Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Enton
addikt
válasz sambenez #61048 üzenetére
Legegyszerűbb ha egy ilyen "gaming" kiegészítő szettet lősz hozzá:
[link] , [link] , [link] , [link] , [link] , [link] , stb...
Ha teljes szettet szeretnél cserélni és full magyarban az már neccesebb, sima iso(uk,de,ita és egyéb nyelvek) már inkább gyakoribbak.
Bővebben magyar kupakszett témában ezekben a hsz-ekben dqdb-től: [link] [link] [link]"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Csandi
őstag
Új Cooler Master bill, pre-production modell.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Csandi #61054 üzenetére
Ránézésre van számomra pár véleményes designdöntés:
1. három 1u billentyű a Space-től jobbra, hogy be tudják oda zsúfolni az Fn gombot. Vagy 1.25u-1.25u-1.25u-6.25u-1.5u-1.5u kellett volna és az Fn megy a 65%-osokon elterjedt helyére, a jobb oldali gombsor aljára (a képen az 1-es helyére), vagy a 6u Space-es szimmetriát kellett volna választani 1.25u-1u-1.25u-6u-1.25u-1u-1.25u kiosztással, csökkentve ezzel kissé a zsúfolt érzést (igen, nem 65%-os képeket linkeltem, de a mondanivalóm áll így is).2. az egész design kiegyensúlyozatlan attól, hogy a blokkok közötti távolságok teljesen inkonzisztensek. A ← billentyű 0.25u távolságra van a Ctrl-tól, de a ↑ már 0.5u távolságra a Shifttől. Ugyanígy a Del-PgUp-PgDn hármas sincsen egyvonalban a bal oldallal, hanem minimálisan feljebb van csúsztatva. Vagy maradniuk kellett volna a klasszikus robbantot kurzoros megoldásnál, ahol 0.25u távolságra van a kurzorblokk minden irányban a központi résztől, a jobb oldali oszlop 0.25u távolságra van a kurzorblokktól, így a központi rész és a jobb oldali oszlop között 0.5u távolság van. Vagy választhattál volna az Evolv kizárólag 0.25u távolságos megoldását az 1.5u Shifttel, ha már olyat tettek fel a billentyűzetre (amiről a következő pont szól).
3. az 1.5u jobb Shift miatt erre nagyon nehéz lesz a gyári kupakon kívül mást feltenni, mert ez a méret még a custom keycap set világban is ritkaságnak számít. Ctrl, Alt vagy Fn akad abba a sorba megfelelő méretben, de Shift nem szokott, és még a most futó készleteknél sem rémlik olyan, ahol lenne támogatás.
Az irány mindenesetre a high profile házzal tetszik, a belső felépítés, a szoftver (ha nem is QMK szintű, de VIA szintű teljes konfigurálhatóságot én elvárnék, de valószínűleg nem fogok kapni), és az ár lesz a három döntő pont (az akkus üzemidő nem, ott nincsenek illúzióim sajnos).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Most már tudom, hogy mi hiányzott eddig az életemből
-
nyunyu
félisten
'csába, tegnap jött meg a fapados lube station.
Még csak nem is világít.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
copass
veterán
de baró is lehet led fénnyel szemben piszkurálni!
közben megjött az outemu silent red, kbdfans magyar cherry profilos keycapekkel picit csattog...xdas-al viszont halkabbnak tűnik mint a silent red.
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #61065 üzenetére
Ja, a reakcióm az első sorra szólt, utána szerkesztetted hozzá a másik két sort Vagy én nem frissítettem válasz előtt.
A Cherry profil kissé magasabb hangszínű hangot produkál, mint egy laposabb vagy magasabb kupakkészlet.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli133
addikt
Vettem egy logitech billentyűzetet, ami nyilván a topik ajánlásokkal teljesen szembe megy, de csak azt a tapasztalatot akartam megosztani, hogy a US nemzetközi g613 az ANSISO kiosztással érkezett, nem rendes ISO-val (azaz a bal shift széles, de ISO enter van). Korábban azt láttam hogy ezek rendes iso kiosztásúak, nem tudom hogy ez g613 specifikusan ilyen vagy általános logitech, de érdekes...
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Zoli133
addikt
válasz DarkByte #61068 üzenetére
Én is azért döntöttem mellette, mert a hibái ellenére nagyon sok kritériumot kipipált amire nem nagyon találtam jó alternatívát. Amúgy még szokom, nekem leső mecha billentyűzetem szóval valszeg nem sok releváns dolgot tudok írni. Ami elsőre nagyon zavaró, hogy a switch-ek rugói irgalmatlanul pengenek minden egyes leütésnél. Ha gyengédebb vagyok vele akkor szinte egyáltalán nem jön elő, vagy nem zavaró, szóval lehet, hogy idővel rááll a kezem, majd 1-2 hét múlva leírom, hogy megtudtam e szokni a kezelését vagy visszaküldtem, mert tudtommal még nincs rá ismert gyógyír, ha ez nem lenne elégedett lennék amúgy.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
fagylalt
senior tag
Rákérdeztem, sajnos nem fog érkezni a közeljövőben.
Varmilo-hoz Cherry MX Brown és Silent Black közül melyik a sweetspot? Silent Red (45cN) lenne a kiszemelt, de ennél nem opció. Logikus lenne az allrounder Brown, viszont a csendesség elég szimpatikus tulajdonság számomra. A Silent Black kapcsolónál félek attól, hogy már-már nehéz és nem fog annyira bejönni, bár papírforma szerint nincs nagy diffi nehézségben (55cN vs 60cN). Ha ez nem megy túlságosan a kényelem rovására, akkor bevállalhatónak tartom. Tudtátok rövid beszámolót írni, hogy gyakorlatban milyenek ezek?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fagylalt #61070 üzenetére
papírforma szerint nincs nagy diffi nehézségben (55cN vs 60cN)
Papírforma szerint is van: a silent red esetében az 55 cN a bottom outhoz szükséges erő (az érzékelésé 45 cN), míg a silent blacknél a 60 cN az érzékeléshez szükséges erő (a bottom outhoz 78 cN kell).Szóval mind a 45 vs 60 cN, mind a 60 vs 78 cN eltérés jelentős különbség tud lenni (például a 62 vs 67 cN bottom out erő is vízválasztó sokak ujjának a kényelmes és a túl nehéz között).
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
Igaz, erre nem is gondoltam. Köszi! A silent black-et inkább le is húzom (nem merem bevállalni), így marad a brown. A kérdés már csak az, hogy vajon az összes brown kapcsolós Varmilot érinti a pengési probléma? Rákeresve itt fórumban páran tapasztalták már kifejezetten ezzel a kapcsolóval.
Nagyon úgy néz ki, hogy ebből Ducky lesz, US kiosztással, mert ez tűnik - számomra - a legkevesebb kompromisszumnak.
-
dqdb
nagyúr
[link]
GMMK barebone Németországból 60%-os és TKL méretbentAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, tudom, hogy nem ide való, de a billentyű topikban nem kaptam választ.
Roccat mx pro billentyűn az én gépemen nem működik a numerikus mínusz gomb. A home office alatt ezt a klaviatúrát használom a céges gép alatt is és ott minden rendben. Leszedtem a drivert, de nem javult meg. Sokáig azt hittem a gomb a rossz, de az említett win alatt tökéletes. Van tippetek mi lehet a baj? Köszi
Tiszta Windows, rendes ház!
-
McDuglas
aktív tag
válasz scabi78 #61076 üzenetére
Ha másik OS-el működik akkor lehet valami szoftveres katyvaszról van szó. Pl. az nvidia driver by default interceptálja a ctrl-alt-m-et, valamelyik streamelős shadowplayes funkciójához, és így nem lehet vele "<"-t beütni, amíg nem változtatod meg a beállítást...
szerk. Ha tudod próbáld ki ugyan azt a gépet másik billentyűzettel, akár virtuálissal is, az többet el fog árulni, hol lehet a gond.[ Szerkesztve ]
-
Benhill
senior tag
Csuklótámasz téma lenne:
[https://www.emag.hu/kensington-csuklotamasz-billentyuzethez-geltoltesu-ergosoft-szurke-bme50433/pd/D9G22YMBM]Ez megérhet egy próbát? Legtöbb helyen 8-10e között van, emagon 6e.
Illetve a mérete az alsó link szerint 57x13x2,5 ami rohadt nagy, szerintem nincs is akkora billentyűzet. Kép alapján nincs ekkora.
[link] -
copass
veterán
válasz Benhill #61080 üzenetére
kensingtonokban a gél kemény mint a fene, én kisebbet vettem de ment a kukába.
Kingston HX-WR
nagyon kényelmes, mivel memóriahabos a magja kívül meg vékony gél van.
bővebben[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
bizi990
senior tag
Ahogy nézem itt profi billentyűkről van szó, ha legalább annyiban tudnátok segíteni, hogy logitech mk540 advanced magyar bill milyen kiosztású már sokat segítene?. Ez a kép szerint ISO kiosztást szeretnék: [link]
1.Mekkora összeget szánsz rá?
10-20eFt
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
A4Tech wireless: notiról desktopra váltás miatt nincs hangerő gomb, csak Fn billel.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Munka.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mindegyik billem viszonylag hangos, klattyogós volt eddig, ezeket szerettem.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs, de választékot nézve Logitech mk540 tűnt a legjobbnak.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Ha jól tudom ISO-t és rendes F gombokkal, vízszintes elrendezésű Ins-Pg Down gombokkal, numpaddal. Semmi eltérést, összegyomorítást nem tudok elfogadni.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
7-es pont szerinti teljest.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Wireless, ha lehet egér kombóval, de nyilvan ez nem létszükséglet. Linux-szal lesz használva, ezért programozhatóság nem kell. Ha világítanak a gombok (nem az egész bill) az jó lenne,de gondolom ebben az árkategóriában úgy se jön össze.[ Szerkesztve ]
-
trancer
csendes tag
Üdv!
Normál egyszerű, klasszikus, fekete színű, magyar multimédiás gombokkal rendelkező billentyűzetet keresek, mint pl. a Logitech K200 vagy a Logitech Y-ST39.
15 ezer forintig.Logitech-ből létezik még ilyen?
K200-at már nem gyártják, használtan sem találtam.
A Logitech Y-ST39 is nagyon régi (15 éves) és PS/2-es.Nem ragaszkodik a Logitech-hez, más gyártó is jó. A legjobb amit eddig találtam az
a Kolink KM3166B, de minőségben lehet, hogy nem a legjobb.https://www.komel.hu/kolink-km3166b-multimedia-billentyu-fekete-usb-31743
Köszi a válaszokat.
-
-
Dency01
aktív tag
Akit esetleg érdekel 1 jó vétel, eladó szerint 12-ért is elviheted, nem az én hirdetésem, valóságát nem tudom ellenőrizni:
[link] asszem ez a CM ck550 de nem vagyok benne biztos.[ Szerkesztve ]
Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.
-
Norbi1984
csendes tag
sziasztok
előre szólok, hogy nem értek a billenytűzetekhez, évek óta laptopot használok (mostanában egy elitebook 840est). Mivel azzal számolok hogy idén is még sokáig home office-ban leszek, ezért átállok asztali gépre. Ehhez keresnék billentyűzetet a lenti paraméterekkel:
1.Mekkora összeget szánsz rá? 25-30e lenne ideális
2.Használt szóba jöhet? Csak új
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Évek óta laptopon dolgozok, lemaradtam a billentyűzetek terén. Egy Logitech K400ast használok most ideiglenes megoldásként (okostévéhez vettem még évekkel ezelőtt, csak ez van itthon)
4.Mire használnád a billentyűzetet? Irodai munka, sok gépelés, semmi extrém/különös felhasználás nincs
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Nincs elképzelés, nem használtam eddig ilyeneket
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs, csak elkezdtem nézelődni.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO, magyar kiosztás preferált
8. Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Nem kell numpad, vmi kompaktabb méret kellene helyhiány miatt
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Mivel sokat dolgozok este/éjjel amikor a család már alszik ezért világítás jó lenne, és minél halkabb működés preferált. Kábeleket nem szeretem, ezért előnyben részesítem a vezeték nélküli megoldást.Előre is köszönöm a segítéget.
-
nyunyu
félisten
Értem én, hogy mindenkinek a K800 kéne, de az már nincs.
-
cd930
aktív tag
válasz Dency01 #61084 üzenetére
Én írtam neki Jófogáson és sms-ben, sőt hívtam is, de semmi reakció.
Az látszik, hogy olvasta az üzenetet..
Egy hónapja hirdeti igen jó áron (ha tényleg CK550-es).
Persze nem tudható, hogy ha meg is van, garancia van-e, milyen switch-es, stb..Újonnan lát valaki 27500-tól olcsóbban?
20+ éve a Prohardveren
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Újfent kérnék tanácsot, hogy mit válasszak.
Pár hónapja egy Genesis Rhod 400 RGB-t vettem, de ezzel katasztrófa gépelni, ha egy kicsit a billentyű szélét találom el az ujjammal már nem ütődik le, vagy nagyon nehezen. Ehelyett kellene más.Tehát a paraméterek:
- Max 20e Ft
- nem mechanikus, de ha van halk belőle akkor az is jó
- legyen numpad
- legyen magyar kiosztású
- legyen világítása (szín mindegy), de csak a karakterek, alulról nem
- ha épp nem világít, a karakterek akkor is látszódjanak mondjuk félhomályban
- a világítás erőssége legyen állítható
- ne kopjon le egy év alatt mint pl. az A4tech Bloody B120
- amire kell: 25% játék, 75% munkaKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
ha épp nem világít, a karakterek akkor is látszódjanak mondjuk félhomályban
Ilyet nem fogsz találni. A fekete háttéren fehér felirat is sokszor alig látszik már félhomályban, a fekete háttéren áttetsző rendes fénynél is nehezen leolvasható a sokkal alacsonyabb kontraszt miatt.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
DewiL
senior tag
Keress rá arra, hogy screenbar, lehet ez is egy opció és akkor bármilyen billentyűzet jó lesz.
De én pl sima ikeás asztali lámpát raktam a monitorok mögé, állítható fényerővel és színnel, ami még telefont is tud tölteni wireless (ahol nem világítós billentyűzetem van)
"I am the beginning... the end. The one who is many. I am the Borg."
-
nyunyu
félisten
Korábban néztem, de a lapos kivitel és az, hogy állítólag hiába világos, de a karakterek nem látszódnak túl jól, eltántorítottak
Stream 3.0 minimális fénynél ennyire olvasható:
Elég vékony, ollós billentyűzet:
Szerintem csuklótámasznak is kevés
[ Szerkesztve ]
-
Buddhha
tag
Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi kritériumoknak megfelelő billentyűzet van e?
1.Mekkora összeget szánsz rá? kb 30k +- el tudunk térni, ha nagyon kell!
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? mechanikusra váltás
4.Mire használnád a billentyűzetet? napi munka, gépelés
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? - nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) magyar ékezetes
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) numpad nélküli
9.Extra igények - vezeték nélkülit szeretnék----O---- Infrablútut van-e benne??? ----O---- I'm hard as a rock, and wise as a mountain!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Elemlámpa, zseblámpa
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Formula-1
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Crypto Trade
- rtx 4060 Ti választás?! Melyiket válasszam
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.