- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Benmartin #23091 üzenetére
A mentorok egy részét sem venném fel ennyiért. De örülök, ha ilyen fizetéseket kapnak, mert a családban kiképeztem egy bootcampeset és Ő nem világtalan. A mentorok is tanulnak tőle(m).
Btw szerintem 1-2 év tapasztalattal nem szabadna oktatói/mentori szerepben tetszelegni.
-
Jhonny06
veterán
válasz golfvariant #23097 üzenetére
Zsarolással eleve nem kezdünk bértárgyalást, ez a legamatőrebb húzás. Először mondd el, hogy miért gondolod, hogy megérdemled. Valószínűleg meg fogják adni. Ha meg nem, akkor lehet lépni. De ha úgy kezded, hogy fel akarsz mondani, még ha meg is adják a fizuemelést (üzleti érdekek miatt), onnantól senki nem fog komolyan venni, csak feleslegesen elbaszod a munkakapcsolatod a főnököddel.
[ Szerkesztve ]
-
golfvariant
aktív tag
válasz D1Rect #23095 üzenetére
Hát én nagyon szeretem az ilyen szituációkat.
Nagy amerikai tanácsadó cégnél dolgoztam, 2-3 évig kb inflacio alatti emelés, a projekt létszáma lefeleződött, kimondva is én lettem a csoportvezető, előléptetés nélkül...
Mondtam már korábban a főnöknek hogy örülnék egy komolyabb fizuemelésnek... Ment az állandó bullshit, aztán amikor jött az éves értékelés, letettem az asztalra egy tollat és a felmondásom aláírás nélkül amit látványosan felé fordítottam
Megtörve a csendet, szóltam neki hogy kezdhetjük
1 hét múltva volt mindenPersze nem kis kockázat, de akkor már nem érdekelt mi lesz. Kerestem az új lehetőségeket. 1 éven belül le is léptem
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz szakika11 #23092 üzenetére
Az utolsó munkahelyem diákként volt több mint 20 éve, ha ezek után rám hallgatsz és megjárod én szóltam előre.
Én a helyedben leülnék és átpörgetném az elmúlt éveket, részletesen kilistáznám, hogy mikor, hol, milyen helyzetek voltak azok amikor kiválóan teljesítettem.
Összegyűjteném az összes lehetséges okot, hogy miért is jár nekem több pénz.
Ha csak átlagos munkaerő vagy, 3 év alatt azért sokat tanul az ember ez már alapból egy ok.
Megírod a kis mondandókád, hogyan győznéd meg a főnököt, saját stílusodban.
Felolvasod saját magadnak, átírod, felolvasod, átírod, repeat.
Valószínűleg baromi hülyén fogod magad érezni, de inkább most mint élesben.
Ha ez kész, átgondolod, hogy miért is szeretsz ott lenni, ezeket is felírod.
Most a két részt összeilleszted, előreteszed, hogy miért szeretsz ott lenni, aztán, hogy miért járna neked több fizu.
Felolvasod saját magadnak, átírod, felolvasod, átírod, repeat.
Odaállsz a párod/barátod/anyukád/plüssmaci elé és elgyakorlod.Aztán kitalálod, hogy mennyi is legyen az amivel elégedett lennél és lélekben felkészülsz rá, hogy ténylegesen felállj és elmész máshova dolgozni, ha ezt nem kapod meg.
Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy ez a legfontosabb pont, nem lehet úgy tárgyalni, hogy ne legyél hajlandó felállni abban az esetben, ha nem kapod meg azt amiért odamentél.
Mindenképp kerülném a felmondással való fenyegetőzést és/vagy a másik sarokba szorítását.
Azt próbálnám hangsúlyozni, hogy mindketten boldogok vagyunk a jelenlegi helyzettel és közösen pénzt keresünk, én ezt szeretném továbbra is fenntartani, de vannak anyagi igényeim.
Majd leülteted a főnököt nyugodt körülmények között és előadod magad. Ha nem csináltál ilyet valószínűleg izzadni fog még a talpad is, ez ezzel jár.
Mint mondtam, én soha nem csináltam ilyet, csak a partvonalról okoskodok."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
bandus
veterán
válasz szakika11 #23092 üzenetére
meg is válaszoltad a kérdésed "ugy ezrem egyre tobb a felelosseg, egyre tobbet kell magamra vallalnom es szeretnem azt latni hogy ezt fizetesben is kompenzaljak"
azért nem fognak neked fizetésemelés adni, mert eddig nem kaptál. azért már igen, hogy X és Y projektet sikerre vittél. azért megint nem, hogy a jelenlegi fizud már elinflálódott (ami nem igaz, mert az inflációkövetést megkaptad). szóval szedd szépen össze a jó teljesítményedet és erre hivatkozva kérd az emelést.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
szakika11
csendes újonc
Hali, tanacsot szeretnek kerni hogy hogyan alljak oda egy fizetes emeles kereshez, sosem csinaltam meg ilyet, de kb 3 eve melozom ugyanazon a helyen, bő 5 eve vagyok osszesegeben java fejleszto, es a cegnel amiota idejottem csak inflaciokoveto emeleseket kaptam evente, viszont ennel tobbre vagyom. Eddig csak akkor kaptam fizuemelest (mas cegeknel, nem a jelenlegi helyen), ha fel akartam mondani vagy valtottam melohelyet. Szeretem a mostani helyem, jo a melo es bar a fonok mostanaban kemenykedik, de attol meg birom ot, viszont ugy ezrem egyre tobb a felelosseg, egyre tobbet kell magamra vallalnom es szeretnem azt latni hogy ezt fizetesben is kompenzaljak. Hogy kell egy fizuemelesnel kommunikalni? Hogy kell viselkedni? Mondhatom azt hogy 3 eve itt melozom es eddig nem volt komolyabb emelesem? Hogy X es Y projektet sikerre vittem? Vagy hogy a jelenlegi fizuem egyre kevesebb felvasarlo erovel bir? Megj: 4 honapja kirugtak egy kollegamat es meg nem talaltak senkit a helyere, szal 1 emberrel amugy is kevesebben vagyunk mint kene, ezt kihasznalva is probalnam meglovagolni a dolgokat
-
Jhonny06
veterán
válasz Marky18 #23085 üzenetére
Ha 0km-es alatt arra gondolsz, hogy még sose programozott cégnél, akkor kizárt a bruttó 700, de az legalábbis biztos, hogy nem általános. Ennyiért azért már elvárnak valami tudást/tapasztalatot. Friss diplomások között meg baromi nagy különbség szokott lenni tudásban.
[ Szerkesztve ]
-
Marky18
aktív tag
Hallottam egy erdekes esetet:
0 kilometeres, frissdiplomas fejleszto br. 700k fizura kapott offert tobb cegtol is. Ez mennyire standard? Lehet nagyon jo volt az interjun es magasabb grade besorolast kapott? Ha ez altalanos, a tobbi szintet is feljebb kene tornasznia? -
veterán
Igen, és a cégben lévő ingatlan magánhasználatáért úgy megb@sz a NAV, hogy a gatyádat ráfizeted. Vagy ezt hogy gondoltad, halmozod a cégben a vagyont, de nem használod, csak mondjuk kiadod bérlőknek? És ez a nap végén miért lesz jó neked?
Ha azt akarod, hogy a cégben lévő vagyont magánszemélyként használhasd, élvezhesd, azt előbb-utóbb ki kell szedned onnan, ami után adóznod kell. Lényegtelen, hogy most, vagy 10 év múlva.
És értem, hogy mire gondolsz, a Csipak villa sem volt soha magánember nevén, de ez a trükközés milliárdos nagyságrendben éri meg, nem ilyen pár(tíz)milliós összegeknél.
-
djgeg
őstag
válasz Vision #23080 üzenetére
Ja a kiszámoló hozott egy 1 milliós példát , szembe állította azzal, hogy kiveszed most AZ EGÉSZET és beteszed egy TBSZ-re vagy X év múlva veszed KI AZ EGÉSZET.
Én meg mindig is pont azt mondtam, hogy vegyél ki annyit a cégből amennyit kell, de a többit ki se kell venni SOHA. Mivel ingatlant egyéb befektetéseket a céggel is tehetek, költségelek annyit amennyit törvényesen megtehetek, szépen gyarapodik a "családi cég" majd ha oda kerül a sor a gyerek is örökelheti......
Szóval, költségeljen az ember amennyit törvényesen lehet, majd vegyen ki annyi osztalékot amennyi kell az élethez, de mindent kivenni írdatlan nagy hülyeség.[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
veterán
válasz aujjobba #23077 üzenetére
Szerintem neked nem nagyon érné meg a contractorkodás. Legjobb esetben ki tudsz alkudni egy 100 ezres napidíjat, de ez csak tipp. Cserébe nincs fizetett szabid, te fizeted a járulékokat, adókat, céget kell csinálnod, stb. Macera. Számolj 18 munkanappal, az 1,8 milla, ebből lejön tipikusan 25-30% adó. Állományban meg mondjuk kereshetsz 1,2 millás nettót ilyen tapasztalattal.
-
aujjobba
addikt
válasz OPiiPO #23074 üzenetére
Tudtok esetleg ajánlani konkrét cégeket, amik korrekten működnek és megbízhatók?
Kollégám dolgozott már itthoni közvetítőnek, de nem túl jók a tapasztalatok. Például kényszerítik KATA-ra, három-négy kisebb leányvállalat felé számlázva hogy törvényesnek tűnjön, stb.
Ilyenbe nem szeretnék belebonyolódni.Jóbarátom dolgozik egy upwork nevű cég által külföldre, de a nap végén kb ugyanannyit visz haza mindenféle céges trükközések árán, mint én most Budapesten állományban.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
+1, a közvetítő cég pont a kapcsolataiból él, ráadásul benne megbíznak. Utcáról kontraktort még nem láttam komoly céghez bejutni, kivéve ha már dolgozott ott projecten előtte és 100% meg voltak vele elégedve anno. Plusz egy előny a közvetítőnek: ha jó vagy, akkor általában előre gondoskodnak a következő megbízásodról, kvázi folyamatosan lesz szerződésed. Amit leszednek jutalékként a napidíjadból azt pedig simán lebukhatod ha csak pár hónapig nincs szerződésed egy évben és hozzá kell nyúlnod a tartalékaidhoz.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
djgeg
őstag
válasz Strezi #23072 üzenetére
Sok helyre kb lehetetlen bekerülni közvetlenül, köszönhető a hosszú évek alatt kiépített kapcsolati hálóknak. Banki területen pl sok sikert közvetlen a bankkal szerződni, bár nem lehetetlen de inkább a ritka kivétel.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz aujjobba #23070 üzenetére
Biztos hogy akarsz közvetítő céget? Mindenki leveszi a maga százalékát.
Ha már bedolgoztad magad korábban, akkor opció lehet a direkt contract muka. Másrészt, ha mégis kell, akkor lehet hogy pont ők fognak umbrella céget ajánlani, akin keresztül tudsz nekik dolgozni.
A mostani cégemnél volt ilyen váltás, ahol első körben felvettek minden egyedi kontraktort, de év végéig kell ezeket rendezni, Vagy direkt munkába állni (lehet HO is), vagy valami már elfogadott nagyobb alvállalkozón keresztül bedolgozni. Igazából nem aggódom, nem az első ilyen váltás lesz, és kb. már nem érdekel hogy a cégnek végül (sokkal) többe kerül emiatt a munkám ...[ Szerkesztve ]
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
nagyúr
válasz ReFleXx #23037 üzenetére
Nem. Úgy értem, nincs nevesítve, de persze nálunk mindenki teljes home officeban dolgozik, nincs is irodánk vagy ilyesmi, így a szerződésében is mindenkinek távmunka szerepel, és a bérezés is ennek megfelelően lett megállapítva.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
aujjobba
addikt
Gondolkodtam, hogy a következő munkámat már kontraktor szerepben, céget alapítva vállalnám el.
Tudtok ebben segíteni, milyen közvetítő cégnél érdemes próbálkozni?Szenior Java vonalon mozgok, 15 év tapasztalattal.
Pár évvel ezelőttig a szokásos monolit rendszereket építettem, aztán jött a mikroszervizes felhős, devops szemléletű munka.
Architekt szerep is érdekel egyébként, azt hiszem van egy kis rálátásom, mármint például kicsit távolabbról szemlélve rá tudok mutatni egy rendszer gyenge pontjaira, potenciális problémáira.
Angol megy, régebben külföldre dolgoztam consultant szerepkörben (sokszor onsite az ügyfélnél, professional services), most se sok magyar kollegám van.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Bp, Junior SAP fejlesztő mennyit kérhet?
Teljes munkaidő, a kiírt pozi minden checkpontja kipipálva.
Azt tudom, hogy meredeken emelkedik az idő előrehaladtával, de fogalmam sincs, hol lehet a beszállópont.
A hays csak mint fejlesztő vagy mint sap consultant ad bármi infót.
Glassdoor-on se nagyon találtam semmi relevánsat."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
MODERÁTOR
válasz Jhonny06 #23060 üzenetére
Továbbra sem velem történt meg. De gondolom nem. Csak érdekelt a vélemény, mert engem azért az ilyen kicsit bosszant.
Azért sajnos szomorú, hogy még mindig ezt érezheted sok helyen magyarországon, hogy örülj, hogy dolgozhatsz és érezd "megtiszteltetve" magad. Pedig egyre fiatalabb a korosztály, a régi motorosoktól még csak csak elnézem de a mai 30-as és 40-es korosztálytól nem tudom elfogadni.
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
őstag
Számolja ki a kutyámajom, hogy mennyibe kerül a cégnek bruttó, ha egy 1-2+ órás meetingen gyakorlatilag nem csinálsz semmit(jó eséllyel fölöslegesen ülsz csak) és a fontos melóval közben nem haladsz.
Az ilyen "opcionális" meetingnek sok esetben egy e-mailnek kellett volna lennie.Semper fi!
-
djgeg
őstag
Ott volt az az opcionális, vagy azt szerkesztetted bele (vagy én futottam át rajta)?
Amúgy most már komolyan érdekel, hogy mi volt /rekcója az illetőnek erre, mert én eléggé beszólnék az illetőnek, ha egy opcionális meeting távolétemen rugózna.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Igazságtalannak tartom. Én mondjuk ha kiküldök egy requestet csak azokat rakom rá, akik tényleg kellenek. Opcionálisba nagyon maximum a főnökömet szoktam, hogy lássa a progresst, esetleg be tudjon jönni, ha nagyon akar. Melóst rárakni opcionálisan számomra értelmezhetetlen.
-
MODERÁTOR
-
djgeg
őstag
Attol függ, hogy mennyire volt fontos a meeting, azon a részvételed vs a munka. Ha nem volt fontos akkor szerintem kb mindenki fogja be (én így szoktam hozzáállni). Munka a prió alapján, ha nem kellek a meetingre, elég egy memot max elolvasni akkor inkább a priós meló.
Bár ha nem megyek akkor jelzem azért, ha elfogadtam, ha meg nem akkor nem csoda, hogy nem megyek.
Valakinek fájt, hogy nem voltál ott mert ő prezentált, vagy főni nem tudott válaszolni nélküled valamire? (max ilyeneket tapasztaltam)[ Szerkesztve ]
-
-
Jhonny06
veterán
válasz CyberPunk666 #23048 üzenetére
Pont, hogy hülyék lennének fizetni, ha nem kötelező..
-
MODERÁTOR
Mit gondoltok arról, hogy azért kap valaki rossz feedbacket mert opcionális meeting helyett dolgozott?
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
válasz CyberPunk666 #23048 üzenetére
De az még így is több, mint a 0, gondolom ezért nem kapunk mi sem. Be lehet járni...
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
horush
addikt
Nálunk nem adnak semmit, bár be lehet járni az irodába is, ha valaki akar.
-
MrSealRD
veterán
válasz CyberPunk666 #23043 üzenetére
+1
Nálunk jár az összeg. Bérpapíron is megjelenik... Nem is értem a fenti történeteket.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
CyberPunk666
senior tag
Jelenleg ez adómentesen adható juttatás.
Ahol volt egy kis értelem a megfelelő osztályon ott ezt belerakták a csomagba. -
SztárDoki
újonc
válasz ReFleXx #23037 üzenetére
Úgy tudom, hogy ha szerződés szerint full HO-ban vagy, akkor elméletileg valami törvény szerint kellene havi szinten X összeget fizetnie a cégnek, de majd valaki kijavít, ha nem pontosan így van.
Mindenesetre nálunk úgy oldották meg, hogy mindenkivel aláírattak egy papirt, hogy heti 4 nap otthon, 1 nap irodában dolgozik. Így hivatalosan nincs full HO, gyakorlatilag mindenki full HO-ban van és nem kap költségtérítést. Egyes emberek szerint pont azért íratták alá a szerződésmódosítást mindenkivel, hogy kikerülje a cég a kötelező +X kiadást.
Amikor az emberek rájöttek az átbaszásra és elkezdtek sírni, akkor egyszeri fix összeget kiküldtek mindenkinek, ami valami 50-60k volt. Amikor tovább sírtak, akkor közölték, hogy vagy marad így vagy vissza lehet jönni irodába minden nap. Alapvetően a többség örül annak, hogy nem kell bejárni, így nem sokan lázadoznak emiatt.
-
-
ReFleXx
addikt
akik itt homeofficeolnak, szoktak kapni távmunka költségtérítést?
maximuma a minimalber 10%-a ami most valami 16 740Ft
ezt hogy szoktak a cégek alkalmazni/elszámolni?
akik 100%ban HO-zik az megkapja a havi 16ezret, aki csak minden masnap van otthon az csak ennek a felét vagy megvan hogy naponta 5000Ft-ot teritenek es akkor mar 4 HO-ban toltott nappal kimaxolja az ember a 16ezres keretet? a munkaltatok egyenileg szabjak meg, hogy hol mennyit adnak 1 HOban toltott napert?2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
axioma
veterán
válasz bilimbalam #23019 üzenetére
En ezt nem ertem sokszor. A megtartas helyett erobol beszelnek, de az uj ember nem lesz se olcsobb, se jobb legtobbszor, es kezdhetik jopar honap know-how transfer-rel (jobb esetben, amikor megvan kitol, nem vitte magaval gyorsabban a tavozo, mint ahogy meglett az uj ember). Win-win szitu lenne megtartani, de valami furan ertelmezett buszkesegbol nem teszik. Kulonosen fura ez amikor sok eve egy helyben levo, addigra mar elavult fizetesu embernek azt nem adjak meg, amennyi frissen felvettkent lenne a penze (meg persze a titkolozas az osszegekrol). Ossztarsadalmi szinten pazarlas
[Nyilvan ez csak arrol az esetrol szol, amikor kizarolag az anyagiak adjak valasi okot.] -
DanielLong
senior tag
válasz CyberPunk666 #23029 üzenetére
No igen, plusz azt hallottam és el is hiszem, hogy akik kiestek a vendéglátásból/turizmusból a járvány miatt, azoknak semmi kedvük most visszamenni oda egy stabilabbnak tűnő munkahelyről.
-
veterán
válasz CyberPunk666 #23029 üzenetére
Tökéletesen leírtad a lényeget. Pörög a gazdaság ezerrel, ilyenkor mindenkit felszív a munkaerőpiac.
-
CyberPunk666
senior tag
Szerintem nem annyira különleges ez, de majd valami közgadász szaki kijavít, ha hülyeséget beszélek.
A kormány a nagyon régóta túlfűti a gazdaságot, ami miatt mindenki ingyen hitelből akar/tud/kell fejlődni, és az ágazatok, mint az építőipar és a többi a nagyon erős túlfűtés miatt felszív iszonyatos munkaerőtmennyiséget és ezért munkaerőhiány alakul ki sok ágazatban.
Az ágazati hiányok nem egyenlőek, és akik a pandémia miatt kénytelen voltak váltani a vendéglátóból, azoknak bőven volt hely máshol és vissza már nem akarnak menni, mert van más fix hely, hiszen ott hatalmas hiány volt, ahova mentek így az most nem is veti ki őket.
Ezért az az ágazat jobban szív most. -
denko
senior tag
válasz Vision #23023 üzenetére
Ezzel egyetértek hogy egyre kevesebb hozzáértő és dolgozni akaró ember van, és most váltok és már most sír a vezetősség hogy nincs aki helyettem dolgozna majd, mert nem találnak embert hónapok óta, pedig nem rocket science. Tavaly pont emiatt amikor benyögtem hogy mennék, 40% rádobtak a fizura. (IT)
Illetve mostanság (nyáron) sok vendéglátóstól halottam már , hogy nincs ember aki dolgozzon sem étteremben, sem szállódában, sem pincészetekben / szőlővel foglalkozzon, úgy kell bekönyörögni emberket dolgozni.
Számomra tisztán látszik hogy változik a piac és emberek igények, csak azt nem értem hova tünt ez a sok ember aki akar dolgozni vagy megdolgozni pénzért, és most nem minimálbérről beszélek. Mindenhonnan ezt hallom hiány van mindenkiből mindenhol, de emberek nem párolognak el csak úgy
-
Jhonny06
veterán
válasz Ron Swanson #23012 üzenetére
10-15%ot nyugodtan kérhetsz, sokkal több nem reális.
-
veterán
Úgyis találnak mást, mert másnak is elege van valahol máshol.
Ennek a világnak van már vége. Az ismerősöm raktáros pozira nem talál embert Budapesten. 1 éve bejött hozzá 150 önéletrajz, most meg 5. Abból mind használhatatlan. És nem devopsost keres, akiről a duplázós fizut írtam. -
David89
tag
Még mindig nem értem, hogy miről is szeretnél meggyőzni a butthurt hozzászólásaiddal. Projektmeló igen is standard elég sok iparágban, ha vki igazán jó. A top 1 százalék highflyer meg betársulásról fog beszélgetni a főnökkel, mert annyira meg akarják tartani. Ezek ismeretségi körömben megtörtént példák, ezért merem ajánlani a fórumtársnak. A Te tanácsod mégis mi lenne?
Pótolni mindenkit lehet, csak nem mindegy milyen áron. Utánam két embert vettek fel, és röhögcsélés sem volt. Megérte? Majd kiderül.
-
CyberPunk666
senior tag
Miért olyan nehéz elhinni, hogy ha az adott szakmai tapasztalattal rendelkező emberek között óriási lehet a tudásbeli különbség, akkor ugyanez a fizetésekben és a cégekben is megjelenhet?
Engem nem lep meg, hogy a hays guide feléért és duplájáért is dolgoznak emberek. Fel sem merült, hogy ez lehetne másként. -
bilimbalam
tag
válasz David89 #23018 üzenetére
Ezen az elmegyek felmondok szövegen mindig röhög mindneki.
A legnagyobb, pótolhatatlannak tűnő veteránok képébe is bemondták nem egyszer hogy el lehet menni. Úgyis találnak mást, mert másnak is elege van valahol máshol.
Alkalmazottként azért többnyire nem fogsz projekbérezésről beszélgetni. Most légyszni ne megint az 1%-ot vetitsuk ki az általánosság talajára.... -
David89
tag
válasz bilimbalam #23004 üzenetére
Ha eljutsz szakmailag egy bizonyos az szintre, akkor már projektbérezésről fogsz beszélgetni a főnivel és nem órabérről. Főleg kis cégeknél, ahol az egyéni teljesítmény eléggé szembeötlő.
Persze fullba lehet tolni az arroganciát, de arra azzal vág vissza a melós, h ”magad uram ha nincs szolgád”, és elmegy másik főnök szekerét tolni, havi 3-4 millás bevételt generálva. De valszeg jól tudja ezt a főnöke.
-
Madwe
nagyúr
válasz kovsol #23013 üzenetére
A hays guideban van max is (nyilván alattuk elkelt max elfogadott ajánlat) így azt valamennyire le kell fedje - de nyilván a legzsírosabb ajánlatok nem ott születnek (bár jellemzően a kiközvetített állásokból a jobbak náluk futnak)
valamint a hays guide az előző év adatait dolgozza fel, így egy felfele növekvő piacról adott évben nyilván lemarad. Most pedig jelentősen növekszik a fizu… bár azért a 2x eltérés elég kiugró s extrém eset, azt azért ritkának tartanám, de persze ki lehet fogni olyat isén is hays guide max felett mentem el 20% amúgy idén nyáron… seniorként hays lead max felett. Azért a 2x szorzónak jobban örültem volna
[ Szerkesztve ]
-
-
Ron Swanson
senior tag
Sziasztok,
.NET fejlesztőként Budapesten multinál 1,5 - 2 év tapasztalattal mennyit lehet kérni mostanában?
Jelenlegi fizum bruttó 600k (és a cégnél már nem junior besorolásban vagyok, hanem mid/medior).
Hamarosan lesz bértárgyalásom de nem tudom hogy mire számítsak, meddig lehet elmenni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz GeeForGolf #23008 üzenetére
Egyre inkább azt látom, hogy a Hays guide elszakadt a valóságtól. Friss infó: konkrétan az ott szereplő érték duplájával kínáltak meg egy ismerőst mid level szinten.
-
VirsLee
őstag
Elég sok esetben láttam már, hogy kulcsemberek részesedést kaptak a cégben. Ezek jellemzően 50-200 fő közti magyar tulajdonú IT cégek.
Természetesen nem csak 4 év releváns tapasztalatuk volt már a szakmában Szóval egy valós lehetőség néhányaknak, de nem 4 év tapasztalattal. -
cech19960320
tag
válasz GeeForGolf #23008 üzenetére
jogos, de ugye arról van szó, hogy neki be kéne mondani valamit, ami meggyőzné arról a kövi 3-4 évre, hogy maradjon.
Az meg egyrészt a jelenleginél jobb csomag, másrészt meg ugye mivel a főnök úgyis lefele fog alkudni, muszáj fölé lőni :D
-
GeeForGolf
junior tag
válasz cech19960320 #23007 üzenetére
nem tudom, 2020-as Hays 800-900k közé teszi az "Experienced SW Engineer" béreket, ez egybevág azzal, amit a kollega feltüntetett bérként (bocs, nem volt kedvem letölteni az ideit, de gondolom nincs olyan óriási különbség). az a vád pedig ritkán szokta érni a HSG-t, h alá tippel, inkább azt szoktam itt olvasgatni, h fölé...
-
cech19960320
tag
válasz GeeForGolf #23006 üzenetére
szakmától függ... takarítóként pl nem, sőt kifejezetten jó, de IT vonalaon még én laikus gépészmérnökként is kevésnek érzem :D
-
Ursache
senior tag
De nem te vagy. De én is kábé így tennék. De én sem vagyok az.
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
bbdzyx
senior tag
válasz Imilenni #22903 üzenetére
Logisztikában dolgozok, habár Pest környékén. Elsőre reálisnak tűnik az igényed vidéken, de jó lenne ismerni hozzá a pontos munkakörit. Ha nagyon régóta hirdették az állást, valamint tényleg jól beszélsz angolul és 5+ fő irányítása a feladatod, akkor nyugodtan bemondhatsz 450-et is szvsz.
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Proxmox VE
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile 2
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Androidos fejegységek
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest