Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Impresso Etiópia Arsosala részemről nagyon ajánlott. Filtert vegyetek, ha vesztek, hibátlan presszók jönnek le belőle, nem hisztis. A Brazil Chácara Recanto robusztát akartam bontani, de 20-án pörkölték, így azt még pihentetem kicsit.
-
icm
tag
Sziasztok!
Egy jó ideje már nálam van a kis gépem, de még mindig csak ismerkedés fázisában vagyunk. Fe-Ar La Peppinára esett a választás. Tetszett az elképzelése, hogy gravitációs a henger feltöltés és az egész egy relatíve kompakt méretben van, nincs égig érő dugattyú rúd, vicces kis tartálya van. Azért volt vele takarítás elég rendesen. Szétszedtem - nem hazudok nagyjából 7 csavarkötést kell oldani és darabokban. A tömítések kb elporladtak, dugattyú / henger fala valamiért mintha zsírozva lett volna (csak nem szilikon zsírral... elsőre gépzsír ugrott be, biztos jól csúszott a kávé lefelé...), tejsavas vízkőoldás, kávéolaj oldás, törölgetés, stb... a legtöbb helyen ahol volt szilikon tömítés van. Van 1.5mm vastag gumilemezem (1000x100 méretben tudtam a legkevesebbet venni 350ért...) ha valakinek kellene épp ez a méret tudok adni ám egy csíkot.
Cseréltem az ezer éves vezetéket, ráadásul kapcsolósra. A fűtőszál legnagyobb örömömre egészséges, működik. A portafiltert barbár módon seggetlenítettem, ott azért már volt minden benne... Lesz fejlesztés (víztartály talán kerámia, felsőszűrő rozsdamentes lemez, esetleg dugattyú rozsdamentes anyagból és szoknyás tömítéssel) de egyelőre tölcsért kell csináljak mert a 45mm! kosárhoz nem nagyon van polcon semmi
tampert esztergáltam, így tudtam kb 2 shotot húzni egyelőre..
A dugattyú [retek] állapotban majd egy [rendberakott] állapotában. A henger meglepő módon szép, kráter mentes, nagyjából minden mentes volt. Felülete kb mintha most políroztam volna, ez nagyon kellemes csalódás volt.
Víz betöltése és vízforraló bekapcsolása után kb 5 percre már üzemi hőfokon van - köszönhetően a relatíve kevés fémnek.
45mm-es (pl ponte vecchio) kosarat hol kapok? Nem gyakori tudom... már megbékéltem, hogy egy LM klón szimpla kosarát adaptálom. Persze ott más gond lesz, de mindent a maga idejében. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
Újabb 4 hónapnyi tapasztalat után a következőket mondanám a termoszban állással kapcsolatban:
Továbbra se volt olyan kávé ami frissen nagyon jó lett volna, 7 óra termoszban állás után pedig rossz. Viszont egyértelműen megváltozik a kávé íze, és ez van amelyiknek jobban áll, van amelyiknek kevésbé. Az termoszban állás során egyfajta "bogyós", "piros gyümölcsös" , illetve úgy általában gyümölcsös savak felerősödnek (de főleg málna, ribizli, szeder, meggy, stb. vonal) minden más pedig picit háttérbe szorul. A "felerősödés" szó fontos, ugyanis ha egy kávéban egyáltalán nincsenek ilyesmi savak, akkor inkább csak azt érezni, hogy minden kicsit laposabb lesz.Példák:
Most egy anaerob kávé van bontva, többé kevésbé "klasszikus" rumos csoki vonal frissen. Termoszból délután meg meggyes rumos csoki. Majdnem azt mondanám az utóbbi jobban áll neki, de semmiképp se mondanám rosszabbnak.
Viszont pár hete egy nagyon "florális" etióp volt, az délutánra olyan... semmilyen lett. Nem lett kellemetlen, nem rossz, csak valahogy lapos. Itt egyértelműen jobb frissen.Röviden: továbbra is azt gondolom, hogy teljesen jó alternatíva ha az ember nem tud frissen főzni kávét, sőt, van olyan kávé aminek kifejezetten jól áll. De megváltozik az íze, és kávé válogatja hogy ez mennyire jó, semleges vagy probléma.
-
Na most tényleg eldugult a GC.
Pesten van esetleg valaki, aki szét tudja szedni, van tömítése is ahol majd kellene és életre leheli nekem?
-
Krajcsi
csendes tag
Használjatok flair classicot. 15-16 gramm megy bele a 41 mm átmérőbe, jó magas a pogi.
Minta lefolyások vannak
-
Mano66
senior tag
válasz
Zen42
üzenetére
Neked is úgy emlékszem Silvia-d van. Nálam a napokban derült ki egy tisztítás alkalmával. Az IMS felsőszűrőt AP papír használat közben eldeformálódott egy kicsit. Szemmel alig észre vehetően, de volt benne egy kicsi vissza felé homorúság. Vissza egyengettem. Így már szép lefolyások vannak. Karban darálás magasítóval. Nekem is félre hord. Majd enyhe WDT. Maroktamperelés és megy rá a scren. Próba képpen hanyagolom a Puck Perfectert. Most minden HEPPY. Eddig vagy sikerült egy szép lefolyás vagy nem. Nem tudtam mi a hiba. Amikor már aszt hittem meg van, mert egymás után többször jó volt. Jött a meglepetés megint rossz lefolyások. Egy AP papíros túltöltés meg viccelt. A legbosszantóbb benne, hogy már az NZ alatt is meg volt a hiba, csak a Mazzer alatt látványosan többször elő jött.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
-
törölt tag
válasz
kokoasd06
üzenetére
Kb 300 ml kávé a "határ", ha az elég, akkor használd a V1-et, a kiöntővel is közelebb tudsz önteni a kávéágyhoz így, mintha a nagyobb méretű V60-ban próbálnál magadnak kicsi adagot, kb 15-8g őrleménnyel. Ha viszont 300 ml feletti adagokat szeretnél, akkor jobb a V2.
Nekem V2 van, 18-20-25gramm őrleménnyel megy, 300, 350, 400,450 ml adagokat csinálok gond nélkül. -
válasz
sz.zs.
üzenetére
Az miért jó, ha az alja érintetlen marad?
Ha pl. homokkupacot "öntünk" futószalaggal, a kupac csúcsa alatt tömörebb a homok, mint a szélénél, ahova csak lefolyik.
Értésem szerint ha egy 2mm-es réteg ebben az állapotban marad, akkor tamperelés után is valamelyest tömörebb lesz a pogácsa középtájt. ...bár túl nagy jelentősége szerintem nincs, de akkor meg minek a milliméterezés? -
kokoasd06
csendes tag
Sziasztok!
V60 kérdés. Általában 1, de néha 2 adag készítésére (70-30% eloszlás) melyik méret ajánlott? 01 vagy 02?
Köszönöm! -
Zen42
tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Magasítóval nem próbáltam mivel vizezem a babokat és úgy alapból nem szórja szanaszét az őrleményt a masina . De nekem nem is pont a tölcsér közepén jön ki a kávé mert a nagy sebesség miatt félrehord.
A "szitáláson" kívül nekem semmi sem jött be. A külön őrlés sem. Amikor átöntöttem a pohárból a karba, azzal együtt mindig kreáltam egy tömörebb területet. A WDT-vel nem nyúltam le a kosár aljára, hogy ne karcoljam meg, így viszont a tömörebb területek alja érintetlen maradt. Akkor meg már egyszerűbb volt az OCD-t használni -
zolnagy
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Szintén

Illesvik, de rég volt itt QM0650. Aki nem ismerné full fém ház, élőben szebb, mint a képen. Ráadásul ebben is ki van küszöbölve ezek leggyengébb pontja, a mechanikus műanyag 3járatú, ami előbb-utóbb ereszt, de itt is elektromosra lett bütykölve. Nem gondoltam, hogy ebbe befér, így viszont elpusztíthatatlan.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
nem a behozatal a lényeg vagy gond, hanem hogy ázsiai gyártó. az én személyes kis hadjáratom a bojkott abba az irányba. persze így elesek klassz lehetőségektől, az az én bajom : ) nehezen húzom meg a határt a hozzáadott értékkel dolgozó kínai gyártók, meg a racionális 'nem' között.
AbbyFranzen
hm, köszi, igen, nem rémlik, hogy ezt láttam volna. az illata valóban kellemes, olyan nagy baj nem lehet. csak hétvégén nézek rá, porciózok meg fagyózok is, pont jó korban lesz. -
Cathfaern
nagyúr
-
törölt tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Igen, azon a héten két különböző tétel volt pár nap eltéréssel a tesztpörkölés. De erről a kolumbiáról aztán tényleg semmit sem tudni, csak hogy kolumbia, sehol semmi infó a webshopban ilyen kávéról, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, illatra nagyon kellemes egyelőre.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
beleriand72
üzenetére
hm, köszi a tippet, ez értelmesnek tűnik.
p.lac:
most látom ezt is, thx. jónak tűnik, csak kár, hogy Timemore, Japánon kívül Ázsiába nem küldök pénzt - persze lehet, hogy a Bodum is az, majd megnézem : Dmás:
CM tesztpöri (2022.09.13. dátummal) nem Ethióp lett, hanem Familia Gomez (Kolumbia) -
aradebil2
senior tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
A klasszik Kávékalmár videóban (Vissza a kotyogóhoz) is az lett a végkövetkeztetés hogy fölösleges Brikkánál előre forralni a vizet.
-
rastacsz
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Nem lenne rossz, ha nem 550-es motor lenne benne. Fordulatszám nincs megadva, de visít rendesen.
Ez tényleg a 151A,151B késhez jó. Vagy mókolni kell, hogy járó motorral ráengedni a keményebb szemeket egy agresszívabb, pl C kés esetén. Aztán lehet, hogy sikerült valamit mókolni a motorral, pl üzemi és indító kondis, vagy rézmentes motor(
). De kicsi az esély. Ssp-vel jó lesz, de hát alapból 600usd az őrlő -
rastacsz
tag
Df83 (lesz majd fent máshol is
)
belső és kis működés -
Cathfaern
nagyúr
válasz
zolnagy
üzenetére
Egyetértek, nem igazán kapott fair esélyt a Brikka abban a videóban. Ahogy írod sokkal több vízzel használta, mint a Brikkához optimális (ugyanúgy csinálja, mint a többinél: szelepig tölti), illetve aki Brikkázik az mind egyetért abban, hogy jobb hideg vízzel indítani (hiába jobb a forró víz a rendes kotyogósnál).
-
p.lac
tag
Tejet még nem habosítottam vele, és inkább cascara/tea készül vele, de szerintem jó cucc.
-
hoffman_
nagyúr
estét,
french press-t használ itt valaki aktívan? van valami ajánlás esetleg, ami nem a legvacakabb 2 ezres, meg nem is irreális 30 ezres horror? 350ml körül vadásznék valamit, hogy bővüljön a szett itthon. néha hétvégén menne koffi vele, ritkábban tejhabosítás. -
Ludovicus
aktív tag
válasz
pető bá'
üzenetére
A Brikkában remekül lehet szabályozni a hőfokot a vízszinttel, így nagyobb hőigényű kávé is bátran rakható bele (pl. nekem legutóbb jól működött a CM tesztpörkölés). Semmi hókusz-pókusz, csak 2-3 alapszabály: hideg vizet bele, a pukkanás után azonnal levenni és kiönteni. Kb. ennyi.
-
-
válasz
üzenetére
akkor a lemez nem jó?
#120653 zolnagy
itt a nyomásmérés miatt a másik kotyesz alját használja a Brikka felső résszel, hogy tudjon nyomást mérni.
a videói alapján én úgy értettem, hogy a világosabb kávékkal kotyogós esetén inkább a több vízzel lehet jobb kivonatolást elérni, a hőmérséklet az olyan amilyen.. de a kotyogás-fortyogás kerülendő.De azt hozzáteszem, hogy 3-4x főztem kotyogóssal az elmúlt 2 évben (nyaraláson, és az sem a sajátom volt), szóval nincs vele tapasztalatom; csak végignéztem a videókat, és arra jutottam, hogy nekem a hagyományos lenne a jobb választás.
-
zolnagy
őstag
válasz
pető bá'
üzenetére
Megnéztem a videót. Hát ez egy legújabb 3-as brikka, teljesen más szeleppel, mint a korábbi kettő típus. Így nem releváns számomra ez a teszt. Lehet rosszul nézem, de szerintem túl sok vizet önt a brikkába. Mintha nem is nézné, csak találomra, pedig a brikkánál ez elég lényeges lenne.
-
zolnagy
őstag
válasz
pető bá'
üzenetére
Hát nem tudom, ezt a részt pont nem láttam, de meg fogom nézni. Bevallom én nem mértem a hőfokot, csak a saját tapasztalat, hogy inkább az alacsonyabb hőigényű kávékkal jó a Brikka, mert inkább alacsonyabb a hő, mintsem magas lenne. Ez persze nem azt jelenti, hogy világosabbal ne lehetne adott esetben jó, mert van, amikor a világos pörkölésnek nem is kell olyan magas hő, mégis jó. Volt egy két ilyen tapasztalatom brikkában is. De persze én nem napi szinten használom, így biztosan van tapasztaltabb is nálam.
-
sz.zs.
őstag
Van esetleg valakinek elfekvőben wdt tool-hoz való gitárhúr, akupunktúrás tű, mittudoménmi ami jó hozzá? Átvennék 2 db-hoz valót.
-
válasz
zolnagy
üzenetére
nem az volt az utolsó nagy kotyogós teszt eredménye (by James Hoffmann), hogy a hagyományosban van több lehetőség, mert a Brikka a túlnyomás előállításához túl magas hőfokra forralja a vizet?
illetve a Brikka a rugalmasságot is elveszíti; az ajánlás emlékeim szerint az, hogy amint elkezd átcsorogni a kávé, csökkentsük a hőt - próbáljuk kb forrásponton tartani a rendszert, majd ha kész a kávé, próbáljuk hűteni, ne hagyjuk "kotyogni" sokáig.
szerk.: ultimate moka pot technique -
gubabela
senior tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Úgy értettem, hogy több mindenre kell figyelni, többet kell karbantartani stb mint egy hagyonányos kotyogót. Meg azért az sem mindegy, hogy mi kerül bele és mennyi. Az úgy nem fog menni vele, hogy a delikvens bemegy a boltba és belerak random téglát, mert nem lesz vele sikerélmény. Ha viszont van igény a jobbra, akkor ahhoz jó kezdő lehet és utána akár el is lehet indulni lefelé a lejtőn.
-
sz.zs.
őstag
-
zolnagy
őstag
válasz
gubabela
üzenetére
Szerintem nem jár több macerával. A sima kotyeszba is jó kávé kell, ha jó italt szeretnél és ugyanúgy frissen kell ahhoz is őrölni. Sőt sima kotyesznál azt mondják (JH pl), hogy forró vízzel érdemes felönteni, úgy jobb lesz a kávé, mert hamarabb elkészül az ital és a fém rövidebb ideig melegíti az őrleményt. Ezzel szemben sztem brikkánál amúgy is gyorsan megvan a folyamat és hideg vízzel lesz jó, ebből a szempontból kevesebb macera. Ha arra gondolsz, hogy néha érdemes kitisztítani a súlyszelepet, akkor talán igen, de így is egálban vannak.
-
gubabela
senior tag
válasz
redingitell
üzenetére
Jobbat tud mint egy sima kotyesz, nekem 4es van. Igaz kellhet hozzá már daráló meg jobb kv, meg nem mindegy mit rak bele az ember, de igen, véleményem szerint jobb, de több macerával jár.
-
-
válasz
Zen42
üzenetére
nekem van egy ilyen (vagy hasonló, a magasabb) 3d nyomtatott magasítóm: [link]
ezt úgy teszem a tölcsér alá, hogy kicsit magam felé megdöntöm; így kb a kosár közepén lesz a "kupac"; a végén a wdt-vel csak a felszínt söprögetem el,hogy kb egy magas legyen mindenütt, majd tamperelés.
Magasító nélkül csak párszor próbáltam - szívás
papír kávéspohárba szoktam még (levágtam a tetejéből pár mm-t, hogy pont beleférjen a kosárba), ott nyilván semmi gond és csak átöntöm az őrleményt (ahogy a Niche-nél szokás). -
Cathfaern
nagyúr
válasz
gubabela
üzenetére
Ha valaki klasszikus kotyogós élményre vágyik, akkor szerintem nem jó ötlet a Brikka. Ha addig tölti ameddig kell, akkor az elvárásokhoz képest túl rövid lesz a végeredmény, ha meg addig tölti mint a rendes kotyogóst, akkor meg rosszabb lesz a végeredmény, mint ha rendes kotyogóssal csinálná.
redingitell:
Brikka valamennyivel "espressosabb" kávét csinál, mint a sima kotyogós. Szóval rövidebb, de töményebb. De rendes espressotól még így is távol van. Ez előny lehet ha főleg tejes italokhoz használja az ember (értelemszerűen kevesebb lesz a víz benne, így mehet helyette több tej). -
gubabela
senior tag
válasz
redingitell
üzenetére
Miért nem brikka? Abból is létezik indukciós.
-
Zen42
tag
C késes Major tulajok!
Adott ugye a gyönyörű rögmentes őrlemény amiből csak hosszas előkészítés után lehet szép lefolyást produkálni, karba őrölve pedig látszólag lehetetlennek tűnik mivel olyan sebességgel őrli le az adagot. Konzultáltam néhányótokkal de igazán bevált módszere senkinek sem volt a problémára. Mivel én kizárólag nyitott kart használok, borzasztóan idegelt amit láttam. Egyikőtöknek mostanában sokat javított a helyzeten a puck screen használata de mivel én 15g-os kosarat használok, nem akartam az adagot csökkenteni a screen miatt. Kicsit agyaltam a dolgon és megtaláltam a megoldást, próbáljátok ki!
A kart a kiömlő nyílás alá téve az őrlés megkezdésekor kezdjétek jobbra-balra mozgatni enyhén, mintha szitálnátok. Ne túl erősen, csak annyira, hogy a leömlő őrleményből mindkét oldalra jusson. Az őrlés ideje alatt egyre kisebb amlitúdóval mozgassátok a vége felé pedig le kell állni. Az egészre rá kell érezni, de a végeredmény magáért beszél. Sima OCD-vel rá kell gyalogolni, tamperolni és kész! -
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
De ez csak részben segítség. Azt a problémát nem oldja meg, hogy vagy ugyanannyi vízet nyomsz át kevesebb kávén, vagy más sebességgel és hőmérsékleten fog lefőni a kávé.
-
-
stereofan
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
-
stereofan
tag
válasz
redingitell
üzenetére
nem lehet kisebb szűrőkosarat használni, csak a sajátját.
alultölteni sem lehet, ha kevesebb személyre kell akkor kisebb méretű kotyeszt kell használni. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
redingitell
üzenetére
Nem és nem.
-
redingitell
senior tag
Illetve olyan kérdésem lenne még: ha pl vásárolok egy Bialetti 4 személyes rozsdamentes kotyogóst, akkor az ugyanolyan tipusú 2 személyes főző (stűrő, tölcsér) kompatibilis vele?
Esetleg egy adott tipushoz külön vásárolható kisebb szűrő? -
válasz
redingitell
üzenetére
Csak a konfúzió növelése érdekében: én nem szeretem a 3 személyes bialetti moka inductiont. Ha tehetem, anyám régi full aluminium (de nem a lemez, hanem az öntött, vastagfalú) kétszemélyesét használom utazásra.
Bialettivel jól lehet filter jellegű kv-t főzni, meg mérget. Kettő között, egy normális kotyót izzadós. -
redingitell
senior tag
Már majdnem megvan. Bialetti lesz az tuti! Moka vagy Musa legyen szerintetek?
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
qvik27
üzenetére
Igen, valószínű elérvelünk egymás mellett. Nem amellett kardoskodtam, hogy a Mazzer a tuti, hanem amellett, hogy egy komoly presszózás küszöbén álló egyént a 40.000 forintos új graef örlő helyett inkább a 60-80.000 Forintos használt Mazzer kategória felé kellene terelni a már felsorolt okokra hivatkozva.
-
-
ribarszki
őstag
válasz
beleriand72
üzenetére
Nagyrészt már ott is mindenki fenntartással olvassa. Az újakat egy ideig lehet hülyíteni, de hamar átlátnak a szitán. Van pár bólogató jános, de elég komolytalan az egész.
Ami egyébként szomorú, mert jó lenne egy normális közösség. De az állandó "mindent is jobban tudok, mindenkit hülyének nézek, leginkább a saját vásárlóimat" stílussal megmérgezi az egészet.
Tényleg sajnálom,mert én is sokat vásároltam tőlük. Az új Puckscreenje is nagyon jól muzsikál nálam. Nem derogál leírni ha valami onnam van, és.jó, működik. De pont a stílua miatt már semmit nem veszek onnan.. és nem egyedül vagyok így. Talán ezen gondolkozzon el, hiszen ezt is olvassa. -
beleriand72
tag
Direktmarketingesünknek odaát ismét elgurult a gyógyszere. Persze semmi más csak a sajátmárkás kínai ár/érték arányba verhetetlen csodái. Amivel semmi gond nem lenne, ha nem kutyázná a többi klasszikus m@rkákat. Ő tudja mi a szabvány, a többi simán pénzkidobás. Nehogy már valaki azért ne vegyen meg egy többszáz ezer forintos dizájnos "élete értelme" gépét, mert nem megy rá egy egy 4000 forintos avx kar. Azt se értem hogy lehet, hogy a keze alatt néhány hét alatt tönkremennek a legtutibb gépek (Rocket, Leva) persze szétszedi ész nélkül, aztán valahogy összerakja, majd rásózza valakire.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Én is egy ilyen szettel indultam pár éve és a nyaralás alatt visszatértem rá, mert nem volt vállalhatatlan a szállítása a gyerekbringák és gumimatracok között Azzal a különbséggel, hogy mivel a Graefet eladtam, vennem "kellett" egy T.more C2-t, ami kés szempontjából kb. ugyanaz, viszont finomabban állítható és persze nulla pangó marad. És ami a lényeg: a Gondolásokkal és a Palermóval egészen elfogadható végeredmények születtek
ha csak sötétebb pörkölést innék, hétköznapokra is elmenne... Annyit kiegészítésként, hogy beraktam egy k hőelemet a kazánra, így szörföléssel tudtam hozni az állandó végeredményt. Vagy ez így már nem is a kezdő szett? 
-
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Engem is érdekelne az SSP HU abból a szempontból, hogy ránézésre nagyon hasonlít a K30ra a kés profilja. Szemre ugyanaz.
Valakinek nincs véletlen egy ilyenje? Ha van kedv, írjon rám és ha nincs nagy távolság (Veresegyház), akkor megpróbálhatunk össze hozni egy tesztelést. -
-
válasz
JózsefK
üzenetére
Egyelőre 1 shotot készítettem miután megjött.
Ami biztos, hogy ennyit nem ér, de ez van. Sok kávés cuccnak értelmetlenül magas ára van a kávéboozyk mégis megveszik (mint pl én
)
A csomagolás szép, adnak egy szövet zsákot is mellé illetve egy szilikon alátétet és imbuszkulcsot az állításhoz.
Aránylag könnyű a tamper, 240g. A fejrész lehetne kicsit polírabb, de elmegy.
A matt eloxált felület tök jól néz ki. Szétszedni könnyű, összecsavarni már kicsit trükkösebb (nem kell szétszedni).
Lehet rendelni különböző méretű "tányérokat", de esztergáltatni valszeg egyszerűbb. -
flash-
veterán
Hát köszönöm mindenkinek a segítséget

és ha megvan a daráló is, mi az a kávé (sötét pörkölésű arabica, vagy hasonló) ami szintben ehhez a szetthez(Dedica ec685,graef cm 702, bottomless protafilter) dukál? mit érdemes még megvenni legalább kipróbálásra amin már lesz hűha érzés?
és mi az a kávé amit pedig általános ivókávénak vegyek ehhez a szetthez?továbbra is elég kb az alza? vagy avxből valami arabica(pl. brasil santos)? kapucziner?(velencei gondolás talán ami abból ajánlott ha jól emlékszem egy ilyen géphez) vagy feljebb kell menni? egyéb?
Nem akarok overkillt, de nyilván azt se hogy olyan gyenge kávét vegyek amiből a fentiekből nem tudom kihozni azt amit ki lehet elfogadható áron 
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
tampert esztergáltam, így tudtam kb 2 shotot húzni egyelőre..

S valóban ki tudja , hogy elindul-e a C késsel ?!
). De kicsi az esély. Ssp-vel jó lesz, de hát alapból 600usd az őrlő
)

Ne hari, gyorsan lecsaptam rá