- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Retro: 3dfx Voodoo 2 SLI
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Resike
tag
válasz
kovsol
üzenetére
Én inkább ott látom a bibit hogy ha diplomád van akkor X év tapasztalat helyett X-5 év tapasztalatod lesz. Van olyan ismerősöm aki MSC diplomával a padból kisesve minimálbért kapott. Meg olyan "Műszaki Menedzser" diplomás is aki tejport lapátolt a gyárba.
#Kobe
Ezt nem tudom honnan vetted, a tipikus devops kb. duplázott. -
travix
aktív tag
Gazdasági szempontból nézve nagy béremelkedés várható meg már folyamatban is van. Főleg az eszetlen pénznyomtatáshoz van köze és mivel mindig a fizetések emelkedése az utolsó lépcsőfok (első a magas infláció) főleg a multiknál, mert a katások viszonylag gyorsan emelnek árat az inflációhoz meg a kereslethez mérten, ezért nem érezhető még annyira az it cégeknél az emelkedés. Szerintem 2022-es hayben legalább 10% emelkedésnek lennie kell minden szektorban, de 20% is benne van a pakliban és a következő évben is hasonló lesz. Aztán lehet rosszul gondolom.
-
Madwe
nagyúr
Bizonyos szintek ugrottak nagyot, alja s teteje nem sokat.
2019 vs 2021 devops hays szerinti max:
junior: 750 vs. 800
experienced: 850 vs 1.200
expert: 1.200 vs 1.400
lead: 1.400 vs 1.500az látszik h a teteje nem sokat nőtt valóban valamint junior sem (ennek lehet köze a sok gyorstalpalónak) de a tapasztaltabb de még nem lead pozik elkezdtek felzárkózni a leadhez, experienced majdnem 40% nőtt 3 év alatt, expert is 16%al. Persze lehetne több, de azért az eleve magasabb kiindulási sávban ezek a % se rosszak, infla felett van bőven (nem a “hivatalos” infla hanem a valós felett, persze a lakásárakat még ez se követi le, azt kb semmi…)
Egyéni tapasztalatom is az, seniorként (experienced s expert között vagyok valahol) 1.6ért mentem el + 10% bónusz + 800k cafi + korlátlan fizetett magáneü + egyebek… azaz a 2022es guideban biztos lesz megint nagy ugrás.
kovsol: soha, senki nem kérdezett a diplomámra. Még a cvmben sincs róla szó, csak tapasztalat. Ok, anno szabadúszó programozóként kezdtem, s ott se kérdezte egy kliens se hogy hol végeztem, csak a portfólió érdekelte őket… de kezdőként alkalmazottként lehet első esetleg 2. Állásnál még számít valamit, utána semmit
bilimbalam: akinek az állását elveszik a gyorstalpalóból kiesett emberek rögtön, annak már bocs, de annyit is ér a tudása.
-
kexksz
addikt
válasz
bilimbalam
üzenetére
Iden en ugy tapasztaltam, hogy elegge emelkedtek a berek, lokalisan es globalisan is, nagy a verseny a munkavallalokert. Hogy ez latszodni fog-e a 2022 salary guide-ban az majd kiderul

"Amúgy a programozók lehetőségeit is pont most baszajtsák szét ezekkel a gyorstalpalókkal."
Ez kicsit olyan, mint amikor USA-ban panaszkodnak az emberek, hogy idejonnek es elveszik a munkankat.
Ha el tudjak venni, az lehet nem az o hibajuk -
bilimbalam
tag
válasz
Resike
üzenetére
Ok, de az “értékesebb” diplomák esetén is ugyan ez a helyzet.
Pl mérnök, komolyabb közgazdász bérek is teljesen befagytak.
Amúgy a programozók lehetőségeit is pont most baszajtsák szét ezekkel a gyorstalpalókkal. Ok, ők általában egy bizonyos szintig jutnak el, de a többség amúgy is kb ezen a szinten dolgozott, mert egyszerűen ilyen munka jut az országba..
-
Resike
tag
válasz
bilimbalam
üzenetére
Mégis mire lehetett számítani amikor már évtizedek óta sorszalagon osztogatják az asztalláb alá se való diplomákat?
-
válasz
bilimbalam
üzenetére
Igen, ez a tendencia.
-
bilimbalam
tag
Az amúgy miért van, hogy a “nagy bérnövekedés” korszakában ha megnyitok egy 5 évvel ezelőtti hays salary guide-ot, akkor szinte ugyan azokat a számokat látom, mint az ideiben a legtöbb irodai diplomás professional munkakörben?
Ezzel ellentétben a melós, vendéglátós, szalagos,stb munkák meg teljesen felzárkóztak, sőt bőven túllépték a fent említett kategória béreit sok esetben? Kérem vonatkoztassunk el a vezetői meg sztárprogramozó fizetésektől. Ezentúl ez lesz a tendencia? -
@tco@
aktív tag
válasz
Sempronius89
üzenetére
Itt most arrol volt szo h onhibajan kivul, innen indultunk, en csak a velemenyemet irtam le. De ha szar napod van es szemelyeskedni kezdesz, akkor vitazzon az ujjaiddal a korfuresz
-
@tco@
aktív tag
válasz
Sempronius89
üzenetére
Te kevered a dolgokat, én nem azt mondtam, hogy ilyen esetben duzzogva, teátrálisan kell távozni. Amikor már annyira rossz valakinek a megítélése önhibáján kivül, akkor a saját nyugalma érdekében nem árt lelépni. Értem én hogy jellemhibának tartod, meg hülyeségnek, de miért lenne az, ha tényleg egy szar helyzetből felnőttként, higgadtan lép le az ember? Ha valaki tökéletesen ki tudja zárni ezt és érdemben nem akadályozzák a munkájában sem, akkor persze szarni bele. De a kérdező feldobta a kérdést, ezért feltételezem hogy őt zavarja. Ha nem zavarná akkor nem kommentelt volna ide, nem beszélnénk most erről, vagyis körbeértünk, nem tudja kizárni.
-
kexksz
addikt
válasz
Sempronius89
üzenetére
Mi az, hogy valid/invalid velemeny?
-
Sempronius89
tag
Nem valid vélemény. Elkerülhetetlen, hogy előbb utóbb összesúgjanak mögötted kivéve ha annyira jelentéktelen vagy minden téren hogy senki sem foglalkozik veled. Emiatt továbbállni hülyeség és jellemhiba. Meg kell tanulni elengedni és továbblépni esetleg még fejleszteni is magad belőle a munkában is meg a magánéletben is.
-
@tco@
aktív tag
válasz
bandus
üzenetére
Ráléptem a tyúkszemedre egy másik topikban? Nem emlékszem, de elnézést, ha igen.
Nyilván nem tudni előre, hogy lesznek-e ilyen emberek, de idővel kiderül...amúgy meg amennyire erős téma itt a munkahely cserélgetés szuboptimális környezetből egy jobba, azt hittem ez simán valid vélemény lesz
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Itt félreértés van. Kettő képzésről van szó. Volt egy informatikai alapképzés pár hetes, majd utána volt lehetett jelentkezni a bootcampek képzéseire.
Az alapozó korábban 8 hét volt, ami után el kellett dönteni, hogy megy-e a jelentkező bootcampbe, és ott már szerződés és elvárások vannak.
Az alapozót rövidítették le 4 hétre.
Az alapozó itt olyanokat jelent, hogy miből áll a számítógép, mi az internet, hálózati alapfogalmak. De Gundel Takács Gábor tartott előadást arról, hogyan kell otthonról dolgozni, hogyan kell ülni a gép előtt stb.
Ez lett 4 hetes. -
GeeForGolf
junior tag
Ismét lesz ingyenes informatikusképzés
...egyszerűsítették, így 4 hét alatt elsajátítható a tudás...
-
CyberPunk666
senior tag
Szerintem iszonyatosan nehéz jól váltani.
Olyan helyet találni, ahol minden klappol, szakmailag, emberileg, fizetésben stb, de van üresedés és még pont te is találsz be oda... kb lehetetlen.
Minden helyen van valamennyi kompromisszum, nyilván kérdés, hogy mi és mennyi.Én úgy látom, hogy a nagy munkaerőhiány az IT-ban nem egyenletes. Egyrészt rengeteg betöltetlen és hirdetett pozíció van, de kevés a jó pozíció, ahova viszont sorban állás van.
Bármilyen pozíció van sok, ha csak munka kell, akkor lesz. Rossz helyen, rossz pénzért rossz munka az végtelen van.
De amint elvárások is vannak, nagyon gyorsan szűkül a kínálat.Szerintem pozícióból minőségi hiány van elsősorban, és nem mennyiségi. Az viszont elég nagy.
-
Kobe
veterán
válasz
bandus
üzenetére
Szerintem tullihegitek, 2 kulon jelensegrol beszeltek.
Ha a kollegak osszesugnak - mindenhol osszesugnak - el kell tudni engedni, vagy leszarni. Csordaszellem / kadarizmusbol ittragadt berogzult kisemberi mentalitas. 'A' dolog, mindenhol jelen van.Ha a vezeto, teamlead, stb egy dontesi szituacioban nem tud objektive merlegelni es racionalisan indokolni, az meg 'B' dolog es nyugodtan lehet tavozni, sot erdemes es ajanlatos.
Ahol a "mi igy szoktuk", "ez a konvencio" tipusu mondatok elhangzanak es semmit nem lehet challengelni, azok lesznek azok a cegek amelyik 5-10 ev mulva a beka segge ala fog benezni innovacio tekinteteben es lemaradnak mint a borravalo. Kormanyablak szinvonal 60 eves Mancikakkal meg Jucikakkal akik meg Moussolini akasztasa elott is ugyanugy csinaltak a dolgokat mert az a konvencio. Szakmailag biztos szeretne az ember ilyen helyen maradni hosszutavon?
-
@tco@
aktív tag
válasz
bandus
üzenetére
Nyilván nem minden esetben, de ha valaki hülyesége miatt az én hátam mögött súgnak össze hogy ez mekkora gyökér (és nem tudom az ezt kiváltó kollégát nyilvánosan megcáfolni és/vagy valahogy megfingatni - ahogy ő is engem) akkor nagyon rövid idő alatt felmondanék, igen.
Kielégít a válasz? -
x-Drew
csendes tag
Ericsson felvételiről és senior fejlesztő szinten elérhető fizuról van valakinek tapasztalata?
Csinálják még a személyiség tesztes dolgot? -
axioma
veterán
válasz
horush
üzenetére
Felveteli nem szamit, szerzodes alairasa utan indul, a kezdesnek feltetelekent fel van tuntetve.
Nekem most masodik ilyen check van Mo-on [bo 3 eve az elso], es pont a [honapra pontos] datumokat is ellenoriztek. Ja es legutobb nem lattam bele de most ott van feketen-feheren h mindegy milyen tel.szamot adok meg, a valamilyen 'jobb' forrasbol szarmazo telefonszamon a cegkozpontot keresik es ott a nevet kerik.
Amugy ilyenen regebben buktam egy toksima arutelt: anno az egyik kollega valamiert t-s mobilnetet kert es szammal is rendelkezo kartyat kapott laptophoz, a hiteles [otp] meg azt talalta mint kapcsolat meg, magyarazatra se volt hajlando elterni tole. Mazli h nem volt fontos, a termeket mashol megvettuk egyben fizetve. -
axioma
veterán
válasz
Lortech
üzenetére
Meg lehet kreativan kerdezni. Ugy, hogy ne deruljon ki, hogy melyik valasz lenne neked jobb, esetleg pont a masik iranyt sugallva. Ha igy is neked megfelelo valaszt kapsz, az valoszinubb hogy fedi a valosagot is, mintha ugy kezded hogy "Ugye, itt...".
Szerintem a legnagyobb baj egyebkent az, hogy a ceg brand-elni akarja magat, es a termekrol/vegcelrol beszel, amit a te munkad is segiteni fog. Es ami izgalmas. De ettol me'g a munka maga amit neked ehhez hozza kell tenned, az lehet hogy a domainig fel se lat, csak TLE-ket tutujgatsz egy huszadik szinten.
Masik tipikus dolog hogy olyan kerdesekkel bombazzak az illetot, ami azt sugallja, hogy ilyen jellegu kepesseg (nem tudas!) fog kelleni - aztan jon a pofara eses, hogy kozel sem, vagy legalabbis szerencse kerdese. Egyszeruen az adott csoport a cegen belul presztizsteruletnek gondolja magat es probalja magasabbra tenni a lecet, amit igy gondolnak elerni. -
Lortech
addikt
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Én másik oldalon el szoktam mondani jót is, rosszat is, jobban is, mint amennyire érdekli a jelentkezőt, nem csak arra keresem a választ, hogy nekünk megfelel-e a jelölt, hanem hogy ő minket keres-e. Fontosnak tartom az őszinteséget a legelejétől kezdve. Én is azon dolgozom nap mint nap, hogy őszintén azt tudjam mondani, hogy jó az, amit csinálunk.
Jelöltként ezer apróságból le lehet szűrni értékes információkat, csak kérdezni kell, jókat és sokat, nyilván ha ebben nem partner a másik fél és nem biztosít erre lehetőséget, csak arra összpontosít, hogy te megfelelsz-e nekik, akkor kuka.
Megírhatnám, hogy számomra mely szempontok fontosak és konkrétan miket járok körbe egy felvételinél, de ez mindenkinél más és más. Át kell gondolni, mik azok az értékek, témák, amik fontosak számunkra, mik azok a problémák vagy helyzetek, amiket szeretnénk elkerülni egy új helyen, mik azok a pozitívumok, amiket viszontlátnánk, és ezeket kell körüljárni.
Nyilván nincs 100%-os bizonyosság, erre van a próbaidő, de azért lehet csökkenteni a kockázatot egy tudatos hozzáállással, szemben azzal, hogy beleugrunk az ismeretlenbe 2 órányi ismerkedés után. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Ursache
üzenetére
Egyebkent valoban semmi kozuk, de ha az alkalmazas feltetelekent szabjak, akkor vagy elfogadod, vagy ott nem fogsz dolgozni.
Btw. ugyan csak egy helyen volt eddig nekem ilyen, de ott nem is volt harom korosnel tobb az interju. Amibol egy igazabol az elejen volt egy beszelgetes arrol, hogy egyaltalan a ber elvarasoknak es ajanlasoknak van-e kozos metszete. Azon kivul egy ora magyar szakmai beszelgetes eloben, meg szinten egy ora telefonon keresztul angolul. -
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Régen is nyilvántartották máshol, de az, hogy valakitől sosem kérték, és azt se tudja, hogy ez mi, érthetetlen.
-
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Lortech
üzenetére
Engem nagyon érdekelne ez a dolog, hogy hogyan tájékozódsz megfelelően arról, hogy milyen is lesz az adott cégnél. Mert nekem az a benyomásom, hogy a cégek sokkal többet állítanak magukról a valóságnál, és ezen felül az a legnagyobb baj, hogy sokszor tényleg hiszik valamiről, hogy csinálják, de valójában rosszul.
Szerintem iszonyatosan nehéz egy interjú alapján felmérni a céget, hiába kérdezel.
Nyilván bele lehet futni piros jelzésbe, ha felteszel egy csomó kérdést, de utána még sok minden kiderülhet. -
Ursache
senior tag
Hogy micsodákat kell nekem külön kérésre benyújtanom? Szerződéseket? Felmondásokat? Ami kell a munkahelyváltáshoz és hogy alkalmazottként alkalmazzanak törvényi szempontból azt megkapják, a többihez semmi közük, továbbá élek a gyanúperrel, hogy ez már a jóízlés határán túl van. (I summone bambano
)A background check-re ott van az általuk meghatározott próbaidő meg az általuk forszírozott 12 körös interjú.
-
vzozo
senior tag
Én se emlékszem, hogy kaptam vagy adtam volna le ilyesmit, igaz az utolsó munkahelyemről kb. egyből a reptérre vezetett az utam, és jöttem ki az új munkaadóhoz. TB jogviszony lekérdezés alapján végig be voltam jelentve.
Majd ha valamiért újra Magyaro-on dolgoznék, utánajárok.

-
bilimbalam
tag
Hát nem tudom, nekem eddigi pályafutásom (8év) során volt 2 db nagyon rövid (próbaidőn belül, illetve fél év után) történő távozásom, mert nagyon nagyon nem azt kaptam amit ígértek, vagy elviselhetetlenvolt a közeg. Ezeket már meg sem említettem később a CVm-ben (nyilván kihagytam a balul elsült helyeket, és a dátumozásnál kitoltam az előtte utána lévő munkáltatóim idejét). Soha nem volt ezzel baj..... Aki felvesz az azt nézi, hogy mivel foglalkoztam eddig érdemben, meg mihez értek jelenleg. A HR osztályon meg magasról lexarják szerintem ezt a részét, nekik teljesen mindegy.
Szerk: nyilván áttelefonálós csekkolás általában volt, de az annyi hogy felhívják azt a kollégát akit én adok meg ő meg gondolom úgysem húz le.
-
axioma
veterán
válasz
PazsitZ
üzenetére
Nekem masodik valtas utan is segitett a magyar kkv munkaltatom [azaz segitett volna, ha okos US backgroundcheck ugyintezo nem - nala - munkaidoben hivja a ceg hivatalos kozponti szamat, ahol max a portas veszi fel es nem tud senkit adni - vegul elfogadta a kozben bekert hivatalos igazolasnak a munkaugyi kozpont miatt tol-ig datumokat tartalmazo, pecsetes de magyar nyelvu kilepo papiromat].
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Google első találat: [link]
És elég nagy gond, hogy sosem adtál le ilyet, mert tőlem mindig, mindenhol kérték. -
GeeForGolf
junior tag
alapvetően sztem az igazság a kettő közt van félúton, egyrészt azért az IT-ban sztem nagyobb a fluktuáció, mint más területeken, ennek millió oka lehet, pl korai kiégés, véget ér a projekt és hirtelen leépítik a fél fejlesztőgárdát, máshol többet ajánlanak vagy érdekesebb a munka, és emiatt vált az ember, meg még rengeteg más is, ez csak néhány példa volt. tudtátok, h az átlagos dolgozó mindössze 2 év körüli időt tölt olyan cégeknél, mint az Uber, Dropbox, Tesla, Facebook? ezek pár évvel ezelőtti adatok.
ugyanakkor teljesen meg tudom érteni a cégeket is, akik mondjuk nem szeretnének alkalmazni olyasvkit, akinek 5 év alatt 10 munkahelye volt (fél év/mh) - de mondjuk 10 év alatt 5 munkahely (2 év/mh), legalábbis ebben a szakmában, nem éppen kirívó. vagy a HR szerint igen? nem tom, talán ha ők is fejlesztők lennének, másképp látnák ezt a kérdést

ettől függetlenül én is azon a véleményen vagyok, h nem szabad minden csip-csup szar miatt előkapni a felmondás kártyát. hazamész, iszol pár sört, elvered az asszonyt (csak viccelek, ne verd el), kifújod magad és másnap mehet tovább az élet. kb az összes melós a világon ezt csinálja, sajnos sokszor nyelni kell. persze van az a pont, amikor elég lesz, de azért át kell gondolni ezeket a dolgokat.
-
Lortech
addikt
Hogyha teszem azt nem egy-egy rövidebb, projekt alapú 'custom developmentre', hanem hosszútávú termékfejlesztésre interjúztatok, ahol nem az határozza meg egy-egy csapattag produktivitását, hogy mennyire tud programozni, hanem inkább az, hogy mennyire ismeri a komplex terméket, a domaint, a szervezetet, akár ügyfeleket, hogyne lenne már hendikep a korábbi évenkénti váltás.
Nekem nincs semmi problémám azzal, hogy valaki váltogat, de hülye lennék egy stabil hosszútávú fejlesztésnél bele invesztálni az időmet, mikor jó eséllyel nem térül meg és csak rontja a morált, ha onnan is feláll egy év után.
Általában ezek azok a jelöltek (az itt jelenlévők megelőlegezem, hogy kivételek!) egyébként, akik nem tájékozódnak a cégről, a termékről egy interjú előtt, interjún sem nagyon kérdeznek, csak annyit látni, hogy mennének valahonnan bárhova, mert megunták az előző helyet vagy elfogyott a levegő körülöttük. De nem elég érettek ahhoz, hogy tudják magukról, hogy mit szeretnének, és nem elég tudatosak ahhoz, hogy megbizonyosodjanak arról a felvételi eljárás során, hogy a nekik megfelelő helyre csatlakoznak-e. -
PazsitZ
addikt
Ez mondjuk számomra még mindig kissé ködös, hogy mi a keret, ami alapján ez működik? (íratlan szakmai profizmuson túl)
Bár sosem vesztem össze a korábbi munkáltatómmal, mégis nem tudom mennyire várható el minden esetben, hogy akit épp otthagytál, fair/őszinte legyen és ne húzzon le.Ugyanez kapcsolódik az exit interjúhoz is.
Megéri őszintén, de konstruktívan kifejteni az okokat?
Egyrészt mire eljutottál a felmondásig úgyis elmondtad már többször vezetői szinten is a problémákat és nem oldódott meg.
Másrészt lehet csak sértődöttség lesz a munkáltató felől.(Bár ez a téma lehet már inkább az álláskeresés-interjú topikba illik.)
-
Madwe
nagyúr
Eddig bárhova mentem volt background check, ahol szerződéseket, felmondásokat kellett adni kisatírova + felkeresték a hrt is. Azt hittem ez már itthon is így megy mindenhol… vagy sok helyen linkedin infoval megelégszenek? Az meglepne, tekintve ott ha akarom egyszerre lehetek a ctoja az amazonnak alphabetnek es netflixnek is, 1960 óta

Tapsi: ok, ilyen extrémitások nyilván gyanúsak

-
Drizzt
nagyúr
válasz
Vision
üzenetére
Tenyleg, mostani munkahelyemen volt eletemben eloszor. Konkretan korabbi munkaszerzodeseket kellett az erzekeny reszeket kisatirozva kuldeni, meg kellett mondani, hogy felhivhatjak-e a korabbi munkahelyeim HR osztalyat, stb. Amugy en ezt az egesz procedurat elegge kellemetlennek ereztem, foleg azert, mert persze ezt is outsource-olta a ceg valami kulso partnerenek.
-
válasz
Vision
üzenetére
És akkor ha volt 5 év alatt 3 munkahelyem én vagyok maga a megtestesült:
- naplopó
- bunkó
- hátráltató tényező
- az ember aki mindenkit utál
- az ember akit mindenki utál
- random deriváltjai ennekAnnyira semmitmondó ezek alapján elítélni valakit... de az persze nem gond, hogy a hr közel 40% esetben nem küld elutasítást sem. Magyarországon élünk nyilván rögtön általánosítani kell (no offense), senki számára nem elképzelhető, hogy elkezdtél dolgozni valahol és 6 / 10 hónapig próbálkozol majd végérvényesen feladod mert rájössz, hogy:
- nem neked való
- nem tudsz beilleszkedni mert COVID volt
- nem akarsz beilleszkedni
- nem tetszik a projekt amit cutting edge, legjobb és legmagasabb színvonalú magyar projektjének promóztak
- nem akarsz visszamenni ho-ból és forcolják, hogy mennyél
- csalódsz a munkáltatótdba mert hoz XY döntést ami alapján azt érzed, hogy nem vesznek emberszámbaEz csak pár gondolat szerintem mind valid. Munkahely váltás ilyen játék. Ez alapján ha elítélsz vagy elítélnek és megbélyegeznek hát szívük joga.
Szerk.: próbálkozni kell nem szabad feladni de mindig mindent úgy kell csinálni, hogy a nap végén tiszta legyen a lelkiismereted. Szerintem ez a "móka" ilyen, előbb vagy útóbb megtalálod amit keresel. Van az a szint kor és egszitencia amikor szerintem a saját magad véleménye / érzése fontosabb annál, minthogy valamit ráderőltessenek.

-
Madwe
nagyúr
válasz
Vision
üzenetére
A kirúgás nyilván problémát sejtet
de a felmondás nem feltétlen… én eddig rendre nyitott kapuink vannak gyere vissza amint tudsz búcsúkat kaptam s rendre meg is keresnek 1-2 évvel késöbb az előző helyeken. Ha jó munkaerő vagy akivel jó együtt dolgozni s normálisan váltok el, akkor nincs semmi probléma
azzal a mellékes előnnyel is jár hogy időközben váltó kollegáid új helyükön is csábítgatnak… szóval aki jó munkaerő s normális munkatárs annál ez nem kéne h gond legyen… -
válasz
bilimbalam
üzenetére
Tisztában vagyok vele és nem az első eset volt csak most nagyon felidegesített. De már múlt idő szerintem engedjük el. A vége úgyis az lesz, hogy saját vállalkozásba kezdek.
-
válasz
Vision
üzenetére
Nem mondtam hülyeséget.
Azt nem szoktam azért úgy gondolom. A problémám csak azzal van, hogy adott esetben így kezelünk egy szituációt nem pedig úgy, hogy:"Neked is igazad van, de ez egy olyan prbléma ami több jó megoldás is létezik, a jelen helyzetben kövessük a konvenciót ami a következő: ...".
És kész. Ne pedig görcsöljünk, és erősen hónaljszagúan próbáljuk a másik véleményét megmagyarázni, hogy nem jó. Ezzel van a bajom. A konszenzussal szemben sosem mentem és nem is tervezem, DE a hasonló kijelentéseket egy szint felett már gáznak értem. Ilyet egy szakmai vezető nem mondhat egyszerűen.
-
Nézd, te leírtál egyetlen dolgot, ami önmagában nem ok a felmondásra. Ha ezeken kívül van másik, és amúgy is utálod az egészet, akkor lépj. De ilyen szakmai pöcsméregetésekbe belemenni szerintem értelmetlen, 1000 oka lehet annak, hogy most nem neked adtak igazat. Ilyenkor fontos az önreflexió, próbáld meg az ő szemszögükből megvizsgálni a dolgot. Lehet, hogy tényleg hülyeséget mondtál?
-
Revolit
senior tag
Eleg lovaglos tema lett ebbol a "nem lett igazam pedig esszeru ervem volt" dologbol.
En nem tudom, ez engem soha nem erdekelt, ahogy mar irta valaki, nem az en cegem, nem is en vagyok felelos a projektert (PM-kent lehet mas lenne a szitu), en ezen biztos, hog egy percet nem fogok stresszelni vagy buslakodni. Max ha gyakori es zavar, bizony akkor felmondok. Van ezer masik hely.
Ez nem azt jelenti, hogy nem vetek fel otleteket, sot, altalaban megkerdeznek minket es orulnek minden otletnek. Lehet nekem volt mazlim, es ilyen suta fonokom meg nem volt, hogy az oregebb kutya baxik mentalitasa lett volna.
-
Azért nem lehet minden alkalommal felmondani, amikor az önérzeted sérül! Ez egy munkahely, benne van a pakliban, hogy szopóágra kerülsz időként. Arról szól a profizmus, hogy ezen túl tudsz lépni, csinálod tovább a melót. A felmondásokkal pedig óvatosan, mert van olyan ismerősöm, aki Budapesten már nem kap munkát, mert annyi helyről rúgták ki/mondott fel. Most vidékre menekült.
-
PazsitZ
addikt
Ez mind igaz, 1-1 esetre vonatkoztatva.
Mert azért 2 féle szemlélet van, kicsit mindkettőt szükséges elsajátítani, de egyiket sem végletesen.
Van az, hogy nem a tiéd, te csak bérszámos vagy, ha sz*rlapátolás, szarlapátolás, hó végén kifizetnek, oszt' csókolom.
A másik viszont: mivel csak az életed része (úgy-ahogy csak eltöltöd vele az életed 1/3-át), ideálisan ownership szemlélet, minimum cserkészszabály alkalmazása kellene hogy legyen ha dolgozol egy projekten. Ami nem teljesül, ha szakmai érveket lesöpörnek, pláne nem esik jól az elszenvedőjének. (btw. szerintem ezek okozzák sokaknál a kiégést, szakmától elfordulást, apátiába süllyedést, ami után majd csak az látszik rajtuk, low-level kódoloknak jók, pedig! lett volna bennük potenciál, ha nem "herélik ki" őket)
Na most a kettő közötti ideális balansz az egészséges szerintem.Erre jöhet rá az, hogy a szakmailag megalapozott döntéseidet, ownership szemléletből fakadó plusz ötleteidet folyamatosan lekaszálják/aláássák. (fent említettek: "így lesz mert én régebben vagyok itt", "hiába rosszabb, ezt kell használni, mert már költöttünk rá/belső szoftver", etc.. )
Azután meg jobb esetben félig--meddig még elégedetlenek is veled, mert nem látszik az impaktod eléggé.Na az ilyenek egy szint feletti előfordulása az amire azt mondom, szépen megöli a kis lelkedet, avagy eltol nagy apátiába. Egyik se jó.
Nyilván nem 1 eset után, de bizonyos ponton inkább érdemesebb felállni és megköszönni a részvételt.
-
válasz
bandus
üzenetére
Szerintem fogalmad sincs róla, hogy mi a helyzet és még mi van a háttérben. Mellesleg senki nem picsogott, hanem feltettem egy kérdést, megismétlem még1x:
"Ha egy szakmai vita végül úgy végződik, hogy nem cáfolnak meg de igazad sincs és hallgass a kollégára mert régóta a cégnél van... hogyan éreznétek magatok?
"
Mindenki úgy tesz ahogy akar... Én is majd valahogy.
-
Kobe
veterán
No, csak akad azert pelda hogy nem mindem ceg el a Hays besorolasok buvkoreben
a heten volt egy megkeresesem egy multitol, ipari teruleten tenykedo ceg, semmi extra,, erett multinak mondanam szokasos HR folyamatokkal, melo maga IT PM/elemzo vonal.
2 perc alstt kibukott h a pozira a bersavjuk _teteje_ a Hays _atlag_ 46%-a
De jo fej volt a HRes, amikor finoman jeleztem neki hogy ez igy nem targyalokepes mert az 5-6 evvel ezelotti kezdoberem volt ugyanilyen poziban 2x annyi mint naluk most a sav max, akkor beismerte hogy elegge benezhettek a kiirast -
Madwe
nagyúr
válasz
bandus
üzenetére
Ráadásul alkalmazottként… azon túl h az önbecslését igazságérzetét sérti ez az embernek semmi nem történik. Nem vagy cégtulaj, részvényes, semmi következménye nem lesz ha emiatt nem optimális amit csinál a cég… max késöbb extra meló esik ki belőle, de normál esetben az is megvár, túlórázni emiatt nem fogsz. Ha nem saját a termék nem szabad ennyire szíven viselni - de ez nem azt jelenti hogy egyébként ne kéne s lehetne legjobb tudásod szerint dolgozni. Egyszerűen csak vannak olyan dolgok amin túl kell lépni, nem a te dolgod, kész. Ezért én tuti nem mondanék fel

-
@tco@
aktív tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Ezért írtam hogy akkor, ha nincs különösebb oka
Ha nem élete munkahelyén van, pár hét alatt talál új pozit és amúgy is (remélhetőleg) van némi tartaléka, akkor talán ez az a löket, ami átlendíti a holtponton 
-
-
-
axioma
veterán
Ismeros szitu, en konkretan arra a keresre hogy (regi motoros) munkatars amugy akarja es hat megy ugy is csak minek, akkor elengedtem - csak amikor ilyenek utan jon vissza ertekelesben hogy nem mukodok szintemnek megfeleloen mert nekem (is) kene javaslatokkal eloallni, az kicsit megfoghatatlan. (Oda is kommenteltem, bar senki se nezi, hogy ugyanazt az eredmenyt latjuk, csak szerintem az ok hogy nem hagyjak...) Szerencsere mult ido.
-
válasz
skoda12
üzenetére
Megpróbáltak cáfolni, de nem sikerült bebizonyítani, hogy nincs igazam. A végén a durcizós válasz jött "ez a konvenció" amit utána szó nélkül elfogadtam. De az, hogy ezt felhasználják utána és ez alapján minősítenek később - majd megint csak a nagy cáfolás cunami végén bevágják a jolly joker-t, hogy a Kiss Pista régóta a projekten van fogadjam el... gyász.
-
skoda12
aktív tag
Ha nincs igazam, akkor azért megpróbálnak cáfolni. Alapvetően, ha el tudják magyarázni miért nincs igazam, akkor kellemetlenül érzem magam, hogy hülyeséget beszéltem és tanulok az esetből.
Ha nem tudnak belekötni a javaslatomba, de mégis vele szemben akarnak menni, akkor megpróbálom még egyszer másképp elmagyarázni, majd utána kérdésekkel rávezetni a problémákra a döntéshozót, de utána feladom. Volt régen több olyan eset, ahol azzal zárultak viták, hogy "én vagyok a team lead, ezért így lesz" vagy "ezt már eladtuk így a kliensnek". Ilyenkor elengedem és a háttérben röhögve nézem végig a projekt szenvedését. Fiatalon borzasztóan zavartak az ilyen esetek. Most már úgy vagyok vele, hogy nem az én pénzem, nem érdekel.
-
Ha egy szakmai vita végül úgy végződik, hogy nem cáfolnak meg de igazad sincs és hallgass a kollégára mert régóta a cégnél van... hogyan éreznétek magatok?

-
Kobe
veterán
válasz
VirsLee
üzenetére
Annyit tudok Technology departmenten belul VP szintu IT PM / elemzo pozi, kicsit vegyesfelvagott, de nem fejlesztoi tema.
Hays szerint belove kb 1.2 - 1.4 kozotti alapbert tippelnek, 1.5 korul ha pl a kocsit lehet "forintositani" naluk, nem tudom ez mennyire realis irany -
Területenként nagyon eltér, hogy mennyi a keret, úgyhogy náluk érdemes érdeklődni. Plusz nagyon széles és átfedő sávok vannak - ha vannak egyáltalán - és ezek is eltérhetnek területenként, ez tovább nehezíti az áttekinthetőséget. VP több plusz juttatást kap, pl. még jár neki céges autó.
-
Benmartin
senior tag
válasz
kexksz
üzenetére
Igen, azert LinkedIn-en lattam. Nagyon ugy akartak eladni ezt az Associate pozit, mintha nagyon senior lenne. Kozben azert lattam, hogy vannak boven VP-k.
Persze lehet, hogy szimplan nem teljesitettem olyan jol. PhD-m nincs, de a papir nem hiszem, hogy gond mert viszonylag jo sved egyetemrol van MSc-m. Azert latom azota is nagy erokkel keresnek C++-ra embereket.
Amugy nem leszolni akarom az MS-t vagy hogy a PhD-sok mennyire jok vagy sem, mert az interju soran azert latszott, hogy szakmailag ott vannak. Tobbek kozott ezert is akartam valtani, hogy szakmailag erosebb kozegbe keruljek.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4254,100% Akksi
- Apple MacBook Pro 16 (2021) 16GB / 1TB használt, szép állapot 90% akku - 136 ciklus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 196 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
2018 maxok vs 2021 devops hays szerint:

Ha el tudjak venni, az lehet nem az o hibajuk
a heten volt egy megkeresesem egy multitol, ipari teruleten tenykedo ceg, semmi extra,, erett multinak mondanam szokasos HR folyamatokkal, melo maga IT PM/elemzo vonal.