Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
Az ilyen nyitott karos képektől mindig összefut a nyál a számban.

-
RBJ
addikt
Van az irodában egy sxmall gép. Pont látom, hogy ott virít mellette az ecet.

Kérdem bent, hogy az minek tudatlanul. Vízkövezni a válasz.
Mondom a boltban nem adtak semmit, mondtak semmit, hogyan kellene karbantartani vagy elolvasni a haszn.utas. t. semmi?
Robotgép oszt jó van menjen addig míg bírja. Így kényelmes. Mondom citromsav kő nekije.
Hát nem mondjam már mert ecettel kell vízkövezni. Nesze.
-
salapp
addikt
Egy ilyen megoldás lehet kotyogózáshoz, brikkázáshoz, akinél nincs gáz, és nem akar mindig camping főzőzni, nem?
[link] -
BlacKSouL
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Azmilyenaz?
Én csak a nicaraguai dohánykávét kóstoltam anno, mondjuk úgy, hogy az első néhány alkalommal kifejezetten masszív, markáns, hatásos, ütős, p.fánbaszós cuccot kaptam. Aztán ahogy telt múlt az idő, egyre lájtosabb, szimplább, semlegesebb, neutrálisabb, hétköznapibb lett ez a termék. Végén már csak valami kávészerűt kaptam.
Egyébiránt ez nem szivaros, hanem vízipipás. Volt, mert nálunk jó ideje nincs is frei. De a vízipipához vehető almás nedvesdohány íze jött át még eleinte igen szépen.
Legutóbb meg egy helyen ír kávét kértem, és kaptam egy kb. 1:1 arányú italt, úgy egy ristretto mennyiségű kávé azonos mennyiségű whiskey-vel
Alapvetően panaszkodhattam volna, de valami 500 Ft, szóval hülye lettem volna. -
mutyi
senior tag
Alapvetően meg vagyok, túl sok viszonyítási alapom nincs egyenlőre és a legnagyobb bajom még mindig, hogy nem tudok még igazán pont ugyanolyan kávékat készíteni.
Ma pl. lefőztem elsőre egy kétszemélyes kávét,ami baromi jó lett, vastag crema, szép lefolyás.
Rá egy 15-20 percre ugyanúgy csináltam mindent és meglepően gyorsan folyt le.
Nem is értettem. Egy dologra gondoltam, hogy nagyon felmelegedett a víz benne és szerintem túl meleg volt neki.
Bár ettől tudtommal nem folyik le gyorsabban, de majd a szakik megmondják. -
mutyi
senior tag
Sandalj Fresco-t iszok most egy hete.
9-esen van a cm800 és kellő tamperolás.
50-50%-os.
Én majd a Brazil Natural Águas Frias kávémra leszek kíváncsi, mert az 1 hetes pörkölés és már a bontatlan zacsiból is fergeteges illat árad.
Mit ittál mostanság? Rome-t?Ismeri valaki vagy használt már Breville the barista express BES870 készüléket?
Elég jónak tűnik.
Egybe van építve a darálóval,de ugyanúgy fél automata. -
cekkk
veterán
Végre egész héten jó kávét ittam.
Nálam a kevesebb több elv jött be.Ha 18 grammból csináltam akkor jött elő ez a rossz mocsár íz vagy legalább is valami ocsmány

16 gramm körül van az amikor tényleg finom étcsokis ízt is éreztem.
Ha egy ilyen "olcsó" kávé ilyen jó tud lenni, nem tudom egy többszörösébe kerülő mit tudhat
Van még itthon Sandaj fresco, majd arra is kíváncsi leszek

Köszönöm a sok segítséget!

-
WiZARD
veterán
válasz
ronin s8
üzenetére
Üdv mindenkinek, itt a topicban új vagyok, de reményeim szerint rendszeres látogató leszek...

Ha minden jól megy akkor jövőhéten végre beszerzem az első komolyabb kvfőzőm, jelenleg egy Brikkám van, most egy pides Gaggia Baby a kiszemelt. (Egyelőre Hario Skerton-t tekerek, de tervben van előbb-utóbb valami elektromos, mert kezdem ezt unni...)
Ahogy olvasgattam Brita és hasonló vízszűrők nem ajánlottak hozzá. Kérdés, hogy akkor mit érdemes használni, simán forralt víz, valami ásványvíz (melyiket érdemes keresni?)? -
BURN28
tag
Elnézést most néztem meg, hogy 2 verzió van.

Akkor viszont az lenne a kérdésem, hogy kiindulásnak megfelel-e egy olyan kombó, hogy veszek egy Hario Mini Mill-t és hozzá egy Philis HD8323-at és persze jobb minőségű kávét. Ennyi pénzért ez volt ajánlott: De Longhi BAR14, de ilyet újonnan már nem találtam. Nemrég fogtam bele a téma mélyebb tanulmányozásába, és egyenlőre nincs is lehetőség nagyon sok pénz beleölni.
Bár biztos most is elgurulna a gyógyszer, mint régen a gépemmel, de most nem tud messzire gurulni.

-
BURN28
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ez megérné-e, ennyiért?
Illetve egy szűrő mennyit kóstálhat bele?

Új vagyok még a témában, de elég sokat olvastam visszafelé, meg különböző fórumokon, ezt a gépet ajánlottátok, megéri-e belefogni?
-
WiZARD
veterán
válasz
ronin s8
üzenetére
Én múltkor megnéztem, de csak mert épp arra sétáltam, és akkor nem volt kedvem bemenni. Külsőre rendben van, árak kb hasonlóak mint bármelyik új-hullámos kávézóban...
Most jöttem a Mantra Specialty Coffee Minibar-ból, finom volt a kávé, kedvesek voltak, ajánlom.
(dupla presszó 450, flatwhite 590) -
ronin s8
senior tag
Café Smúzról mit tudunk? LaMarzocco, 42 és Mokarico van náluk.
-
-
edk-
őstag
Csészék jövő csütörtöktől a Zaldiban
azt jobb nem tudni, a fotózáshoz milyen folyadékokat tettek beléjük
-
weinmaker
őstag
Már egy ideje csak read only módban vagyok, de ezt nem tudtam megállni. Sanyi ezt azért rendelte, mert a korábbija nagyon bejött nekem. Ez pedig még jobb szerintem. Ahogy te is írod, hibátlan. SO-hoz mértem pedig olyan cremája van, hogy ihaj. Ja, és igen talján feeling, de szerintem sincs azzal baj.
-
ronin s8
senior tag
Ittunk viszont Pelikán kartáccsal két szenzációs Black LXR-t Paljoctól, ami már-már újhullámosnak hatott, amennyiben azok a hullámok Itália partjai mentén hullámzanak.

-
ronin s8
senior tag
Végre elfogyott a Pellinim. Hál'istennek, már aszittem sose lesz vége!

Kicsit igazságtalan vagyok vele, mert a Giotto legtöbbször iható alap olaszt csinált belőle, ami minden alkalommal ásítóan unalmasnak mutatkozott. Nagyon koncentrált csöpögősre kellett hangolni, de olyankor a hőmérséklet sem számított neki.
Brikkával is próbáltam, ott is uncsi volt, de iható. A GC küszködött vele, és nem lettek barátok. Úgy tűnik, vízválasztó ez a kávé.
-
most meg egy pacificaffé malabart ittunk, szerintem állati jó ez a kávé. hibátlan. old school, igen. és?

-
voltam ma egy relatíve jó kávés helyen, nem akarom megnevezni őket, mert nem akarok véletlenül sem rosszat nekik. kérdeztem, hogy milyen kávéjuk van, mondta a fiatal csaj, hogy guatemala. ami a kávék szerelmeseinek a kedvence, tömény, csokis, más jellegű kávé, mint a crema...
...na, ezen a ponton nyeltem egy nagyot, és mondtam, hogy akkor kérek egyet.
ám a lényeg, hogy szakszerűen elkészített és finom volt

-
tariattila
veterán
Etióp 'Bale Wild Forest' kávét pörköltem három napja...
ma rákóstoltam,
ilyen sárgabarack csapás régen érte az ízlelőimet
igaz a beállítások nagyon nem ideálisak (duplából lecsordult egy risztrettó) ... s félek, hogy ha '''beállítom''' akkor már nem lesz ilyen... pedig én ilyennek akarom!

ez perkelés nem semmi játék...
arra rájöttem, hogy a stopperórát akár a babok után is dobhatom... szemre,szemre,szemre és sok sok tapasztalatra lehet hagyatkozni
-
zolnagy
őstag
Megnéztem, jó lett tényleg. A halászlé főleg

Amúgy sztem ha be van állítva az OPVd, nem érdemes rézre cserélni. Ráérsz akkor, ha elromlik
Anno én szilikonos kábelt hajtottam, azt se kaptam Győrben csak egy helyen.
Nálam be volt építve a készülékházba a pid, ezért nem kellett a kábelspirál. -
jolti
senior tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Köszi!
Tényleg megfizethetetlen ez a pid! Nem is értem, hogy ma már miért nem alapfelszereltség az ilyen szintű gépekben.
[Itt van egy pár kép.]
Még a kábelekre kell egy kötegelő spirál, vagy valami burkolat, hogy pofás legyen, de nálunk minden boltot bejártam és nincs. Besz@rás, hogy nem lehet kapni egy városban ilyet...
Amúgy még egy opv tuningon gondolkodom. Csak nem tudom, hogy érdemes-e. Érződik-e a kávé ízén, hogy nem műanyag, hanem réz szabályozza le a nyomást...
Örülök, hogy bejött a QM!
Mondjuk én, ha egyszer megtehetem, hogy veszek egy nagy' gépet és nem lesz muszáj eladnom hozzá, akkor tuti megtartom a GB-t! -
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Nem érdemes mindenkihez negatívan hozzáállni. Lehet, hogy épp az a kávé indítja el a minőség igénye felé vezető úton. Láttam már rá példát...
-
zolnagy
őstag
Szép munka, grat! Így most elérted a maxot, amit a Gaggiaból ki lehet hozni.
Néha hiányzik nekem is a pides GCm, amikor nem jön össze egy kávé sehogysem a QMel. De ott lehet, hogy a kávével van a baj. Anno, amikor párhuzamosan használtam mindkettőt és a QMben sz*r volt a kávé, az a GCben se lett jó, bárhogy állítottam a pidet.Tegnap a kis QM jól vizsgázott, amikor a festőket kérdeztem, kérnek- e kávét. 2 kávé és 2 capuccino rendelt.
-
vendingo
veterán
válasz
Polarstar
üzenetére
Nekem múltkor kagylóhéj volt a kávéban, de fadarabbal is találkoztam már.
Hogy a bánatba kerül kagylóhéj a kávéba? Van köztük 1-2 ezer méternyi színt különbség.
A fát még megértem, de egy tengeri állat váza???
Legközelebb csikóhal lesz benne, de igazgyöngynek, vagy drágakőnek jobban örülnék
-
jolti
senior tag
Ma kiszedtem a réz közdarabot a bojlerből és felfúrtam M6-os menetre, hogy a K hőelem simán bele menjen.

Mivel 12 mm mély furat volt a 4-es menet, így a 6-ost is 12 mm-re engedtem bele. A K hőelem viszont huszonpár' mm, így egy anyát még rátekertem. A lényeg úgy is, hogy a hőérzékelőt hozzá nyomja a bojler falához. Nyomtam mindenhová hőátadó pasztát is.
Szúratok le egy esztergályossal egy 6-os hernyócsavart, négyes menettel a közepében, ha esetleg valami oknál fogva vissza kell alakítani, ne jelentsen gondot. Ezt a kartácsoknak is javaslom, akik félnek megfúrni, hogy bátrabban bele vághatnak. Engem is ez tartott vissza eleinte.
Méricskéltem tegnap is, meg ma is. Auto-tuningot csináltam. Tegnap 8'30 alatt lett üzemkész, ma 9 perc alatt. Ezek után már egy cseppet sem ingadozott a beállított hőmérséklet. Ma csapolás után 4'30 alatt visszaállt a beállított értékre. Szerintem qurvajó.Sid!
Meg kell, hogy kövesselek!
Tényleg sokkal gyorsabb lett a reakciója!!!
Igazán a lefelé hűlésnél szembetűnő nagyon! Legalább kétszer olyan gyorsan reagál.U.i.: Írtam neked egy emailt. Mind a két címed vissza dobja. Megváltozott?
-
And06
aktív tag
a "helyi costa/starbucks"nak megfelelő láncnál most bevezették, hogy a cappuccinot nagy (fél-)automata gépen készitik, ez annyit tesz, hogy a kávé automatán jön frissen őrölt kávéból, a tejet meg a gép másik felén gőzöli a
"barista"személyzet. nincs inyemre a változás, de igy egy barista el tud látni egy plázányi kávézót, éljen a profit mindenek felett. az ára ugyanúgy maradt 3,2€
a dolog pikantériája, hogy a dupla espressot még azért a "hagyományos" módon készitik, tehát valószinüleg a gép által főzött kávét nem szolgálnák fel tisztán... -
bajnokpityu
félisten
ittunk egy szivaros "kávét" frei kávézóban. jááj, még ezt a szirupizű löttyöt kávénak csúfolni...
-
válasz
paljoc
üzenetére
na, már téptem is egyet belőle. nóra szerint is tök oké, azt mondta, ha kap egy ilyet egy olasz kávézóban, simán vigyorog, mint pék kutyája a zsemlyére.
megnézem majd egy kis gezemice üzemmódban a maradék blasiusommal, szerintem még akár finom is lehet úgy is.
köszi a lehetőséget!
-
-
válasz
t-bali3
üzenetére
szerintem igen, de alapvetően nem azt csináld, amit mások mondanak, hanem azt, amivel a legjobban jársz, azaz azt idd, ami ízlik. nekem a kona túl fanyar volt a csomag bő feléig, a panama viszont eleve nagyon ízlett és aztán csak még jobb lett (bár crema meg egyre kevesebb).
-
vendingo
veterán
Motoros túrán voltam, közben itthon megitták a saját pörimet.
Kínjukban vettek aldis Hofer kávét. Most én is azt iszom, kifogytam a zöldből.
Egész jó, ahhoz képest, hogy alja kategória. Lehet csak azért tűnik finomnak, mert 2 hete nem kávéztam
Van valaki másnak is tapasztalata vele?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HDMI topic
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az egyik "olcsó" áruház polcáról. Ott ilyenek vannak! 

az előbbivel majd csinálok pár gezemicét, kíváncsi vagyok.

a dolog pikantériája, hogy a dupla espressot még azért a "hagyományos" módon készitik, tehát valószinüleg a gép által főzött kávét nem szolgálnák fel tisztán...