Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-21 14:17:30

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43290) kbalage2 válasza Pötyi (#43289) üzenetére


kbalage2
aktív tag

Nem indok rá, példa volt arra hogy MOC tervezőként előtted a teljes LEGO paletta amit valaha gyártott a cég, viszont ha terméket gyártasz akkor nagyon nem ennyire egyszerű a helyzet.
Az azért belátható hogy a LEGO ugyan előveHETné bármikor a régi öntőformákat, de egyáltalán nem biztos hogy ez minden szett esetében megéri. Ha már elővesznek egy öntőformát akkor elég nagy luxus csak egy szettben ellőni az adott régi-új elemet, persze előfordult már ilyen is ha elég fontos volt de ettől még a gyártás- és raktározásoptimalizálási szempontok is erősen érvényesülnek az egész termékpalettán.

Visszatérve a "felnőtt" készletekre amik nem elég szépek és/vagy bonyolultak - elég elhibázott volt a 18+ jelölés a LEGO részéről, hiszen egy csomó AFOL azt hiszi hogy ezek a szettek nekik szólnak és mint a mellékelt ábra mutatja sérelmezik hogy ez nem üti meg a komplex MOC-ok szintjét.

Ezek a szettek azoknak szólnak akik felülnek a hullámra miszerint legozni nem ciki felnőttként sem, megnyugtat, jobb mint egy huszadik puzzle, stb. Attól mert nagy és jól mutat, az esetek nagy részében nem lesz bonyolultabb összerakni mint egy Creator szettet, pont azért hogy a gyakorlatlan felnőttnek is menjen.

Én továbbra se értek egyet azzal hogy csak az Ideas vonalon jelenne meg bármi értékelhető, egy csomó zseniális szett van más témákban is. De nem lehet mindenkinek is kiszolgálni az ízlését, ha a cég terméket akar eladni hosszú távon akkor a középvonalra lő. Kifinomultabb hardcore kívánságokra meg ott van a Mastercard (kell is hozzá) és a rebrickable.

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.