Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Revolit
senior tag
Szerintem stimmel, azt írja eltartottanként annyi plusz nettó jövedelmed van most, a Júliusi támogatás emelésével. Janurtál már 20/40/66k lesz per eltartott, azaz pl 3 gyerekkel 200k-val kevesebb SZJA-t kell fizetned, egy gyerekkel meg összesen 20k-val kevesebbet, van egy 10x szorzó.
-
Revolit
senior tag
válasz
tototos
üzenetére
Ja, én picit másra gondoltam. Az én szememben a principal az a Morgannél az ED kategória (akinek ez mond valamit), csak nem annyira manager fókuszú, hanem még mindig inkább developer. (Morgannél az ED már leginkább meg semmennyire sem developer).
Grat, ne érts félre, szép fizu, a Principal akire én gondolok még számomra is az elérhetetlen kategória, 13 év tapasztalattal mivel nem vagyok csodabogár, így csak egy levegőt szívhattam egy ilyennel

szerk.: illetve lehet a Morgannél meg már az ED inflálódott el, azt tudom, hogy már Covid előtt a VP is "viccpresident" volt saját maguk bevallása szerint is. MD volt talán kettő Magyarországon, ED-ből sem rohangált azért olyan sok.
-
Revolit
senior tag
válasz
tototos
üzenetére
Principal szintre br2.2? Ez jónak számít most? Vagy számomra tűnik csak túl magasnak a Principal szint? Ahol találkoztam vele, ott már az is nagy szám volt, hogy lett egy ilyen Magyarországon. Na de ilyenekről leginkább amerikai cégeknél van, ez mennyi, 70k USD/év? Amikor egy ilyen kaliberű cégnél ez a junior belépő szint fizetése kint kb, és a principal fejlesztő az én fejemben az már az, akinek a "kinti" dolgokra is nagy ráhatása van, rengeteg felelősséggel. Akit én ismerek principal, ennyiért biztos nem csinálná. De lehet már elinflálódott a senior, és kezd becsorogni ez is mindenhova, mint a lead szint.
-
Revolit
senior tag
-
Revolit
senior tag
válasz
NightHunter0
üzenetére
Azért évi 13-15% fizuemelések nem rosszak a mai időkben, amit pont említettek az eggyel előtted lévő hozzászólásban

És amúgy én is azt látom, hogy Covid után, 21-ben, 22-ben is talán még jöttek a jobbnál jobb ajánlatok (úgy, hogy nem is kerestem aktívan), most síri csend. Alig-alig esik be valami, ha picit utána megyek a dolgoknak, akkor rá kell jöjjek, hogy a 3 évvel ezelőtt kialkudott, akkor jó fizum ma is jó fizu még a kemény infláció ellenére is. És mi elég messze vagyunk a 10%-os fizuemeléstől is.
-
Revolit
senior tag
De pont emiatt nézünk teljes csomagot (amit ebben a topikban már párszor felhoztam, pl. hogy most csomagokat írunk vagy alapfizut). Ha megyek új helyre, azt mondom évi 10 milliós teljes csomagért váltanék. Ha kifejtést kér, elmondanám, hogy felőlem lehet csak alapfizu, de juttatásokat én forintosítom magamnak, tehát csomagfüggő.
A sáv nekem is fura, kivéve persze ha alapfizuról beszéltek csak. De nekem ez a "csomagosdi" mindig bejött, értették miről beszélek. -
Revolit
senior tag
Nekem az éves fizu 2, azaz KÉT százaléka a bónusz, amit meg sem kaptam teljesen tavaly, mert a céges eredmény nem teljesült
Nevetséges összeg a fizuhoz viszonyítva, kb negyede egy havi fizumnak a bónusz... Persze, azért jó, hogy adják, de na... -
Revolit
senior tag
Azért szépen fejlődnek. Tavaly mikor berobbant, kipróbáltam, simán bekamuzott nem létező API hívásokat. Mikor mondtam, ilyen nincs is és soha nem is volt, akkor sűrű elnézések mellett írt egy újabb full kitalált propertykkel meg endpoint hívással telebigyesztett akármit. Most a minap kipróbáltam, leírtam mit akarok k8s-en, és kidobta a deployment scriptet, amiben érzékeny adatot behelyettesítve pöpecül ment. Hibátlan volt.
-
Revolit
senior tag
válasz
carapace
üzenetére
Ugyanez. Én tavaly meg is mondtam a főnökömnek, amikor kérdezte, elégedett vagyok-e fizuemeléssel (nem rajta múlik igazából), hogy figyelj, tavaly (két éve) nem lettem volna, de most nem látom, hogy jobbat tudnék kapni akárhol bárhol, így bár az elégedett nem biztos, hogy jó szó, de csöndben maradok és dolgozom tovább, nem tervezek lépni. Idén ugyanez lesz kb.
Persze elmondtam neki, hogy ha külföldi fejesekkel beszél, jelezze, hogy nem örülünk, meg helo forint gyengülés meg infláció, de hát ez van... nem igazán érdekli őket, és nem is lépnek le az emberek - merthogy mindenki ugyanazt a szar emelést kapja kb, legtöbben hangot adnak nem tetszésüknek. És gondolom azért nem lépnek le az emberek, mert senki nem ad jobb fizut. Akiről tudok, hogy akar lépni, az is külföldre menne, akár cégen belül. -
Revolit
senior tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Kis kiegészítés, sajnos a Magyar egyetemek sehol nincsenek a világon, így senkit nem érdekel, hogy bsc-d vagy msc-d van ELTE-n vagy BME-en
És ha már van pár év tapasztalatod, onnantól az fog számítani. Covid előtt a Morgan mondjuk például pont rá volt akadva a papírra, de ott is csak inkább a kiírásban már, amúgy nem nagyon érdekelte ténylegesen őket. -
Revolit
senior tag
-
Revolit
senior tag
válasz
tototos
üzenetére
Hát, igazából ilyen egyszemélyes contractori melónál én még nem találkoztam leszállítandó csomagossal, de létezik elvileg. Szóval az én mintavételem alapján azért ilyen esetben egyértelműen az órabéres megoldás, egy picit persze szokták variálni. Pl lehet olyan, hogy vállalod, hogy havi min x óra, vagy pont maximalizálva van, esetleg még milestone-ok is vannak. És van az abszolút bújtatott munkavállaló is persze. De mostanság nem volt dolgom contractori melóval.
-
Revolit
senior tag
válasz
boorit
üzenetére
Szerződés függő, mit vállalsz, elkészül a project? Vagy írod a ledolgozott óraszámot havonta? (Akkor meg megint cége válogatja, hogy mennyire szigorúan nézik, akár magyarosan meg is oldható a szabi). Ők fizetnek Neked x összeget, hogy te abból hogy adózol, hogy mész szabira (akkor x mínusz le nem dolgozott órák összeget kapsz), az tényleg egyéni, de leggyakoribb azért az órabér, és havi szintű elszámolás.
Olyan is van, csak ritkább, hogy Te azt mondod havi 8k eur, ha esik, ha fúj (kis túlzással) -
Revolit
senior tag
És még mit kellene rendelni, ha mondjuk sokan nem szeretik a Nutellát
Nekem meg ez a halálom. A cég ad valamit, rögtön jönnek az elégedetlenkedők, hogy jujj én azt nem szeretem, legyen más (is). Hát baszki, akkor nem eszed. Ahelyett, hogy örülnél, ad a cég valami extrát... Kérni persze lehet normálisan, hogy esetleg lehetne más is, de nyafogni meg panaszkodni... Full irigység az egész, mert hát a másik kollégának jó, neked is legyen már jó... vagy neki se, ugye.
Egyik régi helyemen fanyalogtak a kávéra páran, hogy azt nem szeretik, megoldotta a cég, akkor nincs kávé. És szerintem kurva jól tették.
Meg mi nem volt jó a kávén? Persze random helyen a random kávé okés, de pont azt amit a cég vett nem jó...Az emberek sokszor kötelező jellegűnek érzik, ha a cég ad valamit, akkor abból ő is maximálisan profitáljon. Ha pogácsa lenne kitéve, ezer százalék, hogy jönne valaki, aki nem szereti se a sajtosat, se a tepertőset, legyen krumplis is, mert neki csak az jó. Az persze nem megoldás, hogy nem eszik pogácsát
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Revolit
senior tag
válasz
carapace
üzenetére
Miért, mennyit érjen? Az angol és a német a két leggyakoribb második/harmadik nyelv itthon. Sok ismerősöm beszéli mindkettőt (bár velem az élen a németet már nagyrészt elfelejtettük, mert nem használjuk, ez mondjuk igaz).
Nem vagyok annyira tisztában a support fizetésekkel, de azért ez nem hangzik rosszul. Páran fejlesztőként is örülnek egy ilyen fizetésnek. Persze a top az a bruttó 3 millió körüli dev bérek, az igaz, de supportosnál ez nem tudom mennyire érvényesül. Ott gondolom inkább a domain tudást honorálják, ami frissen felvettnek nem lesz meg.
szerk.: Ja, oké, köszönöm a kiigazítást - hogy te is úgy érted, hogy ez elég jó fizu - akkor egyre gondoltunk

-
Revolit
senior tag
Hát, az általad felsorolt cégekhez sem mennék amúgy, ja
És nem is feltétlen a NER kapcsolat miatt, hanme egyikről sem hallottam túl jókat. Csak egy példa, mikor az egész ország a balfasz Telekom IT-n röhög ugye...DEI bullshit tényleg szívás, itthon régen még nem tolták annyira, de már jó pár éve nem dolgozom multinak.
Nézd, nem ítélem el aki NER-es cégnek dolgozik, nekem is volt családtag meg ismerős is, aki ilyen helyen dolgozott. És emiatt pont eleget is hallottam, hogy ne akarjak olyan helyre menni. És igen, dolgozni kell, ezért is írtam, hogy a fizu remélhetőleg tényleg jó, már más indokot még nem sikerült hozni

Izgalmas projekt, ezt mondjuk mindig minden cég ellövi. De a végén mindegyik meló pont ugyanolyan kurva unalmas lesz az újdonság varázsa után, mindegy, hogy most orvosi projekt, pénzügy vagy valami nem létező problémára szuper innovatív megoldást kínáló startup. BTW startup, pont leszarom, hogy talpon marad-e, a lényeg, ahogy írtam is, hogy kurva jól fizetnek. Aztán ha szimpi a cég, persze lehet kötődni is, és tényleg érdekli az embert a cég sorsa, de ez kezd nagyon más téma lenni. -
Revolit
senior tag
Hát most csak az MHB bankra tudok gondolni, ami külföldi multi és NER kézbe került, és igen, okádék lett a cég, kezdve a megalomán és inkopetens vezetőkkel - és ezt családtagtól tudom, mert ott dolgozott, amíg bírta a gyomra, már nem. De olyat is hallottam onnan, hogy ha belső ellenőr vagy, csak akkor menj, ha kérésre félre tudsz nézni.
De például egy Morgannek mi köze a NER-hez? Vagy MSCI, Blackrock, IBM, Microsoft? A sok külföldi startupnak, akik pár embert keresnek csak, cserébe kurvajól fizetnek?És igen, én eddig kikerültem a NER-nek való dolgozást.
-
Revolit
senior tag
-
Revolit
senior tag
válasz
Dr. Mózes
üzenetére
Ha konkrét válasz nem is jön, a Hays guide mindig jó kiindulásnak. Tekintve, hogy tavalyi adat, és most váltasz, a tetejét céloznám meg.
-
Revolit
senior tag
Milyen egyéb juttatások voltak? Elég, ha annyit írsz, hogy mondjuk még havi 400k értékben egyéb juttatás (mindegy, hogy bónusz vagy SZÉP kártya, vagy nem tudom, de mondjuk ingyen kávé meg fitness terem használatot nem érteném ide, csak azokat, ami jól forintosíthatóak mindenki számára. Bónusz persze tudom, opcionális, de azért szinte mindig megadják, úgyhogy az is érdekelne, csak ilyen összesítő számba bele véve)
Szóval amit kérdezni akarok, hogy 2.6 a teljes csomag, vagy csak alapfizu, és jár még hozzá durván havi 200k bruttónyi egyéb?

-
Revolit
senior tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
[...] nagyon tőlünk nyugatabbra [...] igaz ott lehet normálisan tömeg közlekedni...
Oké, akkor Amerikára nem gondoltál "tőlünk nyugatabbra alatt" most ebben az esetben

-
Revolit
senior tag
válasz
carapace
üzenetére
Szerintem is azért erős túlzás a 150 millás lakás a gyereknek.
Amúgy nálunk is volt téma, és én nem igazán vagyok meggyőződve, hogy lakást kell egyből a gyerek popója alá tolni. Sok rossz példát látok, hogy elkényelmesedik a gyerek. Lehet nem olyan baj az, ha neki is meg kell dolgozni a saját ingatlanért. Persze segíteni lehet, de nem úgy, hogy már pár évesen megvan neki a lakás, és úgy nő fel, hogy pontosan tudja ezt.
-
Revolit
senior tag
válasz
tototos
üzenetére
Szerintem arra kérhetsz nyugodtan emelést, ennek a témának kb az előzménye a csúcsfizetések Magyarországon, és arra írtam, hogy most aki nagyon jól keres itthon (3 millió bruttó körülre gondolok, amit megállapítottak itt nemrég többen is, hogy elréhető, de a teteje), az szerintem nagyon nem tud most hova ugrálni, hogy fú majd 20%-os infláció volt elmúlt két évben, emeljék annyival a fizut. Nem reális, és még csak nem is könnyű (relatív értem!) most már ilyen jó melót találni, mint volt mondjuk 2 éve.
-
Revolit
senior tag
Abszolút egyetértek kollégával. Nálunk is ugrálnak páran az infláció feletti fizuemelésért, én mondtam is, hogy szerintem most annyira nincs mire. És itt is az van, hogy nagyon jó fizuk vannak, és másfél éve még én is kaptam egy jobb offert, azóta viszont nem jött szembe. Ha keresnem is kéne, szerintem örülhetnék, ha a jelenlegi fizummal találnék valamit.
-
Revolit
senior tag
Wizz Air milyen fejlesztokent? Meg sose jott szembe (ezidaig), itt a topikban is van osszesen 5 hsz rola, abbol 3 a pilotakepzesukrol.
Jol fizet? Jo hely? Kicsit felek a fapad jelige ide is kihat, es se nem jo fizetesek, se nem a legjobb munkahelyi hangulat jellemzi

-
Revolit
senior tag
válasz
tboy93
üzenetére
De ilyen ingatlan árak mellett, ha keres is valaki 2-3 milliót, akkor oké, hétköznapi dolgok nem problémák, nyaralás sem - bár még mindig meg kell nézni árakat, főleg, ha több gyerek is van - de hogy vegyen ingatlant, mikor a jók nem ritkán 200 milla felett vannak? Persze, tudom, Borsodban 15 millióért is kacsalábon forgó palotát lehet venni...
-
Revolit
senior tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Hmm, akkor tényleg lehet benne valami, hogy előző főnököm, amikor elmentem, azt mondta nagyon sajnálja, baromi ritka, hogy bármilyen kuli munkát is adott nekem, mert félt, hogy nyavalyogni fognak többiek, én megcsináltam szó nélkül
Engem nem különösebben foglalkoztat, mit kell csinálni, cég fizet, én csinálom. Ha ilyen kevésbé kedvelt munka, ráadásul nyugodtan elhúzhatom, management így-is, úgy-is hálás lesz. Mondjuk mindig volt/van közte jó meló is, gondolom erre figyelnek, vagy fene se tudja... ahogy írta valaki, jobb, mint a napon kapálni
Így én nem szoktam panaszkodni, jó dolgunk van.No offense kiskerben dolgozóknak, de nekem nem a kapálás szokott ilyenkor eszembe jutni, hanem aki boltban dolgozik, szigorú munkarend, egész nap keményen tolja, és még a hülye vásárlókat is ki kell bírnia, mert pár idióta azt hiszi az ő személyes szolgájuk, és úgy is beszélnek velük...
-
Revolit
senior tag
Szóóóval, összefoglalva, ne most mondjak fel, ha nem fog tetszeni a fizu emelés amit adnak?

-
Revolit
senior tag
válasz
Marky18
üzenetére
Igen, ezt itt a topikban már egyszer leírtam (rantoltam inkább), hogy agyfaszt lehet kapni 1-2 juniortól. Mikor már ötödjére magyarázod neki ugyanazt githubbal kapcsolatban, és ha nem foglalkozol vele, csak várja a sült galambot. Vannak kivételek, bootcampesek között is, de ott inkább előbbivel találkoztam sajnos (nincs nagy meritésem - az előbb eskü megvolt a hosszú i - az igaz). És szinte mindegyik lelépett pár év után, amit egyén szintjén jól tette, én is dobbantanék nagyobb fizuért, de cég érdekeket nézve miért vettek fel annyi bootcampest?
Szóval ja, mikor juniorokkal dolgoztam, pont azt láttam, hogy boldog-boldogtalant felvettek, ha jó, ha nem. Most nem dolgozok egyáltalán juniorokkal, és ahogy hallom itt is, meg több helyen, kezdik behúzni a féket. Utánpótlás szempontjából nem jó, nekem, egyén szintjén megintcsak jó, mert seniorként többet fogok érni vélhetően. -
Revolit
senior tag
válasz
Ádám16
üzenetére
A juniorokkal kapcsolatos észrevétel jogos a többiektől, rátesz egy lapáttal, hogy sok helyen HO van, még nehezebb betanulni, mert nincs betn senki.
Nálunk konkrétan nincsenek is juniorok, csak seniort, esetleg mediort vesznek fel. Ezért is feledkeztem meg erről az apró bökkenőről.Én személy szerint kipróbálnám magam az asztalos szakmában, de ez egyéni érdeklődés (és amúgy hobbi is), nem releváns más számára

Vagy, ha ennyire váltásban lennék, és kéne a pénz, megpróbálnám a légiforgalmi irányító képzést.
-
Revolit
senior tag
válasz
Ádám16
üzenetére
Az angol szerintem nagyon fontos IT-ban, főleg ha manageri irányt szeretnél (tapasztalatod a téren szerintem jó lehet, akár ilyen hibrid "engineering manager" jellegű).
Én nekem eddig kivétel nélkül az összes helyemen kellett használnom az angolt, pedig nem vagyok manager. Nem kell baromi jónak lenni, de meg kell érteni mit mond a külföldi kolléga, és elmondanod a munkádról bármit-akármit.Azon felül most az AI nagyon felkapott, de szerintem túl van lihegve. Nem is az AI robbant most nagyot, hanem chatgpt3 miatt az LLM-ek, ami nem is igazi AI. Szóval nem feltétlen ugranék fel a hype vonatra, amúgy is egy nagyon nehéz irány. De egyébként első nyelvnek ha Pythont választod, amit amúgy is szoktak javasolni, azzal AI-t is meg tudod szólítani, meg cloud irányhoz is jó.
-
Revolit
senior tag
válasz
Harcipocok84
üzenetére
Én interjúztattam előző cégnél, pár CV megfordult azért nálam, és soha nem találkoztam olyannal, hogy ne írt volna cégnevet.
Elég evidens, hogy aktuális helyet NEM hívunk fel. (Én amúgy sem hívogattam, ez nyilván HR vagy ellenőrző cég dolga). És ahogy írták, bizony a jog is így gondolja, és csúnyán megszivathattad volna őket (bár megértem, hogy nem volt kedved ezzel szórakozni).Szerintem is írd ki a cégnevet, ez egy nagy blama volt, de ebben az esetben egyetértek azzal a véleménnyel, hogy a saját esélyeidet rontod. Azért ez elég fura, ha valaki nem írja ki (mellesleg Linkedin-en nincs kint? Azt úgy is megnézik. Sőt, én legutóbb onnan generáltam CV-met
) -
Revolit
senior tag
Egyik cégnél, ahol csak kurvajól kereső seniorok voltak (akkor még), meg kellett szüntetni a kapszulás kávét, ami jó otthoniakba is, mert valamelyik nyomorék mindig rendelés után a dobozok jó részét elvitte.
Bár azt gyanítottuk, a takarító volt, szerintem nem szép egyből őt gyanúsítani. Az biztos, hogy szemérmetlenül és feltűnően a nagy része a bontatlan dobozoknak eltűnt egyik napról a másikra mindig.
Meg is szűnt a lehetőség, maradt a nagy automata darálós gép. (Csoda, hogy abból nem lopta ki a kávészemeket...)Azért is mondom, hogy takarítónő gyanús, mert még mindig jobb, mint ha a rosszul fizetett dolgozó látja, hogy sok burzsujnak még menő kávé is jár, és elviszi, mintha egy jól kereső IT-s lopja meg a saját kollégáit. Ekkora szar alak nem lehet valaki, remélem...
-
-
Revolit
senior tag
Akkor én hazudok, mert még nem találkoztam olyannal, hogy random hogy ki kit hall és lát, és mindenkinek más

Amúgy 2020 óta nem rémlik, hogy egyszer is elment volna net. Talán egyszer, de már az is lehet céges rendszer halt le, de offline is megoldottam a munkát. Kollégáknál sem szokott ilyen lenni, a 4 év alatt szerintem egyik kezemen, de max a kettőn megszámolom, hányszor jelentett valaki net miatti problémát.Ez a nem hallom VAGY látom tipikusan user bénázás. Aki nem tud egy Teams/Skype/meets akármivel elboldogulni, az ja, menjen be.
-
Revolit
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Senki még csak nem is beszélt óvodáról, de nem baj. Én is írtam, hogy általános iskolában történt, illetve kolléga is iskoláztatásról beszélt.
Egy gyerek áthelyezése egyik suliból a másikba pedig azért nem ugyanaz, mint felnőtt korban a munkaerőpiac. Szerintem nagy szívás tud lenni egy már összeszokott gyerek környezetbe berakni, még országon belül is. Persze ha pont első osztályban megy a költözés, az más. Vagy óvodás korban, ahogy te is írtad, csak épp szó sem volt óvodáról.
-
Revolit
senior tag
És a gyereknek biztos jobb egy új, idegen közegbe, meg kultúrába vinni? Én megéltem ezt általános iskolás koromban, kemény szopatás tárgya voltam. Aztán újra hazaköltözésnél.
Lehet megéri, meg azóta már nyugaton is kurva elfogadó mindenki, de nem tudom... hasonló cipőben járok, úgyhogy amúgy komolyan kérdezem, hogy szerinted tényleg ez a legjobb a gyereknek, panaszkodik? Nincs tanár? Nem tanítanak semmit? Vagy csak szülő gondolja úgy, hogy jajj szegény gyerek. Mert én sokszor ezt látom.
-
Revolit
senior tag
Ha mar szoba kerult cost of living, megneztem most numbeot, es Magyar arak picit magasak itt-ott (pl benzin most 620-on all, tej 380-on stb.), es meg igy is 30%-al olcsobb elvileg, mint Becs, ami mindenki szerint mar olcsobb. Most akkor numbeo teved, vagy "mindenki"?

Amugy 60k EUR itthon is elerheto, ez Nemetben eleg gyatra fizu, de valoszinu az van amit tobben mondtak mar, hogy atlagot inkabb lefele torzit.
szerk.: Ja, es inexpensive restaurant szerintem azert nem 4k, bar ha iszol valamit biztos, de inkabb 3.000-3.500 szerintem. Legalabb is nalam az inexpensive restaurant amikor elmegyek ebedelni kollegakkal vagy egyedul, es nem koltok plusz egy ezrest egy colara.
-
Revolit
senior tag
válasz
tototos
üzenetére
Szia, én azért lehet jelezném neki, mert tudom magamról, hogy ott fog piszkálni a dolog. Persze nem más fizetésével pedázolunk, ez igaz, de na... Igazából függ a főnöktől meg cégtől is, de azért jellemzően ezt nem szeretik. De ebben az esetben megértem, hogy zavar téged, és ezért szerintem érdemes megemlíteni. Legalább tudod, hogy te megtettél a számodra igazságtalanságnak vélt dolog ellenében amit tudtál.
-
Revolit
senior tag
-
Revolit
senior tag
válasz
bandus
üzenetére
Szerintem Szingapúr csak fiatalként éri meg, mikor még elcsövezel bárhol, meg többedmagaddal összeköltözve, és csak a pénzkeresés a cél, mert amúgy iszonyatosan drága a lakhatás. Dubaiban meg sokszor még fizetik is, plusz a sulit is.
Szóval szerintem családdal Dubai vagy Írország, ebben egyet értek.
Bécsbe én se mennék, egyszerűen rosszabb fizut kapnék, mint itthon... Viszont nekem is elegem van már az oktatás és egészségügy lerohasztásából, miközben rekord adókat fizetek. Közben az átlag magyar szemében én vagyok a gazdag kcsög, lehet kárörvendő vagyok, de majd ha az összes gazdag kcsög kimegy külföldre, megnézném, hogy tartják a nagy kupac szar felett össze a kártyavárat... Na de nagyon elkanyarodtam

-
Revolit
senior tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Fura, én ilyet nem tapasztaltam. Egyrészt nagyon ritka állatfaj a kollégák körében aki cigizik, aktuálisan van egy, de csendben kivonul, kb nem is lehet tudni, hogy mikor. Kávézásnál meg van aki csak teázik, van aki semmit, de ezért még soha senki egy árva szót nem szólt. A témák meg általában tudományos érdekességek, cikkek, és nem is mindig a szakmánkban. Sőt, én azt szeretem, ha külsős téma. Egész sokszor van biológia (gyógyszer kutatás pl., egyik kolléga elég jól képben van), vagy a másik nagy topik a mérnök témák (mármint az igazi mérnök, nem "szoftvermérnök"
)Persze van lightos téma is, nem azt mondom, de az sem a "de szar a munka meg az élet"
És korábbi helyemen is hasonló volt a tapasztalat, mínusz a tudományos téma, az itt kirívóan magas - szerencsére.
-
Revolit
senior tag
válasz
skoda12
üzenetére
Hát igen, nick nevedből kiindulva közel vagyunk korban, sőt még fiatalabb is vagy
Szóval orvosnak már nem megyek.Másik kérdésre válaszolva, átlagosnak gondolom magam, mégis elég jó poziciókra felvettek, jó fizetéssel IT-s berkeken belül is, és rendre jó visszajelzéseket kapok. Csak egész egyszerűen már nem hoz lázba a szakma. Újdonságokat sem követem már, hacsak nem kell a projekt miatt.
De ahogy írta valaki, azért még mindig elég jó dolgunk van az IT-ban, kényelmes meló, végeredményben jó vagyok benne (mellékelt ábra szerint), csak már abszolút munka ízű
First world problems, tudom... Igazából lehet csak kellene egy Sabbatical. -
Revolit
senior tag
Feldobok egy témát, úgy is pangás van: más is gondolt már arra, hogy elhagyni IT pályát, és mást csinálni? Egyetlen visszatartó erő kb a baromi jó fizetés...
Magyarországon a légiforgalmi irányító és a politikus keres még ilyen jól, egyik sem vonz
Külföldön persze más a helyzet. -
Revolit
senior tag
Megint csak elegge csusztatas, most mar meg jobban, mint legutobbi "3 millio koruli", most mar ott tartunk, hogy "3 millio feletti" a 2.4-3.1-es sav. Igy terjednek a pletykak. De az en jelzesemen akadtak ki az emberek, hogy senior devopsos boven keres 2 millio brutto felett, a 3 millios fizukra meg semmi... komolyan, ezen a topikon nehez kiigazodni
-
Revolit
senior tag
Baromi egyszerű, az összes juttatás bruttósítva. Azért ez nem bonyolult, HR-esnek is el szoktam mondani, és megértette eddig mindegyik, pedig annyit mondok, hogy a teljes csomagom évi/havi X Ft.
Céges autóm még sosem volt, de akiket ismerek azoknak sem. De egyébként pont azt baromi egyszerű bruttósítani, mert még a cég is meg szokta mondani, hogy mennyi bruttó fizetésnek felel meg.Én nem tudom ez a topik miért van ennyire ki a teljes csomag fogalmától, de jó akkor beszélgessünk alapbérről, azt is ha lehet nettóban...
szerk.: én még megtoldom annyival, hogy ami nekem hasznos juttatás. Autónál pl a nekem hasznos havi összeggel számolnám, nem amennyit a cég mondd, hogy szerinte ér bruttóban az autó.
-
Revolit
senior tag
Alapbér nincs 2.5 felett, de a teljes csomag igen.
De ezt elismerem, ez itthon nagy szám. Viszont a Staff engineernek továbbra sem tartom annak. Azt a nagyon kevés staff pozit amit ismerek/láttam, bizony kemény felelősséggel és munkaterheléssel járt, és persze nem utolsó sorban tudás követelménnyel. Plusz ha megnézed a cég többi sávját, az annyira nem kiugró már. -
Revolit
senior tag
"3 millio koruli" az kicsit kozmetikazasa a dolgoknak, 2.4-rol indul es 3.1 a teteje, amit ugy se adnak meg.
Jo, lehet nagy guritas, akkor mondom mashogy, vagy ahogy az angol mondana "I know for a fact", hogy senior devopsos is keres ebben a savban, es nem az aljan. Es ez ha igazi "staff" szint, akkor itt bizony nagyobb a felelosseg, mint egy "egyszeru" seniornal.
Illetve a kerdesemre nem kaptam valaszt, ezek alapfizuk vagy erre jon meg egyeb? Tenyleg erdekelne, nem tudom mit szoktak megadni nofluffon.
-
Revolit
senior tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Pont tegnap volt egy partnerrel egy megbeszeles, en voltam otthonrol meg partnernel architect arc. Nekunk tok jo volt mikrofon (bar mi beszeltunk a legkevesebbet
), akik meg irodabol toltak, nem gyoztek elnezest kerni, hogy behallatszik tobbi ember. Neztem is hogy WTF?! Regen mondjuk elvonultunk targyaloba, nem tudom, az mar nem divat? Mindenesetre nem tunt kevesbe produktivnak itthonrol. Ugyan ugy mindenki a callban ult, csak mi otthonrol, ok meg az open office-ban a sajat helyukon (meg cegen belul se mentek volna egy helyre, bar siman lehet, hogy nem is egy irodaba vannak). -
Revolit
senior tag
válasz
carapace
üzenetére
Szerintem az nem volt teljesen normalis, hogy egy medior annyit keresett, mint a senior, de az atkepzett munkaero sem keresett sokkal kevesebbet, mint a medior. Kapsz egy juniort, vagy (jellemzoen) meg rosszabb, egy ket honap alatt atkepzett embert, es azzal megy el hetekig a munkaidod fele, hogy fogod a kezet. Akkor miert nem en kapom a junior fizetesenek is a felet?
Oke, nyilvan nekik is be kell tanulni, vagy nem lesz utanpotlas, de ha haladni akarsz egy projekttel, nem veletlen csupa senior+ emberke. Es nem is feltetlen az adott technologiahoz kell ertenie, csak legyen tapasztalata. Ne kelljen magyarazni alapfogalmakat. Ha meg valamit nem tud, tudja magatol megerteni. Ergo tudja hasznalni a google-t... -
Revolit
senior tag
Na, leírtál egy valid use case-t. De nem is miattad van minden nap dugó, és fulldoklik a szmogban a város (ja bocs, azért fulldoklik a város nyáron a szmogban, mert télen valahol műanyag palackkal fűtenek).
És gondolom ki is fizetnéd az 500 ft dugódíjat ebben az esetben? És erről van szó jelenleg, ezt írják sokan, ezt kérte vagy ígértük az uniónak is, hogy lesz dugódíj... És aki mindig csak kocsival tudja elképzelni a közlekedést a város közepén, akkor fizessen. De abban is igazat adok, hogy a füstölgő roncsokat viszont úgy ahogy van ki kell tiltani. Sajnos Magyarországon ez nem realitás, mert inkább hulljanak az emberek, mintsem bezúzzák a bontószökevényeket.
-
Revolit
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Akkor nem kell kocsit venni, foleg nem Budapesten es kornyeken, ahogy irtad. Es foleg nem a kormot okado bontoszokevenyeket, ahol meg a kocsiban ulve is, ha nem kapcsoltad at idoben belso keringetesre akkor fulladozol bent...
Ugye, ha van penz majomra...
Szerintem ha valaki nem tud fenntartani tisztessegel egy autot, ne vegyen. Nekunk se volt autonk, felnott koromban lett, amikor en tudtam venni magamnak. Amit varosban a legeslegritkabb esetben hasznalok...
Szoval van autom, es ami azt illeti tamogatom az autosuldozest!szerk.: Ja, es nem, nem a kozteruleten tarolom az automat, mert az nekem jar!
-
Revolit
senior tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Csakhogy erre csupa pozitiv pelda van, hogy automentes varos sokkal elhetobb, lasd BeNeLux varosok pl.
Igen, le kell szokni, hogy reggel a budira is kocsival megy az ember. Van rengetek alternative, nem csak a tomegkozlekedes...Persze ahhoz, hogy az ember lassa az automentes varos(reszek) pozitivumat, kellene egy kis nyitottsag, de hat itt mindenki hutot cipel minden nap Mari neninek, es kell az auto. Vagy gyereket kell vinni az oviba, lehetoleg minel messzebb legyen az ovi, vagy nem, de ket utcaval arrebb is SUV-val viszi anyuka, megall az ut kozepen, kicseszi veszvillogot, es oldd meg a kozlekedest (true story, Gazdagreten ovi, sok ujgazdagnak (hitt) emberke bekoltozott a tularazott modern panelekbe, es hordjak a por nep koze a csemeteiket.
-
Revolit
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
Hát igen, nem kell kocsival menni mindenhova Budapesten... Nem tudom a konkrét esetet, lehet azon nagyon ritka alkalmak egyike amikor neked tényleg kellett, de ez a kocsi buzulás megőrjít. Pesten születtem és éltem világ életemben. Van kocsim. Akkor kerül elő, ha családdal megyünk valahova. És nem BKV-zom, részemről mikomobilitás. De persze Budapesten MINDENKI azonnal tönkre megy ha nem használhatja az autóját, mert mindenkinek munkaeszköz, mindenkinek a Lánchíd kell, különben egy órával később ér haza, és sehogy máshogy nem lehet megoldani semmit.
Városon belül dugóbán bárhová hamarabb elérek mint kocsival, és élvezem is. De legtöbb helyre ha nincs dugó, akkor is gyorsabb. Munkahelyem kocsival 20-40+ perc kb (igazából még egyszer nem mentem be kocsival, csak ismerem a közlekedést), BKV-val 35-40 perc, elektromos bizbasszal 18-22 perc

-
Revolit
senior tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Nem vagyok képben a máv-val, de mikor volt a mozdonyvezetők sztrájkja, nekem úgy jött le, hogy egyedül ők tökösek, hogy kiálljanak együtt, magukért. Írt valaki egy cikk alá, hogy máv-nál dolgozik, valami mérnöki területet írt talán pont, és hogy senki más nem képes a cégen belül így kiállni magukért, csak a mozdonyvezetők, és ezt tiszteli bennük.
szerk.: ettől nyílván gáz, hogy sztrájkolni kell egy tisztességes fizuért, nem erre próbáltam célozni!

-
Revolit
senior tag
Minden 5. munkavallalo netto 500k felett keres.
Ezek utan a brutto 1.4 millios informatikus fizetesek annyira nem is hajmeresztoek. (Tobben irtak itt hasonlo osszegeket mostanaban). Foleg, hogy a kozvelemeny szerint az infosok tulfizetett semmittevok.
(En is infos vagyok, mielott tamadasnak velne valaki, szarkazmus volt).
-
Revolit
senior tag
Egyet értek, kaptam ajánlatot nagyobb fizura, amire "békeidőben" gondolkodás nélkül igent mondtam volna, most inkább maradtam a seggemen. Bár azért tépődtem egy kicsit... Mindenesetre nem rossz a fizum még az új norma szerint sem, de a kiugró státuszt elvesztette, utol ért az inflációs ár-bér spirál, vagy hívjuk akárhogy
Idei emelés meg nevetséges volt, pár százalék mindenkinek, és inkább a 0-hoz konvergált, mint a 10-hez! -
Revolit
senior tag
válasz
Ádám16
üzenetére
Gratula, ezek azért szép számok - bár bevallom nem vagyok tisztában élelmiszermérnöki piaccal, se a pontos munkával (kb azért megvan), sem az elérhető fizetésekkel
De ez Magyarországon egy nagyon szép fizu.Annyi csak, hogy írjunk már bruttó összegeket, könnyebb összehasonlítani a dolgokat. Szóval olyan bruttó 1.8 millió havonta - mennyivel jobban is hangzik

-
Revolit
senior tag
És még mi IT-sok panaszkodunk, hogy mennyire összecsúszott junior-senior bérsáv

Ahogy hallom nettó 600 alatt semmilyen szakács nincs kb, sehol, nemhogy egy sous chef a fővárosban. Ehhez képest ezek nem nagy összegek. Főleg amennyit dolgoznak (mindegyik szakács, nem csak a sous chef).
Én is ismertem egy szakácsot, átképezte magát IT-snak, mert a pénz jó, de rohadt fárasztó. És ő is elég neves itthoni meg külföldi éttermekben dolgozott. -
Revolit
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Most kíváncsivá tettél, mit értenek adó alatt. Máshol is bruttó-nettó, vagy szuperbruttó?
Gyors google szerint Magyarországon az van, amit írtál, hogy olyan 41.2% az adó általánosságban, céges költséget tekintve:The total tax burden (tax + contribution) in case of normal salary is 33.5%, so the general level of net salary is 66.5% of gross salary. The net to total company cost ratio is 58.8%.
Sajnos összehasonlító táblázatot nem találtam, csak adónemekre lebontva, de összképre nem. És ÁFÁ-t ez sem tartalmazza persze.
És akkor adókedvezményeket is belevenni... az meg mindenkinek más-más.
MEGVAN - azért inkább magas nálunk az adó, a hiedelemmel ellentétben

-
Revolit
senior tag
válasz
üzenetére
Engem baromira nem érdekel ki a megrendelő, megfizetnek, dolgozok. Tech stack már érdekesebb kérdés. Hogy most egy random cégnek segítek még több millió dollárt zsebre raknia, vagy uniós pénzt elcseszni, whatever. A világ amúgy is egy agymenés, én ilyeneken már nem is agyalok.
-
Revolit
senior tag
25-ot most mar en is elvarok. Nem lenne igy, ha nem talalt volna be regi ismeros egy ajanlattal, aminel annyi lenne az uj nettom, mint most a bruttom... pedig Hays szerint is jol keresek jelenleg is. Oke, tavalyi Hays, az igaz.
Most azert erosen elgondolkodtam, viszont szeretem jelenlegi helyemet...
-
Revolit
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Nézőpont kérdése. Egy Morgan pl aki a papírra veri, nagyobb valószínűséggel vesz fel VP-nek MSc-vel, de még inkább PhD-val. Szóval pont a papír megléte a lényeg. Illetve az is, de ha feltételezzük két azonos tudású emberről van szó. Egyébként egyet értek, ha lenne cégem, és ember kéne, engem rohadtul nem érdekelni kinek milyen diplomája van. Tudása legyen meg

-
Revolit
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Mindegy a matek, a megoldas ki van adva kozpontilag: minden not felvenni, kvalitas masodlagos
Ah, barcsak vicc lenne...
-
-
-
Revolit
senior tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Egyet értek, kiemelném kocsitartás kapcsán: HA megteheti az ember. És nem fekete kormot hányó bontószökevénnyel közlekedik. Baromira fel tud cseszni. Persze ez nem az itteni topiklakókra jellemző, de azért itt is akad egy két olyan hang, hogy 20 éves autó és milyen olcsó. Oké, de legyen karban tartva

-
-
Revolit
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Ha nem fizetos az EU, meseld el kerlek hova megy event tobb millio forint EHO ado formajabam a fizetesembol? Igaz, allami egeszegugyet nem tudom miota nem lattam... de allitolag majd oreg koromban kapok ellatast cserebe.
-
Revolit
senior tag
-
Revolit
senior tag
válasz
gyépés
üzenetére
Facebookon mar JUNIOR php fejleszto NINJA-kat keresnek...
A senior meg lead meg architekt mar elinflalodott, kitalaltak a ninja-t, akik tenyleg a kemenymag, de most mar juniorokat is igy hivjak, mert why the fuck not
Engem nem is erdekel minek kategorizalnak. Adjak a jo fizut aztan jo napot.
-
Revolit
senior tag
Nekem kint él jóbarátom szilícium völgyben, és arányosan kevesebb az egészségbiztosítása mint itthon volt a TB, és akkor arról ne is beszéljünk, ott milyen szinten van egy kórház, meg itthon... Bizony meg tudom erősíteni, hogy több marad a zsebében a hanyatló szilícium völgyben is.
-
Revolit
senior tag
válasz
noiq_nolife
üzenetére
Igen, de ezt ráadásul pozitívumként adják el a cégek: be vagy vonva architektuális döntésekbe is, és a Te felelősséged majd mi hogy lesz. Ez általánosságba úgy gondolom, egy fiatalnak valóban jól hangozhat, de már nem annyira juniorként én inkább azt mondom, hogy náh... minél kisebb felelősség thank you

Az más kérdés, hogy ez azért már nem így működik egy senior-lead pozinál.Amúgy pont a héten láttam egy youtube videót valami programozó csókától, hogy mennyire stresszes a fejlesztői munka, és hogy a fejlesztők fele átlag 2 évet marad egy helyen. És ezért magas a fizu, mert milyen stresszes meló. Hát azért nem tudom, szerintem egy átlagos fejlesztő felelőssége messze van a fizetéstől. Ennél sokkal nagyobb felelősségű munkakörök kevesebbet fizetnek. De ott van a légiforgalom irányítás. Azért lássuk be, az felelősség tekintetében topon van, mégis gyakorlatilag az ő fizetésüket közelítjük.
-
Revolit
senior tag
válasz
tigrincs20
üzenetére
Ah, ez fajt, mar a 35+ az oreg

-
Revolit
senior tag
válasz
noiq_nolife
üzenetére
Igen, csak a lenyeget ne felejtsetek el: berakni valami jo kis algoritmizalos feladatot, aminel ha a trukkre (Amugy hasmap 80%-ban
) nem jon ra emberunk, eselye nincs ertelmezheto komplexitassal megoldania. Aztan jol belekredezni adatszerkezetek legmelyebb bugyraiba. Utana egy kis multi threading keresztkerdesekkel, es ha minden sikerult, le lehet ultetni a 30 eves rendszert atirnia, vagy regi backend rendszereket reszelni ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkoztak a be quiet! Pure Power 13 M szériás tápjai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Elden Ring
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- World of Tanks - OFF topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX5700XT 8GB!
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 192SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(Értsd direkt elbukni, nem a képességeidet céloztam gúnyolni
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ott írja rögtön nagybetűs színes-szagos betükkel a különböző díjakat mindegyik link.

Így én nem szoktam panaszkodni, jó dolgunk van.
)