Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Ha meg lenne osztva a topikban a felhasználónév és jelszó, visszaélnének vele. Annak volna értelme, ha csak ebben a topikban tudna hozzászólni, de nem tudom, tud-e ilyet a ph motor. (És még ezzel együtt is vissza lehetne élni vele itt.)
Mintha rémlene olyan megoldás a múltból, hogy privátban elküldve az adatokat egy usernek, az user posztolta ide. Vagy valami ilyesmi. -
Revolit
senior tag
Valaki adja mar meg az ilyen 1-2 hozzaszolos account loginjat, sot, irjuk be az osszefoglaloba, lusta vagyok csak ezert letrehozni egyet

Szerintem sokan irnanak be me'g anonymabb modon
-
Nerd
aktív tag
válasz
Sztenly
üzenetére
"Nem vok ITs" ez mit jelent? Academy vagy hasonlo programra mesz?
Kezdoknek jo, mert szoftverfejlesztest szolgaltat a ceg, es az emberek kepzesere rohadtul odafigyel, szoval eleg jo tudasra lehet szert tenni.
Projektek kozott tudsz mozogni, szoval ha elunod a banant, vagy valami nagyon nem fasza siman atkerheted magad masik projektre. nyilvan nem 1 het alatt rakanak at...
Kulfoldi irodakba relokalas, de akar orszagon belul, szeged, debrecen es pest kozott szinten eleg rugalmasan ment a relokalas... (bar orszagon beluli relokalas covid ota erdekes kerdes
)Kulonbozo role-ok kozotti atkepzes szinten lehetseges. lattam mar manual tester -> automation tester -> engineer atkepzest, de szoftverfejlesztobol BA vagy scrum master atkepzest is.
Lehetoseg rohadt sok van a cegen belul, ennek ellenere el lehet veszni is, szoval jol kell managelned magad, de kevesbe jol mint mas cegeknel szerintem. Illetve nekem az volt az erzesem, hogy egy szinten elakadsz, es csak siman egy senior dev maradsz aki max tud mozogni kulonbozo projektek kozott ugyanazert a fizuert.
Kerdezhetned hogy akkor miert nem ott dolgozik mindenki... egyszeru a valasz: penzzel konnyu elcsabitnai az embereket
-
Sztenly
tag
Sziasztok,
Epam -ról érdeklődnék. Nem vok ITs szóval inkább maga a cég érdekelne meg a kultúra és egyéb perspektívák. -
CyberPunk666
senior tag
Szerintem a devops meg a data scientist most eléggé sláger, és mivel nem rég volt a robbanás, ezért alig vannak seniorok. Kicsit olyan a helyzet, mint amikor 5+ év tapasztalatot kérnek egy 3 éves technológiában.
Szerintem ahogy egyre több tapasztalt lesz a témában a fizetéseik visszarendeződnek.
Én most váltok DS irányban, de arra számítok, hogy mire kitanulom + tapasztalatom lesz, addigra ez már nem lesz ekkora sláger.
(mondjuk a beágyazottnál még akkor is több perspektíva lesz benne)
Neki 3 év dev + 3 év ops + 4 éve devops tapasztalta van és még fiatal. Kb nem létezik ennél jobb összetétel. Ez a minden perfekt kategóriának tűnik így ennyiből. -
Madwe
nagyúr
válasz
üzenetére
Konkrét céget nem írok (privátot megfontolom majd...) de annyit hozzátennék, h 2 másik hasonló ajánlatom is volt kicsit más benefittel illetve ismerős hasonló életúttal is ilyesmi áron kel el maholnap (ő nem 3 csak 2 hasonló ajánlatból válogat)... így a lehetséges előrejutási lehetőségek, konkrét termék stb alapján döntöttem igazából.
-
Madwe
nagyúr
Húzzuk kicsit a 22es hays számokat

Nem: Férfi
Kor: 32
Munkakör: Senior DevOps Engineer (3 év dev majd 3 év ops, végül 4 év devops tapasztalat)
Nyelvtudás: Angol
Brutto fizetés: 1.600.000 Huf (netto 1.064.000)
Egyéb: évi 10% bónusz, 800.000 huf caffeteria, élet egészség s balesetbiztosítás 1 éves fizetésig, medicover
Hely: Budapest, home office -
feljebb
újonc
Amerikai multi, BP, homeoffice
Principal Software Engineer (backend, 10+ év tapasztalat)
Base: 1.400.000 br
RSU: 13M br / ev (tavaly átlag arfolyamon számolva)
+ egészség bizt.Van itthon jobb hely? Hova tovább? Vallalkozni nem szeretnék.
-
slett27
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Nekem amúgy egy elcseszett rendszer. Clipperen, dbase-en "nőttem" fel. Sokkal jobb célprogramok vannak, minthogy ráhúznak egy cég profilt egy meglévő nyelvre. Ahol jártam, SAP mellett mindenki Excel-ezett meg FKERES-ezett (userenként havi díjak + fejlesztés = több ügyviteli rendszer megvételének ára ami szntén jó ha nem jobb és ugyanúgy moduláris
)A kisebbik HANA-ban írt programok sokkal felhasználóbarátabbnak tűntek mint a nagy R3-ban írtak.
Amúgy köszönöm, támpontnak jó lesz.

-
kovsol
titán
válasz
üzenetére
Elég belterjes a szakma tapasztalatom szerint, de időről időre jön némi vérfrissítés, főleg amikor már annyira rég nem találnak embert, hogy inkább elkezdenek valakit betanítani.
Akármelyik céghez mennék át az borítékolható lenne, hogy minimum az emberek felével dolgoztam korábban együtt így 10 év SAP után. -
slett27
addikt
Nem tudom itt kell-e megkérdezni, mármint ebben a fórumban, hogy 2021-ben mennyit lehet kérni SAP támogatóként (mint pozíció) egy multinál vidéken ? Kerestem neten erről infót de nem nagyon van. Egy tól-ig-ot tudna mondani valaki ? Informatikai / számítástechnikai tapasztalat 25 év, SAP tapasztalat 3 év.
-
HoTDoG
tag
válasz
Nehaiu
üzenetére
+1
Meg az is lehet, hogy belép egy meglévő Kft-be, BT-be.
Ezt nem csak úgy lehet felfogni, hogy ha eddig alkalmazott volt, ne is kezdjen hozzá. Ez a köztes, hogy belép egy Bt-be kültagnak, vagy Kft-be talán pont jó arra, hogy megismerje, felvegye a ritmust ezzel a világgal, felfogással.
De ha 1 éven belül kell a hitel, háát. Akkor előtte én pár banknál érdeklődnék. Meglepően az OTP valamelyest rugalmasabb a vállalkozói felállással. -
Nehaiu
csendes tag
"azt csak saját cég alapításával tudod megtenni (esetleg kataval"
Ez így nyilvánvalóan nem igaz. A kata még mindig csak egy adózási forma, semmi több. Nem kell céget alapítani sem, egyéni vállalkozóként is lehet tevékenykedni és - kapaszkodj meg - nem csak kata szerint adózni.
@bandus: "még semmilyen vállalkozási formája nincsen"
És? Épp most kezdte el az utánanézést, senki sem úgy születik, hogy kívülről fújja a vállalkozási módokat és adózási formákat.
Egyébként igazatok van abban, hogy esetében nem lenne a legjobb döntés, de ne tegyünk már úgy, mintha csak a kata vagy a kft létezne és azonnal expert könyvelőnek is kellene lenni a kezdéshez.
-
lumpy95
tag
Sziasztok,
Hátha tud valaki segíteni ebben a témában.
Mobilhálózat szolgáltató cég Pesti központba keres senior supply plannert, aktív angol nyelvtudás, 3-5 éves tapasztalat, erős SAP és Excel ismeretekkel.
Szerintetek kb mekkora bruttó jövedelemmel lehet számolni? (Vidéki vagyok, így a pesti bérekről nem tudok sokat..)
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Madwe
nagyúr
válasz
Felesbandi
üzenetére
Ha nem alkalmazott vagy a cégnél hanem vállalkozó akkor azt csak saját cég alapításával tudod megtenni (esetleg kataval, de az új szabályok alapján az nem megérős it-s körökben)
innentől kezdve pedig jön a problémája annak h hogyan veszed ki a pénzt a cégből - lévén a fizetésed nem te kapod kézhez mint egy alkalmazott hanem a céged. Gyk. Az adózást így sem úszod meg, ezért olyan 30-40% körüli teher rád esik.
nagyon leegyszerűsítve fog a napi bért, szorozd be 19-el s tekintsd azt annak mintha allalmazottként az lenne a brutto ajánlatod. Kicsit lehet adóoptimalizálni meg áfázni saját költségek egy részével, de ökölszabálykémt nagyjából így kalkulálhatsz szerintem.ha lakáshitelt akarsz felvenni mostanában akkor nem biztos h a legjobb döntés vállalkozói szerződésbe fognod mert egy bank se fog neked hitelt adni kb.
-
Felesbandi
senior tag
Köszönöm az eddigi valaszokat.
Nem tudom, hogy van-e kulonbseg, vagy en ertek-e felre valamit, de nem sajat vállalkozást akarok indítani, hanem egy meglévő céghez mennék vállalkozói szerződéssel.
Ha félreértettem a dolgokat sry.Lakashitel 1-1,5 even belul jatszik nalam szoval az fontos tényező.
Ha a nettó arány alapbol rosszabb, lehet tobbet kéne kérnem fizunak. De akkor meg miért érné meg a cégnek a vállalkozói szerződés, ha úgyis több bruttot kerek? Ez esetben arra gyanakodhatnek, hogy azért, hogy kedvük szerint ki tudjanak tenni, ha éppen nincs megoldandó meló. Így viszont egyelőre lehet nem érné meg a kockázat számomra.
Van itt olyan, aki szintén szoftverfejlesztő vállalkozói szerződéssel?
-
HoTDoG
tag
válasz
Felesbandi
üzenetére
Van egy mondás, hogy kb havi 18-19 fizetett nappal érdemes kalkulálni, hogy meglegyen az alkalmazottival egyenértékű szabadnap mennyiséged.
A napidíjat szorozd be a fenti számmal. Abból vond ki a fizetést amit magadnak adnál (szuperbruttó). Amennyiben elég a diplomás minimálbér, az asszem bruttó 220, annak a szuperbuttója kb 254. A megmaradt összeg 75%-a marad meg adózás után. Nagy vonalakban ennyi a matek. ÁFA-t vissza tudod igényelni pl céges teló, laptop vásárláskor, egy részét céges autó lízingnél. Plusz le tudsz írni költségeket, egyebek, amivel a 75%-ot még lehet kicsit javítani. Nincs akkora biztonság mint egy alkalmazotti pozinál, cserébe a vállalkozói szellem jobban kinyílik, be tudsz vállalni egyéb kis projekteket, stb. -
JoinR
őstag
válasz
Felesbandi
üzenetére
Kontraktorként nincs fizetett szabadság, úgyhogy azt számold bele a díjazásba.
Versenytilalmi feltételekkel tudnak nehezíteni az életeden, de ha elég paranoid vagy, úgyis átnézeted egy ügyvéddel.
Adózás nagyon szitufüggő, az én pesszimista 40%-os becslésem múltkor le lett szólva, maradjunk annyiban, hogy ügyeskedés nélkül min. 30% és akkor abban még nincs benne a könyvelő stb. -
Felesbandi
senior tag
Sziasztok!
Szoftverfejlesztőként állok váltási lehetőség előtt.
Jelenleg alkalmazotti jogviszonyban vagyok, az új helyen viszont a vállalkozói játszana.Meg tudnátok mondani, hogy ilyen váltásnál mikre érdemes odafigyelni, vagy mivel kell óvatosnak lenni (potenciális red flag-ek munkáltatóval vagy barmi egyéb)?
Adózás hogy megy, milyen bruttó-nettó arány az elképzelhető?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
skristof
tag
válasz
Sir Pocok
üzenetére
ezzel expose-olod az email cimed
amugy februarban kijott
-
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
Kijött a friss Hays Salary Guide!
(HR-esek döntő többsége ezt használja, ha esetleg még valaki nem halott róla. Minden évben kijön.)
