Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87601) Ispy válasza micafighter (#87600) üzenetére


Ispy
veterán

Ki akartam már ma próbálni, csak közben kiderült, hogy csak fele annyi millmaxot küldtek, mint amit rendeltem, szóval majd tesztelem ezzel a félbeforrasztós módszerrel, nekem így 0. percben rövidnek tűnik így a shift hossza. Persze lehet csak azért, mert sosem próbáltam mást. Igazából a layeres i-t is 0 perc volt megszokni.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#87602) Ispy


Ispy
veterán

Na, 1 hét után kiszedtem a 3x47 prot a neoból és ment vissza az oil king, a 3x47-el olyan hangja volt a billnek, mint valami agyonszivacsozott cuccnak, mondjuk rossznak nem nevezném, meg aki halk bill kell, annak jó választás lehet, viszont a neo karakatrét teljesen kinyírta, az oil kinggel viszont szép hangja van. Egyedül a space alatt hagytam meg, mert ott meg valamiért az oil king teljesít rosszul.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#87603) [Prolixus] válasza nyunyu (#87580) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Nincs nagy használatban, nagyon sok éve elköltöztem már, azóta pihen lényegében. Amúgy az az érdekes hogy nem annyira borzalmas gépelni rajta, nemtom milyen membránt használtak még ebben a Cougar 200K-ban de nem keményedett borzalmasan fel az évek során. Tökre érthető hogy a maga műfajában miért volt kedvelt modell, sokan még most is hasonlót keresnének, csak ugyebár nincs.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#87604) dqdb válasza Ispy (#87599) üzenetére


dqdb
nagyúr

A nyilakra még megoldás lehet a HHKB gyémánt elrendezése is.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#87605) dqdb válasza [Prolixus] (#87603) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ennek a billentyűzetnek a tartóssága volt a problémája, sokaknál sorban törtek a kupakokon a rögzítő fülek. Amúgy egy teljesen jó ollós darab lett volna.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#87606) agaron


agaron
tag

Sziasztok!

Nagyon sok, hasznos kommentet visszaolvastam a napokban, viszont nem tudok dönteni ezen a ponton. Vettem egy Ducky One 3-at Cherry MX Red switchekkel. Gondolkoztam azon is, hogy megkenem őket (ha jól vettem ki, itt érdemes bejáratni őket előtte?), esetleg rugót cserélek, viszont ahogy látom voltak azért olyan kommentek is, hogy vannak ezeknél jobb switchek bőven. Szerintetek lenne értelme ezeket kenni, vagy határoljam be, melyik switch lehet nekem jó, rendelek pár tesztet, aztán döntsek, hogy cserelem a switcheket, vagy ezeket kenem meg? Mind a kettő befektetés, csak próbálnám belőni az irányt :D Ha lehet persze.

Steam Deck | PC | PS5

(#87607) Ispy válasza agaron (#87606) üzenetére


Ispy
veterán

A válasz attól függ: van-e kedved ezzel szórakozni vagy sem? Ha érdekel a téma, akkor azért kell egy normális switch opener, pár ecset, legalább egy 205g0 kenő anyag, rúgóhoz olaj, idő, tesztelés, idő, tesztelés, szétszed, összrak, szétszed összerak. :D

Ha nincs, akkor inkább vegyél előre kent kapcsolókat, nekem pl az gateron oil king bejött, bár az pöppet nehezebb, mint a cherry red, vagy az itt tárgyalt gateron ks-3x47 pro, nekem igazából nem tűnik rúgócserésnek, a reszelés is pár nap alatt elmúlt teljesen.

Meg persze biztos vannak még itt más opciók is, én ezekkel találkoztam eddig.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#87608) Rathrol


Rathrol
aktív tag

Sziasztok!

Vezetéknélküli billentyűzetet keresek, játékra is használnám (persze nem esport világbajnokságot szeretnék vele meg nyerni :D) , lényeg hogy magyar billentyűzet kiosztása legyen, bár az se baj ha angol. Ára kb.: 30 ezer több ne legyen.

[ Szerkesztve ]

(#87609) dqdb válasza agaron (#87606) üzenetére


dqdb
nagyúr

Cherryt nemhogy érdemes, hanem körülbelül kötelező bejáratni, és a rugócsere még annál is fontosabb, mert a reszelés nagyjáért az a felelős.

Kevesebb macera és olcsóbb megoldás lehet, ha veszel bele eleve gyári állapotban simán járó és megkent kapcsolókat.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#87610) Molydeus válasza Ispy (#87607) üzenetére


Molydeus
senior tag

Egyetértek. Lenne olyan build, ahol egy teljesen nylon házas lineáris Cherry MX előnyei ki tudnak jönni, de a Duckyban szinte biztosan PC tetejű verzió van az RGB miatt.
Szerintem jobban járnál egy gyárilag kent, sima járású lineáris kapcsolóval, amivel már nem kell foglalkozni. A KS-3x47 Pro Red rugóerőben megegyezik az MX Red-del (a Yellow pedig picit erősebb megindulásnál), a teljesen nylon ház pedig mély hangot tud.
Az Oil King kicsit magasabb hangú és érezhetően erősebb a kezdeti és a bottom-out rugóerő is, emellett teljesen fekete, a LED fénye nem megy át rajta.

Ha szeretnél belemerülni a témába, akkor a tester készlet sem rossz ötlet, de ha olyan switch lesz a nyerő végül, amit házilag kell/érdemes módosítani, akkor jönnek az említett költségek és a belefektetett nem kevés idő.

M.

(#87611) Molydeus válasza ricogsm (#87592) üzenetére


Molydeus
senior tag

Nem ignorálunk. Az a helyzet, hogy a játék prioritásból adódó feltételek és a kinézett billencsek szerintem kiesnek legtöbbünk érdeklődési köréből.
Mondhatnánk a szokásos Keychron (nem low profile, K2 Pro, K12 Pro, vagy V1, V4) ajánlásokat egy játékra kihegyezett nagyon könnyű lineáris switch cserével, de a latency-ről nincs infónk, ami neked fontos lesz.
A 60HE-nél egyértelműen a hall-effect switchek az érdekesek, amik Custom vonalon mostanában kezdenek megjelenni és bőven felette van a keretnek, ahogyan a 60HE is.
A Huntsman Miniből az optikai switches Pro lenne szerintem az érdekes, de ez is felette van a keretnek, ha jól látom.

M.

(#87612) agaron válasza Molydeus (#87610) üzenetére


agaron
tag

Köszi Molydeus, Ispy és dqdb!

Szerintem első körben keresek gyárilag kent switchet, később meg majd kiderül. Amennyire belemerültem legalábbis olvasás szinten, tuti mélyebre zuhanok abban bizonyos üregben, ezt már látom előre, de első körben kipróbálgatni dolgokat/szokni a nem full size billentyűzetet teljesen jónak érzem a Ducky-t. Ugyan itt köszi Synthwave-nek a hardveraprós eladó ajánlatot a topic-ban, tőle vettem én is a billentyűzetet és minden rendben ment.

Még egy dolog, annak kevésbé tudtam utána nézni. A stabokkal érdemes lehet kezdeni valamit (kenés vagy csere), vagy azt mi alapján tudom eldönteni amúgy?

[ Szerkesztve ]

Steam Deck | PC | PS5

(#87613) Domonkos válasza Ispy (#87599) üzenetére


Domonkos
Ármester

A 4-bol ket billentyu marad a "helyen". A masik kettobol pedig szerintem csak a felfele az ami egy kicsit furcsa.
Nem tudom, hogy mit hasznalsz most, de nem telhet 5 percnel tobbe, hogy redundansan felvidd egy uj retegre ezeket, hogy kiprobald! Adj neki egy eselyt! :K

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#87614) sicc_innen


sicc_innen
tag

Milyen billentyűzetet vegyek, mikor a meglévő Logi szinte tökéletes? Tizenöt éve használom és csak akkor vacakol, ha gyengülnek benne az elemek. Egyetlen hiányossága van; nem világítanak a billentyűk. Ez este/éjszaka problémás a regényírásnál, mivel vakon nem sikerült teljesen megtanulnom gépelni.
Milyen billentyűzetet vegyek, amely mindazokat tudja, amit a régi 'profim', plusz még világít is? Keresgéltem, nézelődtem... Nem találtam ilyet 50k alatt. Felette meg nem is listáztattam, mivel az ár/érték arány már nagyon eltolódik... Annyit nem ér semmilyen világító, kattogó kramanc.
Asszem, fogok egy darab led-szalagot, azt felragasztom a monitor aljára. Kis feszkóval megküldöm, hogy csak gyengén világítson, azt' jóccakát... mehet a gépelés, születhetnek a best sellerek...
Ne vegyek billentyűzetet... 🙃
😉

[ Szerkesztve ]

Minden változik, csak a Boltzmann-állandó

(#87615) Ispy válasza agaron (#87612) üzenetére


Ispy
veterán

Stabokat nem ajánlott kenni, hanem kötelező! ;]

Külön kell kenni magát a drótot, egy helykitöltő, sűrűbb anyaggal, én a könnyed nevű xhtbdz-t használom, illetve kenni kell magát a házat és/vagy a stemet is. Illetve első lépésben a drótot érdemes kiegyensúlyozni, ami kb annyit tesz, hogy a telefonod hátuljára teszed, az egyik végét leszorítod és ha a másik vége elemelkedik, akkor addig egyengeted finoman, amíg ez megszűnik. Illetve cherry stabnál a lábakat szokták még vágni, egyébként meg ezt is ki kell tapasztalni, hogy melyik mit és mennyit igényel miből.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#87616) Ispy válasza Domonkos (#87613) üzenetére


Ispy
veterán

Amint kész lesz megteszem. :K

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#87617) Ispy válasza sicc_innen (#87614) üzenetére


Ispy
veterán

meglévő Logi szinte tökéletes

Semmilyet. :D Bármit veszel az jó eséllyel szintén nem lesz tökéletes ebből a keretből.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#87618) dqdb válasza agaron (#87612) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha nem csörög-zörög, akkor a stabilizátort nem kell bántani. Egyes gyártók megkenik és jól, egyes gyártók megkenik és rosszul, egyesek meg sem kenik, a Ducky One 3 nem tudom, hogy melyik kategóriába esik.

A teszteléshez a legegyszerűbb megoldás a sound test videókban látható spammelés, azaz nagyon gyorsan lenyomogatod a stabilizált billentyűt a bal oldalánál indulva fokozatosan haladsz jobbra eközben. Ha nincsen csörgés-zörgés, akkor jó vagy. Ha ott csörög-zörög, ahol amúgy nem nyomnád le (például a Space jobb oldala, miközben te bal oldalon vagy középtájon nyomod le), akkor én magasról tennék erre a problémára.

Cserélni akkor cserélném, ha a gyárit még megfelelő kezelés után sem sikerült értelmesre varázsolni, mert abba a Duckyba plate mount változat kell, abból pedig rossz és nem jó létezik csak a piacon, nem lesz akkora a különbség.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#87619) sicc_innen válasza Ispy (#87617) üzenetére


sicc_innen
tag

Köszönöm a megerősítést!
:D
(A Logit annó 8 ezer Ft-ért vettem, egerentyűvel)

[ Szerkesztve ]

Minden változik, csak a Boltzmann-állandó

(#87620) Domonkos válasza sicc_innen (#87619) üzenetére


Domonkos
Ármester

Ha tenyleg csak a vilagitas hianyzik a mostanibol, akkor kozelebb vagy a tokeletes billentyuzethez, mint itt a topikban barmelyikonk. :B

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#87621) Mr.Csizmás válasza ricogsm (#87593) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

nekem is pont ez van, csak más keycap/switch :K nem Pro, sima Q2

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#87622) Ispy


Ispy
veterán

Befejezetlen gingham projekt....de nem bírtam ellenállni, érdekes jószág, az biztos. Gépelésre nem ezt ajánlanám, asztaldísznek szebb.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#87623) Ispy válasza Ispy (#87622) üzenetére


Ispy
veterán

Egyébként meg ettől a millmax sockettől kiver a víz, ha ehhez hozzáveszük a 3x47 extra erős karmait és a megrősített lábakat, akkor máris megkapjuk a ba...ameg, most tuti eltörtem érzést, minden switch benyomásakor. :DDD

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#87624) Domonkos válasza Ispy (#87623) üzenetére


Domonkos
Ármester

Miert szeretitek jobban a millmax-ot, mint a kailh-t? Ha csak kapcsolokhoz hasznaljatok, akkor mi elonye van az elobbinek? :F

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#87625) Ispy válasza Domonkos (#87624) üzenetére


Ispy
veterán

Kailht csak olyan laphoz lehet használni, ami ki van rá alakítva, ez pont nincs, millmax mindenhez jó, elvileg, ha jól tudom. Meg a kailht könnyebb leszakítani, főleg ha bénán forrasztod oda. Ez a 0305 felülről megy bele a lyukba, ezt nem tudod leszakítani, cserébe a kapcsoló lábát tudod legyakni. :D

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#87626) dqdb válasza Domonkos (#87624) üzenetére


dqdb
nagyúr

A forrasztást szeretjük ;]

A Mill-Max arra jó, hogy forrasztható nyákot utólag lehet hotswappé varázsolni. A Kailh sockethez eleve ahhoz tervezett nyák kell.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#87627) Ispy válasza dqdb (#87626) üzenetére


Ispy
veterán

Egyébként meglepően könnyen ment a millmax beforrasztása, ez usb c-t inkább nem mutatnám meg. ;]

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#87628) Domonkos válasza Ispy (#87627) üzenetére


Domonkos
Ármester

Mondjuk a socket-ekbe rakott DIP csomagok elegge viccesen mutatnak az USB-C csati mellet.. :DDD

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#87629) Domonkos válasza Ispy (#87625) üzenetére


Domonkos
Ármester

Hmmm.. Kivancsi vagyok, hogy ezzel konnyebb lenne-e kezzel behuzalozni egy billencset, mint a kailh-lel, amivel eddig csinaltam.

Ellenben ennek a kideritese majd ratok marad. En ezzel a hobbival - ami a hardveres oldalat illeti - egy darabra vegeztem. Jovore most mar tenyleg.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#87630) Ispy válasza Domonkos (#87629) üzenetére


Ispy
veterán

Én sem fogok szokást farigcsálni ebből, ki akartam próbálni, tök jó, be is fejeztem, mondhatjuk, hogy a csúcson hagyom abba. :D

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#87631) dqdb válasza Domonkos (#87629) üzenetére


dqdb
nagyúr

Amoeba nyákot nézted? Ha legközelebb erre jársz és megtalálom, akkor egy adagot hozzád tudok dobni.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#87632) Domonkos válasza dqdb (#87631) üzenetére


Domonkos
Ármester

Neztem, persze; de nem tudom, hogy mennyivel szimpatikusabb, mint a sima matrix-ozas amit eddig csinaltam.

A millmax socket-nek annyi elonyet latnam, hogy ott a sorokat es az oszlopokat kulon lehetne szedni, igy ha javitani kell, akkor az talan egyszerubb.
Persze a kapcsolok csereje egy kicsit macerabb lesz, es a forrasztos resze is szerintem rosszabb, ellenben kesobb konnyebb es egyszerubb lenne a matrix-ot kezelni es manipulalni, ha tobb darabban van, mint a mostaniakat.

Fene tudja.
En 2024-ben igyekszem majd csak optikai kapcsolokat hasznalni. :K

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#87633) agaron válasza dqdb (#87618) üzenetére


agaron
tag

Koszi a tippeket ismet mindenkinek!

Steam Deck | PC | PS5

(#87634) ricogsm válasza Molydeus (#87611) üzenetére


ricogsm
őstag

Köszönöm a megtisztelő választ.

Lehet jobb lenne egy switch csere? Lehetséges a meglévő keychron K3-ba?

60HE, 70e Ft körül van hajlandó vagyok még addig is elmenni.

Szavaidból azt veszem ki : jónak hangzik a 60HE (lehet megér egy próbát? )

Nem ismerem a billentyűk világát , mondjátok meg ti hol kezdődik árban egy jó gamer billentyű. :)

Néztem a neten vannak jóval 100e Ft felett, de tényleg tud az annyit?

Üdv

MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz

(#87635) Domonkos válasza ricogsm (#87634) üzenetére


Domonkos
Ármester

Irtad, hogy
(Haladás ,ugrás oldalra lépkedés stb ) nem érzem elég gyorsnak.

Ez pontosan mit jelent? Milyen aspektusaban nem gyors? Melyik volt az a billentyuzet, amit ennel gyorsabbnak ereztel? :F

Szerk:
Most nezem az rtings-es tesztjet; hat ez tenyleg nem gyors. :(
Mondjuk le a kalappal, hogy ezt a +10ms-et kepes vagy kierezni! :R

[ Szerkesztve ]

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#87636) ricogsm válasza Domonkos (#87635) üzenetére


ricogsm
őstag

Mikor ugranék és nem megy.
Enemy meg leszed. :DDD
Nem próbáltam mást. Ezért kérdem érdemes e nézni másikat. Lehet csak placebó az a 10ms? :DDD
Te milyen billentyűzetet javasolná?

[ Szerkesztve ]

MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz

(#87637) AndrewTdi


AndrewTdi
addikt

Sziasztok!

Erre valakinek lenne ajánlata? :B :R

(#87638) Domonkos válasza ricogsm (#87636) üzenetére


Domonkos
Ármester

Akarmit, ami kepes QMK-t futtatni. Ha csak jatekra kell, akkor valami "speed" kapcsoloval, ha nem, akkor valami kenyelmesebbel.
A mostani nagy attores az a "rapid trigger" funkcio - vagy milyen neven fog elterjedni. Ha ezt ki tudod hasznalni, akkor nagy elonyodre valhat ha hozza tudsz szokni. Ennek az arat mondjuk meg is kerik. De tenyleg nem tudom, hogy mi massal lehetne ezt helyettesiteni.

Egyebkent meg az USB 3 tudna meg valamicsket gyorsitani, de annak az elterjedeseig meg varni kell. :U

De en nem vagyok nagyon benne a jatekokban, szoval lehet, hogy nem jol itelem meg, hogy mi mennyire fontos. :B

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#87639) Mephike válasza ricogsm (#87636) üzenetére


Mephike
senior tag

Hiába veszel bármilyen Wooting, Razer vagy Steelseries, vagy bármi billentyűzetet nem leszel jobb az fps-ben max kb. 1-2 százalékkal (szerintem sokat írtam). A nálad lévő K3v2-vel már alapból jobb vagy, mint a játékosok 80-90%-a, akik uRage, A4Tech, Genius és ki tudja milyen billentyűzetekkel lelőnek téged.
Természetesen vehetsz valami kifejezetten fps-re kiélezett billentyűzetet, de a fejest ugyanúgy kapni fogod.
Mindezt úgy írom neked, hogy már csak árnyéka vagyok annak a régi énemnek, mert el kell fogadjam, hogy hiába veszem meg a legjobb cuccot most magamnak a 30 évvel ezelőtti énem a golyós egérrel és a kacat billentyűzettel simán leszedne bármelyik fps-ben.

(#87640) Throme válasza VTom (#87590) üzenetére


Throme
veterán

Nekem is hasonló kis dongle van, tp-link de szerintem még 4.valamennyi (de nagyon max 5.0).
Asztali PC alaplapja nem tud se BT-t se wifit, így a wifi antenna is egy dongle.
Mikor a BT adapter a PC hátuljába volt dugva, akkor előfordult, hogy a K8-am (sima , nem pro) behülyült.

Kihoztam az asztalon lévő usb hub-ba ezt a BT dongle-t és nincs gondom a K8-cal, ráadásul azóta már egy edifier fejhallgató is BT-ról megy.
A 2 együtt is gond nélkül megy.

Természetesen a Keychron is hibázhat, de kicsi rá az esély, hogy a billentyűzettel van a gond.
Főleg, hogy írod nem most kezdődött a kékfogas kálváriád.

Ahogy írták vagy próbálj másik dongle-t, vagy a csatlakoztasd másik usb aljzatba...

Mondjuk én se vagyok egy BT fan.
Mostanában szállingóznak Keychronéknál a 2.4GHz-es csatlakozással is működő billentyűzetek.

(#87641) nyunyu válasza ricogsm (#87636) üzenetére


nyunyu
félisten

30 fölött már a Te input lagod lesz a döntő, nem a monitor, billzet, egér trióé. :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#87642) ricogsm válasza Mephike (#87639) üzenetére


ricogsm
őstag

Jogos amit mondasz. Bár legtöbb játékos konzolon nyomja és crossplay be van kapcsolva így vegyesen megy a game.
Úgy érzem nem tudom magam hatékonyan úgy forgatni (forogni, ugrani stb).
Gondoltam egy specko bill segíthet.

Domonkos: köszi szétnézek.
Bar nincs viszonyítási alapom mert nem próbáltam más billentyűt. Így kénytelen leszek próbálni egyet max annyit mondok Mephikének volt igaza.

MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz

(#87643) ricogsm válasza nyunyu (#87641) üzenetére


ricogsm
őstag

Legyen az 40 felett. Mondjuk erre is gobdoltam. :DDD :DD

MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz

(#87644) nyunyu válasza Domonkos (#87638) üzenetére


nyunyu
félisten

Van értelme ezeknek a Speed kapcsolóknak?
Annyit számítana az, hogy 2.0mm helyett 1.1-1.3mm lenyomása után kapcsol?

Mennyi időt spórolsz azon, hogy fizikailag 0.7mm-mel kevesebbet kell mozgatnod az ujjaidat a kapcsolási pontig?
A mennyiszer bírod másodpercenként spamelni a kapcsolót az inkább a fizikai adottságaidtól, állapotodtól függ, nem attól, hogy milyen hosszan jár az adott kapcsoló.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#87645) Domonkos válasza nyunyu (#87644) üzenetére


Domonkos
Ármester

Passzolom, hogy egy jo jatekos milyen sebesseggel nyomhatja le a kapcsolokat. Viszont nem tudok objektiv ellenervet felhozni, hogy miert ne akarhatnanak rovidebb uton jaro kapcsolokat.
Nem tudom, hogy jelentosen-e, de szerintem biztosan gyorsabbak.

A masodpercenkenti leutesre viszont szerintem nincs semmi hatassal. Arra elmeletileg csak a hiszterezis lehetne. Ha valaki meg tudja fogni nagyon kozel leutes es felengedes utan a kapcsolot, akkor ugyanolyan gyorsan spam-elheti, fuggetlenul attol, hogy az most 1 vagy 2 mm melyen van. Ez a resze szerintem inkabb csak preferencia.
Ellenben ha valaki csak teljesen felengedve vagy teljesen lenyomva hasznalja, akkor szerintem megint elonyben lehetnek a speed-ek, mert a leutesen szerintem tobb szokott mulani, mint a felengedesen. :U

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#87646) Táltos Suhan


Táltos Suhan
csendes tag

65% vagy 75%-os alu házas ISO barebone tippje van valakinek? Ducky One 3-t váltana.

(#87647) Mr.Csizmás válasza Táltos Suhan (#87646) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

[link] Q2 knob ISO 28k?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#87648) zsoltip


zsoltip
őstag

Üdv Fórumtársak! Logitech K400 kiválóan teszi a dolgát, de elgondolkodtam egy Logitech K830 vásárlásán.
Miért? Háttérvilágítás és Bluetooth.
De nem találok.
Tudtok esetleg olyan helyet, ahol még találok?

Vagy ha nem, úgy helyette ajánlotok valamit esetleg?
Vagy maradjak a fenekemen a 2,4Ghz Unifying K400 mellett? :)

(#87649) Ereshkigal válasza Mr.Csizmás (#87647) üzenetére


Ereshkigal
őstag

#nemakarelfogyni

Még vegyesboltban is kapni. :DDD

(#87650) Mr.Csizmás válasza Ereshkigal (#87649) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

az ansi-ból én vittem a nagykerből az utolsót vszeg, mert egyszerre tűnt el a nagy boltoknál :C

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.