Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11801) MC Pite válasza k1csi (#11800) üzenetére


MC Pite
veterán

Öhm, nem értem...
Én tudom mit akarok, az S100fs-em még kisebb mélységélességgel, picivel több tartalékkal kevés fénynél, úgy, hogy egy százast tudok max rádobni. Feladat adott :D

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#11802) madgie válasza MC Pite (#11801) üzenetére


madgie
titán

Mission Impossible.

(#11803) MC Pite válasza madgie (#11802) üzenetére


MC Pite
veterán

Oké, de ha kétszázat dobunk rá akkor is, banyek. Ha háromszázat, akkor már kb ott tartunk. Akkor mi a gyíknak van G10 (illetve nincs), vagy miért nincs utódja, vagy sima 4/3ról/aps-c-ről miért nem hagyják el a tükröt már egyre több gépnél(samut leszámítva nem is rémlik hogy láttam).
Az jó hogy 120-140ből 18-200as, videós tükrösök kelletik magukat, lehet hogy inkább egyszer a mostani mellé bevásárolok egy olyat próbára és meglátjuk.
Leültem, majd 3 év múlva visszanézek :R

szerk: Ó, nem azért akarok én jobbra váltani meg olyan übercsúcs a mostani bridgem :)
De szokásaimhoz 18-200 környéki gyutáv kéne, és cserélgetés nélkül. Mellesleg a korábbi össze hasonlítások alkalmával persze hogy volt különbség a nagyobb szenzorosok javára, de messze nem annyi mint amit vártam/mondtak (amire jellemzően az volt a reakció, hogy jaaa, hát nem a kitobival/sigma/tamronnal kéne nézni - b+, de ha max arra van pénzem?)

5-6 gépnél sem tudtam megszokni a obicserét, és nem is akarom. 1-2 másodperc múlva lehet hogy a madár helyett a bogarat, a króm alkatrész helyett egy füstölő autót, egy virág dísz helyett két táncoló kisgyereket ésatöbbiésatöbbi szeretnék fényképezni. Veled nem szokott ilyen lenni, hogy felnézel a keresőből, és húúú, ezt le kéne kapni, de hát ez ezzel nem fog menni. Nyilván hozzá lehet valamennyire szokni, de nyilván azért vannak az utazózoomok, mert vannak emberek akik nem szeretnének :).

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#11804) madgie válasza MC Pite (#11803) üzenetére


madgie
titán

Szerintem jócskán túlbecsülöd a Fujidat, egy 50 ezres GF1 megeszi reggelire képileg meg videóban is. Arra ugyan drága a hiperszupernagyátfogású csodazoom, de nem is tiszta, hogy az miért jó, a duplakit meg miért nem.

(#11805) madgie válasza MC Pite (#11803) üzenetére


madgie
titán

Túl sok mindent akarsz, azonnal. Az első bridge gépemnél én is így voltam, valamennyire a másodiknál is, aztán szép lassan letisztult az, hogy nem kell nekem mindig minden gyújtótávolság. Tavalyelőtt elmentem például úgy Szlovákiába, hogy csak egy szem 20/1.7 volt nálam (ekv 40mm). Készítettem portét, tájképet, panorámát, egy percre nem éreztem azt, hogy korlátozna. Ha egy (két) fix van nálad, megtanulsz úgy gondolkodni, hogy adott látószöggel láss, ne csak tekerd mindenfelé a zoomgyűrűt oszt majd csak lesz valami.

Mondjuk most egy ideje pont nem megy a fotózás, de ez nem a fixek miatt van, egyszerűen periódusok vannak az ember életében, most nem megy oszt kész.

(#11806) k1csi válasza MC Pite (#11801) üzenetére


k1csi
senior tag

Lehet, hogy tudod, hogy mit akarsz, de pontosan kifejezned vsz. most sem sikerült magad.
Tippem szerint amit te szeretnél az nem a kisebb mélységélesség, hanem a nagyobb háttérelmosás.
A kettő ugyanis nem pontosan ugyanaz.
Vesézve: http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=969225

Itt próbáltam már tippeket adni.

A nagyobb háttérelmosáshoz jobb:
- Nagyobb szenzor
- Fényerősebb obi
- Közelebbi téma, távolabbi háttér

A jó háttérelmosás egy drága sport, ha megnézed a fenti listát. Nagy szenzor: drága, fényerős obi: drága.
Régi manuális fényerős obit (fix) kapsz olcsón.
Nem FF szenzorral eleve zoom nem biztos, hogy hozza amit szeretnél (és FF-re is min f/4 kell).

Azaz fix lehet a te barátod. Ill. olcsóbb (használt) DSLR vázak: Canon 550D (ha nem kell az elforgatható kijelző), 600D ill. Nikon D5100 (ha kell elforgatható kijelző).
A m4/3 kategóriában megint régi fényerős (MF) fix amire számíthatsz. Esetleg az Oly 45 1.8.
Ez van.

#11803 A tükör elhagyása bizonyos gyutávokra (kb. ekv 28-40mm között) egyszerűbb (olcsóbb) és jobb obik elkészítését teszi lehetővé. Viszont a nagyobb háttérelmosáshoz tip. ennél nagyobb gyutáv előnyös azaz számodra nem sokat hoz.

madgie
Azért, ha lehet választani akkor portréra én inkább az Oly 45 1.8-ra szavazok. Cserélhető obis vázat azért vesz az ember, hogy a témához megfelelő obit használja. Az ács se a suszterkalapáccsal dolgozik, mégha ideiglenesen meg is tudná oldani vele.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#11807) madgie válasza k1csi (#11806) üzenetére


madgie
titán

"Azért, ha lehet választani akkor portréra én inkább az Oly 45 1.8-ra szavazok"

Jaja, egyetértünk, van olyanom is :) De igazából ha egy húszas van a gépen, akkor nem szűk portréban gondolkodom, hanem szellősebb, neadjisten' teljes alakosban. Ha meg a 45/1.8 van nálam, akkor azzal gondolkodom, ott lehet szűk is, tág is, portréra tényleg többféleképpen "láthat" vele az ember :K (panorámázni viszont nehezebb azzal :D)

szerk: a szlovákiai, 20/1.7 példánál maradva: oda jobb volt a pucér 20/1.7, a portéknál sem az volt a lényeg, hogy mennyire mos, vagy nem torzít, hanem hogy látsszon a környezet, ahol készült. Persze lehet egy-egy eyecandy mosósat is csinálni, de például egy másik görögországi kirándulásnál az az egyik kedvenc képem az asszonyról ( akkor még nem volt az :) ), hogy áll a frissen eső utáni úton és épp az étteremben grátiszba kapott óriási szőlőt túrja befelé. Hozzá tartozik a környezet maga, egy agyonmosott portéval csak egy volna a sok szűk portré közül.

[ Szerkesztve ]

(#11808) MC Pite válasza madgie (#11805) üzenetére


MC Pite
veterán

Igen, eljátszottam párszor a gondolattal hogy X10-re cserélnék (meg lehet szokni a 28-112őt).
Aztán azt mondom magamnak hogy akkor hátrébb lépek hármat és most is van olyan mélységélességem :DDD . Persze más a két gép, fény/dof tekintetében a mostani obija nem rúghat labdába az X10 obija mellett.

Amikor megláttam, olvastam a G10 első tesztjét, akkor már elkönyveltem magamban hogy akkor erre/ilynre váltok majd 2(-3) év múlva, jó dolog ez, addigra kínálat is lesz ebből. Nem jött össze.
Sokadik nekifutás a tükrösökkel meg talán egyszer összejön, de azt hiszem nem kell neked magyaráznom hogy előnye is van ám egy normális evf-nek az optikaihoz képest (főleg a 'nagy' gépnél, kicsinél erre nem olyan finnyás az ember.

Életbe annyi szar képet nem csináltam mint egy hétvége alatt a K-x-el - fénymérés és fókusztévesztés minden negyedik-ötödik képet kukázhattam, és minden harmadikon enyhe fókusztévesztés volt, ami még elment. (Nem ebből indulok ki, tudom hogy nem volt a gép a helyzet magaslatán, korai fw-el ennyit tudott.) Néha néha ránéztem a képekre, gyanús is volt pár, újra is lőttem azokat, de nem emelgetem el a szememtől a gépet csekkolni az eredményt. Egyedül ami nagyjából azt produkálta amit vártam az a 300D volt, ott tényleg elég volt nagy ritkán ránézni (ott viszont nem volt időm hozzászokni a kitobihoz, kicsit volt a használható gyutáv).
D90el meg azért nem tudom százasra mondani, mert mindhárom alkalommal rossz fénynél, saját vagy külső vakuval használtam, így persze sűrűbben csekkoltam hogy az született-e mint szerettem volna, már csak azért is mert alig láttam valamit az üvegen (de jó hogy a gép jobb rossz fénynél, csak használni rosszabb). Az alpha és a nikon nagy zoomátfogású volt, ez szimpi volt, kivéve a makróképesség.

Bármit meg lehet szokni, de nagy vonalakban tudom hogy mit keresek, mit szeretek. Így -minden tisztelettel- amikor ajánlanak mini vázakat, meg vaku nélkülit, azt elutasítom, mert nem szeretem (a vakut meg 90%ban nappal használom, és 99%ban elég a gyári villanó).

Egyébként azért sem vadászok nagy erőkkel X-S1-et, mert nem igazán előrelépés (jó, pro focus meg pro low light néha ütős, de ehelyett natívan szeretném ha 'szenzorból' lenne ez meg, mindig).
Azt is tudom hogy a nem drága/jó fényű/nagy zoomátfogású objektívből max kettőt választhatok - részben azért is lett anno az S100fs, mert mindenből a középutat céloztam akkor meg. Most beérném fele gyutávval is akár, ha cserébe érdemben csökkenne a mélységélesség pl.

szerk: Cserélhető obis gép mellé valószínű idővel vennék egy fixet, amit néha feltekernék, ez szinte biztos. De az is ahogy ezt csak későbbi beszerzésben, és hogy ritkán, kreatívokodós hangulatomban kerülne fel. Vagy ugye megint olcsóbb megoldás az X10, ami egyet előre kettőt hátra :)
szerk2: Nem tagadom, nekem is kezd úgy tűnni hogy sokat akarok. Bár szerintem teljesen megvigasztalható lennék egy GH1-el. Igaz, gondoltam ezt párszor, aztán az együttélés nem mindig azt hozta mint amire számítottam.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#11809) MC Pite válasza madgie (#11807) üzenetére


MC Pite
veterán

Mostani dofra példa: (400mm ekv. a vége)
110mm ekv.
175mm ekv.
saját (x mm)

Bár a 9600/6500el hasonlót szoktam meg:
1(sajna torz, a 9600 nem vitte túlzásba a korrekciót)
6500
1,2

Hát igen, azért a fixhez egyáltalán nem szólhatnak hozzá, ez nem is kérdés, és általában elmennek, ha a telhetetlenebbik felem méééég kisebb mélységélességet akar :D
Sajna sok géppel a telefonom szintjét sem nagyon sikerül megugrani :(

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#11810) madgie válasza MC Pite (#11809) üzenetére


madgie
titán

Micro 4/3-ra meg kukázol valami ócsó C-Mount-os manuál cuccot, oszt így fog mosni (ha az a cél). Itt is pár képecske vele, egyébként egy Canon 35/1.2, év elején el akartam adni a 45/1.8 miatt, de még tízezer forintból is alkudozni próbáltak, így megmakacsoltam magam és maradt... a polcon :DD

#11811: egyedi feature :DDD , egyébként optikai hiba, elég sok c mount-os régi cucc sajátja.

[ Szerkesztve ]

(#11811) MC Pite válasza madgie (#11810) üzenetére


MC Pite
veterán

Csini :)
A lámák kedvéért mi az a körkörös... mosodásféleség?

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#11812) k1csi válasza MC Pite (#11808) üzenetére


k1csi
senior tag

Így -minden tisztelettel- amikor ajánlanak mini vázakat, meg vaku nélkülit, azt elutasítom, mert nem szeretem (a vakut meg 90%ban nappal használom, és 99%ban elég a gyári villanó).

Pont nappal semmire se (legalábbis derítésre biztosan nem) használható a beépített vaku. Nappal min. ISO-n jól lerekeszelve is olyan rövid záridők jönnek ki ami vakuszinkron alatt marad.
Egyébként ha tudná a folyamatos világítás mókát nappal akkor is kevés lenne (teljesítményben).

Kevés fényben meg megint csak deríteni elég mert ugye nem elforgatható/dönthető (ahova megint teljesítményben is jó eséllyel kevés lenne).

Beépített vaku csak az esetek nagyon kis százalékában használható valamire.

Azaz számomra pont a vakusaru nélküli vázak esnek ki a beépített vaku meglétét nem tartom annyira izgalmasnak (persze jó ha van).

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#11813) MC Pite válasza k1csi (#11812) üzenetére


MC Pite
veterán

Vakusaru (EVF-el már együtt jár) és lehetőleg szinkron csati is igény; de nappal két méterig (nem totálban a nap ellen persze) használható a derítés sztem. Nem tudom hogy a vakuszinkron mennyire játszik be, ilyenkor (ofkorsz) nem az S hanem a derítés módot használom.
Gép és szitu függő mire elég a vaku, de igyekszem ilyenkor vakuhatótávban maradni. (Pl ugye ilyenkor nem tudok eléggé hátramenni hogy elég kicsi legyen a dof.)
Vagy lehet hogy nem nagyok az igényeim e tekintetben :).

Este folyamatos (videóhoz) világítást azt tudok, az af lámpa úgy lett megkreálva :D

300D-s és K-x-es emlékeim szerint (ezekkel fotóztam sok fénynél) használható volt a vaku nappal, de nem vizsgáltam annyira, nem emlékszem hogy hiányérzetem lett volna.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#11814) madgie válasza k1csi (#11812) üzenetére


madgie
titán

Én sem értem a kisvakut, egyszerűen egy darab képem nem volt még, ahol érdemben javított volna bármin a direktbe lövő kisvaku.

(#11815) k1csi válasza madgie (#11814) üzenetére


k1csi
senior tag

Nekem volt, pont GH2-vel. Tánc, szépen beállítom lassú szinkron, második redőny (kicsit akartam érzékeltetni a mozgást).
Nézek, hogy lassú szinkron félautomata módokban (A, P) miért korlátoz 1/60-ra külső vakuval.
Hagytam a francba, külső vaku levesz beépített simán megy hosszabb mint 1/60 záridővel.

De ugye mondhatnám a turista példát. Este, hátteret hosszú záridő expóz vaku meg az előtte álló embereket (ahol ugye a vaku derít és kicsit kimerevíti a mozgást).

Mindenesetre még mindig nem volt időm a rejtély keresésére, hogy GH2-nél külső vakuval a lassú szinkron miért áll meg 1/60-al pl. A vagy P módban.
A külső vaku mégis jobb lenne mert ugye több szabadságom van, hogy hol van a fényforrás (azaz pl. portré módban is lehet a váz felett).

De tény, elég kevés esetben használható a beépített vaku, itt is inkább kényszerből használtam.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#11816) StormMan válasza Peetry (#11799) üzenetére


StormMan
tag

Tisztában voltam vele, hogy ezek az obik nem lesznek hosszú életűek nálam, mert ezeket cserélni kell, ha minőségi obikat szeretnék.

Ahogy korábban is írtam, csak kiváncsi voltam arra, hogy ha most cserélném a gépet akkor mire lenne érdemes, vagy egyáltalá érdemes-e, szemelőtt tartva, hogy mire szeretném használni a későbbiekben. nem ált szándékomban feszülgséget generálni ezzel.

(#11817) MC Pite


MC Pite
veterán

1,500D ellen mit hoznátok fel? Mikrofon aljzat hiánya meg ilyen üveggyöngyök nem izgatnak. Kijelző dönthetősége kicsit hiányzik, de elvileg szódával elmegy a hátsó lcd lapos szögekből is...
2,Videó közben gondolom nincs MF (illetve 18-200as tamronnal nem is tudom, ott mechanikus mf-nál a fókuszállítás?) meg rekeszállítás?
Stabi nélküli 18-200al lenne használva, bridgeről váltanék.
3,Elvileg makrós az obi(?), ilyenkor a fél méteres közelpont kisebbre változik, vagy csak a nagyítás mértéke?
4,Kb hasonló bemozdulás mentes képarányra számíthatok mint a stbais S100fs-el (telén)?

5,A vakus af segédfény korrektebb mint az átlag kis lámpa, de legalábbis nem rosszabb mint abból egy normális(gondolom)?
6,Honnan tudom hogy a sima öreg középérintkezős külső vakum jó-e hozzá? (alacsony fesz)
7,Tuning fw-el (vagy magic lantern) érdemes-e foglalkozni? Főleg hogy van DCR250em, amit szeretnék továbbra is használni ha tudok.
8,Hogy tudom ellenőrizni hogy mennyi expó van benne? Eosinfo, gphoto2?
9,Fénymérési problémája most van vagy nincs?
10,Auto ISO maximumát nem lehet fixálni? Ez mennyire vészes? Vagy stabimentes obival nem baj?

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#11818) kovaripeti


kovaripeti
aktív tag

Esetleg valakit érdekel: [link]

(#11819) Abry válasza kovaripeti (#11818) üzenetére


Abry
tag

Jó ajánlatnak tűnik, de ha veszel új gépet miért nem tartod meg hozzá az obikat?

(#11820) kovaripeti válasza Abry (#11819) üzenetére


kovaripeti
aktív tag

teljes beújítás lesz

(#11821) penomope válasza kovaripeti (#11818) üzenetére


penomope
csendes tag

Húúú ez tényleg jó ár!!

(#11822) MC Pite


MC Pite
veterán

Hátha figyelmetlen vagyok, de véletlenül nincs olyan - akár fix objektíves - normális érzékelős (legaláb 1", de méginkább mft, de akár aps-c is lehet :) ), fényképezőgép alakú, nem kicsi, nem pöcsnyi és kevés és nagyon könnyen(véletlen) benyomható gombos, beállításokat nem fél napig menüben nyomkodós, rendes EVF-es, 4-5, akár 6-7×es zoomátfogásos, mechanikus zoomgyűrűs gép ami nem ezer euró felett van esetleg? X10 majdnem jó (nincs evf, néha picit nagyobb szenzor jól jönne), m4/3osok (szűkítsünk az EVF-es, vakus gépekre) nagyja kompaktos fgépekkel van teli, marketing hülyeségeken versengenek, csak éppen használni nem feltétlen annyira jó őket(kompaktról váltva nem tűnik fel), és esetleg a képek sem mindig ütik meg a várt mércét (vagy a fókusz, vagy az ár, vagy a váz)... Esetleg a 82524 intelligens hülyeség benne annyira okos, hogy még egy nyamvadt vakuzás is kifog rajta :O .
Teljesen hülyének kezdem érezni magam, hogy nem létező dolgot keresek :F

Tudom, várjam meg az X-E1-et 18-55el (q..a drága lesz vszínű mire ideér és nem fog egyhamar esni az ára).. Bár a vázat elnézve akadnak kételyeim kezelhetőség terén, de ez még a 'jövő'.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#11823) schawo válasza MC Pite (#11822) üzenetére


schawo
titán

10 évnyi prohardver fórumozás után elolvastam az első olyan hozzászólást, amit hosszas dekódolási folyamat után sem értek, pedig nincs benne ismeretlen szakzsargon.

Kérem tegye fel a kezét, aki érti és tudja, hogy mit keres a kolléga.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#11824) BiriBum válasza schawo (#11823) üzenetére


BiriBum
őstag

Nézd meg, hogy hánykor írta. Szerintem mostanra már jobban van. Egyébként még szerkesztett is rajta.

[ Szerkesztve ]

(#11825) MC Pite válasza BiriBum (#11824) üzenetére


MC Pite
veterán

Csak elgépelést javítottam :DDD (Némi borocska volt bennem, szeretném erre fogni, de éberen és tisztán sem vagyok sokkal érthetőbb, max nem ilyen nyafogós :))
Hmm, kicsit hosszabb mondatok lettek benne felsorolással, és inkább siralom mint rendes kérdés - az már volt korábban. Azért (másodjára) lassan olvasva összeszedhető. :P

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#11826) csakb válasza MC Pite (#11822) üzenetére


csakb
őstag

Téged szerintem egyik gyártó sem tud boldoggá tenni (= nem létező dolgot keresel), szóval vagy válaszd azt, ami a legszimpatikusabb, és fórumokon vergődés helyett inkább kezdd el használni, vagy építs magadnak egyet, vagy keress másik hobbit. :)

(#11827) k1csi válasza MC Pite (#11822) üzenetére


k1csi
senior tag

A különféle topikpokban történt hszeidről egy qva régi Hofi vicc jutott eszembe (amit most kihagynék).
Röviden: Abból kellene válogatni ami van. A jelenlegi árfolyamok (mind a küldő, mind a fogadó oldalon) még drágábbá teszik ezt az amúgy sem túl olcsó hobbit (tegyük hozzá: sosem volt olcsó), kül. ha kurrens dolgokat szeretnél venni. Ez van.

Nagyon sokan, nagyon jó fotókat tudnak/tudtak csinálni azzal amijük van/volt és arról próbáltak/nak fotót csinálni amire a felszerelésük elég/volt (na jó itt is voltak kivételek, de ők is megoldották maguknak).

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#11828) MC Pite


MC Pite
veterán

Úgy tűnik már finishben vagyok, csak az evf-et kellett feladni a paraméterek közül...

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#11829) MC Pite válasza MC Pite (#11828) üzenetére


MC Pite
veterán

Párom 3-3 perc nyüstölés után: "A Nikon sokkal jobb!"
(beltéri próbák, G2 14-42 vs D5000 18-105)
:D

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#11830) schawo válasza MC Pite (#11829) üzenetére


schawo
titán

Nagy kő a szívről ;]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#11831) neevous válasza schawo (#11830) üzenetére


neevous
tag

Valahogy nem bánom, hogy most nem vagyok a Nikon topik rendszeres olvasója.

https://www.flickr.com/photos/david_papp/

(#11832) Akos96


Akos96
senior tag

Sziasztok!

Erről a pakkról - főleg a 40-150 obi milyenségéről - mi a véleményetek? Meg ér-e ennyit újonnan, vagy inkább nem. Illetve hogy a 12-50 objektíves csomag esetleg jobb vétel-e ugyanennyiért (ugyanitt).

[ Szerkesztve ]

"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."

(#11833) schawo válasza Akos96 (#11832) üzenetére


schawo
titán

12-50-t biztos nem tennék a PM1-re. Illetve ott inkább az objektívre csavarod fel a vázat. De ez a duplakit nagyon jó ajánlatnak tűnik.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#11834) Akos96 válasza schawo (#11833) üzenetére


Akos96
senior tag

Néztem kicsit több képet, szóval igazad van, a mérete miatt tényleg kiesik a versenyből.

Olvastam pár 40-150 tesztet (átfutottam), ott egész jókat írnak róla, de azért hátha akad itt olyan, aki esetleg látott ilyet élőbe' is. :)

"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."

(#11835) kovaripeti


kovaripeti
aktív tag

Jó áron belépő gép. Ha valakit érdekel: [link]

(#11836) BiriBum válasza MC Pite (#11825) üzenetére


BiriBum
őstag

Azért (másodjára) lassan olvasva összeszedhető.

Na, ehhez kell inkább a bor :DDD

(#11837) MC Pite válasza neevous (#11831) üzenetére


MC Pite
veterán

Nem is nagyon kell kérdezősködni(obi kompatibilitást igen), az legalább úgy is működik mint egy fényképezőgép, sőt még használható jpg-je is van, meg vakuzni is tud ;]

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#11838) mondomén


mondomén
őstag

Hahó!

Mit gondoltok egy abszolút kezdőnek megfelelne valamilyen régebbi modell használtan? Néztem az új árakat, de 100k körül mozognak a legolcsóbb gépek, ennyit nem szeretnék költeni így az elején. Amik most aprón úgy 60k körül mennek, azok jók egy kezdőnek?
Ha igen, akkor ajánlhatnátok valamit.:)
Kösz!

(#11839) schawo válasza mondomén (#11838) üzenetére


schawo
titán

Te tudod, hogy neked megfelel-e, de egyébként igen. De persze darabja válogatja.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#11840) mondomén válasza schawo (#11839) üzenetére


mondomén
őstag

Annyira nem tudom, azért kérdeztem. Igazából az érdekelt, hogy megér e egy kezdőnek +40-50k-t az újabb technika. Nem arról van szó, hogy hozzá csapjak e még 50-et, hanem, hogy gyűjtögessek e még 4 hónapig...:) Meg ugye az is számít, hogy mennyit bírnak ezek a gépek. Nyilván mivel használtan veszem nagyobb az esély rá, hogy elromlik. De csak meglehet mondani, hogy kb mennyit mennek az ilyen DSLR gépek normál használat mellett, nem?
Egyébként sokat használnám a család fotózására és ami nagyon vonz az a street photography.:) Szóval ezekre jó kell, hogy legyen.

[ Szerkesztve ]

(#11841) csakb válasza mondomén (#11840) üzenetére


csakb
őstag

3-4-5 éve, amikor ezek a gépek még újak voltak, teljesen jól tudták használni a tulajdonosaik. Azóta az újabb vázakba nyilván belekerült pár olyan dolog, ami jobban kiszolgálja a sokszor mesterségesen generált igényeket.

50 k expót általában a legbénább zárszerkezet is kibír, de gyakran 100 k-t is. A középkategóriás vázakat meg elvileg ennél jóval többre tervezték.

Családfotózásra, meg utcára bármelyik jó lehet, megfelelően megválasztott obival (valszeg pluszköltség lesz) pláne.

(#11842) kaligula válasza mondomén (#11840) üzenetére


kaligula
tag

Sok gépet árulnak elvileg 10ezer expó alatt. Én egy hónap alatt kezdőként lőttem kb.3000-et. Szóval ha újat veszel, az hamar bekerülhet ebbe a "használt" kategóriába. Én anno egy sony a200-as pakkot tudtam venni 2objektívvel, táskával, kártyával 80-ért, 1 év garanciával. Ha nem szorultam volna meg, biztosan nem adom el.

rovidkv.reblog.hu

(#11843) mondomén


mondomén
őstag

Köszönöm, akkor maradok a használt vonalon. Ahogy néztem van pár gép ami többet volt táskában mint kézben...

(#11844) kaligula válasza mondomén (#11843) üzenetére


kaligula
tag

Érdemes utánanézni flickren is, hogy ki milyen objektívvel milyen fotókat tudott készíteni.

rovidkv.reblog.hu

(#11845) mondomén válasza kaligula (#11844) üzenetére


mondomén
őstag

Na igen, az obi választás majd nagyobb utánajárást fog igényelni.:)

(#11846) junior11


junior11
veterán

Sziasztok, segítségre lenne szükségem, az egyik haverom szeretne cserélhető objektíves gépet venni s az alábbiakat nézte ki:

- Sony NEX F3
- Panasonic GF5
- Nikon J1

Mi a véleményetek? Melyik jobb választás? Köszi!

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#11847) kovaripeti válasza mondomén (#11843) üzenetére


kovaripeti
aktív tag

Mint pl az enyém: Nikon D3000+18-55 AF DX VR-es obival 69.000 ft eladó. (apróban általában 99.000-ért hirdetik) Ha hozzáadom az 55-300-ast, ( ami 2 hónapos!!!!!)akkor 139.000-ért elviheted. 1 éves, 4919 expó van benn. 2 év gari még van rajt. Teljesen karcmentes!

[ Szerkesztve ]

(#11848) #74459392


#74459392
törölt tag

Sziasztok!

Véleményetek szerint egy kezdő képes termékeket lefotózni úgy, hogy az megállja a helyét egy webshopban? (+photoshop) Persze sok gyakorlással, munkával. Idő nem sürget, lenne rá 3-4 hónap beletanulni. (mondjuk lehet egy élet se elég rá?:) )
És ebből következik a másik kérdés, hogy milyen technikai feltételek kellenek a jó termékfotózáshoz? Mi a minimum fotógép? Megvilágítás? stb..

Előre is köszönöm a válaszotokat!

(#11849) Zozzer888 válasza #74459392 (#11848) üzenetére


Zozzer888
addikt

Simán:)A Jó fényképező és a rengeteg fény sose hátrány:)

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#11850) kaligula válasza #74459392 (#11848) üzenetére


kaligula
tag

Közel sem olyan egyszerű dolog a termékfotózás, mint elsőre tűnik. Nem is a gépen múlik, hanem a megvilágításon, jól megválasztott háttereken, softboxon stb.

rovidkv.reblog.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.