- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok! Nagyjából két hete írtam, hogy váltanánk nespresso kapszulásról egy Delohngi Decicára és alkatrészekkel kapcsolatban érdeklődtem. Azóta nem vettem semmit de vesztemre elég mélyen elmerültem a topik bugyraiban. Végül oda lyukadtam ki, hogy az automata gépekkel egyáltalán nem kívánok vesződni ellenben a manuális vonal nagyon szimpatikus, pont a kézzel készítés lassúsága és "varázsa" miatt.
Alapvetően egy sima Flair Classic gépet néztem ki és aköré építeném fel az ökoszisztémát.
Szerintem elsőnek biztosan sötét és közepes pörköléssel dolgoznék egy jó darabig.
Nem viszket a tenyerem, hogy minél gyorsabban meglegyen minden, mert szeretem alaposan előkészíteni a dolgokat, azonban a fentebb linkelt K4 örlő akció cselekvésre késztetett.
A kérdésem az volna, hogy nekimehetek-e ennek a "szakmának" a flair classic mellé ezzel az örlővel, mert akkor megrendelem és a többit majd később összevásárolgatom mellé?
Előre is köszi!
-
rastacsz
tag
Nem tudom, volt-e már, de amazonon az 1zpresso "shopok" 20% kedvezménnyel árulják most az őrlőket.
-
icm
tag
válasz
ribarszki #121791 üzenetére
Jeee vagyis nem.
Azért Pápa bácsinak tudnám mondani: "agyas vagy kom hír"
Na ne szivassuk a többieket, hogy egy Decent gépem van. Nekem csak egy felderítő lépegetőm van. -
rastacsz
tag
-
brumi1024
veterán
válasz
#98690560 #121783 üzenetére
Nyikorgásnál érdemes kenni, különben szépen elkopik.
-
icm
tag
válasz
Kávé Kálmán #121780 üzenetére
Ja igen... Te is a saját felhasználásod én is a sajátom. Nálad kb. egy nap alatt annyi kávé megy le mint nálam egy hét alatt. Innen nézve két véglet. Gépek tekintetében is két véglet. A gaggia vízterítése olyan amilyen, az egyszerű Peppinám (nem félreérteni) alapból tökéletes vízterítést ad. (Esetemben vízterítés miatt is hasznos a lap.) A melegítést tekintve én a kosárban tárolom a puck screen-t, így az előmelegítése nem akkora gond (az igazi az volna, hogy egy vakszűrős kart is tartok míg átdobom az örleményt a kosárba, rögmentesítés, tömörítés). Nálam most meg míg szöszölök szépen visszahűl és telibeveri (elméletben) a főzést. Ezen a ponton hozzáteszem, hogy azért olyan borzasztóan elelrontott kávét nem ittam amióta használom - vagyis nem a puck screen az amit kiemelnék, hogy az rontotta el. Egyszerűen én
Summa summárum számomra egy hasznos, jó eszköz. Én csak a saját pozitív tapasztalatom miatt tudom ajánlani, de valóban kellenek a végletek, hogy teljes legyen a kép. Ez se egy mindent megoldó üdvözítő eszköz, használatának van pozitív hozadéka (legalábbis egy gaggiás számára).
-
billyjoe
csendes tag
válasz
Kávé Kálmán #121774 üzenetére
Ez mondjuk jogos
-
#85578752
törölt tag
válasz
vendingo #121752 üzenetére
Full acél kotyogós azért van egy pár. Nekem Aeternum Divina van, a dobozára jutott aranyozott felirat, de a préseléssel átütött felsőszűrő lemezt nekem kellett sorjátlanítani...
Nehezen lehet vele olyat főzni, ami akár csak megközelítené a Mokina/Moka Express minőségét. -
rastacsz
tag
"Szakértő" plecsnis emberke egy fb kávés csoportban, hogy miért nem jó a decent:
A kép eredetileg innen lett szedve: https://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_114845-114845.html
-
#98690560
törölt tag
Most hogy ennyire előjött a papír téma, gondoltam kipróbálom én is és pár napot kísérleteztem vele. A legjobb eredményeket akkor értem el, amikor alulra és felülre is tettem papírt, ebben az esetben határozottabban gyorsabb volt a lefolyás, szóval tudtam még finomabb őrleménnyel dolgozni, hogy vissza lassítsam, ez hozta a jobb ízjegyeket magával. A pogácsa nagyon szép a végén, látszik, hogy a felső papír nagyban segít a csatornásodás ellen és ugye a felsőszűrő is tiszta marad, az alsó papír is közrejátszik abban, hogy a pogit kiütve a kosár is tiszta maradjon.
Az utolsó tesztpöris CM etióppal próbálkoztam, risztrettóként letépi az arcomat olyan finom, de ahogy megvan az 1:2 arány, valami elmegy benne és nem lesz az igazi. Próbáltam 1:2 és 1:4 között, lassan, gyorsan, magasabb hővel, de nem áll össze sehogy. Nem rossz, de nagyon messze van a megszokott, prémium CasMo ízektől. Nem tudom miért.
Az egyébként mennyire igaz (hihető) hogy azért kezd nyikorogni a MaraX indító karja, mert a szűrőpapírozás miatt a visszaáramló kávéolajok nem kenik? Nekem butaságnak hangzik, de több helyen futottam bele a neten. -
Garp00
újonc
Sziasztok!
Gávégép vásárlást tervezek. Amiket kinéztem, az a Lelit Anna PL 41TEM és az AVX DB1.
Kezdőként nem tudok dönteni, ezért pro-kontra érveket szeretnék. Vagy ha ebben az árkategóriában valaki javasol másik gépet, azt is szívesen meghallgatom. -
Kávé Kálmán
tag
Semmi érdekem nincs sem a puck screen biznic ellen, sem mellette. 8-9 eve hasznalok Aeropress papirt. Soha, semmilyen porblémát nem okozott. Ezalatt az ido alatt kb 250-350-et hasznaltam el. Naponta nem egy kavet iszom. Rengeteget bir egy papir. Mennyi is a sulya? Elo kell melegiteni? A puck screen annyit nyom, mint egy toltet kave egy duplahoz. Ha nincs faszan elomelegitve, akkor garantaltan tobbet art az italnak a szenzacios hoelvono kepessegevel, mint amennyit segit a tokeletlen vizteritesen. Amugy meg egymas mellett mobillal atvilagitva egy uj es egy hasznalt screen eleg kijozanito kepet mutat. De ahogy mondtam: a gepek mukodesi elve, a visszaaramlas merteke donti el, mennyire gyulik a szutyok. En 2-3 pumpason kivul (azokat is ritkan) kizarolag dugattyusokat hasznalok, ahol a tokeletes vizterites trivialis. A Flair58 azert szorul a puck screenre, mert a dugattyu atmeroje kisebb mint a szuro. Van nehany ilyen dugattyus, de jellemzoen a szurok atmeroje igazodik a dugattyuhoz. Inkabb forditva :-). Ehhez kepest a pumpasoknal kompromisszumos/eleg melos jo vizteritest elerni. A csucs ebbol a szempontbol (legalabbis, amit a kezemben fogtam) a Decent nagyon megkanceficezett vizterito blokkja.
ja, meg valami! Az vilagos a fentiekbol, hogy miert nem latom a hozadekat adott geppark (90% dugattyus, 2 meglehetosen atgondolt vizteritesu pumpas es egy demo Olympia Maximatic) mellett. Papirt sem vizterites miatt hasznalok, hanem azert, hogy ritkabban kelljen felso screent pucevalnom. Igy a papir vs screen az egy nem minden esetben fair parbaj. Azaz, jol hasznalva nyilvan javithat egy puck screen az extrudalason.
-
HSM
félisten
Nekem a nominális töltetet produkálja a mérleg a kosárba.
A szűrést pedig néhány réteg (kb. 3-4) AP papír, ami egyébként elég sok kávét kibír, ha használat után egyből elöblítem, a lefolyás is szebb vele. Nedvesen előre meghajlítom tamperrel és egy üres kosárral és tökéletes a forma is. (Mondjuk ehhez nem jó a mm-re pontosan illesztett tamper.)
-
icm
tag
válasz
brumi1024 #121770 üzenetére
Csak, hogy legyen tök pozitív vélemény is.
Én a puck screen-t a bluestarcoffee-tól rendeltem. Egyik oldalán egy finomabb háló vagy valami hasonló van rajta (ezt rakom a kávé pogácsa irányába). Van AVX verzió is, azon nincs finom, apró háló. A teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egy AP papír is van alatta amit kb 10 kávé lefőzéséig használom. Nesze neked környezet tudatosság. Amióta megvan a puckscreen most raktam először pullycaff-ba. Jött belőle matéria, ez tény. Kár volna tagadni. Viszont abszolút nem átláthatatlan, inkább csak valami zavaros. Számomra ami további pozitívum, hogy nominális a kosár töltete. Engem kezdő korom óta zavar, hogy van valami írva a kosárra aztán úgyis kicsit túl kell tölteni. Visszatérve a nominális töltet eléréséhez adagonként olyan 1-1.5g-ot jelent. Ez is környezettudatosság lehet, tovább tart egy zacsi kávé. Főleg az én kisbaba mennyiségem esetén.
Ami a pogácsát illeti, száraz, nem iszapos. Egészen homogén a pogi. -
p.lac
tag
Robotnál nekem elégnek tűnik hetente egyszer szájzuhannyal max fokozaton átmosni.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
Kávé Kálmán #121767 üzenetére
Érdekes, hogy az 50 micronossal nekem nincs ilyen problémám a Robottal használva. Néha kiforralom biztos ami biztos alapon, de kb semmi nem jön ki belőle.
-
vendingo
veterán
válasz
ribarszki #121769 üzenetére
Már nagyon régen eladtam a gene-t, így már csak emlék foszlányok vannak. Jövőre szeretnék újra pörkölni, ha találok megfelelő gépet hozzá.
Olyan kevés a hobbi pörkölő, hogy nincs értelme topicot nyitni neki. Aki meg nagyon pro, az meg nem biztos, hogy kifecsegi a praktikákat. Kisérletezzé, én ihatatlant csak akkor csináltam, amikor nem figyeltem és szén lett belőle. -
brumi1024
veterán
válasz
Kávé Kálmán #121767 üzenetére
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy fasza filterkávé színű ital jön ki belőle, ha pl. a Flair58-assal 20 használat után komoly oldószerezés után átforralod. A tökéletes szutyokcsapda. De nem minden gépnél szennyeződik ilyen intenzíven. A papírhoz képest nekem nem adott extrát, viszont kicsit környezettudatos emberként, szerintem horror, hogy mekkora kínszenvedés és mennyi zsíroldó szükséges a tényleges (TÉNYLEGES) megtísztításához.
Igen, ez a bajom vele nekem is.Coffee ridera:
-
válasz
Kávé Kálmán #121767 üzenetére
Még fancy latte artra is futotta
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
brumi1024 #121766 üzenetére
"Hatranya, hogy nehezebb tisztitani, mint a kosarat, nem eleg a vizes eloblites, mert a suru haloszerkezetben bent marad a zacc."
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy fasza filterkávé színű ital jön ki belőle, ha pl. a Flair58-assal 20 használat után komoly oldószerezés után átforralod. A tökéletes szutyokcsapda. De nem minden gépnél szennyeződik ilyen intenzíven. A papírhoz képest nekem nem adott extrát, viszont kicsit környezettudatos emberként, szerintem horror, hogy mekkora kínszenvedés és mennyi zsíroldó szükséges a tényleges (TÉNYLEGES) megtísztításához.
Bocs! Csak a dobgőkői coffee ride témát akartam igazából lezárni.
A 9B 6 celsius fókában is tudja. Pelikán Jani pedig nyomokban barisztát tartalmaz.
-
brumi1024
veterán
válasz
DG790401 #121764 üzenetére
Legfobb es talan legvitathatatlanabb elonye, hogy tisztabb marad a felsoszuro. Vitatott, es gep/kialakitas fuggo, hogy noveli-e az extrakciot, vagy egyaltalan valtoztat-e az izeken, van aki eszkuszik ra, van aki szerint nincs jelentos kulonbseg. Bizonyos esetekben segithet a csatornasodason, de nem helyettesit egy rendes elokeszitest. Hatranya, hogy nehezebb tisztitani, mint a kosarat, nem eleg a vizes eloblites, mert a suru haloszerkezetben bent marad a zacc.
-
vendingo
veterán
válasz
ribarszki #121761 üzenetére
A brazil santos egy alap, de jó fajta. Anno amikor pörköltem a brazil kávékkal volt a legtöbb sikerélményem. Én is santossal kezdtem, de hamar túlnőttem rajta. Ami viszont nagyon megragadt bennem, hogy a washed kávékat nem szerettem pörkölni. Nem mentem utána a dolognak, hogy miért volt macera számomra a pörkölésük. A száraz eljárású dél-amerikai kávék feküdtek nekem. Afrika és india valahogy nálam mindig mumus volt (lehet csak én nyúltam bele).
Esetleg pacamara? Különleges, nagyszemű, én szerettem pörkölni. -
DG790401
tag
Valaki lenne kedves a Puck screen jelentősègèt elmondani pro ès kontra! Mèretben milyet használjon az ember, ha a tamperem 58,5!
Köszönöm -
Bazsee71
őstag
Az a helyzet, hogy már igyekszem kerülni vele az értelmetlen vitákat, de mivel páros lábbal szállt bele úgy am Block a hazai kávépörkölőkbe, ezért vettem a fáradásgot egy nagyobb lélegzetvételű válaszra, mielőtt még mindenki tényként kezdi el kezelni az általa megosztott fals információkat. Hogy kerek legyen a kép, megosztom itt a válaszomat. Ha a modik úgy ítélik meg, ennek már nem itt a helye, akkor kérem töröljék.
"Kedves Béla,
Gondolom azért nem érkezett újabb reakció, mert már mindenki belefáradt a vissza-visszatérő félinformációk pontosításába és a tényként tálalt, ámde téves megállapításokkal való küzdelembe.
Őszintén remélem, hogy itt nem a szándékos rágalmazás esete áll fenn, hanem a téma mélységi ismeretének hiánya. Utóbbi amúgy nem is lenne elvárható, de nyilatkozataid alapján azt a benyomást kelted, hogy teljes bizonyossággal fogalmazol meg (téves) állításokat.
Kolléganőmmel, a szakmánk kapcsán mögöttünk álló mérnöki csapattal és külsős szakemberek bevonásával mi is végigvittük a teljes folyamatot, a tervezéstől a kivitelezésig. Azt gondolom nem kell magyaráznom, hogy a vonatkozó jogszabályok értelmezése esetén is – mint minden szakterületen – kettőn áll a vásár. Mi felkészült szakemberekkel kerestük fel a NÉBIH illetékes munkatársát, és már az ingatlan megvásárlása előtt egyeztettük a teljes alaprajzi elrendezést, folyamatokat. Ugyan sok energiát, és komoly felkészültséget igényel, de a jogszabályok közös értelmezése a szakhatóságokkal járható, és célravezető út. A sorok között olvasva nekem az rajzolódik ki, hogy nálatok ezt a megbízott szakemberek sajnos elmulasztották, vagy nem rendelkeztek kellően mély ismeretekkel.
Ellenkező esetben felhívták volna a figyelmed arra, hogy nem ugyanazok az előírások vonatkoznak az egyes élelmiszer-előállító üzemekre. Más besorolás alá esik a tejterméket, más alá hústerméket és megint más alá az egyiket sem felhasználó üzem. Illetve, ezen kívül is változnak az adott szakhatósági előírások az előállított élelmiszer mennyiségétől függően.
A frisslevegő ventilátor beépítése sem katasztrófavédelem-specifikus, csak egy megoldási lehetőség a GMBSZ szerinti, atmoszférikus gázkészülékre vonatkozó előírásnak. Megjegyzendő, hogy több megoldás is lehetséges, csak erről valószínűleg elfelejtettek tájékoztatni, vagy a megbízott kolléga egyszerűen ráhagyta a szakhatóság kirendelt képviselőjére (neki valószínűleg ez volt az egyszerűbb, „csak” a Te pénztárcád bánta). Azt nem is értem, hogy a split klíma hogy kerülhetett szóba, speciális kialakításoktól eltekintve nem szállítanak frisslevegőt.
Valószínűleg arra sem vették a fáradságot, hogy milyen módon lehet optimalizálni az élelmiszer útvonalát és az azzal kapcsolatos helyiségek, illetve helyiségek elrendezésének módját. Ebben is számos megoldási alternatíva elérhető, de időt és energiát igényel, illetve tartalmasabb hatósági egyeztetéseket.
Azt azért gondolom Te is tudod, hogy eltérő előírások vonatkoznak a termelési napra, illetve semmilyen jogszabályi akadálya nincs ezeken a napokon kívül olyan médiatartalmak készítésére, melyek a folyamatok szemléltetésére szolgálnak.
Remélem arról tájékoztattak, hogy a Környezetvédelmi Hatóság is érintett az engedélyezésben, és ártalmatlanító berendezéstől függetlenül nyilvántartásba kell venni az üzemet, mint légszennyező pontforrást, a kibocsátást pedig időszakosan mérésekkel kell igazolni, illetve éves jelentésadási kötelezettség is fennáll.
A részünkről befektetett temérdek energiát az idő is igazolta, ugyanis működésünk óta eddig minden évben volt nálunk NÉBIH által helyszíni ellenőrzés, beleértve a teljes dokumentáció áttekintését és termékeink bevizsgálását is (és mint látszik, át is mentünk a vizsgán).
Jobban járna a hazai kávés közösség, ha mindenki az idejét és energiáját a saját fejlődésére fordítaná a konkurencia lejáratása helyett. Nem utóbbi jelenti az elismerés kulcsát.
A Roastopus csapata nevében üdvözlettel,
Balázs" -
ribarszki
őstag
Kedves otthoni/hobbi/Gene-tulaj pörkölők.
Otthoni pörköléshez keresek hálás, egyszerűbb kávéfajtát. Ízben a klasszikus csokoládé, karamell vonal áll közel hozzám. A cél a közepesen sötét pörkölés. Eddig Brazil Santost próbáltam, azzal sok sikerélményem volt, viszont Brazil Diamond Spec-nél ez már nem mondható el. Bár ha jól sejtem, akkor alapból hanyagoljam a blendeket...
Szóval melyik termőterület hoz a csészében csokis, karamellás ízeket, s emellett a pörkölés terén sem háklisak.
Nagyon köszönöm, minden segítséget oly nagy örömmel veszek!
-
rastacsz
tag
@Bazsee71
Akarsz róla beszélni, hogy hova lett a gombászos hozzászólás és miért olyan foghíjas és értelmetlen a beszélgetés?
Amúgy erre tellett? következő az lesz, hogy bikiniben csomagolnak? Látvány pörkölő ez?
@Kávé Kálmán tette jól és elment tekerni egyet
(hö hö, vágod, rasztás-füves pojjjén, ilyen még nem volt)Ezt a kijelentés érdekes egy kávé üzemet működtető ügyvezető-igazgatótól olvasni
-
rastacsz
tag
válasz
Papacoffee #121727 üzenetére
@Toobee tudja megmondani, hogy neki milyen a major +151F kombó.
Nekem 900W, 900rpm mazzer van, az gond nélkül megy mindennel.
(a ZM-ben a specifikáció szerint 800W-os motor van, de nekem is 900 rémlett) -
stereofan
tag
válasz
Papacoffee #121756 üzenetére
annyira azért nem "baráti", úgy emlékszem pár éve 30eFt körül volt ugyanez a csomag, de hát ez van.
-
#64905664
törölt tag
válasz
Tappancs2001 #121748 üzenetére
Szia.
Ez a topik a kemény, karos stb, epresszósok topikja amiről te szeretnél tanácsokat kapni ebben a topikban találsz inkább érdemben választ ha szeretsz olvasni és pár oldalt átolvasnál. Kb a #246-os hsz-től kezdődően, ahol én is kezdő bialettis stb -ként oldalakon át érdeklődtem és több jó választ is kaptam amiket addig nem tudtam. Nem tisztem téged átirányítani sehova, de az az igazi kotyeszes és olcsó kézi-hajtány topikja. Én 4 kávés topikot olvasok itt, van még kimondottan automatás is.
Még annyit, hogy én 1.5 év alatt 2 db bialetti mokát vettem indukciósra (egy 4 és egy 2 személyest) és bár tényleg romániában gyártják de egyik sem lett sorjás és más probléma sem volt vele azóta is használom őket ezidáig. Igaz, kellemetlen lenne ha egy új kávéfőző sorjás lenne de én fognék egy csiszoló papírt vagy finom reszelőt és megoldanám. -
vendingo
veterán
válasz
Tappancs2001 #121748 üzenetére
Maradj az alunál, ha csak nem indukcióson használnád.
Az életben nem láttam full acél kotyogóst, sőt még nem is hallottam ilyenről. Az indukciósoknak is csak az aljuk szokott acél lenni. A linket nem nézem meg, mert látatlanban se értek vele egyet. :)Ha nem akarsz alut, akkor 9Barista kell neked, de ehhez már nem lesz jó a 15 ezres őrlő amit ajánlottam.
icm: az őrlő fixie. (Orphan Espresso)
-
aradebil2
senior tag
válasz
Kávé Kálmán #121744 üzenetére
Lesz Twitch stream?
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Rozsdamentes acélból készült 2 személyes kotyogósok közül melyik gyártó termékeit érdemes megvenni? Azért kérdezem, mert a neten olvastam, hogy a kotyogós kávé készítéséhez inkább az INOX kotyogókat javasolják az alumíniumból készültek helyett. A cikk forrása: https://www.kapucziner.hu/kave-keszites-kotyogos Előre is köszönöm a segítséget
-
vendingo
veterán
válasz
Kávé Kálmán #121744 üzenetére
Így könnyű feltekerni, hogy sugárhajtóművet is felszereltél. :) Ráadásul fixie-vel?
Én még ki se tudtam próbálni az enyémet. -
norkov84
tag
válasz
Kávé Kálmán #121744 üzenetére
Na most már nem csak nyerő gép van abban az üzemben, hanem még egy országúti is? Ej-ej
-
Kávé Kálmán
tag
Last minute programajánlat. Pelikán Janival spontán kávézunk egyet Dobogókőn (terv szerint ma 1430-ra érünk fel). Ő leginkább kerékpárosként ismert, de latte art-ban is rutinos csóka. Hááát..... nekem kéne a kávét összehozni. Meglátjuk, mire jutunk tábori körülmények között. 8 duplára való lesz nálam. Autóval/motorral való részvétel nem ér!
-
stereofan
tag
válasz
Papacoffee #121736 üzenetére
"Kimondottan Podos gépet nem akar venni, hiába mondom neki, hogy az lenne a legjobb."
akkor mondd el neki újra, de most mélyebb hangon, és tedd hozzá: különben...
-
weinmaker
őstag
Ha van kedvencetek, akkor most lehet nevezni a Kávékorzós, minden évben megrendezendő szavazós sztorira, amiben keressük a fogyasztók kedvencét.
Itt lehet nevezni 4 kategóriában (kávé, kávézó, barista, pörkölő)
Köszi a nevezettek nevében is! -
vendingo
veterán
válasz
Tappancs2001 #121737 üzenetére
Mekkora a keret? Avx-en láttam 15 körül sajátmárkás 38-as kézit, szerintem az simán elég egy kotyeszhoz. Hario nem tudom milyen manapság, régen voltak velük problémák. Timemore c2 se rossz választás, de az kicsit húzós egy kotyesz árához képest. Lesz BF szegeden, ahol állítólag lesznek akcióban kézi őrlők, pl. kingrinder. Lehet érdemes lenne kivárni. Aliexpressen is érdemes körbenézni, mert most a kingrinderek jó áron elhozhatóak 11.11 akcióban.
Kávé: kávékalmár, pacificaffe, kapucziner, paljoc... bővebb lista megtalálható az összefoglalóba. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Tappancs2001 #121737 üzenetére
Mégis milyen árkategóriában?
Egyébként kotyogóra timemore c2 teljesen jó lesz!
Kávémárka nincs, kispörkölők vannak. Azt meg, hogy Neked mi ízlik, ki más tudná megmondani? -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Kézi darálóból milyen márkát érdemes venni? Kotyogós főzőhöz tudnátok javasolni néhány szemes kávé márkàt? Előre is nagyon szépen köszi a segítséget.
-
Papacoffee
csendes tag
Lassan sikerül lebeszélni egyik ismerősömet a kapszulás gépről. Azonban átmenetnek podos kávét akar de annak lehetőségével, hogy esetleg belevágna a karos gépek világába is.
Melyik az ajánlottabb arra, hogy egy POD szűrővel is tudjon bűvészkedni kezdetben. A Delonghi Debica vagy a régi GranGaggia? Vagy van-e esetleg valami más lehetőség. Kimondottan Podos gépet nem akar venni, hiába mondom neki, hogy az lenne a legjobb. -
DG790401
tag
Kinek mi a tapasztalata a blind shakerrel?
Kiváltja a magasîtót ès a wdt-t? -
icm
tag
Fácsés gaggia classic csoportban láttam ezt most. Mit is kínlódunk evvel a nyomásmérő csatlakozás elhelyezésével...
Azt vettem észre és kicsit furcsa, hogy a rézcsövezés az nem megszokott külföldi tunerek között. Pedig információ szerintem van róla.
Rézcsövezés egyébként eredetileg itthoni ötlet? Kíváncsiságképp kérdezem csak.Ezt a [képet] meg ezt a [képet] csak erős idegzetűeknek! Azért érdekelne mit kapott ez a bojler...
-
vendingo
veterán
válasz
Tappancs2001 #121724 üzenetére
Nekem van 4 bialettim. Olasz brikka, Román brikka és 2 román mokka express. Zongorázni lehet a különbségeket. Még a régebbi román brikka is vállalható minőség volt, de az újabb cuccok egyre silányabbak (szar illeszkedés, zárvány, sorja). Ettől függetlenül veszek majd az újgenerációs brikkábol is, mert kíváncsi vagyok rá.
Lehetőleg 2-3 személyes kotyeszt nézzél, illetve egy kézi daráló is kéne hozzá (+10-15k). Azzal már patent kávékat lehet csinálni velük. Pascuccit személyesen nem ismerem, de biztos jobb, mint egy lecsúszott bialetti. Megkockáztatom, hogy a szarvasi is jobb minőség. -
iatti
aktív tag
válasz
Tappancs2001 #121724 üzenetére
ha ennyire ki akarod maxolni a kotyogóst, amivel nincs is gond itt a nagypályán
, mindig az 1-2 adagost szokták ajánlani. https://kavekotyogos.blog.hu/2013/10/16/kotyogos_boszorkanykonyha_2_elcsipes_pfofoges_keseru_lotty
-
iatti
aktív tag
válasz
Tappancs2001 #121723 üzenetére
az enyém kb 5 éves, szerintem nem.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #121713 üzenetére
nekem ha lesz? az angol csoda kotyogós lesz a gc utódja. felpattintom a karancsra
. szomszédom 25év után ment vissza németbe. megörököltem egy csili -vili bosch tűzhelyt, de marad az öreg vas. annó milyen jól megtervezett tüzhely volt ez a karancs, a legkissebb rózsa pont a kotyeszra volt csinálva.ezen a saválló csoda bosch-on meg nézegettem a tányérsapkákat a nyagyfazekakra méretezve
le is passzoltam bagóért a jófogáson.
-
iatti
aktív tag
válasz
Tappancs2001 #121712 üzenetére
nézd meg a bialetti mini expresst.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Uyuarasy #121715 üzenetére
A kések között megtapadó szemcsék folyton cserélődnek friss őrlés során. Tehát van egy felső réteg, amelyik nem rohad ott az első üzembehelyezés óta. Viszont általában eléggé tapad ahhoz, hogy pumpa\onoff nem szedi le. Kell a friss smirgli. Na olyankor keveredik bele a filterszemcsébe a reggeli presszó. Ha "kicseréled" ezt a réteget, akkor már az van ott. Csak kicsit megdrágíccsa...
-
vendingo
veterán
válasz
Tappancs2001 #121712 üzenetére
Holnap megnézem neked a dobozokat, ha nem felejtem el. Az indukcios mokka dobozán 100 helyen szerepel az italy szó, de nem azért mert ott készült. Nincs rajta, hogy made in italy, csak maszlagolás. Megnézem a mokka 3 dobozát is.
Ajánlott márka még a pascucci, elvileg jó(bb) minőség. -
icm
tag
válasz
RetepNyaraB #121702 üzenetére
Max lezavar a garázsba… nincs gond csak ott nem tudunk kávét főzni közben mert a daráló meg fent van.
-
stereofan
tag
válasz
Tappancs2001 #121712 üzenetére
a régiek mind jobbak, ez szinte mindegyik gyártóra igaz, alumíniumban biztosan: bialetti, pezzetti, gat, stb.,
a rozsdamentesekkel szerintem nincs gond.
alessi pl. nagyon formatervezett, de ára is van. -
Uyuarasy
tag
válasz
RetepNyaraB #121692 üzenetére
Ertem, azt hittem a fine nagyreszet rainditas+pumpalas kihozza...
#121697 p.lac: Hasonlo idoket olvastam mas forumokban is, ez annyibol pozitivum, hogy ismerosom masik orlovel 2 perceket szokott.
Lassan kezd tisztulni a kep, szerencsere nem feszultunk ra a temara, mivel a mostani felallasnal mindegyik jobb lesz, nagyon mellenyulni nem lehet -
RetepNyaraB
veterán
válasz
sz.zs. #121709 üzenetére
Az 1 létező probléma, persze. Megoldás meg nem nagyon van, SoundON kivételével. Ha beezüstözteted az összes érintkező fém részt, plusz a kazánod belsejét. Na ez nem fog megtörténni
@iatti a Bianca egyszerűen más liga, mint a GC. Az ára is nagyon az - de a hasonló versenyzők meg még sokkal pofátlanabbul árazottak; köztük valójában egy kis bestbuy. A MaraX egyedül a gőzölésben jobb kétségtelenül, ha a csészét nézzük. Amúgy csak oldalazás, nem előre lépés. Mármint egy moddolt gandzsáról beszélek nyilván, nem a bolti mezítlábas putriszökevényről.
-
válasz
stereofan #121699 üzenetére
sokáig csak DM-es kevertet használtam (és ahogy tudom előttem pbalint is), majd egyszer itt a topikban olvastam, hogy a ClearWater is jó, így kb fél éve ~1L ClearWater majd 1L dm kevert került a gépbe - a DM-et és a ClearWater-t nem kevertem be, csak amennyi a befőttes üveg alján maradt rátöltéskor, annyi keveredett
-
stereofan
tag
válasz
Tappancs2001 #121704 üzenetére
nekem van ilyen több is, megkeresem neked.
-
Tappancs2001
senior tag
Szia! A moka express tricolor kávéfőzőn szerepel a Made in Italy felirat,ezek szerint ez sem eredeti olasz? Az ebay-ről érdemes rendelni? Bocsánat sok kérdésért.
-
vendingo
veterán
válasz
Tappancs2001 #121704 üzenetére
Szerintem esélytelen találni. 10 éve is alig bírtam már eredeti olasz bialettihez jutni. Októberben vettem 2 moka expresst, a minőségük sehol sincs az eredetihez képest. Szar tömítés, zárványos, sorjás kidolgozás.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Eredeti, Olasorszàgban gyártott Bialetti Moka Express 3 személyes kávéfőzőt még lehet Magyarországon vásárolni, vagy már csak Romániában gyártottakat? Előre is köszönöm a segítséget.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #121702 üzenetére
már megint a bianca
mara,..../. ezek ennyire tutik? nekem persze nem kellenek, marad a gc.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
pető bá' #121698 üzenetére
Ih, de szarul fest. Ez rosszabb, mint az enyém volt. De a stíl hasonló. Sztem ez ilyen Mg alapú vízkő-féleség. Puhább, mint a kalciumos és repül is, így könnyen dugít. Clearwatert nem ismerem, de azóta vízkutyulásnál minimális keserű sót használok. Egy év múlva szétkapom (vagy icm, ha addigra nem tiltja le egyébként nagylelkű neje a hasonló időrabló hülyeségekről) és meglátjuk...
Kivéve ha nyerek a lottón és veszek egy Biancát. Vagy Lorettát, Elisabetát, Pamelát. Sugárdedi
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR