Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61830) dqdb válasza Imz (#61817) üzenetére


dqdb
nagyúr

Clicky vonalon egyszerű: Kailh BOX Jade/Navy/White ízléstől függően, a clickbar minden más megoldásnál jobb, a kék Cherrynél pedig főleg.

Lineáris vonalon a milky top Gateron olcsóbban jobb, mint a Cherry Red/Black, ráadásul a sokak számára túl könnyű piros és túl nehéz fekete között ott van a középutat képviselő sárga. Ha a minél simábban járó kapcsoló a cél (a Cherry kapcsolói hírhedten a reszelősen járnak), akkor bármelyik JWK/Durock lineáris vagy ezek átszínezése, vagy az optikai vagy Hall-effektusra épülő kapcsolók is simán járnak. Ha a thock hang a fontos, akkor Gateron Ink, Novelkeys Cream vagy vintage Cherry MX Black, ami 15-20 évnyi használattól szépen simára kopott.

Halkított lineáris vonalon halkított JWK/Durock vagy ezek átszínezése.

Taktilis vonalon a kérdés a taktilitás mértéke és típusa.

Ha gyenge taktilitás kell, akkor a Cherry MX Sand Brown szerintem nem rossz, de egy Gateron Brown olcsóbban jobb nála. Még felsorolhatnék egy rakás kapcsolót, de ez az egyetlen terület, ahol a Cherry szerintem tényleg alternatíva.

Ha erős taktilitás kell vagy speciális formájú taktilis hupli, akkor bővebb kifejtés nélkül: Kailh Box Royal, Zealio, Halo True, NK Blueberry, Holy Panda variánsok. Ebbe a kategóriába tartozik a Cherry MX Clear, ami a Cherry legjobb kapcsolója, mégis alig kerül billentyűzetbe.

Halkított taktilis vonalon a Cherry nem kínál semmit. Gyenge taktilitás esetében Aliaz, erős esetében Zilent, Kailh BOX Silent Brown.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.