- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
palesz22
csendes tag
Sziasztok,
ha már van itt egy ilyen topic, ki is használnám!
Csak érdeklődés szintjén: szerintetek mennyit kérhet szoftvertesztelő 4 év szakmai tapasztalattal, ISTQB vizsgával? -
M.Úr
tag
az anyagiakat majd a munka vegen rendezzuk
Nagy hiba, én is belefutottam párszor. Ha már kész a munka, de árról még nem egyeztetek meg, nem leszel túl nyerő pozícióban. Gyakorlatilag annyit fizetnek majd, amennyit akarnak.Ahogy a fenti kolléga írta, a szokásos órabéred szorozva a rászánt idővel szorozva a sürgősséggel.
-
OhAi27
tag
válasz
Mercutio_ #2093 üzenetére
nem kell semmi extrara gondolni
par eve csinaltam par weboldalt sajat celokra (CMS rendszerek szoval tenyleg semmi extra)
nemreg megkerestek (egy ismeros ajanlott engem), hogy surgosen kellene valtoztatni a weboldalukon ami alatt szinten egy CMS motor fut, viszont nem ertenek hozza. Szoval par menu korrigalasarol, adatfeltoltesrol es par extra funkcio kivitelezeserol van szo. Mivel en abszolut nem ebben a szferaban tevekenykedem ezert nem ismerem az arakat - viszont mivel volt idom ezert megcsinaltam nekik. Abban maradtunk, hogy az anyagiakat majd a munka vegen rendezzuk.hozza kell tenni, hogy mivel surgos volt ezert vallaltam el csak - na meg mint irtam idom is volt ra.
most szeretnenek kifizetni de fogalmam sincs mennyit lehet/kell elkerni egy ilyen munkaert. -
M.Úr
tag
1. Küldd el a specifikációt néhány ezzel foglalkozó cégnek / vállalkozónak, kérj tőlük árajánlatot.
2. Szorozd fel 3-mal az összeget. Ez lesz a te árajánlatod az eredeti megbízó felé.
3. Ha a megbízó még így is belemegy, akkor a melót és a pénz harmadát lepasszolod a kivitelezőnek.
4. ???
5. Profit! -
OhAi27
tag
valaki aki esetleg jartas a webfejlesztesi arakban ram tudna irni?
semmi extra, csak adnom kellene egy arajanlatot (egy honlapot kell atalakitani, adatokat feltolteni stb.) viszont nem mozgok otthon ebben a temaban ezert a pontos adatok megadasaval szeretnek valaki kulsostol egy megkozelito arajanlatot kerni.
-
törölt tag
Lehet nem ez a legjobb, de hirtelen ötlettől vezérelve:
Meló, most kaptam egy ismerőstől:
IT SUPPORTER POSITION
We are looking for IT SUPPORTER person for river ships.
Main tasks:
- Solving ships internal basic IT issues in cooperation with the direct manager (e.g. reinstalling PCs, reinstalling Software, installing drivers, checking backups, cleaning PCs after virus infection, etc)
- Give on place assistance / education to the ships crew as well in a limited scope if necessary to guests
- Cooperation / assistance in different fleet wide projects (e.g. maintenance of IT infrastructure on ships during winter break)
- Technical deputy for the IT Manager in the Head Office during his absences.Job specification:
- Education
o IT apprenticeship or similar
o MCSA / MCP / …- Experience
o Supporting a heterogeneous Windows XP / Windows 7 environment in all its facets
o Windows 2003 / 2008 Servers
o Modern multimedia solutions (movie streaming, sound, etc) on vessels
o Experience in supporting various different hardware devices or peripherals like special printers, Desko keyboards, etc.
o General hardware / software and systems knowledge in hotel / cruising environments- Languages
o Must: fluent reading / speaking in English
o Desirable: German and any other language- Special / spezial skills
o Knowledge of specific hard- and software solutions as Fidelio Cruise, Hotek, Nonius- Specific character traits
o Service oriented, preppy appearance, able and willing to work in a six star environment
o Communicative.Végh Dóra/KG International.
mondjátok, h fb-post volt.
-
H A M M E R
csendes tag
A 350 K bruttó projektvezetőnek még akkor is kevésnek tűnik ha van 13. havi fizu + kafetéria + 2-3 havi bónusz. Szerintem ennyiért nem dolgozik egy projektvezető, max talán ha extra juttatásként kap egy autót benzinkártyával. Bár ki tudja mit csinál ott egy projektvezető, mostanában mindent projektnek neveznek
-
amargo
addikt
Franc se tudja, átszervezések vannak a MÁV és leányvállalatainál.
De ez inkább kezdő bér környéke lehet, aztán kitudja 5 éves projektvezetői szaktudással ez karcsú, aztán lehet szakmailag még így csak a táplálék lánc aljára sorolják. Komolyabb szinteken 600-800e van ott is. -
cekkk
veterán
válasz
H A M M E R #2080 üzenetére
Ez ilyen informatikai (projektvezető) szakértői állás.
Béren kívüli juttatás: ingyen utazhatsz a MÁVval, komolyan ennyi volt. -
cekkk
veterán
HVG állás börze.
Kint volt a MÁV is, mondom oda megyek, megkérdezem őket, hogy kezdőknek milyen lehetőségeik vannak.
Épp kezdőt nem kerestek, de szakértőt igen 5 éves tapasztalattal. Mondom nekem már úgy is mindegy, megkérdezem, hogy ugyan mennyit keres náluk egy infós 5 éves tapasztalattal. A HR-s nem tudta, oda hívta a főnökét és az mondta, hogy bruttó 300-350 ezer.
Szóval most akkor mindenki döntse el, hogy ez kevés vagy nem. Gondolom versenyszférában megkeresi az ember ennek a 2-3 szorosát, de a MÁV meg nem szűnik meg, és költözik át másik országba. Bár ki tudja. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Programtervező-informatikus BSc szakon vagyok immár 3 éve. Most kezdtem az utolsó (7.) félévemet, utána államvizsga.
Szakmai gyakorlaton voltam már egy cégnél, de miután lejárt a kötelező időszak utána nem hosszabbítottuk meg a szerződést, ugyanis keveselltem a bérezést.
Most nyáron dolgoztam Szegeden bő 2 hónapot egy másik cégnél ahol bizonyos okok után kértem, hogy helyezzenek át Budapestre.
(Semmi gondom nem volt a céggel, ezért szeretnék Pesten is náluk dolgozni.)
C# -ban fejlesztettem náluk, bruttó 800 Ft -ért.
Nézegettem a honlapjukon levő budapesti álláshirdetéseket, amelyekben az szerepel, hogy "Versenyképes fizetés".
Diákszövetkezeten keresztül fogok dolgozni, tehát a bérem 16% -a kerül levonásra adózás miatt.A kérdésem: mire számítsak a bérezésemmel kapcsolatban?
Gondolom a vidéki, tehát a 800 Ft/órás bérezés az Pesten is meglenne.
Nagyjából mennyi lenne az elvárt, korrekt gyakornoki fizetés Pesten?
Ezt csak azért kérdezem, mert máshol a bruttó 1000-1200 Ft/órát is megadják vagy még többet is.
Tudom, hogy nem szabad nagyon amperkodni, hisz még "papírom" sincs a végzettségemről, de amit végeztem munkát azt mindig a legjobb tudásom szerint tettem, lelkiismeretesen, úgy hogy cserébe nekem is vannak elvárásaim.A segítséget előre is köszönöm.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Ismet jelentkezek. Szerintetek milyen lehetosegek lennenek Pesten egy ilyen kvalifikasu embernek:
10 ev szervizes melo a Hatvani Bosch gyarban, van egy erettsegi, egy villanyszerelo szakma, elektropneumatika es pneumatika 2x1 het oktatas (gyorstalpalo) a Miskolci egyetemen (oklevellel), nemi PLC ismeret rexroth es opcon PLC-kkel es nemi oktatasi hatter is van hozza (oklevellel), a Boschban megszerezheto technikusi vegzettseg, amit a vilag minden Bosch gyaraban elfogadnak (de csak ott)(oklevellel), a 10 ev alatt ezek a teruletek adtak gyakorlatot: pneumatika, elektronika stancolo es vagoszerszamok javitasa karbantartasa es beallitasa, robottechnika, automatizalas, lezerek...
Velemenyetek szerint Pesten mi penzt kaphat egy ilyen beallitottsagu emberke, milyen terulet vagy ceg lenne szamara elonyos?
-
Snoop-y
veterán
Otthon egy kezemen meg tudom szamolni azokat az intezmenyeket ahol egyaltalan csak megemlitik a SAP-et
Ha ilyenekkel akarsz foglalkozni szakiranynak az nem rossz de a tudast neked kell osszeszedned hozza.Gyere batran erre a forumra: SAP
Regelsz es millio alap doksit megszerezhetsz ingyen ( rendszertelepitestol kezdve a hardcore felhasznalasig ) -
cekkk
veterán
Tudom nem teljesen ida tartozik, de itt kérdezem
Ha nem probléma
Volt a Cvvel kapcsolatban pár tipp az elmúlt időben.
A kérdésem a következő lenen, ha a fővárosba költöztünk akkor elég beírni, hogy Budapest vagy írjam bele a pontos címet? Volt aki azt írta nem kell cím, mert ha látják és messze lakok akkor egyből ki is dobják
A második, hogy akkor pl születési dátumot sem érdemes bele írni?Minden hasznos és építő jellegű tanácsot szívesen veszek! Pálya kezdőként elég nehéz most sajnos
IT szektor lenne a megcélzott, Inkább szerver üzemeltetés, valamint még a PLC és épület automatizáláshoz valamennyit konyítok -
Mercutio_
félisten
Ez is rá világít arra, hogy cég méret, jelleg és cégkultura függő hol mik a szokások.
A bérsávval se mondtál újdonságot, nem azt mondtam, hogy szent Grál, de egy támpont, tudod, hogy miben mozogsz.
a saját és kollégáid teljesítményét felmérve (projektek száma, mérete, komplexitása, stb.) be tudod lőni - a többiek bérének ismerete nélkül is!!), hogy ahol a kategóriában van a béred és ahol a kategórián belüli rangsorban állsz az összhangban van - e.
A bér kidumálás esetén szankció mint standard szöveg szerintem minden multinál benne van a szerződésben aztán, hogy hol mennyire veszik komolyan változó.
Azt meg ugye egyikünk se hiszi el, hogy az elv3gzett munka és annak profit termelő képessége alapján kapják kizárólag a bérüket a munkavállalók
Azt már meg se említem, hogy nyugati allasportalokon bérrel van meghirdetve sok pozíció ott mégis mi a lópéló titkos?
A kategória kialakítása pedig el van szúrva nálatok (csak nem t-csoport) mert összeköti a munkakör megnevezést a bér kategória val. Simán lehetne szagértő a munkakör, de csak mondjuk AA a kategória. -
H A M M E R
csendes tag
Igen, minden relatív, pl. hogy mi igényel kreativitást és mennyit ér meg a cégnek kifizetni egy tapasztalt emberért.
Egy excel kimutatásban is lehet kreatívkodni, ha valakinek van rá idejeÉrdekes, nagyon nagy különbségek vannak cégek és cégek között. Van ahol 5 év tapasztalatra megadnak bruttó 6-800 K-t és nem azért mert geniusz vagy, egyszerűen csak azért mert van tapasztalatod, ismered a best practice-okat és nem google ből keresed ki a dolgokat, hanem a fejedben van a tudás, és az idő pénz. Vannak olyan cégek, ahol meg ugyanilyen tudású és tapasztalattal rendelkező embernek benyögik, hogy erre a munkára bárki képes, úgyhogy bruttó 300 nál ne várj többet
Jó lenne, ha publikus lenne minden cég bértáblája, mert én nem nagyon lájkolom, hogy elmegyek interjúzok, kiveszek szabit, rááldozok időt, energiát és akkor a végén kiderül, hogy kevesebbet tud fizetni a cég, mint amennyit 5 évvel ezelőtt kerestem az egyetem mellett gyakornokként
-
vadonka
csendes tag
válasz
BlueAthlon #1985 üzenetére
persze, ha esxi/vcenter kérdésed van nyugodtan dobj egy PÜ-t
-
djgeg
őstag
válasz
Jhonny06 #2059 üzenetére
Ennyit számlázok ki. (áfa mentes)
Ennyit kapok kézhezA KATA-s 25-50 e (adót ennyi max) Ft meg eddig is fizettem mert eddig is dolgoztam, számláztam máshova.
De az eredeti felálláshoz képest lazább a munka. Mármint a bejárás, meg stb. Vállalkozó stlyeui.: Most már csak arra kell figyelnem, hogy a KATA-s vállalkozásom ne lépje túl az évi 6-7 milliót, ott majd lehet lesz trükközés...stb
-
cekkk
veterán
Kezdő PLCsek, hogy mint keresnek vajon?
-
Az meg eleg nonszensz hogy valaki olyan tudasra utalo jelzot akar a neve mellett latni amit valojaban nem birtokol...
Nem tudom, hogy ezt hogy sikerült kiolvasni a mondandómból, de marhára nem erről beszéltem. Hanem arról, hogy magasabb bért ugyan nem tudott kiharcolni (1. eleve sokat keres, 2. nem volt rá keret), de szakmailag nagyon is megérdemli az előléptetést. Ezt a helyzetet (ami gyakoribb, mint gondolnád) a te rendszered nem tudja lekezelni.
-
doc
nagyúr
Ez nem az 'en rendszerem', hanem a nalunk regota bevalt (es a kulfoldi anyaceg altal megkovetelt) megoldas.
Az meg eleg nonszensz hogy valaki olyan tudasra utalo jelzot akar a neve mellett latni amit valojaban nem birtokol, az ilyen szerintem hatarozottan pofanrohognem ha hozzam jonne ilyen marhasaggal
Ez olyan mintha valaki kozolne hogy mostantol szeretne hogy a "dr" jelzo ott legyen a neve elott, de nem akar ledoktorizni.A leirt eset meg nem nepmese, hanem megtortent, es ahogy mondtam, nem egy 'ismerosom ismerose meselte', hanem egy olyan baratommal esett meg akit kb. 15 eve ismerek, es jelenleg is egyutt dolgozunk. Azt elhiszem hogy nem altalanos, szerencsere nalunk anyagi jellegu problemak ritkan merulnek fel
-
Az a baj, hogy a rendszered nem veszi figyelembe az emberek szubjektív szempontjait. Például van olyan munkatársam, aki nem tudott magának kiharcolni több fizetést (így is rohadt sokat keres), de vágyott rá, hogy a neve mellett a "szakértő" szó szerepeljen, ami már egy következő szint. Ezt a rendszered nem tudja lekezelni, ezért kellenek a nagy átfedések.
A 2. történet pedig azért tartalmaz egy kis népmesei vonalat
, de semmiképp sem általános.
-
doc
nagyúr
Nálunk is megvan a bérsáv, le is írtam az egyiket. És mire mész vele, ha a szórása 200%? ... Legyen mondjuk 10 szint, ebbe nyilván nem lehet normálisan belezsúfolni ennyi embert, hasonló bérrel.
legyen mondjuk netto 100ezertol netto 1millioig a ber
ha 100ezrenkent csinalsz 1 szintet, akkor remekul bele lehet pakolni mindenkit a 10 szintbe ugy, hogy nem 200, hanem meg a legalacsonyabb szinten is max. 33% a szorasa. Ha meg kicsit ertelmesebben osztod be a szinteket (mondjuk a legalso 100-150ezer, a legfelso meg mondjuk 800ezer-1milla) akkor meg jobb.Nalunk egyebkent nincs 10 szint, 'mufajonkent' (tehat pl. kulon a fejlesztok, a grafikusok, stb) van kb. 2-3-4, es ez eleg is.
ne a pályakezdőkből induljunk már ki. Ott általában úgyis fix bér van, és sokszor meg sem kérdezik, hogy mennyit akarsz keresni, hanem "nesze, ennyi a lé" megy.
Egy regi ismerosom jott hozzank interjuzni (nagyjabol palyakezdokent), megkerdeztek mennyi fizetest szeretne, o mondott egy osszeget, amire az volt a management valasza hogy kerjen mar egy kicsit tobbet -
syl5
őstag
Azt azért tegyük hozzá, hogy annyira le vannak nyomva a magyar fizetések, hogy nem véletlenül érdekli az embereket a téma. Ha meg érdekli őket, akkor beszélnek róla.
Amikor azt szokták mondani, hogy nem a pénz minden, nem a pénz számít, tök mindegy hogy más mennyit keres (jellemzően jól kereső, egzisztenciával már rendelkező emberektől hallom), akkor csak azt felejtik el hozzátenni, hogy ha van bőséggel. Mert nem ugyanaz ilyet mondani úgy, hogy teljes anyagi biztonságban érzem magam (mert jól keresek), vagy kuporgatnom kell hónapról hónapra hogy aztán évek alatt nagy nehezen egy biztonsági tartalékot (!) össze tudjak hozni. És akkor hol vannak az egyéb vágyott dolgok? Továbbá nem beszéltünk azokról, akik még biztonsági tartalékot sem tudnak képezni, mondjuk ez azért IT szektorban nem igazán jellemző. -
válasz
tPedro_ #2050 üzenetére
Állítólag.
Szerk: ne a pályakezdőkből induljunk már ki. Ott általában úgyis fix bér van, és sokszor meg sem kérdezik, hogy mennyit akarsz keresni, hanem "nesze, ennyi a lé" megy. A frissdiplomás, de már 5 éve dolgozó IT-s NEM pályakezdő, még mielőtt valaki beírná ezt az okosságot.
-
tPedro_
őstag
Ha miden allashirdetesben szerepelne az ott keresheto osszeg (-tol, -ig) akkor senki nem kerdezne hogy mennyit keres a masik, illetve a bertargyalasok utan se erezni senki magat atverve.
Ha nem kerdez utana, egy palyakezdonek fogalma sincs, hogy mennyit kerhet el. Sot, ha senki nem tudna a masik fizeteset (amit nyilvan csak ugy tud meg ha megkerdezi), akkor nem tudna megallapitani, hogy a sajat munkaja mennyit is er, nem tudna osszahasonlitani mas poziciokkal, stb.
Szerintem ebbol kovetkezik a folyamatson erdeklodes, mert sehol nem publikus, meg a kb fizetes sem.
Ahogy fent olvastam, mas orszagokban szerepel a hirdetesekben, lehet hogy ebbol fakad az, hogy senki nem kerdezi utana a masikat. Na meg abbol, hogy a magyar allitolag egy irigy nep. -
Nálunk is megvan a bérsáv, le is írtam az egyiket. És mire mész vele, ha a szórása 200%? Egyébként én is rühellem ezt a titkolózást, de amíg ebben az országban élünk, addig szükséges.
Ha annyival jobb, akkor mas pozicioba kerul
Ez nem triviális. Egyrészt új pozíció nyitása a legtöbb helyen macerás, másrészt egy ~10 000 fős cégnél nyilván csak véges számú pozíció létezhet, különben áttekinthetetlen lesz. Legyen mondjuk 10 szint, ebbe nyilván nem lehet normálisan belezsúfolni ennyi embert, hasonló bérrel. Ezért van akkora szórásuk a bérsávoknak.
Egy komment az egyik fórumról:
Ez valahol nagyon magyar motivum, hogy allandoan tudni akarjuk a masik fizeteset. Es hogy miert?
1. Ha kevesebbet keres ugyanazert a munkaert, akkor karorvendunk, es lenezzuk hogy milyen luzer. Maris jobban erezzuk magunkat tole.
2. Ha tobbet keres, akkor meg orok harag, elatkozzuk, es alkalomadtan elkezdjuk furniAz egymas furasa, plane kereseti kulonbsegek miatt szanalmas.
Kulfoldon a fizetes az nem beszedtema a munkatarsak kozott. Mert egyszeruen senki nem foglalkozik vele hogy ki mennyit keres. Ez mindenkinek a maganugye, hogy mennyit harcolt ki maganak. Ha valaki elegedetlen, el lehet menni a cegtol.
Volt egy erdekes mondat a minap a "Doktor House"-ban
"Salary isn't about fairness. It's about what you can leverage in negotiation"
Es ez teljesen igaz. Mindenki annyit keres amennyit ki tud alkudni maganak. Es ehhez senki masnak nincs koze. Ezert is teljesen ertelmetlen azon ugykodni hogy megtudd mennyit keres a masik.
-
djgeg
őstag
Egyébként örömmel osztom a hírt, hogy az említett vezetői pozícióra (amire válaszolok) normális pénzt és feltételeket tudtam kialkudni
400 e Igaz végül vállalkozóként, ami nekem jó, mert így kitudom használni a KATA-s vállalkozásom kereteit, így jobban megéri.
Ebből adódik, hogy nem alkalmazotti munkaviszony, de ebből adódik, hogy nem is olyan feltételekkel. Figyelve a törvényi keretek tényleges betartására
Lazább mint egy alkalmazotti viszony, jó pénz, és még a többi munkámra is jut idő(#2045) cekkk
Mert idehaza cégek megpróbálják ingyen vagy még olcsóbban megszerezni a munkaerőt...
-
doc
nagyúr
Pont emiatt a mentalitás miatt kell titkolni a bért. Ugyanis az ugyanabban a munkakörben dolgozók teljesen más értéket teremthetnek a vállalatnak. A tapasztalatról, alkupozícióról már nem is beszélve.
Ha teljesen mas erteket teremt, akkor az mar nem ugyanaz a munkakor. Vagy beosztas, fene tudja minek hivjak ezt "hivatalosan".
Pl. ha egy junior fejleszto jobban teljesit a tobbieknel, akkor senior lesz, ami nyilvan hatarozott bernovekedest is jelent. Ha a seniorok kozul is kiemelkedik, akkor megint tovabblephet. Pont azert vannak a meghatarozott munkakorok, vagy kategoriak, hogy ne keressen az egyik senior fejleszto haromszor annyit mint a masik. Ha annyival jobb, akkor mas pozicioba kerul (ami persze lehet hogy csak a munkaszerzodes modositasat jelenti hogy uj titulust kapjon, de ugyanazt csinalja mint addig).cekkk:
mashol is igy van, pl. itt Nemetorszagban is ki vannak rakva a ceges hirdetotablara a berkategoriak, allashirdeteseknel is fel szokas tuntetni a nagyjabol varhato fizetes (ami persze bizonyos keretek kozott valtozhat). Megkerestek mar pl. Csehorszagbol is, ott mar a fejvadasz emailjeben is le volt irva a varhato ber, szoval az allasajanlat resze volt a "berajanlat" os. -
cekkk
veterán
Nézegetem az osztrák állás hirdetéseket, és pl nekem az nagyon szimpatikus, hogy már ott fel vannak tüntetve a fizetések.
Ez más nyugati országba is így van vagy csak náluk? -
djgeg
őstag
Ez kb magyar balfaszság... Nem találkoztam olyan nemzetközi cégnél ahol kirúgásra adható ok volt a bérem "kipofázása". Az az én magánügyem. ha akarom elmondom. Saját példát nem tudok hozni... De pl tesóm egy feszítettebb adminisztrációs munkáért 2X annyit kap mint az átlag... Ja csak van egy diplomája 2 nyelvvizsgája és 4 év tapasztalata nagy cégnél. Ezt mindenki fel is fogja.
Szerintem az a normális, hogy az átlagos bérképzéssel tisztában vannak a kollégák. Ez csak elősegíti azt, hogy ne legyen mutyizás. Ha pedig valaki tényleg pofátlanul nagy fizetést kap... Akkor azt tudja is és úgy se mondja el. Ami valljuk be bőven előfordulhat bárhol. Pl. Nálam is volt, hogy több pénzt vittem haza egy kissebb cégtől ()rövid ideig) mint az igazgató helyettes. Na ez pl olyan helyzet ahol nem tanácsos elpofázni. De, hogy alapesetben ez kirúgási indok lehet... Azért az nonsense.
-
válasz
Mercutio_ #2039 üzenetére
Teljesen mások a tapasztalataim, főleg szellemi foglalkozást figyelembe véve. A bérkategóriával meg semmire sem mész, mert nálunk a senior menedzseri sáv 350-től 750 ezerig terjed, és átfedések is vannak vastagon a különböző szintek között. Pl. én többet keresek, mint rengeteg magasabb szinten lévő ember, sőt, némelyik osztályvezetőnél is.
Mellesleg a szerződésben is benne van, hogy elbocsátási ok lehet a béred kipofázása.
(#2040) doc
...viszont nalunk azert figyelnek arra hogy ne legyen nagy berfeszultseg (magyarul azonos munkakorben kb. hasonlo fizetesek legyenek).
Pont emiatt a mentalitás miatt kell titkolni a bért. Ugyanis az ugyanabban a munkakörben dolgozók teljesen más értéket teremthetnek a vállalatnak. A tapasztalatról, alkupozícióról már nem is beszélve.
-
doc
nagyúr
Olyan cegnel soha nem akarnek dolgozni, ahol azert rugnak ki mert elarulom a fizetesemet
Mondjuk en sem tudom a kollegaket pontosan, csak ugy nagyjabol, viszont nalunk azert figyelnek arra hogy ne legyen nagy berfeszultseg (magyarul azonos munkakorben kb. hasonlo fizetesek legyenek).cain69:
amikor ott bejelentettem hogy eljovok, nekem is mondtak hogy beszeljunk egy kis emelesrol, mert szeretnek hogy maradjak, aztan mikor elmondtam hogy mennyit fogok keresni az uj helyemen, nem eroltettek tovabb -
Mercutio_
félisten
Gondolom ksiebb cég, de a nagy cégeknél se szokott titok lenni ha más nem a bérkategória ismert, azon belül persze már van mozgástér.
Mivel ő már elment nem tudták kirúgni, a többieknek meg jó infó volt, és gondolom így tárgyalási pozíció szempontjából is előnyben voltak. -
-
amikor én váltottam munkahelyet, azt egy olyan állásért tettem, ahol kb. kétszer annyi fizetést kapok. aztán amikor kipattant az ügy, kiderült, hogy az akkori cégemnek még mindig megérte volna duplázni a fizunkat, de az inkább olaj volt a tűzre. viszont az ott maradó munkatársak legalább kaptak egy jelentős emelést.
-
válasz
H A M M E R #2027 üzenetére
Pályakezdőre írtam a 300K-t. A 800 azért elég meredek, ahhoz nagyon kell érteni az adott szakterülethez + hiányszakmának kell lennie.
Hány év tapasztalatod van, és hol szerezted? Végzettségek?
-
mat-
csendes tag
válasz
ez nem azert ennyi mert mindenki olcson elvallalja, hanem mert a cegnek nem eri meg tobbet fizetni
szoval minden relativ.
amit leirtal egy nulla kreativitast igenylo, szellemi betanitott munka -
válasz
attól még beadhatod nyugodtan. ha irreálisan alacsony árat mond valaki egy melóra, azzal legfeljebb azt láttatja, hogy nincs tisztában azzal, mire is jelentkezik.
-
-
H A M M E R
csendes tag
Nem kezdő vagyok, és pozícióba sem azt keresnek, szerintem, mert ezt írják:
"minimum 2-5 év releváns tapasztalat"Én erre a pozícióra bruttó 600-800 K-t gondoltam, de úgy látom, ha itt vannak olyanok akik 300 K-t gondolnak, akkor a pályázók között is lesz olyan, aki ilyen alacsony bérigényt mond. És valószínű a legolcsóbbat veszik fel, mert válság van, szóval be sem adom a CV-t
-
Miuka92
csendes tag
Sziasztok !
Mérnök informatikus hallgató vagyok és ezen belül Vállalati információs rendszerek szakirányra jelentkeztem.
Ilyen szakiránnyal milyen feladatkörben/munkában helyezkedhetek majd el? -
válasz
Vadmeggy #2024 üzenetére
mindegyikben. válaszd azt, amelyik jobban tetszik, illetve amelyikből jobb témák, szimpatikusabb tanárok vannak. érteni valamennyire úgyis ahhoz fogsz, amiből az önlabodat és a diplomamunkádat írod, ami csak akkor fog érni valamit, ha ebben a témakörben akarsz kutatni, doktorálni.
ha a versenyszektorban akarsz elhelyezkedni, ott nem egy 10 éve pályán lévő mérnök tapasztalatával és hozzáértésével kell versenyezned, hanem azzal, hogy jó alapjaid vannak, lelkes vagy, és képes vagy megérteni és hasznosítani amire ott betanítanak. -
Vadmeggy
aktív tag
Sziasztok!
BME-villamosmérnök hallgató vagyok és az Infokommunikációs hálózatok szakirányra szeretnék majd tavasszal menni. Itt milyen irányba lenne érdemes orientálódnom? Érdekel a telekommunikációs vonal, az adatbázisok/big data, számítógéphálózatok, de a hardverközeli dolgoktól sem ijedek meg(beágyazott rendszerek).
Szerintetek melyik irányban van a legtöbb potenciál és fejlődési lehetőség a jövőben?
-
tPedro_
őstag
Sziasztok,
Kb milyen fizetesek vannak mostanaban IT service desk-es poziciokban angol nyelvtudassal? -
Tamoo
nagyúr
válasz
freaghill #2014 üzenetére
Attól, ha teszem azt kiizzadsz egy mérnök informatikus diplomát, még nem leszel "igazi" informatikus. Iskola némi elméleti alapot ad, de mondhatjuk hogy magadra vagy utalva, magadnak kell megtanulni mindent és érdemes valamire specializálódni. Amikor majd melót keresel nem az lesz a fő szempont, hogy milyen papírod van, hanem hogy mit tudsz. Ezt valószínűleg nem az iskolától "kapja" a többség.
-
válasz
gordonfreemN #2017 üzenetére
Akkor ez valami külső alvállalkozó. Szerintem bruttó 150 lehet reális alapbérnek + jutalék.
H A M M E R Nálad is azt, mondom, hogy le kéne írni a tapasztalatodat, és végzettségeidet. Ez a pozi leírás rengeteg mindent takarhat. Feltételezem, hogy mivel feltetted a kérdést, még pályakezdő vagy. Így a bruttó 250-300 nem tűnik irreálisnak.
-
-
mat-
csendes tag
válasz
H A M M E R #2018 üzenetére
ez szerintem ilyen back office mindenes. kb 2 het alatt betanit az elozo kollega, kb 1 honap alatt atlatod az egeszet, es kb 3 honap alatt rajossz, h unalmas, tucat munka
tippre br 300
-
H A M M E R
csendes tag
Az OTP-nél látom most az alábbi pozíciót.. Mennyit adhatnak szerintetek, és milyen juttatások vannak? Privátba is írhat, aki esetleg ott dolgozik, és nem akarja, hogy felismerjék..
IT szakértő
Feladatok
- fejlesztési területek módszertani támogatása, szabályozása
- Információbiztonsági folyamatok támogatása, feladatok koordinációja
- projektadminisztráció, projektvezetők szakmai munkájának támogatása
- rendszer bevezetési folyamatokban részvétel
- folyamatracionalizálás kapcsán kutatás, felmérés végzése
- kimutatások készítése
- licencgazdálkodási feladatok összefogása, racionalizálási javaslatok kidolgozása
- oktatások, tréningek szervezése
- több területet érintő feladatok koordinálása
Követelmények
- felsőfokú gazdasági vagy informatikai végzettség
- minimum 2-5 év releváns tapasztalat
- tárgyalási szintű angol nyelvtudás, írásban és szóban
- folyamatszemlélet
- jó kommunikációs készség -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #2016 üzenetére
Illetve pontosan a t-home-nak kell szerzodeseket kotni, de ranger saeles marketing magyarorszag kft a ceg pontos neve, bocs ezt elfelejtettem mondani.
-
válasz
freaghill #2007 üzenetére
mondjuk az intézmény megnevezésére.
végre sikerült kikínlódni egy linket. ahogy a linken is olvasod, ez ún. felsőfokú szakképzés. érettségire épül, okjnál kicsit több, ad egy szakmát, és ha tovább akarsz tanulni, a kreditpontokat beszámíttathatod.
elvégzése után rendszergazda/alkalmazásüzemeltető munkakörben számíthatsz elhelyezkedésre. a mérnök-informatikust kb. azért tették elé, mert el kell valamivel adni.
egy bsc-s mérnök-informatikus képzés sokkal általánosabb ennél. -
Mercutio_
félisten
válasz
freaghill #2011 üzenetére
Passsz, nem tudom mire jó ez a képzés, illetve annak lenne érdemes utána nézned, hogy ugyanazon suli nappali szakán beszámolják-e mint a BGF-es képzésnél?
Mert ott pl. ugyanaz az anyag, mint a nappalisoknak (hullanak is mint a legyek) és utána a nappalira ha bejut az illető, akkor azokat a tantárgyakat és vizsgákat elismerik.Esetleg még ha van rá pénz, akkor valami cisco akadémia elvégzése.
-
Mercutio_
félisten
Jaja, ez sima OKJ-snak tűnik, olyan mint a BGF-en a pénzügyi szakügyintézői képzés, az is 4 féléves, államilag finanszírozott és költségtérítéses formában is létezik, csak itt ugye az elnevezés becsapós, mert nincs megkülönböztetve benne, hogy ez nem diplomát ad, csak valami "szakirányú felsőfokú"-nak csúfolt papírt, kicsit olyasmi mint régen volt a SZÁMALK-os "felsőfokú" képzés.
-
-
válasz
gordonfreemN #2003 üzenetére
Ez tipikus jutalékos munka. A Telekom jól fizet, de ez nagyjából a meló legalja nálunk, az alapbéred függ a tapasztalattól, végzettségtől. Ezekről is írhatnál néhány szót.
-
Jhonny06
veterán
válasz
gordonfreemN #1998 üzenetére
Nem igazán, maximum úgy, mint a többi házalós melónál a havi nettó 500k. Valakinek egyszer 200 éve összejött 1 hónapra, mert elég embert tudott beetetni, de az átlag sose fog elérni ennyit, közel sem.
Ezeknél a melóknál általában alapbér sincs, tehát orosz rulett-szerűen vagy ki tudod fizetni a számlákat, vagy nem. Talán, hogy T, így van alapbér, de ez a 180-200k tuti nem igaz, inkább a fele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Commodore 64
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- PS Plus előfizetések
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia