Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz BlueAthlon #1141 üzenetére
sry a dupláért, amúgy a nyelvi papírokat normális helyen nem is kérdezik meg, hanem kapásból úgy hívnak fel, hogy angolul kell beszélni, és az interjún is angolul (vagy ami kell) nyelven beszéltek
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
Egy ilyen 5 napos tanfolyam alatt többet megtanítanak kb mint az egyetemen egy félév alatt szoktak egy tantárgyban, természetesen azok akik ide mennek nem most kezdik az alapozást így lehet haladni rendesen. A tananyag amit leadnak az 500-800 oldal közötti pdf ben fér el.
-
kovsol
titán
Fejlesztőként 75k ? De 4 órában melózol legalább ?
Vidéken is 120-150k nettó között simán kapnod kellene még totál kezdőként is. Nálunk most a totál kezdők is a 150k hoz vannak közel és akkor ez még csak a kb bio robot melóért kapják.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Nem tudom mióta és meddig akarsz itt melózni, de szerintem ki vagy használva.
Majd ha bent lesz a munka tapasztalat is az önéletrajzodban talán nagyobb sikerrel tudsz keresni. Én a unix és sap admin vonalon indultam el és ezen is akarok tovább haladni, bár most már el kell döntenem lassan melyik legyen, mert kettő együtt nem mehet magas szinten. Most már egy éve melózom ezt és eddig tetszik, és rengeteget tanultam.Amúgy meg az ismerőseid akik diploma nélkül keresnek ennyit azok nem füllentenek szerinted? Mert annyira telített most a munkaerő piac, hogy kétlem, hogy papírok nélkül is ilyen kapósak lettek volna, hacsak nem volt már tapasztalat korábbról.
-
kovsol
titán
Teljesen pályakezdőknél hogy kilógj munkatapasztalat nélkül a tömegből valamit fel kell mutatni szerintem, és ott egy plusz pontot jelenthet a diploma. Ha már van munkatapasztalat akkor már oké. De ő diploma nélküli mérnők és közgazdász emberekről beszélt, azért az ilyen szakmában igenis szoktak kérni papírt és nem önképző emberekkel terveztetnek dolgokat. És diploma nélkül nem is merném magamat mérnöknek hívatni amúgy, vagy közgazdásznak, míg informatikusnak merném.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
És SAP Basis Administrator munkakörben mennyit lehet keresni BP-en, ha az ember nem teljesen kezdő és ért az AIX hoz is némileg? 1-1,5év tapasztalattal.
Vagy az ilyesmi nem keresett?[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
És olyan multiknál ahol más cégeknek nyújtanak szolgáltatást ? pl HP, T, IBM ott azért fejlődhetsz szerintem. Changelni is kell, meg több száz adatbázissal azért van meló is, nem csak néha nap ránéz az ember.
Én mondjuk SAP departmenten vagyok, de voltam már két oracle oktatáson is. Mondjuk nem lettem sokkal előrébb tőle, de azért tanultam ott is hasznos dolgokat. Oracle Database 11g: Administration Workshop I-II amin voltam én.May the Force be with you!
-
-
kovsol
titán
Valaki nem tudja esetleg, hogy T nél az új pécsi telephelyükön milyen fizetéseket adnak ?
Vajon kiszúrják az ember szemét annyival mint az IBM nél Fehérváron?Angol+német közép, SAP, Oracle és AIX 1,5 év tapasztalat, Mérnök infó diploma.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Jhonny06 #1402 üzenetére
Pl egy takarítónő itthon és mondjuk UK-ban hogyan tud megélni ? Itthon nagy eséllyel ugye minimálbért kap, vagy alig többet, ez kb az éhenhalásra elég ha még mondjuk egy szobát is bérelnie kell. Azért nyugaton már el lehet éldegélni a minimálbér közeli fizuból is.
Beszélgettem itt a takarítónővel a szállodában ahol éppen lakom és 1100fontot keres, ebből 300font megy el a lakbérre. Másik takarítónő azt mondta 800fontért bérelnek négyen egy családi házat. Szóval még mindig marad neki elég sok pénz a megélhetésre. És pl ha bemegy valaki a tescoba, vagy az egyfontos boltba, azért nagyon sok dolgot még olcsóbban meg tud venni mint Magyarországon, ez azért kompenzálja a drágább dolgokat szerintem.
Szerintem aki az alsóbb fizetésű réteghez tartozik az jobban meg tud élni nyugaton és kevésbé stresszes az élete.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Jhonny06 #1404 üzenetére
Egy szoba 300 font neki és nem egy egész ház, és nem Londonról van szó hanem egy kisvárosról.
(#1406) Jhonny06 tegyük fel egyedül van valaki és nem a párjával él akkor minek béreljen valaki egy egész házat ?(#1407) Ivan15 nem tudom, de ahogy figyeltem itt az a szokás, hogy egy rakat gyerekkel futkosnak huszon éves nők, el nem hiszem, hogy ez akkora megterhelés, vagy biztos jó segélyeket kapnak a gyerek után.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
hi
szerintetek egy Junior SAP Bázis Üzemeltető állásra mennyi az elvárható fizetés 1.5 év tapasztalattal (SAP, AIX, Oracle) és diplomával ? T-nél Pécsen.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
pff most kaptam az infót, hogy 200k bruttóval veszik fel a népet Pécsre, azt hiszem nem lesz váltás. Tolom itt az IBM nél az AIX 2nd level melót, mondjuk eddig SAP és Oracle -t csináltam, de azt a melót kivitték Indiába de legalább most voltam kint 1 hónapot az angol IBM ben melót átvenni, kis tapasztalat szerzésnek az is jó volt. Aztán szerintem BP -re kellene tovább lépnem ha akarok is pénzt keresni végre.
-
kovsol
titán
Budapesti multi cégnél 1,5év más multis cégnél eltöltött szakmai tapasztalattal mennyit lehet elvárni fizetésként?
A tapasztalat az AIX 2nd level és 1st/2nd level oracle, sap. Mellé van egy Műszaki infó diplomám. Angollal elboldogulok, voltam kint Angliában is egy hónapot céges kiküldetésben. Német középfok is megvolt, de 5 éve nem használtam, az most alapfok körül lehet. Most itt Fehérváron nagyon keveset keresek szerintem így váltani szeretnék. Voltam amúgy pár oktatáson a cégen belül. PL Oracle Database 11g Administration Workshop 1-2. AIX ból is voltam pár oktatáson, meg SQL, SAP. De ezekről papírom nincs viszont, azért az önéletrajzba be lehet írni gondolom.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Jhonny06 #1505 üzenetére
190 és idén kaptam már 20k emelést úgy lett ennyi Akit meg most vettek fel azok közül nem egy kap 210 -t ami nevetséges, hogy az újakat jobban megbecsülik mint aki érdemileg dolgozik is valamit. De folyamatos műszakban járok és szeretnék office time vagy két műszakos rendre váltani. Így kapok 160k körül havonta kézbe.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Mercutio_ #1510 üzenetére
köszi, ilyen szépen én nem tudtam volna megfogalmazni ezt
(#1512) orvil sajnos elég botrányos a helyzet itt fizetés ügyileg. Most mondjuk a csapat amiben vagyok be fog olvadni az AIX 3rd level csapatba így tanulni tudnék most majd, de ez a fizetés nevetséges kb.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Pont az A szárnyba ülök most, de ültem már a D és a B ben is Igazából most nincs barátnő, meg család se ami itt tartana, mivel kaposvári vagyok így akkor már édes mind1, hogy tovább lépek, azért akarom meglépni. Pályakezdőként sokáig kerestem melót és ide sikerült elhelyezkedni így első lépcsőfognak azért jó volt szerintem, hosszútávon aki itt marad úgy, hogy nem köti semmi a városhoz azt nem értem komolyan.
-
kovsol
titán
válasz Mercutio_ #1516 üzenetére
A mostani bérezésem után kétlem, hogy majd pont a ló túloldalán kötnék ki én beérném egy erős átlagos fizuval az adott területhez mérten ahova kerülnék.
Amúgy érdemes lehet csak úgy beadni mondjuk a HP, Lufi, T hez az önéletrajzot ? Vagy mindenképpen fix pozíciót kellene vadászni ?May the Force be with you!
-
kovsol
titán
Persze, nem kell diploma, az csak egy plusz pont. Fel kell mutatnod valami kész projectet amit megvalósítottál. Otthon magadtól is tudsz szabad idődben fejleszteni, bújhatod a fórumokat, és szerezhetsz be doksikat/könyveket. A lehetőség adott. És valami olyant kell összedobnod azért amire fel is figyelnek és eladhatod magad vele.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Erre az állásra mennyi fizut merhet elkérni az ember? 20 hónap ehhez hasonló munkakörben betöltött más multinál szerzett tapasztalattal? Most alacsony a fizetésem és bekerültem egy nagyon rossz részlegre ahonnan szabadulni szeretnék. Ezért akarok váltani.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz J0shu4M1ll3r #1593 üzenetére
Milyen szakmai tapasztalatod és nyelvtudásod van ? Ezek ismerete nélkül nehezen kapsz választ.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz J0shu4M1ll3r #1601 üzenetére
Megint csak nem mondtál semmit. Valami csak érdekel jobban, mint a többi terület.
Üzemeltetés? Windows, Unix, adatbázis, hálózatok stb. Vagy fejlesztés ?
Csak a magasabb fizetés miatt akarod, vagy ténylegesen is érdekel a dolog ?May the Force be with you!
-
kovsol
titán
SAP Basis Administrator pozícióra Pécsen mennyi egy reális bérigény multi cégnél?
3 év multi tapasztalatom van, de ebből kb 1 év csak SAP -os, a maradék különböző applikációk Level 2 supportja.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
Ez a hálózatos dolog ennyire kelendő?
-
-
kovsol
titán
Én olyan szinten szar vagyok magolásból, hogy 4 versszakos verset alig bírtam megtanulni általános iskolában. Van egy Mérnök infó bsc diplomám, és szinte alig volt pár tantárgy ahol kértek valami tételt szó szerint. Mindenben megtaláltam a logikát, és így könnyen meg tudtam tanulni az anyagot magolás nélkül. Én PTE-PMMK -ra jártam amúgy. A programozásból én mindig kifejezetten jó voltam a suliban, így legalább a beadandókkal jól kerestem, mert másoknak csináltam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest