Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azért rosszul kéne magam érezni mert voltam egy interjún, ahol első körben a HR-es elmondta a követelményeket, átbeszéltük. Második körben volt egy jól sikerült köröm egy eng managerrel, majd a harmadik körön kiszórtak (hozzáteszem jogosan), mert olyan kérdeztek amivel kapcsolatban még nem volt tapaztalatom és ezt közöltem (találgatni nem akarok, nem foglalkoztam még load balancerekkel)?
Ezt Én végül úgy éltem, meg, hogy ez is követelmény volt csak nem közölték előre, megspórólhattunk volna egymásnak 3 órát.

Hozzátesztem nincs részemről tüske, ilyen az élet (amúgy is nemet mondtam volna
). 
-
Én nem akarok újrakezdeni semmit, csak tipikus magyar hozzáállás, aki otthon van és nem az irodába nem dolgozik - és sajnos sokszor ezt érzem, ha mégsem így vannkor elnézést, csak belémverték a multik.
Hibrid helyen dolgozom, az amerikaiak full remote-ban és mégis chruncholtam tavaly ,hogy meglegyünk határidőre.
Az már kérdés, hogy nekem megérte. Csak ennyit a bizalomról...

-
Számlázni most mennyiért érné meg? Napi 150k-ra gondoltam vagy az hanyattvágós sokaknál?
-
Napi vicces, jelentkeztem egy hirdetésre, megadtam bőven 2M felett mint bruttó fizetés. Jön a levél óra 14-kor, hogy látták a jelentkezésem (Linkedin), és jön a válasz óra 15-kor, hogy alapos megfontolás után nem kívánnak velem interjúzni, mert minden szempontból találtak jobb jelöltet.
Magyar KKV. Ennyi gerinc nincs sokakban...

-
válasz
Night940607
üzenetére
Melyik cég ha szabad kérdzni / privátban?
-
Mint ahogy talán már írtam szeretnék referenciát, szeretnék kvázi másod állásban dolgozni kissebb projekteken.

Nyilván van releváns tapasztalatom (vagyis remélem), de valami kézzelfogható kéne hogy erre a piacra is be tudjak törni. Egyértelműen nem akarok a WordPress pistikkel versenyezni nem is ez a célom.
-
Miért hiszik azt az emberek, ha kiírom valahova, hogy saját biznisz indításához referencia munkákat vállalnék az = ingyen munka?

-
válasz
developer007
üzenetére
Akkor írd meg privátban ha gondolod!

-
válasz
developer007
üzenetére
Mondhatnál egy céget!

-
Akkor újra feltennémn a kérédést amit pár éve, mi szerintetek egy szenior fejlesztő ismérve? Mi az amit csinálnija kell és vagy nem?
Önfejlesztés a célom!

-
Szerintem ha 18.-án kezdett és bejelentették nem.
-
Mit mondtok milyen órbért mondjak egy bedolgozós külső munkára?
-
válasz
szerenkemnek
üzenetére
Emlékeim szerint régen nálam is ez volt, nem kerestek többet. Szerencsére!
-
Aki szokott csináli ilyen mellékes melókat "apró pénzért" megosztaná hogy talál magának / talált ügyfelet?
Inkább erre hajlanék mint munkahely váltás.
-
Három hr-es is megkeresett egymástól függetlenül tegnap. Mi ez a mozgoldás? Mennyit lehet elkérni most senior devként java és python vonalon 10+ év tapasztalattal?
-
válasz
tototos
üzenetére
Ha zuglóból jársz a 11. kerületbe oda szerintem a 200k jobb választás, ha Tatáról akkor nem biztos.
Ez számomra ennek is a függvénye. Most fogom vinni olajcserére a saját autóm, és összesen 6k kilómétert tettem meg vele mert ennyire volt szükség, annak ellenére, hogy tavaly 1x sikerült megkerülnöm a földet (összesen).
-
válasz
tboy93
üzenetére
Azt nem mondtam, hogy feltétlenül a vezető fejlesztőé. De ilyenkor azért kapcsolni kell és szólni a vezetőségnek. Én is múltkor toltam szabadidőmben egy full refaktort tesztekre mert egy review-n nem vettem részt, holott csak a megbeszélt dolgokat raktam bele.
Félreértés ne essék számon nem kértem csak zavart

Szerk.: Persz ez szigorúan szvsz!
-
válasz
noiq_nolife
üzenetére
Nálunk hibrid van. Egy nap az elvárt. Mikor mi mennénk nincs hely az irodában.
-
Én akkor ezt a flém témát itt most befejeztem.

Lehet privátban folytatni.
-
Ha már Github és saját projekt volt a téma itt a napokban. Valaki vállal honest review-t saját projektre csak szakmai alapon?

-
Én is gondolkodom Kft alapításán. Kb. mennyi a havi költsége ha nincs bevétel?
-
-
Ha már bérfeszültség szóba jött, ha kapok fizetés emelést és közlöm, hogy keveslem arra van úgymond "jogom"?
Ugye a munkáltatóm nem tehet az inflációról, de akárhogy is számolom x emelé után is a reálbér növekedésem meg fog állni 5% körül.
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Kis it cég. Ki lett emelve, normális esetben a 650 (inkább ha 25 éve alatti) és a 700 között reális. De nekem az a tapasztaltom, hogy a kis it cégek még az átlagnál is rosszabbul fizetnek.
-
válasz
BlueAthlon
üzenetére
Soká

-
válasz
OPiiPO
üzenetére
Figyelj, alkhol ide vagy oda van olyan 10 micro service most a namespaceben ami adatot transzformál és szolgál ki async (event bus vagy sqs) vagy szinkron (rest) módon.
Szerintem ide nem kell architekt, ha nagyon erölködünk is.
Szóval legközelebb mielőtt kijelentünk valamit továbbra is kérem, hogy gondoljuk át ismerjük-e a témát.

-
válasz
OPiiPO
üzenetére
Ezt így kijelenteni úgy hogy fogalmad sincs az egészről elég magas ló.
Kacagtam egy jót most, de tudod mit, kérlek ismertesd az átgondolatlan döntéseim. Félreértés ne essék nem vagyok tökéletes de ha van architekt ha nincsen ez a dolog nem eliminálódik. És pont erről beszéltem mert most pont úgy érzem, hogy Te is jobban tudsz mindent...
Na idén elég is volt 🙂
-
válasz
j0k3r!
üzenetére
10 év az olyan sok idő, hogy erre Te is tudod a választ.

Más dolog, hogy szerintem ne keverjük a dolgokat, most az van amire szükség van és nem akarom megoldani a következő 10 év problémáját.
weiss: lehet de előre megálmodott kitalált hülyeséghez adott esetben nem kell foggal körömmel ragaszkodni, ráadásul olyanhoz ami nyilvánvalóan nem jó adott esetben.
-
Én azóta ódzkodom az architektektől mióta az utolsó érvelés hiányában nekiállt hisztizni. A másik meg a saját hibáját nem vette figyelembe.
Most green field projekten vagyok architekt nélkül. Amit csinálunk működik és idáig kb. 10 százalék amit újra kell írni rossz döntés vagy ismeretlen dolgok miatt.
-
válasz
golfvariant
üzenetére
Akárhogy is csűrjük csavarjuk nem tetszik neki. Különben nem gondolkodna rajta.
-
válasz
golfvariant
üzenetére
Azért egy ilyen szituációba vezető fejlesztővé vállni nem hiszem, hogy a legjobb dolog. Én azt érzem, hogy a kolléga nem akarja - nem tetszik neki ez a szituáció, akkor miről beszélünk? Oka van annak, hogy ez a helyzet előállt, gondolom a vezetőség alkalmatlansága miatt (az, hogy nem léptek időben, vagy hagyták hogy xy toxikussá váljon mindegy). Én ezt nem látom annyira derűsen, de külsős szemlélőként könnyebb ilyet mondani.
tboy93: milyen feltételekkel és előnyökkel lengették be neked a vezető fejlesztői pozit, vagy csak legyen az a titulusod?
-
Egyébként nem értem az aldis példát. Az egy viszonylag jól fizető munkahely jelenleg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- Asus P2b-s + P II 350mhz
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

).