Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz body007 #12447 üzenetére
akkor tényleg csak a kapcsoló a jó megoldás
Sándor -P20- : kicsit azért érdekes h egy filc anyag jobban hangszigetel mint egy nikecell
pedig elvileg a nikecell a parafa a gumi meg még vmi érdekes nevű anyag a legjobb
majd max körbetekerem vele az egészet a végénFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
válasz Sándor -P20- #12448 üzenetére
hehe!
te itt?
a nosztalgia hulláma tör rám amikor nézegetem a képeid.
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
geprombolo
őstag
válasz Stirbi #12449 üzenetére
Egy winyó, ami a PCI hüvelyből kap áramot. 3,5"-os, hogy kis helyet foglaljon. Nem akkora hülyeség, mint elsőre látszik. Nagyobb
Ha hely szűkében van a tag, de van szabad PCI helye, akkor ezt neki találták ki. Amúgy tényleg drága játék hülyegyerekeknek.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz Speeedfire #12452 üzenetére
Én is meglepődtem annó a nikecell eredménytelenségén...
Most nem akarok belemenni a miértekbe, mert nincs hozzá kedvem, és különben is küzdjenek ezekért az információkért meg a fiatalok is...Szal amikor előttem a nikecell leszerepelt, elgondolkoztam mivel csillapítsam a zajt, és eszembe jutottak a kb 50-60 éve épített félszekrénnyi faházas telexek, amiken a faház belső borítására belülről 1CM vastag filcet raktak a gyárban.
Csal a cuccos borítás nélkül visított, csattogott, majdnem szétesett ahogy működött, ha pedig rajta volt a borítás viszonylag csendben tette a dolgát...
Szal ha oda akkor jó volt itt miért ne lenne jó ide most? - Gondoltam és kipróbáltam a jó 60 éves trükköt.
Szal nekem bevált. Aki hiszi, hisz, aki nem nem, nekem mind1. Én csak szóltam.
Esetleg kérdezd moongoose kollégát ő ismerte a gépemet még a "fénykorból" (Amikor intenzíven foglalkoztunk a dologgal.). A gépemből a Hydor L20-as szivattyú halk mormogását lehetett hallani kb fél méterről, messzebbről már azt sem.
Jelenleg a szükséghűtőben levő 800Ft-os szobaszökőkút szivattyú mormogását lehet csak hallani, ami elnyomja a 3db 6V-ról működő venti susogását.
Szal ez már hangos nekem, bár kb másfél méterről már az egészből nem hallok semmit, de a gép előtt ülve igen.. Szal ez katasztrofálisan hangos. Kénytelen vagyok folyamatosan zenét hallgatni, hogy ne halljam a hűtés zaját...40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz moongoose #12454 üzenetére
HEHE... A feltűnésem full véletlen.
A bal oldali listában láttam meg a legfrissebb üzenetek között a topikot, rákatt, és kb ennyi.
Nekem meg hirtelen a rezsón forrasztott videó kártya vízhűtőblokkod emléke 5lött fel...
Hogy az ipari ezüstös prociblokkról már ne is beszéljek. Anyám azóta is emlegeti, ahogy leégettük a gáztűzhely rózsájáról a zománcot... Hiába az ezüstnek kellett a kakaó...
Hogy miket nem barkácsoltunk (gányoltunk) össze akkoriban?Még szerencse, hogy a képek megmaradnak..
És hogy kicsit dicsekedjek is..
A 27fokos panelban a gagyi szobaszökőkút szivattyúval nem megy 40fok fölé a maghő.
A kimenő, és a efolyő csövek között nem érzek hőmérséklet különbséget, szel müxik még a dolog.
Tegnap cseréltem pl vizet, mert a sima csapvízbe 1 hónap alatt beköltöztek az ALIENEK...
Szal belevágtam közel 1 lityi tömény fagyállót a rendszerbe, meg rátöltöttem 1 liter vizet, szal ALIENEK távozásra felszólítva... Ja és most -30 fokik fagyásbiztos a rendszerem...
Fontos dolog ez is, nem?[ Szerkesztve ]
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
nemethati
senior tag
válasz Sándor -P20- #12457 üzenetére
Hogy az ipari ezüstös prociblokkról már ne is beszéljek. Anyám azóta is emlegeti, ahogy leégettük a gáztűzhely rózsájáról a zománcot... Hiába az ezüstnek kellett a kakaó...
állat erről képeket akarunk, mármint az ezüstözésről
1:1 arányú fagyálló+víz nekem kicsit karcsú, 1:10-5ig szokták. Tuti nem mér félre valamit -
geprombolo
őstag
válasz Sándor -P20- #12457 üzenetére
Hát akkor mehetsz a sarkkörön túlra, ott nyomathatod extra-turbón a gépet. Csak nehogy kikapcsold, mert jégkása lesz a fagyállódból!
Állítólag a fagyálló jobban vezeti a hőt, mint a víz, úgyhogy lehet, hogy jobb a hűtésed, mint azelőtt. Tesztet kérünk!cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz nemethati #12458 üzenetére
Csak a végeredményről vannak képek.
"Csapos" blokkhoz lettek a réz szegecsek beforrasztva ezüsttel a rész alaplapba. [link][link][link]A keverék: Közel 1L tömény fagyállóhoz öntöttem kb, 1,2L vizet.
A fagyállót töményen nem szabad használni, mert az etil alkohol elég rossz hővezető. Az autóban is a víz viszi a hőt, az alkohol a fagyást akadályozza +.
Nekem most a fagyálló az alienek kiírtásához kellett..40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz geprombolo #12459 üzenetére
Tesztelgetni nem szoktam. Nekem az a lényeg, hogy nem hallom ahogy be van kapcsolva a gépem.
Ezt a kritériumot általában, jelenleg több-kevesebb sikerrel teljesíti is, a hőfokok nem érdekelnek. Nincs jelentősége, hogy 5 fokkal melegebb vagy hidegebb a proci.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
nemethati
senior tag
válasz geprombolo #12459 üzenetére
A fagyállóban glikol van, ami rosszabb hővezető. Plusz ha "régi" fagyállót használsz, az védőréteget képez fémeken, ezzel a húzásával véd a korrozió ellen, viszont még jobban rontja a hőátadást.
Én glycoshell-t használtam 1:10 arányban, és attól eltekintve, hogy kivált belőle az UV aktív tinta még mást is összeszedett a blokkokról\radiból!
Na de kicsit elkanyarodtunk -
nemethati
senior tag
válasz Sándor -P20- #12460 üzenetére
A fenébe, de komolyak lettek a blokkok, minden tiszteletem, és végre valaki ad a design-ra is
Én is csináltam régebben blokkterveket, de a legelső lépésnél elakadtam: alapanyag beszerzése -
Sándor -P20-
senior tag
válasz nemethati #12463 üzenetére
Én a réz profilt Pécsen a Praktiker közelében vettem egy kis boltban, asszem valami Szander és társa BT volt vagy mi a fene.
A csapok közönséges 5X10mm-es réz szegecsek.
A csapok azért lettek ezüsttel forrasztva, hogy amikor a burkolat a helyére forrasztódik ne essenek ki...
A burkolat közönséges 1mm-es rézlemez, a csatlakozók meg asszem 10mm-es klímacsövek.
Szal csak semmi faxni. A blokkok szinte nem képviselnek ellenállást a rendszeren. Gondolom ez szinte egyértelmű, tekintve a csapok közötti távolságot.
mivel laminális áramlás nem képes kialakulni, ezért a hatásfok is megfelelő.
Nekem bejöttek.
Ugyanezek a blokkok voltak asszem a Duronomon? A fene sem emléxik mire kerültek rá eredetileg.
Utána pár évig a az A64 /3000 -et hűtötték, ami alkalmanként a legnagyobb tesó órajelén is ketyegett. (Szintén nem emléxem már hogy hol. Akit érdekel rákeres a hozzászólásaim között)
Most egy A 64 X2 5000+ van alatta. és még nem láttam a magot 40 fok fölötti hőmérsékleten a 26-28 fokos szobában. (távfűtés rulez... )Egyébként ha ez tetszik, nézd meg a Chieftec GPS-450AA tápom vizesítése közben készült képeket... [link]
A 16E-s 6 év garis tápot 3 nappal a vásárlás után szétkaptam, és kissé átalakítottam...
