Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
meanmax
újonc
Friss váltás után Grazba:
Munkakör: Software Engineer
Végzettség: Gazdinfó bsc
Nyelvtudás: tárgyalóképes angol + alap német
Bruttó fizetés: 3800€/hó
Egyéb: az alap +2 havi fizun kívül semmi extra
Hely: Ausztria
Tapasztalat:
1,5 év .Net Mvc egy vidéki gyárban belsős zöldmezős projekteken, valamint kicsit több mint egy év bankoknak fejlesztő multinál Bpn, itt főleg Reactjsben és .Net web apiban megy a fejlesztés -
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
türelmesen rákérdezel két hetente

-
Kukipapa_rr
tag
Tisztelettel, meg tudnád pontosabban határozni, hogy milyen architect pozíciók voltak ezek IT vonalon, ahol 10 év tapasztalattal 900-at nem akartak megadni?
-
FLx
addikt
válasz
üzenetére
Cege valogatja, amilyen hiany van emberbol, szerintem veheted a maxot mindenhol. Nem merem azt mondani, hogy minden ceg meg is fogja adni, de aki szeretne jo emberekkel dolgoztatni es meg is akarja tartani oket, ott ez nem lehet gond. Persze en is kaptam vicces ajanlatokat mar, de azok a poziciok evek ota nincsenek betoltve. De van a masik veglet is, aki netto 1 millat ker egy atlag uzemeltetos melora es nem erted miert.

-
-
FLx
addikt
válasz
üzenetére
700 brutto alatt nem nagyon lehet a piacon talalni szerveres embert, aki legalabb 2-3 evet rendesen ledolgozott es ert is valamihez. Senior az brutto 850-900, mar aki tenyleg senior. Viszont onnan felfele elegge megall az elet, hiaba vagy meg magasabb szinten. Szoval nagyon kicsi most a kulonbseg egy senior es normal vagy akar szinte kezdo berezesben. Eleg sokat interjuztatok mostanaban, szoval nem en talaltam ki.

Aki meg barhol dolgozik brutto 500-ert mint mernok vagy szerver uzemelteto is akar, az reg nem nezett szet a piacon vagy nem piackepes a tudasa, lasd. allamigazgatas.
-
törölt tag
Multiknal az entry level mernok melokert ket eve atlagban 350-et adtak altalaban. De fura mert pl 500-at kapnak a tapasztaltabbak is amennyire en latom. 700-tol felfele meg mar a seniorok mozognak, de van olyan multival is tapasztalatom, ahol a deniorok 5xx-et kaptak atlagban. (Uzemeltetes) Lehet akkor en mozogtam szar korokben.
Es pl 3 ev tapasztalatal mennyit adtok “szervereseknek” ( pl halozat+linux ) ?
-
cynric
tag
Sziasztok!
Tapasztalatlan vagyok, nem tudom mennyit kérhetnék Budapesten a testemért
. Tudnátok segíteni? Linkelem az eddigi munkákat, végzettséget, nyelvet és skilleket. IT Support/Rendszergazda munkakörökben gondolkodok. Ajánlhattok is a látottak alapján munkakört, hogy mi után nézzek. A körülbelüli keresetet kérlek munkakörönként írjátok, köszi! 
A kórházi meló kb. 1000 lélek és 300 gép+egyéb eszközök közt folyt. A gyakornoki rész kb. 200 usert foglalkoztató meghatározó terménykereskedő cég központjában történt. Nyugodtan írjatok, kérdezzetek itt vagy privátban, minden infót szívesen veszek!
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Stanlee
őstag
Ha elolvasod a szoveget, akkor a vegen irjak, hogy a vizsgalt feltetelek kozul 2 teljesul, akkor nem szinlelt foglalkoztatasrol van szo. A nyilatkozat, hogy egy helyrol tobb, mint 1 misi jon, teljesen rendben van. Amikor elkezdodott a KATA, akkor meg nem volt meg ez a rendszer es a NAV rogton buntetett, mert szinlelt foglalkoztatast latott mindenhol.
-
Zahze
csendes tag
válasz
Vision
üzenetére
Most ismerkedem a témával, így hirtelen ebből a cikkből származó infó (részemről)
Mivel hosszú a cikk így a "Adatszolgáltatási és nyilatkozattételi kötelezettség 1 millió forintot meghaladó bevételről" mondatra keress rá a cikkben, az az alatti bejegyzésben van erről szó.
-
...akkor a KATA-s adózási formával 1.000.000FT feletti jövedelem (èvi) esetèn már ellenőrzik, hogy az e feletti bevètel ne egy cègtől jöjjön
Nem tudom, hogy ezt a marhaságot ki kezdte el terjeszteni, de rendkívül káros. Egy szava sem igaz. Mivel nappali tagozat esetén nem főállású kisadózó vagy, ezért havonta 25 ezer forintos KATA fizetési kötelezettséged van.
-
Zahze
csendes tag
Sziasztok.
Egyetemi hallgatókènt (nappali) lehet valaki KATA-s (ha csak egy cég foglalkoztat)? Ha jól olvastam, akkor ha nincs főállásról érkező fizetès (ami egyetemről nincs), akkor a KATA-s adózási formával 1.000.000FT feletti jövedelem (èvi) esetèn már ellenőrzik, hogy az e feletti bevètel ne egy cègtől jöjjön. Ezt jól èrtelmeztem? Előre is köszi
-
Kobe
veterán
A BA feladatkorre van elvileg egy ISO szabvany hogy mit takar, illetve a PMI is bevezette nemreg a certified BA fokozatot, mint a PM teruletre mar volt ugye regota
A BA fokozatszerzo training az ugy kezdodik, hogy az elso feladat kulonbozo allashirdetesek atnezese, csak hogy kepbe keruljon az ember mekkora homaly van ezugyben a HR es a cegek fejeben

Ket darab olyan hirdetest nem lehet talalni, aminek akar egymashoz, vagy neadjisten az ISO ban foglaltakhoz koze lenne

-
djgeg
őstag
Cége válogatja. Dolgoztam olyan helyen PM/BA szerű poziban amelyik szolgáltatott és projektje válogatta. Volt bank ahol teljesen hatékonyan ment a remote munka, volt olyan aki inkább kifizette az onsite embert. (amikor semmi értelme nem volt, csak a tudat, hogy ott ül valaki akit látok és basztathatom....)
Cége és szokások válogatják. A lényeg, hogy fontos üzleti döntéseken és egyéb fontos témák átbeszélés "tárgyalásán" kívül szerintem teljesen jó a remote, skype stb megbeszélések és kapcsolattartás.
Most is remote csapattal dolgozom mindenki x országban van és ritkán kommunikálok magyarokkal, az irodában is ritkán vagyok és van x szint nem fogok felcaflatni hozzá, hogy ott zavarjam. Inkább ráírok. Megbeszélés van akkor ritka, hogy ne csatlakozna be valaki aki nincs ott tehát teljesen természetes, hogy ha mi még ott is vagyunk inkább mindenki a saját gépéről belép.Remote felé megy a világ be kell látni... és alkalmazkodni, gyorsabb és olcsóbb. (és pár kivétel esetében kb 90-95%-ban teljesen jó.)
-
Kobe
veterán
Azt ertem, de nem tudom elkepzelni ez a gyakorlatban hogy megy/mehet, ha a megrendelo mondjuk azt mondja, o nem tavmunkazik.
Az meg ok ha a tobbi fejleszto szinten tavmunkaban tolja, es celuk lehet igy, de akkor eleg fellabas lesz az a BA, hianyozni fog a kliens oldala - foleg mivel egy jol definialhato resze az tanacsadoi feladat. -
Kobe
veterán
-
Orionk
senior tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Szia,
Egyik kérdésem pont az lett volna, amiket ebben a hozzászólásodban kifejtettél, hogy milyen volt ott a munka: (#12056) kraftxldMásik kérdésem meg az lett volna, hogy milyen esélyek vannak egy Business Analyst pozícióból hasonló külföldi munkát megpályázni? Vagy inkább csak fejlesztői pozícióra keresnek embereket?
Én majd csak kb. 3 év múlva próbálnék meg ilyen Crossover jellegű munkát megpályázni és most váltok épp BA irányba, ami néha PO irány lesz másik cégnél, vagy valami hasonló manager jellegűbb. köszi -
+1. nálunk nincsen HO rendszer, mostanában szokott rá a cég, hogy a dolgozós szombatok legyenek azok (illetve eseti alkalommal, ha kéred, akkor nem probléma), a következő lépés gondolom a heti-kétheti egy nap lesz. de nekem ilyenkor hiányzik az irodai légkör. illetve a munka jellege sem mindegy, ha éppen valami kreatív feladat, vagy szerződések buzerálása van, az szuperül megy otthonról, ha számolni, modellezni kell, az viszont nem. ebbe is bele lehet szokni biztosan, de én egyelőre kevésbé érzem hatékonynak a saját esetemben.
-
HoTDoG
tag
válasz
htomi85
üzenetére
Nem jól fogalmaztam. Nyílván aki az csak irodában akarja élni a szociális életét, az már bibis.
Valami olyasmit próbáltam mondani, hogy 100% home office reggel 8-tól 5-ig hosszú távon károsabb mint néha az irodában is lenni. Ha jól tudom a crossovernél pedig alapvetően van munkaidő, tehát nem teljes mértékben Te döntöd el mikor dolgozol. -
kraftxld
félisten
válasz
HoTDoG
üzenetére
Én az Új-Zélandi cégnek dolgoztam távolról amíg Mo-on voltunk. Leginkább üzemeltetés, tervezés, O365 témakörben. Meg egy amcsi cégnek is maszekolok úgyhogy igazi 0-24.
- A pénz tényleg jó volt Mo-on, de azért rendesen pörgött ott is. Meg elment egy szép összeg az oda-vissza utazásra, és mivel 4 fős családról van szó...
- Amit senki nem ír be az az időzóna különbségek. Ha beraknak egy meetinget vagy demót az ügyféllel hajnal 3-ra, így jártál.
- Szintén az időzóna eltérés miatt a hétvégék eléggé szopásba mennek át állandó jet lag-el. Sokszor volt olyan, hogy hopp, elment a vasárnap erre arra, este 8 van, 1 óra mulva dolgozni kell reggel 5-ig aztán aludni még nem sikerült.
- A szocializáció része is pozitívabb meg negatívabb, távolról sokkal hatékonyabb voltam mert nem basztattak minden hülyeséggel. De a végére hiányzott a face to face kapcsolat, meg nagyon sok ügyféllel sokkal könnyebb személyesen tervezni. Leginkább ha új project indul, akikkel már régebb óta együtt dolgoztam nem volt ilyen gond.
- A kajálásra nagyon figyelni kell, mert este azért nem az igazi állandóan zsírosat tolni.
- A kollegák elég hamar ráálltak arra, hogy "hú de jó, amikor nálunk este van nálatok nappal, ezt meg ezt csináld már meg mikor az ügyfeleknek jó".
- Alulértékeltem a mellettem lévő szobában lévő ágy csábító erejét hajnal 4-kor
-
HoTDoG
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Glassdoor és komolyabb utána olvasás alapján bennem egy olyan kép rajzolódik ki, hogy igazából otthon vagy a börtönödben. Mert ahol random módon csinálnak screenshotot a képernyődről és random módon készítenek a webkamerával shotot, hogy tényleg ott ülsz-e, az nálam nincs előrébb egy irodai melónál szabadság érzésben. Persze a normálisabb irodai fajtánál. Továbbá a 100% home office-tól hamar antiszoccá válsz, begubózol. Heti 1-2 vagy legalább havi pár nap az irodában kell egy egészséges szociális élethez.
Neked mi volt a benyomásod? Fejlesztő vagy soft-skillesebb poziban voltál?
-
Orionk
senior tag
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
IT szakmában van valakinek bármilyen tapasztalata a Crossover céggel kapcsolatban?
Annyit tudok csak róluk, hogy nagyon jó tudású szakembereket keresnek. Nekem még minimum 3-4 tanulás, tudás-tapasztalat felhúzás kellene, de köztetek úgy tapasztaltam, hogy sok magasabb szintű szakember van már.
köszi -
Mercutio_
félisten
válasz
DanielLong
üzenetére
Kérdés, hogy mennyi és mennyire piacképes tudáshoz jut a mostani helyén.
-
David89
tag
válasz
bbsofficial
üzenetére
Üdv,
helyedben bepróbálkoznék Németo./Ausztriával, ha ennyire jól megy a német. Ott még a középszer (mérnöki munkakörök) is elég jól keres. És azért ha rendesen elvégezted a BME-t akkor az ottani átlagot bőven hozod, sőt.
-
DanielLong
senior tag
válasz
bbsofficial
üzenetére
Számomra nagy tapasztalat volt, hogy a gyakornoki pozícióm szinte determinálta a későbbi karrierutam (szoftvertesztelés java -> elektropneumatikus fékrendszer tesztelés -> verifikációs mérnök félvezető fejlesztő cégnél). Természetesen mehettem volna más irányba is, de a tesztelés vonalon így több pénzt és jobb lehetőségeket tudtam elérni. Ezt csak azért írom, mert ha szereted, amit csinálsz és később is ezen a területen maradnál, akkor a pénz ellenére érdemes megfontolni, hogy maradj, majd 2-3 év tapasztalattal komolyabb pénzért komolyabb helyre könnyen felvesznek. Viszont ellenkező esetben, ha mást próbálnál ki, akkor minél gyorsabban tedd meg.
-
bbsofficial
aktív tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Köszönöm, én is ilyesmit hallottam. A nagy-nagy főnök mondta, hogy szeretnének megtartani, viszont a fizetések nem túl jók a többiek elmondása szerint. De legalább van egy irányvonalam.
-
426os
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
+1
-
DanielLong
senior tag
válasz
bbsofficial
üzenetére
Szia!
Én idén januárban végeztem BME Mechán (BSc+MSc), 1 év gyakornokság után azt láttam, hogy a reális kezdőbér kb. nettó 300ezer Budapesten. Ezt több szaktársam is osztotta. Efelett talán valamely épp bővülő multinál lehetne kapni, de ott se mondanék sokkal többet. Ha a cégnél maradsz, ahol eddig is voltál, talán 350-400ezer is elérhető, ha jól végezted a munkád és szeretnének megtartani. -
depe95
tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Nagyjából amit Mercutio_ leírt, de itt van ami nálunk projektmenedzseri feladat:
Legtöbb esetben vevő által adott rajzok alapján gyártunk, így az egész a rajzok ellenőrzésével kezdődik, gyárthatóság vizsgálata, anyagok vizsgálata, beszerezhetőségének vizsgálata beszerzési osztályunkkal, esetleges helyettesítő anyagok engedélyeztetése vevővel. Majd rajzok előkészítése gyártásba, szükséges műveletek meghatározása alapján szétválogatás gyártási helyekre, gyártási "menetrend" készítése ezek alapján. Majd ezekből "kis" pakkokat készítek az adott helyekre. Ha van egy ilyen kész pakk, akkor ütemezés megbeszélése vevővel és termelésirányítókkal. És el is indult a gyártása a projektnek.
Ezután persze minden problémájának megoldása rajtam keresztül, ha van amit házon belül nem tudunk megoldani akkor munka kiszervezése külső cégnek, ha különleges vagy ha olyan szerszám kell ami eddig nem volt akkor annak felkutatása, megrendelésének megszervezése.
És a projekt végén a kiszállítás megszervezése.
Mindeközben minden egyes lépés alatt megfelelő dokumentáció készítése ERP-ben.Nem lenne ez egyébként annyira sok, de baromi időigényes.
Ahogy hallottam egyébként a legtöbb helyen az árajánlatkészítés és az anyagbeszerzés is az én feladatom lenne, itt vannak külön emberek akik csak ezekkel foglalkoznak.
-
bbsofficial
aktív tag
Nem: F
Kor:24
Végzettség: BME Bsc gépészmérnök + Msc Menedzsment
Nyelvtudás: Német felső (Mo-n mindenképp) + angol tárgyalóképes (C1 kis ráfordítással szerintem meglenne)
Hely: BP
Tapasztalat: kb 10 hónap mérnöki gyakornokság + 1 év teljes értékű (fizetést kivéve) projektmérnöki állás iskolaszövetkezeten keresztül, heti 40hMennyi lehetne az elvárt nettó fizetés gépész/projektmérnök vonalon?
Köszönöm
-
Mercutio_
félisten
válasz
Jhonny06
üzenetére
Gyártási folyamat, nem IT, nem tudjuk mi a projekt tartalma.
Lehet egy komponens aminél alkatrészek beszerzése, beszállítás ütemezése, összeszerelési folyamat meghatározása, ahhoz eszköz/erőforrás allokálás, QC , kész termék kiszállítás , ezek vállalatirányítási rendszerben dokumentálása. -
-
-
válasz
depe95
üzenetére
"nyugodtan lehet túlórazni, hiszen ők is szoktak minden nap"
Ez a magánügyük. Kis pénz, kis foci. Szoftverfejlesztő vagyok, ha otthagynám a projektet, akkor becsődölne(mindenféle sarkítás nélkül tényleg megtörténne), van túlórám, de ezt és a felelősséget bizony meg is fizetik és azelőtt jön a fizuemelés, hogy egy szót is szólnék.
Ha egy cég olyan tróget módon áll hozzád, akkor neked sem kell lemenni kutyába. Azt az 1 évet ledolgozod, de olyan szinten, ahogy az reális, aztán pattansz egy normális helyre, ahol meg is becsülnek.
-
Mercutio_
félisten
válasz
depe95
üzenetére
Mivel van még 1 éved hátra én a helyedben vagy keresnék jobb helyet (autógyárak, vasúti fejlesztés, stb.) vagy meghúznám a határokat .
Az új főnöknek bizonyítási kényszere van, neked nincs és nem is fizetnek meg, finoman jelezheted, hogy sem bér sem pozíció okán nem vagy motivált. -
depe95
tag
válasz
VirsLee
üzenetére
Speckó terület, szóval az általános előkészítési tapasztalaton kívül a szerzett tapasztalat csak ezen belül lenne hasznosítható.
Pont ez a probléma, hogy már nem fér bele, túlóra nélkül nem lehet megoldani, ami persze nincs kifizetve. Az új frissen kinevezett főnököm szerint meg nyugodtan lehet túlórazni, hiszen ők is szoktak minden nap.
-
válasz
depe95
üzenetére
Tekintettel a 3 havi szerződésekre, amennyiben a "megduplázott" feladataid is beférnek a napi munkarendedbe, akkor tekints rá úgy, hogy sokkal több és értékesebb tapasztalatot tudsz szerezni, mintha csak egy egyszerűbb munkakört látnál el. Ráérsz a bigmoney-t hajszolni, ha már van elég tapasztalatod, meg mondjuk egy diplomád, addig valószínűleg úgyis a nagyon aprópénz és kicsit aprópénz között fogsz csak tudni váltani. Annál pedig jó eséllyel sokkal értékesebb a releváns szakmai tapasztalat...
-
depe95
tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem, remélem tudtok segíteni.
Decemberben lesz fél éve, hogy a cégnél dolgozok, pályakezdőként kerültem oda, gépészmérnöki pozícióba (végzettségem még nincs, egy év van hátra suliból). Teljes állásban dolgozom, viszont az utóbbi egy hónapban heti szinten szinte duplázódtak a feladataim. Gyártás előkészítő vagyok papíron, viszont nem hivatalosan projektmenedzser lettem, így egyedül az ajánlatkészítést és a beszerzést nem én csinálom, azon kívül minden felelősség rajtam van.
Első körben 3 hónapos szerződésem volt, amit 3 hónappal hosszabbítottak meg, ami lejár december végén.
És akkor a kérdés: van értelme/esélyem fizetésemelést kérni?Hosszú távon gondolkodnak velem, hiszen most kezdek olyan projekteket amik március/április környékén érnek véget.
-
Kukipapa_rr
tag
Tisztelettel, meg tudnád pontosabban határozni, hogy milyen architect pozíciók voltak ezek IT vonalon, ahol 10 év tapasztalattal 900-at nem akartak megadni?
-
Ádám16
addikt
Bármelyik fél jogosult a munkaviszonyt írásban, az Mt. 65-70§ szabályai szerint felmondani (felmondás). A felek megállapodnak, hogy a felmondási időt a Munkavállaló köteles munkavégzéssel tölteni (mt. 70§ (1) bek., 85§(1) bek.).
Ennyi kapcsolódik a szerződésemben kifejezetten a felmondásra. Ezen kívül mi befolyásolhatná még?
-
Ádám16
addikt
Üdvözletem!
Tudom, nem céltopik, de talán ez a legaktívabb, és valamennyire kapcsolódó hely, ahol fel tudom tenni a kérdésem.
Határozatlan idejű munkaviszonyt szeretnék megszüntetni munkavállalói részről.
Az új munkahelyemen 2019.01.02-án már kezdek.Mikor kell beadnom a felmondásomat, hogy teljes havi bért kapjak a jelenlegi munkahelyemtől, mindemellett le legyen fedve a 30 napos felmondási idő?
Ha van még 5 nap fizetett szabadságom, azokat a felmondás után is ki tudom még venni?
Köszönettel,
Ádám -
Orionk
senior tag
Sziasztok,
EPAM-ban milyen feladatai vannak a Project Manager, Delivery Manager, Project coordinator pozícióknak?
Elképzelésem szerint a Project Manager talán a BA felett állhat eggyel, de hogy mit csinál....?köszi
Vagy, ha van valahol direktben leírása ezeknek munkaköröknek EPAM-hoz kapcsolódóan, akkor linkeljétek be és nem kérdezgetem. -
törölt tag
-
valaki linkelt korábban olyan oldalt, ahol meghatározható, hogy a mostani életszínvonal fenntartásához más lokáció esetében milyen fizetés szükséges. ezt meg tudjátok nekem mondani? összejött életem első külföldi interjúja (bécs) és fel akarok készülni

-
axioma
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Bocs, most nezem hogy elszaladt a tema felett a topik, tegyuk nagyon zarojelbe...
((Tekintve hogy a mostani pomazi 100+ m2, viszonylag uj (2005) kerteshaz, ugy 20M-t kene pluszban ratolni hogy a varoshataron (Bp) belul legyunk, es meg akkor is kene tomegkozlekedni, csak lehetne. Mert most eleg szenvedes - nem nekem, az onjaro de nem jogsival rendelkezo lanyaimnak, a HEV tobb mint 1.5 km.))
-
djgeg
őstag
-
törölt tag
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Azert tulzasokba ne essunk ekkora szorzokkal, mert kicsordul egy-egx konnycseppem a nevetestol.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Infrastruktúrát tervez, nem szoftverkomponenseket. Tehát nagyjából virtualization, network, cloud és storage témakörben megmondó emberek. Ilyen példát dobott a google egy gyors keresésre (már csak a cachelt oldal érhető el).
-
Mercutio_
félisten
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Nem akartam semmit bizonyítani, se cáfolni.
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy egy arányszám nem egy abszolútérték az ami alapján a sorrendet felállították.bulinegyed: Nézd meg a belváros forgalmát este, aztán hasonlítsd össze egy olyan városéval, ahol 10/11-kor bezár minden kocsma.
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nyilván, ha valamilyen területen jól teljesítünk, azonnal meg kell magyarázni, hogy miért is nincs az úgy.

De egyébként bizonyára nem jól értem az érvelésed, légy szíves, tisztázzuk: mi köze van ennek az arányszámnak ahhoz, hogy "bulinegyed" vagyunk?
Éjszaka minden városban jól lehet közlekedni, mindegy, hogy zsúfolt vagy kihalt (de min. 800e-s városok ritkán kihaltak, ezek szerepelnek a felmérésben). Ehhez lehet viszonyítani a nappalt. Ezt teszi a számítás. Mi nem stimmel itt?
-
skoda12
aktív tag
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Írta, hogy IT vonalon jelentkezett architectnek. Szóval ez nem az az architect, mint a fejlesztőknél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Tudnátok segíteni? Linkelem az eddigi munkákat, végzettséget, nyelvet és skilleket. IT Support/Rendszergazda munkakörökben gondolkodok. Ajánlhattok is a látottak alapján munkakört, hogy mi után nézzek. A körülbelüli keresetet kérlek munkakörönként írjátok, köszi! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)