Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uyuarasy
tag
válasz
:AMF:
üzenetére
Koszi, mar megrendeltem a sajat oldalukrol, a Latte10 koddal majdnem ugyanannyira jott ki.
-
Uyuarasy
tag
Koszi mindenkinek!
Ismeros hasznal egy Nanofoamer Pro-t, plusz stressz nem hianyzik a mosogatas miatt, a Dreo-ban tetszik hogy normalisan tisztithato.#141335 Bazsee71: tulfutes alatt arra gondolsz, hogy ha nem ontod ki/at miutan vegzett tovabb melegit? Inkabb olyan ertekelesekkel talalkoztam, hogy nagyobb mennyisegnel/hideg tejnel alig megy 55 fok fele.
#141340 RetepNyaraB: ez is igaz, plusz ha raszokunk, praktikusabb az utazo szettbe is
#141341 Parci: koszonom, de a V2 - Lithium osszehasonlitasok utan inkabb az akksissal mennek
-
Uyuarasy
tag
Sziasztok,
a nagyerdemu segitseget szeretnem kerni tejhabositas temakorben. Heti 1-2 cortado fogy itthon, egyebkent duplapresszokat huzok Robottal, mellete filtert szoktunk inni.Elvoltunk eddig az IKEA-s habverovel, de szeretnek valami stabilabbat venni:
- A Nanofoamer Lithium mar egy kevesbe kompromisszumos megoldas? (Feltoltom, hasznalom, elmosom?)
- A pulton pihen lassan 2 eve egy rezcsoves, (regi)Gaggiuinoval atalakitott Gaggia Classic; csereljem ki a bojlert rezre es hasznaljuk azt gozolni?
- Olvastam hogy jo lenne egy Sage Bambino is vagy valami dedikalt gep erre a celra, de helyem sincs sok es nem is lenne kihasznalva. -
Uyuarasy
tag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
El a Bookoo Kickstarter kampany, olcsobb a korabbi merleg es a nyomasmero is.
-
Uyuarasy
tag
CMTP
-
Uyuarasy
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Nem lattam sehol vizet, alulrol volt a szelenel egy helyen egy megszaradt kave/vizcsepp nyoma, meg maga a hiba, hogy nem tolt, nem kapcsol be, de harom nap szaritas utana magatol megjavult.
Egyebkent november ota napi hasznalatban van, nem tapasztaltam meg hasonlot. Discordon mar szet akartak szereltetni, ugy nez ki van valami FW bug, hogy az akksi lehuzasa nelkul brickelve marad...

-
Uyuarasy
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Tudom, en is Themis-t hasznalok, de tudtommal nem sok vizallo merleg van a piacon. Gondolom nehez lett volna arazni egy Themis+ merleget is a ketto kozott.
(Egyetlen bajom a mostanival, hogy be tud azni ket csepp viztol is, letoroltem azonnal, de a felso es also burkolat kozotti nedvesseg bentmaradt. Delutan meg mukodott, reggel mar semmi, aztan harom nap rizses szaritas utan feleledt...)
-
Uyuarasy
tag
Hamarosan jon a Bookoo Themis Ultra, elvileg IP67 viz- es porallosaggal. Robot ala sajnos tul nagy.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Igen, CM Kolumbia (Las Flores): 22g is siman belefer. Alapbol 18 grammokat teszek el, volt mar olyan sotetebb porkoles ami pont kiadta.
Talpas csoveket vettem - ez a terfogaton nem valtoztat - de ha jol emlekszem vannak keskenyebb atmerojuek is, annal talan tobb lesz a levego kozte.
-
Uyuarasy
tag
Genovaban ismer valaki specialty kavezokat? Vagy ha ez felejtos, tudtok ajanlani (akar klasszik porkolesu) kavekat amit erdemes lesz kiprobalni?
-
Uyuarasy
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Nekem is jobban tetszene a gyari ora, de az ilyen tapasztalatok olvasasa miatt hagytam fel a szetszedesevel...
-
Uyuarasy
tag
válasz
public NMY
üzenetére
Egy kanal citromsavat par deciliter csapvizben feloldva. Ha a mechanikus razogatas nem lenne eleg akkor tobb vizet teszek bele es melegitem is kicsit.
-
-
Uyuarasy
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Nem meg, delutan terveztem hogy megnezem mit szol a Barn babjahoz (ami multkor megfektette), de voltunk kavezoban meg baratoknal is, szoval majd holnap.
Kifejezett filter porkolesem nincs most, fagyasztott CMTP-vel megnezem majd hogy reagal az allitgatasra. (Discordon olvastam hogy masnal megint jott a zero point elmozdulasos hiba, eszpresso-filter-eszpresszo utan tobb szammal mashol zartak a kesek…
) -
Uyuarasy
tag
-
Uyuarasy
tag
válasz
Speti69
üzenetére
Velem ugyanez megtortent, igazabol nem is bantam hogy orolt, mert elegge gyanus illat meg iz alapjan hogy valamivelmfel van utva, nem baj ha tiszta marad az orlom…
Viszont nagyon puder, ott elvileg csak raontik a forro vizet a cseszeben levo porra. Aeropressben probalkoztam vele, tobb fele aranynal is ugyanaz a mogyoros(?) aroma volt, igazabol poennak barhogy elmegy. (Ja meg elkovettem azt a hibat AP-ba megszokott mennyiseget tettem, nyilvan alig ment at rajta a viz, probaltam erobol megoldani, csunya vege lett)
-
Uyuarasy
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Az Espresso Aficionados discordon van egy option-o thread, ott olvastam hasonlo esetekrol.
Kozben ugy nez ki az enyemben is hibas az elektronika, felajanlottak egy cseret, aztan majd kiderul milyen a szerencsem…
-
Uyuarasy
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hat erdekes, megy a levelezes a supporttal, de alapvetoen meg vagyok vele elegedve. Eddig csak ezzel az egy babbal jott ez elo, szoval ha nem lesz altalanos/nem csokkenti szamottevoen a motor elettartamat akkor tudok ezzel elni. [kép]
Az elobb letekertem a tetejet es osszeszereles utan tunt fel hogy elmaszott a nulla, harmason zarnak a kesek. Tehat elkepzelheto hogy 6 helyett 3 volt a valodi allas ahol mar fulladt (az nem vilagos hogy negy nap alatt miert lazult meg a 4 kis torx csavar ami rogziti). [kép]
-
Uyuarasy
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
-
Uyuarasy
tag
Nekem is ra kellett inditanom vagy otszor, szerencsere a vegere megbirkozott vele.
Los Naranjales, 16.2g, 6-os allason
Rakerdezek ez mennyire normalis, annyi hogy amikor ezt a C40-el tekertem olyankor is kicsit emelkedett a vernyomasom
-
Uyuarasy
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Meg csak ketszer hasznaltam, attoltam rajta par grammot, aztan ilyen volt a 16g CM (fiamnak tetszett
)A masik videoban nem ertem miert hagyta ugy a nullat (nalam is kicsit mashol zart ossze, de imbusszal fel perc volt atrakni negy csavart, plusz szallitas utan egy auto-kalibralast is javasolnak)
-
Uyuarasy
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Az nem en voltam, Option-o.com-os rendeles az enyem.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Koszi, kuponnal igy 20 ezerrel olcsobb AVX-hez kepest, lehet raprobalok egyre.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Igen, ket eve, nem volt semmi gond.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Korabban megprobaltam a C40-el felirni (filter es presszo kozotti valtogatas miatt), vegul a workflow allando resze lett a Beanconqueror, igy egybol latom az elozo kavenal hogy hany klikk.
-
Uyuarasy
tag
En kertem tanacsot a temaban, napi tobb presszo ES heti par filter keszitesere eleinte Majorban gondolkodtam, nekem segitseg volt hogy tobb velemenyt is olvashattam.
Egy hasznalt Major + uj kesek + a bejaratas mar majdnem ott van arban, mint a Lagom es erre jon ra a szubjektivebb macera a workflow-val…
-
Uyuarasy
tag
válasz
Parci
üzenetére
A 48-as elorendelheto mashol is (pl. cofee24.de), a nagyot nem tudom. Szoval igen, a webshopos aron felul meg +30-40% ra fog jonni.
-
Uyuarasy
tag
Megjelent a 65-os Lagom Casa akit erdekel
-
Uyuarasy
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Hm, azt hiszem ertem mire gondolsz. Elkepzelheto hogy a holnapi bejelentessel erkezik a nagyobb kese valtozat? Ha tenyleg ennyivel"jobb szerinted is, akkor varnek meg par napot a dontessel (mondjuk tegnap este eleg jol sikerult rabeszelnem a felesegemet es magamat is, hogy mennyire jo lesz mindenkinek ha miattam marad tovabb a korforgasban egy levedlett ipari vas
)#136617 Parci:
Hat mindenkepp egy leap of faith lenne a vasarlas, GLS hozna Baden-Württembergbol - parszor mar csinaltam ilyesmit, persze attol meg tortenhet barmi
Egyebkent van meg valaki a forumban aki folgalkozik ilyesmivel, ha kellene? Fragola, sz.zs.? A happy path gondolom egy beallitas az uj keseknek, ha mellenyulok akkor...?
(Kezit nem tervezek venni, jol megvagyunk a C40-el, oke hogy lassabb meg van mar jobb ar/ertek aranyu, de eddig nem ez volt a szuk keresztmetszet (izek tekinteteben)). -
Uyuarasy
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Koszi, errol teljesen lemaradtam. Nem sok review van eddig rola, amit talaltam elolvastam, azon kivul hogy sold out a nagyobb kesest gondolom erdemes lenne megvarnom.
#136611 Alabástrom: "Major 151c késsel filterre felejtős."
Azt a 30g filtert kezzel letekerni nem veszes, inkabb a (mostanaban) 3 dupla presszo ami maceras. Plusz ha jol ertem 2x3 csavar a keseket cserelni.
#136612 Toobee: "Mazzer workflow után megváltás."
Ezalatt a tolcserben sepregetesre gondolsz? Kozben talaltam egy osztrak Major E-t, 130k lenne szallitassal, szoval 160 korul lenne a vege uj kessel, bejaratas nelkul. [kép] [kép]
A megjelenes kivul (
) miben maradna el pl. a fent emlitett Lagomtol? -
Uyuarasy
tag
Sziasztok,
az elmúlt egy évben kicsit elfogyott a lendület, szinte teljesen átálltunk filterre. Nyár végén viszont befejeztem a GC -> Gaggiuino átalakítást, nemrég jött mellé egy Robot is és a C40 kézihajtányos megoldása kezd néha fárasztó lenni...

Valamilyen "mindenes" megoldást keresnék, vagy akár az elektromos presszó/kézi filter is működhet, visszaolvasva is jó megoldásnak tűnne egy Major + 151C páros.
A keret nem véges, a kínálat viszont sajnos az ahogy nézem az, FB Marketplace-en találtam egy árva Majort, itt ha késen felül csapágyazni is kell annak mennyi lehet a vége? [kép] [link]
SJ több is van eladó, csak ha ilyen 50-70 ezer forint lenne a különbség akkor mennék a nagyobb átmérővel.Van esetleg más alternatíva 200k alatt, pl. használt ND vagy DF83 más késsel?
-
Uyuarasy
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A C40-hez adnak egy uveg es egy muanyag tartot is. Az eleg tartos

-
Uyuarasy
tag
válasz
koxkids
üzenetére
Azzal ovatosan, nem tudom most mi a helyzet, de par honapja meg sehol sem volt a web UI. Attertek Arduino Nanorol STM32-re, de meg igy is szukosen fernek el a dolgok, foleg ha az extrakat is hozzarakod (pl. talcaba epitett merleg).
Anno lattam egy vagy ket nem hivatalos modot akik sajat kapcsolassal ESP32-t hasznaltak, amivel lett BT/WLAN is, a projekt fejlesztoje viszont elbol elutasitja ezeket a chipeket…
A Discord szerverukon tudsz a futo es elkaszalt fejlesztesekrol is olvasni.
-
Uyuarasy
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem tudom most mi a helyzet, de az elozo karacsonyra kapott Konda Brigi cseszeket ugy vette a felesegem, hogy bement a muhelyebe, beszelhettek kicsit es tudott vasarolni keszletrol

-
Uyuarasy
tag
válasz
ici169
üzenetére
Nem tudok ilyenrol, en ugy kezdenek neki hogy atalakitanek egy szimpatikus portafilter tarto modellt es melletennem ezt a CAD rajzot, majd korbemernek egy igazit hogy mennyire merethelyes a modell.
-
Uyuarasy
tag
Atalakitas miatt kicserelnem a kabeleket is a GC-ben, valaki tudja esetleg hol tudnek szigetelest szerezni a futoelem csatlakozoira? Negy darab kellene, de nem talalok eladot, alternativa a 3D nyomtatas lenne, de azt inkabb hanyagolnam.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Tomace91
üzenetére
Annal nem lennek ennyire ovatos az osszetevokkel, de szerintem erdemes vizkomentesiteni neha a Rao/Perger viz eseten. Ha sokaig (honapok, evek) nincs atmosva, akkor kesobb szetszereles nelkul lehet nem is fog menni (vagy nagyon koncentralt oldoszer kell, ami meg a tomiteseknek nem tesz jot).
-
Uyuarasy
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jol erted, a tobbi so a polcon varja sorsat, nem volt meg idom kiserletezni veluk. Szinte biztos hogy ha osszekostolnank mas kevert vizzel akkor ez laposabb lenne, de eddig meg voltunk elegedve az ezzel huzott kavekkal (sotetebbekbol PY Get Up/Choco Madness babjait szoktam venni, a vilagosabb CasMo/Impresso/Roastopus kavekkal volt hogy tobbet kellett kiserletezni, de lefolyoba nem ment semmi az utobbi honapokban).
Eredetileg a filterhez is ezt hasznaltam, de az utobbi idoben sokszor nem keszultem elore es munkaba indulas elott csapvizzel csopogtettem ...
Nem mentem utana hogy ez lehet-e az oka, de pl. az Old Man etiop meg ruandai kavei neha eleg zoldsegesek, altalaban JH receptjet hasznalom 30g be, 500g ki.#126838 Cathfaern: Milyen orlot hasznalsz? Az Impresso ajanlast probaltam C40-el, de nem igazan lett jo, valoszinuleg azert mert mas vizet hasznalok (bar a lefolyas sem 3 perc koruli volt).
-
Uyuarasy
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Rezbojlernel? Az kevesbe kenyes ilyen tekintetben (ld. kapcsolodo topic a temaban).
-
Uyuarasy
tag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
@Toobee: Megprobaltam rendszerezni a hivatkozasaimat a temaban, az alap "best water for espresso" cikkeket (pl. BH) kihagynam - anno nem talaltam egyet sem ami aluminium bojleres gepekhez is ajanlott lett volna.
A kulonbozo vizek es femek kolcsonhatasarol en Jim Schulman's Insanely Long Water FAQ-jaban es rpavlis The chemistry of scale in espresso machine boilers [FAQ]-jaban olvastam eloszro (kapcsolodo HB irasok: Is neutral pH crucial in all boiler types? | Corrosion prevention in espresso machines | Rpavlis water, is it corrosive and what are the long term effects?).
Nagy remenyekkel bevasaroltam, lett elemiszeripari/gyogyszertari minosegu szodabikarbonam, keserusom es kalcium-kloridom is itthon nehany vizkemiai meroeszkozzel, de eloszor egy "biztonsagos" vizet szerettem volna kiindulasi alapnak. Adott volt egy uj GC bojler, felszinen a termeszetes kialakult oxidreteggel. Ezt nem szerettem volna bantani, ezert olyan receptet kerestem, ahol - vizkokepzodes hianyaban - kemiai oldoszerre (pl. citromsav) sincs szukseg.
Ezt a kalkulatort hasznaltam, 1 liter RO vizhez hozzaadtam 10mg szodabikarbonat, neztem kloridion-szintet (~0 ppm) es mertem "nyugalmi" pH-t (~7.4) es egy elmeltileg hasznalhato vizet kaptam.Na, a gyakorlatban innen ez ugy nezett ki, hogy amikor fogyoban volt akkor kevertem uj vizet, de nem szakitottam idot a tovabbi kiserletezesre, kb. fel eve maradtam ennel a receptnel...
Nehany havonta benezek a bojlerbe, nehany potty feher csapadek lathato igy is (lehet a galvankorrozio miatt), de alapvetoen gond nelkul hasznaltam eddig a GC-t napi 2/4 duplara. Benne van Fragola szukitoje, gyari 10+ eves Ulka es haromjaratu, de vizkooldot meg nem latott a gep. Novemberben ilyen volt a belseje:
Az elmult egy-ket honapban elegge racsusztunk a V60-ra, mast nem is nagyon ittunk itthon, de a tervek szerint jovo heten kiprobalom a Gagguiuino-t, akkor megnezem majd mi a helyzet vele azota.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Sajnos nincs egy nagy atfogo cikk a temaban, gondolom az alubojleres gepek koruli konteok miatt. A korabban linkelt kalkulatorokat neztem en is es a Home-Barista forumposztokkal egeszitettem ki a “hianyzo” reszeket. Unnepek utan otthon atporgetem a konyvjelzoimet aztan elkuldom majd a kapcsolodo irasokat a temaban.
-
Uyuarasy
tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
+1 az rpavlis vizre, engem is meggyoztek a HB-n olvasottak. Keserusoval nem probalkoztam meg, sima RO vi + szodabikarbona megy bele, vizkomentesiteni nem kell, korrozio nem latszik (nincs klor a vizben). Par havonta belenezek a bojlerbe, eddig minden oke, igaz gozolni nem szoktam vele (GC).
-
Uyuarasy
tag
Valaki csinalt belole CAD modelt, eleg limitalt az idevago tudasom, de felbevagva ez igy nez ki:
-
Uyuarasy
tag
válasz
Zen42
üzenetére
Nehez kerdes, decemberben kerestem en is. K-hoelemes digitalis merok versenyeztek, vegul ez a topic gyozott meg hogy feleslegesen keresem a legjobbat, 1-2% lesz az elmeleti pontossag a tizenezres kategoriaban.
A TM-902C egy olcso es nepszeru darab, de elvileg ezek kozott eleg nagy a szoras, vegul egy UT320D-t vettem Alirol kicsit dragabban.
Mivel nem tudom validalni a pontossagat, ezert a klasszikus "masodik legolcsobb" opcioval mentem...
-
Uyuarasy
tag
Ezt a konyvet (Engineering Better Espresso: Data Driven Coffee) nezte mar valaki? Elso nekifutasra majdnem rendeltem egyet, aztan beleolvasva az lett a benyomasom, hogy ez inkabb hasonlit egy TDK vagy szakdolgozatra...
-
Uyuarasy
tag
Tobbnyire semleges/negativ velemenyeket olvastam a Comandante-rol ebben a topikban, megis ezt valasztottam az anyaghasznalat meg szubjektiv okok miatt es nem bantam meg.
Masfel honapja tekerek le rajta napi 1-2 duplat, leginkabb vilagos porkolesbol es 30g filtert. A muanyag tegelyt hasznalom, a menetes rogzites volt furcsa, de par hasznalat utan megszoktam.
Az allitgatastol tartottam, hogy milyen lesz “ugralni” 17 es 48 kozott, de ha 0-ea allok es egyesevel szamolom is max. 10 mp az egesz. Az orles idejet irja mindenki hogy sok, nincs osszehasonlitasi alapom a tobbivel, normal sebesseggel tekerve nem erzem sok idonek (1-3p).
Ja es a felesegem is megbirkozik vele, keztores miatt egy hete o tekeri, az elso par alkalom utan raerzett es eleg ugyes.TLDR: szerintem is jobb a szemelyes proba, mert eleg nagy a szoras az online velemenyek/tapasztalatok kozott

szerk.: van eleg sok kiegeszito hozza (nagyobb kar, markolat, taska, uvegek stb.) de viszonylag sokba kerulnek, ha szempont az ar/ertek arany akkor a tobbi elonnyel indul
-
Uyuarasy
tag
válasz
weinmaker
üzenetére
Az enyem a rezcsovezes utan azert lett hangosabb, mert ahelyett hogy szabadon allna a pumpa a gumiharangjan, az uj tefloncso kicsit elhuzza az egyik iranyba.
Gyanus volt meg a tagulasi tartaly es a manometer kapillaris csove is, de ha egy ujjal megerintem a pumpat mukodes kozben akkor kb. az atepites elotti hangja lesz. (Gondolom meg lehetne oldani jobban a csillapitast, de annyira nem veszes a hangja, mintha pl. uresen jarna.)Szerk.: ja igen, ha nincsenek egymashoz es a bojlerhez forrasztva a csovek akkor az hangos tud lenni
-
Uyuarasy
tag
válasz
Serpenthelm
üzenetére
Elment 120g belole, tegnap reggel kezdtem erezni a meggyet (17.6g/38.5g, 30s, 93 °C), de egy kicsit mintha tulment volna, ezert megprobaltam 90 °C-on is, szinte ihatatlanul sos lett.
Az elobb megismeteltem a tegnap reggeli huzast, eggyel durvabbra oroltem Red Clix-el es 36.7g kifolyonal elzartam, eddig ez volt a legjobb belole (bar ugy erzem tobbet is ki lehetne hozni belole). -
Uyuarasy
tag
Lehet "rosszul" hasznalni a WDT-t? Korabban amikor Graef-al oroltem, voltak neha eleg nagy rogok is, most a C40-el lehet nem kellene bantanom az orlemenyt, de maradt meg a megszokas.
Az elmult napokban ketszer is elofordul, hogy huzasok kozott tobb masodperc (5+) kulonbseg is volt a lefolyasoknal. Mennyiseg/viz/hofok/stb. ugyanaz, arra tudok gondolni hogy vagy tul sok vizet spricceltem a babra vagy tul aggressziven gereblyeztem at az orlemenyt (bar egyiknel sem ertem miert kovetkezne ezekbol a kulonbseg).
A porkoles meg eleg friss, 2 het koruli lehetett, lehet a CO2 mennyiseg is kozrejatszott?
Ennyibol gondolom nem derul ki mi volt a gond, igazabol csak arra lennek kivancsi, hogy elokeszitesnel mire figyeljek jobban. -
Uyuarasy
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Sehogy
Marcius vegen rezcsoveztem a gepet es csereltem a bojert, azota egy nagyon alap rpavlis vizet hasznalok, 1liter RO vizhez megy 0.1g szodabikarbona. Keserusoval es kalcium-kloriddal kevernek osszetettebb recepteket, de nem volt meg idom, szoval inkabb nem adtam hozza semmi vizkokepzo anyagot...
A korroziot nehany havonta nezem, kloridokat es pH-t szoktam merni a vizben es a gozszelep nyilasan kukkantok be endoszkopos kameraval, eddig minden rendben. A tagulasit mondjuk egy ideje nem szedtem ki; a teritesem pedig nekem is hasonlo volt, kicsit jatszani kellett vele, hogy a felso vizterito 4 furata ne legyen fedesben a felsoszuro furataival. -
Uyuarasy
tag
De meno, koszi a kepeket!
Mas: CoffeeDesk-rol nem tervez valaki rendelni? Nekem csak egy vizforralo kellene es jo aron van a papirfilter is, de sajnalok kiadni 10 eurot a szallitasra ...
-
Uyuarasy
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Szivesen, en sem szivesen gyartom a szemetet, de a gyari talca tul magas volt. Ezen pont elfer a Timemore Basic+ merleg a kisebb Duralex poharakkal es ketcseszes kifolyoval.
#122233 icm: Koszi, probalkoztam korabban holegfuvoval, zsebsarkannyal es permetezheto gumi/bitumen tomitessel is, vegul megszoktam hogy minden hasznalat utan kiontom, azota nem szivarog (es egyebkent sem ferne el tul sok viz benne
) -
Uyuarasy
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Egy meglevo Thingiverse-es modellt irtam at, de nem toltottem fel mert 4 iteracio alatt mindig volt valami ami nem tetszett. Igaz nincs nyomtatom, bernyomtattam, szoval nem tudom hogy rosszul terveztem vagy ott ment valami felre.
Beleul amugy a kis gumi pupokba, meg a kulso dimenzioi rendben vannak (van mogotte egy hasonlo, ami a fozopoharat tartja a vizzel), de akarhogy probaltam utokezelni a PETG-t, mindig elkezdett szivarogni. Erre az lett a megoldas, hogy kiontom belole a vizet kavezas utan
A belso muanyag lap most par mm-en fekszik fel benne, a fem talcam az pont jo volt, de ahogy neztem az annyira nem szabvany.
Feltettem Google Drive-ba a modellt meg a forrast, nem a legszebb kod, de nem veszes atalakitani ha mas parameterekre lenne szukseged.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) egy tubus
Nem mentem utana hogy ez lehet-e az oka, de pl. az Old Man etiop meg ruandai kavei neha eleg zoldsegesek, altalaban JH receptjet hasznalom 30g be, 500g ki.