BiriBum
őstag

Pentax K200d/K10D itthonról. Sőt, ha ki tudsz fogni egy k-x-et nyolcvanért, az maga a királyság.

Ne vegyél régi belépő Canont, eléggé túlhaladt rajtuk az idő és a műanyag zárszerkezetük sem időtálló.
Belépő Nikonnál nincs fókuszmotorod a vázban.

[ Szerkesztve ]

(#11632) Agostino


Agostino
addikt

ahoi

nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tippeket, tudtam, hogy jó helye írok

Throme - nem dönteni kell, csak nekem sosem volt még dslr gépem, tehát lehet, hogy egyes modellek tök alap hibáin - amit a felhasználók szúrtak ki - simán elsiklom, míg ilyen helyeken előkerül

Zozzer888 - "a váz nagyon keveset ad hozzá a dologhoz". ez nekem speciel új infó, de már ezt is tudom : ) az 1000d-vel nekem semmi gondom, mm-ben meg is nézegettem meg tapogattam, nekem eléggé szigorú gépnek tűnt, de egy újszülöttnek minden vicc új szokták mondani.

Pentax vonal : elmozdulok ebben az irányban is, BiriBum modelljeit is lemeózom nemsokára. : )

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#11633) tothl válasza Throme (#11601) üzenetére


tothl
addikt

Szia !

Föltettem pár hétvégi képet publicra, amiket a j1 -gyel lőttem.
Ezt tudja tök amatőr kézben.

http://tesztkepek.levus76.fotoalbum.hu/

(#11634) Throme válasza tothl (#11633) üzenetére


Throme
veterán

Helló
köszi szépen!
Nézegetem...
Gyere fotós találkotóra, hogy erősítsd a milc-es alakuló tábort.
Ott lehet összehasonlításokat is végezni (sok más egyéb mellett).

Nézz el ide ! ;)

(#11635) Zjunior


Zjunior
veterán

Sziasztok!

Kicsit zöldfülű vagyok ebben a témában!
Mi a különbség a kompakt és a DSLR gépek között?
Sokat fogok utazni ezért akarok venni egy jó kamerát olyan 100k-ig:)!
NE haragudjatok a hülye kérdésért!! :R

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#11636) kaligula válasza Zjunior (#11635) üzenetére


kaligula
tag

:D A dslr-nagyobb. 100k-ért több anyagot kapsz dslr-ből.

rovidkv.reblog.hu

(#11637) kovaripeti


kovaripeti
aktív tag

Üdv.
Ismerősöm fényképező vásárlás előtt áll.
Talált egy helyet, ahol ez a kettő közül kellene választania. Mindkettő másfél éves.
Nikon D3000
Canon 550D
Melyiket válassza? Ránézésre mindkettő kifogástalan, karcmentes.
Köszönöm a segítséget!

(#11638) Zozzer888 válasza kovaripeti (#11637) üzenetére


Zozzer888
addikt

550D

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#11639) kovaripeti válasza Zozzer888 (#11638) üzenetére


kovaripeti
aktív tag

köszönöm

(#11640) kaligula válasza kovaripeti (#11637) üzenetére


kaligula
tag

Bár Nikonom van, a kettő közül objektíven is a Canon tekinthető jobb választásnak. Kivéve, ha a Nikon jobban tetszik a használójának.

rovidkv.reblog.hu

(#11641) Throme válasza kaligula (#11640) üzenetére


Throme
veterán

Helló. Ezt indokolnád?
Objektívet nem is írt, csak vázat...

[ Szerkesztve ]

(#11642) BiriBum válasza Throme (#11641) üzenetére


BiriBum
őstag

Nézz utána az idegen szavak szótárában, hogy mit jelent az, hogy objektív-szubjektív. Nem azt amire te gondolsz. :C

(#11643) kaligula válasza Throme (#11641) üzenetére


kaligula
tag

Értem, némileg félreérthető voltam. Az általam ismert tények alapján a Canon jobb vétel lehet, mint a Nikon d3000, és ezt szerintem csak a személyes vonzódás tudja ellensúlyozni, hisz ebben a kategóriában már a kéz-váz-ember összeszokás boldogságindexe eredményezhet igazán eredményjavulást.

rovidkv.reblog.hu

(#11644) Akos96 válasza BiriBum (#11642) üzenetére


Akos96
senior tag

Ájjjjj, ez betett a reggelemnek. :C

"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."

(#11645) _adaml21_


_adaml21_
őstag

Eldöntöttem, bepróbálkozom a D3200-al, 18-105 obival!
Ez a memóriakártya jó lesz hozzá? Úgy értem elég gyors a fullHD videókhoz is?

http://www.220volt.hu/SanDisk+SDHC+16GB+Ultra

(#11646) Stauffenberg válasza _adaml21_ (#11645) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Class 10, szóval jó lesz. Mondjuk én ez alatt nem is nyúlnék SD kártyához, már csak az írás/olvasási sebesség miatt sem, ami akkor jön jól, ha egy gyors kártyaolvasóval másolgatsz fel számítógépre adatokat (nagy méretű RAW-ok tucatjai, videós anyagok, stb).

(#11647) Throme válasza BiriBum (#11642) üzenetére


Throme
veterán

jól van na! reggel én is jobban látok, mint éjjel.... :)

(#11644) Akos96 : akkor neked is végre lett egy jó reggeled!

[ Szerkesztve ]

(#11648) k!nG


k!nG
aktív tag

A megfordult a fejemben, a jelenlegi gépemről való váltás.
Kérdésem, hogy ezen készülékek közül, melyiket ajánlanátok? Nikon D3100-ről váltanék, szeretnék egy kicsit komolyabb gépet, szebb színekkel, minőségibb anyagokkal, jobb tartásal (nehezebb, nagyobb gépváz), nagyobb ISO-val, szebb kép,- videóminőséggel. Szívem szerint, egy 60D-t vagy egy D7000-et vennék, de a pénz szűkít.

-Nikon D5100
-Nikon D90
-Canon EOS 550D
-Canon EOS 600D

https://www.behance.net/vargadom

(#11649) k!nG válasza k!nG (#11648) üzenetére


k!nG
aktív tag

Esetleg még szóba jöhet egy Sony SLT-A37K és egy Pentax K-r, bár erősen határesetek..

[ Szerkesztve ]

https://www.behance.net/vargadom

(#11650) Stauffenberg válasza k!nG (#11648) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Személyes véleményem szerint ne válts (kivéve ha elengedhetetlenül fontos a videó, akkor legyen a 600D).

Nem fogsz jobb képminőséget kapni azzal, ha a egy belépő gépvázat lecserélsz egy másik belépő gépvázra.

Kivétel ez alól a D90, annak jobb a képminősége és az van a legjobban összerakva ezek közül. Viszont ez a legidősebb és nem csípi annyira a magas ISO tartományokat valamint videóban is nagyon gyenge.

Ha nem létfontosságú a videó akkor én nem váltanék vázat, hanem vennék jobb objektíveket, azzal nagyságrendekkel többet javulna a képminőség. Ha létfontosságú a videó akkor 600D alatt nem nézelődnék.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.