Azóta sincs semmi baja, a feszek stabilak mint atom...[ Szerkesztve ]
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Speeedfire
félisten
válasz Sándor -P20- #12456 üzenetére
lehet kivágom inkább mind a 2 vinyót a gépből és szerzek rendszernek noti vinyót adatnak meg egy 5400 rpm-st
vagy felviszem a padlásra meg veszek 20 méter utp kábelt
ott csöröghet zöröghet kerreghet senkit sem érdekel[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Sándor -P20-
senior tag
Egy link meg pár gondolat lemaradt az előző hsz-ből.
Tehát valahogy így néz ki beépítve a vizes táp: [link]
A venti azért maradt benne, mert nem volt semmi kedvem kicserélni az összes kondit extrém hőmérsékletűre, és a tápot sem akartam légáramlás nélkül üzemeltetni, mivel a bordán kívüli alkatrészek között is van jópár ami úgy van méretezve, hogy aktívan áramlik a dobozvan a levegő. Pl a trafó képes egészen sűtősre felmelegedni.Szal úgy döntöttem marad a légáramlás, de némileg szabályozva, amit a beépített terelő lemez biztosít. A venti fix 7 voltról megy amit a tápból kap. Szal kb ennyi.
Ja ha nem tudja valaki egészen pontosan mit mit is csinál, véletlenül se piszkáljon bele a tápba....[ Szerkesztve ]
-
pee13
senior tag
válasz Sándor -P20- #12464 üzenetére
Azzz kemény!
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
nemethati
senior tag
válasz Sándor -P20- #12464 üzenetére
De durva, szép munka nagyon, legalább a gari miatt nem kellett aggódnod
Tápot én is szándékozom majd vizezni. Szóval szerinted kell egy kis légmozgás oda?
Elviekben minden túl kell hogy legyen méretezve, a tápventik is pl, szóval lehet elég csak az IC-ket hűteni? -
nemethati
senior tag
Aki fest\csiszol\políroz: fémre-különösen alura milyen polír\tükrösítő pasztákat tudnátok ajánlani? Turtlewax jó valamire?
Csak egy példa:
Csávó amerikai fórumon írta: bement egy helyi auto shopba és vett a felnijére polírpasztát. Mothers-féle polír alura, ami legendásan jó és nagyon olcsó is. Fényesre sikálta a felnit és ennyi......nálunk miért nem lehet ilyet megtenni? Az 5. autós és festékbolt után sem tutam venni semmit
A végén fogom és eBay-ről lerendelem...8k alles zusammen -
válasz Sándor -P20- #12456 üzenetére
bazz...tudtok ám csevegni...
győzök visszaolvasni.
P20 gépe ha be volt kapcsolva,sem volt hallható.
és ez komoly dolog.
sok helyütt jártam,de a kapcsoló kattanásán kívül semmi nem utalt arra,hogy menne a gépe.
a hydort lehett hallani, ha lekuporodtál az asztal mögé és hegyezted a füled. az aluradi mellett.
azóta sem hallok sehol ilyen csendet.
és persze ami szép benne, hogy ez házi gyártmány,nem holmi cape cora vagy mi a szösz rendszer, több tízezer, százezer forintocskáért.
a meló megvolt és a melóval járó macera, aggódás a forrasztások miatt, ereszt e.
de megérte.
tavaly egy hdd blokkot forrasztottam otthon a gáztűzhelyen.
persze P20 utasításait figyelembe véve.
jó lett, tartós, és hűtött.nahh míg el nem felejtem, most házprojekten vagyok.
majd jelentkezem, mi lesz a faházból.üdv
gúZ!Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz nemethati #12468 üzenetére
A gyárilag léghűtéses tápoknak mindenféleképpen kell egy kis levegőmozgás.
Van egy rakat ellenállás, dióda, tranyó, ami kellemesen határértékre van méretezve. nem is beszélve magáról a trafóról, amit nem lehet vízzel hűteni, szal vagy levegőt nekik, vagy szinte minden 0,5W-nál nagyobbnak látszó ellenállást teljesítményét megduplázni, és ugyanez érvényes a diódákra, tranzisztorokra, ja és az elkókat sem árt extrém hőmérsékletűre cserélni. És akkor a trafót még nem hűtötted semmivel..
Ja és ezután még illik egy rakat hűtőnyílással is ellátni, ha hosszútávra tervezi az ember a cuccos üzemeltetését,
Szal egyszerűbb bele egy légterelő, meg egy jó venti 7V-ról megpörgetve...
Így a tápomból csak egy halk sóhajtásnyi levegőzaj jön ki, ami csak akkor hallható ha a fülemet hátul a rács mögé teszem.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz moongoose #12470 üzenetére
Hát ja az régen volt.
most a 6600GT-re készült blokk a gép alján hever. (nem volt még lelkierőm kiszedni.)
A passzív vidzsuga totál csendes. Azon is gondolkoztam, hogy a vidhűtő blokkot ráaplikálom az alaplapra, de minek?
Most befeszítettem egy csendes 12Cm-es ventit a csövek közé, az keveri kicsit a házban a levegőt a vidzsugának meg az alaplapnak.
A tápventi egy kicsit szellőztet, több nem kell.
Túlhajtás, tunung nincs, minek? Nem játszok, nem érdekel. A nethez bőve sok ez is, a szövegszerkesztő, sem az a kimondott teljesítményzabáló valami, és a többi progim is vígan elvan, szal nincs minek hajszolni a masinát.
Jelenleg a szükségtáp [link] az ami hangos. Kellene egy jó szivattyú a házba, és máris jönne vissza az ALURAD... [link]40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Stirbi
addikt
válasz Sándor -P20- #12466 üzenetére
fhu ez a vizes táp flesh, leirnád hogy müködik? stb
pee13-amugy mi ez a beszivott 4es ... ?
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Nekifeküdtem, hogy relatíve szépre és rendezettre, nem utolsó sorban hűvösre alakítsam a házam. Léggel, és közép kategóriás ventivel ez hangos is lesz
De nem is ez a lényeg.A házam oldalán van egy plexi rész, amibe szeretnék egy ventit applikálni. Ez már el is van döntve, hogy s miként, mutatom a szitut:
Ez a delikvens, a tervek karcolata már fent is van. Egyetlen egy nagy problémám van, miszerint nem tudom kivágni És ott, ahol csináltam volna, mégsem tudnak ilyet. Adjatok ötletet kérlek, hogy hogyan csináljam meg, és mivel, és lehetőleg ne legyen egy vagyon...
És még annyi, hogy a meneteknek a csavarozáshoz mindenképpen kell lyukat fúrni, ezek olyan 2-3mm átmérőjűek lennének. Ezzel a vastagsággal belefúrhatok a plexibe itthon? Vagy ezt is meg tudom csináltatni ott, ahol a vágást? Már ha tudtok valami segítséget adni. Én gugliztam mint a hülye, de semmi kézzelfoghatót nem találtam. Esetleg PH! berkein belül is, az még tutibb lenne
Ábel
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hoffman_ #12475 üzenetére
Szia!
Lyukfúráshoz van célszerszám, amit fúróba lehet fogatni, de ha nem akarsz költeni, akkor fúró és reszelő. A venti-csavarok a ventikbe vágnak menetet, így a plexibe neked csak 4.5-ös furatokat kell csinálni. 5mm-es plexit még átérik a ventihez adott csavarok.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
hoffman_
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #12476 üzenetére
Tudom, a ventiben már rég megvan a vájat, de nem hiszem, hogy át fog érni a csavar. Ez a legkisebb bajom, az a lényeg, hogy akkor fúrhatok. De fúrót is kölcsönkérnék, még nem tartok ott, hogy megkeressem a fúróra valót, úgy hogy fogalmam sincs, mit kéne a fúróba fogatni, ami cél...
És még mindig nem tudom, hogyan vágjam, hisz itthon nem adott hozzá semmi
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
nemethati
senior tag
válasz Sándor -P20- #12472 üzenetére
Mester
Az a nagy plexi tartály eladó, vagy a fele esetleg
Radi hogy muzsikál(t)? És mindezt egy L20-assal? Nem nagyobb? L30-40?hoffman_: fém fúrószárral, magas fordulaton, lassan mozgatva lehet gravírozni is a plexibe.
Arra kell figyelni, hogy ne égesse meg és ne ragadjon rá a szárra az olvadék. Olvadás ellen én vizipisztollyal lődőztem, az lehűtötte szépen. Kicsit körülményes, szükségmegoldás volt[ Szerkesztve ]
-
valory
tag
Ventivezérlő tervem egy kiszuperált DVD íróbol, amit kicsit átépítek mert nagyon ronda volt és inkább nem használtam
4 potméter lesz, ami 8 ventit vezérel, mindegyik 2-t. Meg két világítós kapcsoló, egyik a neonnak, másik a bilcsivilágításnak.Többi képet is meg lhet tekinteni, ahol a "kis" házat moddolom
kényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)
-
valory
tag
válasz nemethati #12482 üzenetére
Köszi, amúgy nem vettem, egy csődbement netklubból maradt az egyik haverra, aki ki akarta lökni a szemétbe mert csak fogta a port, aztán én hírdetésbe kerestem ilyen "dögöt" cserébe egy új Delux tápnélküli mid-towerért és meglátta, aztán neki pont olyan háza volt és kellet így neki még1 zsír új aztán elcseréltük
Vágásokra énis büszke vagyok, mert "Dremelel" készültekkényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)
-
rlazol
veterán
-
sptkyle
senior tag
válasz rlazol #12484 üzenetére
Hát ilyen kis méretű sínt (mint pl amit rendes fiókokhoz lehet kapni) még nem láttam. Bár körbe lehet nézni az OBI-van, vagy Baumaxban. De én azt mondanám, hogy ha a sínt (vagy csak a borítását) fényes felületű müanyaggal oldod meg, akkor sztem nem lesz gond a csúszással.
"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
valory
tag
válasz rlazol #12484 üzenetére
ráklikkelsz oda, hogy valory1984 galériája
kényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)
-
MODERÁTOR
Üdv!
Milyen festék jó gépházat festeni(fém és műanyag egyaránt)? Nem kell semmi csillivilli extra, olyan legyen, mintha gyári, normál ház szín lenne.
Everybody lies.
-
nemethati
senior tag
válasz Barthezz2 #12487 üzenetére
Én Prismacolor matt feketét próbáltam. Szépen előkészített felületről, 2 rétegben, 4 nap száradás után a kétoldalas ragasztó leszedte....
Többet nem veszek ilyen spray-s sz@rokat, szerintem kevertess festékboltan. Én is azt fogom, sima ecsettel lefest --> csiszol --> fest --> csiszol...3M polír --> lakkréteg --> 3M polír majd jöhet a wax!
Ha normálisat akarsz, valahogy így kell, meg ha szeretsz barkácsolni. De az is lehet, hogy egy rekesz sörért szintereztetem, mert azt is tudom -
Sándor -P20-
senior tag
válasz Stirbi #12473 üzenetére
fhu ez a vizes táp flesh, leirnád hogy müködik? stb
Hogyan működik? Nem értem a kérdést, szal irkálok pár dologról a táppal kapcsolatban.
Nah ez elég hosszú lesz...
Elsősorban olyan tápot választottam, ami nem a vargáné és társa kategóriába esik, tehát ha már belefeccölök valamibe egy csomó munkát, az nehogymá egy év múlva kimúljon a gépben. A képtárba a képek 2006 már. 28. -án kerültek fel, tehát azóta müxik a cuccos... Szerintem jól gondolkoztam...
Az átalakításra kiválasztott táp másik nagy kritériuma az volt, hogy átalakítható legyen a dolog, tehát beleférjen egy-egy vizes blokk a tápba, a tápegység komolyabb átalakítása nélkül. (Ezek szerint ez nem számít komolyabb átalakításnak? )
Tehát nekiálltam végigtúrni a netet hasonló tesztek után: [link] Amik alapján bele lehet kukkantani a tápba, és nem akkor szembesül az ember a valósággal amikor szétbontja a méregdrága vadiúj tápot. Szal a választás erre a tápra közel sem a véletlen eredménye.
Ennyit arról, miért is a Chieftec GPS-450AA -t választottam.Az átalakítás lépéseiről nem akarok külön írni, azt hiszen a képtárban a képek magukért beszélnek: [link]
A lényeg: Vízzel leginkább a hűtőbordákon levő fő elemeket lehet hűteni.
Az átalakítás során illdomos minden elemet ami ide volt szerelve, a vízhűtésnél is felszerelni. Gondolkoztam azon is, hogy hőhidakkal megpróbálom a nagyobb teljesítményű elemek hőjét átvinni a vizes blokkra, de beleütköztem egy apró problémába. Nevezetesen, hogy hogyan oldjam meg a hőátvitelt, és az elektromos szigetelést egyszerre, esetenként 300V-os csúccsal. (akkor még nem ismertem a CONRAD-nál kapható fóliákat) Szal maradt a víz-levegő kombináció.
Szerencsére a blokkok magassága maradhatott ugyanakkora mint az eredeti léghűtésnél, ezért megmaradt a venti helye a házon belül, ahova frankón belefért egy légterelő [link] ami a kívülre szerelt venti légáramát a doboz belsejébe tereli, (ott van a táptrafó!!!!) és onnan gyakorlatilag az alkatrészek között jut ki az a kevés cug amit a 7V-ról járatott venti kelt.
A légterelő kényszer 5letét az adta, hogy első körben a venti a helyére került, de ha azt akartam hogy halk legyen a táp a trafó részénél pár perc alatt sütősre melegedett a doboz, ha pedig megemeltem a feszültségét hogy rendesen hüljenek az ott levő alkatrészek szinte ugyanolyan hangos volt mint előtte. Szal feleslegesen dolgoztam egy csomót. Ekkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha az a "kevés" levegő úgy áramlana ahogy én akarom? Szal belekerült a légterelő, és most ugyanarról a 7V-ról amiről előtte sütött a cuccos, szinte hidegen hangtalanul müxik.Tehát kb ennyi ami hirtelen az eszembe jutott
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz nemethati #12479 üzenetére
Mester
Az a nagy plexi tartály eladó, vagy a fele esetleg
Radi hogy muzsikál(t)? És mindezt egy L20-assal? Nem nagyobb? L30-40?A radi tökéletesen csendben teszi a dolgát...
Az L20-as a gépnek kell. A radi belseje 5/8-os, tehát számunkra 0-nak tekinthető terhelést jelent a rendszeren.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Stirbi
addikt
Üdv all ezt nézzétek
sasoljátok meg a videot is, megéri.
-
I.P@trick
csendes tag
-
rlazol
veterán
jó eszköz, fél munka, nem számoltam de rengeteg speckó géppel dolgozott.
elképesztően tudatos volt az egész, külön9ösen tetszik, ahogy arra figyelt, h véletlenül se álljon bele a kamera képébe - ott ahol le van lassítva, ott a kamera "véletelnül" mindig a jó szögben van...
elképesztő, brilliáns.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
és egy kérdés:
mi volt az amit két színbű kenőcsből kevert össze és ragasztásra meg talán hézagtömítésre használt?Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz rlazol #12497 üzenetére
Kétkomponensű javítógitt. Autószerelők használják nagyobb karosszériahibák, roszzul sikerült illesztések, mélyebb horpadások, durvább hegesztési nyomok eltüntetésére.
Gyak minden olyan helyre, ahova a késtapasz, vagy a szórógitt kevés.
Autósboltokban, autó fényezéssel foglalkozó helyeken érdemes keresni kétkomponensű javítógitt néven.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest