Hirdetés
- Szólánc.
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
5381
aktív tag
Sziasztok!
A Moak csészéket az infokukacmoak.hu-ról rendeltétek, vagy hogy lehet hozzájutni ezekhez?
Az árlistát már megtaláltam, kinéztem két sima espresso csészét és kapunak/dupla espressonak meg 2 aromatic kappuchino csészét. -
lagoon79
tag
hali, omnia valóban nem tartozik az itt értékelt kategóriába, viszont minden viszonyítás kérdése
másik kérdésre válaszolva, ha te darálód a kávét, az egy nagyon nagy lépés minden esetben egy bolti őrölthöz képest!!! egyébként meg ez egy olyan lejtő, amin elég könnyű tovább csúszni, tehát hajrá
-
SLYM
veterán
sziasztok! megvettem életem első kotyogós kávéfőzőmet. ezek az instant kávék rendesen cukrozva jók csak, édesítővel ihatatlanok, így gondoltam itt az ideje kipróbálni amit javasoltatok. úgyhogy vettem kemény 5000 pénzért egy belépő szintű masinát. meg hozzá omnia silk nevezetű őrölt kávét (tehát nem babot, az még a jövő zenéje). próbafőzés után kipróbáltam élesben is és hát bakker komolyan mondom nagyon jó lett! pedig ez az omnia gondolom valami olcsó szar, de én egyelőre ezt is élvezem. eddig csak ismerősöknél tudtam olyan kávét inni ami édesítővel is jó ízű volt, most végre itthon is megtehetem ezt . 2 kérdésem lenne, ez a kávé amit vettem ez milyen minőségűnek számít? illetve ha magamnak őrölném a kávét az még egy ennyire nagy lépcső lenne, mint az instantról az őrölt kávéra váltás? mert akkor érdemes ezzel is foglalkozni. kösz a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Reneka ma reggeli első két próba :
1. Kapucziner M.Malabar : a 16 grammos szűrőbe 17 grammot tettem.
Lefolyás rendben, a crema mintha picit egyenletesebb-szebb kinézetű lenne. ízben nem éreztem változást.2. Mocambo Brasilia : itt már 18 grammot tettem, mert a 17 grammot kicsit kevésnek éreztem, éppen csak eléri a jelölés szintjét, bőven marad még hely a szűrőben őrleménynek. A lefolyás itt is rendben, a crema szépen mintázódik, viszont itt ízben "teltebb" simább lett, mint korábban.
További próbák folytatódnak, egyelőre kettes lefolyót használtam, nem naked kart.
Maga a szűrő nagyon minőségi kinézetet, és érzést is ad. Jó megfogni, jó dolgozni vele - minden millimétere az igényes kidolgozást sugallja.
.:. bl4ze .:.
-
ronin s8
senior tag
Van valakinek tapasztalata (SiD elsősorban, de mindenkihez szól a kérdésem) azzal kapcsolatban, hogy egy működő, de régi EX4 rezgő pumpa idővel gyengébben nyomja-e, vagy nagyobbak a "hézagok", egyenetlenebbül dolgozik-e? Érdemes kicserélni újabbra?
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz lagoon79 #14683 üzenetére
akkor lehet, hogy erőt veszek magamon és kipróbálom. nálam van előáztatás, mert az ex4 pumpával végülis állati lassan épül fel a nyomás, indítás után nem 4-5 mp-cel kezd el jönni a szaft, inkább 8-10, és a manométeren látszik is, hogy szép lassan mászik fel 10 barig.
persze biztos van kávé, aminek ez mégsem jó.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
t-bali3
senior tag
Én most délután citromsavaztam a három hónapos Evomat és (amellett, hogy semmi értelme nem volt, mert semmi kosz nem jött ki belőle) megfigyeltem hogyan jön a víz a felső szűrőből: kicsit mindenhonnan, de négy fő oszlop azért elkülöníthető volt, így szerintem normális amit tapasztalsz.
(#14670) bl4ze
Előre ne jelentsünk ki semmit, mert még a végén valami csodakütyü lesz. És ha igen, akkor megérheti az árát. Egy VST is olyasmi áron megy, nem?[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
Az r-58-nak nagyon jot tett a 35 mikronos felsoszuro. Neha visszateszem a gyarit, de mindig tisztan latszik uresen es nyitott karos csapolasnal is a kulonbseg. Baromi jol megfogja a kilepo vizet. Ha marad nalam a rocket, akkor meg a motorra egy kesleltetot fogok tenni, hogy legyen halozati nyomasos eloaztatasom, met ez hianyzik meg.
-
HÁZIGAZDA
ilyet biztos nem írtam. az nem jó, ha nem egyenletesen oszlik el, aminek több oka lehet. akár az is, hogy a pipacső pont a 4 (vagy 6) lyuk egyikébe lövi. igazából az a legjobb megoldás, ha középen lövi a vizet, majd van valahány lyuk a vízterítőn. az tutira szimmetrikus.
de amióta citromsavazom a silvanót , nincs vele ilyesmi gondom, pedig az IMS felsőszűrőt még mindig nem vettem meg hozzá.
-
SiD-
tag
-
mester6
tag
Szerintem tisztítás után, nagyon helyes ha, nem egy helyen jön le a víz. A felső szűrőtartón alap esetben négy furat van ahol a víz a szűrőre jut és így több helyen jön le a víz. A felső szűrőtartót szokták hat furatúra cserélni, az egyenletesebb vízelosztás érdekében. A felső szűrő cseréjére, persze a vízelosztás finomítása érdekében , ha erre igény van, sor kerülhet.
-
Freddy76
addikt
Urak,
A feleségemmel abban maradtunk, hogy ha meg tudjuk venni a lakást, amit szeretnénk, és felújítjuk, akkor vehetek egy rendes kávéfőzőt... Nos, lakás megvan, hamarosan felújítunk. Most Nespresso van, innen szeretnék feljebb lépni. Egy automata gépet szeretnék, ami darálja és (értelemszerűen) főzi a kávét. Nem baj, ha jól néz ki... Ne kérdezzétek, mennyi a limit, egyrészt mert nem tudom, hogy mennyibe kerülnek ezek, másrészt marha drága lesz a felújítás, és az én oldalamon csak ez az extra költség lesz, szóval el tudom számoltatni Azért az nem baj, ha nem méregdrága.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
cekkk
veterán
A kérdésem az lenne, hogy GCnél érdemes kicserélni a felső szűrőt, hogy ha tisztítás után nem egy helyen szépen jön le a víz, hanem egyszerre több helyen, mint ahogy a videón mutattam?
-
vendingo
veterán
Elvileg nemsokára hozzám is jön egy, igaz csak tesztelésre.
Kíváncsi leszek, hogy milyen a "gagyi" szűrőkhöz képest.Ma pöri nap volt, nálam.
Blendeltem egy koffein bombát, pár nap múlva kiderül, hogy milyen lett.
Brazil frias + india kappi royal 50-50Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
t-bali3
senior tag
Citromsavas vízkőoldásnál járassam a szűrőn és a habosítón is egymás után vagy elég csak a szűrőn?
Ok, megvan a válasz visszaolvasva, sry.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
na ki csinál itt ilyen kávét?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
vendingo
veterán
válasz vendingo #14661 üzenetére
A gépet még ki kell polírozni, de nagyjából így állok:
Van még sok bizbasz, azt nem készítettem oda a képhez.A pirossal jelölt tömítést nem bírom beszerezni. Most rendeltem egy hasonlót, reménykedek, hogy az jó lesz.
Szerintetek mennyire para, ha azt nem cserélem? Nem gumiból van, hanem ilyen papír szerű valami.
Illetve a bojlert se bírom leoperálni a talpról, mert valami spéci szerszám kell hozzá.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #14658 üzenetére
Ma kész lenne, ha meglenne minden tömítés, meg a bojlerzáró.
Pár tömítést ki se tudok cserélni, mert nem bírom sehonnan beszerezni.adpeter: idő az van, csak a türelmem fogy
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
lagoon79
tag
Kérdés: szerintetek a csapvíz, illetve ennek keménysége okozhat egy hét alatt fizikai elváltozást bármilyen készülékben? Most nem kávégépről van szó, hanem egy nem fűtött, forgó alkatrészről
-
vendingo
veterán
Ma a véremet adtam a pavoniért. Frankón elvágta az ujjam a nyomásmérő burkolatának a belseje
Amúgy nagyon mérges vagyok, rossz tömítéskészletet rendeltem, 2000 utáni géphez jött.
A felső szűrőm menthetetlen, vehetek másikat.
Amúgy sikerült kivenni az üvegcsövet... 2 darabban...[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #14654 üzenetére
nem itt fog problémázni az okostóni, hanem egymillió (!) topikkal arrébb, amit én észre sem fogok venni. itt hozzá sem szól, csak látja.
-
-HajTömeg-
őstag
Oké,értem én,amit mondasz,csak pont az ilyen eseteknél, ahol - mondjuk úgy- bele lehetne kötni, lép be a moderátor, aki dönthet.
Most is döntöttél, ellenünk normálisak ellen.
Mert úgy gondoltad a két út közül ez az egyszerűbb, ezt könnyebb megvédeni.
Ilyenkor legalább célszerű lenne megvárni,hogy egyáltalán idetéved-e valami okostóbi,aki belekötne,mert ha nem ,akkor tök fölösleges cenzúrázni.Alias: Júzer error
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #14651 üzenetére
igen, igazodnunk kell a hülyékhez. de nem tudunk mit csinálni, mert nem ezren fórumozunk már, hanem ötszázezren, ha minden hülyét kitiltunk, nem marad senki
másrészt, a hülyeség is relatív, mert van, aki például felszívja magát és elkezd kötözködni, miközben "okos". én ilyenkor azonnal kivágnám, de rossz döntés volna.
sajnos egy adott méret felett kellenek a szabályok, és igen, azok elég szögletesek és buták, cserébe azért, hogy viszonylagos rendet teremtenek.
-
adpeter
tag
válasz MSoltRC #14643 üzenetére
Legjobban szvsz egy jóállapotú ipari darálóval és egy E61-es géppel járnál. 60-80 között gyakran lehet találni teljesen felújított Mazzereket. Mechanikus e61-es gépet is ki lehet fogni bár ezek ritkábban tűnnek fel az igaz. Ebbe egy fejhőmérő és jó darabig készen vagy.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
-HajTömeg-
őstag
És így jön létre egy olyan világ,ahol a hülyékhez igazodunk,mondán nehogy valamibe bele tudjanak kötni, inkább mi értelmes emberek cenzúrázzuk a saját beszélgetéseinket.
Na,én ez ellen küzdök,nem a hülyékhez igazodunk,hanem a normálisakhoz és a hülyéket tiltjuk,mikor elkezdenek a kép miatt okoskodni.
Az ilyen önkontroll a legrosszabb.
Ha van x aki pampogni akar,akkor ŐKET kell cenzúrázni!
Végtelenül szomorú,ha már egy vicces képet se merünk belinkelni,mondván sérti a Józsikát,mert ő is kövér vagy kopasz stb...De ne érezd ezt magyarázkodásnak. Ülünk egy logout kávézóban és beszélgetünk.
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #14645 üzenetére
hihetetlen, hogy tényleg még magyarázkodnom kell. te nem azt látod bele, engem nem érdekelne úgy amúgy (le is írtam, épp ezért, hogy ne a személyes preferenciáimnak tulajdonítsa senki), pisti is leszarná stb. viszont van ötszázezer regisztrált tag, abból - tapasztalatból mondom - lenne x, akik elkezdenek pampogni, hogy ha itt lehetett orbánt linkelni, akkor neki miért nem lehet.
hát, ezért. mert ez a szabály. igen, a szabály kiönti a fürdővízzel is a gyereket néha, de legalább rend és békesség van a fórumon.
aki ezt képtelen felfogni azok után, hogy mégis megmagyaráztam, az tartsa meg a véleményét magának. könyörgöm, titeket ennél értelmesebbnek gondollak, mint hogy épp ebben a topikban kezdődjön a szokásos jogászkodás a szabályokkal, a szólás- és véleményszabadság sárbatiprása stb. (a képről egyébként más is kiderült, csak most átsiklasz felette, de ha nem lett volna rajta orbán "nem közszereplő" gáspár, akkor is ugyanúgy állna minden, amit írtam)
tisztább, ha nincs orbános kép, mert lesz, aki félreérti és másra használja fel. ezért tiltjuk. mivel tilos, ne csináljátok, jóindulatból sem. pont.
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
Hogy Orbánéknál Pavoni van az politika? Mert a képről ennyi derült ki.
Hogy ilyen képeket moderáltok csak a saját korlátozottságotokat mutatja.
Ebben a világon semmi politika nem volt, mint ahogy abban sem lenne semmiféle vallás gyalázás, vagy hittérítés, ha a kávézó Pápát linkelnék be.
Hogy egy ilyen teljesen semleges képbe ki mit lát bele azt ne te döntsd már el.
Én spec jót mosolyogtam.
Hogy te ebben aktuálpolitikát látsz az a saját démonod, te dolgod, semmi közünk hozzá.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
WiZARD
addikt
válasz MSoltRC #14643 üzenetére
Én ugyan nem vagyok profi, inkább csak kezdő, így max darálóra tudok válaszolni.
Fórumok olvasgatása után egy felújitott Mazzer Super Jolly-nál kötöttem ki, pont az általad megadott áron van, nem űrtechnika, és otthoni használat mellett elpusztíthatalannak tűnik.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
MSoltRC
csendes tag
Sziasztok!
Elkezdtem olvasgatni a topikot előző év októbertől, szakmai információszerzés céljából.
Darálót és jó kávégépet/kávéfőzőt vásárolnék. Darálóra max. 70-80eFt, a kávégépre max. 100-150eFt-ot szánnék.
Elsőként a daráló venném meg, mert van egy Szarvasi főző (és egy olasz kotyogó), azzal kipróbálnám a változást, majd következhetne a kávégép, persze addig még olvasgatok a lehetőségekről
Lényeges szempont az áron kívül, hogy a gépekkel lehetőleg minél kevesebb probléma legyen az idők során, szóval nem a teljesen automata, elektromos érzékelők, szabályzók tömegével felszerelt gépekben gondolkodom, ami tele van mozgó alkatrésszel.
Minél manuálisabb, mechanikusabb, egyszerűbb legyen, hogy szinte csak tömítéseket kelljen időnként cserélni illetve tisztítani. Ez a darálóra is vonatkozik, végezze a dolgát minél egyszerűbben, az állítási lehetőségek ne elektromos úton történjenek, hanem inkább mechanikusan.Szóval kérdésem azokhoz, akik napi szinten követik a kávézás világának gépi fejlődését, jelenlegi kínálatát, hogy a fent említett összeghatáron és paramétereken belül melyik az a típus, ami szóba jöhetne, amiben érdemes gondolkodni?
Darálóban tetszik egyébként a HG One csak az ára kicsit húzós:
[HG - One]
Kávégépben az alábbi tetszik, nyilván az ára miatt nem valószínű, hogy ez lesz a választás:
[Micro Casa a Leva S1]Köszönettel,
Péter -
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #14640 üzenetére
kötelező határterületen lavírozni? nem. miután tiltottuk a csajos fotókat, ugyanúgy felmerült, hogy mi fér bele még épp, definiáljuk, hogy mekkora melltartó számít már ruhának, nem is pucér a néni hiszen árnyékban van a melle stb. nem lehet pontosan meghatározni.
egy orbánról betett, aktuális közéleti kérdéssel kapcsolatos poén qrvára politika, nem is értem, hogy ez miért nem evidens mindenkinek. kétségtelenül sokkal elegánsabb, mint egy "monnyonle", de attól még politikai téma, mert az egyik legfőbb politikai szereplőről szól.
nem szeretnék többet magyarázkodni az ügyben. a kommenttel amúgy nem volt gond, úgy értem, nem volt sértő, primitív, semmi ilyesmi. de a fentiek elég egyértelmű szvsz, és nem kell megvédeni a szempontokat, mert ez a rendszer és kész.
-
Toobee
veterán
Akkor váltsunk témát: hazaértem siófokról, félig ép állapotban és király ez a Brikka. Pörgettünk rendesen, elég sok munkaórát lehúzott a gázon Holnap reggel csinálok apámnak egy kávét...szerintem össze vissza picsázta az autómacát.
-
tariattila
veterán
azért a 2-es és 3-as pontban Te is politikailag állást foglalsz...
egyébként ha valami vitaindító az még nem a világvége...
majd ha beindul az az esetleges vita... na akkor lehet tolni a DEL gombot...ez megint csak egy vélemény... lehet teljesen más irányelvek szerint megy ez a fórum...
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #14637 üzenetére
1. légyszi ne kezdjünk el jogászkodni és a határokat feszegetni, hogy most mi az, mi nem az, ha csak orbi lábujja látszik, akkor az az-e stb.
2. a képen orbi volt és a nem-közszereplő-fia. egyiket sem kedvelem, de egy ilyen kép leginkább vitaindítónak jó, illetve nyilván már maga a poén is valamennyire állásfoglalás
3. amivel hiába értek egyet mocskos módon , attól még megóvom ezt a topikot attól, hogy terepet adjon a témának
4. vallás, csajos fotók ugyanez a kategória, azt is törölném
5. és nem, nem azért, mert félek tőle, hogy lecsap rám a lézerjanitéma lezárva!
[ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
válasz zolnagy #14615 üzenetére
Igen, be kell illetve be lehet állítani. Az angol nyelvű használati utasításban benne van. Kicsit szenvedtem, míg eljutottam a beállításig, de biztos rájössz te is. Természetesen, ha szükséges szívesen segítek, de legjobb számítógéppel a Rex c100 elé ülni és csinálni amit kell a Pt 100 beállításhoz. Amikor minden rendben, akkor bekapcsoláskor a PV sorban 400 az alatta lévő SV sorban C fok és Pt jelzés látható. A PT-nél persze hiányzik a T felső szár fele.
-
bl4ze
veterán
Itt szétszedi a néni: http://www.youtube.com/watch?v=yg017pu0DOw#t=55
.:. bl4ze .:.
-
mutyi
őstag
válasz mozaik11 #14627 üzenetére
Én azt vettem észre, amennyire én értek a dolgokhoz, hogy nagyon fontos az is,hogy aránylag friss legyen a pörkölés.
Más:
Valaki segítsen már ezzel a Gaggia Baby gőzölőfejjel kapcsolatban.
Szétszedtem teljesen, egy 1 cm magas valami tömítő gumi van benne,azon kívül semmi más,az meg nem fog rá a csőre,ha feldugom és most már folyamatosan lelövi a gőzölés indítása után, teljesen használhatatlan.
Szóval akinek van Gaggia Baby-je, az szedje már szét és nézzük már meg hogy hány részből áll? Van-e esetleg még valami szorító gyűrű,ami esetemben nincs meg,de kezd felbosszantani,hogy nem tudok tejhabot csinálni. -
vendingo
veterán
Meg van minden cucc a pavcsihoz, már csak vízkövezni kell. Egyedül a bojlerzáró hiányzik. Ma lepucoltam a gépet kívülről, olyan mint az új. Vasárnap teljesen össze lesz téve. :-)
Nincs valkinek fém csepptálcája hozzá, vagy bojlerzáró kupakja?
-
mozaik11
csendes tag
Kíváncsi vagyok a Nepal Mt. Everestre! A Himalayan Espresso nekem nagyon bejött.
Azóta kaptam még két negyed kilós csomag kávét Nepálból. A fekete zacsis van kibontva. Kezdetben az "iható" kategóriát képviselte nálam, de egyre jobban ízlik. Az olaszosnál árnyalatnyival világosabb pörkölés, szerintem magas hőmérsékleten elkészítve (QM első felfűtést követő hűtőcsapolás után) a legjobb. -
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #14619 üzenetére
Tényleg?
Én is kb eddig szoktam és elég jó habokat csinálok már szerintem.
Persze előfordul így is néha, hogy ha nem figyelek oda rendesen, akkor nem sikerül. De az általában abból adódik, hogy nem juttatok bele elég levegőt, túl hamar kezdem el pörgetni.
Nem lehet, hogy nem elég hideg a tej? Szoktam olyat is néha, hogy, ha tudom, hogy capu kell, akkor amíg megcsinálom az espressot, addig a tejet beleöntve a kancsóba berakom a fagyóba. -
vendingo
veterán
Elvileg ma jön meg a csomagom abba lesz egy új, de az is lehet, hogy hagyom a fenébe ha nem bírok vele.
Ha ennyire bele van rohadva, akkor jó eséllyel tömít is rendesen.hanolfe A csavarok lejöttek, a cső van beleragadva a tömítésekbe
A fej belül szép állapotban van, a dugattyú csúnya egy kicsit, de csak esztétikailag.[ Szerkesztve ]
-
hanolfe
tag
válasz vendingo #14620 üzenetére
Próbáld meg úgy ahogy a mellékelt videon is csinálja az orphanespressos ürge:
[link]De arra figyelj, hogy semmiképp sem sima villáskulcsot használj! Mert azzal le fogod sarkazni a csavarfejet. Szerezz be fékcsőkulcsot:
[link]A fej belül milyen állapotban van?
Ha az üvegcső eltörik, ne dőlj a kardodba. Simán pótolható. Mekkora a külső átmérője?
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
őstag
Levettem a végét a gőzölőnek és csak az volt fent,amit linkelt Blaze is.
Az eredmény nálam elsőre azokkal a feltételekkel,mint eddig borzasztó lett.
Nem tudom mit rontottam el,de gyakorlatilag se hab,se krém,se semmi nem lett a tejből. -
vendingo
veterán
A pavoni kifogott rajtam
A kémcső meg se nyikkan, se hevítésre, se wd40-el.
2 csavar bele van szorulva, talán pár nap áztatás megkönnyíti a dolgomat.
A nyomásmérő órába valahogy bele halt egy bogár, amit nem bírok kiszedni
Addig is pár kép:[ Szerkesztve ]
-
mutyi
őstag
Na közben szétszedtem,mert eddig azt sem tudtam, hogy ez szétjön
Szóval a fénykép alapján most már értem mi a pontos felállás, ezentúl akkor így fogok gőzölni.
Én eddig azt hittem, hogy cakk-pakk teljesen az egészet kell levenni és csak a vékony csövet dugni majd bele a kiöntőbe.Hajtömeg: Én mindig hűtőbe tárolom a fém kiöntőt és a tejet is, így jó hideg és mire kézforró lesz a kiöntő,akkorra el is készül jó esetben a szép kis tejhab, ráadásul nekem úgy tűnik,hogy sokkal jobb is lesz a minősége,mintha szobahőmérsékletű tejjel próbálkoznék.
Eddig a legjobbat a Lidl féle laktózmentessel értem el.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz fi:zi'k #14613 üzenetére
Végiglapoztam a kínálatot, és van ott pár nagyon jó nem is drágán. Magamból kiindulva, és ahogy írtad, az ember először az olcsóbbakkal kezdi, amik jellemzően az alacsonyabb évjáratosak. Ezért talán valami idősebbet lenne érdemes választani neki, amiből nincs sok, de nem hinném, hogy bármelyik is csalódást okozna.
Füstössel hogy áll...?
-
ronin s8
senior tag
válasz fi:zi'k #14607 üzenetére
A meglepő inkább az, hogy míg pl. itthon ha találomra leemelsz a polcról egy bort, pálinkát vagy kávét, ill. bemész egy étterembe, nagy eséllyel valami totál sz..ba botlasz, addig single malt whisky-ben gyakorlatilag nem tudsz rosszat választani.
Ha kezdőnek lesz, és van valami minimális érzéke az italokhoz, akkor amúgy is le lesz nyügözve mondjuk egy Red Label JW vagy bármi hasonló blended lötty után, ha meg olyannak, aki ért hozzá, legfeljebb újra kóstol egy régi ízt.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz fi:zi'k #14607 üzenetére
igazából nem annyira törvényszerű, hogy ha idősebb, akkor az jobb is, persze nagy átlagban igen. más, az biztos. glengoyne-ból van a hordóerősségű, az nekem nagy kedvencem és az tutira nagyon édes. 14 éves, asszem. eleve jobb szeretem a hordósokat, mert szűretlenek, és sokkal ízgazdagabb emiatt. "szűretlen" vagy "unchillfiltered" a szó, amit keresel (minden hordóerősségű egyben ilyen is, tudtommal).
-
jolti
senior tag
Na megcsináltam. Szétszedtem az egészet, kapcsoló ki és egyből vissza ugrott a helyére. Hogy a bánat lelte...
El is gondolkodtam, hogy honnan veszek olyan kapcsolót, ha esetleg végleg megadja magát? Ki kell vezetni majd lehet két billenőkapcsolóra, mert az új kapcsoló gondolom horror áron van. De remélem ez nem jön el.
Azért jól megsz...ttam magamat, mert nem vettem észre, hogy véletlenül lehúztam az egyik fűtőszálról a kábelt, összeraktam, na mondom főzök egyet. De nem ment 35 fok fölé. Meg hibajel. Egyből pánik, sikítozva fel-alá rohangáltam a konyhában. Megint szétszed, mert sejtettem, hogy valami ilyesmi lehet, mert a dígó persze, hogy kispórolja a kábelhosszt! Úgy is volt. Most pöpec.Mutyi: Köpőcsőnek talán jó!
A nélkül kell gőzölni. Nézd meg a youtubeon.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Szólánc.
- Stellar Blade
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Facebook és Messenger
- Milyen RAM-ot vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok