Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
-
-Skylake-
addikt
válasz
skoda12
üzenetére
ez nagyon cuki egy ~1000 fos kkvtol aki lenyegeben kb supportot arul egy kozepesen ok linux disztrohoz. lol.
birom az ilyen szereptevesztett embereket mint amilyenek ezekszerint ok is. de gondolom akkor szin 5os a sok kis indian aki majd a ticketet felveszi es kerdezgeti hogy can u see my screen ? -
tototos
addikt
válasz
skoda12
üzenetére
Havi 2 milliót szeretnék teljes csomagban legalább. Most kb ennyit keresek. Fájdalmas lenne visszalépni. Devopsból sajnos nem rendelkezek olyan tudással amit a multik keresnek(azure és társai). 20 fős cégnél dolgozok itt a devops kimerül fejlesztés támogatásából(docker +vscode integráció, testenv kialakítás, folyamatok kialakítása)
-
Galaxy
újonc
válasz
skoda12
üzenetére
Redditet én is szoktam olvasni, ott legtöbbször tényleg csak a panaszkodás megy, de abból is próbáltam tanulni, hogy ők, hogyan próbálkoztak és miért nem sikerült elhelyezkedniük.
Én úgy voltam vele, hogy nincs lehetőségem válogatni, nulla tapasztalattal, kb. bármilyen állást elfogadtam volna. Minden jelentkezésnél az adott pozícióhoz igazítottam a CV-met is. Már interjúk előtt telefonban elmondták, hogy látják a CV-ben, hogy vidéki vagyok és nincsen tapasztalatom, ezért szükséges a napi irodába járás, hogy betanuljak. Tudom-e ezt vállalni? Mondtam, hogy perszer, részemről nem gond. Arra a kérdésre, hogy mikor tudok kezdeni sose mondtam, hogy azonnal, mert az furának tűnt volna. (Amúgy kis túlzással szinte azonnal tudtam volna kezdeni.) Mindig azt mondtam, hogy kb. 2 hét szükséges, hogy a költözést és a többi dolgot lerendezzem.
Ahova felvettek később tudtam meg, hogy ami miatt engem választottak az a rugalmasság, az, hogy interjún sokat kérdeztem és látták rajtam, hogy érdeklődöm. -
vzozo
senior tag
válasz
skoda12
üzenetére
Egyébként rengeteg szerencselovag próbálkozik még mindig.
Na ez a másik, amit nem tudok hova tenni. Néha interjúztatok entry level pozikra is, oda kb. akinek van pulzusa és beszél angolul, azt felvesszük.
Ennek ellenére olyan arcpirítóan nulla tudással vagy éppen fullba cheatelve (*) nyomják végig egyesek az interjút, hogy az megdöbbentő. Különösen annak fényében, hogy elvileg egy jó nevű multiról van szó.
(*) mindent vitt az az arc tavaly. Egyetlen kérdésre sem tudott elsőre válaszolni, majd 10-20 másodperc múlva mágikusan felmondta az anyagot. Aztán már előre gugliztunk a kérdésre, és virtuálisan együtt nevettünk az interjúztató társammal, hogy bakker, megint 100% egyben az első találat első mondatait olvassa fel.
Persze nála a webkamera is mágikusan éppen elromlott. -
eladocuccaim
junior tag
válasz
skoda12
üzenetére
Persze, mert folyamatosan látják azt a néhány outliner tagot akik szinte napi szinten beírják mindig ahova csak lehet hogy mennyit keresnek. Most az mindegy hogy igaz-e, épp szerencséjük volt vagy tényleg nagyon jók stb. Ez alapján meg az egybites IT huszárok azt hiszik, ha fel tudják telepíteni a windows-t, akkor ő már USA-ba számláz berettyóújfaluból. Ez is mi, hogy nem költözik fel pestre? Ez mindig is alap volt. Egyetemért, gimnáziumért is utaznak az emberek nem hogy munkáért…..
-
pb99.5
újonc
válasz
skoda12
üzenetére
Nekem azért más tapasztalatom van; az interjúk folyamán említettem, hogy még van egy fél éves részmunkaidejű szerződésem az egyetemen, és önként ajánlották fel, hogy 90%-ban dolgozzak a lejártáig, ami aztán úgy is maradt (így is simán kijövök belőle anyagilag).
A svájci cégek elég kreatívak a munkaidőmenedzsmenttel: nekünk pl. 40 óra a hivatalos munkaidő, de kapunk egy csomó plusz szabadnapot (pl. ha csüt. államünnep, pénteken ki sem nyit az iroda, idén a karácsonyi szünetre is kijött 2 hét állásidő), és ezeket kompenzálva jön ki a 42 órás full-time munkahét. Cserébe viszont 22 nap szabadságunk van (általában a 30 nap elég ritka, szerintem inkább a 25 jellemző egyébként, és 20 a törvényi előírás). Ezen felül sok helyen lehetőség van fizetetlen szabadságok "vásárlására" is, és a túlórakeret terhére gyakorlatilag bármikor csúsztathatok egész napokat is.
Olyan ismerősöm is van, aki ugyanezt az arrangementet tolja 42 órás névleges, 44 v 45 órás tényleges munkahéttel, és bár irodai munka, kb. tilos a HO. Ez már oda tud baszni.
Ami meg az orvosokkal történik, az konkrétan kegyetlen; egy másik ismerősöm --munkáját elvégezve-- sokszor hazament a 10 óra letelte előtt, majd a határozott idejő szerződése vége felé rájött, hogy ezt be fogják rajta vasalni, és heteken át 12-órázott. És ő még a szerencsésebb, mert nincsenek ügyeletei, más orvosoknál ezek még az 50 órán felül számolódnak. Ehhez képest lehet 45 éves korára eljut oda, hogy többet keressen mint egy IT-s. Nem meglepő, hogy a kórházakban helyi orvost szinte egyáltalán nem találsz.
-
válasz
skoda12
üzenetére
Na, ez izgalmas fejlemény... Eddig ez a körülmény nem volt annyira központi téma. Hát ha ilyen 40+- órás trendek vannak arrafelé, akkor ez némileg átértékeli benne a távlati célokat... Ettől még szerethető a hely, de pont az ellenkezőjére törekszem a munkaidő mértékével kapcsolatban.
-
Dare2Live
félisten
válasz
skoda12
üzenetére
Kedvencem egy belsős agyrém volt ahol az első hónapban megmondtuk hogy ahogy csinálják annak úgy semmi értelme.
3évet ment a projekt. ~200-300+emberrel. A végén még meg is lett magyarázva, hogy de jól sikerült. Kb fanfár volt. Cégünk elérkezett a 21.szba egy új szintre lépett....
Beszéltem végén projektben résztvevővel aki első évben hude lelkes volt. Utolsó év totál kuka. Végül fent is belátták, hogy ahogy/amit csináltak annak semmi értelme.
Nem tudom mennyi 200-300 ember bére 3évre de nem lehet kevés... -
tototos
addikt
válasz
skoda12
üzenetére
VAn egy értelmes hozzászólás ami leírja a Scrum master feladatait. A probléma szerintem, hogy legtöbb helyen a scrum vagy agilis munkarendet beleerőszakolták a meglévő rendszerbe. SZóval ha van scrum master akkor a people managerről vesz le sok feladatot, de ugyanúgy megmaradt a people manager role is meg a scrum master is.
-
Dare2Live
félisten
válasz
skoda12
üzenetére
Itt nem arról volt szó, hogy őőőzik... hanem hogy valósan nem tudott angolul. Nem tudok elképzelni olyan esetet, hogy átment volna a nyelvi teszten. Átnyomták, valaki valakije nem tudok mást kitalálni. És a többi eset detto. Nem az iskola, IQ, empatikus iq, vezetői képesség... számított hanem hogy kinek a haverja.
Azt értem, hogy 10főből nem a legrosszabb lesz felvéve mert vi vikje. De egy szint már legyen és ha azt nem ugorja meg akkor ne vegyék fel. Egy egy ilyen ember nagyon-nagyon sokat tud ártani.Beugrott mégegy eset ~2012ből. Másik csapathoz jött új ember. Úgy lett bekonferálva, hogy ért hozzá. Az első nap kiderült, hogy full junior. OK sebaj. De új felvétel, kérdeztük mennyire vették fel. Ez elvileg titkos de benyögte, hogy 600.000brutto. Ott leseggelt mindenki, 2-4éve ott dolgozok keresetünk 250 körül a ~20+fős csapat szakmai atyaúristene meglepetésében kinyögte, hogy annyit még ő sem...
Amennyire a rendszert ismerem nem a pmanager embere lehetett sokkal feljebbről jöhetett az ukáz, hogy fel kell venni és ilyen fizura.
