Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11651) k!nG válasza Stauffenberg (#11650) üzenetére


k!nG
aktív tag

A Canonban, igazából a színek fogtak meg. A 60D-vel fotóztam egy-kettőt és összehasonlíthatatlan színeket produkált a Nikonomhoz képest. Engem főleg a minőségbeli különbség csábít.

[ Szerkesztve ]

https://www.behance.net/vargadom

(#11652) BiriBum válasza k!nG (#11648) üzenetére


BiriBum
őstag

Nikon D5100, ha van még sok objektíved.
Pentax K-5, félprofi váz, kimagasló ISO teljesítmény, szigetelt váz, szuper videó (nincs AF).
Pentax K30 - kimagasló ISO teljesítmény, szigetelt váz, szuper videó (sajnos csak mono hang.

Mindháromban ugyanaz a lapka dolgozik, ami az eddig gyártott legjobb APS-C szenzor. :C

(#11653) BiriBum válasza k!nG (#11651) üzenetére


BiriBum
őstag

Milyen objektív volt a 60D-n?

(#11654) Peetry válasza k!nG (#11648) üzenetére


Peetry
senior tag

énis azt mondom hogy nem érdemes váltani egy belépőről egy másikra. Vagy vegyél jobb üveget, vagy gyűjts még, és várj, aztán utána d7000 vagy 60d.

(#11655) k!nG válasza BiriBum (#11653) üzenetére


k!nG
aktív tag

Sima 18-55.. Semmi szűrő, stb.

[ Szerkesztve ]

https://www.behance.net/vargadom

(#11656) kaligula


kaligula
tag

d3100-ra milyen objektívet ajánlanátok általános felhasználásra (ha van ilyen) a kit helyett átlagfizetésből?

rovidkv.reblog.hu

(#11657) BiriBum válasza kaligula (#11656) üzenetére


BiriBum
őstag

18-105

(#11658) Stauffenberg válasza k!nG (#11651) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A Canon teltebb színeit az okozza, hogy gyárilag magasabb értéken van a szaturáció és a vörös csatorna is kicsit erősebb.

Pont múltkor teszteltük amikor egy Nikon D800E (céges) és egy Canon EOS 5D Mark III (tesztpéldány) volt az összehasonlítás alapja. Amikor Adobe Lightroomba töltöttük be a RAW állományokat akkor a Canon teltebb, testesebb volt és még élesebb is (ami fura a D800E-vel szemben).

Aztán amikor bent jártunk a Nikonnál (a székházban), akkor beszélgetés közben derült ki, hogy a Nikon nem adja ki a RAW feldolgozó motort külsősöknek (Adobe-nak sem), így csak a Capture NX és NX2 képes a gépvázon beállított értékeket feldolgozni/áthozni.

Szóval ha a gépben beállítod, hogy magasabb legyen a telítettség, élesítést is belősz és hasonlók, akkor a Nikon Capture NX-el feldolgozva a RAW-t közel azonos színeket kapsz, mint Canon-on.

Persze ha nem veted meg az utómunkát akkor Lightroomban vagy Photoshopban is belőheted olyanra utólag.

(#11660) BiriBum válasza Stauffenberg (#11658) üzenetére


BiriBum
őstag

Szóval ha a gépben beállítod, hogy magasabb legyen a telítettség, élesítést is belősz és hasonlók, akkor a Nikon Capture NX-el feldolgozva a RAW-t közel azonos színeket kapsz, mint Canon-on.

Ezt gondolom a jpg-re értetted, a RAW az nyers formátum, ha élesítesz vagy a telítettséget állítod, akkor már veszteséges formátumba tudod csak menteni. A vázon a jpg paramétereit tudod így állítani. Éppúgy nem lehet következtetéseket levonni a RAW fájlok szoftveres előnézetéről - úgy alakítod, ahogy akarod.

(#11661) Stauffenberg válasza BiriBum (#11660) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Pedig de.

A RAW nem változik, hanem ezek az értékek kompatibilisek a RAW feldolgozóval (vagy a feldolgozó megpróbálja kitalálni). Ha a sharpent felhúzod a gépvázon, akkor Lightroomba behúzva a RAW-t az ottani sharpen csúszka is oda lesz állítva.

De be lehet úgy is tölteni a RAW-t, hogy ezeket a beállításokat ne vegye át.

Mi is ezzel szerencsétlenkedtünk a D800E és 5Dmk3 összehasonlítás alatt a legelső próba alkalmával. Néztük, hogy mitől élesebb az 5Dmk3 képe, hiszen ez fizikailag lehetetlen (22 megapixel+AA vs. 36 megapixel+NO-AA). Beletúrtunk a beállításokba és az 5D RAW esetében a saturation és a sharpen csúszka alapból nem nullás értéken állt.

Később a Nikon mondta meg nekünk, hogy ezeket az értékeket az ő RAW fájljuk esetében csak a Capture NX képes értelmezni. De azért a Canon esetében is csak annyit jelent, hogy az Adobe egy saját algoritmussal megpróbálja kitalálni, mert a Canon RAW-ja sem nyílt formátum. Nyilván maga a RAW fájl tényleg nyersen tárolódik az SD vagy CF kártyára, de ezek a beállítások ott vannak a fájlban, ezt pedig a Lightroom átveszi egy saját értelmezés szerint.

(#11662) Mikisys válasza k!nG (#11648) üzenetére


Mikisys
őstag

Pentax K5.
Legalább nézd meg élőben a gépet, mielőtt váltasz.

Üdv!

(#11663) Joltee


Joltee
aktív tag

Hi! Mostanában tervezem leváltani a Canon SX100 IS kompaktomat, amiben alapvetően a következőket nem szeretem: két expozíció közötti viszonylagos lassúság, nagyon lassú vakufeltöltődés (akár 8-10 mp), rossz fényviszonyok mellett (nem feltétlen sötétben) zajos kép. Megfordult a fejemben egy DSLR gép; tudom, hogy egy kép "szépségét" főleg a fotós határozza meg, de én úgy láttam, azért csak szebb (értem ezalatt kevésbé zajos, mélységélességet kihasználó) képeket lehet egy tükörreflexessel lőni. A cél főleg családi események, s legfőképp az igencsak aktív gyerkőceim megörökítése lenne; ebből kifolyólag olyan gép (és obi) kellene, ami nem hagy cserben mondjuk egy pillanat megfogásakor fényben nem túl ideális, beltéri viszonyok között sem. (Tudom egy külső vaku nem ártana ilyenkor, de jelenleg nem férne be a keretbe egy jobbfajta vaku.) Manuális fókusszal tehát nem lesz időm szöszölődni, legfeljebb néha-néha. Ha a főbb paramétereket (ISO, rekesz, záridő pl.) könnyedén lehet állítani, mondjuk két tárcsás gépek, nem kellene a menükben túrkálni, az előny lenne.
A keret 100-150k. Ebből ahogy elnéztem használtak jöhetnek szóba. Árulnak helyben egy D90-et 18-105VR kitobival, (bár 180k-ért, 2 hetes a cucc), de a D90-ről azt olvastam, pont az AF lassú nála. A beltéri fotózás miatt egy fix obi (35 v. 50?) úgy sejtem nem lenne rossz pluszba.
A fentiek fényében milyen gépet javasoltok?

Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D

(#11664) Peetry válasza Joltee (#11663) üzenetére


Peetry
senior tag

beltérre a 35, 50es fix szerintem szűk lesz. valóban külső vaku (vannak jóárasított YN vakuk, amikkel nagyon sokan meg vannak elégedve, nem muszáj egyből SB), vagy fényerős zoom lehet a megoldás. Nem feltétlen kell 2 tárcsás gép, az egy tárcsával is elég gyorsan lehet állítani, főleg egy kompakhoz képest, Meg azt irtad ugyis autoban lőnél főleg, akkor meg úgyis paramétert állítasz a másikat a gép vezérli. Persze nem lebeszélni akarlak. Szerintem menj el valami nagyobb áruházba, tapogass meg belépő és középkategóriás vázakat, próbáld ki, mennyire kényelmes a beállítási lehetősége, aztán lehet nézegetni használtan. Ha a fő profil családi események, és mégcsak nem is hobbyfotózás, akkor szerintem egy belépő váz is jó lehet, ami mellett marad keret egy jobb -fényerős üvegre, vakura táskára...

[ Szerkesztve ]

(#11665) kaligula válasza Joltee (#11663) üzenetére


kaligula
tag

Az általad felsorolt elvárásokat szerintem mindegyik belépő szintű DSLR hozza - d3100, 1100d, K-x, vagy használtan d450, 80d, Pentax k10d. Személyes tapasztalatom. hogy az új Nikonok beállítása pofon egyszerű (a reklámduma lényegében helytálló), alig használtat találsz 110k körül (nálam is...), így beleférhet a keretedbe plusz egy vaku vagy fix 50-es objektív is és még videózni is tudsz. A d90-es az egy fél szinttel feljebb van, alapfelhasználásra talán jobb lehet egy d3200-as. (a fentieket a kit objektívvel értem)

[ Szerkesztve ]

rovidkv.reblog.hu

(#11666) Zozzer888 válasza Joltee (#11663) üzenetére


Zozzer888
addikt

Az egytárcsás géppel se kell a menüben turkálnod, és amúgy se M módban fogod fotózni a szaladgáló gyereket hanem TVben.(záridőpriorítás) Ha nem szeretnél vakut akkor segíthet egy fényerős obi, de 110ből megkapsz egy 1100D-t újonnan, IS-es obival, 20ért van a Metznek egy 36os vakuja, szerintem erre a célra simán megfelel.Az összes gépet könnyű kezelni,legalábbis amiket én próbáltam azok között nem éreztem különbséget.

(1000d,1100d,550d itt nem sok difi volt, a Nikon D5000en máshol van pár gomb, de semmi különös, bár az nekem idegen volt,semmikép se mondanám bonyolultnak)

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#11667) k!nG válasza Mikisys (#11662) üzenetére


k!nG
aktív tag

/facepalm.

Nem bizonyára nem fogom megnézni. Az előző gépemet sem néztem meg, sőt az obikat a vakut a szűrőket, a markolatot sem.

/irónia OFF/

Az K5-ös tippet viszont köszönöm.

[ Szerkesztve ]

https://www.behance.net/vargadom

(#11668) laca71


laca71
aktív tag

Sziasztok!
Szerintetek melyik gép ár èrték aránya a jobb ?
Pana gf3 kit 100000
Pana g3 kit 100000
Pana gf5 kit 150000

(#11669) s7evcsenko válasza laca71 (#11668) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Ezeket hol látod ennyiért? Használtak?
A G3 szerintem kilóg a sorból és az ára is igen csak jó 100k-ért, szerintem.

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#11670) laca71 válasza s7evcsenko (#11669) üzenetére


laca71
aktív tag

Szia !

A GF3 új a GF5 használt...
A G3 sajnos kamu...Valószinűleg kétszer vették...

(#11671) Stauffenberg


Stauffenberg
nagyúr

Na itt vagyok megint első MILC-em vásárlásának ügyében. Személyes tapasztalatok és vélemények érdekelnek.

Szóval kinéztem most az Olympus E-PM1-et meg a Panasonic GF3-at. Melyiket vigyem szerintetek? Én a GF3 felé hajlok a jobb videó miatt. Viszont a képeket elnézve róla nekem nagyon kevésnek tűnnek a kezelőszervek.

A Canon EOS 650D-t imádtam amíg teszteltem, de ott az érintőkijelző jól átgondolt megoldás volt és csak kiegészítő, nem elsődleges kezelési mód. A GF3-ban mennyire van jól megoldva ez?

Szerk: Ja és a következő 1-2 napban megvenném. Aug 20-ra már nem akarok DSLR-t vinni... barátnővel, haverokkal megyünk, borozunk, sörözünk, lazulunk. Francnak sem hiányzik az a 3 kiló ami húzza a vállam/nyakam.

[ Szerkesztve ]

(#11672) _adaml21_


_adaml21_
őstag

Végül aztán a racionalitás és az, hogy 35ezer forint a differencia, arra késztetett, hogy mégse a D3200-at vegyem, hanem D5100 lett. Itt fogom a kezemben, egészen eufórikus érzés tapogatni az első dslr gépemet! Még a jó szokásaimat is előhozza, holnap karonragadom barátnőmet, és túrázunk egy jót, talán még a gépet se hagyom itthon :)
Köszönöm mindenki segítségét!

(#11673) Balinov válasza _adaml21_ (#11672) üzenetére


Balinov
félisten

Nikon Europe-nak kiutalja majd a bno a like-ot FB-n:)

Szep fenyeket!

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#11674) sasa134


sasa134
addikt

Pentax K-30 teszt kint a pixen.. :C

Tudja vki, hol lehet Mo-on megnyomkodni?

Avanti Roma

(#11675) Stauffenberg válasza sasa134 (#11674) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nálam ott elvágta magát, hogy nincs sem HDMI, sem mikrofon bemenet. Nekem fontos a videó és ezek alapvető fontosságú portok.

Nagyon nagy kár érte, mert ezek filléres alkatrészek, de a hiányuk égető. Pedig egy olyan igazi gyöngyszemmé válhatott volna, mint a K200D.

(#11676) sasa134 válasza Stauffenberg (#11675) üzenetére


sasa134
addikt

Ezeken pont megakadt az én szemem is, nem értem az okát, tényleg semmibe sem került volna...De nagyon jó ötletek vannak benne, fantasztikusan épített (mint a Pentaxok), kár, hogy a videósok ezt a két dolgot nélkülözni kénytelenek... Külön öröm, hogy a Pentax megállt 16Mp-nél ezen a gépen.
Amúgy 220-ért korrekt vétel nagyon!

Avanti Roma

(#11677) Stauffenberg válasza sasa134 (#11676) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nagyon korrekt vétel lenne. Ha a videón nem csúszna el az egész, akkor még el is gondolkoznék rajta egy pillanatig (de aztán a pillanatot követően ráeszmélek, hogy már nem ilyet akarok, hanem Full Frame vázat).

Egyébként a benne lévő szenzor nagyon jó. De a tesztfotókból nekem az jön le, hogy a fénymérő mintha egy picit jobban szeretné sötétebbre belőni a fotót, mint kéne. Bár ez lehet csak az én ízlésem, de például a Nikon vagy a Canon fénymérője egy valamivel világosabb expóra tesz javaslatot. Ez úgy tűnik Pentax sajátosság, a K200D is ilyen. Persze egyszerű az orvoslása: Egy fokkal többet engedek neki és akkor megfelelő.

(#11678) sasa134 válasza Stauffenberg (#11677) üzenetére


sasa134
addikt

Érdekes amit írsz, én ezt eddig nem vettem észre (K-x-em van) - sőt inkább világosabbank látom az átlagnál.
Lehet, hogy a tesztképeken a kitobi miatt van ez így, vmi korrektebb, fényerősebb fixszel mást mutatna az ábra.

Azért a FF váz más árkategória, nem is lehet összehasonlítani sem árban sem tudásban. Ha tényleg nagyon komolyan akarsz videózni tükrössel akkor nyilván nem Pentax lesz a befutó.. 5D, 7D...

[ Szerkesztve ]

Avanti Roma

(#11679) Stauffenberg válasza sasa134 (#11678) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nem akartam én a K30-at összehasonlítani egy FF vázzal. Csak mondom, hogy egy darabig még el is gondolkoztatott, hogy talán be lehetne rá ruházni, baráti az ára. De aztán mindig eszembe jut, hogy felesleges nekem Pentax fronton nézelődni, mert vagy Nikon vagy Canon FF váz lesz a következő.

Amúgy kitobjektív terén is elismerés a Pentaxnak! :) Én múltkor teszteltem a Canon EOS 650D-t és sajnos csak egy 18-55mm IS II objektív jutott rá. Na az egy kalap fos... nem képes ekkora felbontással érdemben kezdeni bármit is. Aztán kénytelen voltam rátenni egy manuális rekeszgyűrűs Nikon objektívet adapterrel.

(#11680) MC Pite


MC Pite
veterán

Nem biztos hogy ebben a topikba keresgélek, de az E-PL1-es kérdések talán ide valók...
Lehet hogy az E-PL1 nem tudja elforgatni auto a képeket? :F
1/2000 leggyorsabb zár nem baxxa el nagyon a dof-ot sok fénynél (ISO200al kombinálva főleg)?
Vagy az ISO100as dinamika 'hiba' orvosolva lett már? Hol tudok ezeknek utánalesni?

:R

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#11681) madgie válasza MC Pite (#11680) üzenetére


madgie
titán

1: lehet
2: ND szűrő
3: nem, az "hardveres", ISO 200 az alap, a 100 csak visszahúzós játék (tehát kisebb lesz a dinamikatartományod)

Ja, gyere át ide, ez a Micro 4/3 topik :)

(#11682) sasa134 válasza Stauffenberg (#11679) üzenetére


sasa134
addikt

No itt kint Kölnben sikerült egy Saturnban megnyomkodni a K-30-at. ÁLLAT! Egyből beleszerettem, remek a fogása, nagyon jó a markolat gumírozása, minden a helyén van ( a 2 tárcsa nekem furcsa), nagyon szép az LCD, egyszerűen nem tudok belekötni. 849EUR a 18-55-tel és 999Eur a dupla KIT-obival. Váz-only ár nem volt.

Avanti Roma

(#11683) laca71


laca71
aktív tag

Sziasztok !

Mi a véleményetek a Panasonic GF5-ös gépről egy kezdő fotósnak....
Ezzel az obival: Lumix X Vario G 14-42/3.5-5.6
Gyári tartozékaival(töltő,kábelek,vállpánt)+egy Vanguard fotóstáska+4GB SDHC kártyával

Laci

(#11684) Joltee


Joltee
aktív tag

Tudtok olyan megbízható, magyar webboltot mondani, ahonnan fotós kiegészítőket (táska, SD-kártya, objektívre napellenző) érdemes rendelni?

Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D

(#11685) Zozzer888 válasza Joltee (#11684) üzenetére


Zozzer888
addikt

edigital, 220volt

ha csak kártya kell akkor esetleg ipon.hu , perfektpc.hu

ha napellenző, abból szerintem ugyanúgy jársz az utángyártottal is (nekem a 18-55re való utángyártott, a 75-300asra gyári Canon van, sok difi így ránézésre minőségre nincs...(még:) ) akkor viszont a vatera a nyerő.

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#11686) olbeteam


olbeteam
tag

Szevasztok,

Pana GH1-esről vélemények?
Obi nélkül mennyit érhet használtan?

Köszi! :)

I can resist everything but temptation.

(#11687) Stitch


Stitch
őstag

Mivel nem használom ki a tudását, elképzelhető, hogy NEX-5N-ről váltanék egy olcsóbb modellre, a kiszemelt példány egy Olympus E-PL3 lenne. Szerintetek csalódott lennék a cserét követően? Véletlenül nincs valakinek személyes tapasztalata mindkettővel?

(#11688) Qbász


Qbász
aktív tag

Üdv! Hölgyek, Urak!

Két gép között vacilálok. Panasonic DMC-G3 és a Nikon D3100
Amit fényképeznék: Természet. Hegyek, erdők.
Ami még fontos a videó.

Volt egy Olympus E-PM1 gépem előtte de az a videó amit készített és a képminőség amit kevés fény mellett produkált... 1 napig volt nálam vittem is vissza a boltba. Nem szeretnék még egyszer ekkorát csalódni. :(

Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'

(#11689) kaligula válasza Qbász (#11688) üzenetére


kaligula
tag

Üdv! 3100-as max 10 perc videót vesz fel egyszerre. Ha ez a kompromisszum nem zavar, a felvétel minősége nagyszerű.

rovidkv.reblog.hu

(#11690) kaligula válasza Qbász (#11688) üzenetére


kaligula
tag

Tájképeknél jól jöhet az APS-C méretű szenzor.

rovidkv.reblog.hu

(#11691) nesa válasza kaligula (#11690) üzenetére


nesa
veterán

Miert?

(#11692) s7evcsenko válasza Qbász (#11688) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Szerintem vedd a G3-at, mert én is abban gondolkodok...
Ha nagyon gáz lenne, max vissza viszed azt is... :B
Ám szerintem inkább told meg még pár ezressel és a D3100 helyett a D5100-et vedd, ha nem jön be a G3. ;)

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#11693) neevous válasza Qbász (#11688) üzenetére


neevous
tag

Szerintem a régi Pana szenzorral színesben az ISO1600 teljesen vállalható, fekete-fehérben a 2500 is. Persze ennek előfeltétele, hogy helyesen exponálj.

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/david_papp/

(#11694) madgie válasza Qbász (#11688) üzenetére


madgie
titán

"Volt egy Olympus E-PM1 gépem előtte de az a videó amit készített és a képminőség amit kevés fény mellett produkált..."

Mi volt konkrétan a gondod ezzel?

(#11695) Qbász válasza madgie (#11694) üzenetére


Qbász
aktív tag

A videó olyan pixeles volt hogy még az öcsém xperia minije is jobbat csinált. Például ha el fordítottad a gépet jobbra vagy balra akkor a növényzet egy kb. egy másodpercig ott maradt a helyén pixelesen, aztán a a pixel zuhatag eltűnt jött a következő. Mozgatásra a legtöbb tárgy csóvát húzott.Ergo a legkissebb mozgást sem tolerálta. Ami videó esetében vicc. A fényképek beltérben is egy mobiltelefonéhoz volt hasonló. Zajos, életlen. Az egész gép csak addig adott jó képet amég téglafalat fényképeztem :) Mikor már növényzet is képbe jött megadta magát. Továbbá a képernyő és az előtte lévő lap között poros volt. Beltéri videón meg elő jött pár hófehér ugráló, pörgő pont a képen. Egy hulladék volt egyszóval. Amúgy is egy utólsó vitrines darab volt. Kitudja mit csináltak vele.

Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'

(#11696) BiriBum válasza Qbász (#11695) üzenetére


BiriBum
őstag

Amúgy is egy utólsó vitrines darab volt. Kitudja mit csináltak vele.

Lehet, hogy itt volt a baj.

(#11697) nesa válasza Qbász (#11695) üzenetére


nesa
veterán

Raknal fel valahova ilyen kepeket?
esetleg videot?

(#11698) Qbász válasza nesa (#11697) üzenetére


Qbász
aktív tag

Gépet visszavittem,memkártyát leformáztam. Engemet már az a gép nem izgat. Inkább a d3100 vs g3...

Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'

(#11699) nesa válasza Qbász (#11698) üzenetére


nesa
veterán

Ok akkor hajra, de szerintem a gepnek nemvolt semmi baja.
Vegyel nikont abban megnagyobb a szenzor meg kevesebb lesz az eles resz...

Ezekszerint a kepeket szamitogepre nemis mentetted le, eldontotted hogy ez szar azt jovan....

[ Szerkesztve ]

(#11700) Qbász válasza nesa (#11699) üzenetére


Qbász
aktív tag

Szerinted hol néztem vissza :U :R

Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.