Hirdetés

2024. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kenand


kenand
veterán

Nagy köszönet a cikkért :R :R :R

Én pi zero W-n most azzal küzdök, hogy SSH-n eltűnik a lokál hálón ha BT és WIFI együtt megy :(
Van néhány Xiaomi BT LE szenzorom (LCD-s és Miflora)

[ Szerkesztve ]

(#2) noorbertt


noorbertt
őstag

nice, a tavoli elerest es a biztonsagot lehet boncolgatni kene majd egy kicsit:)

(#3) kzkz


kzkz
őstag

Alternatíva lehet a Domoticz illetve az ESPeasy firmware, ekkor még MQTT se kell hozzá, mert HTTP kérésekkel történik a kommunikáció. Az automatizmus feltételeit pedig Blocklyban dobozok húzogatásával lehet megoldani, nem kell kódot írni.

Illetve érdemes figyelni arra, hogy az SD kártya nem folyamatos írásra olvasásra lett tervezve, és egy kisebb méretű 1-2 év után megadhatja magát, ekkor pedig urgik a teljes vezérlés. Szóval játéknak, próbálkozásnak kezdetben jó, de hosszú távon nem ad biztos megoldást ez a kombó.

(#4) CheGhost


CheGhost
aktív tag

Nem mélyedtem el a témában, korábban az openHAB jött szembe velem, mint hasonló központi szoftver. Ezt a rendszert is felveszem a listámra...

*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***

(#5) kenand válasza CheGhost (#4) üzenetére


kenand
veterán

Én kipróbáltam a Domoticz-ot és a Homeassistantot is, mindegyik jobb valamiben, de Synology-n mindkettővel van gondom (HA-nak a SSL beállítást nem tudom megoldani, Domoticzhoz meg a BT szenzoroknak Bluez-t kellene fordítani módosítva Optware-vel lefordult, de nem működik rendesen-, csomagokat telepíteni ami nem megy) Idén télen már szerintem nem lesz időm rá, lehet jövőre megnézem az OpenHAB-ot is....

(#6) Petikeje válasza kenand (#1) üzenetére


Petikeje
tag

Szia, a xiaomi bt-t hogy csatlakoztatod? Van valami leírások hozzá? Én raspbianra telepített HAval probalkoztam, de ott nem működött :-(.
Thx:
P!

(#7) stickermajom


stickermajom
addikt

Vigyázni kell vele, mert függőséget okoz. :D
Elkezdtem használni, mert a Xiaomi saját appjában nem kaptam meg az értesítéseket, aztán szépen lassan magába szippantott a HA.

(#8) szabifotos


szabifotos
senior tag

Köszi a cikket. Régebben nekiültem én is az okosításnak, de valahol mindig elakadtam, aztán abbamaradt. Ha lesz egy kis időm, nekiülök újra a cikk alapján ;)

[ Szerkesztve ]

(#9) sztanozs


sztanozs
veterán

Köszi a cikket - az árakat nézve már nem is tűnnek vészesnek ezek az eszközök...

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#10) kenand válasza Petikeje (#6) üzenetére


kenand
veterán

Szia !

Pedig HA alatt viszonylag könnyű, többféle képen is lehet, nem kell hozzá bluezt fordítani.

Miflora szenzor és Xiaomi LCD-s Temperature and Humidity szenzor is megy.
De attól függ min futtatod 3-5m-ert tud...(Brixen futó Xplenology-m belő BT-je a legjobb, pi zero w 2 falat már nem bír)

De közvetlenül tudja fogadni a BT MQTT gateway vagy miflora MQTT gateway adatait is a HA, így ha pl egy pizerow-n fut egy MQTT meg a Bt-MQTT ill Miflora-MQTT gateway, akkor a központtól távol lévő BT szenzorok adatait is el elehet érni. pl a kertben lévő miflora szenzorokat stb.
Ugyan létezik gyári BT-gateway is 2 Yeelight lámpában (kamera már nem elérhető) de arra nem láttam a módot, hogy úgy hozzáférjrk az adatokhoz. Mi Home apban látható, Yeelight lámpa hozzáadható,de a BLE gateway része nem.

itt az én configuration.yaml-om

# Sensors
sensor:
# Weather prediction
- platform: yr
# Xiaomi BLE sensors

- platform: miflora
mac: C4:7C:8D:67:3B:12
name: Plant mintotor 1
monitored_conditions:
- moisture
- light
- temperature
- conductivity
- battery

- platform: mitemp_bt
mac: 4C:65:A8:D8:AD:A2
name: Living Room Temperature
force update: true
median: 2
retries: 5
monitored_conditions:
- temperature
- humidity
- battery

[ Szerkesztve ]

(#11) kenand válasza Petikeje (#6) üzenetére


kenand
veterán

A mellékelt script nem a BT MQTT gateway, hanem ami anélkül is megy a gatewayes az ez, de ahhoz kell MQTT és a gateway python script

sajna a script "sapcek" tekintetőben nem jelenik meg itt jól

- platform: mqtt
state_topic: mithermometer/living_room/temperature
name: "Nappali hőmérséklet (MQTT)"
unit_of_measurement: "°C"
icon_template: mdi:thermometer
- platform: mqtt
state_topic: mithermometer/living_room/humidity
name: "Nappali páratartalom (MQTT)"
unit_of_measurement: "%"
icon_template: mdi:water
- platform: mqtt
state_topic: mithermometer/living_room/battery
name: "Nappali termosztát elem (MQTT)"
unit_of_measurement: "%"
icon_template: mdi:battery-90

[ Szerkesztve ]

(#12) Tankblock válasza CheGhost (#4) üzenetére


Tankblock
aktív tag

IBM től a Node Red....
Annak a Flow logikáját szokni kell, de Javascript megy csomó minden.
Mosquitto MQTT broker és nincs Cloud.
Ksözöni szépen lassan 3 éve megy sonoff kapcsolókkal, egyedi hőmérséklet mérőkkel....

Bővíthető és még Alexa is megy vele....

Release the Beast....

(#13) kenand válasza Petikeje (#6) üzenetére


kenand
veterán

Egyébként- mivel kínlódtam a BT-sekkel eleget, ha kijelző is kell a hőmérséklet szenzornak én úgy oldanám már most meg, hogy vennék egy Xiaomi Einkes hőmérőt -ugyan az "buta" , de szép és nagyon jól látható 8-10 USD-ért, meg egy Zigbee-s Xiaomi kijelző nélküli szenzort (7-10 ért) és azt felragasztanám az E-inkes hátuljára (kettőt csináltam is). Így ugyan 5-6 USD-vel drágább, mint egy BT-s LCD, de jobban látható, könnyebben integrálható....és távolabbról elérhető.

(#14) stickermajom válasza kenand (#13) üzenetére


stickermajom
addikt

Az a baj a Xiaomi zigbees hőmérőivel, hogy csak bizonyos elmozdulásra küldenek adatot, így elég távol állnak a pontostól. Emellé viszonylag drágák is. Akkor inkább már egy Digoo DG-R8H 4-5 dollár körül.

(#15) Degeczi válasza stickermajom (#14) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nagyon pontosak a Xiaomi hőmérőszenzorok! Van belőle otthon több, mint egy tucatnyi, és mind kb. 2 tized Celsiuson belül van egymáshoz, ezt nem kapod meg olcsó érzékelőtől. Közben azt sem mondanám, h nagyon drágk lennének: utoljára $7-ért vettem decemberden.
Az sem teljesen igaz, h csakis a nagyon nagy változásokról küldenének adatot, mert bizonyos időnként mindenképpen bejelentkeznek, csak ha nem volt nagy ugrás (0.5 fok, vagy páratartalomban >5%) akkor sok idő, 40-50 perc is eltelhet.
Emiatt termosztát, fűtésvezérlő feladatra alkalmatlanok, de monitorozásra tökéletesek (de van pl, aki fürdőszoba páraelszívó vezérlésre használja, hiszen ott is bőven megvan a páratartalomban az ugrás fürdéskor, illetve a szellőzőmotor hatására)

(#16) Degeczi válasza kzkz (#3) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Én is ilyen lelkesen álltam hozzá a Domoticzos Blocky-hoz - hogy aztán hatalmasat csalódjak benne... :(

Sajnos gyakorlatilag használhatatlan bármilyen picit is összetettebb feladatra részben mert nem férsz hozzá ahhoz, amihez kellene, és mert egyszerűen alapvető dolgok hibásan működnek benne.