-
-
inch
csendes tag
válasz
skoda12
üzenetére
Igen, az a lista a KATA-ra vonatkozott (most hogy kiherélték már nem is annyira lényeges
)
Én Bt-vel számlázok lényegében egy ügyfélnek (eddig minden évben beesett egy-egy másik kis meló, de százalékosan 98%-ban a cég bevétele egy forrásból származik), külföldre. Alkalmazom magamat (és a feleségemet is). Nem lehet ráhúzni a bújtatott munkaviszonyt, annak az egyéni vállalkozóknál van értelme (és ott van is).
Ergó ha nem egyéni vállalkozóként hanem cégformaként számlázol, akkor senkinek semmi gondja nem lehet vele. -
vegetableman
csendes tag
válasz
skoda12
üzenetére
Nem vagyok könyvelő, de amennyire tudom, ez a kritériumlista csak a KATÁ-ra vonatkozott, amikor még lehetett cégeknek számlázni. Ettől függetlenül más egyéni vállalkozási formánál is létezik a bújtatott foglalkoztatás fogalma, de mivel sehol sincs egyértelműen leírva, hogy mi minősül annak, ezért elég tipikus megoldás, hogy pl. valaki átalányadósként számláz csak egy cégnek. A NAV nem szokott ezzel különösebben foglalkozni, itthon kb. szürkezóna. Viszont külföldön elképzelhető, hogy sokkal jobban rá vannak állva erre az adóhatóságok, vagy mások a kritériumok, és a cég megégetheti magát az ilyenekkel. Kft. esetén nem tudom, mi a helyzet, szerintem ott működhet az egy cégnek számlázás, mert az már önmagában egy gazdasági társaság, ami foglalkoztat egy vagy több munkavállalót.
-
vzozo
senior tag
válasz
skoda12
üzenetére
Úgy tűnik a SAP is elesett.
Ez egyébként mennyire releváns a tech dolgozóknak? Amennyire tudom, az SAP alapvetően tanácsadói feladatokat lát el, ergo eleve ügyfeleknék vannak az emberek. Persze HR/pénzügy/menedzsmentnek nyilván akkor lőttek, ők járhatnak be.
Amikor tanácsadó voltam, kb. havonta 1x mentem be a munkahelyre, közben végig ügyfélnél voltam, vagy otthon reszelgettem a doksikat.
-
Kickass
őstag
válasz
skoda12
üzenetére
Ez azért nem igaz mert a cégeknek alapesetben nem másokat kell nézni hanem magukat. Kár, hogy ezek a döntések általában az emberek feje felett születnek, és vmi top manager agyszüleményei. Kivéve ahol a voice of the employee nem csak egy üres bullshit.
Szerintem a szervezetnek magáról kell tudnia mi működik és mi nem. Pl. magyar kerbankban úgy kellett az embereket az asztalukhoz rugdosni mikor lehullott az egész mobil meg netbank. És még akkor nekik állt feljebb, ha be kellett ülni egy war roomba. Na mondjuk ők meg is érdemelték, hogy nulla ho volt.
Ez is ismerős sokmindenkinek, volt olyan multi ahol nulla közvetlen munkatársam volt, ott mi a pékért kellett volna bejárni irodába?
Szintén multinál úgy vett fel a hiring manager hogy a megbeszélt interjú időpont mégse lett neki jó így csak telefonon beszéltünk (csak telefon, nem skype vagy webex vagy akármilyen meeting!) és marha jól tudtunk együtt dolgozni. Ekkor, 2016, dolgozhattam volna full remote ha az akkori kecó alkalmas lett volna rá, később költözés után át is tértem rá. Az akkor még kb. mindenkinek sci-fi volt. -
Luc22
csendes tag
válasz
skoda12
üzenetére
Igen, persze egy dolog, hogy mit talál ki a felső vezetés, és mi a realitás. A mi teamünk Németország szerte szétszórva, egyesek több órára laknak a legközelebbi office-tól. Mi közvetlen managerunk továbbra se fogja elvárni a heti háromszori bejárást, mert nincs értelme. De mi csak egy nagyon kis szelete vagyunk az SAP-nak.
-
Misogi
aktív tag
válasz
skoda12
üzenetére
Én leginkább amerikai statisztikákat, trendeket olvastam, olvasok a témáról. Állítólag soha nem volt még ennyi "üres" iroda Amerikában mint 2023-ban. Van most egy ellenálló nyomás az irodába visszamenetelhez de elvileg ez le fog csökkenni amiatt hogy egyre több projekt és cég lesz megint jobb helyzetben, a válság / infláció csökkenés miatt. Aztán emiatt a HO megvonása piaci hátrányt okozna a cégeknek hosszútávon.
Nem tudom, nehéz ezt megjósolni, van több ismerősöm akik gyárban dolgoznak és még ott is van home-office hetente több nap is. Én ugye IT-ban vagyok, aztán szerencsére (remélhetőleg) ez már permanens lesz hosszútávon is, aztán ki tudja.
-
66zio
aktív tag
válasz
skoda12
üzenetére
Nem csak a más városban élés miatt fontos a HO. Én pl.: A város másik oldalára is simán keresek munkát. Megvan a fejemben, hogy naponta mennyit szeretnék maxmimum tömegközlekedve utazni. Ha annál messzebb van a hely akkor kell a HO. És utazási idő függő, hogy hány onsite napot vállalok, vagy számítsák bele az utazást a munkaidőbe.
Ha újra visszatérnek a teljes bejáráshoz azzal mind a két fél rosszabbul tud járni. Én kevesebb lehetőség közül tudok választani, a cég meg kevesebb jelentkező közül választhat. Nyilván ez a cégeken múlik. Ha nekik úgy is van elég ember hogy be kell járni és ez a heppjük akkor nyilván meg fogják lépni. -
tototos
addikt
válasz
skoda12
üzenetére
Ott erőltetik az irodai munkát, ahol nem tudják a feladatokat rendesen leosztani és megbecsülni a szükséges időt. A fejekben legtöbb helyen az van, hogy napi x órára kapod a fizetést és azt tessék szépen ledolgozni, azért nem fizetünk, hogy te otthon moss főzz takaríts.
A másik szempont a csapategység és kivételezések. Feleségeméknél például a csoporton belül vannak olyan pozíciók amiket csak irodában lehet ellátni(papírmunka), így mivel együtt dolgoznak nekik is elkezdték mondani, hogy hát jó lenne a heti 2-3 nap. -
Misogi
aktív tag
válasz
skoda12
üzenetére
A jövő egyáltalán nem az hogy megint visszatérünk a heti 5 nap on-site-ra. Valószínűleg a hibrid lesz az új norma és a full-remote gyakoribb lesz mint COVID előtt, a full-onsite meg nagyon ritka lesz, én kb. egy IT céget tudok csak most fejből ahol full-onsite van, itthon. Felmegyek LinkedIn-re és a cégek kb. 85%-a hibrid, maradék full remote vagy onsite.
Mondjuk ez részben szomorú is, aki nem Pesten él az kb. baszhatja, vagy nagy szerencsével behúz egy remote melót vagy költözhet Pestre hogy heti 1-2-3x bemenjen az irodába. Ez azért fenntarthatatlan, mert nem lakhat az egész ország Pesten, viszont vidéken alig vannak értelmes melók.
Kicsit el vagy tájolva egyébként, de szerencsére rosszul látod a dolgokat.

-
Revolit
senior tag
válasz
skoda12
üzenetére
Hát igen, nick nevedből kiindulva közel vagyunk korban, sőt még fiatalabb is vagy
Szóval orvosnak már nem megyek.Másik kérdésre válaszolva, átlagosnak gondolom magam, mégis elég jó poziciókra felvettek, jó fizetéssel IT-s berkeken belül is, és rendre jó visszajelzéseket kapok. Csak egész egyszerűen már nem hoz lázba a szakma. Újdonságokat sem követem már, hacsak nem kell a projekt miatt.
De ahogy írta valaki, azért még mindig elég jó dolgunk van az IT-ban, kényelmes meló, végeredményben jó vagyok benne (mellékelt ábra szerint), csak már abszolút munka ízű
First world problems, tudom... Igazából lehet csak kellene egy Sabbatical. -
kovsol
titán
válasz
skoda12
üzenetére
Pedig vannak olyan szakmák ahol a seniornak is kell dolgoznia néha hétvégén. Egy nagyobb Go Live, vagy komolyabb upgradeket prod rendszerken nem hétkönap napközben szoktak megejteni. 1M feletti alap bérrel azért egy kis hétvégi munkával már százezrekről beszélünk pluszban. Én személy szerint simán bevállalom ezt hiába vagyok expert. 6 hetente be van írva a naptárban, hogy ügyelet/hétvégi meló.
Az új gardrób szekrény árát ha megkereshetem egy hétvége alatt, akkor én igent fogok mondani rá.
és az asszony se fog kiakadni érte. -
-
Drizzt
nagyúr
válasz
skoda12
üzenetére
Én emlékszem, amikor 2009-ben az első programozói állásom során az első év végén bruttó fieztésemelés volt a jutalma remeknek értékelt teljesítményemnek.
Bár akkor éppen adóváltozás volt, ami miatt a nettó éppen ugyanannyi maradt, mint előző évben. Nagyjából ez is volt az indoklás: a cégnek szarul ment, neked meg ugyanannyi marad a nettod, elfogadod, vagy viszlát. Bár egyébként jogilag ebben az esetben nem lett volna a csökkentés elutasítása elégséges indok az elbocsátásra szerintem.Amúgy én először Ciscos hálózatisnak mentem, de fél év után átképződtem PHP-sá, aztán meg évekig proprietary language, némi C++, Java mellett. Aztán sokáig C, utána meg Java EE, aztán meg Java Spring boot napjainkig. Igazából nem tudnám azt mondani, hogy a legelején tudtam volna, hogy mit akarok csinálni. De ez A Spring bootosdi cloud-dal kimondottan bejön. De azt kell mondjam az összes eddigi tapasztalat nagyon hasznos volt a mai munkám szempontjából közvetetten.
-
-Skylake-
addikt
válasz
skoda12
üzenetére
Hogyne tudnátok felvenni több embert. Ki kellene őket fizetni, azt nem akarja a céged. Munkaerőhiány valóban van, de a mértéke nem akkora, mint amit itt előadnak. Csak fizetés nem nagyon van. Mit gondolsz, én miért nem fogadtam el az offert , amit pár hsz-el feljebb irtam ? Most ott is be lehetne közölni a csapatnak, hogy "bocsi, nem találunk embert" , de nem erről van szó, találtak embert, engem, csak nem akarták kifizetni. Majd akkor, ha a nettó ugyan olyan munkámért amit egy német végez, megkapom nettó ugyan azt a bért ÉS akkor nem találnak embert, akkor majd lehet hivatkozni a munkaerő hiányra. Addig csak röhögni lehet ezen.
Az IT-nak van egy nagyon speciális tulajdonsága a többi munkához képest : lokációfüggetlen. Tehát az valid érv, hogy egy magyar pénztáros nem keres annyit mint egy dán pénztáros, mert a dán pénztárosnak ott kell lennie dániában. Arra meg nincs valid érv, hogy egy magyar fejlesztő, otthon ülve a kanapén, aki egy amcsi cég rendszerén dolgozik miért kap 1/3 akkora bért ugyan azért a munkáért, amit egy dán (aki simán lehet, hogy a csapatában egy másik ember - ahogy nekem is van a csapatbomban külföldi - ) fejlesztő, otthon a kanapén ülve végez annak az amcsi cégnek, ami ugyan úgy nem abban az országban van, ahogy magyarországon sem.Na majd ha ez fel van oldva, akkor lehet sírni hogy van e ember vagy nincs. Addig meg ez teljesen tárgytalan. Hidd el, amint kiirnak egy pozíciót egy olyan bérrel amit 100% ugyan azért a munkáért kapnak azok, akik szerencsésebb helyre születtek, le fog halni a telekom hálózata annyi hívást fogtok kapni, ölni fogják egymást a munkavállalók azért a pozícióért... Érdekes, akkor nem lesz munkaerőhiány lolka...
Ezek mind csak kifogások. Vannak nálunk munkahelyek, ahol ez már elindult/elindul. Akkor most
a, : az összes ember véletlenül pont ott dolgozik és ezért őket nem érinti a munkaerőhiány,
b, : be akarják vezetni a 4 napos munkahetet, így megteremtik a feltételeit.Na be lehet tippelni, hogy melyik a jó válasz..................
-
-
thomasthomas
tag
válasz
skoda12
üzenetére
Az ilyet vagy szemrebbenés nélkül alá kell írni, vagy el kell engedni.
Nincs az a szerződés ami felül tudná írni az alapszabadság minimumát. Akkor sem, ha a felek közösen másképp is meg tudnak egyezni.
A károkozástól meg annyit, hogy az én egyik szerződésem is tartalmazta ezt. Ember legyen a talpán, aki tudja bizonyítani h valaki kárt okozott. Pláne felmérni H mennyivel is tartozik. Szerintem ezek jól csengő szövegek egy szerződésében de nincs igazából senki sem aki ellen alkalmazták volna. Egyszerűen nem reális, pontatlan. És kb lehetetlen bizonyítani az esetek 99.9%-ában.
-
-
törölt tag
válasz
skoda12
üzenetére
Egy nemet ceggel holnap lesz a vegso interjum, szerintem az sima lesz es jon az offer. De meg mindig problemaznak azon, hogy felnek a contractorkodastol, mert az bujtatott foglalkoztatas Nemetorszagban. Megint irtam nekik, hogyha business to business contract van akkor nem kene hogy problema legyen. Esetukben 100% hogy csak a Kft johet szoba.
Egy brit ceggel is kapcsolatban allok, hazi kesz, mar csak 1 interju van hatra, es ok ugy hirdetik a pozit, hogy B2B contract lenne. Gondolom ha KATA-s vagy, nem vagy business, es nem lehet B2B contractod.
Szoval nekem ugy tunik hogy a kulfoldi munkaadok is kikenyszeritik a Kft-t sok esetben.
-
dellfanboy
őstag
válasz
skoda12
üzenetére
en nem tudom Hollandiaban hol/merre dolgoztal, de en 2015 augusztusa ota elek kint, dolgoztam tobb cegnel, laktam tobb varosban, de soha nem talalkoztam olyannal, hogy a penztaros bele akart nezni a taskamba... holland fonok se hivot fel munkaidon kivul sose, meg ugy unblokk kollegak se...
a helyi cigany kerdest eleg jol kezelik, van itt eleg torok/marokkai/arubia feka.az osszes recruiter akik idaig talalkoztam altalaban lefele nyomja az arat nem folfele..
tegnap volt egy elso koros interjum egy lengyel hr-sel, XY pozi kapcsan a hirdetesben OK leirtak hogy a fizu 80-100 en a telefonba 90-100 savot lottem be, erre az volt a valasza hogy ok max 85-ot tudnak adni.
mondtam oke de hirdetesben ezt irtatok, erre mondja igen de ahhoz ok ilyen/meg olyan vezetoi skilleket varnak, ami azert meglepo mert egy sr pozi. no mind1 nem rugoztam rajta hanem mondtam hogy akkor storno, toroljek a jelentkezesemet.. a fszomnak sincs ideje ilyenekre, foleg nyaron -
CyberPunk666
senior tag
válasz
skoda12
üzenetére
Alkmat msc-re gondoltam természetesen, nem a pure matematikusra.
Nem hátrány, hogy 2 bsc-d van, és nem lenne jobb és több lehetőség msc-vel?
Egyébként gondoltam az elte bsc+msc (alkalmazott) matekra is. Igazából pont emiatt kérdeztem, hogy egy msc-re menni egyből mennyi értelme lehet.Pont azt utálom egyébként az infos / mérnöki matekban, hogy túl keveset foglalkozik a miérttel és így nem izgalmas és értelme se sok. A miértekkel sokkal szívesebben foglalkozom.
Amúgy valami olyasmire vágyom, hogy info nagyon matekos területen. Ha valaki nem tudja eldönteni, hogy matekos vagy infos kell neki a feladatra, akkor...
DS, CV irányok érdekelnek.
Főleg az intellektuális kihívás vonz és ezt keveslem nagyon a jelenlegi helyzetemben, ez az egyik fő motívációm. -
válasz
skoda12
üzenetére
Tök jól leírtad a lényeget. Infó alap mellé amúgy egy lájtos alkmat a jó. Sokan eleve nincsenek is képben az elméleti és alkmat közötti különbséggel. Egy mérnök számára kínszenvedés lenne egy klasszikus matek szak. Ahogy írtad is, ezek a mókusok gyerekkoruktól erre készültek, nem azért mennek matek msc-re, mert majd úgy jobban fognak keresni programozóként.
-
válasz
skoda12
üzenetére
"Az infós matek csak távolról ugatja a matek szakos matekot. Infón főleg kiszámolós feladatok vannak"
Már ahol. ELTE proginf másból sem áll, csak definíciók, tételek tanulásából és bizonyításából.
De persze a matek szak az más, nyilván, ott az infós tárgyak helyett is matek van.
-
axioma
veterán
válasz
skoda12
üzenetére
En voltam papiron VP, de az a beosztas, nem a foglalkozas. Ehhez kepest a ceg megsem a QuantDev-et ami a munkaszerzodes szerinti hanem a VP-t igazolta vissza mikor a kov helyen hatterellenorzest tartottak es a foglalkozast kerdeztek... az az egy minor elteresem lett.
Mondjuk en sose irtam magamrol h vp vagyok, nevetseges is valahol [plane hogy mas tech cegnel 5 szinttel feljebb van egy ugyanilyen nevu pozi...], de vszinu abbol adodik h VP rangu emberrel penzugyi tanacsadas eseten szivesebben beszel az ugyfel, aztan rahuztak az IT reszlegre is ugyanazt a letrat. -
Revolit
senior tag
válasz
skoda12
üzenetére
Oh en VP egeszen mas miatt lennek a Morganbe - azert eleg vonzo csomag tartozik hozza ahogy hallottam.
Mondjuk felolem engem hivhatnanak below under associate nobody-nak is, ha megadjak a VP csomagot es fizut
Amugy ez olyan, mint Mensa-ba is van aki azert lep be, hogy beirhassa oneletrajzaba meg kerkedhessen vele... De szerencsere nem mindenki ilyen - pl. van akit csak a tarsasozas erdekel

szerk.: Nem dolgozom a Morgannel, de ha mennek, egy VP szintu juttatasi csomagert tennem
-
426os
őstag
válasz
skoda12
üzenetére
Szkeptikus vagyok azzal az oldallal. Kicsit az az érzésem, hogy inkább azok írnak oda, akik el akarják panaszolni a bánatukat. Én kevesebb, mint 5 év tapasztalattal az említett sáv felett keresek és már tavaly is hívtak volna vidékre(!) br750-ért, pár hónapig lakhatási támogatással megtoldva. Igaz, én aránylag vállalhatóan tudok kommunikálni, akár angolul is. Sokaknál viszont nagyon hiányzik az idegen nyelv tudása, ennek hiányában érthető, hogy nem kapnak értelmes fizetést. Szakmailag is elég híg a felhozatal (akár ha csak a kollégáim között körbenézek). Abban viszont egyet értek, hogy a fizu sávok alig-alig emelkedtek az elmúlt években.
-
dugo_
veterán
válasz
skoda12
üzenetére
Akkor ideje karriert váltani...
https://hrmaster.matusz-vad.hu:4443/DataCenter/Registration/JobAdvertisement/9/raktaros-allando-ejszakas-budapestre/allasok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Budapesten a br. 500k az manapság normál munkaidős technikus, szerelő szint.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
skoda12
üzenetére
Bootcampen el kellett magyarázni az embereknek, hogy ne lopd le a netről az amőba játékot, mert senkit sem érdekel, hogy működik-e vagy mennyire lett jó az amőba játék, mert senkinek az ég világon semmi szüksége sincsen rá. Nem kell.
Az csak egy projekt, amin tanulhatsz. Ha nem tanulod meg, akkor totál feleslegesen fizetsz egy rakás pénzt bootcampért.
Elmegy egy iskolába pénzért és netről levadássza a feladatokat.
Ennyire szinvonaltalan hozzáállású emberek vannak.
De közben aláír érte egy milliós összegű szerződést.Mennyire kell ehhez ostobának lenni...
-
cech19960320
tag
-
válasz
skoda12
üzenetére
Megpróbáltak cáfolni, de nem sikerült bebizonyítani, hogy nincs igazam. A végén a durcizós válasz jött "ez a konvenció" amit utána szó nélkül elfogadtam. De az, hogy ezt felhasználják utána és ez alapján minősítenek később - majd megint csak a nagy cáfolás cunami végén bevágják a jolly joker-t, hogy a Kiss Pista régóta a projekten van fogadjam el... gyász.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
skoda12
üzenetére
úúúúú
gyönyörű. ezt amúgy is én benyomtam párszor így poénként, még teljesen junior koromban, mikor oktattak akkori melóhelyen, és megkérdezték, h mit csinálok, ha nem megy a push, természetesen dash ef, mondtam én, s nevettek ők, nevettem én, nevetett mindenki. de akkor ezek szerint a kollegád nem vette a viccet 
-
Kobe
veterán
válasz
skoda12
üzenetére
Fiatalabb bulizos palyakezdo team ferfiemberei egyik helyemen ezt megfejeltek a kb 2-3 massziv bebaszcsi / munkahettel, es kijeloltek egy budit az epulet masik szarnyaban, cefres tomenyes masnapon a gang tagjai csak odajartak konnyiteni
Kepzelheted a masik ceg az epuletben mennyire orult neki....
-
Mirman
őstag
válasz
skoda12
üzenetére
Senkinek a fejéhez nem tartanak azért fegyvert szerintem, hogy márpedig csak és kizárólag Szegeden lehet dolgozni. Ketten felköltöznek pestre és röhögve kifizetik az albi árát , megélnek a havi fizuból és még félre rakni is tudnak hó végén 50-100K-t lakástól és kezdő fizutól függően . Ez valóban nem sok, de sokkal jobbak a lehetőségek BP-n mint bárhol máshol.
-
Jhonny06
veterán
válasz
skoda12
üzenetére
"Sokadjára felvetődött a probléma hogyan lehet nagy lóvét keresni informatikus vonalon. Adtam egy megoldást. Most hogy ez valójában 99.9%-nak nem pálya jelenleg, az az így járás tipikus esete. Ettől még a lehetőség adott és meg lehet próbálni ilyen irányba tolni a karriert az n+1. frameworkkel való bohóckodás helyett."
Az a "frameworkkel való bohóckodás" az esetek 99%-ban sokkal komolyabb meló, mint amit az úgynevezett "vezetők" végeznek.
Ráadásul az emberek baromi kis százaléka lenne igazán jó vezető, ezt szerintem kb. mindenki látja a hétköznapokban. Csak ugye egy idő után nem lehet máshogy feljebb lépni a ranglétrán, vagy vannak olyan szakmák, ahol sehogy máshogy nem lehet feljebb lépni + felettesi nyomás ("hülyén néz ki" egy idő után, hogy még mindig technikai szerepkörben dolgozol). -
tehPwnerer
csendes tag
válasz
skoda12
üzenetére
Nem volt megadva más feltétel, szóval nem a minimumot hoztam, hanem az egyetlen feltételt maximálisan teljesítem. (Oké oda volt még írva a szokásos bullshit, hogy csapatjátékos meg kreatív, stb.) A probléma inkább ott van, hogy ha nekem ettől jóval több tapasztalatom van, akkor nem mid-level pozira jelentkezek. Ha meg ők 6-8+ évre adják csak a nagyobb fizetést, akkor keressenek senior devet. A lényeg, hogy soha nem adnának 1-1.2M-et egy mid-level dev pozira, mégis beleírták a levélbe. Tehát kamu marketingfogás. Ez a baj.
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
skoda12
üzenetére
Az ilyen sávos hirdetésekkel kapcsolatban pl bruttó 1.000.000- 1.500.000 Ft fizetéssel keresnek embert, nekem az a tapasztalatom, hogy csak marketing fogás a nagy összeg. Sok balek elmegy interjúzni, hogy itt másfél millát fizetnek, de az interjúk után azt mondják, hogy ez csak akkor adnák meg, ha a 100 pontos csak előnyként megjelölt elvárásnak is megfelelnél, aminek lehetetlen. És adnak egy 1 millás ajánlatot.
A tulajdonrész juttatás, olyan mint a lottó, 10000000 ből 1 esetben bejöhet , pl ha egy facebook hoz mentél az elején, de Magyarországon azt hallom az ismerősöktől, akik ilyen helyre mentek, hogy egyre csak nő a munka, és amikor már 2 ember munkáját végzik, akkor tulajdonosként dönthetnek, hogy felvegyenek még embert és ezért vállalják fizetésük csökkentését, hiszen valamiből ki kell gazdálkodni az új ember fizetését, vagy dönthetnek úgy is hogy nem kell új ember, inkább dolgozik napi 12 órát..
Nagyszerű
Nem állítom, hogy nem járt még jól ezzel senki, de én elkerülöm az ilyeneket.. -
válasz
skoda12
üzenetére
Ez még egy (felső)vezetői pozíció marad, attól függetlenül, hogy erős szakmai kompetenciákat várnak el. Tehát ezt nem fair összehasonlítani a programozó fizetésekkel. Üzleti példával élve ez ugyanaz a kategória, mintha egy bankigazgató fizetését hasonlítanád össze egy könyvelőével. Pénzügyes mindkettő, csak a felelősség ég és föld.
Új hozzászólás Aktív témák
- Peugeot, Citroën topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Horgász topik
- Direct One (műholdas és online TV)
- PlayStation 5
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PayPal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Phantom Black, fóliás új állapot, Regalaxy
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V14-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
A CKA és CKAD 90+%-os lett elsőre, addig a CKS-t elsőre buktam 44%-al és a második próbálkozás lett 88%-os. Napokat töltöttem el, hogy fejből tudjam a különböző configokat leírni, mert arra nincs idő, hogy mindent ki lehessen másolni.
birom az ilyen szereptevesztett embereket mint amilyenek ezekszerint ok is. de gondolom akkor szin 5os a sok kis indian aki majd a ticketet felveszi es kerdezgeti hogy can u see my screen ?
Persze nála a webkamera is mágikusan éppen elromlott.