Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lagoon79
tag
Július 31-ig akcióban az R-58

http://www.kavekorzo.hu/index.php?option=com_ads153&task=show_ad&id=55&Itemid=451
-
mutyi
senior tag
Ma kibontottam a 10 napos pöris Nepal Everest Mt. Supreme kávémat.
Egy dolgot állapítottam meg így elsőre, hogy szerintem egy savasabb kávé lehet mint pl. az Ethiopia Wild Forest.
Eddig az utóbbi és a Brasilian Aquas viszik a pálmát, bár nálam nincs zöldalma íz, én kivettem előtte a rágómat
-
vendingo
veterán
Zöldalma???
Nekem olyan még sohasenem volt.
Nálam a csoki, mogyi-mandula-marcipán szokott lenni attól függően, hogy sikerül a pörkölés.Nemrég tudtam meg, hogy véges a készlet a brazil friasból, mostanság nem várható új szállítmány belőle.
Akinek bejött ez a kávé az tankoljon fel, én is ezt fogom tenni. -
ugye most nem fogsz nevelési tanácsokat adni?
de ha már rákérdeztél: ugyan 15 év és 8 hónapnyira vagyunk még a 16-tól, ergo kicsit korai a tervezés, de úgy gondolnám, hogy alapvetően bátorítani, támogatni tudom majd a gyereket, és nem annyira előre eldönteni, hogy mit csináljon és végigverni az általam elképzelt úton. szerintem a starbucks hülyeség, de ha ő starbucks-ozni akar, egész biztosan nem fogok balhézni vele miatta. maximum meggyőzni tudom, ha szerencsém van, hogy miért ne tegye. -
mozaik11
csendes tag
Vietnami kávét kóstoltam ma a Mozsár utcában. Phin filterből egy vastag falú üvegpohárba csepegő kávé látványa ígéretes volt, de a pohár alján lapuló cukros sűrített tej miatt nekem nem jött be az íze. Nagyon nem.

-
fragola.6035
aktív tag
Eladó La San Marco SM92 daráló fekete, gyári késsel, keveset használt, megkímélt, kitűnő állapotban.
Átvizsgáltam, használtam egy hétig, pontos, a dózer tisztára söpör, nem karcos.
Alu öntvény ház, 64 mm kések.
A műanyag tálcája hiányzik.
Magassága babtartály nélkül: 34 cm, 14 kg.
Irányára: 57e. postával együtt. -
-
SLYM
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
a jó alapanyagokról egy szösszenet. egyik ismerősöm dolgozott egy strandon, ahol lehetett kapni nutellás palacsintát (azért ez közel van a legalja ételhez úgy alapból is), na itt minden reggel azzal kezdtek, hogy a tescos mogyorókrémet áttöltötték a nutellás üvegbe. ezen azért pislogtam
más: legújabb szerzeményem egy lavazza mattino nevezetű kávé lett. valami 750 forint volt a tescoban, szóval árban nem egy nagy előrelépés az omnia silk-hez képest, de úgy is az íze a lényeg. remélem nem lőttem mellé, mert volt pár fajta belőle
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Jóvan Hamupipőke! Akkor szépen szedegesd ki belőle a robit,úgyis ráérsz!

-
-HajTömeg-
őstag
válasz
adpeter
üzenetére
Jaaaa,azt hittem a régi videomra gondolsz

Érdekes egyébként,hogy vettem tőled ezt a Lolo Caffe classicot , ami 50-50% és azt veszem észre magamon,hogy max 1-2 napig szeretem érezni a robusztát,utána megint nem kívánom.
Annyira,de annyira úri belem lett,hogy csak a 100% arabicát fogadja be a szervezetem.
Bojzasztó... -
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Speciel nem ràd gondoltam.....hanem az extra keserűt csapoló sràcra!

-
salapp
addikt
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Majd ha új helyen jársz, szólj, és súgok.

-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Na igen! A tejszínhab! Eszembe juttat egy barisnyát, aki arra csapolta egykoron a zeszpresszót!

-
salapp
addikt
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Az ilyen helyeket élből hagyom - biztos az is közrejátszik, hogy talán minden menő helyen jártam az országban és tudom, mi megy.
Bezzeg egy felsőtárkányi panzióban házi savanyúságok és igazi vaj van minden étkezéshez. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
PL ami számomra rejtélyes, megmagyarázhatatlan,mint egy ufo jelenség,az az,hogy a cukrászdák 80%-ban található "műanyag hab" miért jó?
Miért olyan rohadt nehéz friss tejszínhabot csinálni minden nap?
Mi ezen olyan döbbenetesen nagy feladat,hogy inkább helyette azt a tömény cukros szrt nyomják mindenre,ami olyan sűrű,hogy lassan rágni kell.
És ahogy írod,még kínálgatják,hogy igen,ők frissen készítik a finom somlóit ilyen előre odakészített anyagokból, nyakonöntve műanyag habbal. pfej... ők meg büszkék...
"hotelben" liga margarin? Fú... Legutóbb szóltam,hogy bocsánat,de ezt ne...,ezt ide se tegye az asztalra,mert rosszul leszek. -
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Gianni megmondta (amin felháborodott mindegyik magyar séf): "Nem az a baj, hogy nem tucc tiramisut készíteni, hanem az, hogy a konyhában a tejszínt sem tudod megmutatni, és amit csinálsz. arról te magad is elhiszed, hogy jó..." Azt hiszem, ez mindent elmond.

-
-HajTömeg-
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
A legnagyobb baj,hogy stílusunk sincs, semmi...
Számtalanszor előfordult velem,hogy az országot járva néni-bácsi csinálja nekem a helyi akármit és nézem mit tesz hozzá: tesco tej, ósan liszt stb. VIDÉKEN, ahol még simán beszerezhető lenne a friss alapanyag.
Ja és persze míg elkészül együnk finom fornettit...
-
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Konkrétan semmit sem tudnak elkészíteni...

-
vendingo
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Kiválóan alkalmas blendelni is.
Én most india kappi royal-al kevertem 50-50 arányban. Egész jó lett, de szerintem 75A-25R-el lesz a tuti.
Igazi reggeli koffein bomba
-
5381
aktív tag
Egy fél órája rendeltem pont egy ilyet, ezek szerint jó választás lesz

A másik rendelt jellemzői: "Meglehetősen testes, finom savasság, ananász szirupra emlékeztető kellemes jegyek, kakaó, mandula, könnyű fűszeres utóízzel." - erre is kíváncsi leszek, nagyon. Hihetetlen, mennyiféle ízzel lehet találkozni a kávékban.
Engem meg égett, meglehetősen keserű ízű kávéval neveltek fel
-
bl4ze
veterán

Ismerkedési fázis 1: Szép, tejcsoki színű babok. Őrlés "joker" álláson : lefolyás pöpec, egyenletes, szép. Crema szép, megfelelő vastagságú. A kávé elsőre "bejövős", egy Mons. Malabar után kóstoltam , így elég vibrálónak hatott

Zöldalma, csoki és marcipán jött elsőre - nagyon tetszetős.
További kóstolások folyamatban....
-
t-bali3
senior tag
Itt kapható a Skertonnal elvileg megegyező daráló, kicsit olcsóbban. Annyi hiányossága van, hogy nincs fedele és pattog belőle ki a kávé darálás közben, de ez könnyen orvosolható, én ráhúztam egy uzsonnás zacskót és probléma megoldva

Kávét is érdemes kóstolni, mert finom.(#14752) adpeter
Pedig ahogy nézem van barista oktatás is a Semiramisnál. -
-
SLYM
veterán
-
SLYM
veterán
elég gyorsan fogy a kis 250 grammos omnia silk kávé amit vettem, ízlik mindenkinek, így lassan aktuális egy újat vegyek, de most valami jó fajtára szeretnék benevezni. ennek a kávénak olyan 2500 forint körül van kilója, innen szeretnék jelentőset előre lépni. ami számít, hogy a sima kis 5000 forintos kotyogósomban is meg lehessen jól főzni és előre ledarált legyen a kávé. illetve a sejmes ízt jobban kedvelem, mint a karcosat. köszönöm
-
t-bali3
senior tag
Voltam ma a Lurdy házban és ittam egy presszó kávét a Semiramis kávézóban. Erősen felejthető a hely. Kb egy dupla adagnyi fekete kesernye folyt le, ami még egy picit híg is lett. Nem ajánlom. Voltak kitéve mindenféle szemes kávék is megvételre, de elég gyanúsan nyitott kosárkákban álltak...biztos jó az úgy nekik

-
vendingo
veterán
Mennyire lenne körülményes egy ilyen pid tuning kialakítása pavonin?
-
RBJ
addikt
Nem is tudom mikor vettem a Pacificaffe Rome Espresso kávét de nekem most kezd beállni. Mintha felbontás után pár hét múlva állna össze az egész.

Most nagyon finom számomra. -
paljoc
tag
Múltkor szó volt róla, hogyan csapolhatóak a világos pörkölésű SO arabica kávék. Van itthon egy zacsi 1 hónapos Etióp, ez nálam már erősen öregnek számít. :-) Így folyik le, illetve ez így a legjobb szerintem, hosszan, kb. 40 mp alatt mikor nem tudja eldönteni hogy csepegjen, vagy összeálljon a sugár:
-
ronin s8
senior tag
Mindenképp melé fogja fröcsögni. Tersonetezés közben oldalt és a víztartály is habos lesz.

Sokat ne várj egy hosszabb csőtől se, ráadásul hosszában végigfut egy hajlítási rés a csövön. Ez ilyen: maga a csepptálca is olyan, hogy "éppen elmegy".
Annyit tehetsz, hogy egy konyharuhát odatartasz köpködés közben... -
5381
aktív tag
Szerintem nekik biztos, hogy van. Igen, segítőkészek, ha telefonon, vagy levélben megkeresed őket. A webshop nem tartalmaz minden terméket és egyébként is nehézkes megtalálni rajta bármit is
Nekem is classicom van, a túlnyomás elvezető csöve nekem is csak akkor ér be a takarólemez, alá, ha lejjebb húzom. Ha teljesen feltolom, akkor kb 1cm a rés a lemez és a cső vége közt. Nálam ez gyárilag van így. Ha csak a tisztítás miatt akarod hosszabra, szerintem elég csak a csepptálcát megemelni kicsit arra az időre. -
WiZARD
veterán
Ne is mondd, a Baby-n belül van elvezetve ez a cső, és persze ott is rövid, így az elengedett víz egy része nem a csepptálcában köt ki, hanem a gép alatt.
Már 1-2 megoldást kitaláltam, de még nem valósítottam meg egyiket sem...
Gőzkart pont tegnap rendeltem, kíváncsi vagyok milyen lesz. (rancilio silvia-hoz való, ezt lehet állítólag könnyen beépíteni)
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Több kérdésem lenne.
GChez hol tudnék ilyen hosszú csövet venni ami a túlnyomáskor kilépő folyadékot belevezeti a csepptálcába? Ami nekem van, nem ér le teljesen.A másik, hogy van valahol valami videó amiben teljesen szétszedik a gépet, vagy milyen angol szavakkal keressek erre?

Érdemes a videón látható gőzkarra lecserélni a gyárit?
Az enyémen nincs így megdöntve a kar. De van ahol látok videót és a gyári is meg van döntve, van ahol meg nincs. -
tariattila
veterán
válasz
paljoc
üzenetére
szerencs kérdése is...
amik nálam jártak jura, saeco mind problémás volt pár hónap után...
sőt az ismerettségi körömben is...
a cégnél is az új saeco rendszerint garanciás javításon van...
a legutóbb pl. SID től vettem egy saecot, szép állapotú volt nagyon, egy hetet se ment és behalt a darálója...
most agyalok, hogy tizenezret + javítás rádobjak-e....ez csak személyes véleményem a témáról, mindenki azt vesz amit akar.... van sok pozitív és mégtöbb negatív vélemény is...
az enyém a 'soha többet még ismerősnek se'
s ahogy mondod ''a végterméke'' ... na azt legritkább esetben iszom meg!
kivétel egy jól beállított gép jó kávéval... de ez a fehér holLó fia kategória
-
paljoc
tag
válasz
tariattila
üzenetére
En sem vagyok automata párti, de lehet hogy azert van kulonbseg kintrol bugazott es felujitott/vagy csak annak mondott/ gep, meg boltban vett uj kozott. Az irodai Saeco nalunk mar a hihetetlenseg hatarat surolo mennyiseget fozte le az elmult evek alatt, mig a kis xSmall is amit a forumrol vettem problemamentesen uzemel a kolleganomnel, raadasul ez utobbi még ertekelheto kofit is keszit. :-) En azt tapasztaltam --es szigoruan a ceges automata alapjan--hogy ha nem gőzölünk vele es kivizkotelenitem mikor jelez, akkor kigyalogol a vilagbol. Mas kerdes hogy amit kiad meginni nem tudom, de a tobbiek szeretik...:-)
De tény hogy a daralo/karos gep paros az igazi, ez nem vonhato ketsegbe. -
Xabi78
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Jahogy az áttételezést sikerült lefogaznia... így már értem...

-
And06
aktív tag
üdv!
látom pörgött a topic
olaszországból jelentkezem, "pár" kávé lecsúszott már. A szállásunkon brikkából őrölt vergnano-t iszunk, téglához(igazából doboz) képest nem is rossz, abszolút vállalható. Espressot ittam nagyon jókat, meg pár kevésbé jót is. Illy-t is próbáltam, eddig 3 helyen, Torinoban egy random kis kávézóban kifejezetten jó volt, egy nagyobban átlagos, aztán egy tengerparti cukrászdában meg fos, épp az ihatóság határán(itt volt a legdrágább amúgy
). Pár helyen volt ősrégi faema gép aminek örültem, de nem ott ittam a legjobbakat. Egyetlen rossz kávé volt egy Milanoi tabacchiban amiből kikönyökölt a mocsáriz. Az autogrilles kimbo nagy kedvencem (egy capput ittam ugyanitt, és bizony pofátlan módon rágőzölt a csaj a már megcsinált habra, szentségeltem is magamban).ui: hazafele megállunk még triestben, tudtok ott olyan boltot ahol csészéket lehet venni?

-
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ja, bocs. Akkor rosszul emlékeztem.
-
-
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Egyszer írtad, hogy Kecskemétről veszed a vízlágyítót.
Megadod a címet? Vagy esetleg privátban?
Lenne egy ismerős aki jár oda rendszeresen. Tudna nekem hozni.
Köszi! -
vendingo
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Akkor inkább vadászok majd egy mazzert, mahlköniget.
-
mester6
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Nekem csak olyan gép jó, amihez nem kell vízbekötés. Hálózati vízhez ugyanis nincs meg a lehetőségem. Egy tartályos gép, jöhet csak szóba. Talán egy rancilio silvia-val szemeznék , ha ilyet kínálnának.
-
vendingo
veterán
Kinyírtam a szomszéd automatáját.

Egy zöldbab került a végtermékbe, aztán a darálójának a gagyi műanyag fogaskerekeiről eltűntek a fogak.
Gondolom ez egy komolyabb darálóval nem fordult volna elő. -
válasz
Freddy76
üzenetére
saeco odea go/giro/xsmall szokott lenni az ajánlat, talán az xsmall a leginkább tartós. de ezt úgy értsd, hogy talán az szarik be legkésőbb. mert beszarik. mindegyik csúnya, gagyi műanyag, sírsz, ha ránézel, zokogsz, ha hozzáérsz, döbbensz, ha egyszer belülről látod.
de, a darálója tuningolható, és úgy már egész vállalható a végeredménye. még kofisznob szemmel nézve is.
-
Freddy76
addikt
Erre esetleg valaki?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Egyébknént nincs semmi bajom a starbucks-al, pláne nem az Apple-el, van itthon iPhone meg iPad is, szóval 
Nehogy rossz blendet ismerjen meg.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)