Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GeeForGolf

junior tag

alapvetően sztem az igazság a kettő közt van félúton, egyrészt azért az IT-ban sztem nagyobb a fluktuáció, mint más területeken, ennek millió oka lehet, pl korai kiégés, véget ér a projekt és hirtelen leépítik a fél fejlesztőgárdát, máshol többet ajánlanak vagy érdekesebb a munka, és emiatt vált az ember, meg még rengeteg más is, ez csak néhány példa volt. tudtátok, h az átlagos dolgozó mindössze 2 év körüli időt tölt olyan cégeknél, mint az Uber, Dropbox, Tesla, Facebook? ezek pár évvel ezelőtti adatok.

ugyanakkor teljesen meg tudom érteni a cégeket is, akik mondjuk nem szeretnének alkalmazni olyasvkit, akinek 5 év alatt 10 munkahelye volt (fél év/mh) - de mondjuk 10 év alatt 5 munkahely (2 év/mh), legalábbis ebben a szakmában, nem éppen kirívó. vagy a HR szerint igen? nem tom, talán ha ők is fejlesztők lennének, másképp látnák ezt a kérdést :D

ettől függetlenül én is azon a véleményen vagyok, h nem szabad minden csip-csup szar miatt előkapni a felmondás kártyát. hazamész, iszol pár sört, elvered az asszonyt (csak viccelek, ne verd el), kifújod magad és másnap mehet tovább az élet. kb az összes melós a világon ezt csinálja, sajnos sokszor nyelni kell. persze van az a pont, amikor elég lesz, de azért át kell gondolni ezeket a dolgokat.

Új hozzászólás Aktív témák