Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
Dare2Live
üzenetére
Igen, mindkét ország + baltic régió eléggé rápörgött a near shoring megoldásra. Picit több pénzt mint az indiaiak, de még a nyugat európai költségszint alatt dolgoznak.
A helyedben én előre lépnék, próbálj meg behúzni közvetlenül valamelyik ügyfélnél vagy direktben keresve munkát ami azokban az országokban van ahol eddig dolgoztál. -
kraftxld
félisten
válasz
buherton
üzenetére
Ezt is tanulni kell, hogy folyamatosan érdekes maradjon az interjú mindkét félnek. Érdemes utánanézni az interjúztató személynek, és ha van bármilyen kapcsolódási pont akkor picit arra terelni a beszélgetést. Én csütörtökön beszéltem egy recruiterrel (a cég sajátja volt, nem külsős), és pont ezek az apróságok miatt volt jó a dinamika megyek is majd a technikai körre jövő héten.
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
válasz
axioma
üzenetére
5 éve is 50 EUR fölött lehetett bőven kapni cloud infra / architect vonalon magyar SSC-s külföldi multiknál mint contractor.
A B2B-nek sok előnye van, céges kocsi lízingen, sok költség elszámolása, ha jól csinálod akkor akár a számlázott pénz 80%-a megmarad.
Neked kell eldönteni, hogy megéri-e a plusz rizikó, nem fizetett szabadnapok, betegszabik. -
kraftxld
félisten
válasz
Fecogame
üzenetére
Ezt 12 évig csináltam vidéken, a végére már agyfaszt kaptam tőle, mindig el voltam maradva. A hosszútávú memóriám fejlesztette, a főnökök meg mindig kiakadtak, hogy 1-2 hetes lemaradásban csináltam. Búcsúajándéknak egy bekeretezett üres timesheet-et kaptam

Úgyhogy mostanában ha interjúzok ez kb az első kérdés, és ha ilyet kell csinálni akkor el is búcsúzunk egymástól.
-
kraftxld
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
Olyan melót kell találni ahol EUR-ban fizetnek

-
kraftxld
félisten
Cyber Security meló, 1750-2200 eur / nap
-
kraftxld
félisten
Küzdök egy kicsit a biztosítással. Aki külföldre dolgozik magyar cégen keresztül, tudna tippeket adni, hogy honnan lehet EU-ra kiterjedő 1M EUR-os felelsőségbiztosítást kötni, és angol nyelvű kötvényt kérni hozzá?
Akiket sikerült elérni azok aztán vagy eltűntek, vagy csak magyar nyelvű, forintos, csak MO-on érvényes cuccot ajánlottak
-
kraftxld
félisten
válasz
bandus
üzenetére
Összedobtam egy Kft-t aztán pár hónap múlva kiderül a matek. Nem vagy véletlenül nyugdíjas 4 gyerekes anyuka és bedolgoznál
Ők se szja-t se és semmi egyebet nem fizetnek.
Az utazás nincs lebeszélve, sztem belefér nekem is bőven az elején aztán majd beindult a bolt majd kitaláljuk. -
kraftxld
félisten
Befutott még egy offer, amit végül nem fogadtam el:
Cloud + pénzügy (FinOps), AWS fókusz
Hollandia, Amsterdam, odaköltözős, heti 2 nap office
Helyi telco
85EUR / óra ami 680EUR napidíj mint contractorCsalád mégse akar költözni, plusz némi matek után azért ha ebből kell fizetni egy normális albit, BV-t, plusz a brutál magas adót azért már nem olyan szépek a számok

-
kraftxld
félisten
válasz
Revolit
üzenetére
Engem két éve zargattak napi rendszerességel, hogy menjek el akármelyik random Big4 IT mély indiai csodához

Egy katasztrófa volt mind, kb csak egy európai arcot akartak, hogy utána a Kumároknak lehet áttolni a melót és jól elb*sszák. Pénzzel is ment a bénázás, úgyhogy tiltólistára kerültek. Szerencsére nem nagyon hallottam felőlük az elmult időben. -
kraftxld
félisten
Hollandiában dolgozik valaki contractorként?
-
kraftxld
félisten
válasz
gyépés
üzenetére
A pozi pontos megnevezésével eléggé könnyen beazonosítható lenne

Cloud + Finance = FinOps
Kicsit bővebben: "B*ssza meg, jó hogy a cloudban vagyunk de mindenki tolja mint az őrült és a számla kiverte a biztosítékot már high management szinten"
Még bővebben: költségoptimalizálás, vágni kell hozzá Azure-t, AWS-t, GCP-t infra szinten, hozzá a belső folyamatokat, spórolási lehetőségeket, technikailag érteni kell, hogy pl egy Azure M64-es gépről mikor lehet áttenni a VM-et mondjuk egy E64ads_v5-re, megéri-e. Reservation management, capacity management, belső oktatás, folyamatok építése, stb.
Elég szépet lehet vele spórolni ha jól csinálja az ember és az ész nélkül a legnagyobb dolgokat létrehozó developer csapatok körmére néz az ember
-
kraftxld
félisten
Én is bedobom, bár nem fogadtam el végül, mert nem jött ki a matek

Pozinév: Cloud + Finance mix
Bruttó alapbér: 1.750.000 (a recruiter szerint itt még egy 10%-ot rá lehetett volna alkudni)
Cafi: Bruttó 550.000 / év
Önkéntés nyugdíjpénztár: 2.1%-ig megtoldja a saját befizetést
Egyéb: Céges kocsi, 10-18% bónusz, privát eü, laptop, telefon, pár apróság.
Cég: Eü Multi
Hely: Budapest / Hybrid -
kraftxld
félisten
Nekem tuti lesz jövdelmem 65 éves korom felelett, mert jelenleg is úgy tervezem a befektetéseket és egyéb dolgaim

Szerinted a mostani osztogató ütemben, a járulékok csökkenése mellett mennyire tartható fent a magyar rendszer? De igen, valószínűleg tuti lesz korhatáremelés + reálérték csökkenés, de kérdés, hogy mikor és hogyan fogják felvállalni.
Nekem a svéd modell elég szimpatikus amúgy. -
kraftxld
félisten
Érdemes elolvasni az Okt 10-től íródott cikksorozatot, nagyon jól és pártállástól függetlenül leírja a szerző, hogy mi a gond a mostani nyugdíjrendszerrel.
[link]
Sajnos én is abban a kategórában vagyok, hogy kvázi 0 állami nyugdíjra számíthatok amire a kort elérem, de mellette meg a gyerekekbe is szép pénzt kell tolni... -
kraftxld
félisten
Köszi a tippet, szétnézek

Szerencsére a nemzetközi helyzet eléggé fokozódik errefelé, mondjuk első körben tök könnyen tudok intézni Boston / Oslo / Düsseldorf / London / Auckland vonalon kb bármit, de lehet a nyugati parton is
Amúgy tök elégedett vagyok a mostani melóval is, de azért az ilyen 90-120 CHF / órás dolgokon azért már elgondolkozik az ember
-
kraftxld
félisten
Valaki nem tud jó weboldalakat ahol mondjuk Svájci contractor melók vannak?
Mondjuk király lenne behúzni valami jól fizető contractot az UBS / Credit Suisse merger-re
-
kraftxld
félisten
válasz
lastmanrel
üzenetére
Én most papíron Azure-ozok, de ide esik be minden ami valaha akár egy bitet küldött a cloud-ba

Oracle, SQL, mindenféle egyéb DB, migrációk, webes cuccok, storage, VMware, stb. -
kraftxld
félisten
Hogy ontopik is legyek, mostani friss megkeresés, nemzetközi cloud-os MSP, BP-i irodába, de full remote munkavégzéssel:
Alapbér 2M körül + 16% éves bónusz, cafi, medicover -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Szeptember = év vége?

Vagy ez olyan, hogy már szerda van, mindjárt hétvége, akkor mehet a tinglitangli
-
kraftxld
félisten
válasz
bilimbalam
üzenetére
Amikor IT-s cégnél dolgoztam, 2x-es szorzóval számoltunk, de ebben benne volt az irodabérlet és a naplopók (engineering manager, CRM, SDM) költsége is, akik effektíve nem végeztek számlázható munkát.
-
kraftxld
félisten
Ápolónő, gondolom eddig is minimál pénzért dolgozott. Most megszívatták, felmondott, elment dolgozni máshová. De aztán visszajár ingyen az eredeti helyre segíteni
És csodálkoznak, hogy nem akarnak emelni a fizun.
Kellene nekem is pár ilyen segítő
[link] -
kraftxld
félisten
Na, most küldtek LinkedIn-en devops-os pozíciót Pesten, ahol korrektül leírták, hogy 2M bruttó a teteje. Tehát aki korábban keresett ilyet az tolja a devops-t ezerrel

-
kraftxld
félisten
Azért nem mindenki, de általánosságban igaz. Nálunk van most egy security-s emberke aki minden áron 3rd party termékeket akar erőltetni (pl Azure security-re szerinte nem jó az Azure Sentinel, de majd elsütöm legközelebb a Solarwinds-es poént neki
).
Sajnos a technikai érvelésre nem nagyon hallgat
-
kraftxld
félisten
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Én nem akarok manager lenni, szeretem lapátolni a biteket.
-
kraftxld
félisten
válasz
sarkanyolo2
üzenetére
Azure Architect-et keres a Telekom Szegeden, legutoljára 1-1.2bruttót mondtak erre a melóra: [link]
-
kraftxld
félisten
válasz
Sztenly
üzenetére
Ahogy korábban emvy írta, 1.3 milliárt embert nem lehet generalizálni (vö.: volt pakisztáni kollegám aki egy idióta volt, vérre menő vitákat tudott nyitni a "minden indiai idióta" és "minden kínai idióta" témakörben)
Vannak közöttük nagyon okosak, vannak közöttük nagyon hülyék, és a kettő között is minden skálán több ezren
-
kraftxld
félisten
válasz
bandus
üzenetére
Ezen én is nagyon ki tudok akadni, hogy ha valaki megkeres akkor kezdjen már egy összeggel.
Ma is volt egy angol jóember, sírt rítt, hogy a csapatot el kell vinnie angliából a brexit miatt, azzal indított, hogy mennyi most a fizum nem is nagyon érdekelte, hogy kb 2x jeleztem, nem keresek aktívan új állást. 11:30-kor csörgött, hogy azért szervezzem át a napom mert ő 2-kor akar engem interjúra küldeni
Utána finoman jeleztem, hogy ácsi, még egy összeget se tudok, meg a hívás alatt küldte el a pontos job description-t is, aztán benyögött egy hasonló összeget amit most keresek. Ezt már könnyen lepattintottam, hogy ugyanannyiért minek mozgolódjak. -
kraftxld
félisten
Ezt nekem sikerült év közepén pár hónapig, de én abban az előnyben voltam, hogy az időzónák nem fedték egymást és 3 hónapig kettő full time melóm volt.
Az új helyen lehetett remote kezdeni, utazni nem lehetett, a régi helyen meg egy project befejezésre visszahívtak.
Reggel 9-től délután 5-ig ment az egyik, majd gyors kaja, és du 6-tól hajnal 3-ig a másik. Este 10-11 között némi fürdés meg egy kis családi idő is belefért
Mindkét helyen elégedettek voltak de én örültem, hogy vége lett, hosszú távon ezt nem lehet csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vége a régi Kindle-öknek? Az Amazon május 20-án beszünteti támogatásukat
- Kábellel oldaná meg a 12VHPWR gondjait az ASUS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Olcsóbb lett a Game Pass Ultimate, de a Call of Dutyért cserébe várni kell
- Proxmox VE
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest