- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vision
üzenetére
Ez nyilvan arrol szol, hogy a Fidesz erositse a szavazobazist a fiatalok koreben, mert ott azert nem tul acelos. Meglatjuk, hogy mi fog tortenni, tippem szerint ezzel elsosorban az idosebbek fizetese fog majd (effektive) csokkenni, egyszeruen tul versenykepesek lesznek a fiatalok.
-
-
Kobe
veterán
A 'csuti dagadt napi agymenese nagyon tetszik.
Lassan mar az lesz kuriozum ha ebben az orszagban valaki SZJA t es jarulekot fizet -
GeeForGolf
junior tag
válasz
szakika11
üzenetére
egy hónapja, december végén volt az évértékelés nálunk, én kaptam, 13%-ot. jól ment a cégnek 2020-ban, várakozáson felül teljesítettünk (fintech). ahhoz képest, h kb 1 éve "csak egy rövid projekt erejéig" csatlakoztam hozzájuk, most úgy tűnik, lesz még meló egy darabig...meglátjuk.
-
válasz
bandus
üzenetére
úgy látszik két évente sikerül valamit előrelépni. a cég maradt, némileg több felelősséget veszek a nyakamba és a munka is több lesz, ez biztos. az emelés kb 10% volt, plusz a 4 kerék.
nem: ffi
kor: 32
munkakör: üzletfejlesztés és projektmunka
végzettség: műszaki felsőfokú (MSc)
munkatapasztalat: most már 8 év
nyelvtudás: angol folyékonyan
fizu: br 1000k + 13. havi, + 3-4 havi bónusz
egyéb: cafetéria (600k) és egészségbiztosítás, telefon, autó
hely: bp -
válasz
szakika11
üzenetére
Mindenféle élc nélkül írom, hogy bár értem a kérdést, de az idei fizunövelés % önmagában értékelhetetlen és félrevezető tényező. Amit Te kérdezni akartál az az, hogy akik pl az elmúlt 2-3 évben bérfejlesztést kaptak írják meg az mennyi volt %-ban, és ahhoz képest az idei mennyi volt (és milyen szektorban dolgoznak).
Elnézést, hosszú évek elemzői munkája durva szörszálhasogást tud eredményezni.
-
szakika11
csendes újonc
Sziasztok, vannak itt olyanok akiknel iden mar volt szo a cegnel fizetesemelesrol? Ha igen, hany %-os volt az emeles? Csak erdekelne hogy hogy allnak a dolgok ilyen teren a covid ota.
Nalunk meg nem volt semmi hir errol eddig, de altalaban az ev ezen szakaszaban kerul elo ez a dolog -
válasz
kexksz
üzenetére
linkedin. a közvetítő/fejvadász cég talált meg egy full-time pozival németországba, amit végül nem fogadtam el. de később a munkáltató cég megkeresett, hogy ilyen eseti kontraktor bedolgozások érdekelnek-e (a közvetítőcéget nem akarták megkerülni), havi 1-2 nap ha kell nekik a tudásom egyes projektekhez. az igazsághoz hozzátartozik, hogy eddig még nem volt rá szükségük
csak egy keretszerződésünk van. -
Sztenly
tag
Csatlakozom abszolút.
Bár nem IT, de 2éve már ott vagyok erre egy random balféket kaptunk managernek, aki semmihez sem ért és talkonly módban nyomja...stb
Nekikezdtem interjúzni meg jelentkezni, de most sajnos nagyon kevés jó elérhető pizi van viszonylag sok jelentkezővel. Nem a legjobb a szitu.
Én azt láttam régen h manager-t rúgnak ki inkább a teljesítmény elmaradásáért nem pedig a bedolgozó jómunkásembert.
Bár olyat is láttam, de ott személyi ellentét volt az új főnökkel. -
válasz
OPiiPO
üzenetére
Már megtörtént. Nem vagyok hullámvölgyben, az új sok tekintetben jobb, de nem tudom mit akarok. Hosszú távon remote dolgozi. Remélem így marad, ha nem mérlegelek és elgondolkodom a váltáson.
Inkább a csalódottság beszél belőlem. Az előző hellyel hosszú távra terveztem hát nem jött össze és váltottam.
-
Amelyik cégekre rálátok, ott a gyengébbektől szabadultak meg. Nyilvánvalóan nem _csak_ ezért rúghatnak ki, de én ezt nem is állítottam szerencsére
A hsz második fele meg teljesen általános, plusz még ezernyi ok lehet amiért el megy a kedved a melótól, láthatólag most egy hullámvölgyben vagy. Én ilyenkor szoktam felállni és keresni egy friss projectet. -
ITmuki
csendes tag
Ez elég jól hangzik. A különféle trükközéseket én is kerülöm, mint x havonta jogdíj és egyéb megoldások. Volt benne részem és nem kérek belőle, sokkal jobb, hogy minden tiszta. Ami a bónuszt illeti, arról itt is volt szó. Mielőtt csatlakoztam, éveken keresztül megvolt az 1 havi plusz év végén, de mióta itt vagyok, azóta meg nincs.
-
Nerd
aktív tag
válasz
ITmuki
üzenetére
Hasonlo tapasztalattal tobbet keresek nalad es en is full home officeban vagyok, illetve igy is maradhatnek orokre ha maradnek a cegnel.
Most kezdek interjuzni, 1.2-1.3 bruttokra mindenki rabolintott eddig, majd interjuk utan kiderul mennyit akarnak valojaban. mindenkinek mondtam, hogy ez ala nem tudok menni, es az a havonta ertendo osszeg, szoval az ilyen 12 honapos atlagban kijon ennyi, mert van bonusz es hasonloktol kimeljenek...
amugy eddig minden ceg covid utanra azt mondta, hogy max heti 3 nap home office lesz naluk, tehat csak reszben marad a home office
bar ugye az ugyis csak 2022 
ps: ja bocs lemardt Budapest
-
ITmuki
csendes tag
Sziasztok!
Nem: Férfi
Kor: 31
Munkakör: Java fejlesztő - 7 év tapasztalat
Full távmunka - IT tekintetében kb. irreleváns megyeszékhely (ezért csak HO játszik)
Végzettség: BME Mérnökinfo BSc
Nyelvtudás: angol
Nettó fizetés: 560 HUFNem nagyon vagyok pótolható a cég számára, lévén hogy kisebb (de amúgy stabil) vállalkozásról van szó és az általam végzett dolgokra nem lenne ember. Elég kényelmes a mostani helyzetem, akár nyugdíjba is mehetnék innen, ellenben szakmailag jót tenne a változás és úgy érzem, hogy anyagailag le vagyok maradva. Talán már a COVID sem veszélyezteti már az IT vállalkozásokat és az újonnan felvett kollégákat.
Milyen bérekkel lehet mostanában számolni? Mennyire tartotok reálisnak mondjuk nettó 90k-s emelést kérni.
-
válasz
OPiiPO
üzenetére
Azért ezzel erősen vitatkoznék. Nem csak azért rúghatnaknak ki valakit mert gyengébb.
Most nem kell velem egyetérteni és nem akarok offenzív lenni de ez elég "magyar" és vagy "nagyképű" kijelentés, hogy rögtön ezért. (Ne vedd magadra, általánosságban írom ezt tapsztalom a szakmában sajnos!)
Viszont azt már magamon is érzékeltem, hogy olykor el tud menni az ember kedve a munkától pl. a következők miatt:
- Mindent megtesznek azért, hogy ellehetetlenítsék a munkát
- Hazudnak
- Inkompetens vezetőket kapsz (klasszik managerrel közlik ,hogy holnaptól PO - de amúgy köze sincs hozzá)
- Hülyeségekkel kell foglalkozni (pl.: kapsz egy kódot amit be kell helyezned valahova, de te átírod mert régi/szar/hülyeség majd pedig magyázod órákhosszat, hogy miért)
- Rád erőltetik a munkatempót / morált (én köszönöm de a napi 8 órával megelégszem, azt meg, hogy jóska pista mit tesz a szabadidejében leszarom)
- Pakolgatnak jobbra balra -
mocsarid
csendes tag
válasz
Lortech
üzenetére
Nem teljesen pontosan értem mire gondolsz de ha megfogalmazod a kérdésed akkor válaszolok, mert úgy érzem, hogy az nekem is segítség.
Mi az,h kontraktor de nem az de mégis?
Nekem az a terv,h egyéni vállalkozóként beszámlázok KATA-sként. ( bár az idei változások miatt ez még itt most nagy kérdőjel lesz )
Ahogy írták, én sem az ügyféllel állok kapcsolatban, tehát az én napidíjam felett természetes,h meg kell lennie a cég saját marzsának is.
Nekem első blikkre elég magasnak tűnik a 400-550EUR / nap. (persze ne legyen igazam)
Ez lenne az én napidíjam ami felett számláz még a cég közvetlenül az ügyfélnek? -
mocsarid
csendes tag
Mindig kiderül, hogy kicsi a világ.
Igen, idén cél a Giulia kolléga
-
válasz
Lortech
üzenetére
Azért a 250 az olyan erősen anyád kategória.
Mondjuk pár éve nekem is ajánlgattak Bécsben melót kevesebbért, mint amennyit BP-n kerestem. Pedig akkor még messze nem annyi volt a fizum, mint most. Szerintem bepróbálkoznak egy csomó embernél, előbb-utóbb úgyis találnak egy madarat. -
Lortech
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Neked is meg többieknek pár gondolat.
Persze, de egy senior dev az önmagában nem egy spec szaktudás. Ha SME az adott területen, és valódi kontraktor felállás annak minden kockázatával, kiszámíthatatlanságával, az lehet olyan, amiért rövidebb távon sokat fizetnek. Pl. fizettek értem (sajnos nem nekem) 25k EUR-t / hónap, és ez nem egy kirívó eset, de cég - cég között az más dimenzió.
Nekem az nem volt egyértelmű a kolléga beírásából, legalábbis amikor írtam a hsz-t, hogy ő rendes kontraktor vagy "kontraktor", aki alternatív módon veszi ki a fizetését egy adott ponttól, de igazából nem egy klasszikus kontraktor.
Utóbbiból van több szerintem a magyar piacon és ott még a Tapsi által említett intervallum is eléggé a teteje annak, ami egyszemélyes vállalkozásnál céggel szemben beszámlázva szóba jöhet.
Magyar piacon inkább az jellemző, főleg így covid idején, hogy bedobja a munkáltató az alkalmazottnak, hogy holnaptól inkább akkor számlázni kéne és nem a munkáltatói költség dupláját, hanem kb. a bruttó + áfát.
De simán megtalálnak időről időre külföldről is olyan nevetséges napidíjakkal, hogy csak nézek, például 250-400 EUR Belgiumban (EU commission). -
-
bpx
őstag
válasz
mocsarid
üzenetére
Az írtakból és a nevedből feltételezem, hogy ismerjük egymást, ugyanott és ugyanabban a 4 fős csapatban dolgozunk, ahova majdnem egyszerre kerültünk, több, mint 2 éve, csak te employee-ként, én meg külsős contractorként - és ebből már te is tudod, hogy én ki vagyok.
Annyira azért nem speciális ez a terület, szerintem nem hardcore developer szint. Itthoni szinten kevés rá a lehetőség (infrastruktúra), és emiatt az igény is, így persze hogy kevesen csinálják.
Ettől még, amit emvy írt, reális. Az én napidíjam is abból a sávból lett meghatározva 2018-ban, azóta nem tudom hogy alakult.
Engem évente 2-3 alkalommal meg szoktak találni néha külföldről hasonló néhány hónapos pozíciókkal, ott úgy adnának többet, hogy pl. Frankfurtban (750 EUR) vagy Zürichben (800 CHF) kellene dolgozni, nem pedig Budapesten. Persze COVID óta lehet menne remote is, úgy azért már jó lenne.Ha viszont nem akarsz idén egy Alfa Giulia-t venni a 159 helyett, akkor mégsem az vagy, akire gondoltam, és akkor a fentiekre sztornó

-
Lortech
addikt
válasz
Vision
üzenetére
Így van, de azért nem mindegy, hogy 120-150 vagy 140-190, meg az se, hogy cég szerződik céggel, vagy senior jóskapista beszámlázna. Amíg egy jó senior devet megkapni alkalmazottként 1.3-1.5m körül, ami munkáltatói költségben juttatásokkal meg egyéb költségekkel mondjuk 2m, nem fognak tömegével 4milliót kifizetni értük a cégek havonta.
-
mocsarid
csendes tag
A rohadékok, nemcsak jó munkaerők de még okosak is

Egyébként ha némileg értenek a politikához és értik a gazdaságot ( mármint az itthonit ) akkor ugyan futják az árfolyamkockázatot, de egyértelműen a gyengülő pályát preferálja az MNB, tehát nagyobb eséllyel tettek jó lóra.Mondjuk az kérdés,h a jelenlegi Ft szint az a következő 2 évben korrigál e, vagy gyakorlatileg elfelejthetjük a 330-as környéki árfolyamot. Mivel az alapkamat is a béka segge alatt van, mozgástér nincs, a gazd.politika ismert, itt is inkább azt látom, hogy innentől 350 környékén lehet számolgatni, aztán onnan tovább lefelé...
Amúgy köszi az infót, ezen elgondolkodom én is, mert szerintem lehetne EUR-ban kérni a dellát.
-
kmute90
újonc
tudnál kérlek pár mondatot írni, hogy milyen projekteken/stackel lehet ilyen napi díjjal számolni? mert itthoni közvetítőcégeknél nagyságrendekkel kevesebb napidíjjakkal találkoztam, ilyen 50-80k huf között. köszi
-
-
mocsarid
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon ritkán járok ide, 1-2 oldalt elolvasván nem találtam infót így megkérdezném azoktól akiknek valós és hiteles információik vannak:
IT szektorban dolgozom, üzemeltetésen azon belül is egy annyira speciális ágon, nagyon erős alkupoziban vagyok, az egész magyar piacon csak néhány ember foglalkozik ezzel. Fejlesztői oldalról úgy tudnám leírni,h SeniorJava dev harcdore

( talán ők keresnek a legtöbbet ha jól rémlik a Haysből ).
Mivel alkalmazott vagyok, nem vagyok teljesen tisztában a napidíjakkal, így tudnátok adni egy hasonló kvalitású ( Senior fejlesztő ) ember megközelítő napidíját?Ajánlatot kéne adnom, vannak is számok a fejemben, de jó lenne tudni 1-2 reális infót.Átlag, minimum, maximum
Köszönöm.
-
azbest
félisten
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Off jelölésű kommentre offot nyomott a szövegre is. Fullba nyomja az offot

Amúgy szvsz az induló heti 80 órás alkalmazotti meló kb nem felel meg a magyar tövényeknek a leglazább és tologatósabb értelemben sem. A felsővezetők 80 órája meg egészen más jellegű, mint a proli melósé. A vezető a döntésekben vesz részt, de amit lehet azt is kiszervez beosztottakra, neki a megfelelő képességű embereket kell kiválasztania és nem micromenegelni. Amelyik micromanagel, annál valami probléma van. A vezető munkaidőben részt vesz meetingeken, egyébként meg rendelkezésre áll. De azért elég rugalmas a napjuk sokszor - kivéve aki mindenbe bele akar folyni és micromanagelni és 80 órában meetingelni, a többieket akadályozva. Szvsz.
-
Lortech
addikt
válasz
Vision
üzenetére
Emvy fél óra minőségi együtt töltött időt írt, 4 óra közös tévézéshez viszonyítva, ahol a szülő hozzáadott értéke ~0.
Abban igaza is van szerintem, hogy előbbi többet ér, azt meg nem írta, hogy ez elég vagy hogy ez az ideális. Szóval önmagában inkább csak trollkodás, amin lehet csámcsogni.
Óvodásom sokkal többet igényel például, sokszorosát. De ő még 0 screen time-on van, a tableten a spotify igazgatását leszámítva
. -
-
axioma
veterán
válasz
Vision
üzenetére
Valami mas sztori remlett, ahol a nevek nelkul forditva dontottel volna, lehet h rosszul mondtam h gyerekkor, lehet ugy szolt h szulok ismereteben melyiket kuldened abortuszra. Mind1, ebben a formaban nem jo mar...
A lenyeg az eloitelet-mentesseg lenne. Ne az alapjan iteld meg a gyereket h milyen a szulo, es ne az alapjan a szulot, h milyen eletet visz elotte facerkent.
Hogy ne kelljen kerdezni: van, 2, 17+. -
axioma
veterán
válasz
Vision
üzenetére
Most kene fejbol tudnom a peldameset Hitler vs Churchill gyerekkori kilatasairol... guglizd meg, hatha ugy megvan.
Azzal egyetertek, h ha a gyerekvallalashoz lenne feltetel akkor mas lenne a tarsadalom, bar egyesek szerint a mas nem feltetlen jobb. Me'g sci-fi is van arrol h a kiemelkedok multjaban van szornyu elmeny igy az igeretes kepessegu gyerekeknek 'elinteznek' valami ilyet... nem ertek egyet csak nezopontnak vetem fel, h nem fekete-feher ez sem. -
Azt írtad, hogy 4 óránál jobb a fél óra fókuszált idő. Ezzel nem értettem egyet, erre reagáltam. Főleg kisgyerekkorban a fél óra semmire sem elég, ezt számtalan ismerősömnél látom. Ennek a többszörösét töltik a gyerekükkel.
Nyilván napi sok órát töltök velük, közös reggeli, vacsi, mese, de nem mind fókuszáltan.
Akkor most min vitatkozunk? Erre is szükség van, nem csak fókuszált időre. Akinek erre nincs ideje, az elhanyagolja a gyerekét, pont.
Ja, abba inkább ne menj bele, hogy te mondod meg, hogy ki vállal gyereket.
Vagy talán inkább de. Például egy alkoholista, mélyszegénységben élő, vagy workaholic ne vállaljon gyereket, mert nem tudja tisztességesen felnevelni. Ezt a pszichológia elég rendesen kikutatta már. Persze akinek az a gyereknevelés, hogy lerakja a gyereket a TV elé, az nyilván nem így gondolja. Most nem rád céloztam. -
developer007
újonc
Sziasztok!
Nem: férfi
Kor: 24
Munkakör: Software Developer (.NET, backend)
Végzetség: Mérnökinformatikus BSC
Nyelvtudás: angol középfok - társalgási
Br. fizetés: 535.000 HUF -> net. 355.000
Egyéb: munkához szükséges laptop+telefon, fulltime HO a jelenlegi helyzetben az első naptól; rugalmas munkaidő, féléves/éves bónusz
Hely: Székesfehérvár - budapesti cég nagyon kis létszámú vidéki irodája (lesz, ha egyszer be lehet menni);
Tapasztalat: ~ 1 év tekinthető fejlesztői tapasztalatnak; egyetem alatt duális képzés, ennek utolsó 1-2 évében C# WPF alkalmazásfejlesztés
A duális képzés nem fejlesztő cégnél, hanem egy klasszikus gyártó vállalatnál volt, így kb egy átlag gyakornoki pozival egyenlő a tapasztalat. Végzést követően ~1 évet (tehát összesen papíron ~5 évet) dolgoztam ott, szintén Szoftverfejlesztő pozícióban, egyedül fejlesztgetve - nem nagyon volt út felfele, ezért is váltottam. Covid alatt nem volt egyszerű ilyen kevés tapasztalattal, főleg, hogy mindenhova leginkább webfejlesztőt kerestek/keresnek. Végül 2 ajánlat közül választhattam, a másikat is leírom:
Munkakör: Junior Szoftverfejlesztő Mérnök (C)
Br. fizetés: 500.000 HUF -> net. 332.000
Egyéb: munkához szükséges laptop+telefon, cafeteria (~br. 40k), havi prémium (max. alapbér 15%-a); covid alatt nagy arányú HO volt az ígéret
Hely: Veszprém
Tapasztalat: C-ben semmi -
válasz
yossarian14
üzenetére
Ez egészen rendben lévő összeg fejlesztőként, ha full remote benne van akkor hajrá
-
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Persze, ne KELLJEN, abszolút egyetértek. Nem is szokott kelleni mindenhol.
-
válasz
Vision
üzenetére
Nekem van pár belőlük, hétköznap mondjuk fél 5-re hazajön, 8-kor már alszik, közben kaja, fürdés, önálló játék, mese, stb., neki nincs több fókuszált ideje rám, mint fél óra, főleg, hogy anyjuk is van

Nyilván napi sok órát töltök velük, közös reggeli, vacsi, mese, de nem mind fókuszáltan. Emellé bőven beférne a napi 11 óra munka, ha ahhoz lenne kedvem.
Ja, abba inkább ne menj bele, hogy te mondod meg, hogy ki vállal gyereket.
-
GeeForGolf
junior tag
ahogy a mondás is tartja, vkinek minél nagyobb a medencéje, annál kevesebb ideje van fürdeni benne. engem nem zavar, h vki ennyit kíván melózni, csak nekem ne kelljen
ha vki csak ennyi melóval tud tisztességes életszínvonalat fenntartani, ott nagy baj van. akinek meg az isten pénze sem elég, az meg is érdemli, h elvigye a workaholism... -
Nem, nyilván. Azt akartam mondani, hogy ha szereted, amit csinálsz, akkor abból 60 óra nem olyan, mint mikor kényszerből csinálod. Ilyen szinten, meg már szerintem ez kb. hobbi is. Nem a klasszikus értelemben, mert nyilván nem állsz neki gént szekventálni otthon, de kattog rajta az agyad.
-
Wlac
Ármester
Korábban eléggé öszvér mentalitásom volt, úgy voltam vele, hogy minden áron elvégzem a kiszabott feladatot. Aztán azt vettem észre, hogy egyre többször stresszelek, vagy kapom fel a vizet teljesen jelentéktelen dolgokon, ami korábban egyáltalán nem volt jellemző rám, úgyhogy barátnőmmel mi is arra a következtetésre jutottunk pár hete, hogy ez így nem mehet tovább, még akkor sem, ha a pénz most jobb, mint korábban. Amióta keresem az új helyem, azóta sokkal nyugodtabb vagyok.
Egyébként csúcsvezetői fizuért valószínűleg én is toleránsabb lennék a munkaórák tekintetében, de azért van egy limit, amit nem szeretnék átlépni.
-
-
válasz
tboy93
üzenetére
Nem csak pénzért dolgozik az ember. (Nem mindenki.) Elismerés, hatalom, érdeklődés, stb.
Példa: a pár, aki a BioNTechet alapította és most az első vakcinát gyártotta, egész életükben kutatók voltak. És egyébként csontszegények. A házasságuk napjára kivettek FÉL nap szabadságot, a nap fennmaradó részében kutattak.
Van, akit ennyire motivál.
-
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Nem mindenkit terhel ez le annyira. A csúcsvezetők jellemzően ennyit dolgoznak.
-
skristof
tag
válasz
yossarian14
üzenetére
akkor hogy on legyen: mi az osszeg es milyen melo?
-
Wlac
Ármester
válasz
HoTDoG
üzenetére
Sajnos nagyon átérzem amit írsz, a kisvállalkozói felfogás tökéletesen leírja az én munkahelyemet is. Korábban hárman elegen voltunk a feladatkörünk betöltésére, azonban tavaly új piacok felé nyitottunk, és a terhelés legalább háromszor akkora rajtunk, mint eddig volt. Fel is vettünk plusz három embert, azonban kettenen kiléptek elég hamar, mert nem bírták. Most hiába könyörgünk, hogy kellene ember, mindig az a válasz, hogy ez egy egy emberes munka, mert évekkel ezelőtt egy ember csinálta mellékesben, így is örüljünk, hogy ennyien vagyunk. Az, hogy olyankor két naponta volt egy fuvar, most pedig naponta van tizenöt, teljesen mellékes dolog.
Régen is dolgoztunk heti 60-80 órát, de annak a nagy része ügyelet volt. Simán tudott az ember élni, aludni stb mellette, ha pedig beesett valami, akkor intézte. Most ugyanez az óraszám megfeszített tempóban megy le, heti szinten változó beosztással. Nem plusz egy ember kellene, hanem legalább három-négy. Ilyenről álmodni sem merünk, így is azt hallgatjuk, hogy többen vagyunk, mint egy éve.
Mindez azért is nagyon demotiváló, mert a cégnek soha nem ment ennyire jól. Gondolom a plusz pénz miatt vérszemet kapott a főnök, és azóta mindig mindenről tudni akar, minden olyan döntésnek rajta kell keresztül mennie, amit korábban mi intéztünk (hiba nélkül). Ha beesik hirtelen egy fuvar, akkor nem dönthetem el, hogy melyik sofőr menjen, hanem a főnöknek kell megmondania annak függvényében, hogy éppen kire haragszik, vagy épp kivel van nagyon jóban. Ez egy kis operationnél működhetne, de a mi méretünknél csak visszaveti a hatékonyságot.
A fizetésem nem rossz (de azért messze van a jótól), ezért is vagyok még itt, de már aktívan nézek állásokat, és két kollégámról is tudom, hogy szintén pályázik. Az új jelentkezőket korábban úgy nem sikerült megtartanunk, hogy a betanulási időszakban kvázi fogtuk a kezüket, kizártnak tartom, hogy ha mi elmegyünk innen, rögtön találnának helyettünk embert. Mi ugyanis fokozatosan bele lettünk ebbe nevelve (a béka és a lassan melegedő víz példája), de ha egy új embert dobnak ebbe a szituációba, aligha nem fordul sarkon az első pár nap után.
A legszomorúbb az egészben az, hogy egyébként szeretnénk a munkát és jól is működhetne, ha végre a menedzsment is felfogná, hogy ez már nem az baráti gittegylet, ami korábban volt.
-
HoTDoG
tag
Már pályakezdőként is hamar felismertem, hogy két féle mentalitás létezik a tulajdonosok/ cégvezetők körében.
Az egyik az alkalmazottban nem lát mást, csak egy erőforrást, aki x egységnyi fizetésért y egységnyi feladatot végez el, de lehetőleg minél olcsóbban. Mikromenedzsment, "azért fizetlek, hogy elvégezd", hülyének nézés, szédítés, lelki terror és hasonlók jellemzők. Amolyan magyar kisvállalkozói felfogásnak is hívják - tisztelet a kivételnek. Általában azok az emberek akik alacsonyabb értékrendű háttérrel, neveltetéssel, műveltséggel, tájékozottsággal jutnak el arra a szintre, ahol már szükséges alkalmazottakat/plusz erőforrást is bevonni. Persze minden nációnál, vagy jobb cégkúltúrával rendelkező cégen belül is, eltérő felfogású csapatvezetőknél is előfordul.
A másik, aki az alkalmazottban nem csak a munkaerőt látja, hanem valakit akivel együtt építheti a cégét, ehhez pedig megadja a szükséges támogatást, hozzáállást, bizalmat, amely kölcsönösen kifizetődő már középtávon is.Hogy melyikkel találkozunk gyakrabban, szerintem mindenki tudja a választ. Bár már számtalan kutatás született arról, hogy a második típusú felfogás kifizetődő, legalábbis hosszú távon biztosan, ugyanúgy számtalan olyan cég van amely töretlenül fejlődik, prosperál, az első típusú felfogással - "akkor meg minek"?

-
tjsz
senior tag
válasz
htomi85
üzenetére
Dolgoztam egy ideig egy autóipari beszállító cégnek, ami egy nagyobb autógyártó cégnek készített valamit (ez most nem lényeg, hogy mit). JIT/JIS módban ment a cég, ez azt jelentette, hogy éppen mindig azt a valamit gyártották le, amit a nagyobb megrendelt x órával korábban és vitték át annak telephelyére kamionnal stb. Jól szervezett rendszer volt, de néha előfordult 1-1 homokszem a gépezetben: ha nem tudta a beszállító cég szállítani, amit akart a "nagy cég" és nekik emiatt megállt a termelésük, akkor kötbér volt, percenként 4 millió HUF (EUR-ban számlázták, mostani árfolyammal ez már több HUF-ban).
A beszállító cég egyes vezetői mindent megtettek azért, hogy az "öregebb" IT-sok mielőbb távozzanak, mert "drágák" voltak. Olyan nyomás volt rajtunk, hogy csak na, és persze ingyen képzeltek minden túlórát, ügyeleti munkát, stb. Rövid időn belül távoztak az "öregek", maradtak a fiatalok. Az utolsó "öreg" mohikán távozása után nem sokkal (pár hónapon belül) 23 perces gyártás stoppot sikerült összehozni az ifjú titánoknak.....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Költői kérdés: megérte minden "mohikánt" elkergetni? Megéri így vezetni cégeket?

Nem várok válaszokat senkitől, csak példának akartam felhozni, hogy bizony "jó az öreg a háznál".

-
htomi85
tag
válasz
yossarian14
üzenetére
Mégis mi lenne. Ki fog nevetni és nem fog válaszolni.
Aztán felvesz egy fiatalabbat, aki olcsóbb és lelkesebb. Bármit is képzelsz magadról.
Ha meg nem találnak, a meglévők elvégzik ingyen túlórában félelemből.
Ez egy ilyen világ. -
yossarian14
tag
Igen, LinkedIn-en jött az üzenet. Udvariasan vissza írtam, hogy nem tudok ilyen törvényről és hogy sok cég hirdet így, illetve megírtam az igényem is, ami gyanúsan a plafonjuk fölött van
Kíváncsi vagyok mi lesz a reakció. -
válasz
yossarian14
üzenetére
Megfelelő válasz
Kérem tekintsen el a kiválasztás későbbi részében a CV-mtől, sajnos a Saját Törvényeim értelmében nem engedhetem, hogy excelmakró képességű emberek kezeljék az adataimat.
XOXO
-
skristof
tag
válasz
yossarian14
üzenetére
esetleg kerhetned, hogy linkelje mar be azt a torvenyt
-
Ursache
senior tag
válasz
yossarian14
üzenetére
Ezt az embert mutogatni kéne itt a topicban. Linkedinen futott be?
-
yossarian14
tag
"Sajnos, a magyar törvények értelmében mi nem oszthatunk meg bérsávot. Azonban amennyiben elárulod, hogy neked mi lenne a szimpatikus összeg szívesen jelzek vissza őszintén, hogy ez nálunk mennyire reális."
Haha, persze, magyar törvény, biztos az állásportálok amik kifejezetten csak bérsávos ajánlatokat közölnek törvénytelenek... -
kexksz
addikt
válasz
Vision
üzenetére
Szerintem tobb dologban is egyetertunk, csak keveredik par tema es elbeszelunk egymas mellett:
1. Mennyire granularis egy adott problema - az altalad emlitett problemaban pl. az egesz SL-t kezelnem egyben, nem csapatonkent/service-enkent
2. Dontest hozni a problemarol es azt a dontest kovetni - ez attol fuggetlen, hogy felulrol/alulrol jon
3. Ki hozza meg a dontest - nem kell feltetlen spoonfeedelni olyan mernokoknek, akiknek ez a szakterulete, mert akkor nincs rendesen kihasznalva az az eroforras -
válasz
BlueAthlon
üzenetére
A core rendszerre épülő SL réteg ilyen trágya, nyilván azért, mert minden fejlesztő a saját elképzelései szerint implementálta ezt az ágat.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
Vision
üzenetére
Mondjuk egy ügyfél lekérdezésnél, amennyiben nem talált adatot volt, hogy a response üres volt, visszaadott egy XML töredéket, vagy szépen visszajött hibakóddal.
Ez is "minőségi" core banking rendszer lehet akkor, ha nem egységes választ ad vissza akkor,ha az ügyféltörzsében nem találja azt akit keres a behívó szatellit rendszer.
Bár ne is menjünk messzire, az Oracle Flexcube, ha rossz technikai userrel authentikálsz egy híváskor ( na jó ne is hívjuk valós "authentikálásnak", mert csak a technikai usert keresi akinek a nevében dolgozhat, jelszót lesz*rja ) nem hogy arra nem képes hogy egy elutasító választ küldjön a megfelelő hibakóddal, hanem konkrétan még azt sem logolja a saját interfész tábláiban, hogy kapott egy ilyen hívást. Az egyetlen nyom az CBS oldalon, hogy a gateway-e megfelelő log könyvtárában találod a hivásodról készült logfile-t a közepén egy méteres nullpointerrel. Mikor ezt az illetékes indián kolléga arcába toltam, hogy talán ezt a hibaágat nem sikerült megfelelően lefejleszteni, ment a hümmögés rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkezett Magyarországra a Huawei Mate X7
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Házimozi belépő szinten
- Viccrovat
- Próba
- Le Mans Ultimate
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Palint Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GTX 1050 OC 2GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 86QNED86A / MiniLED / 86" - 217 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

bar ugye az ugyis csak 2022

De simán megtalálnak időről időre külföldről is olyan nevetséges napidíjakkal, hogy csak nézek, például 250-400 EUR Belgiumban (EU commission).
.