-
Kukipapa_rr
tag
Az eredeti valóban már-már klasszikus, de ha azt linkeljük, ne felejtsük el a megoldást sem.
(Ráadásul ez némileg más megvilágításba helyezi az eredeti videót is.
) -
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Többnyire IT-sok vagytok ebben a topicban és ezért szeretném itt kérdezni:Ismertek jó SCRUM fórumokat, ahol a SCRUM-ról lehet jó doksikat találni, amikben néhány alapot jól leírnak?
Másik kérdés meg, hogy olyan doksit is keresek, ami jól összefoglalná, hogy miből áll és hogyan kell megírni egy jó user story-t.
Köszönöm -
Madwe
nagyúr
válasz
üzenetére
Pedig pont nem junior szinten kezdi el tök máshogy számolni az ember szerintem. Ameddig nagyjából hónapról hónapra él az ember akkor valóban azt nézi h havi +200. Viszint egy szintt felett amikor a kereseted nagy része amúgy is megtakaritás máris nem azt a havi 200at nézed, hanem az éve 2.5 millió extra megtakaritást
(de egyébként igen, egyéb dolgok is fontosak, sőt fontosabbak egy szint felett. Munkatársak, légkör, work life balansz, hol az iroda, hányszor kell bemenni stb. Ezek sokkal fontosabbak tudnak lenni mint havi 200k, amikor már amúgy is megtakarít az ember
) -
Madwe
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem törődök azokkal akik nem adnak bérsávot.
1. Rengeteg megkeresést kap az ember, feleslegesen nem fogok 2+ körös interjúkra menni
2. Hiányszakma, ők akarnak, más világ mint régen. Ha nem mond bérsávot valami nem kerek (vagy totál piaci ár alatt van vagy fillérbaxó a cég
3. Ugyan fejvadászoknak ritkán reagálok, inkább csak direkt céges megkeresésekre, de ha mégis - akkor bizony a fejvadász a te embered, az az érdeke h téged eladjon s minél több pénzért. neki se érdeke ha bérsáv kiesik h addig elvigyen téged majd visszautasítsd. Igenis mondja meg, ha nem akkor viszlát. (Mindig tudnak bérsávot. Bár van h cég kiköti nem mondhatja el...) -
törölt tag
válasz
bandus
üzenetére
Ez sokrétű.
Ugye ott van hogy potenciálisan beszopatódhatsz, és akkor hónapok / 1 év elmegy azzal hogy szívsz mert rosszindulatúak a kollégák, vagy nem az a munka amit eladtak neked..
Újra be kell dolgoznod magad, ez azért megterhelő.
Be kell illeszkedni, ez nem mindig könnyű. (Főleg IT-ban ahol általában grumpy emberek vannak)
Nekem mostmár számít az is, hogy hány napot lehet otthonról nyomni, illetve lehet-e parkolni. Mert pl ha havi nettó 70-100 a parkolás a belvárosi iroda környékén, és nincs saját mélygarázs, akkor uye nem annyira éri meg 200-ért váltani...
Meg ugya még ott van az, hogy jelenlegi munkahelyen is lehet azért időnként némi emelést kérni/kapni, ha az ember nem a leghülyébb. Persze ehhez meg az kell, hogy kapj értelmes feladatot ami picit "látszódik". -
törölt tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Külföldi recruterekkel tényleg érdekes futásaim voltak.
Mindig úgy kezdik hogy kismillió euró, aztán ahogy haladunk a dologban mindig jön a de...
Nem 21 napos lenne egy hónap, nem mindig van munka, ha teljesülnek ezk a kpik (ami nem is tőlem függ) és a többi.... Bécsbe konkrétan mindig olyan fizu lett a végére ami átváltva nem nagyon lett volna több, mint a budapesti fizum
Én egy dolgot nézek mindig: ha azt látom, hogy kevesebb, mint 3 hónapja van a HR-es az adott munkahelyén, akkor tudom, hogy csak pánikol mert gondolom hoznia kell számot, ráír mindnekire.
Egyébként tényleg idegesítő, hogy szó szerint sosem releváns munkákkal keresnek meg. Már évek óta nem egy bizonyos területen dolgozom, világosan ott van minden linkedinen, de mégis azzal keresnek. Holott van három raklapnyi hozzám illő aktív kiírás is.
Amit még hiányolok, hogy pénzt sosem mondanak. Most tényleg azt hiszik, hogy plusz 1-2 százasért havonta valaki majd feladja a bejáratott melóját. (nem junior szinten). Illetve én már pl lutrira nem fogok 3 körös interjúkon részt venni, hogy utána kiderüljön ott sincs sokkal több lóvé.. Persze mikor rákérdezek mindig az a válasz, hogy adjam meg a telefonszámom majd ott megbeséljük. Bocs de nem, te kerestél, mond meg mennyi a tól-ig és ha az nekem megéri akkor beszélgessünk. De addig minek.
Ha szarul érzem magam valahol akkor úgyis magamnak keresek, és 1-2 hónapon belül az elejétől a végig elrendezem az új helyet.
-
Kobe
veterán
válasz
axioma
üzenetére
SAP-os vagyok, fokepp process architect / stream PM vonalon, en azt latom a legtobb ceg a kvadraga licenszdijak miatt elsokent a SAP os projektjeit lotte le cost cut / emberhiany miatt.
DevOpsnal van mozgolodas, meg en is kapok eursaptol rendszeresen kulfoldi megkeresest, de ott azon kivul hogy szerintem nem az az elethelyzet van most, vagy azt latom hogy a felsovezetes kitalalta A Nagybetus Projektet (adjuk el, vegyuk meg a ceget, cegeket stb) aminek a valliranyitasi rendszerre eleg markans hatasa van es gyorsan tomofaval toljak le az IT torkan a projektet a legally binding hatarido miatt aztan majd elviszi valaki a balhet lejjebb.
A pelda amit felhoztam, az pont ilyesmi volt, 5-6 orszagban futnanak neki valliranyitasi + tobbfele validalt rendszerek teljes rolloutjanak, fel ev alatt of course (iparagi atlag az 1.5-2 ev egy ilyenre, de ok annyira faszak h n3gyedebol megoldjak) release management folyamat nelkul (az majd Phase 2, par evvel kesobb, mondogattak). Aztan amikor megkerdeztem hogy es ha kijon a szakhatosag random auditra es nincs validalt folyamat mogotte es azonnal felfuggesztik a mukodesi engedelyt, akkor mitteccenek csinalni A Projekttel, akkor en voltam a feketeseggu of course.Masik esetben meg olyan projekteket reklamoznak 90% remote / homeofficeal amit gyakorlatilag garantaltan nem lehet megcsinalni.
Pl egy logisztikai raktarban eleg nehez egy raktarost teamsen keresztul megtanitani egy cimkenyomtato rendszer konfiguralasara vagy egy targonca/keziterminal mukodtetesere....Ilyenek akadnanak dogivel..... De en ugy vagyok vele, hogy ismerem mar annyira a HR szakzsargont hogy amit challenging environmentnek hivnak felismerjem koncepcio nelkuli kuplerajnak, azokhoz meg tok oszinten nincs kedvem, meg akkorsem ha megadjak amit kernek. De legtobb esetben nem akarjak.
-
axioma
veterán
Hat en eppen eleg nagy mozgolodast latok, mar extra eszkozokhoz is nyulnak mert a felveendo (= tavozott, nagyobbreszt) letszamot nem lehet normal hr folyamattal erdemi ido alatt feltolteni. Amugy meglepo de nalunk tetten erheto uj tendencia hogy nem csak innen, hanem London/SF is mennek haza Kinaba azok akik me'g elso generaciosok.
-
Nerd
aktív tag
Tessek itt a 2 millas allas

[kép] -
Kobe
veterán
én épp ezért nem erőltetem mostanában az állásvadászatot. a mostani work-life balance szempontjából teljesen jó, jobbat kb 2-3 éve nem találok.....időközben bejött a pandémia, ami sok cégnél rögtön létszámstoppot hozott, vagy behúzták a kéziféket a bérszintekkel, esetleg féluton megakasztotta a kiválasztási folyamatot ("Sajnos egy belsős tapasztaltabb kollégával folytatjuk a pályáztatást" -> gondolom annyira nem hülyék hogy saját 4-5 fős csoporton belül interjúztassanak, egy másik területről meg érdekes lenne ha cégen belül akadna tapasztaltabb).
Tavaly év végén pl hívtak gyógyszeripari céghez egy elég nagy ERP projektre, meg pár ismerőst is.....akit ismertem h részt vett az interjún, mind elmondta a cégnek hogy szakmailag vállalhatatlan több országban fél év alatt fullscale projektet országonként eltérő, gyógyszeripari validált rendszerekre letolni, bukta lesz a vége.
Most áprilisban ugyanúgy hirdetik a pozi(ka)t, csak a fél évből elment 3-4 hónap.....
ilyen jellegű béltaposáshoz meg csodálkoznak hogy nem találnak olyat aki önként asszisztálInkább a passzív jövedelmek / kevesebb meló kombóval akarom fenntartani az egyensúlyt a jövőben
-
Kobe
veterán
válasz
MATEO6600
üzenetére
Gondolom arra, hogy a vezetoi poziciok (nem sima TL) joreszenel az elorelepes nem feltetlen a szakmai ratermettseg fuggvenye, hanem egy "networking" buzzwordbe bujtatott jopofisagi verseny akinek a gyoztese az aki a feljebb levo szinteknek aktualisan a legugyesebben tud nyalni / jopofizni es a masik ellen dolgozni, mig a sajat szinteden levo versenytarsak 90%-a meg a kotelezo corporate policy compliant mosoly mogott barmikor hatbaszurna / eladna bangladeshbe cipofuzo sodronak ha abbol neki 2 ft haszna szarmazna

Sajna a mtis cegkultura tobbnyire ilyen....
-
törölt tag
válasz
bandus
üzenetére
Ok persze, de én pl nem szeretnék vezető lenni, mérnök vagyok.
Hátam közepére sem kívánám a képmutatást, helyezkedést, jópofizást és társait amik elengedhetetlenek a vezetői karrierhez, egyszerűen gyomrom kifordul már az alap beosztottak helyezkedését furkálódását látván is. Azért 2M fizetés nem hinném, hogy túl gyakori. Legalábbis az eddigi multiknál ahol megfordultam, ennyit gyakorlatilag senki sem keresett azok közül akikről tudtam. A mostaninál is ez a bérsáv mérnökként / ilyen olyan műszaki leaderként elérhetetlen. Ez a Business lead kategória, teljesen más terület, és az ilyen helyeken inkább azok csücsülnek akik külföldi drága egyetemeken csücsültek ÉS megvan a kapcsolatuk. -
bandus
veterán
-
3g3ri
csendes tag
válasz
szakika11
üzenetére
Kevesebb pénzből nehezen jössz ki pesten, így is kevés hogy haladni tudjon az életben.Nézzük gazdságilag a legrosszabb esetet egyedülálló és nem szeretne idegenekkel együtt lakni : 120 albi+ 40 rezsi+10 teló, kaja( ez igény kérdése) 30-150e, tegyük fel van egy régi 20 !!! éves kocsija (20k alsóhangon így covid alatt, vagy bérlet 10k..) ez 210-340 hogy vegetálni tudjon azért dolgozik hogy dolgozni tudjon. Koncerten(19-ben amikor még voltak magyar:5k külföldi 20k-tól) ,étteremben(5k min.) még nem járt a vadi új cipőjében és extra márkás ruhájában. De ha introvertált, akkor még nem költött semmit a könyveire vagy a legújabb videójátékára.
-
törölt tag
Devops szerű mérnök vagyok, de ez a br 2M kb 10 embernek érhető el ebben az országban szerintem. Ez nagyon nem általános. Amit én tapasztalok / látok ismerettségi körömben, ott már a bruttó 1-1.2M-nál megáll a dolog multinál. E felett már nagyon ilyen nolife, hajnalban is kubernetsre elcseppenő emberek tudnak keresni nagy szerencsével.
Basszus ha belegonodlok álleejtő volt hallani, hogy egyik volt kollégám ilyen 20 év tapasztalattal, aki tényleg irtó penge volt 1,5-öt kapott vice presidentként. Többi hasonló egy-egy nagy arc meg kb 8-900-ért ült lead pozikban. És ez nem olyan hű de régi történet.
-
Kobe
veterán
Az oke, de kollega kulon kiemelte hogy nem programozo, igy a devops / architect / engineer vonal kb 100%ban ki is esett, nincs tul sok relevanciaja az ott elerheto fizukat emlegetni, mert az feler egy szakmavaltassal kb.
Mas teruleten meg alkalmazottkent a br 2M vagyalom, semmi mas. Max kulsos contractor senior PM, de az meg nem part time -
Kobe
veterán
Mutass mar pls. par db IT pozit, ahol 2M korul van a plafon es nem feltetlen programozas vagy senior engineer / senior architect esetleg a senior dev merites felso 10%-a

Hays sem nagyon ismeri a szintet pedig nekik a piaci realitasokhoz kepest is hajlamos vastagon fogni a ceruza
-
törölt tag
válasz
Vision
üzenetére
Az a baj, hogy pl lakáshitel miatt (de korábban lakbér miatt) nem tudok csak úgy fejest ugrani egy jóval bizonytalanabb pénzkereseti lehetőségbe, ezért gondoltam a fokozatosságra. Alkalmazotti bértáblában kb kimaxoltam amit ki lehetett, innen már csak úgy van tovább, hogy telnek az évek...
-
törölt tag
Sziasztok.
Part time contractor melók mennyire vannak IT területen?
Ilyesmit hol érdemes keresni?
A “biztos” 8 órás főállásom nem szeretném feladni, legyen a fizu bármennyire is “jó”, szimplán alkalmazotti létből túl sok életcélt nem lehet megvalósítani.Szerk: upwork és társait próbáltam de ott gyakorlatilag petákért keresnek rabszolgát, ennél többet összelapátolhatnék a mostani munkám túlórázásával. (Nem programozó vagyok)
-
vzozo
senior tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
nyilván ez a dolgok normális rendje, legalábbis az én fejemben. aztán persze lehet, h mo-n meg ott tennének neked keresztbe, ahol tudnának...
Ilyesmiről azért szerencsére szó sem volt, mégiscsak intelligens társaság + amerikai multi volt. Viszont egy őszinte meglepődés befigyelt, talán nem nézték ki belőlem akkor és ott, hogy tényleg kipróbálom magam a nagyvilágban.
Régen történt, és szépen váltunk el. Csupán azért hoztam fel, hogy lássátok: nem pusztán fekete-fehér ez, ha olyan a közeg, akkor nyugodtan lehet és kell is előre kommunikálni. Ki tudja, lehet épp az aktuális főnököd fog beajánlani másik részlegre. Viszont ehhez ugye tudniuk kell a terveidről.
-
GeeForGolf
tag
pontosítok, mert talán nem volt teljesen tiszta a hsz-om, szóval én nem mo-ról mentem külföldre, hanem külföldön dolgoztam akkor, amikor bejelentettem, h egy másik külföldi országba mennék át szervezeten belül
szóval ott semmi olyasmi nem volt, h "jó jó persze", hanem az volt, h "sajnáljuk - itt a kontakt abban az országban, ahova menni szeretnél, vedd fel vele a kapcsolatot". nyilván ez a dolgok normális rendje, legalábbis az én fejemben. aztán persze lehet, h mo-n meg ott tennének neked keresztbe, ahol tudnának... -
vzozo
senior tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Természetesen úgy a tiszta, ha ezt előre jelzed a felettesednek. Jó esetben évekre előre lebontva van egy karrier-terved (multik szoktak kérni ilyesmit), amiben illik szerepelnie a külföldi terveknek, ha vannak ilyenek.
Más kérdés aztán, hogy mennyire veszik komolyan. Nálam anno annyi volt a reakció, hogy "jó-jó, persze, külföldön akarsz dolgozni, hát persze", aztán amikor tényleg nyilt egy pozi, én pedig sikeresen megpályáztam, akkor volt pánik, hogy miért hagyom ott őket. Sorry, évekre visszamenőleg bent volt a career planben...
Egy szó mint száz, mindenkinek legyen annyi esze, hogy kb. képben van a saját munkahelyén lévő folyamatokkal. Informális karrierbeszélgetéseket pedig simán lehet folytatni a külföldi vezetőkkel, mindenkinek a jól felfogott érdeke, hogy ezek bizalmasak maradjanak, nem kell fosni. Persze amint megpályázik valamit az ember hivatalosan, onnan már általában nincs visszaút, mert beindul a HR gépezet, és rövid időn belül az aktuális (magyar) főnökséghez is eljut a hir.
-
GeeForGolf
tag
válasz
Vision
üzenetére
nem tom, ha én cégen belül szeretnék országot váltani, eszembe sem jutna a másik országban levő vezetőt megkeresni addig, amíg ezt házon belül nem jeleztem. eléggé rá lehet fázni sztem ilyesmivel. legalábbis amikor én csináltam ilyesmit, a helyi főnökömnek/HR-nek mondtam el először, h mit szeretnék, nem volt ebből semmi probléma. ellenben ha élesben megkerestem volna a célországban a főnökséget, és ez tőlük jutott volna vissza az akkori főnökömhöz, abból valszeg lett volna.
-
válasz
üzenetére
Ezt magasabb szinten kell pusholni. Mondjuk annak a részlegnek/lokációnak a menedzserénél, ahova menni akarsz. HR-t is bevonva később. Kommunikálva, hogy részedről ez egy nagyon erős igény.
Hidd el, hogy ez meg fog oldódni. A menedzserednek nem érdeke, hogy te elmenj tőle, ha jó munkaerő vagy.
Én ezt így csinálnám, és ha jól emlékszem, akkor az MS-nél is így ment:
Megkeresed a kinti közvetlen vezetőt, kiírsz vele egy meetinget.
Elmondod neki, hogy ki vagy, mi a célod, miért akarod ezt, stb. Ő meg eldönti, hogy beférnél-e a csapatba, headcount átvihető-e, ilyesmi. Ha mindenki szimpi mindenkinek, akkor mentek a HR-hez, és közlitek, hogy legyen ez.
Ők elindítják a folyamatot, értesítik a mostani local menedzseredet, hogy ez a szitu, ezzel és ezzel a határidővel te relokálni fogsz, pont.Kis érdekérvényesítés tesó, és mennek a dolgok.
-
freaghill
őstag
Kor: 27
Munkakör: System Engineer
Nyelvtudás: Német + Angol közép
Bruttó fizetés: 900e
Egyéb:
Hely: Full Time Home Office
Tapasztalat: 4.5 év -
törölt tag
Senior Application Security Engineer pozicio. Realisan 1-1.5 (maximum 2) even belul dobbantanek, de sajnos ugy nez ki nem a jelenlegi ceg keretei kozott. Volt ugyan rola szo, de szep szavakon kivul rautalo magatartas nem tortent a managerem reszerol, hogy eloremozduljon a sztori.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Lement tegnap az utolso kor is a Diligentnel, mar csak az offerre (es aztan a mostani helyen a counter-offerre) varok. Elvileg 2M brutto lenne, 5% eves bonusz, kissebb felelosseg, nyugodtabb korulmenyek, rendes csapat es fejlodesi lehetoseg, viszont cserebe semmi equity.
A valtas ellen szol, hogy a mostani helyen iszonyatosan nagy potencial van a reszvenyekben, nagyobb az esely valami zsirosabb titlere, plusz realis idon belul szeretnek masik orszagba koltozni, igy viszont masfel-ket evig biztosan az uj ceghez kotnem magam.
Ami durva, hogy nagyobb lenne a fizu bump, mint a testverem teljes havi fizetese, de ilyen osszegeknel ez kabe mar semmit sem szamit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Crimson Desert
- Autós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Új IP, erős rajt: a Pragmata hétvégére már 1 milliónál járt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- alza vélemények - tapasztalatok
- Napelem
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 58.5 mm full fém tamper
- Xiaomi 17 Ultra 512GB Starlit Green Karcmentes állapot 16GB RAM 2029.03.05 Media Markt Garancia!
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)