- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz Sempronius89 #27876 üzenetére
Nem tudom kinek hiszed magad, hogy 0 ismeretseggel ilyen goret jatszol ezzel a seggbol elorantos hangnemmel (kb eletemben ezen kivul nem volt hozzad intezett hozzaszolasom, meg az sem remlik hogy a druszad lennek / pertut ittunk volna barmikor), szoval ha erdemi beszelgetest szeretnel folytatni es a kormom alatt ragadt piszoknal tobb tiszteletet visszakapni, akkor javaslom csavarj kettot a stilusodon...
En mostanaban kapott 4 kapott offer alapjan lottem be ezeket a szinteket, nemet teruletre gyartocegekhez, foleg SAP SCM teruletre senior implementacios konzulenseknek ilyen 83 - 91K eur csomagot dobalnak.....ebbol kifolyolag a gyarkapun belul mindenkihez hozzavagnak evi 85K Eurt tovabbra is kicsit erosnek tartom...
-
törölt tag
válasz Sempronius89 #27876 üzenetére
Németo-ban az átlag mérnök bér 3.2K EUR hó.
Az a technikus bér nem tudom hogy jön ki, de annyit még az orvosok sem kapnak. -
Kobe
veterán
válasz Sempronius89 #27873 üzenetére
Az autot eddig azert nem gyartottak idore, mert emberhiany van (ez volt a fama)
Most azert nem gyartjak le idore, mert
Emberhiany van
14x annyiba kerul a villany (szalag uzemeltetese ugye)
10x annyiba a gaz
Kiesett nemi acelipari kapacitas
Felvezetokkel sincs meg minden rendben
Stb stb stbPs: mutass mar egy orszagot ahol gepipari autogyartosoron melos kap 80K EUR-t
Csak mert ezek nemetorszagban is a senior ITSCM fejleszto / tanacsado szintje berezesben, nem a csavarhuzogatoe
Ertem en hogy berspiral van meg minden de azert olyan legbolkapott szamokkal se dobalozzunk hogy audi / wv stb konszernnel ahol egyebkent tobbszazas nagysagrendu leepitesekbe kezdtek nemreg, meg a portas is br 2Met kap.... -
félisten
-
bilimbalam
tag
válasz Sempronius89 #27532 üzenetére
Ezt az automatizálás dolgot már vagy egy évtizede hallom, aztán valahogy mégsem tűntek el a könyvelők, meg az ilyen-olyan analystok (excel tologatók), AP/AR/GL "szakemberek". Sőt, főleg HR területen pl rohamosan nő a nagyon durván jól fizető tényleg bullshit zero effort pozicio..
Pont ezek miatt is gondolkodom, hogy egyszer ki kéne próbálnom magam ilyen területen, mert valahogy úgy tűnik, mintha sokkal könnyebben lehetne érvényesülni, mint műszaki pályán. Ugye amikor én még elkezdtem az ipart, akkor az SSC-ket mindneki zsákutcának tartotta. Aztán persze lehet, hogy csak a szomszéd fűje mindig zöldebb effektust érzékelem.
-
őstag
válasz Sempronius89 #26236 üzenetére
Köszi,
Nálunk ez kicsit másképp megy, de már az első évemben jeleztem, hogy szeretnék kifelé orientálódni. Nagyjából 2 év kellett neki, mire megágyaztam és az első lehetőség felbukkant, amit meg tudtam ragadni. -
veterán
válasz Sempronius89 #25983 üzenetére
Nem mondom, hogy az évente váltogatás jó. Azt mondom, hogy ez egy jelenség, amiről számtalan cikk született már. És ez egy globális trend.
-
törölt tag
válasz Sempronius89 #25938 üzenetére
Ez a leteszem a nevjegyem az alap, kb mindenhol fejlesztettem, ujraterveztem, dokumentaltam valami maradandot. Ha rugalmas a szervezet, megvan a support es nincsenek gatlo tenyezok, akkor egy ev alatt durva impactje lehet az embernek.
Egon: Szerintem manapsag mar sokkal gyakoribb, hogy az elso naptol erteket teremt az ember. Eddig ahol voltam elvaras volt, hogy az elso napon mar nyitod a PR-t valami apro bugfixre es ha minden jo, megy ki productionbe. Nyilvan kell ido mire mindent atlat az ember, de ez nem jelenti azt, hogy addig nem termel erteket. En sok mindent megtehetek, de volt munkahelyemen pl. a CIO meg a CISO oneletrajzaban is volt job hopping blokk egyre magasabb felossegi korokkel, pedig Fortune500 vallalatrol beszelunk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sempronius89 #25938 üzenetére
Ilyen "maradandót" mindenki alkot munka közben.
Most ha visszagondolok mindenhol "otthagytam a névjegyem", nincs ebben semmi extra. Ezért fizetnek.
Egy teljes business unit alapjait raktam le mostani helyemen, csomó tech megoldást én hoztam be az egész rendszerbe, kollégák azt sem tudják eszik-e vagy isszák ezeket. Épp készülök felmondani idén, szép lesz.... Na mindegy, majd a diverz és inkluziv gyakornokok tovább viszik[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Sempronius89 #25923 üzenetére
Egyedi dealek mindig lehetnek. Egye erről a többi melós úgysem értesül, hiszen ha van eszed, akkor nem kötöd a többiek orrára.
-
Jhonny06
veterán
"Szerintem sajnos ha egy új belépő betenne magasabbat a feltételeibe akkor kiröhögnék."
Ez csak attól függ, hogy épp milyen pozícióban vagy. Ha nagyon keres embert a cég, akkor simán lehetnek ilyen feltételeid, nem azon az 1 havi fizun fog múlni, hogy felvesznek-e. Ha nincs tárgyalási alapod, akkor meg nem fogod megkapni. -
skristof
tag
nem kell focistanak lenni, a korabban emlitett EPAM is ad/adott alairasi bonuszt, vagy epp a Hortonworks-nel is volt (Clouderat nem tudom)
-
veterán
válasz Sempronius89 #25840 üzenetére
Ha nincs benne állami pénz, akkor nincs ezzel semmi gond. A foci is egy sóbiznisz, ha az ember kitermel ennyit, akkor miért ne? Ugyanez igaz minden színészre, sportolóra.
A kapcsolati tőke építése is egyfajta tehetség. De jah, van ebben valami.
#25792harylmu
Mennyi lenne a teteje remote melósként szerinted?[ Szerkesztve ]
-
Kukipapa_rr
tag
válasz Sempronius89 #25840 üzenetére
Közpénzből finanszírozzák?
-
dugo_
veterán
válasz Sempronius89 #25831 üzenetére
Találgatás helyett egyébként ott a hely neve, 4-6ezres főfogásokkal az étlapon...
Aki el tudott helyezkedni a vendéglátóiparon kívül, azután, hogy 2020 tavaszán pikk-pakk lapátra tették, amint jött egy kis nehezebb időszak, az nem csoda, hogy nem vágyik vissza oda.
-
veterán
válasz Sempronius89 #25620 üzenetére
Klasszikus emberi gyarlóság, hogy mindig csak felfele nézünk, lefele soha. Bezoshoz képest például ő egy koldusszegény mókus, nem csoda, hogy nem tartja magát gazdagnak.
-
nagyúr
válasz Sempronius89 #25195 üzenetére
Nálam is beesett a hetekben LinkedIn-en, hogy sysadmint keresnek, ha érdekel az ajánlat, keressem őt telefonon. Profilomon látható, hogy jelenleg két IT KKV-nél MD, előtte sok évre visszamenőleg CIO, head ot IT pozíciók.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
addikt
válasz Sempronius89 #25195 üzenetére
Citi, vagy valami hasonlóan nevetséges emberekből álló cég lehet.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
veterán
válasz Sempronius89 #25089 üzenetére
Én értem, hogy mire akarsz kilyukadni, és nagyjából egyet is értek veled. A külföldön dolgozó ismerőseim 90%-a nem financiális okok miatt ment ki, sokkal inkább szakmai, párkapcsolati, identitásbeli, stb. motiváció miatt. Szóval bandus, hiába matekozol itt, látszik, hogy nincs meg igazán benned a belső drive a relokációra. Ha csak a pénzügyi oldalát nézed, akkor nem fog kijönni a matek (szerintem).
-
bandus
veterán
válasz Sempronius89 #25089 üzenetére
en is orulnek ha ez ennyire egyertelmu dontes lenne, de sajna nem az. 3 pontban akartam faragni az ajanlaton, egyik pontban sem rugalmasak. 1000 eur-nyi relokacios tamogatsert nem feltetlenul hagynek itthon 15 ezer euronyi bonuszt peldaul. Eddig eleg pozitiv voltam, de ez a rugalmatlansag nekem peldaul elveszi a kedvem. Ahhoz regota vagyok mar a mokskerekben, hogy a “gyorsan emelkedo fizetes” eleg legyen
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Jhonny06
veterán
válasz Sempronius89 #25085 üzenetére
És azt is elolvastad, hogy eddig miért nem ment ki? Ilyen itthoni package mellett egyáltalán nem egyértelmű, hogy megéri-e.
-
félisten
válasz Sempronius89 #25085 üzenetére
Eddig hatarozottan otthon maradt, mi ezzel a baj?
while (!sleep) sheep++;
-
Shin Chen
tag
válasz Sempronius89 #24485 üzenetére
Ez nem csak a kisgyerekekre vonatkozik
#24468Tapsi
Btw. nem társasház kategória, hanem ipari környezet, csarnok/üzemépítés.
Ott vannak ilyen mennyiségek."A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
Pfiucska
aktív tag
válasz Sempronius89 #24421 üzenetére
Pl iparagtol fuggetlenul a berkoltsegek
iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
mrhero
tag
válasz Sempronius89 #24419 üzenetére
Ok, így világos hogy értetted. Az én olvasatomban pl a gyártás pnl-je nem hozzátok (kontrolling) tartozik, ha felelősségről van szó, hanem a site managerhez vagy production/operations managerhez, head of-hoz vagy directorhoz (cége válogatja). pnl impact alatt én a direkt impact-et értettem, ahogy szerintem bandus is.
Ergó, ha valaki 10M EUR értékben rendel alkatrészt évente a gyártáshoz az nem azt jelenti, hogy neki order creation poziban 10M a pnl hatása. Uganyúgy nem is a finance a közvetlen felelős, csak a szálak ott futnak össze. Szerintem pnl impact (direkt) annál van, aki az éves tervet meghatározta és a managementnél felel érte, havi szinten követi a terv/tény adatokat a pénzüggyel karöltve persze. De ettől nem a pénzügynél van a pnl impact felelősség, hanem az adott operációs vezetőnél. -
mrhero
tag
válasz Sempronius89 #24415 üzenetére
Igen, lehet finance, sales, marketing, supply chain planning, procurement, logisztika, reporting, after-sales service stb.. tényleg le van szűkítve.
Ha neked ok ha ugyanazt a fizetést kapod egy 200k EUR és 20M EUR pnl hatással bíró pozira, akkor tényleg nem szükséges értelmezned a kérdést.
-
Sztenly
tag
válasz Sempronius89 #24368 üzenetére
Ismerem a céget ismerősöktől.
A valódi kontrolling lead = team leader és a lead analyst az más tészta. Utóbbinál van ez a bérezés és kb 3+ év tapasztalattal. Előbbi meg br1 felett valahol és ugye más felelősségi kör.A fenti állítást meg tudom erősíteni a junior managerek nem voltak agyonfizetve.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Sempronius89 #24271 üzenetére
És ezeket az üzeneteket hogy látod? 8-kor már rég nincs bekapcsolva a céges gépem, másnap reggel látom csak őket. Ha csak nem olyan poziban vagy, hogy kritikus a rendelkezésre állás, akkor ne nézegesd az üzeneteket, mobilon sem.
-
Madwe
nagyúr
Félreértettél akkor. A 9:30as SU tök alap hogy bele kell férjen. Ahogy a 8:00 is, hisz HOról van szó (bár SU elött nekem jobb ha van legalább fél de inkább 1 órám rendesen felvenni a ritmust + összeszedni a mondandómat arra gép elött így 9 elött húznám a számat)
ahogy az is tök alap hogy emberekkel kommunikacio munkaidoben tortenik, ahogy az is ha koordinalt a melo akkor ossze kell egyezni veluk, de ezt irtam is. Rugalmasan s hatekonyan ezt meg lehet oldani hogy mindenkinek jo legyen…
Hozzaallas kerdese, de sokkal hatekonyabb az, ha hagyjuk az embereket ezt osszeegyeztetni mintsem ha fentrol meghatarozott keretekbe akarjuk oket kenyszeriteni…[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én a törzsidő végén lecsukom a laptopot.
De én az első perctől kezdve idomítottam a munkatársaimat, hogy a useless meetingekkel szerdán és csütörtökön lehet zaklatni.
(mivel a kötelező hülyeségek alapból erre a napra vannak szervezve)
Minden egyéb időben be vannak téve blockerek, emailt lehet írni, amire reggel és munkaidő végén válaszolok.
A team leaderem nagyon elégedett velem, hogy milyen jól szervezett vagyok."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
(Disclaimer: sok eve vezetek 100% remote tech szervezetet.)
Ezekre a problemakra ceges szinten vagy reszlegszinten kell megoldast talalni, igazabol kultura kerdese.
Jonehany cegnel az a megoldas, hogy munkaido utan nincs uzenetkuldes. En inkabb abba az iranyba tolom a ceges kulturat, hogy barki barmikor rairhat a masikra, kuldhet emailt, stb., viszont senkitol nem lehet elvarni, hogy valaszoljon ra.
while (!sleep) sheep++;
-
vans?
őstag
válasz Sempronius89 #24207 üzenetére
En kulfoldon dolgozom (nem IT), es nemzetkozi projekteken, legkulonfelebb beszallitokkal, elkepeszto, hogy nemely KAM pl., akik hozzank hasonlo nagyobb cegeket kezelnek, milyen szinten all angolbol. Igy is megvannak, persze azert sokat dob a kapcsolaton, ha megvan a kozos nyelv. Azt is csak megerositeni tudom, hogy nemet multinal kell a nemet, a magyar leanyvallalatnal dolgoztam, minden menedzser kb. a regi vilagbol jott, csak nemetul tudtak (azota persze tanult mindenki angolt is), meg itt kint is nagyon ertekelik a nemetek, hogy tudok nemetul.
hábm bábm
-
Pfiucska
aktív tag
válasz Sempronius89 #24207 üzenetére
Egyelore nem egy akkora cegnel vagyok kontroller ahol rohangalni kene a projektekert + egyedul vagyok kontroller + a gazdasagi vezeto pozi azert meg messze van (22 vagyok).
Az angolom fejlodik de egyelore olyan helyeken dolgoztam ahol nem kellett hasznalni, igy nyilvanvaloan nem hibatlan. Ettol fuggetlenul azt gondolom, hogy ha barmikor bekerulnek egy olyan kozegbe ahol muszaj lenne angolul kommunikalni, megallnam a helyemet.
-
félisten
válasz Sempronius89 #24133 üzenetére
"Ha pedig a kiszámolón vagyunk akkor garantáltan jön egy majom aki ezekkel a "hülyékkel" szemben annyira spórol, hogy az ivást is napon kiégetett vályogcsészébe gyűjtött esővízből oldja meg.."
Egy órája olvastam, de még mindig ezen röhögök."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
törölt tag
válasz Sempronius89 #24137 üzenetére
Azért a 600-600 kicsit meredek, az egy dolog hogy most meglehet akár mindkét részről (elég ritka szerintem), plusz bármikor lehet baleset, leépités stb...)
400 az rohdt sok, már a 200 is.... 400-as törlesztő plusz egyebek mellett nézheti ka tescoban melyik a legolcsóbb sajt...
Basszus, komolyan, hány huszon-harmincas nő vagy akár férfi keres nettó 600-at, főleg aki nem programozó/vezető. hagyjuk...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Sempronius89 #24137 üzenetére
Mi van, ha beüt egy betegség, egy baleset, egy halál, szerencsétlenség, akármi? Mondom ezt úgy, hogy egyáltalán nem vagyok hitelellenes, de csak munkajövedelemre alapozni a törlesztést nagyon kockázatos. Én biztosan csak akkora törlesztőt vállalnék be, amekkorát 1 ember is ki tud fizetni, plusz befektetések, megtakarítás, satöbbi.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Sempronius89 #24133 üzenetére
Hát nem tudom te hogy vagy vele, de én több olyat ismerek aki ész nélkül hitelből vett autót, úgy hogy még gumizni sincs pénze, mint olyat aki nagyot szakított egy ingatlan eladáson és annak a profitjából vett új autót Nem állítom hogy nincs ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Sempronius89 #23856 üzenetére
A bootcampen a többségnek vannak ilyen problémái, csak te vagy helikopter.
-
törölt tag
válasz Sempronius89 #23843 üzenetére
Ne vedd tamadasnak, de szerintem te meg nem voltal ilyen bootcamp kozeleben. Amikor en vettem reszt hasonlon akkor lattam a tobbieken, hogy iszonyatosan stresszes volt nekik a rosszul strukturalt tanterv, kemeny kovetelmenyek, valtozo hozzaallasu mentorok es intenziv tempo miatt. Szerintem az ember extrem esetek kivetelevel nincs ilyen szintu stressznek kiteve a munkahelyen.
-
Jhonny06
veterán
válasz Sempronius89 #23845 üzenetére
Nem tudom ki vitatkozott ezzel a kijelentéseddel, de vagy boltvezetőt, vagy medior fejlesztőt nem látott még, az biztos Sok esetben egy senior fejlesztőn sincs különösebben nagy felelősség, pláne nagyobb cégeknél, ahol nem te vagy az egyetlen. Még egy senior kategóriát is egy boltvezető alá sorolnék.
-
VirsLee
őstag
válasz Sempronius89 #23845 üzenetére
Ebben egyetértek veled, azzal a kiegészítéssel, hogy a nyomás miatt nem való neki, nem pedig a felelősség
-
VirsLee
őstag
válasz Sempronius89 #23843 üzenetére
No offens, de az igazi felelősséggel járó meló az orvos, pilóta, tűzoltó, stb. nem az informatikus. Az informatikus munkakörök 99%-a felelősségben sehol nincs ezekhez képest. Talán inkább a nyomásra gondoltál, hogy az lehet nagy - ami így is van sok esetben - de az informatikusok nagy része nem találkozik igazi felelősséggel. Tudod, az orvos nem hagyhat 3 bug-ot a műtét során, mert az nem lesz sikeres. Amikor ég a házad a tűzoltó nem tudja csúsztatni a release-t 2 héttel, mert addigra már a szomszéd háza is leég. A pilóta pedig nem szűkítheti a scope-ot, hogy jó lesz úgy is, ha fele utast élve leviszi a géppel.
Nyilván kissé sarkított példák, de remélem érted mire gondolok.
-
nagyúr
válasz Sempronius89 #23554 üzenetére
Itt vagyok - leszámítva a 3-as pontot, nálunk nincs iroda.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
DanielLong
senior tag
+1
Remélem szegény KKV tulaj alias munkáltató inem olvassa a fórumot -
Sztenly
tag
Teljesen egyetértek. Elég jó deal.
Pláne ha jól értem szóban van megegyezés tehát ha a munkáltató nem teljesít akkor sem köt senkit semmi.
Az 5pontból kiindulva pedig a 20% emelés elég fasza sztem. -
Pfiucska
aktív tag
válasz Sempronius89 #23450 üzenetére
Az, hogy mit vegeztek azt hagyjuk, barkit at lehet rugdosni a szamvitel vizsgakon anelkul h ertene hozza.
Mi az a MEC?
[ Szerkesztve ]
-
Pfiucska
aktív tag
válasz Sempronius89 #23440 üzenetére
Dolgoztam konyvelokent, most meg tobbek kozt ellenorzok konyveloket (controllerkent)
Sajnos nem mindig olyan egyertelmu h a konyveles egy faek egyszeru munka es mindenki megtudja csinalni. A munka nagyresze az adatrogzites az tenyleg egyszeru dolog. De(!) az adobevallasok, a torvenyek ertelmezese a kiskapukhoz, a beszamolo es tarsai nem ilyen egyszeruek. Ezek sem agysebeszet szintu munka de az eddigi meritesem alapjan (20> konyvelo) az emberek nagyreszenek ezek mar nem annyira mennek..
-
Jhonny06
veterán
válasz Sempronius89 #23444 üzenetére
Meg hát ez tipikusan olyan meló, hogy minták mentén megy az egész, szóval az automatizálás előbb-utóbb be fogja szántani.
-
Sztenly
tag
válasz Sempronius89 #23444 üzenetére
Ez a hsz made my day.
-
bilimbalam
tag
A könyvelő pozíció (nem okj-s marika) nem értelmes? Ok, látom hozod megint a színvonalad.
-
Resike
tag
Nemhogy bruttó hanem akár nettó 1 milliót keresnek, mert ők is azok közé tartoznak akik ki tudják használni a katát 100%-ban.
[ Szerkesztve ]
-
Resike
tag
válasz Sempronius89 #22599 üzenetére
Elég sokan, úgy hogy más szakmába dolgoznak pl.
-
@tco@
aktív tag
válasz Sempronius89 #22582 üzenetére
Itt most arrol volt szo h onhibajan kivul, innen indultunk, en csak a velemenyemet irtam le. De ha szar napod van es szemelyeskedni kezdesz, akkor vitazzon az ujjaiddal a korfuresz
-
@tco@
aktív tag
válasz Sempronius89 #22578 üzenetére
Te kevered a dolgokat, én nem azt mondtam, hogy ilyen esetben duzzogva, teátrálisan kell távozni. Amikor már annyira rossz valakinek a megítélése önhibáján kivül, akkor a saját nyugalma érdekében nem árt lelépni. Értem én hogy jellemhibának tartod, meg hülyeségnek, de miért lenne az, ha tényleg egy szar helyzetből felnőttként, higgadtan lép le az ember? Ha valaki tökéletesen ki tudja zárni ezt és érdemben nem akadályozzák a munkájában sem, akkor persze szarni bele. De a kérdező feldobta a kérdést, ezért feltételezem hogy őt zavarja. Ha nem zavarná akkor nem kommentelt volna ide, nem beszélnénk most erről, vagyis körbeértünk, nem tudja kizárni.
-
kexksz
addikt
válasz Sempronius89 #22578 üzenetére
Mi az, hogy valid/invalid velemeny?
-
veterán
válasz Sempronius89 #22311 üzenetére
Amikor megkapod a NAV-tól az értesítő levelet a jogkövetési vizsgálatról, akkor gyorsan összemegy ám az arc! Én kaptam már, szóval csak óvatosan!
-
VirsLee
őstag
válasz Sempronius89 #22191 üzenetére
Közgáz diplomával nem szokás 3 év után 1m nettót keresni. Ha egy közgazdász 3 évvel a bsc után 1m bruttót keres, akkor elég nagy király a szakmában. De ha tudsz ellenpéldát, akkor írd meg, mert még a hays 2021 szerint se keres 1m bruttót egy közgazdász, kb. sehol.
-
félisten
válasz Sempronius89 #22162 üzenetére
> Az urban legend szerint a Netflix felületén például 13 féle van, de olyan nincs hogy "man"
Ez nem urban legend, tenyleg nincs ilyen. Male viszont tuti van.
while (!sleep) sheep++;
-
Marky18
aktív tag
válasz Sempronius89 #22130 üzenetére
Lehet menni nemet multihoz is, ahol nincs D&I, de cserebe se wellbeing es meg egy idiota alsobbrendu kelet-europainak is neznek.
Nekunk kulturalisan uj dolog a D&I, de ahogy fentebb irtak ki kell hasznalni. Olcso, de jo munkaero vagyunk, a vilag egyik legritkabb nyelvet beszeljuk, ezert nyugodtan lehet erre hivatkozni a kommunikacios elcsuszasoknal. A kulturalis hatterunket pusztan nyelvtudassal nem lehet levetkozni. -
vzozo
senior tag
válasz Sempronius89 #22119 üzenetére
Mindkettőtöknek: ez most valami új dolog. Két éve ő a főnököm, de ilyen szintű mikromenedzselést sose tapasztaltam. Sőt, gyakorlatilag fullra szabad kezet adott mindenben, előmenetel, fizuemelés, bónusz mindig rendben megvolt, nem nagyon tudott rosszat mondani, és emiatt még durvább a kontraszt.
Már eddig is észrevettem rajta, hogy miután elolvasott egy-egy könyvet, vagy részt vett valami tréningen, előszeretettel nyomta azokat a témákat a soron következő team mítingeken, de hát ha ez volt a flepje, ház nekem belefért. Gondolom most épp valami kommunikációs tréningen volt, ahol elmondták neki, hogy a "but" az bizonyos kontextusban nulláz mindent, ami a környezetében szerepel, és illik mással helyettesíteni. Ugyanakkor ez szvsz olyan szintű fimonkodás, hogy arra szavakat is nehéz találni...
Vagy csak valaki megadta rám a kilövési engedélyt, ki tudja milyen okból.
--
Ami miatt még felvetettem: érdekel, hogy ez mennyire "amcsi" céges kultúra függő. Ugyanis ponthogy USA lett volna a következő karrierugrás, de itt nem akarok egy nagyon szűk mintavételből ítélni. A jövő héten elkezdek puhatolódzni az amcsi team lead kollégáknál, hogy náluk mennyire van most nyomva ez az egész PC-skedés.
-
OPiiPO
veterán
válasz Sempronius89 #22110 üzenetére
az egyik legjobb brit ERP pénzügyi konzulens munkatársam eredetileg Oxfordban végzett angol irodalmat tanult - az oktatásokat mindig ő tartotta annyira jól érthetően fogalmazott angolul
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
veterán
válasz Sempronius89 #22107 üzenetére
A multis pozíciók nagy része olyan, hogy legyen egy diplomád, aztán úgyis a tapasztalat számít. Ha már 5 éve könyvelő vagy, akkor senkit sem fog érdekelni, hogy énektanár a végzettséged. Ez nyilván azoknál a szakmáknál nem játszik, ahol speciális végzettség kell, mondjuk építészmérnök, vagy gépész tervező. De egy kontroller például bárkiből lehet, aki tanult gazdasági dolgokat.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Sempronius89 #22100 üzenetére
Most nagyon rosszindulatú leszek, de biztos vagyok benne, hogy a legjobban fizetett műszaki managerek el tudnak olvasni egy tanulmányi szerződést, ki tudják belőle bogarászni, hogy mit kell fizetni pontosan, és hogy miként éri meg a váltás / hogy térül meg.
A fizetésüket pedig elsősroban ezekért a "rátermettségi" skillekért kapják, és ugyanilyen sikeresek lennének (nyilván az adott szakmához mérten) bármiben, amiben tudják ezt a szintet, amit beszerzésben. -
bilimbalam
tag
válasz Sempronius89 #22100 üzenetére
Egy beszerző amúgy mit csinál? Hogy néz ki egy napja?
Tényleg nem tudom, ezért kérdezem. Hivogatja a beszállítókat és alkudozik?
Nem lehet a dolgokat megoldani egy sima webes keretrendszeren ahol rákeresel ami kell és rányomsz hogy BUY?Amúgy nekem a műszaki manager ismerőseimből lettek a legnagyobb életművészek, anno engem lebeszélt róla mindenki....... Azt már tudom hogy nem feltétlen kell hinni olyanoknak akiknek semi rálátásuk.
[ Szerkesztve ]
-
Lien
aktív tag
válasz Sempronius89 #21981 üzenetére
Igen a harom betus “magyar” multirol beszelunk. Igen, teljesen at vagyok, amikor a frissdiplomas programnal tobbek fizeteset nem emelik a beigert “impozans” emelesekkel, de sebaj, mar vannak erosen kiszemeltek jobb lehetosegekkel, mint ez es a HR is hiv, ugyhogy a valtassal nem lesz gond. ^^
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Sempronius89 #21830 üzenetére
már meg ne bántódj, de neked nagyon komoly problémáid vannak az értő olvasással.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Sempronius89 #21824 üzenetére
a 21820-ban inkább bilimbalam válaszolt meg mindent, és ha jól értem, inkább velem ért egyet, mint veled. de van még itt pár hsz, ami szintén nem a te elméletedet támogatja, pl
[ Szerkesztve ]
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Sempronius89 #21817 üzenetére
a Udemy cert-eket bárki is komolyan veszi? félreértés ne essék, én hasznosnak tartom a Udemy-t (illetve bizonyos kurzusokat, mert azért ott is akad használhatatlan szemét bőven), de még sosem hallottam senkitől, h bármit is számítana egy cert, amit pusztán azzal meg lehet szerezni, h megnyomod a play gombot és végigjtászod a kurzust - miközben semmiféle ellenőrzés nincs afelett, h te vajon végig is nézted-e, meg is értetted-e az ott látottakat.
-
MODERÁTOR
válasz Sempronius89 #21682 üzenetére
"Azt viszont kimerem jelenteni, hogy egy juniornak és egy új cégnél kezdő mediornak egész biztosan hatékonyabb betanulás szempontjából, hogy kezdetben bent van. Viszont hiába van bent ha seniorok és a régi motoros mediorok akitől tanulhatnának és közvetve is elleshetnének dolgokat közben HO-ban vannak."
Munkaköri leírásomban ez nem szerepel, hogy ilyennel is kell foglalkoznom, nem tartom a saját problémámnak.
"Nekem ez dupla költség lenne. Otthon a dolgozószobát már megcsináltuk, az irodát berendeztem, ennek nyilván volt egy magas fix költsége. Ha viszont részben be kell járnom, akkor e mellé jön a bejárással járó időveszteség + pénzügyi teher (autó plusz amortizáció, üzemanyag, vagy BKV bérlet feleslegesen)."
Februárban irodáztam egy hetet. Ment a marketing szöveg, hogy milyen jó lesz nekem az irodai szék. Jobban fájt a hátam 3. nap után mint itthon egy év alatt."Mert felerősíti az open office hátrányait. Valaki bent, valaki otthon/máshol. Minden megbeszéléshez egyik iroda sem rendelkezik elég tárgyalóval. Kvázi egy call-centerré alakul az iroda."
Én örültem ennek első körben mert nem kellet szenvedni a tárgyalókkal. Az egy dolog, hogy nem adják át időben, az másik, hogy a technika meg használhatatlan. Súlyos 10 percek mentek el konfigolással. Ja nincs nálam a machez a hdmi kábel újabb 10p .
"Elképesztő, sorra jelentik be a nagy cégek a "visszatérést". A dolgozók nagy része kézzel-lábbal ellenzi, köztük középvezetők is. Nem volt elég több mint egy év bizonyítani, hogy hatékonyabb? Komolyan azt várják, hogy boldogan fog mindenki napi 2x 0,5-2 órákat dugóban ülni, bkv-n dekkolni, hogy ugyanazt csinálják amit eddig is otthonról, hatékonyabban, csak az irodai asztalnál? Eddig tartott a nagy covid digitális átállás. Nagyon szomorú."
Elkezdtem gondolkodni a váltáson pont emiatt. Szabadidő > minden."Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
bilimbalam
tag
válasz Sempronius89 #21685 üzenetére
Szerintem az a legszörnyűbb, mikor elmész kajálni, hogy egyben pihenj is kicsit szellemileg, és mások még ilyenkor is csak a munkáról tudnak beszélni, mert amúgy üres az életük. (Nem kell hogy yololife-ot tolják, de akinek a munka az egyetlen téma, annak általában végtelenül megkeseredett aurája van)
-
veterán
Viszont hiába van bent ha seniorok és a régi motoros mediorok akitől tanulhatnának és közvetve is elleshetnének dolgokat közben HO-ban vannak.
Szerintem ezt tökéletesen lehet remote is csinálni. Még azt sem mondanám, hogy kevésbé hatékony, hiszen a mentoring dedikáltan tud működni, és nem rángatnak el percenként valami hülyeséggel az irodában. -
HoTDoG
tag
Teljesen igazad van.
-
Bóbitatáncol
újonc
válasz Sempronius89 #21586 üzenetére
vagy benne vagy a hayes sáv felett. És van egy cégünk aki seniornak többet fizetne mint itt a lead teteje
-
félisten
válasz Sempronius89 #21499 üzenetére
Az a baj, h ti azt gondoljátok, h egy nemzetközi nagybank esetében számít a konkrét itthoni fizetés. Nem számít.
while (!sleep) sheep++;
-
Sztenly
tag
válasz Sempronius89 #21481 üzenetére
Szerintem a tipikus dichotóm megközelítés érvényesül és sokan elbeszélnek egymás mellett. Egyszerű közgazd. megközelítéssel nekem tökéletes, ha mindenki konzekvensen megy a feje után és haszonmaximalizál. Ezzel lehet valójában mit kezdeni.
Azzal, hogy phd hallgatók (képzést megszakítva főleg) multihoz mennek meg bootcamp-be és más pályára ott nehezebb.
Pár felvetés:
-Ma nem ugyanolyan színvonalú egy phd képzés mint 20 éve (más képzési szintről is elmondható)
-Nem csak phd-sek drive-olják a K+F -et valamint a szerteágazó tárgykörök miatt sem mondanám h mindegyik társadalmilag hasznos. (Történelem doktor vs részecskefizika)
-A hallgatók egy része a munkakerülés eszközeként használja és státus vagy egzisztencia teremtésére (tök oké, no problem)
-A szakosodás kulcsfogalom ilyenkor, de nem ragoznám.
-A lelkiismeretes emberekről pedig elmondható h ha eddig voltak és most is vannak feltehetjük h a jövőben is lesznek, nem? (Valahogy nem tartok tőle h mindenki kapzsi multis kódoló akarna lenni, meg hát lehet beletörne a bicska...mondom úgy h én nem vagyok. )
Valaki fentebb írta h ha ezek a játékszabályok akkor e szerint játszunk. Ez van. Egyetértek.
@Sempronius89: H kérdésem is legyen: Megsüvegelsz ha phd-zok ~5év után nulla piaci munkatapasztalattal? -
lord.lakli
őstag
válasz Sempronius89 #21443 üzenetére
3. Hol kell jelentkezni?
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Sempronius89 #21441 üzenetére
én ezt tökre értem, csak annak nem látom értelmét, h minden hónapban kirakunk egy cikket, h jaj, mennyi programozó hiányzik a piacról, és ha 10-ből hatszor tudsz különbséget tenni egy int meg egy string közt, máris a tiéd a többszázezres fizu meg a legjobb nők. valszeg az lesz, amit #21436kexksz ír, ezek sima promo anyagok. csak hát kérdés persze, h mennyire etikus milliós költségű gyorstalpalóknak ilyen ígérteket tenni, meg h mennyire reális amiatt sírni a munkahelyek részéről, h nincs használható emberanyag, miközben mindenki seniort akar junior bérért meg egy tábla boci csokiért.
-
MrSealRD
veterán
válasz Sempronius89 #20915 üzenetére
Nem néztem be semmit. Kicsit unalmas már, hogy az utóbbi hónapok/évek internetes kommunikációjában 80%-ban nem írhatja le valaki szabadon azt, hogy másképp gondolkodik egy témáról, mert rögtön jön a horda, és akkor jönnek a leereszkedő "benézted" szövegek...
Itt a topik...tessék bizonyítsd be, hogy tévedek és őszintén írd le nálad mi a matek... Mutasd meg, hogy a Hays nálad érvényesül.
Madwe: A Devops Engineerből nem derül ki a szint...de a 32 évedből és a ~11 év tapasztalatból mondjuk gondolom a Hays expert sávjába sorolod magad. Ott pont benne vagy a sávban a 2019-es infók alapján...
Kobe: Nálad sem derült ki a topikból mi a matek...
kexksz: Építsünk statisztikát, mennyire valóság a Hays...
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Madwe
nagyúr
válasz Sempronius89 #20915 üzenetére
Igen, ezt el felejtettem hozzátenni: én azokat a beírt fizetéseket tartom a téma szempontjából relevánsnak akik frossen váltottak. Az h valaki 2-3 5+ éve elvan egy helyen az nyilván elmarad a hays számoktól, lévén az az aktuális piaci árakat mutatja, ami az utóbbi években látványosan növekedett. Cégen belül meg az 5-10% éves emelés fölé menni ritkán szokott az ember, még poziváltásnál se feltétlen...
-
sokol
tag
válasz Sempronius89 #20690 üzenetére
Akkor nem jött át a dolog: az árufeltöltő csak egy példa volt.
A lényeg azon van,hogy nem lehet mindenki magasan/jól kvalifikált,mert az alacsonyabb/kevesebb kompetenciát igénylő munkákat is el kell végezni(amelyek rosszabbul fizetnek) és sajnos rossz hírem van: ilyenből jóval több van.
Például,gondolom te sem örülnél annak ha a munkahelyeden neked kellene a vécét kitakarítanod.
Úgy gondolom ,hogy ezeknek az embereknek is lehetőséget kéne biztosítani az alapvető javak megfelelő mennyiségének,minőségének elérésére.
-
Wmwinters01
tag
válasz Sempronius89 #20681 üzenetére
Szerintem ez nem csak erről szól, elég sokat nyom a latba, hogy ki milyen háttérből jött, az hogy az egyén hova jut, az a saját érdeme, de azért azt vedd hozzá, hogyha valakinek a szülei melósok, (akiknek az ismerősei is hasonló munkakörben dolgoznak... lsd, nem mérnök/orvos vagy bármi amihez diploma kell) akkor nem túl sok alternatívát lát.. és akkor itt jön be az egyén, aki saját erejéből akar többet és van a nagy átlag aki "az apám kőműves volt, annak az apja is és annak is, én miért lennék már". Ebből a közegből elég nehéz kirobbanni és mást akarni, tapasztalatból mondom.. elég sok tanulmány is alátámasztja, hogy MO-n mennyire sokat számít a családi háttér (meg sok más is.)
#20677mobal: A progresszív adózásnál nem is arra kell gondolni h x összeg fölött a bevételed 50-60%át kell adóznod.. de pl annak aki a minimálbérből gazdálkodik egy hónapban (teljesen mindegy h miért keres annyit) nem minden h a fizetésének a ~30%át kifizeti adóba, vagy csak 10%-át.
Amit amúgy te is viszont látsz... ha pörög a gazdaság, mert az embereknek több pénz marad a zsebükben hónapról hónapra, akkor sokkal hamarabb fog egy ember új telefont/autót/szolgáltatást venni, mint mondjuk jelenleg.
Valóban nem támogatás gyanánt látod közvetlen azt az adót amit befizetsz - itt visszalehet utalni az egészségügyre (szakszemélyzet tudására azért panasz nem lehet, még így se)-.Ez nagyon off, de azért gondoljátok át, hogy mekkora érdekérvényesítő ereje van (egy normálisan működő országban) egy orvosi, mérnöki kamarának, mint mondjuk egy vendéglátós szakszervezetnek...
I`m not afraid to die, I just don`t want to be there when it happens.
-
sokol
tag
válasz Sempronius89 #20681 üzenetére
Azért a melósok között sem issza el mindenki a pénzét,vannak akik igen,meg vannak akik nem.De ilyen van minden rétegben melósoknál valamivel több ilyen az tény,de ez a melós kultúrájából fakad.
Mint ahogy fehér gallérosok kultúrában meg a különböző ajzószerek használata magasabb a mint a melósok körében,már csak azért is ,mert a legtöbb melósnak nincs ilyesmire pénze.
Nem mondtam,azt hogy aki jobb,ügyesebb az ne szárnyaljon.Egyébként mit értesz szárnyalás alatt?Itt most kizárólag anyagiakra gondolsz?
Arról is el lehetne lamentálni,hogy mit értesz jobb/ügyesebb alatt.
A szorgalmas az azért érdekes,mert az árufeltöltő dolgozhat akármilyen szorgalmasan nem fog többet kapni mint amit a pozícióért fizetnek.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Sempronius89 #19462 üzenetére
igen, így lehet vhogy
-
Resike
tag
válasz Sempronius89 #19450 üzenetére
Hát nem mentetek eléggé északra, Dániába meg Norvégiába.
-
félisten
válasz Sempronius89 #19246 üzenetére
Vannak elismert coachok es coaching cegek, nem annyira bonyolult megtalalni oket. A hatrany az, hogy nem ultraolcsok, tehat orankent 30e forint alatt nehezebb jot talalni, de egy 3-6 alkalom igy 90e-180e forint, ami siman megterul egy jobb karrierdontes utan.
while (!sleep) sheep++;
-
sarkanyolo2
őstag
válasz Sempronius89 #19246 üzenetére
[NOOOFENNSE] Akartam is írni, hogy váltson coach szakmára. [/NOOOFENNSE]
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
bandus
veterán
válasz Sempronius89 #19191 üzenetére
másik ssc-hez képest itt bp-n is teljesen okés volt szerintem, bár ha jól emlékszem az offerre bónusz az nem volt.
-
veterán
válasz Sempronius89 #19133 üzenetére
Nos igen, van egy ismerősöm, aki Németországban elkezdte a phd-t, majd ösztöndíjjal átkerült USA-ba egy szakterületen globál top10 egyetemre. Saját bevallása szerint nagyságrendekkel könnyebb a képzés ott. Nyilván ebből az egy példából nehéz bármilyen következtetést levonni, de ezeket a rangsorokat érdemes fenntartásokkal kezelni.
-
sb95
csendes tag
válasz Sempronius89 #19008 üzenetére
Nem fejlesztőnek menne, hanem inkabb rendszerszervező, tesztelő, vagy valamo hasonló. Eléggé humán beállítottságú, így programozni nem szeretne.
-
whYz
őstag
válasz Sempronius89 #19010 üzenetére
Ja igen, inkabb valami online kurzus kezdesnek es ott meglatja, hogy tetszik-e neki. Felsofoku szakkepzes is kb csak ennyire jo.
-
whYz
őstag
válasz Sempronius89 #19008 üzenetére
Szerintem ilyenre gondolt.
En anno elvegeztem egy hasonlo 2 eves kepzest, mert nem volt jobb dolgom, de sokra nem mentem vele, nagyon az alapokat tanitjak.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz Sempronius89 #18920 üzenetére
szakmailag szuper, van pár más szempont is amit azért figyelembe kell vennünk. a csajom is most kapott itthon egy előléptetést, ráadásul berlinben irodájuk sincs ahova át tudná kérni magát, talán hamburg a legközelebbi. emellett építgeti a saját bizniszét. plusz nem eu-s állampolgár (és nem is us ) , így neki kicsit bonyolultabb a papírmunka... emellett ez az összeg egy tök átlagos fizu berlinben a szektorban, emiatt nem éri meg így koronavírus közepén egy költözködést bevállalni. egy 80k fix+20k bónusznál már könnyen ingent mondanék szerintem.
-
adalbert1
veterán
válasz Sempronius89 #18906 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy én is IT vonalom mozgom (üzemeltetés), így az, hogy ha pl. a Mercedes gyár ad HO-t, az nem sokat jelent.
sss : igen, viszont az ellenkezőjét sem tudod megmérni - pl. nagyon ritkán van 2 egyforma outage.
-
Mercutio_
félisten
válasz Sempronius89 #18906 üzenetére
Melyik iparágon belül a top5, mert a "gyártás" szó alapján saccra se nem IT, se nem telco
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Sempronius89 #18790 üzenetére
"befelyezhetném"? egyrészt jézusom, közgáz szakon tényleg lehet diplomát kapni alapvető helyesírási ismeretek nélkül? másrészt meg bízd csak rám, h mikor mit csinálok, rendben pajtás?
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Sempronius89 #18747 üzenetére
németországról sokat nem tudok nyilatkozni, de a uk-ben 43k-t írnak átlagos fizunak az "aldi store manager" pozira, mid-level dev fizuról meg annyi különböző statisztikát találtam, h nehéz belőni a pontos adatot, de kb 31-től 55-ig van minden. én azt mondanám, átlagosan talán pariban van a két fizetés. csak azt ne felejtsd el, h én még mindig nem a medior fizuról beszélek, hanem egy full-stack fejlesztői fizetést állítottam párhuzamba egy aldissal, egy FS DEV meg azért nem annyira medior már.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Sempronius89 #18743 üzenetére
első körben arra kérnélek, h finomabban fogalmazz, szóval az ilyen "miért beszélsz hülyeségeket" nyugodtan hagyd ki a mondókádból. ellenkező esetben rögtön itt fog teremni 1-2 kommenttárs és leteremt személyeskedésért. ja nem, bocs, most just eszembe, azért csak engem szoktak, másnak szabad. akkor semmi.
második körben pedig, gondolj bele, h egy fizetés megállapítása nem csupán azon alapszik, h egy adott munkakörben milyen feladatokat kell megoldani, hanem azon is, h mennyi tanulást kell belerakni abba, h bekerülhess az adott pozícióba, illetve, h meg is tarthasd. fejlesztők esetében ez folyamatos önépzést jelent végig a szakmában, míg egy boltvezetőnek azért nem kell évente új dolgokat megtanulnia, ha versenyképes kíván maradni. ez is egy tényező a már említett felelősség mellett.
azt pedig, h 3 év után miért nem lehet vki senior fejlesztő, közgazdászként elég nehéz megérteni, sorolhatnám az okokat, de h téged idézzelek, minek
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Sempronius89 #18740 üzenetére
nem tom, én úgy látom, h egy medior szintű fejlesztőnek akár már kellhet sokszor olyan döntéseket hoznia, amelyeket egy boltvezetőnek nem, nem is beszélve arról a felgyülemlett tapasztalatról, ami ahhoz kell, h vki mediornak nevezhesse magát (és most nem az önjelölt, 3 év után magukat seniornak tartó figurákról beszélek).
tartok tőle, h ha én eddig nem nőttem ki ezt a gondolkodásmódot, már ezután sem fogom, én '89-ben kezdtem el a lányokat nézegetni, szóval gyanítom, h van köztük pár év, az én javamra, feltételezve persze, h születési évszámot jelölsz -
GeeForGolf
junior tag
válasz Sempronius89 #18738 üzenetére
igen, viszont az orvos felett meg ott van a főorvos, az osztályvezető orvos meg az orvosigazgató; mégsem nevezném az orvost "senkinek" a hierarchiában. könnyen lehet, h fontosabb döntéseket kell meghoznia, mint a boltvezetőnek. és az is könnyen lehet, h egy medior szintű fejlesztőnek is elég fontos döntéseket kellett meghozni, néha akár még a boltvezető kompetenciája feletti döntéseket is, nem gondolod így?
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Sempronius89 #18733 üzenetére
"Miért kellene egy a hierarchiában valójában sehol sem lévő medior fejlesztőnek többet keresnie,"
hát egyrészt egy full stack fejlesztő jellemzően már nem medior szinten van, másrészt meg azt is kétlem, h egy medior szinten levő fejlesztő sehol sem lenne a hierarchiában. lehet, h a te világodban csak 15+ év tapasztalattal rendelkező, mindenben profi seniorok léteznek?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest