Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 21:04:58

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42751) HUN_Sector válasza Mozaart (#42750) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

felmész az edigitalra, beírod hogy újszerű és kidobja az összes újszerű terméket. Leszűröd legora és voila :)
Persze miután posztoltam, valaki elvitte egy köszönöm nélkül az összes mézeskalács házat....

(#42752) xcvbxcvb válasza HUN_Sector (#42751) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

25-kor néztem, már nem voltak meg.

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#42753) HUN_Sector válasza xcvbxcvb (#42752) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

:( amikor kiírtam, még mindhárom elérhető volt

(#42754) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok, biztosan van itt olyan, aki sok (akár régi) pneumatikus alkatrésszel találkozott már.

Vásároltam használtan egy 42043 Mercedes Arocs szettet, pneumatic v2 rendszerrel van szerelve. Gyárilag mennyire kell könnyen járnia a dugattyúknak a hengerekben? Azt vettem észre, hogy nálam egy kicsit nehezen mozognak, egyes elemeket nehezen mozgatnak meg. Egy picit "ragadósan" mozog a dugattyú bennük. Ezeket mivel tudnám a rúd sima áttörlésén túl profibban felújítani? Mivel lehetne a legjobban tisztítani a rudat? Esetleg kenni is kellene valamivel? Ha igen, mivel? (Szétszedni inkább nem szedném szét az egész hengert, ha nem muszáj.)

A pneumatikus kapcsolók is kicsit nehezen mozognak, ezt sem tudom, hogy gyárilag mennyire könnyen járnak. Szétszedni ezeket sem szívesen szedném.

Meg amit tapasztaltam még, hogy a kapcsoló levegő toló állásában fokozatosan tolja ki a dugattyút, de ellenkezőleg kapcsolva már nem lassan mozog visszafelé a rendszer, hanem gyorsan. Mintha a levegő hirtelen szökne el. Ez szerelési hiba vagy esetleg a kapcsoló rossz?

Mindezeket a vásárolt összeszerelt állapotban próbáltam. Azóta szétszedtem, hogy megtisztítsam az egészet és lehetőleg precízen újra összeépítsem.

(#42755) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Kockaaruhaz.hu: AJÁNDÉK LEGO® Halloweeni szénásszekér 12990 forint feletti LEGO® vásárlás esetén!

(#42756) maross válasza HUN_Sector (#42751) üzenetére


maross
veterán

újszerű lego vagy bontott lego -ra kell alapból keresni, úgy is kidobja.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#42757) zbundy válasza HUN_Sector (#42755) üzenetére


zbundy
aktív tag

Koskashop szintén. Tudom boszorkányság őket emlegetni, de náluk is ki lehet fogni jó árakat 🙂

(#42758) Mozaart


Mozaart
aktív tag

Lehet benne van az Összefoglalóban itt, de ki hol szokott általában vásárolni? Mennyire jó pl. a gyári Lego oldal erre? :) Nagyon Köszi!

Pár szóban lehetne a kapott doboz mínősége. :)

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#42759) bobafett válasza Mozaart (#42758) üzenetére


bobafett
tag

Azért kezdj az összefoglalóval, szinte minden le va ott írva. A doboz szóra meg rá tudsz keresni itt, volt már ebből kommentfolyam, ott látod, hogy honnan mi érkezett. Ez egyébként egyáltalán nem konstanst, minden bolt küldött már így is, úgy is dobozt valakinek, lutri az egész, ha nem személyesen veszed át.

(#42760) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Alkatrészek cikkszámai most hogy is vannak? Nyilván az a hivatalos, ami az útmutatókban is van, de pl. a Kockaáruház egészen másfajta cikkszámozást használ. Ez nem könnyíti meg a rendelést. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#42761) Mauzes válasza Dilikutya (#42760) üzenetére


Mauzes
őstag

Keress rá Google-ben az útmutatóbeli számra és a találatok között a Toypro linkjét nyisd meg. Nekem ez vált be a legjobban, mindenféle kódszámát megmutatja az alkatrészeknek. Például. A kockaáruház ha jól tudom, a Design ID számot használja.

[ Szerkesztve ]

(#42762) Dilikutya válasza Mauzes (#42761) üzenetére


Dilikutya
félisten

Köszi, ez lesz az. :) Így nézve, Design ID-nek tűnik valóban.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#42763) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

A rózsák pirosak,
a tulipán nem sün,
ez a készlet most akciós
a kocka.hün
[link]
(rég nem volt elérhető normális áron)

(#42764) Sub-ZeRo válasza HUN_Sector (#42763) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Oh, itt van Mikulás a szánnal. :C Már egyet be is húztam. :DDD

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#42765) Throme válasza Sub-ZeRo (#42764) üzenetére


Throme
veterán

A Kockán eddig is, volt, ezért nem értettem, hogy a S@H-n miért fogytak ki. Árban is egyeznek.
Lehet az ingyen szállítás (+ szett behúzással) és VIP pont felhasználási lehetőség.
Ez utóbbi miatt rendeltem én is onnan. Már itthon lapul a szekrényben, Mikulás ajándék lesz belőle és közös építés/játék :K .
Aztán a karácsonyi falu "kiállítás" szerves része.

Idén a Mikulás látogatása WV szett esedékes. Remélem lesz BF ár valahol, mert eddig 32k huf alatt még nem volt, hiszen új...

(#42766) Mauzes válasza Mauzes (#42754) üzenetére


Mauzes
őstag

Erre esetleg valaki?

[ Szerkesztve ]

(#42767) HUN_Sector válasza Mauzes (#42754) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Szia.

A pneumatikus alkatrészek dugattyúi - legyen szó fém, vagy műanyag mozgó géprészekről, vetemednek, tágulnak, deformálódnak. Emiatt akadni kezdenek. Simán kb. soha sem járnak, mivel a levegő sűrítése egyszercsak kilöki a munkahengert, még egy új készletnél is - ld. az építsd fel csatorna legújabb, technic 42128 vontatójáról készült videót. Így hiába wd40-ezed pl be, talán csak egy minimálisat segít, de attól még nem fog finoman működni. Hisz ez csak egy játék, egy méretarányosan kicsinyített játékfunkció, nem úgy lettek megtervezve, mint pl. egy valódi géprész.
Óva intenélek, hogy a videóban foglaltakhoz hasonlóan járj el, megfelelő mennyiségű pótalkatrész nélkül :) [link]

[ Szerkesztve ]

(#42768) Mauzes válasza HUN_Sector (#42767) üzenetére


Mauzes
őstag

Köszi, külföldi fórumon sem találtam ennek nagyon nagy gyakorlatát (ahol mondjuk már meglett volna egy 100%-os megoldás). Találtam növényi olajozást, speciális kenőzsírt, wd40 (ami amúgy alapvetően nem kenőanyag), stb. Van aki szétszedi, van aki csak bejuttatja - utóbbi szerintem nem lesz tuti megoldás, de a megbontás meg mindig kockázatos. Állítólag pihenés után szintén elkezd akadozni a gyári kenés, de elvileg helyre tud jönni mozgásra (de nem feltétlenül).

Amúgy tök poén meg menő ez a pneumatikus rendszer, de megbízhatóság és irányíthatóság szempontjából a lineáris motoros megoldás jobbnak tűnik. Persze ott meg minél nagyobb a rendszer, annál több motor meg akksi kell hozzá, lásd mondjuk Liebherr.

(#42769) Lajti válasza Mauzes (#42768) üzenetére


Lajti
tag

A te készletedről konkrétat nem tudok mondani, de emlékeim szerint videóban is láttam figyelmeztetést új készletnél is, hogy az Arocs pneumatikája nagyon érzékeny, lassan emelkedik és pillanat alatt leesik a kar, nagy a súlya a dugattyúhoz képest. Én használtam vettem nemrég egy egész jó állapotút, ott is szólt a tulaj, hogy erre számítsak és tényleg ilyen. (Ettől még a tiédnek lehet plusz problémája is, azt innen nem látni).

(#42770) Lajti


Lajti
tag

Amúgy sziasztok, kb. 25 év kihagyás után én is most kezdtem legózni újból, egyelőre tetszik, meglátjuk meddig, tart :) Jelenleg az az egyik nagy gondom, mint mindenkinek, hogy kicsi a lakás és nincs hova kirakni az összeépített készleteket... :) Kb. három fér ki úgy, hogy nem lesz tőle legozsúfolt a lakás.
Az edigital oldalán valahogy elbújtak kicsit az assembly square meg a sarok garázs, elsőre nekem is átsiklott rajta a tekintetem. Konkrétan beírva, hogy "újszerű lego" már rátalált. A sarok garázst elvittem, köszi HUN_Sector! Ahogy várható volt, a doboza rattyra ment, de legalább eléggé levitték az árát (amúgy bontatlan volt). Sajna az Assembly Square-nek viszont nincs ilyen jó ára, azt még vadászom, lehet, hogy használt lesz. Vagy legyen oké a doboz, vagy ha nem, akkor már mindegy, mennyire rossz, tessék tisztességes kompenzációt adni mint a garázsnál.

(#42771) Mauzes válasza Lajti (#42769) üzenetére


Mauzes
őstag

Igen, közben láttam videókat is róla. Azok a dugattyúk hajlamosak gyors "visszaesésre", amelyek függőlegesen állnak. Ezek az alsók, azokon van az egész kar súlya (jó nehéz), ami könnyen összenyomja. Az enyém is ilyen, de a kapcsoló óvatosabb mozgatásával a visszahúzódás is tud fokozatos lenni.

Amúgy kemény meló volt szétszedni :). Igaz, hogy meg is mostam közben meg a gyári csomagszámozás szerint csináltam, ezekkel együtt vagy 4 órám biztos ráment.

(#42772) magickonfig válasza Lajti (#42770) üzenetére


magickonfig
tag

Az eddigi képek alapján általánosságban elmondható , az Extrém Digi doboza inkább gyűrüttek és megnyomottak. Az Edigi újracsomagolt dobozai, amiből párat személyesen is tapasztaltam inkább tépettek és apró benyomódsaik vannak.

(#42773) Mauzes válasza Lajti (#42770) üzenetére


Mauzes
őstag

Annyi, hogy az Assembly square kb 60%-kal több elemet tartalmaz, mint egy átlag moduláris, szóval soha nem fog hasonló szintre árazódni. 60 alá persze biztos benéz majd még 1-2 rövid akcióban, de a 62 sem olyan rossz ár érte még "Edigi újszerű"-ben sem.

Más: először próbáltam azt, hogy egy relatíve nagyobb készletet, a 2500 elemszámú Párizsi éttermet, nagyjából ömlesztett állapotból rakok össze. Annyira volt szétszedve (használtan vettem), hogy 2 külön csomagban volt bizonyos színek szerint, de azon belül vegyesen. Direkt ki akartam próbálni, hogy ha se a gyári számozás nincs, de még színek szerint sem gyűjtöm külön, akkor mennyire lesz nehézkes a dolog. Hát mondhatom, elég nagy szopás így az összerakás, főleg az elején meg amikor ritka elemet kell keresni. Szerintem simán duplázódik így az összidő, sokkal tovább tart a keresés, mint az építés. Legalább is eddig így volt. Azt olvastam, hogy olyan 6-7 óra az építési ideje, én majdnem 4 óránál tartok és a három szintből még csak a földszint nagy része van meg.
Szóval ilyet nem fogok többet csinálni, minimálisan színek vagy típus szerint külön kell válogatni. De ezt már kíváncsiságból befejezem így.

(#42774) czanga


czanga
őstag

Edigital olyan simán nézi hülyének az embert, mint a huzat. Termékcsere kérvényem jóváhagyták, erről emailben tájékoztattak: Visszaküldöm a készletet, és utána jön a másik. Rendben. Visszament a készlet, majd imént jött egy levél, és egy storno számla, hogy kedves Tamás, hova utaljunk?
Na itt elgurult a gyógyszer, mert ilyen szinten még én sem viselem el, ha hülyének néznek, főleg miután jóvé lett hagyva a dolog előzőleg. Kaptak egy keresetlen emailt, és behajtom rajtuk a terméket most már azért is.

Sajnos hiába egy cég, az ügyintézés teljesen más... óvatosan velük, ha ilyesmi problémátok lenne.

(#42775) nemorino válasza czanga (#42774) üzenetére


nemorino
tag

Én is kaptam tegnap egy meglepő levelet tőlük. Tévesen kiküldött termék cseréjét kértem két hete, egy hete az ár visszatérítését ajánlották (bár kapható náluk a ténylegesen megrendelt készlet), amibe jobb híján belementem, kérésükre megírtam a címet ahol felveheti a futár. Egy hétig semmi nem történt, tegnapelőtt írtam nekik, hogy mi lesz, erre ezt a választ kaptam:

Köszönjük jelzését. Mivel az ügyintézésünk minden egyes esetben úgy néz ki, hogy első körben elszállítjuk a nem megfelelő terméket, majd raktárunkba érkezés követően, jóváírásra kerül az összeg, hogy a megfelelő terméket 0 Ft utánvét összeggel tudjuk kézbesíteni.

Mivel Ön ezt az ügyintézést megtagadta, így sajnálatos módon egyeztetés szükséges, amely megnöveli az ügyintézési időt. Mindenféle képen az lenne a legegyszerűbb és gyorsabb ügyintézés amit felvázoltam, mert körülbelül ennyi idő alatt már le is zajlott volna a vissza, majd a megfelelő termék kiszállítása.

Nem emlékszem rá, hogy bármit megtagadtam volna, de ha már ilyen kedvesen felajánlották a cserét akkor én is ragaszkodni fogok hozzá.

"Le style est l'homme même." Georges-Louis Leclerc de Buffon

(#42776) RapaNui1 válasza nemorino (#42775) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Én ezért írtam korábban hogy befejeztem velük. Az Assembly Squaret vissza sem küldtem hiába írtam nekik 2 emailt is semmi válasz, a kísértetkastélyt amit meg 48k ért rendeltem el sem küldték majd miután emailoztam velük az újracsomagoltat elküldték volna 60k ért amikor a vadi új kockáéknál 63k. Erre írtam hogy én 48k ért rendeltem nem 60k ért semmi válasz. Szóval befejeztem velük. Legot onnan akkor veszek ha féláron lesz esetleg és nem érdekel a csomagolás különben nálam egy életre leszerepelt az Edigi az Emaggal együtt, de még akkor sem h átha törik kezem lábam :)

(#42777) maross válasza RapaNui1 (#42776) üzenetére


maross
veterán

En visszavittem az assembly squaret. Az edigis rendelesemre rakattintva ott egy egyedi "Megrendelés bizonylatszáma", ez alapjan keptelen voltak kikeresni, hogy mit rendeltem, kellett volna a szamla sorszama. Aztan elkezdtek keresgelni az oldalon, hogy legyen egy cikkszam, amibol vissza tudjak keresni a megrendelesem. Az oldalon kozben elfogyott az assembly square, szoval ez is fail lett. Es ezzel ment el bo 5 perc, mire en eloturtam a megrendendelesemben levo linkre kattintva a már elfogyott assembly square-es oldalt, es elarultam neki a termék cikkszámát. Ez alapjan találtak valamit, de egy másik rendelésemet, mert a rendszer nettó árat írt, és bonyolult volt kiszámolni az általam mondott és fizetett bruttó árból, ezért ismét egy perces lefagyás következett, mire kiszamoltak a netto arat, es az alapjan megtalalta a megrendelest. Kozben a fejemben mar tobbszor leporgott a benny hill nyitozeneje. Ja, kb 5-6 ember volt elottem, több mint egy orat vartam (Soroksár), es egyik elottem levo embernel pont ugyanigy lattam az ugyintezot keresgelni a sajat weblapjukon valamit, gondolom ott is cikkszamot. Azt hittem tokonszurom magam. Ja es a vegen atkuldtek egy masik penztarthoz, o adja vissza a penzt. Na ott se volt senki, szivesen alltam meg ott is tiz percet, mig valaki elokerult..Nem tudom mekkora b*ok dolgoznhatak ott egy szinttel feljebb, hogy nem tudjak ezt a rendszert egy nagysagrenddel hatekonyabba tenni...2 ugyintezovel (+1 aki tobbszor kinezett, elegedett volt azzal amit latott es visszament) egy ora alatt cirka 5 ember...well done.

[ Szerkesztve ]

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#42778) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

A fehérvári boltjuk minden tekintetben profi, nekik maximális 5 csillag.

(#42779) RapaNui1 válasza maross (#42777) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Üdv. Egyebek mellett ez is egy ok volt hogy nem vittem vissza, mert ismervén magam biztos rájuk borítom az asztalt, így inkább kimérgelődtem magam itthon, összerakom és megy a sarok garázs mellé. Annak már rendeltem egy ledes világítást ha szép lesz akkor ehhez is jön majd és inkább gyönyörködöm a legoban mint idegesítsem magam ezek miatt, a dobozt pedig már elengedtem, hátha egyszer lesz valakinek egy eladó hibátlan doboza egyszerűbb lesz azt megvenni mint a legot az ediginek visszavinni.

(#42780) maross válasza RapaNui1 (#42779) üzenetére


maross
veterán

Vilagitast nekem is be kene szerelnem a konyvesboltba (game of brickstol van), aztan lehet rendelek az assembly squarehez is. Meglatjuk az asszony mennyire lesz lenyugozve :).

[ Szerkesztve ]

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#42781) maross


maross
veterán

emagon lego10 kupon (csak arra jo, ahol latszik a "10% extra kuponnal" felirat), van par arukereso alatti ar, pl a multkori szemelyszallito vonat ara normalizalodott, es meg 10% lejon belole. Az uj technic nagy teherbirasu vontato (42128) is benez ezzel 40k ala. Taviranyitos terepjaro homokfuto (42124) is ÁK-10%. Vidiyobol van pár 3k körüli.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#42782) zbundy


zbundy
aktív tag

(#42783) Mandi99 válasza zbundy (#42782) üzenetére


Mandi99
csendes tag

Jaaaj, ez kell. :))

(#42784) Throme válasza zbundy (#42782) üzenetére


Throme
veterán

huh... szép nagy...
Közel 4k darab.
Kíváncsi leszek a lego verzió belseje mennyire lesz kidolgozva.
Még az a kerti "tree house" is a készlet része :)
Mondjuk annyira nem látom mi ebben az Ideas, mehetett volna pl Creator Expert-be is.

(#42785) czanga válasza zbundy (#42782) üzenetére


czanga
őstag

A kép láttán csak különböző esések és üvöltések hangjait hallom. Plusz ez az a készlet amivel a kezedben 60%-kal nagyobb esélyed lesz rá, hogy a boltból kifele sétálva eltaknyolsz egy doboz üveggolyón. :D

(#42786) LÁZ válasza zbundy (#42782) üzenetére


LÁZ
Topikgazda

Lessz baj...250€

detail

[ Szerkesztve ]

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#42787) Mauzes válasza LÁZ (#42786) üzenetére


Mauzes
őstag

Hát nem tudom, engem nem fogott meg, de 90 ezerért meg wtf.

(#42788) Throme válasza Mauzes (#42787) üzenetére


Throme
veterán

Sok vagy kevés? 36xx darabos lambo (kb -300db kocka) 125, vagy 135k huf.
Licensz mindkettőnél van (persze nem tudom melyik a drágább...)

(#42789) LÁZ válasza LÁZ (#42786) üzenetére


LÁZ
Topikgazda

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#42790) ayo


ayo
addikt

tetszik ez a nyitogatós dolog, ilyesmi épületek jöhetnek még, viszont a fa nekem olyan semmilyen így. persze tudom hogy az is benne volt a filmbe de az olyan semmilyen a ház mellett.

http://jateknaplo.blog.hu

(#42791) ayo


ayo
addikt

Spar akció 30% mindenre - Allee-ban:

[ Szerkesztve ]

http://jateknaplo.blog.hu

(#42792) Dilikutya válasza Throme (#42784) üzenetére


Dilikutya
félisten

Egy ukrán srác tette fel az IDEAS-ba az eredeti tervet.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#42793) kbalage2 válasza ayo (#42790) üzenetére


kbalage2
aktív tag

A fának kb egy "trükkben" volt szerepe, nem hiszem hogy sokkal többet érdemel. Szerintem nagyon állat a szett, csurig van töltve a film részleteivel, nekem nagyon simán a legjobb Ideas készlet idáig.

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#42794) ayo válasza kbalage2 (#42793) üzenetére


ayo
addikt

igen, a végén. én kihagytan volna. sztem is nagyon jó, tetszik ez a fajta szerkezet.

http://jateknaplo.blog.hu

(#42795) Mauzes válasza Throme (#42788) üzenetére


Mauzes
őstag

Közben láttam, hogy 95k lesz a magyar ára a Lego.com-on. Szerintem sok. Pl. egy Assembly square-hez képest. Bár az igaz, hogy elsőre fejben az AS bolti árával hasonlítottam, ami 67k, de ez "almát körtével". Hiszen az AS is Lego-n 88k.
A Sian amúgy mindenhez képest drága lesz, kb az egyik legmagasabb ft/elemszám aránnyal a nem motorizált termékek között. De ezek a fajta csúcs Technic-ek szándékosan így vannak árazva szerintem, ráadásul ott elég prémiumra veszi a Lego a figurát, csomagolás, útmutató, stb. Szóval azzal nem hasonlítanám.

Viszont jobban megnézve a Home Alone-t, kicsit revideálom az első reakcióm. Kinyitva és belül már kifjezetten érdekesnek és ötletesnek tűnik. De alapból kívülről, tehát abban a formában, ahogy a legtöbb embernek a polcon fog állni, szerintem meglehetősen uncsi. Persze ez egy létező ház, nem tudnak vele mit csinálni.

Azon amúgy már gyerekkoromban is csodálkoztam, hogy hogy tudtak megengedni maguknak egy ekkora nagy bazi házat, kb mint egy hotel. :)

(#42796) Lajti válasza Mauzes (#42773) üzenetére


Lajti
tag

Kösz, az elemszámot nem néztem.

Voltam Pólusban átvenni egy rendelést a 10%-os kuponnal (köszi maross) ott az emag/edigi-nek egy közös boltja van már csak :) (most karácsonyig tervezek megvenni több készletet, gyűjtögettem rá)
Ez a sima creator-ös Városi kisállat kereskedés és kávézó, istenigazából ezzel ki akarom próbálni, hogy mennyire megy a creator expertek mellé. Namost kettő volt belőle készleten, kihozták az elsőt, azt helyből visszavitettem, a hátoldala elég rendesen be volt nyomva. A másiknak a jobboldalán láttam kis benyomódást, kis ütést (3. kép), arra azt mondtam, ennyi belefér, végül is ez nem creator expert, elhoztam. Aztán most itthon, hogy máshogy esett rá a fény, még egy csomó kisebb sérülést észrevettem (első két kép).
Még gondolkodom, hogy visszavigyem-e, alszok rá egyet, de szerintem nem lesz kedvem hadakozni velük a tapasztaltok alapján.
Ami a lényeg, hogy ennek alapján úgy tűnik, nem (csak) a kiszállításkor sérülnek meg, hanem már a raktárban vagy előtte akár. Szóval sokszor olcsóbbak, de az olcsóságnak ez az ára. Olyan termékeknél lehet érdemes tőlük rendelni, aminél nem számít a doboz, mert jó eséllyel sérült.

(#42797) kbalage2 válasza Lajti (#42796) üzenetére


kbalage2
aktív tag

Nem kötözködni akarok, komolyan érdekel - ha jól értem kibontod és megépíted a szettet. Mi lesz a doboz sorsa hogy ennyire kritikus az állapota, elrakod esetleges eladásra? Úgy tárolod az összeset hogy nálad tuti nem lesz rajta semmi karc/benyomódás/stb?

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#42798) maross


maross
veterán

Tudom hogy fujj #dobozfétis, de a pár perce regisztrált új rekordot meg kell osztanom, ezen már csak nevetni tudtam :DDD

Előző hozzászólónak: akár gyűjtemény, akár eladás, akár összerakás+későbbi eladás, a doboz mindenképpen esztétikailag szép, eladásnál pedig érték legtöbb embernek.

[ Szerkesztve ]

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#42799) Vikthor válasza maross (#42798) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Legalább te megkaptad és leszállították a rendelésed... :DDD

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#42800) Pötyi válasza kbalage2 (#42797) üzenetére


Pötyi
őstag

Én especiel 1978. óta eltettem az összes készletem dobozát. Ágyneműtartó, szekrény teteje.

Lehetőleg karc/benyomódás nélkül. Persze akkor még nem tudtam, hogy majd egyszer, valamikor lesz egy bricklink.com, ahol minimum 10 % pluszt ér a doboz megléte...

QNX is cool!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.