Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
public NMY
csendes tag
Mivel lehet/kell vízkőmentesíteni a Fellow hattyúnyakút? Hogyan szoktátok megcsinálni?
-
public NMY
csendes tag
kazán ugyan nincs, de 2015 előtti full gép sok kiegészítővel éppen eladó (ha valakit érdekelne, keressen meg, amint időm engedi, felteszem a részleteket)
-
public NMY
csendes tag
Ha most szeretnék gépet váltani, melyik lenne az ajánlott(abb) és miért? Lelit Bianca vagy Rocket R58 ? Esetleg ebben az árkategóriában valami más? Tudom, hogy a kávézás szokásaimhoz ez is sok, mert tejeseket nem iszok, csak presszót, de szeretnék egy komolyabb gépet.
( Béla is olvassa, lehet lesz egy bejegyzés belőle a FB-on, de szívesen elolvasom az ottani véleményeket is 👍) -
public NMY
csendes tag
válasz
public NMY
üzenetére
Ha valaki szeretné, viheti (Bp,XVI.)
🤪 -
public NMY
csendes tag
Kofio-ról megjött a héten a The Barn La Esperanza kávé.
tegnap kinyitottam,( augusztus eleji pörkölés).
nem lettünk és nem leszünk barátok. Kb. 20 g. Hiányzik belőle, nem hiszem, hogy valaha megtalálom a mennyiségi és őrlés arányokat.
megint kiderül, hogy nekem csak a nagyon sötét pörkölés való … 😁👍 -
public NMY
csendes tag
Impresso újdonság: Sweet7 blend
jövő héten rápróbálok :-)
-
public NMY
csendes tag
nyilván az én hibám, mert nem néztem meg előre, de álmomban sem gondoltam volna, hogy egy kávézó a turista szezon közepén vasárnap zárva van :-) ... lehet, hogy ez sokaknak evidens lehet, én még nem futottam bele ilyenbe
(Clinic-Sopron) -
public NMY
csendes tag
The Barn kávét szokott valaki rendelni?
-
public NMY
csendes tag
válasz
üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy xar lenne a hely ettől …
máshogy vagyok szokva, ide kávézni indultam , ezután készültem könyvtárba menni, olvasni 😂ha pedig már vizet tölthetnek magamnak, akkor ki is hozhatják,
drágább hely ez egy önkiszolgáló automatánál 😁egyébként a várban járva valószínűleg nem nagyon figyeltem volna fel a helyre, ha itt nem jelzik
közben pedig a Tizen1 sem 0 kommunikációval dolgozik, megjelent a FB oldalukon a nyitvatartás, lehet olvassák a topikot
-
public NMY
csendes tag
Veszprém, ma.
habár nem kifejezetten úticél volt, de ki szerettem volna próbálni a Fotont.
nagyon jó helyen van, ez viszont azzal jár, hogy a parkolás nem könnyen megoldható, nem egy “gyorsan beugrok ide útközben” kávézó, autóval nehezen megközelíthető,
belül is szép…, leültünk egy asztalhoz , de itt sem nagyon mozdulnak ki a pult mögül , tehát igazán kiszolgálva itt sem vagyunk
úgy látszik ez tendencia lesz? Nem tetszik ettől függetlenül.a kávé nekünk nem ízlett, de ugye a forgalmazott kávé nem is a sötétebb pörkölésről híres… 😊
Egy pár korty víznek örültem volna hozzá (egyes helyeken azért adnak), de vettem azt is, legalább jó hideg volt.árak? Mindenki döntse el maga, 2 presszó, 1 üveg víz és egy kis dobozos limonádénak hazudott ücsi 3k. …
A süti választék siralmas volt, egy ilyen frekventált helyen kevés fajta és kis darabszámú sütemény volt, de nem is hoztak lázba.a helyből a legjobban a LM tetszett :-)
szép darab, de nem tudom, hogyan van kihasználva 😜séta vissza a kocsihoz, közben el haladtunk a Tizen1 mellett, amelyről a napokban itt a fórumon mintha az jelent volna meg, hogy újra megnyitott…
…
Zárva volt, (14.00 óra körül), ajtóra kiírva, hogy szombat-vasárnap zárva…
ha tényleg újranyitott, akkor nem értem a hétvégi zárást, amikor meg emberek is lézengenek a városban, na mind1 😜legközelebb inkább Bab … ( vagy ha hajlandóak az embert kiszolgálni, akkor Pazar 🤣)
-
public NMY
csendes tag
Megérkezett nekem is a K4. Jó sok kávé ment a kukába, nehéz volt megtalálni azt az állást, ahonnan érdemes indulni. Sötét pörkölésű kávé volt porondon (PY Hello Sicilia) , eszpresszó a kívánalom, 55 klikknél kezdtem el majd mivel meg sem mozdult, ötösével haladtam tovább, el is jutottam 70-ig.
Innen majd lehet építkezni tovább lépésenként. A kávé elkészült, finom is lett.
A K4 kellemes, masszív darab. -
public NMY
csendes tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ha elég a környék, mert átutazóban vagy, akkor nem nagy kitérővel Almádiban a Bab kávézó illetve a füredi Pazar jó választás lehet. Nemrég jártam mindkettőben, rendben vannak. ( habár a legutolsó Pazar nem volt annyira pazar, nem igazán jöttek a srácok megtudni mit is akarunk, ezért egy idő után otthagytuk a helyet 😂, de amikor volt idejük kiszolgálni, rendben volt)
-
public NMY
csendes tag
Tudtok esetleg olyan kávégép/örlő/kávé stb forgalmazó helyeket, ahol elfogadnak SZÉP kártyát?
-
public NMY
csendes tag
egyébként a K4 kb. melyik elektronikus gépnek feleltethető meg leginkább az őrlés minőségét illetően? hová lehet leginkább pozícionálni az őrlők sorában?
-
public NMY
csendes tag
Rá kellett néznem a topik címére, azt hittem ez most a Vadkender 😂
-
public NMY
csendes tag
egy kis Impresso kód, hátha valakinek aktuális (18%), vasárnapi működik:
KARIAJI2022
-
public NMY
csendes tag
CM: a honlapon az egyes kávék háttérszínezése mit takar? (Nem vásároltam még tőlük, valami sötétebb pörkölésűt keresnék)
-
public NMY
csendes tag
(budai várnegyedben tudtok ajánlani kávézót? )
-
public NMY
csendes tag
Kb 3 hete vettem először PY kávét, Hello Sicilia-t.
nekem ez eddig jónak tűnik, látom más is használ ebből pörkölőnől kávét
azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy hasonló típusú kávé más pörkölőnél található-e( sötétebb pörkölés, Classic olasz presso típusú kávét iszom, kevés savasság stb. , tejjel szinte alig iszom a kávét ) -
public NMY
csendes tag
Küzdök a csokis kuglóffal, mint malacz a jégen 😂
eddig savanyú volt az összes, nem ízlett.
most ebéd után egy kicsit többet töltöttem bele, mert egyszerűen nem volt már mit kezdjek a megmaradt kimért adaggal egy másikból . Érdekes módon most nem lett savanyú, kb 10 perccel azután, miután leküldtem az egészet, elkezdtem egy igen intenzív keserű csoki ízt érezni , ez mellett pedig még a régi konyakmeggyes bonbon ízét is 🙂
alapvetően nem szoktam kiérezni a mások által sokszor megjelölt ízeket , ezért is volt most furcsa. Meg is néztem, mit írnak a kávéról: étcsoki és aszalt szilva. 🙂 -
public NMY
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Itt sikerült vásárolni, 2 hetes pörkölésű,
köszi a tippet -
public NMY
csendes tag
Bányai Csokis kuglóf kávét hol lehet kapni mondjuk ma?
-
public NMY
csendes tag
Briteknél ( vagy bárhol Európában) lehet vásárolni boltban Niche Zero-t, vagy csak megrendelésre megy, több hónapos várakozással?
-
public NMY
csendes tag
válasz
brumi1024
üzenetére
amikor Veszprémben járok, nem hagyom ki, mert nem igazán van útközben túl sok opció,
nagyon nem dobtam el az agyam sem a helytől (ami ugye minimál), sem a kávétól, de nyilván más az ízlésvilágunk,
az alkalmazott/barista stb viszont nagyon normális, na meg jól is végzi a munkáját, második alkalommal már egy ihatóbb kávét kaptam -
public NMY
csendes tag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
-
public NMY
csendes tag
válasz
Colosseum-S
üzenetére
Tudsz finom kávét készíteni magadnak?
-
public NMY
csendes tag
https://www.mahlkoenig.de/de/products/x54-allround-home-grinder?variant=39630520418385
valaki esetleg próbálta, használja már?
-
public NMY
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Ezek az örlők itt többeknél a legnépszerűbbek, Rocket kivételével, de az meg olyan jól néz ki 😂
egy univerzális jö őrlőt keresek, alapvetően sima eszpresszó kávéra, és egy adagos őrlesre
-
public NMY
csendes tag
Rocket faustino örlőkről vannak tapasztalaitok?
-
public NMY
csendes tag
Elektra gépekről melyek az általános vélemények? Jó pár évvel ezelőtt meg voltam veszve értük.
van valakinek esetleg?
az Elektra Verve nagyon jól néz ki, valakinek van tapasztalata vele? -
public NMY
csendes tag
válasz
rastacsz
üzenetére
-csak új jöhet szóba, vagy egy felújítás is bele fér? alapvetően új, de értelemszerűen költséghatékonyabb lehet egy megkímélt használt
-napi hány kávét szeretnél készíteni? hétköznap 1-2 , hétvégén 3 dupla
-mennyi időd van a kávé elő- és elkészítésére? ez nem tényező, ha kell, tudok korábban kelni kicsit :-), hétvégén meg nem számít-szeretnél a kávégép mellé közösséget is, vagy nem baj, ha kicsit egzotikum a készülék? nincs szükségem közösségre, magamnak és a páromnak keresek, lehet egzotikum, bármit is jelentsen ebben a helyzetben :-)
-manuális, vagy fél automata? mindkettő opció lehet
-milyen kinézet tetszik (egyáltalán számít-e), azaz decent, vagy klasszikusabb nagyon polírozott rm acél, esetleg festett, de itt-ott polír? nincs kitűzött cél, a Rocket, ECM, Lelit Bianca stb.vonalak tetszenek :-)köszönöm az eddigi válaszaitokat
-
public NMY
csendes tag
ha már upgrade...
én is szeretnék a közeljövőben váltani fullos GC-ról...
segítsetek, melyek számítanak a legjobbaknak
- 250-500E
- 500-750E
- 750E-1M ársávokban.(Kávézási szokásaink: szinte csak presszó, tejes, hosszú kávé stb. szinte kizárva.)
-
public NMY
csendes tag
Köszi mindenkinek a malabar és etióp témában
-
public NMY
csendes tag
Eddig alapvetően olaszos ( ha ez a megfelelő jelző) pörkölésű kávét ittam, sötétebb pörköléssel.
szeretném kipróbálni a monsooneed malabar illetve az etióp yirgacheffe típusú kávékat. Ezekre tudnátok mondani pár forgalmazók, honnan érdemes beszerezni?
másik kérdésem az lenne, hogy a világosabb pörkölésű kávéknál hogy alakul a kávémennyiség mértéke illetve az őrlés finomsága, vagyis az eddigi sötét pörköléshez szokott módon kevesebb vagy több grammra lesz szükségem illetve finomabbra vagy durvábbra kell ilyenkor őrölni? -
public NMY
csendes tag
Köszi mindenkinek a válaszokat, itt is és privátban is. Azt hiszem bepróbálok majd egy SD-ra, amikor elérhető lesz.
-
public NMY
csendes tag
Van esetleg valaki, aki az új Eureka SD-ra pályázik?
-
public NMY
csendes tag
válasz
home.barista
üzenetére
Az Eureka örlőkkel melyek az általános tapasztalataitok?
-
public NMY
csendes tag
otthoni használatra, napi 2-3 adag kávézáshoz keresek egy kiváló őrlőt (használt, felújított, megbízható) hosszú távra, a graef-ek, iberital-ok utáni kategóriákba gondolva, leginkább sötétebb pörkölésű kv-khoz.
Ajánlanátok, hogy melyik úton érdemes elindulni? -
-
public NMY
csendes tag
válasz
petfoto
üzenetére
Köszi , láttam.
alapvetően szeretném megismerni az egyes gépek főbb előnyeit, Major, SJ, Kony., ?
vagy akár
Mazzer Mini opció lehet?vagy esetleg egy Mahlkonig Vario?
újra azt hiszem nem kész keret, ki kell fogni egy jó használtat , de előtte meg kellene találnom , melyik féle vár rám

-
public NMY
csendes tag
Addig is , örlő: milyet érdemes nézegetni itt olvasva sokaknak Mazzer van, azok különböző típusai. Segítsetek lécci, mi az egyes modellcsalád tagjai közötti főbb különbségek? Na meg milyen árban gondolkodjak?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Komoly 👍