Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
GB-el én mindig 2 kanál cukor+tej kombóval ittam a kávét.
Pavonizás kezdetén bele tettem a szokásos 2 kanál cukrot+tejet és alig bírtam meginni, redukáltam 1 kanál cukorra és minimális tejre az adagot.
Most úgy vagyok, hogy fél kanál cukor és kb. 1 kis kanálnyi tejjel iszom a kávét, lassan elmarad majd mind a kettő.
Gb-el ugyan ez nem működik, valahogy más ízek vannak, pavonival sokkal selymesebb lágyabb ízek jönnek elő.
-
paljoc
tag
A legközelebbi "késdobáló" kinézetű krimóban, játékgépek, helyi újságot olvasó bácsikák és mammák között lehet elfogyasztani a legjobb kofit eddig, a pultnál 0,9 euro míg leülve 1 euro áron. :-) Elkértem a zacsit, fekete zsákos Hausbrandt, qrvajó egy barna cukit belerittyentve! :-)

A boltokban meg van ilyen pici Bialetti Moka express, egy személyes, nagyon állat, elfér a tenyeremben, ilyet tuti viszek haza egyet. :-) -
SLYM
veterán
én is próbálom csökkenteni a mennyiséget, amennyire csak lehet. de addig még nem jutottam el, hogy magában is iható kávét készítsek. egyébként az édesítőből nem mindegy, hogy milyet választasz, vannak tényleg hihetetlenül rosszak is, én pl süssina márkájút használok, annak az íze nagyon hasonlít a cukoréhoz
-
paljoc
tag
Fu, ez kínkeserves volt, de csak sikerült csatlakozni a wifi-hez. Szóval nem Balaton, hanem Trieste, az eső egész éjjel nem enyhült, de reggelre elállt, remélem így marad egy hétig, s az sem lenne rossz hogyha kisütne a nap, de ennek is már ahogy nézem a határán vagyunk! :-)
A szállás a szokásos, ahol a trieszti kávé túrákon szoktunk lenni Blaze, SiD és Luigi társaságában. :-)
-
SLYM
veterán
válasz
salapp
üzenetére
"mennyire káros valójában az édesítőszer". mihez képest? ugyanis itt a hízlaló cukorhoz kell viszonyítani, ahoz képest egészséges
közben szépen lassan elfogy a lavazza mattino, itt az ideje vennem egy darálót és őrölt bab formában kávét. múltkor ajánlottatok egy boltot ahol megvehetem az eszközt, de nem járok arrafelé, így inkább netről venném, ha tudtok mutatni valamit ahonnét megrendelhetem. ami még számít, hogy egy 5000 forintos kotyogósom van, szóval egy ehez való és minőségű darálót vennék és olyan kávébabot, amit ebben is jól el tudok készíteni. köszönöm
-
BlacKSouL
addikt
Régen a szarvasis főzéseket ittam, bármiből, aztán otthon már olcsó karossal kommersz olasz gyártók termékeit, egyre jobban kitapasztalva, most melóban 2 hónapja T. Espresso Sicilia van, de eddig ettől sem volt bajom.
Viszont 2 hónap Sicilia után nevetségesen nagy felüdülésnek tűnik a Milano style
Komolyan, rendesen élvezem magában espressoként is
A Sicilia már annyira durván van pörkölve, hogy már magában csak akkor ittam, ha állva elaludtam. Inkább beleszórtam a port meg a cukrot. Most nézem is a tartályt, hogy ez nem a csepegősen olajos cucc, mint eddig. Nézem a szekrényt, Milano, lefőztem egyet, hát már az illata, a cremája is más, az íze meg mintha chillipaprika után tejszínhabot nyalogatnék
Az is sokat elmond, hogy ha az asztalomon hagyom a kiürült csészét, akkor a megszáradt pár csepp kávémaradéknak pl. milyen illata van. Ennek pl. meleg karamell. Amannak meg nem is tudom. Frissen aszfaltozott harmadrendű mellékút 3 db kiürítésre váró kommunális hulladéktároló konténerrel.. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pedig tudjuk hogy ugyanazon kommersz gyártó 2 kommersz terméke.Azt tudom, hogy saját célszerszáma van, amit sajnos nem tudom hol van, de mégis kéne állítani az őrlési finomságon, mert egy espresso lejön 10 s alatt. Ami szerintem rettenet gyors. Ahogy látom, már csak 1 egységet lehetne állítani, tehát majdnem jó, de nagyon hígnak találom a lefolyását. Tudom, automata, ne várjak csodát, de lehet, hogy a "tökéleteshez" már csak az az egy pici kattintás hiányzik azon az 1 centis kis fekete pöckön a tartály tetejében.
-
And06
aktív tag
főztem a családnak brikkával az olaszból maradt vergnanoból:
-anyám: édesitőszerrel tejjel, "ezt a xart adtad nekem?"
-apám: üresen: "keserü xar", aztán tett bele édesitőt
-öcsém: "nem is rossz, mennyi egy brikka?"

-
bl4ze
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Trieste
-
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Két nap után annyit tudok írni a Balletti Dolceról, hogy egy teljesen átlagos olaszos vonal, ami nekem ízlik. Nem annyira csokis, mint a Luc Classic, de összképben nekem jobban ízlik. Sajnos árat nem tudok, de nem hiszem, hogy több, mint a Classic.
Rengeteg cremával jön le és egyelőre a hőfokra se háklis, mert az Evoval kb mindkétszer ugyan úgy jött le. Még egy kicsit lassítok a lefolyáson majd.
Össze fogom, majd a Pin-uppal hasonlítani, mert azt itt többen ajánlották és még nem állt módomban kipróbálni.
Ízre még kitérek, hétvégén capuként is próbálom.
-
mutyi
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nekem is volt hasonló szitum, főleg amikor a barátomnál kávéztam mindig, mivel szarvasival főzték,de a 6-os szűrővel kettőjüknek és mocsok erős volt. Utána mindig kikészült a gyomrom, hányinger, stb.
Én arra gondolok, hogy valami borzasztó magas lehetett a koffein tartalom,amitől a hányinger előjött.
Nálad nem ez lehet?
Otthon meg isszuk a 100% arabicat... -
And06
aktív tag
jut eszembe, ma a Czuczor utcai tamp&pull-ban ittam egy remek vibrálóan gyümis eszpresszót (elfelejtettem melyik volt, de nem az ugandai
). itt még csak jó kávét ittam, jó hely 
végre volt inyemre való has bean elvitelre is, etiop yrgacheffe, kiváncsi leszek mit tud, az ára alapján sokat kéne neki
-
And06
aktív tag
vettem egy doboz tersonetet expolygonban ma, 900gramm, ez évekre elég
nem kell valakinek a fele? (Budapesten) -
cekkk
veterán
Micsoda szégyen ez
Pedig azt hittem van olyan jó ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerinted ennyien megcsinálnánk, csináltatnánk, ha nem lenne jó?

Sok mindenki sok mindent vesz/csinál mert hiszi, hogy jó
Én csak gondolkozom ezen, hogy a bojler fala az milyen gyorsan tud hűlni melegedni.Biztos megcsinálom, mert már itthon van két pid. Már csak bekötés kellene nekem hozzá

-
jolti
senior tag
Ezek a Gaggiák nincsenek olyan plofik mint a Nespresso gépek.

Itt nincs benne a vízben, csak közvetlenül a kazán belső falán.
De nyugi, qurvagyorsan reagál.
Amúgy is, ha gyárival is reagált, ezzel meg még gyorsabban, akkor nem értem a félelmedet? Szerinted ennyien megcsinálnánk, csináltatnánk, ha nem lenne jó?
-
BlacKSouL
addikt
Valami megváltozott bennem. Régen ha túl sok "kávét" ittam, akkor gyomoridegességem lett, meg hányingerem. Később ahogy otthon is elkezdtem kávézni, ez szépen elmúlt, és bár élénkített a kávé, semmi kellemetlen mellékhatása nem volt. Most munkahelyen reggel tolok egyet, meg ebéd után, és a délutáni másodiktól már megint gyomoridegem és hányingerem van. Álmosnak viszont ugyanolyan álmos vagyok mintha nem innék. Szelektív hozzászokás?
Teljesen tökmást akartam kérdezni egyébként, de azt simán annyira elfelejtettem, hogy gondoltam addig írogatok mindenfélét összevissza, de sajnos mivel nem jut eszembe, inkább maradok ennyiben egyelőre.Na hálistennek eszembejutott. Szóval létezik-e olyan automata gép, amelyik a "hosszú kávé" gyártásánál nem a pogin ereszti át a teljes mennyiséget, hanem normális adagot főz le, és a plusz vízmennyiséget meg mondjuk csak forróvízként hozzáadagolva, pl. megkerülőszeleppel?
-
gregg71
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
Köszi az infót!
Azért iható volt? Krém, mennyiség rendben volt? -
-
jolti
senior tag
-
jolti
senior tag
Lehetnek eltérések, hisz csak digók rakják össze ezeket,
de szerintem 12 mm. Legalább is nekem. Tehát 12 mm benne van, a többi kilóg. Azt hiszem 20 mm a hőelem hossza.
Nyugi ez még jobban bent van, mint az eredeti! Mélyebbre ér. Nekem hozzáér a belső falához a zsákfuratnak. Azért van a 6-os anya is rajta, hogy ne lehessen annyira meghúzni, hogy tönkre menjen az érzékelő. -
cekkk
veterán
Itt is kérdezek tőled

Nézem a pid bekötést a bojlerba,
A érzékelő mennyire lóg bele így? Mert ahogy most a kezembe veszem a K elemet és nézem a képet olyan mintha bele se menne a bojlerba a vége. Így viszont nem tud szépen szabályozni, mert mire oda ér a megváltozott hő addigra már ott más hőmérséklet lehet. Így nagyobb a hő ingadozás.
Na majd keresek itthon egy mester embert aki feltudja fúrni nekem

-
jolti
senior tag
A La Spaziale kávédarálói milyenek?
-
tariattila
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
-
tariattila
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
. . . ezen még dolgozni kell...

-
bl4ze
veterán
Kapucziner Fülöp Szigetek kávé : pörkölése szép, egyenletes - illata érdekes, fanyarkás.
Nagyon finom őrlést kíván, és elég magas hőfokot szeret. Lefolyása szép, crema rendben.
A kávé érdekes, savassága elég visszafogott, azonban számomra van benne egy "fás" íz, mely nem a kedvencem. Az illatában érezhető fanyarság is megjelenik. Fanyar gyümölcsös ízt képzeljünk el.
Tejjel nem kóstoltam. Eszpresszónak engem nem győzött meg, nem ROSSZ a kávé, de nem az én kávém.Érdemes azért kipróbálni szerintem , tejes italokban ettől még lehet jobb.
-
tariattila
veterán
válasz
gregg71
üzenetére
leugrottunk inni kávét...
mivel nem túl fejlett az ízérzékelésem ezért nem is mondok rá a-t vagy b-t...
annyi azonban megmaradt, hogy a kis csészébe akkora kanalat kaptam, hogy épp belefért
vettem fél kilót a saját arccal! fémjelzett 100%A(?
) blendből...
délben meg'aeropresszelem...
képeket még agyalok, hogy edge kapcsolatról hogy posztolok... max. kivárom a hspa-t
-
-
mutyi
senior tag
Ittam egy hete néhány nespresso kávét és most már igazán van összehasonlítási alapom.
Amikor én is 7g-ból készítek kávét vagy a duplát csak 16g alatti levő mennyiségből húzom,akkor hasonló színű, ízű kávékat kapok,mint a Nespresso.
Szóval arra a következtetésre jutottam, hogy mi a francért nem próbálkoznak a megszokott 5g helyett egy új konstruckcióval a gyártók és pl. 8-9g-os kapszulák lennének,ergo az íze is lehet annyival aromásabb lenne és jobban közelíthetne a valódi espressohoz? -
salapp
addikt
válasz
bbuffy
üzenetére
Én is mostanában kezdem visszaszorítani a tej-cukor-edesítő használatot. Lassan jönnek elő az igazi ízek, már szinte csak egy leheletnyi tej megy a kávéba.
Amióta megtudtam, milyen méreg a cukor, mennyire káros valójában az édesítőszer, micsoda hazugság van a barnacukor/nádcukor/"nyírfacukor" körül, eleve menekülök ezektől. És a tej ambivalens hatásairól még nem is... -
t-bali3
senior tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Én is megiszom a Saecos Tchibót a munkahelyen, mert ez van ingyen. Rakok bele egy kis cukrot, hogy elnyomja az ízét, de minőségi előrelépés ez is az előző helyemen lévő nagy kávéautomatához... saját főzőcskézés pedig eszköz, idő és lehetőségek miatt nincs. Tudatlanokat pedig hiába győzködök jobb kávé miatt.
-
WiZARD
veterán
Új melóhelyemen van egymás mellett 2 full automata Saceo csoda a konyhában. Mindkettőből valami hihetetlen szar lötty jön. (asszem valami tchibo szarral etetik)
Egyszerűen nem értem hogy tudnak ilyen igénytelenek lenni az emberek, hogy mindenki ezt issza boldogan, és még örülnek is neki, hogy dejó, ingyen van.(exmunkahelyemen ehhez képest a szintén automata delonghiból segafredo kávéval még jó is jött, sőt ott még egy nespresso is volt mellette, amit bár szintén nem nagyon szeretek, de ezekhez képest még mindig jobb)
Amúgy régen nem igazán szerettem a kávét, megittam, tele cukorral, de valahogy sose volt a kedvenc. Mióta minőségi, jó kávét iszok, azóta nagyon szeretem, és a cukor se hiányzik bele. Cserébe legtöbb helyen már cukorral sem bírom meginni amit adnak

-
paljoc
tag
válasz
itaprak
üzenetére
Ez őrület, tényleg, most nézem a képet. Valóban kért a múlt héten pár zacsi kofit hogy levinné a völgybe a Gaggiájával megfőzni, de ez a kép bakker a kisbusszal....!:-) Mondjuk embereket, meg kigyozo sort nem latok!:-)))))) /mintha azt irta volna hogy csak egy-ket napot lesz lent, lehet azert nem lattad, pedig még fizetni sem kellett erte ;-)/
-
itaprak
csendes tag
Most látom csak, az index fotói közt, hogy valaki a művészetek völgyében csapolja a p&y kávékat!
Én meg egész hétvégén, amíg lent voltam körbe-körbe próbálgattam a szétégetett omniákat és panaszkodtam mindenkinek, hogy nincs rendes kávé!

Hol volt, hogy nem találtam meg? Ki csapolta őket? Jól látom, hogy egy sima GC-vel ment a presszózás?
-
gregg71
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
A múlt héten ettünk nála finomat, de kávét/alapanyagot nem kértem, így arról nem tudok nyilatkozni. Ha innál ott, kíváncsi lennék a véleményedre.
-
paljoc
tag
válasz
tariattila
üzenetére
En meg viszek Triesztbe egy kis Choco Masness-t, tavaly ugy megtetszett Albertonak az a QM gep, amit most zolnagy forumtars arul, hogy vett egy hasonlot. Akkor még az enyem volt a masina es tobb izben is elvittuk, itt fozocskeztunk vele, ha valaki nem hiszi!:-))) A hazigazda emlekezett ra, hogy az elozo evben milyen kofit vittem, nem akartam hinni a fulemnek mikor mondta hogy emlekszik am, tavaly Guatemala volt, ez meg most mi? Akkor még a Gene sütötte a magokat. A kepen epp SID van akcioban:

-
tariattila
veterán
üdv az nagy magyartengerről!

aeropress, zassenhaus, vízforraló stb. frankón elpakkolva.... kétféle zöld lepörkölve....
utóbbi tétel otthon várja, hogy majd egyszer megérkezzünk ...
ennél a bondzsornó-Maurógyereknél van normális mag itt Zamárdiban?

vagy maradjak a fagyi mellett? -
zolnagy
őstag
Eladom a Lagoontól vásárolt QM Espresso Sprint 2000-em. Részletek a [korzón]. Az ok: már van egy 0650, amit tariattilatól vettem és nem kell két kb. egyforma gép. Azért ezt adom el, mert a 0650-t már itt ott megfúrtam, tuningoltam, ez meg majdnem gyári állapotú. Na azért Lagoon OPV-t és manométert tett bel, én pedig új vízbevezető szilikoncsövet.
-
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Holnap kóstolom a Balletti kávét. Majd írok egy rövidet milyen. A Dolce nevezetű 100% Arabica a kiválasztott.
Nemrég bekészítettem az e heti adagot, a többinél kipróbálom a hűtőben tárolós megoldást.
Ugye azt úgy gondoltátok, hogy a mélyhűtőbe megy? A porciókat becsomagoltam duplán egy IKEA-s légmentesen zárható zacsiba + folpack borításba. Remélem ez elég lesz... -
BURN28
tag
Nem, nem félreértettél szerintem.
Nem akarok kapszulásat, a rendes gépet szeretném megvenni, amivel itt sokan nyomulnak. De mindenhol csak ezt a kávépárnás csodát találtam(a leírás mindenhol ugyanez volt), vagy a normált már nem is lehet venni?
Köszönöm a gyors válaszodat! 
-
BURN28
tag
Sziasztok!
Ez a kapszulás változat, ami nem ajánlott, vagy a "rendes"? Illetve, ha ez nem a rendes, akkor azt hol lehet beszerezni, mert gugliban mindenhol ezekkel a specifikációkkal találtam.
-
bl4ze
veterán
Brasil Frias : na, látom akkor több helyen is "megjelent" a zöld alma

Nálam mostanra azért már kicsit kiszellőzött, nem olyan vibráló.
-
vendingo
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Ismerőssel beszéltem, teljesen kilépett a kávézós bizniszből.

A honlapjukon lehet kapni csészét, csak díszdobozos cuccokat, amiknek gondolom jól megkérik az árát.Nincs valamelyikőtöknek kávéházi ismerőse?
-
vendingo
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Mivel többen is írtak ez ügyben.
Árat nem tudok, még semmit nem tudok.
A jövő héten beszélek egy vendéglátós ismerőssel, akin keresztül lehet tudnék venni.
Csak azért kérdezem, hogy kit mennyi érdekelne, mert ha rendelésre kerül a sor, akkor szerintem relatív többet kéne egybe megvenni. 5-10 darabért szóba se állnának velem. -
vendingo
veterán
Érdekelne valakit Danesi gömbőc (cappu, espresso)?
Lehet tudok szerezni, jövő héten dől el a dolog. -
And06
aktív tag
mai kávé: tchibo oldschool kotyogóból kis tejjel, mintha földet innék

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós kamerák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Gitáros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo tökéletes hibátlan álapotban eladó
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo RC 2 távirányítóval/ Új 2 Év Garanciás
- Fedezd fel az EcoTextil-Méteráru kínálatát
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Atlas + Vostok 55mm rudak + 245kg tárcsa
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Komolyan, rendesen élvezem magában espressoként is

. Otthon tolod azt?