Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5071) axioma válasza Cheesy (#5070) üzenetére


axioma
Topikgazda

Nem mondtam. Azt mondtam, hogy 2 eves ltp-vel, egyedul, plusz fedezet nelkul hitelt igenyelni kb. eselytelen lesz. Fundanal azert, mert - hacsak addig nem valtozik - kell adostars (ez pl. lehet szulo is, bar nem tudom hogy nyugdijas is jo-e), illetve itt is csak az 1M befiz. lesz az onero (mert az alltam nem jar ha a te hibadbol megszunik a szerzodes a 4 ev elerese elott), tehat ha nagyon akarnak se adhatnak 5M-nal naygobb erteku ingatlanra hitelt. Mas bank meg nemigen fogadja el az ltp-ben levo betetet, talan ha partnerbank akkor ugyanugy az 1M-t engedmenyezessel, kombizva (kotelezo legyen fizetni tovabb), es akkor is nagyon max. 5M (de kozben az meg majdnem a minimum is, a nagyon kis erteku lakasnal a menekulesi ertek nulla, vagyis fedezetkent nem er semmit).
Egyebketn szerintem igaz, igaz, nincs osszefugges megoldast mondanek a vegkovetkeztetesedre. Tehat igy nem lehet lakast venni ahogy te szerettel volna, ES az is igaz, hogy a kulfold sokkal tobb eselyt es foleg kiszamithatosagot ad, DE a ketto kozott nincs osszefugges.
Megjegyzem, hogy majd a fejemhez vaghatod, hogy bagoly mondja verebnek, de most tenyleg, miert nem lehet berelni amiben laksz? 2 ev gyujtogetes utan 20 ev meloval megsporolhato lakas megvasarlasat en nem tartom realis elvarasnak, me'g itthon se, ahol nagyon eros a sajat tulajdonu lakas iranyaban a tarsadalmi nyomas. Turelem, meg amikor muszaj a sajat feszek - csaladalapitas - akkor amr egybol adodik, hogy nem is egyedul kell ezt vegigharcolni.
Egyebkent igen, szuloi haz lehet fedezet (persze csak ha alkalmas ra, es a csalad belemegy, hogy par evig te "foglalod", sok testver eseten nehez ezt azert mindenkinek jora osszehozni), illetve adostars is lehet eleg tag hatarok kozott barki, es akkor mar egybol nem lehetetlen me'g ilyen nagyon tureletlenkedve sem a hitel. Meg akkor sem, ha az ltp melle tudsz me'g valamit felmutatni oneronek. Vagy ha kivarod a 4 evet, akkor mar eleve nem 2 hanem 2.6M az onero, es me'g lehet trukkozni hogy 1.5M-t adnak fedezet nelkul, mar eleg komoly onero, es akkor me'g mindig lehet tamogatott hitelt hozza ha lesz (ugyeskedve kijohet akar ingyen hitel is ugy ertve, hogy thm 0% korul). Barmelyik felteteledbol engedsz, maris mukodni fog.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.