- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Tóth Olivér: Tudtátok hogy ez ma már RETRO?
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
Új hozzászólás Aktív témák
-
basys2
csendes tag
Sziasztok!
Ha van valaki aki a SAP -nál van, vagy volt már dolga a céggel megtudná mondani ha az ajánlatban szerepel céges autó (senior dev szint, nem abap nyelv) az mit takarhat (pl opel astra)? Illetve az konvertálható-e pénzre és ezt még ajánlat elfogadása előtt kell lebeszélnem a HR-essel vagy később is átkonvertálható (tehát nem kell a céges autó hanem helyette pénzt) ?
Jöhet akár privátban is...
Előre is köszönöm a segítséget! -
freaghill
őstag
DevOps Freelancerkedésre mely oldalt ajánljátok, hova regeljek? Toptal egész szimpatikus.
-
törölt tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Akkor egymillió+1-szer: te is fejlesztő vagy, én meg még mindig ne marról beszélek.
-
Ádám16
addikt
+60-65 órákkal egy héten.

Épp nem voltam 25, mikor írtam azt a kommentet, ahogy nézem, most pedig 28 vagyok, elütöttem.
Többieknek: Ez szerintem tényleg a plafon ebben az érában. Max +100 kiharcolható 1-2 éven belül (+50-50 mindkét helyről).
S egyetértek ugyan azzal, hogy ez egy piszok jó bér, de a megerősítés “jól esett”.Ez a 60 óra rohadt sok egyébként, és igen, egészségtelen, bértől függetlenül. Szinte folyamatosan kimerült vagyok, de muszáj megszokni. Utána emellett élni is újra kell tanulni, mert most munka-haza a nap, + egy kis gym, ha van még erőm. Ez van. A végén -remélem- tudom azt mondani, hogy megérte “beáldozni” 3 évet annak, hogy legyen egy hitelmentes lakásom, és ezáltal biztonságom. Az a típus vagyok, akit ver a víz a hiteltől, így szocializálódtam.
Több ismerősöm mondta erre a tempóra egyébként, hogy ezt soha nem vállalnák, a boldogság az első, meg a fiatal évek kimaxolasa. Jaja, adom, de se gazdag szülők, se kiemelkedő bérezést nyújtó diploma, úgy pedig nehéz boldognak lenni, ha 0 ft marad a tárcádban úgy, hogy kb semmi extrára nem költöttél, és egy randivacsi megizzaszt egy hónapban. Egy fél lakás ára adott volt (fsz kivan ezzel is, rohadt sokat mentem, hogy legyen egy hitelmentes lakásunk/lakásom, most meg kezdtem elölről, egyedül), korrekt volt a hitelkonstrukció, így belevágtam, mintsem albérletezzek.
Debrecenhez: kva drága. Nem éri meg itt élni, kivéve annak, akinek Pest sok, de minden más tanya érzés azon és Debrecenen kívül/itt a család-karrier-kapcsolatok.
-
azbest
félisten
válasz
paatrick
üzenetére
Szegeden a másfél szobás, kb 50nm-es albim durván olcsónak számít az alap dolgok rezsijével (közös költség, víz, gáz, villany) együtt 100ért. Még anno nagyon olcsón kezdtük bérelni, de az utóbbi 5 évben folyamatosan pörög fel az ár. 10% éves emelés kb. Ja és berendezetlenül bérelve. A lakást magát felújították 12 éve, de az elektromos rendszerre ráférne egy karbantartás. Plusz felső lakóként beázás is előfordul. Gipszkarton falak.
-
paatrick
őstag
Lássuk a valóságot Debrecenben. 1 éve kerestem albérletet. 30-50-ért szoba van, 2-3 szobás lakásban. 70-80-ért minigarzon 25-30nm vagy 1,5-2 szobás ilyen 30 éves bútorokkal és felszereltségi szinttel (értsd kicsit nagyobb terhelésnél szét fog égni a villanyvezeték és örülj ha nem gyullad ki). 100-nál kezdődött ami olyan kicsit normálisabb volt. Persze kinek mi a normális. Végül 130+rezsiért vettem ki egy 55nm-est ami jó állapotban van, teljesen felszerelve kb 15 éve épített házban.
Azóta néha a tulaj mutogatja az egyéb lakásaikat amik mennek piacra. Új építésű, Debrecen központja felé 35nm-es teljesen berendezett 150, 50nm-es 170. + rezsi.
Mondjuk ezek már tényleg fullosak.Debrecentől fél órányira meg baromi messze van. Sok cég 0 benzint térít. Pl. Kite itt van a közelben, de saját buszjárata van, valami fél7kor indul az ingyenes. Ha nem akarsz azzal menni akkor fizeted a benzint magadnak. Másik cégnél voltam interjún, Debrecen táblán túl, mondom itt a kijárásra van valami támogatás. Csak mosolyogtak
én is és nem mentem oda
-
törölt tag
válasz
Marky18
üzenetére
Nem, nem röpködnek erős tudással sem mérnöki területen a br 1M feletti fizetések… Igen, összeértek a fizetések, ezen meglepődni elég fura.
Alexios: hárommilliószor leírtam, hogy nem fejlesztőkről van szó.
426os: Semmi súlya ennek a kommentnek. Tehát mutatni nem tudsz, nem is a területen dolgozol, de jobban tudod. Illetve könnyű br 1M felett kapni, de neked is bőven az alatt ajánlottak. Ismét nem értelek.
CyberPunk666: nem mindenki szeret 2 évente munkáltatót váltani csak azért, mert egy éve éppen többet kapni máshol… Egy idő után zárul a kör, ha nem kis kftk között ugrabugrálsz.
-
Vidéken ugyanannyiba kerül minden, mint Pesten. Pláne a vidéki nagyvárosokban. Jobb esetben néhány tízezret spórolsz az albin, de cserébe a fizetések jóval gyengébbek. Akkor jársz jól, ha valami olyan településen veszel telket/házat, ami még olcsó (de ilyen megint nincs a nagyvárosok közelében, brutális drágulás volt ott is az elmúlt években).
-
-
426os
őstag
válasz
üzenetére
Ne haragudj, többször el kellett olvasnom a hsz-ed, mire megértettem..
Nem tudok IT-s pozikat mutatni neked, nem IT-ban dolgozom. Ellenben a topic nagyrészt erről szól, biztos linkelnek majd mások.
Ha azt mondod (és egyet is értek vele), hogy nekem nincs kiemelkedő tudásom és ennek ellenére aránylag korrekt fizuért dolgozom, miközben a nagyon penge, phd-s ismerőseid (minden tiszteletem a kitartásukért!) nem kapnak normális ajánlatokat, akkor miért nekem kell összeszednem magam?
Érteni valamihez és eladni magad két külön dolog. Akkor nyerő a szitu, ha ezek a skillek találkoznak. Csak úgy senkinek nem hullik az ölébe 7 számjegyű fizu (na jó, biztosan van ilyen, de azért a többség megdolgozik érte így vagy úgy). -
-
törölt tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Igen. Senki nem mondta hogy nem kemény.
De kap érte egy zsák pénzt. Ez egy jó fizu.
426os: mindennyiuk elég jó a saját területén br 750-850, nagyon max 900 ami nem programozóként kisajtolható ha nem fejlesztő az ember… Nem kell a rizsa, én is rálátok a piacra… Nem egy phd-zó mérnökinfós van nálunk is a szomszéd csapatban, br 7 számjegy alatt. És nem hülyegyerekek…
De kérlek cáfolj rám és akár IT-ban mutass 7 szamjegyu melókat tömegével, ami nem min 10 év kiemelkedő tapasztalatot igényel és nem kontraktorkodás…..#23982: Na látod, most cáfoltad meg önmagad. Te miért nem kapod össze magad?
Komolyan komédia…Nálunk alap a folyékony angol, szóval nem vagy különleges, nyugi

-
426os
őstag
válasz
skoda12
üzenetére
Szkeptikus vagyok azzal az oldallal. Kicsit az az érzésem, hogy inkább azok írnak oda, akik el akarják panaszolni a bánatukat. Én kevesebb, mint 5 év tapasztalattal az említett sáv felett keresek és már tavaly is hívtak volna vidékre(!) br750-ért, pár hónapig lakhatási támogatással megtoldva. Igaz, én aránylag vállalhatóan tudok kommunikálni, akár angolul is. Sokaknál viszont nagyon hiányzik az idegen nyelv tudása, ennek hiányában érthető, hogy nem kapnak értelmes fizetést. Szakmailag is elég híg a felhozatal (akár ha csak a kollégáim között körbenézek). Abban viszont egyet értek, hogy a fizu sávok alig-alig emelkedtek az elmúlt években.
-
dugo_
veterán
válasz
skoda12
üzenetére
Akkor ideje karriert váltani...
https://hrmaster.matusz-vad.hu:4443/DataCenter/Registration/JobAdvertisement/9/raktaros-allando-ejszakas-budapestre/allasok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Budapesten a br. 500k az manapság normál munkaidős technikus, szerelő szint.
-
skoda12
aktív tag
Annyira nem rózsás a helyzet szerintem, mint régen. A mennyitkeresel.hu "Ipar, termelés" részén szoktam olvasgatni a kommenteket. Mondjuk ott sok a Budapesten kívülről érkező infó, de eléggé negatív a hangulat, bruttó 500-800 közötti fizuk repkednek néha meglepően sok tapasztalat mellett is és a covidos leállások alatt többeket elküldtek.
-
válasz
üzenetére
Ja, csak azt is számold bele, hogy ha 5-kor már a melóban kell lenned, akkor 12 óra munka után amire hazaérsz mondjuk ~6-ra, addigra kvázi használhatatlan leszel. Nagyjából a hétvége alatt kipihened magad, aztán kezdődik elölről az egész. Persze ezt a fizetést könnyű megszokni, vidéken pláne nagyon jó. Csak kérdés, hogy mennyire tudsz élni mellette. Magamból kiindulva nem tudnék.
-
Drizzt
nagyúr
"Mert nem 150 ezer a lakásbérlés, hanem mondjuk 70 ezer."
Ez sem igaz mar, Debrecenben semmikepp. 100K alatt szinte sehol nem uszod mar meg az orszagban az alberletet. -
válasz
üzenetére
ez jogos, viszont mit lenne érdemes ma egy olyan programozói alaptudásnak tekinteni, amit egy rendszerüzemeltető - hálózatos szakirányon végzett infósnak is illene kettes szinten átlátni-ismerni?
Aztán mik azok a fejlesztői alapok amik már egy szoftveresebb szakirányba bele kellene, hogy férjenek?#23955 emvy
értem, csak kb onnan indult a beszélgetés, hogy a html-css-től milyen úton lehet eljutni a webfejlesztésig? nekem kicsit az az érzésem, hogy a backend-frontend fejlesztői szemléletre akarunk rávilágítani, hogy mennyire hiányzik. És ez nem igazán technológia vagy nyelv függő szerintem#23956 Tapsi
Abban egyetértünk, hogy nem lehet lekövetni, nem is feltétlen a nyelvekkel kellene.. De ezek a szabvál tárgyak kb megtanítják a szintaxist, hello world, nyelv specifikus dolgok, mindegyikben írsz egy számológépet és meg is vagy. Ez pont nem azt a webfejlesztési alap tudást adja, amiről szó van szerintem.. a nyelvfüggetlenséget segíti nagyban, hogy ne legyen gond megtanulni egy következőt.#23957 Jhonny06
"Aki végigcsinálta rendesen a képzést és részt vett szakmai gyakorlaton, annak elengedő tudása lesz egy belépő szintű pozihoz (egy kezdőtől nem kell csodákat várni)."
Csak amikor felsőoktatáson kívülről jön a kérdés, hogy hogy lesz valaki webfejlesztő (mert ugye a fenti idézetből a "részt vett szakmai gyakorlaton" a legfontosabb kitétel szvsz) tapasztalat nélkül, akkor elég nehéz rá válaszolni. A jó szakmai gyakorlat/saját projekt adja a valódi szakmaiságot a képzéshez."Akkor is fejlesztőhiány lenne, ha az összes végzett fejlesztő el tudna helyezkedni a szakmában"
én feljebb arra utaltam, hogy vagy azért húzzuk a szánkat, mert bootcamp, és csak az azonnal hasznosítható tudásra fekszik rá (nem épít az alapokra), vagy azért, mert felsőoktatás és fordítva. A legjobb lenne egyszerre végezni a kettőt, ezzel kb a szakmai gyakorlatot kiváltva. -
válasz
Ádám16
üzenetére
Elsőre amikor olvastam a 650-700 nettót akkor azt gondoltam hogy nem rossz, de heti 60 óra munkával ezt kevésnek érzem. Normál, 40 órás műszakra vetítve ez 466e Ft. Intézményvezetőként meg főleg. Nem gondolkodtál váltáson? Vagy ez a pozíciód teteje? Hosszútávon szerintem ez nem lesz egészséges.
-
Ádám16
addikt
válasz
Ádám16
üzenetére
Erre ideje válaszolnom.

Nem: Férfi
Kor: 29
Munkakör: Két munkahely: Élelmezésvezető a megnevezés mindkettőnél, de az egyiknél inkább intézményvezetői szinten vagyok, a másiknál helytálló az élelmezésvezető.
Végzettség: Élelmiszermérnök
Nyelvtudás: Angolból felsőfokú szóbeli, középfokú írásbeli nyelvvizsga.
Nettó fizetés: kafival, kajával, mindennel együtt úgy 650-700 körül mozgok havi bontásban
Műszak: ténylegesen 05:00-~17:00
Légkör: Nem rossz, talán ez a legjobb kifejezés egy vezetői pozira. Bratyizni annyira nem lehet, de 50es emberekkel felettesként annyira nem is tudnék, szóval ezt eléggé sajnálom, lehetne jobb.
Munkaviszony: 5 évAmikor az első posztot írtam, teljes elkeseredettség volt. Váltottam egy sokkal nagyobb és jobb konyhára (szerencsével és segítséggel), ahol 260 nettót kértem, meg is kaptam 3 éve.
Így, hogy főzni nem kellett emellett, boldog ember voltam, ketten kényelmesen fizettük a hitelünket, majd idén év elején jött egy nagy pofon: válás. A lakás + autó + bútorok felét ki kellett fizetnem (horror, 30m egy panel a környéken), és rájöttem, hogy ez a ~300 annyira elég egyedül, hogy minden hónapban nullázzam magam.
Már majdnem néztem egy méltatlan másodállást, de jött egy telefon nyáron, hogy indul egy új konyha, vezetném-e azt is...
Itt tartok most. Rohadt fáradtan, de büszkén, egyedül is tolok egy megpakolt szekeret.
Jó lenne, ha 3-4 év múlva megint ilyen bérugrástól tudnék írni, de azt hiszem, ezzel már kimaxoltam a saját határaimat, és a szakmában sincs több. Esetleg egy saját konyha, majd egyszer...
-
válasz
pető bá'
üzenetére
"szóval összefoglalva kb megvan a fejlesztőhiány oka. nem tudsz úgy végezni egy képzésen, hogy érts hozzá; ha van is valamennyi képzés, az vagy nem elég megalapozott, vagy nem hasznosítható."
Nem. Akkor is fejlesztőhiány lenne, ha az összes végzett fejlesztő el tudna helyezkedni a szakmában (általában el is tud, aki ilyen területen akar elkelyezkedni). Aki végigcsinálta rendesen a képzést és részt vett szakmai gyakorlaton, annak elengedő tudása lesz egy belépő szintű pozihoz (egy kezdőtől nem kell csodákat várni). -
válasz
pető bá'
üzenetére
Felsőoktatásban ez teljesen logikus, hiszen az akkreditációs kényszer miatt nem tudja lekövetni a szakma változásait. Csak a frontendben pár éve bejött az Angular, most meg már a React az új sztár. És itt tényleg nem telt el sok idő (1-2 év), miközben rengeteg ember még a jquerynél van leragadva.
Ugyanez megvan Java backendben is, vagy mondjam inkább a Kotlint, mint új messiást?
Ez lehetetlen, a szakma alapjait kell átadni, utána pedig mindenki szépen tanulja hozzá a sajátját netről, innen-onnan. -
válasz
pető bá'
üzenetére
Az a helyzet, hogy ezt a szakmat nehez tanítani, mert meg akiknek jól megy, azok sem tudjak, hogy valójában miért megy jol.
Évtizedekig megy mindenki egy irányba, egyhangúan, aztán meg jön a változás, es mindenki azt gondolja, hogy az eddigi irany nem volt jo, de majd a most kitalált uj irany jo lesz! (Aztán az se lesz jo.)
-
válasz
quailstorm
üzenetére
szóval összefoglalva kb megvan a fejlesztőhiány oka. nem tudsz úgy végezni egy képzésen, hogy érts hozzá; ha van is valamennyi képzés, az vagy nem elég megalapozott, vagy nem hasznosítható.
szerk.: nyilván önszorgalom, érdeklődés, saját vagy gyakornoki projekt stb stb, de értitek mire gondolok.
-
-
-
horush
addikt
válasz
üzenetére
Leginkább az a kérdés, hogy mit jelent az, hogy teljesen kezdő. Tapasztalat nélkül általában elég nehéz elhelyezkedni fejlesztőnek. Vannak különböző mentorprogramok, mint pl. az Epamnál, de oda is elvárják, hogy erős programozói alapokkal rendelkezzen egy-egy jelölt.
Ha kezdő fejlesztőnek azt érted, aki frissen kijött egy gyorstalpalóról, amit sikeresen elvégzett és megfelelő tudást tudott magába szívni, akkor azért van esély megcsípni egy-egy junior pozíciót. Szerintem ebben az esetben ilyen bruttó 600.000 körüli fizu elérhető.
Én sitebuildet (HTML / CSS) már középiskolában is tanultam anno, ezen kívül foglalkoztam vele magamtól is. Az első munkahelyemen először online marketinget csináltam, aztán mivel voltak már alapjaim, sikerült a csapaton belül váltani frontend fejlesztőnek. A tudásom legnagyobb részét ezután, munka közben szedtem fel.
-
törölt tag
-
válasz
üzenetére
A rendes frontend fejlesztés semmivel sem könnyebb, mint a backend, szóval a gyorstalpalók nem húzzák lefelé a bérsávot. Kb. annyit érnek, mint a backend-es gyorstalpalók.
Egy ideje már a jobb frontend-es pozik még magasabb sávban is mennek, mint a backend-es pozik (vagy minimum hasonló sávban), szóval ahol nem fizetnek meg, onnan le kell lépni (pláne, ahol "jóval" alatta van).
-
horush
addikt
válasz
üzenetére
Én frontendesként azt tapasztalom, hogy nagyjából hasonló fizetéseket el lehet érni, mint Java fejlesztőként. Nyilván egy frissen végzett gyorstalpalós nem fog annyit kapni, de akinek valós tapasztalata van, illetve jól ismer egy-két nagyobb frameworkot, azért kapkodnak a fejvadászok.
Én is nagyjából napi szinten kapok megkereséseket LinkedInen, ezek között néha írnak bérsávokat is, ami sok esetben terjed bruttó 1.5 millióig. Nyilván ez még nem egy valós ajánlat, de valószínűnek tartom, hogyha tényleg reagálnék néhány megkeresésre, akkor lenne olyan cég, aki ennyit simán megad. (Kb. 6 év tapasztalatom van).
-
borzak50
csendes tag
válasz
thomasthomas
üzenetére
ugy tunik itt is emelkedik azert, kivancsi lennek hol adnak 2m-t alkalmazottkent
-
törölt tag
Üdv!
Webfejlesztésben (frontend leginkább) van még “jó” pénz?
Egyre többektől hallom, hogy alkalmazottként egy multinál már nem nagy biznisz, fizetések jóval egy javás stb alatt maradnak.
Plusz rengeteg gyorstalpalós ömlik a piacra, akik számosságuk miatt nyilván lefele húzzák a bérsávot.Vagy csak én ismerősi körömben nem akasztanak nagyobb lóvékat a webesek? Természetesen aki vállalkozásban csinálja annak szebb pénz csurran cseppen, de ők főleg kiegészítésként tolják, és alkalmi az egész.
Kieg: járok ügyvédhez:
Egy óra 30.000Ft (beszélgetés), egy nyomtatvány kitöltése és beadása 200.000Ft (1 ora munka annak aki ért hozzá)(semmi extra, vállalkozással kapcsolatos sablon ügyek, pest megye)
Szakorvosi vizitek néha: 30.000Ft/alkalom, ált 10 percig vagyok bent, különösebb előrelépés nélkül.
Pályát tévesztettem
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess
üzenetére
Lemaradt, de fontos, hogy köszi a válaszokat!
-
korpicschess
veterán
válasz
David89
üzenetére
Igen, rosszul fogalmaztam. Szóval úgy értettem a basicet, hogy amennyire én látom, legalábbis az itthoni multis környezetben, nagyon nehéz szakmai alapon előrelépni, még ha egy darabig megy is, sokkal könnyebb jól keresni managerként, ahol már embereket kell koordinálni.
Erre nyilván nem fognak külföldön alkalmazni, ha még a nyelvet sem beszélem. Ettől függetlenül persze akkor lenne reális a fizu, ha a PhD területemhez közeli dologgal tudnék foglalkozni. -
David89
tag
válasz
korpicschess
üzenetére
rossz hír, h basic melóra nem adnak 4k nettót, ahhoz 85k evés bruttó szükséges, ami már eléggé szakértői munka.
-
korpicschess
veterán
válasz
David89
üzenetére
Ja igen, fontos aspektust kihagytam, hogy nem igazán tudok németül, emiatt spéci pozíció nem valószínű, hanem valami basic szint.
Mindemellett egy 4k nettó már jól hangozna, bónuszokat stb. beleszámolva. Itthon valószínű ennek a fele is már jónak számítana egy multinál. A kutatóhelyeket néztem, de az ilyen basic átlagfizetést taglaló oldalakon úgy láttam, hogy az rosszabb. Kérdés persze, hogy utána itthon az egyetemi szféra, vagy pedig multi környezet - középvezető karrier út lesz, amifelé orientálódni próbálok majd. Nyilván előbbihez tudományos publikációk számának növekedése nem rossz.Igen, Stuttgart, Karlsruhe az eléggé paradicsom, de ettől délebbre lennék a hármashatár közelében (Freiburg). Mondjuk IC-vel Karlsruhe 1 óra. Ott nem nagyon van / nem találtam még sajnos helyben lokál nagyobb multi, ahol a nyelvtudás hiánya biztos nem lenne probléma.
A másik opció, ha esetleg Svájcban van valami, és átjárva, de még 1 év múlva, mikor aktuális lehet, akkor sem biztos, hogy az működőképes lesz.
-
David89
tag
válasz
korpicschess
üzenetére
Üdv, egy helyi sváb biztos 60-80k bruttó között mozog egy hasonló profillal az iparban. Kiemelt Stuttgart környéki cégeknél (Porsche, Mercedes és társai) ennél is több benne van. Az egyetemi kutatásban pedig a TVöD 13-as besorolás az irányadó. Más kérdés, hogy a svábok, bajorok szeretik a sajátjaikat előnyben részesíteni, tehát az igazán menő helyekre keletről elsőre beesni elég sci-fi kategória. Egyébként a Dr.-Ing. titulusnak elég nagy még a presztízse.
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Villamosmérnök PhD-val forrasztáchnológia területen és korábbi tesztmérnök tapasztalattal (3+3 év egyik-másik, részmunkaidő) nagyságrendileg milyen fizetés reális DNY Németországban (a lokáció fontosabb, mint a pénz), (illetve itthon)?
Kíváncsi vagyok a véleményekre, bár rákeresve láttam többféle véleményt, köztük a "legkártékonyabb a PhD-s munkatárs" is.
Köszi!
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Vision
üzenetére
Hát, volt már olyan, hogy együtt dolgoztam egy amerikai lead architecttel, minden megnyilvánulása alapján az hittük, hogy legalább 50 éves, aztán később tudtuk meg, hogy 2 éve jött ki az egyetemről. Mindent kent, vágott, látványosan kiemelkedett a közegből. De volt ugyanígy magyar srác is, aki első teljes idős munkahelyén szintén simán elérte az átlag helyi szenior szintet azonnal.
Több példát erre nem is tudnék hozni, nem is mondtam, hogy általános lenne, inkább extremitás, de létező. Mint ahogy a másik véglet is amit említettem, az olyan ember, aki sose nő fel a szenior szinthez. Általában azért a jó 10 év munka nem teljesen múlik el nyomtalanul, de vannak akiknél igen. -
válasz
Drizzt
üzenetére
Hát, szerintem a senioritáshoz az is hozzátartozik, hogy nagyon sokféle problémát láttál már eltérő környezetekben. És ez bizony idő, ezt le kell szolgálni sajnos. Nem az a senior, aki elsőre hibátlan, szép kódot ír, hanem aki tudja, hogy hogyan kell megközelíteni az adott problémát, és helyes megoldást adni rá költségkereten belül. Ebből van nagyon kevés. Aki tényleg gondolkodik is.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Drizzt
üzenetére
Véleményem szerint két éves senior nincs. A két éves "senior" szakmailag lehet jó, de valós életbeli tapasztalata kevés van, legyen az csapatmunka, project életciklus végigkísérés, stb. Találkoztam már pár ilyen emberrel és legtöbb esetben ez jött le róluk.
u.i.: viszont alapanyagnak jók!
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Jhonny06
üzenetére
Hát ha a piacon 800k - 1.2M között van a várható fizetés, akkor azért eléggé nehéz lesz 10 olyan cégbe belefutni, ahol egyik sem ad 800 felett. Ha mindegyik így van, akkor az olyan szintű szerencsétlenség, aminek a bekövetkezése elhanyagolható. Nyilván van több lehetséges magyarázat a 3 alacsonyabb ajánlatnak:
- Az adott hely a piaci elvárásokat nem tudja hozni valamiért.
- Az adott hely azt gondolja, hogy a jelölt vagy erős junior, vagy gyenge medior szinten áll, így ennek megfelelően bérez.
Ha 800K - 1.2M között van a várható fizetés, akkor azért 10 olyan helyet találni, amelyik közül mindegyik a fenti két kategória valamelyikébe esik, eléggé valószínűtlen. Ilyenkor mindenképp érdemes elgondolkodni azon, hogy szinte biztosan volt már olyan helyen az ember, ahol azt gondolták, hogy alatta van az általa gondolt szintnek és ez vajon miért lehet(tényleg alatta van a szintnek, rosszabbul interjúzik, stb.).
Mivel kevesebb mint 10 helyből megvolt a sáv teteje, ezért neked nem sok gondolkodnivalód van a dolgon, hiszen találtál egy helyet, aki szintén arra a szintre rakott, mint te magadat. De ha 10 helyből egy se lett volna ilyen, akkor lenne ok a gondolkodásra. És persze, lehetséges kimenetel az is, hogy a salary guide is szar. De az itt látott tapasztalatok alapján nem az(és egyébként a te eseted is pont ezt erősíti meg).
Talán így jobban érthető, hogy mire gondolok. -
thomasthomas
tag
A data-s pozik fizujairól készült felmérés nemrégiben; nem láttam volna, hogy szerepelt volna itt. A 28.-34. slide-k az érdekesek igazából.
[link] -
válasz
Drizzt
üzenetére
Volt 5 interjúm az elmúlt hónapban és nem igazán volt korreláció a tudás és az ajánlatok között, amit kaptam. Egy kisebb cégnél simán megadták volna a 800-at + jó benefitek. Valahol ugyanerre a tudásra 800-ra nagyon húzták a szájukat, szerintem még 750-et se adtak volna meg. És ott volt a legkönnyebb az interjú, ahol elfogadtam az 1.2-t. Azóta amúgy láttam egy 1.3-as hirdetést is.
"Azért aki mediornak tartja magát és 800000-nél nem kap sehogy magasabb .net ajánlatot, annak ideje végiggondolni, hogy tényleg medior-e"
Ezt nem teljesen értem. Arra az állásra jelentkezel, ahol kb. megvan az évek száma. Ez alapján a cég fejében van egy fizetési igény (ami a piacot felmérve kb. 800 volt). Ha 10 olyan cégbe futok bele, amelyik 800-at fizet a tudásomért és nem futok bele abba, ahol 1.2-t ajánlottak, akkor én nem vagyok jó fejlesztő? Szerintem semmi összefüggés nincs.
-
törölt tag
válasz
Drizzt
üzenetére
Jo jo, de a ki lehet fogni x osszegu helyet xy tudassal meg munkakorben, es mellette az igen nagy atlag annak a haromnegyede fizuban, akkor azert “csaloka” a salary guide. Mert erted, lehet van 5 ember aki 1.2-ot kap manual tesztelokent,l valami full bizonytalan startupnal, ha a masik 1000 meg 500-800–t
(most mondtam valamit). -
Drizzt
nagyúr
válasz
üzenetére
Azért aki mediornak tartja magát és 800000-nél nem kap sehogy magasabb .net ajánlatot, annak ideje végiggondolni, hogy tényleg medior-e. És nem, a programozói szintek nem az éveken múlnak, hanem a tudáson. Van aki két év alatt senior, van aki soha nem lesz az. De az adott írásban volt azért 1.2M-es ajánlat is, szóval persze az is benne van a pakliban, hogy néha csak mellé nyúl az ember és rosszul fizető helyeken próbálkozik. Vannak erről legendás helyek.
-
törölt tag
válasz
kexksz
üzenetére
Wow, már egy manuál tesztelő is kaphat 1.2-őt?
Azt hiszem jövőre körbenézek, mert keményen alul vagyok fizetve. (Nem manual tesztelő vagyok)Mondjuk ezzel szemben áll a valóság, amit Jhonny06 is írt fentebb: ő merítésében is csak 800-at adtak volna egy medior fejlesztőnek.
-
válasz
Vision
üzenetére
Nem tudom pontosan milyen összegről van szó, de az látható, hogy 1.2-1.5m körül nagyon feltorlódott a piac. Valaki 10, valaki 3 év tapasztalattal keres ennyit és innen nagyon nehéz az előrelépés, a legtöbb cégnek itt már a plafon van. Nagyon speciális tudás kell hozzá, vagy kiemelkedően jól fizető cég (és egy kis szerencse).
-
válasz
throwawaydev
üzenetére
Ezt vállalkozáson keresztül csinálod? Mennyit tudsz a végén kiszedni belőle?
-
válasz
throwawaydev
üzenetére
mi az a cliff?
-
throwawaydev
friss újonc
Magyar székhelyű amcsi cégről váltottam full remote-ra. Így sikerült.
- Software dev: .NET, Python, Node, illetve frontend is valamennyi (Angular, Vue). illetve sok AWS meg CI/CD, ezekkel szeretek is szöszölni. Kb 6 év tapasztalat.
- Full remote, Holland cég, nincs magyar székhelyük
- Contractor: 39 EUR/óra, plusz részvényopciók 1 év cliff-el (contractoroknál pedig ritka) -
Drizzt
nagyúr
Azonak, akik nem valtottak iden allast, altalaban azert nagyok. Ha visszakeresed ugyanennek a tavalyi valtozatat, joval alacsonyabb osszegek voltak benne.
[Tavalyi]
Pl. Java lead: 1.200.000 Ft – 1.500.000 Ft -> 1.400.000 - 1.800.000
20% novekedes egy ev alatt az naaaaagy szam. Az egy masik kerdes, hogy olyan szempontbol nem nagyok, hogy mostantol ez az uj melok celszintje. Viszont aki nem valtott, az nem valoszinu, hogy nagy atlagban 20% emelessel buszkelkedhetne. Maxokban ilyen utemu novekedesre szerintem nagyon reg nem volt pelda. Szerintem elerheto realber szintjen sem, de ez nem szamolas, csak gut feeling alapjan. -
kexksz
addikt
Uj Bluebird IT fizu korkep, elso ranezesre jol tukrozi az idei inflaciot/berrobbanast
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- CPU léghűtés kibeszélő
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- OLED TV topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen TV-t vegyek?
- OnePlus 15R - régen minden jobb volt
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- MSI Thin 15 B12UC - 15.6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 -RTX 3050 - 3 év gari , MAGYAR
- Prémium fejhallgató kábel ( Focal, Denon)
- 15.gen! Intel Core ULTRA 5 245KF (5800X3D-t veri) +wifis lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (nevedre)
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
- Pioneer PD-S601 asztali CD lejátszó
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- LG 32U990A-S / 32" Nano IPS Black / 6K UHD 6144x3456 / 21 Megapixel 224 PPI / Adobe RGB 99%
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)