Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 11. 17.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Mostanában az elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlásokat legkésőbb a tranzakciót követő 15. napon téríti vissza automatikusan a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de egyes esetekben már a kilencedik napon elindul a visszatérítés. Ha 15 nap után sem történik semmi, érdemes panaszt tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható: az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de készülj arra, hogy kérni fognak valamilyen igazolást/bizonylatot arról, hogy a tranzakció sikertelen volt, és arra is, hogy képernyőmentéseket újabban nem fogadnak el elutasított internetes vásárlásokról. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola400
senior tag
A Curve Cash - ből a pénzt ki lehet valahogy utalni vagy csak fizetni lehet vele.? Régebben a Revolut feltöltés működött.
-
Fifi
őstag
Hamarosan itt van nov 30 és erősen gondolkodom, hogy mit válaszoljak a verifikációs e-mailjükre.
1. Olyan személyes adatokat kérnek, amihez szerintem nem sok közük van és azok általuk történő kezelésében is vannak kétségeim. Ha kitakarok adatokat, akkor az meg lehet nem felel meg számukra.
2. A kártyájukkal történő havi átlagos költésem úgyis látják, minek írjam meg
3. A hitelkártyák révén a fizetésem több, mint tízszerese folyik át Curve-ön, így ha mégis küldök fizetési jegyzéket egyből felugrik náluk a red flag. -> Biztos terrorista vagyok vagy pénzt mosó drogdíler.
Tanácstalan vagyok, de a szolgáltatásuk (cashback, GBiT) továbbra is jól jönne.
-
ACE-
addikt
válasz
Moltiszanti
üzenetére
Nem, nem hitelkártya, pont arra akarnám áthelyezni a betétiről, amit cseréltek.
-
Moltiszanti
újonc
Ha az Erste hitelkártya akkor nem biztos hogy akkora probléma, hogy nem tudod áthelyezni őket amennyiben kaptál az Erstetol rájuk visszatérítést. Elvileg ebben az esetben jelezned kellene feléjük és ha nem teszed felmondhatjak a hitelkártya szerződésedet. Szóval inkább csak az Erste mint celszamla biztonságos ebből a szempontból.
-
ACE-
addikt
-
ACE-
addikt
válasz
pictigjis
üzenetére
Tavaly kb. ilyenkor kértek kivonatokat, majd mivel nem küldtem meg letiltották a kártyát. De azt a kártyát, ami éppen akkor volt úton hozzám, vagy talán már meg is jött. A régi kártya viszont működött tovább, így mostanáig azt használtam, mert ugye az újat nem tudtam aktiválni.
Most került erre sor. Az új kártyát azt szokásosan azért küldték mert volt az az akció, és előfizettem a Pro-ra. Bár az ingyenesben voltam de a fekete kártyával, mégis küldtek újat... de ez náluk szokásos. -
ACE-
addikt
Nekem már megvolt, tudtam is aktiválni az új kártyám, vissza is kérdeztek hogy sikerült-e... kb. mintha ők nem látnák... szóval most megint műkszik minden.
-
pictigjis
Topikgazda
egyre közelebb a november 30-i határidő, de a curve továbbra sem reagált semmit arra, hogy jó-e, amit beküldtem a kyc-ellenőrzésükre, pedig follow-up levelet is küldtem azóta

-
pictigjis
Topikgazda
válasz
kapasz
üzenetére
en nem mertem tul sok penzt beletenni anno, csak jelkepesen szalltam be. ertheto mindenki csalodottsaga. meg egy szaros ajandek pulcsiert is viszonylag sok penzzel kellett beszallni, olvastam is kommenteket egyesektol, hogy annal dragabb pulcsijuk soha az eletben nem lesz
szeretem a curve-ot, tok jol termeli az aprot, de a modell egyszeruen fenntarthatatlan. nyilvan a vezetes is vastagon benne van ebben, de ok ugye legalabb jol jartak :/
-
kapasz
tag
Jött egy ékesszóló email a CrowdCube-tól, hogy a Lloyd tranzakcióval mi kisbefektetők elbuktuk a pénzünket. Nice! Így kell elegánsan lopni, nem pisztollyal.
-
pictigjis
Topikgazda
We’ve made some updates to our Terms of Service, Subscription Schedule, Privacy Policy, Curve Rewards and Curve Cash Scheme Terms. Below you’ll find a summary of the key changes, along with links to all documents.
Security & Verification
We’ve introduced enhanced identity verification using an ID document and video selfie.
Payments & Transactions
We will be introducing Mastercard Click to Pay as a new way to pay online securely.
We’ve clarified which transactions qualify for the Fronted feature.
English public holidays apply when calculating weekend FX fees.Rewards & Cash Points
Curve Cash Points can be expired at our discretion after they have matured for 6 months.
We have made some changes to Curve Rewards, which will now be added as Curve Cash Points. If you held a Curve account before 17 November 2025, all Curve Rewards earned before 17 January 2026 will be treated as e-money and will be safeguarded as required by applicable laws.Product Updates
We’ve added more detail about how refunds are processed and applied to your account.
The Curve ReFi feature has been rebranded and is now part of Curve Flex, allowing you to control your finances through installment plans and moving balances across accounts, for maximum flexibility.Partnership Changes
Curve is ending its partnership with Samsung. From 17 January 2026 all references to Samsung Pay+ will be removed.
As the changes to our Terms of Service, Subscription Schedule and Privacy are put in place are for clarification or in your favour, they will be effective from 17 November 2025. The changes to our Curve Rewards and Curve Cash Scheme Terms will be effective from 17 January 2026.
-
gemini
aktív tag
Curve alkalmazásban felvettem korábban egx OTP kártyát, ami időközben lejárt, és megadtam az új kártya adatait. Valamiért képtelen vagyok azóta fizetni vele, mindent elutasít. Ráadásul a napi limitet sem tudom alacsonyabbra beállítani, mint amit az app alapból megad, emiatt egy időre hanyagolnám a Curve alkalmazást, de törölni egyelőre nem szeretném a fiókomat. Hogyan tudom belőle törölni az OTP-s kártyát?
-
ACE-
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Háát, annyi szarság van már a fejemben hogy ilyenekre nem figyelek, csak ez a G2A egy fos ilyen szempontból, ha mással akarnék fizetni akkor Ft-ban vonta volna, hiába állítottam eurót, ezért akartam a Paypal-t használni... Az októberinek is az egyikre refund lett a vége, akkor gondolom ezzel is az lesz... köszi, hogy szóltál, én tök nem figyeltem rá...
-
Oliverda
félisten
-
ACE-
addikt
Paypal-al fizettem volna G2A oldalon, ez lett belőle:

És persze az oldalon azt kaptam hogy elutasítva... Faxa... valaki járt már így? Kezd a pöcsöm kilenni ezzel a szarral. A vicc hogy Paypal-on keresztül fizettem volna, de a Paypal-on híre hamva sincs a tranzakciónak...
-
ACE-
addikt
válasz
pictigjis
üzenetére
Jah, ez igaz, de mélyében nem néztem bele sosem az EU-s, vagy nemzeti pénzmosási törvénybe, hogy mégis minek minősül, és asszerint milyen KÖTELEZŐ ellenőrzéseket KELL végezniük. Mert rengeteg ilyen van. Sok pénzügyi szolgáltató van, és a jogszabályi háttér is szerteágazó. Nem gondolnám, hogy olyat kérnének, amit igazából nem kérhetnek, mert abba beleüthetik a bokájukat, hiszen kék fehéren látszik az e-mailekben mit kérnek... Szóval nem olyan egyszerű ez, hogy bank, nem bank, és akkor már nem kérhet "semmit".
-
pictigjis
Topikgazda
ez (nálam) alapvetően elvi, de leginkább adatvédelmi kérdés. az én döntésem, hogy milyen bankszámlaszámot adok meg a munkáltatónak utaláshoz, vagyis önként vállalom, hogy ez a bank birtokában lehet ennek az adatnak
de gondolj bele, gyakorlatilag korlátlan számú bankszámlaszámod lehet, amit tartaléknak használsz, csak számlanyitási bónuszért tartod stb., mégsem járnak a nyakadra, hogy oké-oké, klassz, hogy nyitottál számlát nálunk, de hol is dolgozol, mennyi a fizetésed? azonnal mondd meg, különben... és ők (gyanús tranzakció esetén!) akár tényleg el is kérhetnék, mert bankok, a curve viszont nem az, és nem is banki, csak "pénzügyi" szolgáltatást nyújt
-
ACE-
addikt
Nem igazán értem nálatok miért olyan nagy titok a munkahely, meg a fizetés, mit kezdenek vele? A bank ahol vagytok magától tudja, az nem zavar?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
arrol, hogy tobben kaptunk olyan levelet, hogy kuldjunk be igazolaskent harom havi fizetesi papirt. mikozben ilyet valojaban nem is kerhetnenek, mert szamunkra nem nyujtanak semmilyen hiteltermeket, es nem is igenyeltunk ilyet
az eredeti levelben november 30-i hataridovel kertek a dokumentumokat, hogy tovabbra is aktiv maradhasson az account
en peldaul bekuldtem harom atutalasi bizonylatot netbankbol letoltve, de a kuldot es a bankszamlaszamokat kitakarva, mert semmi kozuk hozza. emellett kertem, hogy irjanak, ha ohajtanak meg valamit, de semmi reakcio nem jott - a legtobb user ACE-szel ellentetben meg semmilyen valaszt nem kapott
-
ACE-
addikt
Kaptatok már valami választ? Én elküldtem 3 havi számlakivonatom (amin látszanak a Curve költések is) de még kértek payment slip-et is, de visszaírtam hogy ba****ák meg ott van a kivonaton keresgéljék. Persze magyar nyelvű

-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Oliverda
üzenetére
viszont eu-ban nincs is hiteltermek... eddig is ugy ereztem, hogy csomoan levalogatasi hiba miatt kaptuk a leveleket, amiket csak brit usereknek szanhattak
mondjuk az magyarazhatja, hogy eredetileg peldaul nekem is uk bin-es kartyam volt, itt peldaul elcsuszhatott valami
-
Oliverda
félisten
válasz
zerodot
üzenetére
Ja, és így már érthető a tömeges ellenőrzés is, pláne ennek fényében. Valószínűleg a hitelképességet próbálják felmérni vele.
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Én azóta használtam, amióta megjelent. Akkor még személyit se kértek - azóta sem kérték. Gondom nemigen volt velük. Egy webkártya van mögötte. Egész Európában gond nélkül használtam. Itthon csak pár helyen volt elutasításom, de az is vagy azért, mert adott oldal nem engedett külföldi kártyát (pl. szerencsejatek.hu), vagy mert nem volt a webkártyán elég összeg.

-
pictigjis
Topikgazda
ezen a kommenten azert jot mosolyogtam
"Curve did not respond to an emailed request for comment on Friday."
Good to see that Sky News experience the same Customer Service as everybody else 😂mivel a brit bankok kozul talan egy sincs mar jelen europaban, valoban eleg soteten latom a jovot. persze,
amig maganak a curve-nek megvan a licensze, addig mehet tovabb a szolgaltatas, de sajnos nehezen tudom elkepzelni, hogy mi barmilyen hasznot vagy erteket jelentenenk. meglatjuk, mindenre fel kell keszulni -
válasz
pictigjis
üzenetére
Több helyen azt olvastam hogy a technológia miatt vennék meg. Például hogy legyen egy kész mobile wallet megoldásuk apple alá (a Sky cikk is írja hogy "amid the pressure on Apple to open mobile payments" v ilyesmi)
Nem tudom hogy UK-ban mikor lesz az apple pay megnyitása (NFC megnyitása) vagy már megtörtént e. -
zerodot
aktív tag
A Lloyds megvette a Curve-öt 120m fontért.
Kíváncsi leszek, meddig tartják életben...
-
pictigjis
Topikgazda
-
Fifi
őstag
válasz
pictigjis
üzenetére
MBH: Régebben többmilliós napi vásárlási limit és 40-50 darab tranzakció volt beállítva.
Jó ideje a napi 2 milliós limitet nem engedi emelni, mert azt mondja, hogy ez a max.Megnéztem a tranzakciószámra most 30db van beállítva, de emelni ezt sem engedi, mert szerinte 20db a max.
-
-
Fifi
őstag
válasz
pictigjis
üzenetére
Köszi végigfutottam, de ahogy látom visszajelzést még nem kapott senki a Curve-től. Sem az aki beküldte a kért dokumentumot, sem az aki kérdőre vonta őket.
Jól kezdődött a nap. Feleségem reggel 3-4 boltban is fizetett volna a telefonjában digitalizált Curve kártyámmal és mindenhol elutasították (valahol 3x is próbálta). Amikor elért telefonon, akkor derült ki, hogy csak a mögöttes MBH-s kártyával van gond és nem a a Curve-vel. Az MBH-s appban persze aktívnak és jó limitekkel látszódott minden. Az ügyfélszolgálat elmondása szerint a MasterCard tiltotta közvetlen a kártyát és nem ők. Tegnap ~30 tételt GbiT-eltem át erről a kártyáról ~1 óra leforgása alatt, szerintem ez tiggerelhetett valamit az MC-nél.
-
pictigjis
Topikgazda
-
ACE-
addikt
-
ACE-
addikt
Én egyébként úgy vagyok vele hogy már nem is érdekelne ha megszüntetnék, filléreket hoz, és csomó szenvedés van vele...
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Dead Format - Jövő hónapban elmerülhetünk a VHS horrorban
- Linux kezdőknek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- ARC vs eARC — Ilyet is tud a HDMI-d? 🤨
- World of Tanks - MMO
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most került erre sor. Az új kártyát azt szokásosan azért küldték mert volt az az akció, és előfizettem a Pro-ra. Bár az ingyenesben voltam de a fekete kártyával, mégis küldtek újat... de ez náluk szokásos.