Home Assistantban nem vonzó a yaml-es vezérlés, ellenben roppant hatékony, tömör, nagyon sok mindenre eleve alkalmas
pl. az olyan gyakori dolgokat is pofonegyszerű benne megoldani, h "ha már 10 perce ég a lámpa, kapcsold le", vagy hogy a szintetizált beszéd (ami magyarul is megy, a Google-ön keresztül) üzenetei ne mindig fixen azonosak legyenek, hanem egy adott eseményre 5-6 szövegből véletlenszerűen válasszon.

Amire már kényelmetlen a yaml, az a bonyolultabb feltételek, ahol többmindentől és/vagy kapcsolatban függ a beavatkozás: azok is megoldhatóak benne, de áttekinthetetlen, kényelmetlen módon.
Viszont erre is jó megoldás, h egyszerűen telepíthető az Appdaemon HA mellé, amivel Python-ban kényelmesen programozható: ez szimpatikusabb, mint Domoticz-ban a LUA.

(#17) stickermajom válasza Degeczi (#15) üzenetére


stickermajom
addikt

Azért egy lakásban 0,5 fok ugrás nem túl gyakori, így a 40-50 percenkénti poll szerintem nagyon sok. Ahogy írod fűtés vezérlésére alkalmatlan, monitorozáshoz pedig van jobb, olcsóbban.
Itt van nekem is a hálóban egy Xiaomi, de nem vagyok elájulva tőle. Air Purifierhez képest pl. többet mér egymásra téve közel egy fokkal. Biztos van olyan feladat amire alkalmas, nekem elég egy belőle.

(#18) Degeczi válasza stickermajom (#17) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Dehogynem, pl. szellőztetésnél. Vezérelni nem akarok vele, monitorozásnál pedig nem érdekel, h most 10:17-kor volt 20.1 fok vagy 10:25-kor 20.3, a lényeg, h pontos legyen. A Xiaomi az, a pár dolláros szenzorok viszont nagyon nem.

(#19) vampire17 válasza stickermajom (#17) üzenetére


vampire17
addikt

Asszem en vagyok a Degeczi altal emlegetett furdo szelloztetos :)

Nekem bevalt erre a funkciora a Xiaomi. Ugye, amit Degeczi is mondott, a Xiaomi pontos, csak nem jelent gyakran... Ugye, pl furdo paraelszivasnal ez nem gond, en anno ugy "okoskodtam" hogy egy 4-5% os "jelentesi köz" nekem eleg, mert ez azt jelenti, hogy egy <=55%-os kikapcs szintnel ugye 55 es 51 % kozott kapcsol ki. Ez elszivasnal nem sok ido (gyorsan lemegy az a 4%), nekem boven belefer

[ Szerkesztve ]

(#20) Janou


Janou
őstag

Nagyon tetszett a cikk és elképesztően érdekesnek tartottam. :)

Nálam az okos otthon egyenlőre kimerült abban, hogy az akváriumot rákötöttem egy Sonoff Basic-re. Amit nem értek - és előre is bocsi a láma kérdésért - hogy miért szükséges a Sonoff-on firmware-t frissíteni? Miért nem jó ha az eWeLink progin keresztül vezéreljük a cuccokat hanem helyette a Raspberryt használjuk?

(#21) szabifotos válasza Janou (#20) üzenetére


szabifotos
senior tag

Mert az EWeLink kínai szerveren keresztül komunikál. Ha a Pi-on van a szerver akkor egyrészt független vagy Kínától, (volt már olyan, hogy leállt a kínai szerver) másrészt sok más típusú eszközzel is együtt tud működni, nem csak azokkal amik Sonoffok. ;)

[ Szerkesztve ]

(#22) Janou válasza szabifotos (#21) üzenetére


Janou
őstag

Köszi, így már világos. :) :R

(#23) Degeczi válasza Janou (#20) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Amíg ez az egy eszközöd van, főként annyi a jelentősége, h az Ewelink szervereitől függsz, amikkel bizony fordult már elő gond (lassulás, rosszabb esetben teljes kiesés is), illetve az alaposan beszűkült szabálylétrehozási lehetőség (pl. megvilágítás vezérlésnél gyakran hasznos, ha nem egész nap megy, csak naplemente után - de az teljesen máskor van télen mint nyáron... ezért az a praktikus rendszer, ami ismeri a fölrajzi lokációdat, és az alapján eleve kezel napnyugta/napkelte szerinti vezérlést)

Amint azonban beszerzel más rendszer(eke)t is, mindjárt kellemetlen az is, h nem tudod őket összekapcsolni, pl. Xiaomi ajtónyitás vagy épp páratartalomérzékelő alapján ki-be kapcsolni a Sonoff relédet, ami saját rendszerbe integrálva semmi gondot nem okoz.

(#24) vottokar


vottokar
senior tag

Tetszett a cikk. Idén tavasszal-nyáron lesz egy lakásfelújításom, lehet, hogy beleteszem az "agyamat" ez alapján. Pár Sonoff kapcsolót rendeltem már! :)

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#25) kzkz válasza Degeczi (#16) üzenetére


kzkz
őstag

"ha már 10 perce ég a lámpa, kapcsold le"

Lámpa=IPTV padlás
A fenti lehet akár egy időzített folyamat, ami percenként lefut, de akár kapcsolóállás változásra is rá lehet kötni.

Hasonló módon kapcsolom a kazánt, mert a termoszelepek 3 perc alatt nyitnak ki, ha fűteni kell, és csak ezután indítom a kazánt.

Egyébként szokni kell a Blockly-t, ahogy a yaml-t és a lua-t is. Az egymásba ágyazott if-eket nem szereti, külön-külön kell őket megadni, ettől terjengősebb az egész, de működik.
Nekem eddig még sikerült benne mindent megcsinálni, a fűtést vezérlem vele már 5 éve kb. Szobánkénti külön hőfok, esti hőfok, érzékeli, ha nincs otthon senki, akkor megint más a vezérlés, nyitom vele a bejárati kaput, stb.

[ Szerkesztve ]

(#26) Janou válasza Degeczi (#23) üzenetére


Janou
őstag

Köszönöm neked is a korrekt választ. :R

(#27) Degeczi válasza kzkz (#25) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Igen, két ordas Blocky hiba, amibe belefutottam:
- a beágyazott feltételeket már ki sem értékeli, hanem mindenképpen lefuttatja ami benne van
- az "else if" nem az, aminek a neve mondja: nem "else", hanem egyszerűen egy további if, amit mindig kiértékel (ezért ha valóban "else"-re van szükséged, meg kell ismételd az összes korábbi feltételt, megfordítva...)

Ezeket fontos lenne, h kijavítsák, mert csak a Domoticz-ban implementált Blocky hibái: az eredeti Google féle Blocky-ban jól működnek!

Lua-val nem lenne gond, de sehol máshol nincs és nem lesz rá szükségem, míg a Yaml-re nagyon is, Python-ba is befefutok néha, és Home Assistantban még a template kezelés is ugyanúgy Jinja alapú, mint az általam naponta használt Twig, így még az is ismerős

(#28) vampire17 válasza Degeczi (#27) üzenetére


vampire17
addikt

Megoldas meg, ha kiviszed a nyers adatot Node-Red-be, feldolgozod, aztan visszaviszed Domoba. En mostanaban inkabb igy szoktam.

[ Szerkesztve ]

(#29) Petikeje válasza kenand (#10) üzenetére


Petikeje
tag

Szia,
Thx, atbogaraszom amit írtál. Én korábban ott elakadtak, hogy a raspbianra nem tudott a bts xiaomi homerohoz kapcsolódni (sztem ez ugyanaz, amiről te is írsz, hőmérő és páratartalom mérő). De akkor a leírások alapján nekifutok még egyszer.
Thx:
P!

(#30) Petikeje válasza kenand (#10) üzenetére


Petikeje
tag

Hmmm... A mitemp_bt nekem is így nézett ki, de nem működött. Innen néztem ki: https://www.home-assistant.io/components/sensor.mitemp_bt/
Ez neked raspbian alatt látja a bts hőmérőt? Telepitetted a bluepy-t és a btlewrap-t?
Lehet nekifutok még egyszer...

(#31) kenand válasza Petikeje (#30) üzenetére


kenand
veterán

Synology alatt megy simán, pedig Domoticz alatt nem megy oda kellene Bluezt fordítani stb
Van egy másik scipt is nézd meg ezt is (nekem ez is megy)
Szerintem battlewap és bluepy telpítve van PIP-pel (sima PIP megy Synopogy alatt is)

[ Szerkesztve ]

(#32) stickermajom válasza vampire17 (#19) üzenetére


stickermajom
addikt

Biztos van olyan use case ahol használható, én más irányba mozdultam el. :)

(#33) MaCS_70 válasza Tankblock (#12) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ezt noderedes barátomnak én is felvetettem már HomeAssistant és Domoticz vonatkozásában is, amire az a viszontkérdés érkezett, hogy ha már van NodeRed, akkor minek HA vagy Domoticz vagy akármelyik "nagy" rendszer.
Mert szerinte NodeRed és más semmi.

Mivel a választ nem ismerem, én is felteszem ezt a kérdést! :)

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#34) Tankblock válasza MaCS_70 (#33) üzenetére


Tankblock
aktív tag

Szia,

volt HA 1.0 itthon és amikor megjelent a 2.0 akkor nagyot csalódtam, az 1.0 működő funkciók egy része nem működött.

Akkor ugrottam bele NodeRed be. Mindkettő alatt a Mosquitto MQTT server futott.
Ha kijavították a hibáit a HA is jó lehet. Egyszerűen nagyon egyszerűen lehet a NodeReddel és a pluginjaival haladni, akár complex feature lehet megoldani egyszerűen. A webinterface keresztül meg a világon bárhol elérhetem, és van security... Nem kell semmilyen Cloudon keresztül küldenem....

Szerintem, hogy melyik a jobb azt neked kell eldöntened, mi az a platform amivel együtt tudsz élni. Előnyök és hátrányok mellett.

Nekem a NodeRed bejött, kevesebb és logikusabb volt a setup....

Release the Beast....

(#35) MaCS_70 válasza Tankblock (#34) üzenetére


MaCS_70
félisten

Köszönöm!

A NodeRed nekem is bejön. A kérdés az, hogy mire jó egy másik rendszer (HASSIO, Domoticz, OH, stb.) a NodeRed mellé.

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#36) Tankblock válasza MaCS_70 (#35) üzenetére


Tankblock
aktív tag

Hello

Csak akkor használnék pluszban egy másik rendszert ia ha olyan dolgot adna amit a nodered ben nem lehet megcsinálni.

A HA gondolkoztam hogy újra nekiállok végigolvasni a dokumentációt.
Minnél kevesebb elemből áll egy rendszer annál könnyebb azonosítani a hiba forrását.

Én MQTT -t vettem alapnak, mert az megy minden protocol felett is. Azonkívül a neten a noderedhez anno több segítség volt elérhető.

Release the Beast....

(#37) MaCS_70 válasza Tankblock (#36) üzenetére


MaCS_70
félisten

Hát pontosan erre vagyok én is kíváncsi!

Sőt, olyan eretnek gondolatok is megfordultak a fejemben, hogy egy gépen fusson az otthonvezérlés és a mozi.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#38) kenand


kenand
veterán

Tegnap feltoltam egy Amlogic TV Box-on futó ARMbianra a Home Assistantot, nem volt könnyű menet (sokkal bonyolultabb, mint PI-re, a szűkszavú leírás alapján nem ment, mindig megakadt és újabb csomag kellett), még az az SSL-t kel kitalálnom ha lesz rá időm. (végül is emiatt próbálom azt nem tudtam Synology-n -Xplenology-n összehozni)

(#39) LógaGéza


LógaGéza
addikt

Üdv!
Hass.io alatt milyen rendszer fut? Most nálam Hassbian-on van a HA, de ha az alatt is valami Debian, már csak az egyszerű pluginozás miatt is kipróbálnám.

Köszönöm!

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#40) Degeczi válasza LógaGéza (#39) üzenetére


Degeczi
nagyúr

HassOS, amit magában semmire nem tudsz használni, az csak a Docker futtatásához szükséges minimum.
Ezért akkor jó a Hass.io, ha megfelel az eredeti kiépítésben, pl. nem akarsz egy Docker image-be olyat is betenni, ami alapban nincsen, nem akarod a szerveredet másra is használni (pl. cronnal időzített folyamatokat futtatni). Egy egyszerűen telepíthető, jórészt hülyebiztos célgépet kapsz vele - de ebből adódóan korlátokkal.

(#41) Tankblock válasza MaCS_70 (#37) üzenetére


Tankblock
aktív tag

Számítási teljesítmény és memória kérdése.
Nem a az automatizáció fogja a vasat munkára..... Nekem egy Raspi 3B as megy.
Gondoltam már rá h notebookon fusson, de elvettettem egyenlőre, mert ennek nem kér ventillátort, csak memória süniket....

A gondolatod nem ördögtől való.....

Release the Beast....

(#42) MaCS_70 válasza Tankblock (#41) üzenetére


MaCS_70
félisten

Én is RPI-ben gondolkodom, és az erőforrásai röhögve elegendőek egy Kodi és egy otthonvezérlés futtatására.

Az operációs rendszer úgyis minden esetben valami Linux, mondjuk Raspbian. (Eleve teljes értékűen ott van az OSMC-ben vagy a ThingBoxban is.)

A HomeAssistantnak létezik Raspbianra telepítési módja?

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#43) Degeczi válasza MaCS_70 (#42) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A Home Assistantnak pont a nagyon jó dokumentáció az egyik vonzereje.

Amúgy picit is nagyobb gépen (nem annyira proci, mint inkább memória, háttértár) célszerűbb Dockert használni, mert az készen van mindenestül, pillanatok alatt telepíthető, és főként: lecserélhető.

(#44) MaCS_70 válasza Degeczi (#43) üzenetére


MaCS_70
félisten

Köszönöm -- de most elbizonytalanodtam. Mondhatni kognitív disszonancia lépett fel a központi idegrendszeremben.

A Docker ismereteim szerint egy konténerkezelő rendszer. Hogy viszonyul ez a HASsIO-hoz?

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#45) Degeczi válasza MaCS_70 (#44) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A Hass.io egy lecsupaszított, a HA Dockeres futtatására kihegyezett rendszer, kiegészítve sok beépülő szolgáltatással (szintén Dockeren keresztül persze)

Ha már van Raspbianod (és pláne ha másra is akarod használni a géped) akkor nem az kell neked.

Ettől teljesen függetlenül a HA Docker image-et persze bármilyen rendszer alá fölrakhatod

[ Szerkesztve ]

(#46) MaCS_70 válasza Degeczi (#45) üzenetére


MaCS_70
félisten

Köszönöm!

Ez a megvilágosodás erejével hatott!

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#47) noorbertt válasza Degeczi (#45) üzenetére


noorbertt
őstag

Ha docker alatt futtatom, akkor az addonok is elerhetoek mint hassio alatt?

(#48) Degeczi válasza noorbertt (#47) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Sajnos úgy nem, az a Hass.io egyedi megoldása.
De egyébként persze mind telepíthető, hiszen azok is csak docker image-ek.

(#49) fo_di válasza noorbertt (#47) üzenetére


fo_di
őstag

ha eszerint rakod fel, akkor bármilyen linuxra tudsz hassiot is ráhúzni dockerben és mennek az addonok

[ Szerkesztve ]

(#50) kenand válasza fo_di (#49) üzenetére


kenand
veterán

Próbáltam így amlogicos armbianra, de m jött össze, lehet nem jó repository-t választottam, hagyományos módon fel ment, de több Xiaomi gatewyt nem akar megfelelően kezelni, legjobban még mindig Synology a alatt fut dockerben, csak az SSL-t tudnám beállítani...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.