Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sempronius89
üzenetére
Az a baj, h ti azt gondoljátok, h egy nemzetközi nagybank esetében számít a konkrét itthoni fizetés. Nem számít.
-
válasz
DanielLong
üzenetére
2M bruttó az bőven szép, nem értem az iróniát.
Másik: én olyat még nem láttam, hogy a magas fizetés lett volna szívás. Pont az ellenkezője: magas fizetéssel tudatalatt jobban tisztelnek.
Írtam egy sztorit régebben, amikor egy budapesti multihoz egy barátomat egy fura ok miatt 2.5M bruttó körül vették fel egy junior/medior pozícióra, a hasonló munkakörben dolgozó kollégák 600k körül kerestek. Annyi lett a következménye, h kb alig kellett dolgozni egy idő után, és minden külföldi fejes őt gondolta a legseniorabb embernek.
(Az volt a sztori, hogy a belső policy szerint a felvételkor ráajánlhatnak az előző fizura, ő meg külföldről jött haza, és eleve kicsit többet mondott... a HR meg végül a nyugati fizura rádobott 30%-ot..)
-
golfvariant
aktív tag
válasz
DanielLong
üzenetére
10 éve ennyit kerestem pályakezdőként, IT support munkakörben
-
skristof
tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
nincs baj az irigyseggel szerintem
ysengrin grat!
-
azbest
félisten
Régebben láttam olyan szerződést, hogy azt haluzta össze a cégtulajdonos benne, hogy örökre számonkérheti hasonló technológiai területre elhelyezkedés kapcsán, a tőle távozó dolgozón, hogy nem ütközik-e az ő cégének tevékenységével - hogy nem használja-e fel az ő cégének know-how-ját. Vannak fura arcok.
A szolgalelkű adminisztrációs munkatárs nem értette, hogy miért nem írjuk alá, meg hogy egyáltalán miért olvasgatjuk el a részleteket 
Mondjuk naív ifjú koromban volt 10 éves nda is, amit abszolút indokolatlannak tartok ma már.
-
JoinR
őstag
válasz
üzenetére
A szerződést láttad már? Ismerősöm most kapott ajánlatot, és olyanok vannak benne, hogy azért elcsodálkoztam. Pénzbírság, azonnali elbocsátás kötelezettségszegés esetén, túlórára átalány, stb...nagyon furcsa ahhoz képest, amiket eddig tapasztaltunk. Azért el fogja fogadni, de nincs az a boldogsággal átitatott érzés, benne van a pakliban, hogy próbaidő alatt tipli.
-
törölt tag
Viszonylag nagy, pontos osszeget inkabb nem mondanek, de boven a "ket-millio-brutto-felett-nem-keres-IC" hatar folott. Nem teljesen ertem az osszeget, felelossegi szintben boven kevesebb, mint amit eddig nyomtam, de ezek szerint nagyon jol sikerulhetett az interju es/vagy nagyon nem talalnak embert.
-
Sztenly
tag
válasz
Sempronius89
üzenetére
Szerintem a tipikus dichotóm megközelítés érvényesül és sokan elbeszélnek egymás mellett. Egyszerű közgazd. megközelítéssel nekem tökéletes, ha mindenki konzekvensen megy a feje után és haszonmaximalizál. Ezzel lehet valójában mit kezdeni.
Azzal, hogy phd hallgatók (képzést megszakítva főleg) multihoz mennek meg bootcamp-be és más pályára ott nehezebb.
Pár felvetés:
-Ma nem ugyanolyan színvonalú egy phd képzés mint 20 éve (más képzési szintről is elmondható)
-Nem csak phd-sek drive-olják a K+F -et valamint a szerteágazó tárgykörök miatt sem mondanám h mindegyik társadalmilag hasznos. (Történelem doktor vs részecskefizika)
-A hallgatók egy része a munkakerülés eszközeként használja és státus vagy egzisztencia teremtésére (tök oké, no problem)
-A szakosodás kulcsfogalom ilyenkor, de nem ragoznám.
-A lelkiismeretes emberekről pedig elmondható h ha eddig voltak és most is vannak feltehetjük h a jövőben is lesznek, nem? (Valahogy nem tartok tőle h mindenki kapzsi multis kódoló akarna lenni, meg hát lehet beletörne a bicska...mondom úgy h én nem vagyok. )
Valaki fentebb írta h ha ezek a játékszabályok akkor e szerint játszunk. Ez van. Egyetértek.
@Sempronius89: H kérdésem is legyen: Megsüvegelsz ha phd-zok ~5év után nulla piaci munkatapasztalattal? -
-
törölt tag
Itt fel-off, de Union Biztosito maganegeszsegugyerol mik a velemenyek? Eddig csak Medicoverem volt.
-
Sempronius89
tag
válasz
bandus
üzenetére
Csak hangos röhögést vált ki egy tanult emberből mikor a kódoló szakmunkás arra vetemedik, hogy lenézzen egy PHD-t végzett embert.
Másrészt ha a mindenkor tudósai a személyes hasznot helyezték volna a kutatás/tudomány elé még ma is a pattintott kőbalta lenne a legnagyobb innováció.
-
válasz
bilimbalam
üzenetére
ezekért a beböfögésekért érdemes volt regisztrálnod. kicsi ragadhatna rád azon ismerőseidből akik eljutottak egy phd-ig

-
kexksz
addikt
válasz
X Factor
üzenetére
A valosag szerintem valahol a ketto kozott van. Nekem sem tetszik sok dolog, az empatia es szolidaritas pedig nagyon fontos, hogy barmit elerjunk eteren! Ezzel parhuzamosan viszont nem fogom magam egyeni szinten szetszivatni es olyan dolgokkal frusztralni, amikre realisan sajnos nagyjabol zero rahatasom van, mert nem vagyok sajat magam ellensege.
Don't hate the player, hate the game. -
lumpy92
aktív tag
Az egészségügyi dolgozók bérének rendezése csak a királyi rádióban bemondva ilyen fényes történet. A valóságban amit adtak fizu oldalon, azt elvették pótlék oldalon. És mivel már nem közalkalmazottak, a bérük bértáblában nincs rögzítve, így később (covid után) olyan szintre viszik le nekik, amilyenre éppen kedvük van.
-
Madwe
nagyúr
válasz
X Factor
üzenetére
Ezek állami munkakörök, ami itthon (jellemzően máshol is) elmarad a piaci bérekhez képest. De itthon nagyon. Ha van piaci megfelelője (magánkórház pl) ott máris jól fizetnek - bár kost valamennyire rendezték sok kikötéssel az orvosok fizetését is, elvileg (bár... fenntartásaim vannak)
De ez már csak ilyen - társadalmilag hasznos s fontos állásokat fog az állam üzemeltetni, viszont miután nem piaci alapon van alul fogja fizetni...
az viszont hogy ezeket az állásokat meg sem becsülik, na az a legnagyobb pofánköpése a társadalmunknak... -
X Factor
addikt
válasz
bilimbalam
üzenetére
Azért az itthoni viszonyokról sokmindent elárul az ilyen jellegű hozzáállás:
"Nem picsogni kell. Ha őt az érdekelte amit csinált akkor törődjön bele hogy azért ennyit fizettek. Az élelmesebb emberek inkább arra mennek amerre pénz is van. Persze lehet a létminimumon tengődni és megveregetni minden este a saját vállukat, hogy ők mennyire okosakügyesek."
Pontosan jól látni Magyarország példáján keresztül, h. mekkora problémát okoz, h. irdatlan mennyiségű olyan munkakör van alulfizetve, ami egyébként társadalmi hasznosság szempontjából fontos lenne, de se megbecsülés se fizetés és még a társadalom egyrésze is igy velekedik róla... (oktatás, egészségugy, kutatás...)
Mert, ha csak az ember nem elhivatott, avagy rendelkezik átlagon feluli akarattal akkor egyszeruen a fentebbi okok miatt vagy kieg idoelott vagy lelep. -
GeeForGolf
junior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Bár azt még hozzáteszem, hogy bárhol buksz meg, akkor nem mehetsz egyik olyan helyen sem, ahol nem lehet újrapróbálni.
jaja, csak ugye az eredeti állítás nem ez volt, hanem egy cseppet drasztikusabb
oké, nagyot akartál mondani, értem. benézted, ez van. nincs ezzel semmi baj, csak sztem felesleges ezt így előadni, érted. és igen, biztos vagyok benne, h abban igazad lehet, ez a munka nem való bárkinek, de mondom, sztem a programozás is pont ilyen. na béke -
GeeForGolf
junior tag
válasz
horush
üzenetére
én meg azt nem értem, mit nem sikerült értelmezni azon, h az az állítás, mely szerint "az egész világon csak egyszer próbálhatsz meg és ha nem sikerül, akkor sehol a világon, soha többet nem is jelentkezhetsz", nos, h hát ez az állítás tényszerűen nem igaz. senki nem vonta kétségbe, h mo-n egyszer próbálkozhatsz, csak arra mutattam rá, h felesleges nagy arccal előadni, h vki mennyire képben van egy adott témában, mikor 2 perc guglizással meg lehet cáfolni az állítását. peace

-
CyberPunk666
senior tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Igen, félig benéztem.
Bár azt még hozzáteszem, hogy bárhol buksz meg, akkor nem mehetsz egyik olyan helyen sem, ahol nem lehet újrapróbálni.
Illetve, bár ezt benéztem, azt tartom, hogy ez a munka egy maréknyi embernek opció. -
horush
addikt
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Se te, sem Cyberpunk nem irta le amit en (es ami a leginkabb relevans információ itthon), nem értem ezt a lekezelo, kioktato stílust. Mondjuk azt sem, hogy miből gondoltad, hogy nem sikerült ertelmeznem a leirtakat. De akkor egészségedre :)
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
horush
üzenetére
A légiirányító dologgal amúgy pont képben vagyok. Van egy tesztjük, amit az egész világon csak egyszer próbálhatsz meg és ha nem sikerül, akkor sehol a világon, soha többet nem is jelentkezhetsz. <------> Itthon nem próbálkozhatsz újra. Európában valóban van, ahol 2 év után újrapróbálhatod, de itthon nem. Ha egyszer megbuktál, onnantól kezdve off. Én a harmadik körig jutottam vagy 5 éve, de Magyarországon nem próbálhatom többet újra.
hagyok egy kis időt erre, ha nem megy, szívesen segítek a helyes megfejtéssel
-
horush
addikt
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Itthon nem próbálkozhatsz újra. Európában valóban van, ahol 2 év után újrapróbálhatod, de itthon nem. Ha egyszer megbuktál, onnantól kezdve off. Én a harmadik körig jutottam vagy 5 éve, de Magyarországon nem próbálhatom többet újra.
-
azbest
félisten
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Ismerős növénybiológusként tolta ezt, ő is járt be minden nap.
Aztán elvégzett egy gazdasági másoddiplomát és elment pénzügyi multihoz, hogy megéljen.Van aki nem érti a különbséget a létezik és a bármely között. Ezért szoktak előkerülni a témában azok a mondások, hogy bárkiből lehet jólkereső akárki a szakmájában. A valóság, meg hogy létezik olyan, aki megtalálja azt a munkahelyet, ahol jól tud keresni a szakmájában. A többi meg vagy pályaelhagyó lesz, vagy külföldre megy, ahol tárt karokkal várnak mindenkit.
Valóban működő gazdaság kell ahhoz, hogy rengeteg életképes cég legyen és meg tudják fizetni azokat a szakembereket, akik a magasabb szintű és igényű feladatokhoz kellenek.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
Drizzt
üzenetére
Tehat legiiranyitobol 24300 van, sw developerbol meg masfel millio. Hova egyszerubb bekerulni, s melyik munka egyszerubb?
ezt nem lehet így mérni. én két gépet sem tudnék lenavigálni a földre, de megnézném azt a szenvedést, amit a 24300 légi irányító összehozna, h lerakjanak az asztalra egy működő szoftvert
érted, kinek mihez van kedve, tehetsége, meg képzettsége.Amugy akiket en ismerek bootcampeseket, mind elhelyezkedtek elegedetten, kiveve aki kiesett a bootcamprol.
ez valószínűleg azért lehet, mert nem pont ugyanazokat az embereket ismerjük. amiket én hallottam így nagy átlagban a bootcamp-es képzésekről, hát maradjunk annyiban, h több a csalódott ember, mint az elégedett. de hát látod, itt van ez is, h a cégek nem találnak embert. most akkor vagy mindenkinek senior kell (nem kizárt, viszont akkor vajmi kevés értelme van egy gyorstalpalónak, ami után úgyis csak junior leszel legjobb esetben), vagy nem sokat érnek ezek a képzések (és akkor szintén vajmi kevés értelme van egy gyorstalpalónak). -
Drizzt
nagyúr
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Amerikai munka statisztikai hivatal:
[link]
[link]
Tehat legiiranyitobol 24300 van, sw developerbol meg masfel millio. Hova egyszerubb bekerulni, s melyik munka egyszerubb? Nem nagyon ertem, hogy az ilyen retegmunkak felhozasanak mi ertelme van.
Amugy akiket en ismerek bootcampeseket, mind elhelyezkedtek elegedetten, kiveve aki kiesett a bootcamprol. Van koztuk korabbi ujsagiro, masszor. Ami kell a junior szintre, azt el sikerult sajatitaniuk. Hogy meddig tudnak jutni, azt majd az ido mondja meg.Ui. Magyarorszagon amit talatam infot, az alapjan 172 ember dolgozik legiiranyitokent. Valoban tok realis arra loni inkabb, mint egy sw developer pozira.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
A légiirányító dologgal amúgy pont képben vagyok. Van egy tesztjük, amit az egész világon csak egyszer próbálhatsz meg és ha nem sikerül, akkor sehol a világon, soha többet nem is jelentkezhetsz.
egyébként most kíváncsivá tettél, úgyhogy kigugliztam, ha elbaszarintod a tesztet, 2 év és próbálkozhatsz újra. lehet, h annyira mégsem vagy képben a légi irányító dologgal, mint gondolod?
no offense. -
GeeForGolf
junior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
A légiirányító dologgal amúgy pont képben vagyok. Van egy tesztjük, amit az egész világon csak egyszer próbálhatsz meg és ha nem sikerül, akkor sehol a világon, soha többet nem is jelentkezhetsz.
őszintén szólva fogalmam sincs, h ez igaz-e, vagy sem - én ismertem egy figurát, akit felvettek, a gimit alig tudta elvégezni, sem a személyisége, sem az intelligenciája nem volt kiemelkedő, és mégis bekerült. ez mondjuk közel 20 éve volt, nem tudom, h akkoriban könnyebb volt-e, vagy csak mákja volt.Az emberek óriási többsége már a születése pillanatában végleg eldöntötten nem lehet soha légiirányító.
hát ez elmondható a fejlesztésről is. -
Madwe
nagyúr
válasz
Vision
üzenetére
Nekem egy ismerősöm 2 mérnök diplomával hagyta ott (a belterjes...) szakmáját bootcampért. Jól fizető állása volt, így előre tudott spórolni a képzésre s az első év várhatóan alacsony jövedelmi időszakára. Váltott, mert kicsit kiégett a szakmája belterjességén, ami miatt a szűk piacon nem érezte életbiztosításnak a dolgot - programozni szeret, első év valóban húzós volt a szar fizujával, azóta már annyit keres mint elötte, de még van hova fejlődnie fizetés terén s sokkal több lehetőség nyitott elötte mint eddig volt.
Nyilván mérnökként valamennyi köze már volt elötte is az IThoz s fogékony is volt rá, de azért bőven vannak ebből sikersztorik.ellenpéldaként itt vagyok én aki full autodidakta módon tanulta meg az IT-t, első munkahelyszerzés necces volt, de nem lehetetlen s azóta sehol nem éreztem hiáynát sehol h nincs ITs diplomám se egy bootcamp mögöttem.
eleve IT az ilyen élethosszig tartó önképzésről szól, az h ki milyen képzésből esik bele az max az első munkahelyig releváns, szerintem. Onnantól kezdve meg ha tud teljesíteni s fejlődni, kutyát nem érdekli már. Ha valaki fogékony rá s érdekli az egész akkor nagy baj nem lehet (ok, junior szint felett egyre fontosabb a soft skillek fejlesztése is)
-
válasz
bilimbalam
üzenetére
Pedig bizony ez a realitás, ha valaki mondjuk kutatóintézetben dolgozik. Ha sikerül megnyerni valami pályázatot, akkor akár nettó 250-ig fel lehet menni, de ott az már habzsi-dőzsi. A hazai medián bér pont 180-ezer körül van. A PhD pedig néhány kivételtől eltekintve pont nem releváns a versenyszférában.
#21461CyberPunk666
Nekem van egy ugyanilyen ismerősöm, szintén PhD-t hagyta ott, és szintén bootcampbe ment.
De nem 156 centi, szóval tuti nem ugyanarról beszélünk. Ő most Python programozó amúgy egy multinál, ez tök jó pozi egy ilyen gyorstalpalósnak.#21453Diocles
Azt kifelejtetted, hogy vállalkozóként katázva. Mert mezei melós víz/gázszerelőként te nem leszel agyonfizetve. A kamionozás pedig a legtöbb embernek nem opció. A legjobb cimborámnak kamionos cége van, de ő sem ülne be a fülkébe. Cigány élet az. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
bilimbalam
üzenetére
El is ment programozni és jól keres vele. Megoldotta.
Nem azt mondtam, hogy nélküle nincsen karrier vagy élet. Teljesen más volt a diskurzus.Arról beszéltem, hogy a bootcamp látszólag alacsony kezdőfizetése csak az infos szemnek annyira rossz, és az összes paramétert megnézve miért életképes konstrukció, idő/pénz/energia/egyéblehetőségek egységét vizsgálva.
-
bilimbalam
tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Persze, nekem nincs fogalmam, bezzeg neked aki szerint programozás nélkül nincs élet / karrier.
Nekem több ismerősöm is a phdjéből él, nem panaszkodhatnak. Menj már el egy Richterhez és nézd meg ott mennyit lehet keresni a fent említett területen. De matematikus phdval is atya ég mennyien mekkora karriert befutottak. Nem picsogni kell. Ha őt az érdekelte amit csinált akkor törődjön bele hogy azért ennyit fizettek. Az élelmesebb emberek inkább arra mennek amerre pénz is van. Persze lehet a létminimumon tengődni és megveregetni minden este a saját vállukat, hogy ők mennyire okosakügyesek. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Mert nem tesztírókat keresenek.
Az emberek óriási többsége már a születése pillanatában végleg eldöntötten nem lehet soha légiirányító. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
bilimbalam
üzenetére
Sorry, de a természettudományos területeken, a nem sztárszakmákban, itthon, ez a realitás.
A "kis okos ügyes" akkor sokallt be, amikor a professzor tönkretette a 3 éve készülő phd kísérletét. Egyébként biológus volt és vegyszerek hatását vizsgálta rovarokban, generációkon keresztül, így a kísérletet csak nulláról lehetett volna újrakezdeni.
A láblógatós kísérlet állatok nevelését jelentette. Az tudod milyen? az év 365 napján be kell menni megetetni, naponta kétszer 12 óránként. Szombaton is, vasárnap is, karácsonykor is, másnaposan is, az apja halálakor is! Nincsen szabadnap. MINDIG.
Ez a láblógatós "munkakerülés".
Meg aztán egy phd-s oktat, zh-t javít, labort tart...
Aztán még neki kellett volna fizetnie a végén, hanem végez időben. Phd nélkül nincsen kutatói állás. A kutatói munka ezen a területen meg rosszul fizet .
Semmivel sem könnyebb munka, mint programozónak lenni, csak ebben nincs sok pénz. Cserébe a hasznossága egyébként ultramagas az emberiségnek.Maradjunk annyiban, hogy fogalmad sincsen az egészről. De tényleg semmi.
-
válasz
bilimbalam
üzenetére
Elofordul az, hogy nem hallottal meg az alapkutatasrol, de semmi gond, nem vagy vele egyedul, ettol meg persze massziv idiotasagot irtal
-
azbest
félisten
válasz
bilimbalam
üzenetére
ugyan.. .ez a valóság. Ha saját szakmájában akar elhelyezkedni, mindjuk egy biológus, akkor itthon a többségüknek felkopik az álla. Nagyon egyszerű az oka. Itthon a legtöbb cég csóró, tróger. Ott nincs modern felszerelés, nincs igény fejlett megoldásokra, nincs igény szakemberekre. Van egy kisebb csoport, amit felszívnak a cégek, de a képzés mennyiségéhez képest a többség valsz pályaelhagyó lesz. Vagy kimehet külföldre.
Még programozók közt is tudok olyan terülteket, amiből itthon azért nem lehet megélni, mert itthon egészen egyszerűen nincs olyan cég, ami elég komoly lenne ahhoz, hogy egyáltalán felmerüljön olyan szakemberre igény. Mindeközben meg samsung, apple, adobe és hasonló kaliberű cégekhez mennek ki külföldre azok, akik alvállalkozói rendszerben bedolgoztak korábban arra a területre az egyik egyetemen lévő, ipari projektes, de amúgy jórészt munkaerőkölcsönzés stílusó kutató-fejlesztő csapatból.
Más területre persze itthon is el tudnak menni, teljesen más fajta felesztőkhöz, nemzetközi cégekhez vagy szintén munkaerő vagy projekt alapú erőforráskölcsönző cégekhez.
-
Diocles
aktív tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Taxis, kamionsofőr, vízszerelő, gázszerelő, klímás.
De igazad van, neki lehet, hogy ez nem alternatíva. De volt időszak, amikor azt hittem, programozóként sosem érem el, ezeket a pénzeket. El lehet, és meg is lehet haladni, csak nem 1 év. És nem tudom az 5-10 beletett év mikor térül meg.
Szóval csak azt mondom, hogy sokaknak aki akar és tud dolgozni, anyagi okokból vállalhatatlan a programozói pályába belevágni.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Az vág bele a bootcampbe, aki amúgy 800 bruttót keres? Vagy mi lenne az alternatíva, amihez képest karcsú? Aki elvesztette a munkáját annak karcsú?
mondjuk egy aldi pénztáros fizetéséhez képest (bolti eladó kezdő bér 322.800 ft, most néztem meg. igen, nyilván más skálán emelkedik egy programozó meg egy pénztáros bére, de nyilván más mennyiségű időt és energiát is kell belerakniuk a munkájukba).Hol van az alternatíva, amivel már 1 év után lehet pénzt keresni, és van benne perspektíva.
1 évig nincs fizetés? Egyetemen meddig nincs?
én az 5. félévben kezdtem el dolgozni, nyilván gyakornokként (fizetett). szóval a suli első 2 évében nem volt fizetés. tegyük hozzá, h az én életpályám nem átlagos, 30 pluszosan ültem be a suliba, h megtanuljam a szakmát, és addigra már volt annyi tartalékom, h ne legyen probléma, ha 2 évig csak a tanulásra fókuszálok. de h a kérdésre is válaszoljak, most pl hirtelen a légi irányítók jutottak eszembe (tekintsünk el a jelenlegi helyzettől, általánosságban beszélek), ők már 5 évvel ezelőtt is millió fölött vittek haza, talán nem 1 év után, de relatíve gyorsan. és nem kell hozzá 3-5 év egyetemen tölteni
nyilván a felelősség is más persze. de biztos van még példa. -
bilimbalam
tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Sorry, but aki phd-val 180 nettót tud megkeresni az nagyon szerencsétlen. Elhiszem hogy kényelmes a nyugis kis állami poziban semmit tenni, de akkor ne csodálkozzon. Persze gondolom pumpálta azért a kiscsalád a kis okosügyest nehogy éhen haljon. Nem tudom milyen haszontalan phdja volt amit unalomból és munkakerülésként szerzett, de pl gyógyszerészet/kémia/műszaki/természettudomány/it phdval elég jól lehet keresni... Nyilván érteni is kell valamihez és nem csak évekig írogatni egy tézist...
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Igen, karcsú, de mihez képest?
Az vág bele a bootcampbe, aki amúgy 800 bruttót keres? Vagy mi lenne az alternatíva, amihez képest karcsú? Aki elvesztette a munkáját annak karcsú?
Az illető hölgy, akiről beszéltem az akadémiai phd karriert cserélte le erre. A területén még phd-val sem keresne most 600 bruttót (iparban sem). A 180 nettót (270 bruttó lenne, de a 180 phd ösztöndíj) cserélte 400, majd 600 bruttóra. Tömegével tudnám sorolni az egyetemi diplomás pályákat, ahol se 5, se 10, se 30 év után nem adnak 600 bruttót, budapesten, 2021-ben.
(205-222 bruttó - tanársegéd ennyit kap egyetemen, phd-val, ez 587 -ig is felmegy 30 év alatt kutatóprofesszori rangban). De a középiskolai tanár se kap többet, 30 év után sem.Tehát mi az alternatíva? Lehet menni aldiba pakolni 450-ért és 5 év után akár 500 is lehet?
Értem, hogy egyetemert végzett több éves IT tapasztalattal ez kevés, de mi az az alternatíva, ami mondjuk 3 vagy 5 év távlatában jobb, mint inkább a bootcamp?Hol van az alternatíva, amivel már 1 év után lehet pénzt keresni, és van benne perspektíva.
1 évig nincs fizetés? Egyetemen meddig nincs?
Mondjatok már kérlek reális alternatívát.Ott áll előtted valaki, aki kipróbálta a programozást és tetszik neki, van érzéke hozzá, de nem engedhet meg magának 3.5 év egyetemet most azonnal. Ráadásul legközelebb 2022 szeptemberben tudná elkezdeni, mert lejárt a jelentkezési határidő.
Az egy-másfél évet ki tudja húzni, ha kell. Nincs munkája, vagy nagyon keveset keres.
Mit mondanál neki, amivel jobban jár? Őszintén érdekel.(jah, a csaj nem manuál tesztelő, hanem java fejlesztő.)
Nem trollkodás, vannak ilyen ismerőseim, tudsz nekik jobbat?
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Ismerettségi körben van bootcampes, és (ahogy az várható is) a valóság valahol az itteni előítéletek és az ottani reklámanyagok között van.
nekem is van, szóval nem előítélet ez, hanem első kézből szerzett infó. állást amúgy egyik ilyen sem garantál (tudtommal), interjút garantálnak, ami azért nagyon nem ugyanaz. egy ismerőst az utolsó pillanatban nyomták be az egyik munkahelyre, h ne kelljen visszafizetniük a pénzt, de az az állás sem pont olyan volt, amilyet a srác szeretett volna, kb semmi kódolás nem volt benne, nagyjából egy manual tester munkakör. ezért tök fölösleges 1 évet eltöltened egy ilyen képzésen (igen, nyilván felmerül a srác egyéni kompetenciája is, valszeg nem volt osztályelső, és volt pár ember is, akit ki tudtak közvetítetni normális melóra). meg hát ugye arról ugye nem is beszélek, h az általad említett 350 bruttó az kb 230 nettó, pesten az elég karcsú, max túlélési szint. albi/hitel, rezsi, kaja, közlekedés, el is tűnt. jó, értem h ez a minimum, lehet ennél több is, de sztem ez marha kevés. -
CyberPunk666
senior tag
Azért szerintem itt sok dolog nincsen rendesen átgondolva.
Ha nem találnak neki melót, de ő tudna, akkor ki lehet számolni, hogy mivel jár jobban. Ez egy képzés, miért meglepő, ha fizetni kell érte? Szerintem teljesen normális dolog, hogy akkor ő talált munkát és cserébe kifizeti a képzését, aminek amúgy azt köszönheti, hogy egyáltalán kaphatott munkát a szakmában.
Van a másik opció, nem kell fizetni és a képzésre se menni.A másik dolog, hogy a 350 a szerződésben az első képzési napon vállalt minimum, nem pedig a reális fizetés, ami kapni fog, hanem az előre igért minimum. Nem mindegy.
Azon kívül aki belevág ebbe az valószínüleg nem keresett előtte jól és a kezdő után jelentős potenciál van a gyors növekedésre.
1 év képzés után gyakornok szintről beszélhetünk, nem juniorról. Majd ha junior lesz, akkor lesz ez jóval több.Barátom barátnője codecoolt végzett, br 600 a fizetése 2 év után (400-zal kezdett). Szóval eddig beleölt 3 évet összesen.
Szerintem ez egyáltalán nem rossz kilátás. Sokkal jobb, mint a legtöbb egyéb lehetőség, és a több évnyi egyetem is milliókba kerül, csak ha nem tandíjnak hívják, akkor az ember nem számol vele.
-
Diocles
aktív tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Az a baj, hogy akinek ma Magyarországon (de legalábbis Budapesten) van egy kis esze, meg akar is dolgozni, annak nagyon rossz ajánlat a 350 bruttó minimum 6 hónapos befektetéssel, kieséssel.
Akinek szíve, vágya programozónak menni, persze, de csak gazdaságilag nézve, egy csomó ember nem engedheti meg magának, hogy programozó legyen, mert dolgoznia kell rendes fizetésért. Még a 450-re is ezt mondom.
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy te magadtól nem kereshetsz állást addig, amíg le nem telt a határidő (állásgarancia esetén). És az nem rövid, ismerősöm több, mint fél évig otthon dekkolt munka nélkül, mert nem találtak neki melót. Addig én már tudtam volna neki szerezni, de nem jöhetett, mert akkor a képzés díját vissza kellett volna fizetnie.
-
CyberPunk666
senior tag
Ismerettségi körben van bootcampes, és (ahogy az várható is) a valóság valahol az itteni előítéletek és az ottani reklámanyagok között van.
Ha állásgaranciás képzésre mész, akkor csak akkor kell kifizetni a képzést, ha x időn belül tudnak is neked állást biztosítani, amire a szerződésben előre meghatározott minimális fizetés is elő van írva. Ha nem kéred a garanciát, akkor is ugyanazt a képzést kapod, csak nem kötelező rajtuk keresztül menned. Ez a saját felelősséged.
Teszem azt garantálják, hogy 6 hónapon belül lesz munkád minimum 350 bruttóért. Ez amúgy nem rossz fizetés, tekintve, hogy ez egy gyakornoki program, amit amúgy az egyetem mellett is kellene csinálni és ott se lenne ez sokkal több, ha egyáltalán és már 1 év után mehetsz. -
lord.lakli
őstag
válasz
Sempronius89
üzenetére
3. Hol kell jelentkezni?
-
Sempronius89
tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Hát jó végülis:
1, Komoly ember nem olvas pénzcentrumot.
2, A cikket nyílván valamelyik bootcamp szponzorálta.
3, Sok magyar és külföldi manager szeretne seniorokból álló csapatot egy tál rizs + ajándék céges pólóért. -
GeeForGolf
junior tag
válasz
Sempronius89
üzenetére
én ezt tökre értem, csak annak nem látom értelmét, h minden hónapban kirakunk egy cikket, h jaj, mennyi programozó hiányzik a piacról, és ha 10-ből hatszor tudsz különbséget tenni egy int meg egy string közt, máris a tiéd a többszázezres fizu meg a legjobb nők. valszeg az lesz, amit #21436kexksz ír, ezek sima promo anyagok. csak hát kérdés persze, h mennyire etikus milliós költségű gyorstalpalóknak ilyen ígérteket tenni, meg h mennyire reális amiatt sírni a munkahelyek részéről, h nincs használható emberanyag, miközben mindenki seniort akar junior bérért meg egy tábla boci csokiért.
-
Sempronius89
tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Ezek jellemzően multi cégek ahol a HQ előírja a bérkeretet amit meghaladni nem lehet különben már holnap megy az iroda Kalkutta külsőbe. Igazad van ez tényleg magyaros.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
Drizzt
üzenetére
miközben különböző "fél év alatt programozót csinálunk belőled" bootcamp-ekről kiesett ismerőseim meg szenvednek a melótalálással. nyilván benne van a személyes kompetenciájuk (hiánya), meg az, h pár hónap - 1 év alatt az emberiség 90%-ból nem lehet használható programozót faragni, még junior szinten sem. erre értelemszerűen húzzák a cégek a szájukat. viszont arra is, h hajlandóak legyenek többet fizetni olyanoknak, akikkel meg lehetne dolgozni. patthelyzet, olyan magyaros.
-
Sztenly
tag
Elég régóta ezt hallani h hány ezer informatikus hiányzik.
Természetesen majd megerősítitek h valóban így van-e. Én úgy gondolom h egyrészt néhányszor a cégek költségvetési korlátja előbb ér véget mint ahol egy jó szakember minimum bérigénye indul, mivel sok lehetőség van. Plusz nem csak belföldi piaccal áll szemben és projekt alapon is változhat a kereslet irántuk.
Nagy eltérés is van a fizetésekben így a fluktuáció is erős az elején.
Ama cikkel kapcsolatban +1 kexksz-nek. -
Ez logikailag nem jön ki, ugye te is érzed? Ha van x pozíció, és y kompetens ember, továbbá y < x, akkor hiába fizetsz akármennyit, sosem lesz közöttük egyenlőség. Tehát sosem tudod betölteni az összes pozíciót, hiszen ha többet fizetsz, mint mások, akkor onnan csábítod el az embert, és ott lesz betöltetlen állás. Ha y > x, akkor meg nincs munkaerőhiány, hiszen több az ember, mint a pozíció, szóval felesleges magasabb bért adni, és ezek a cikkek sem születnének meg. -
Drizzt
nagyúr
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Teljesen ertheto, hogy miert. Ha ezek az allasok be lennenek toltve, az osszgazdasag latvanyosat none. Ahhoz meg az egyik lepes az uton a lehetosegre a figyelem felhivasa.
-
GeeForGolf
junior tag
úgy tűnik, ezeket a cikkeket minden hónapban le kell nyomni a magyar médiában a kezdő programozók hihetetlen lehetőségeiről
Tömegeket keresnek a járvány végén: 450 ezres kezdő fizetés, diplomát nem kérnek
-
Kpkg
csendes tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Alternatíva: [link]
-
Madwe
nagyúr
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Én ezt szoktam használni, bár ez csak nagyon hozzávetőlegesen jó, mert 1-2 adat eléggé mellé van lőve
[link] -
GeeForGolf
junior tag
(Kíváncsi vagyok a Salary/Living cost arányra)
akkor miért nem írod le?
sztem nincs sok értelme annak, h iderakod a milliós nettó fizudat prágából, ha a cost of living-et meg sem említed. vagy most én is írjam be ide, h kétszer annyi a nettóm londonban, mint az ide írogatók 90%-nak a bruttója?
nem hiszem, h sok értelme van ennek, nyilvánvalóan tök más cost of living van itt, mint mondjuk pesten. -
Kobe
veterán
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Offtopic, de csavokamra data science training helyett raferne egy presentation skills training vagy egy toastmasters kurzus....eletemben nwm hallottam ennyi oooo, hatttoooo, oooo zest.....nekem bantotta a fulem

Ahogy nezem a tobbi videoja is ilyen, nemcsoda ha nem megy a csatorna -
Madwe
nagyúr
válasz
CyberPunk666
üzenetére
De a belső felmérésüknek semmi köze a hayshez - a hays adatok az aktuális piaci trendeket mutatják (főleg pesten...) míg a belső felmérésen kétlem h kikötés lett volna h csak az írja be a fizetését aki az adott évben váltott munkahelyet... mellesleg igen, hays jellemzően a top állásokat közvetítik juniortól architectig...
-
CyberPunk666
senior tag
Hays guideról pár perc: https://youtu.be/IFsbMff9e5Y?t=3005
-
kexksz
addikt
válasz
bilimbalam
üzenetére
Nem ertem mit szeretnel akkor meg hallani, lehetsz mernok is.

SM szerintem kb olyan mint a BA, ha nagyon jo akkor aranyat er, ha csak kozepes akkor jobb ha nincs.
-
vzozo
senior tag
válasz
kexksz
üzenetére
A kód review az dev security, és nem a területem. Alapvetően hálózatbiztonsággal foglalkoztam, de most már jó pár éve teljesen más területen mozgok. Ellenben az LB kérdésedre jó eséllyel tudnék válaszolni.
A nem kódolok dolgot ne úgy értsétek, hogy sose láttam még kódot. Tetszőleges dolgot le tudok szkriptelni ha kell, anno irtam bőven sok SQL kódot (including stored procedure) is, de ezeket én sose tartottam igazi deves melónak, csak ujjgyakorlat volt a céljaim elérésehez.
-
kexksz
addikt
válasz
bilimbalam
üzenetére
Tanacsadas, agilis munkakorok (agile coach, scrum master), PO, UX, product design, gyakorlatilag barmi, ami kell egy IT termek eloallitasahoz.
vzozo: Lehet mast ertunk infra meg security alatt, de ha odaraknek egy unsecure kod reszletet eled csak meg tudnad mondani mi vele a gond, vagy ha mutatnek egy load balancer algoritmust el tudnad donteni-e jo-e az adott infrahoz/architekturahoz, nem?
-
-
Madwe
nagyúr
Nade az architektek 99.9% fejlesztői vagy opsos múltal rendelkezik, jellemzően sima majd senior majd esetleg még egy lead dev is volt közben. Olyan architekt aki soha nem kódolt olyat nem nagyon ismerek
ok, jöhet még ops vonalról is, ez igaz, de ott is végig kellett járja a fokokat, nem? 
-
vzozo
senior tag
válasz
bilimbalam
üzenetére
Üzemeltetésben nem tudom mennyire van nagy pénz, azt nem ismerem. Bár néhány haver dolgozik olyan poziban, és ők az éjszakai / hétvégi vagy csak simán az ügyeleti pótlék miatt nem szoktak panaszkodni.
Ellenben gondolj bele, hogy azt a kódot valamin futtatni kell. Azaz infrastruktúra, hálózat, security, hogy csak a legtriviálisabb területeket említsem. És kb. mindegy, hogy on-prem vagy cloud, mert meg kell TERVEZNI (consultant / architect szerepkörök).
Utána persze az üzemeltető már elkattintgatja a dashboardokat az opsguide alapján, de hát az egy más kérdés. Az üzemeltetés és a tervezés nagyon más skillsetet igényel, értelemszerűen az utóbbin lehet jobban szakítani.
-
sss
őstag
válasz
bilimbalam
üzenetére
Üzemeltetés.
-
bilimbalam
tag
Köszönöm a válaszokat.
Szívesen fogadnék ötleteket, hogy mivel lehet “óriási pénzeket szakítani” ami nem programozás és managerkedés?
Szívesen tanulok, van még bennem energia. (Mondjuk nem vagyok az a típus aki hajnalban még a mikrokontrollerét buzgerálja, a munkát) -
kovsol
titán
válasz
CyberPunk666
üzenetére
"IT-ban vagy programozol vagy managerkedsz vagy nem keresel többet. Pick one."
Én egyiket se csinálom, és mégis többet keresek. -
Diocles
aktív tag
válasz
jogaman
üzenetére
Ha jól értem, szeretnél nulláról elkezdeni egy programozói karriert, és elindulni a junior szoftverfejlesztő irányba. Először is, sok sikert! Ha ez egy olyan dolog, amit nem utálsz, akkor most elég szerencsések a piaci körülmények. Láttam már olyan embert is, aki izomból belevágott, pedig gyűlölte az egészet, aztán egy év után otthagyta.
Megnéztem neked a Hays guide-ot, a te választott nyelved a .NET developer kategóriába tesz, amivel Budapesten bruttó 450 - 650 e forintra számíthatsz.
A junior szinthez nem kell szerintem semmi Github, vagy saját projekt, hanem alapvetően csak át kell menned az ilyen céges intelligencia, programozói tudás meg egyéb beszélgetős interjús körökön.
Szóval arra kell rákészülnöd, hogy ezeken átmenj. Attól függően, hogy mikor programoztál utoljára, én a helyedben először végigvennék valami Coursera vagy ilyesmi programozói tanfolyamot, ezek szabadidőben 1-2 hónap alatt teljesíthetőek. Vagy megcélozhatod az ilyen CodeCool meg hasonló magyar programozói sulikat, ahol szintén néhány hónap alatt végigveszitek az alapokat. Azt gondolom, hogy egy junior pozícióhoz, ezek elegendőek lehetnek.
De ha szabadidődben eddig is programozgattál, akkor lehet, hogy elég csak bepróbálkozni.
Bele kell vágni a jelentkezésekbe, interjúzgatásba, aztán előbb-utóbb csak összejön.
Egy észrevétel még: ez is egy munka, ennek sem minden része öröm és szórakozás, és ha backend vonalon fejlődni akarsz, az adatbázisokat nem fogod tudni megúszni. Ahhoz, hogy feljebb juss, azokat is, és még sok olyan dolgot, amire most nem is gondolnál, meg kell majd tanulni.
Eszembe jutott még egy dolog. Az ilyen általános programozói tudás teszteken általában választhatsz egy neked tetsző nyelvet. Itt is használhatod még a C#-ot, de én személy szerint ajánlom a Python-t, mert tömör és nagyon könnyű benne kifejezni a legtöbb feladat megoldását. A cégeknél is sokan ismerik, és ott is használják automatizáláshoz, meg szkripteléshez, ahol valami más (pl. C#) a fő nyelv. Szóval ha valamit, a Python-t még érdemes megtanulni, és az ilyen logikai, programozói teszteket abban is lehet csinálni. De ha nagyon otthonos vagy C#-ban, persze abban is lehet. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
bilimbalam
üzenetére
Azon lista alapján, amit NEM akarsz csinálni, én nem látom infos vonalon a rést, ahol ennél többet tudnál keresni.
- Ha nem akarsz manager lenni, ahol el lehet kerülni a programozást, akkor kb minden vezető pozi kilőve.
- Ha nem akarsz programozni, akkor nem leszel se automatikus tesztelő, se dev ops.
Az automatikus tesztelés van több féle, az egyikben alig kell programozni és mechanikus, de nem fizet sokat, a másikban meg programozni kell és az fizet is.
- A devopshoz meg kicsit kell érteni mindenhez, még ha főleg scriptelés is, én nem tudok elképzelni, vagy komolyan venni egy devops embert, ha nem tud programozni.IT-ban vagy programozol vagy managerkedsz vagy nem keresel többet. Pick one.
[szerk.]
Kicsit úgy érzem, hogy nagyon lecseszős lett a hozzászólásom, pedig nem ilyenre szántam, csak tömören írtam le a véleményemet. Talán üzemeltetés vonalon lehet programozás nélkül boldogulni, de biztosan komoly drop lenne, és azt otthon megtanulni meg nem lehet. -
bilimbalam
tag
Sziasztok,
6 éve vagyok a munkaerőpiacon, lassan 30 éves leszek.
Az eddigi tapasztalatom eléggé változatos. Telekommunikációs mérnökként kezdtem, de már akkor nagyon a szoftver volt a jelen és jövő a hardver helyett. Ezért pályám elején foglalkoztam sok mindennel, azok a karrierutak félresiklottak az alacsony fizetések és egyebek miatt.
Aztán bekerültem ilyen mindenes tesztelőnek, ahol sok hasznos tapasztalatot sikerült felszednem 3 év alatt. de a most már eljutottam arra a pontra, hogy inkább már "csak" a productjaink üzemeltetésében / troubleshootjában szerzek tapasztalatot, ez viszont máshol nyilván így önmagában nem kamatoztatható.
Most ebben annyi potenciál van, hogy itt gürcölök tovább, és néha emelnek majd a fizumon, de ennyi.Jelenlegi bruttóm BP-en 850. Meg persze egyéb juttatások.
A fő kérdés, hogy ha én ennél magasabb jövedelmi szintekre szeretnék ugorni, mit kéne tennem? Manageri vonal nagyon nem vonz, így viszonylag fiatalként még nem akarok ilyen irányba elmozdulni.
A tesztelés érdekel és szeretem, gondolom a következő lépcsőfok az lenne, hogy megpróbálok átevezni valamiféle automatizált tesztelés felé. Most is ezt csinálom, csak maga kódolás az egy másik team feladata. Viszont itt jön a bibi, egyetemen utáltam programozással szívni, ezért nem hiszem, hogy évtizedekig szívesen csinálnám. Persze szkriptelgetésekkel (Ansible, némi Python) még nem feltétlen lenne bajom, de az üzleti intelligenciát nem hinném, hogy én fejleszteném valahol Javaban pl...
Igazából a fő kérdés, hogy érdemes lehet elmenni automatizált tesztelés fele, illetve hogy lehet ezt összehozni? Önállóan, otthon nyilván használható tudás nem jönne össze, max az alapok. Ezért kell olyan cég ahol nyitottak a szellemi támogatásra stb... Nem tudom hogy min kb netto 500-ért van-e aki hajlandó ilyesmire...
Jelenleg egyébként cloud/devops stackkel dolgozom, szóval alapok ehhez még megvannak... OPS oncallal és ilyesmivel nem biztos, hogy bejönne, csináltam már IPs-ként, inkább ne..
Egy szó mint száz, miben lenne számomra a "nagyobb lóvé", és ehhez milyen energiabefektetések lenne célszerű tenni? Gondolom egyetemi képzésnek semmi értelme, esetleg valami " gyorstalpalós" átképzés? Mondjuk erre fájna pár mihályt otthagyni..Köszi!
-
jogaman
csendes tag
Sziasztok!
Elég furcsa kérdés, remélem tudtok majd segíteni benne:
Sztori:
Szeretnék karriert váltani. Jelenleg a logisztika területén tevékenykedem (teherautó sofőr vagyok), kb 1 éve. Előtte mindenféle irodai munkával foglalkoztam a kereskedelmi tolmácsoláson és asszisztenciától kezdve a manuális szoftvertesztelésen át a boltvezetésig és autóipari szériadiszpozícióig (ezt szerencsére kevés ideig..). Van egy befejezett diplomám ami nem IT, hanem természettudományi és van 3 befejezett IT félévem, de diplomát itt nem szereztem.Nem ismeretlen tehát az informatikai világa ugyanakkor profinak sem mondanám magam semmiképpen, inkább a "futottak még" kategória. Ezen szeretnék változtatni.
Dolgoztam CI/CD-ben, tudom mi az a scrum, írtam már kötelező programot az egyetemen (el is fogadták, ezt a mai napig alig hiszem el
).Tehát nem a jelenlegi foglalkozásom berkeiből szeretnék nyugdíjba menni, szeretnék visszatérni az IT világába mint szoftverfejlesztő/programozó. Amit jelenleg csinálok azt azért teszem mert viszonylag jól lehet vele keresni és egy irodai munkához képest sokkal több időt hagy meg neked hogy magaddal foglalkozz (vagy amivel akarsz).
Az egyik kérdésem az, hogy amennyiben C#-ban gondolkodom mint nyelv és főként a dolgok back-end része érdekel (db csak mérsékelten) akkor milyen egyéb dolgokat, skilleket, nyelveket, egyebeket érdemes elsajátítani ahhoz, hogy egy jövőbeli állásinterjún valós esélyekkel tudjak indulni, mint jelentkező?
Milyen és mennyi saját projektet, github repository-t érdemes megmutatni? Érdemes egyáltalán? Ha nem akkor minek lenne értelme ebben az aspektusban?A másik kérdés: A jelenlegi szakmámban és az általam megszabott kondíciókkal, 350-500 ezer forintot lehet keresni. (Ha 3-5 hetet távol lennék nyilván 3-4x ennyi lenne, lépjünk túl ezen...)
Van esély arra hogy karrierváltás után valami hasonló nagyságrendű fizetésben tudjak megállapodni a jövőbeli munkaadómmal? Ha nem, akkor mire számíthatok?Egyéb:
Elsődlegesen teljesen vagy nagyobb részben remote munkában gondolkodom, hazai cégeknél.
Nyilván a heti 1-2 nap személyes kontaktus nem probléma, de ha lehet inkább otthonról dolgoznék, nem a főváros közelében lakom. Beszélek Angolul is (kb B2) és németül is (konyhanyelven).Előre is köszi a segítséget!
-
Lacc
aktív tag
Kíváncsi vagyok, hát ha van valaki más is, aki a környékbeli régiós országokban dolgozik. (Kíváncsi vagyok a Salary/Living cost arányra)
Nem: Férfi
Kor: 35 év
Munkakör: Senior Full-stack ASP.NET (+ Line-manager)
Végzetség: Mérnökinformatikus MSc
Nyelvtudás: Angol
Netto fizetés: 1.050.000 Ft (kb. árfolyamtól függ, a bruttó 1.400.000 Ft kb)
Egyéb juttatás:
Pénzügyi:
3%-os nyugdíj hozzájárulás, Bankszámla költség térítése, Sport kártya támogatás (10.000 Ft-ot vonnak le), Élelmiszer-kártya 20.000 Ft értékben (csak étel, étterem, semmi más). Céges részvény vásárlás esetén +600 Brit Font (én nem éltem vele)
Tanulmányi:
LinkedIn Learning teljes hozzáférés, Pluralsight-hez hozzáférés, OReilly-hoz támogatás kérhető. Konferenciához kérhető fizetett szabadnap. (+ én kaptam 10 nap fizetett tanuljmányi szabadságot is az MSc-hez, ez alapból nem jár és nincs összefüggésben az infóval, a munkámmal, mégis a Department vezetője megadta)
Angol nyelvtanfolyam heti 1.5 órában, Cseh nyelvtanfolyam heti 1.5 órában
Egészségügyi:
Alapszintű privát EÜ ellátás. 60 nap (Sick - Nem Illness - szabadság, 3 napig folyamatosan kérhetsz Sick day-t és nem kell orvosi igazolás, csak bemondod és kész)
Hely:
Prága, Csehország. Home Office heti 5 nap. (Néhány kollégával nem is találkoztam, mert másik városból dolgozik online, sőt a járvány miatt és után, Home Office lesz a standard, és a helyet kérni kell), mert nem akartam mégegyszer Budapesten dolgozni, ezért nyugatabbra lévő lehetőséget kerestem.
Tech-Stack:
Frontend (a fejlesztői munkám 90%-a itt zajlik):
Angular - 2 év tapasztalat
TypeScript - 2 év tapasztalat
Angular JS - 0.5 év tapasztalat,
EcmaScript 6 - 4 év tapasztalat
(egy darabig még a jQuery is kell)
HTML5 és CSS (SCSS) - 8 év tapasztalat mint full-stack fejlesztő
Backend
ASP.NET MVC 5 (nem a Core) - 5 év tapasztalat
Egyébb (ami a deployhoz kell és itt "tanulgattam"
Windows Server 2012
Powershell
TeamCity
Egyéb:
Szakmai tapasztalatom több van webfejlesztés területén, de nem a C# területen, hanem PHP-n és NodeJS - PolymerJS, Couchbase. -
horush
addikt
válasz
Night940607
üzenetére
Angular fejlesztőként, 5 év tapasztalattal egy kicsit több, mint a dupláját kapom ennek.
-
Madwe
nagyúr
válasz
stockhouse
üzenetére
Mármint mikkel dolgozom napi szinten? Elég vegyes, egy-egy dologra sokszor több alternatívát is használunk, de azért még így is aktívan használom őket.
Cloud: aws, azure
CICD: teamcity, jenkins, github actions, spinnaker, argocd
IAC: puppet, ansible, terraform, foremanCode: python, golang, bash, ps
Containers: docker, k8s, helm, rancher, nomad, fabio, consul, kustomize
Monitoring, logging: splunk, graphana, prometheus, zabbix, elk stack
Os: linux (centos s ubuntu), win server + iis (legacy...)
Package: proget, nexus, artifactory
vsphere, f5 irules, ad érintőlegesen.
Messaging (rabbitmq, kafka, grpc, nsbus) érintőlegesen.
Dbket messziről kerülöm, nem az én világom.lehet valami kimaradt, de így hirtelen ennyi jutott eszembe

Ja, nyilván git (github, de volt bitbucket s gerrithez is szerencsém) mélyrehatóan, de sajnos volt dolgom tfssel, cvssel s svnnel is... meg azok migrációjával gitre, de szerintem ez ma már sehol nem számít (remélem
) -
Madwe
nagyúr
válasz
Night940607
üzenetére
Akkor más dolgod nincs, aktuális pesti bérezéshez kiindulásnak tökéletes.
-
JoinR
őstag
válasz
Night940607
üzenetére
És nekünk jobban hinnél?
Kb. duplázni tudnál. -
Night940607
csendes tag
Nem: férfi
Kor: 26
Munkakör: Software Engineer / React
Végzetség: Gazdaságinformatikus BSc
Nyelvtudás: Angol B2
Bruttó fizetés: 500 000 HUF
Egyéb: Havi ~37 000 HUF cafeteria
Hely: Szeged / Multi
Tapasztalat: 1 év 8 hónap tesztelői. Git, Cucumber, Capybara, Selenium, Jenkins, Rspec
4 év 2 hónap fejlesztői. Git, Ruby on Rails, React(Javascript)
Szerintetek a tapasztalatommal mekkora fizetést lehetne elkérni Budapesten, illetve nagyobb vidéki városokban? (Kérlek ne gyertek a hays salary guidedal, mert már olvastam.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Képregény topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Samsung Galaxy A14 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- PS4 Pro 1TB + DualShock 4 Controller Játékkonzol
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ja, borzasztóan irigy vagyok ám rá, el sem tudod képzelni, h mennyire

Kb. duplázni tudnál.
)