Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
geprombolo
őstag
válasz body007 #12498 üzenetére
Most néztem végig a videót, hát nagyon tud a srác! Leleményes, ügyes, na meg van szerszáma!!! Így én is tudnék! Meghát annyi pénzem volna, megcsináltam volna a gépet, amit tervezek egy éve, de még semmi nincs belőle, pedig nem volna sok pénz. Majd a jövő évi MTH-ra hátha kijutok vele!
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
fkenny
senior tag
Ez sem rossz[link]
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
válasz geprombolo #12501 üzenetére
Ügyesnek ügyes, de honnan jött neki, h egy xbox-ba szerelje bele? Sose gondoltam volna rá... Egyébként mi az a MTH?
fkenny: itt a szép példa lézeres vágásra, vagyis ezt inkább hoffman_ kollegának
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
kételkedem
addikt
válasz geprombolo #12501 üzenetére
Egy komplett műhely állt a rendelkezésére rengeteg eszközzel! Tény, hogy ügyesen dolgozik és a végeredmény is pofás lett.
body007: Mod-tech Hall
[ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
geprombolo
őstag
válasz kételkedem #12504 üzenetére
Igen. És esélyem se volt ezévben, hogy elmenjek, akár csak látogatónak is! . Csinált valaki összefoglalót? Képekkel? Plízzzzz!!!
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
kételkedem
addikt
válasz geprombolo #12505 üzenetére
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
MODERÁTOR
válasz nemethati #12488 üzenetére
Uhh, hát nekem ilyen polírozás, lakk meg ilyenek szerintem magas lenne A végeredmény lehet rosszabbul festene, mint amilyen most
Meg igazából túl sokat nem szeretnék költeni erre, annyira nem vagyok barkácsoló típus, csak kicsit szebbé tenném a házam De így mindenestül meg az árából akár másik ház is kijöhetne.Mondjuk ha a spray meg szart se ér..
Everybody lies.
-
Pista0001
addikt
válasz body007 #12503 üzenetére
Biztos a Mec OS X miatt kellett neki a bazi nagy X a tetején
Nagyon szép munka ez is és az ION-os gép is. Mindkettő a Beta szerszámmárka szlogenjét igazolja: Jó szerszámmal könnyebb.
Barthezz2: Nem olyan rosszak a spay-k. Én Prevent matt fekete festéket szoktam használni. Magában nem túl ellenálló, de lakkozva elég jó minőséget lehet elérni vele. "Very Well" márkéájú lakkal nagyon meg vagyok elégedve, Dupli-color-t nem javaslom, nekem nem vált be.
[ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
válasz kételkedem #12506 üzenetére
Köszi, élmény volt elolvasni. Egyenesen bacsis tollából!
-
sptkyle
senior tag
válasz Barthezz2 #12507 üzenetére
Én anno (tudom, hogy aprolékosabban kellett volna), de csak simán vettem spray festéket, azzal lett 3 rétegben lefújva, majd (szintén spay) lakkal 2x. A végeredményt szépnek mondanám.(jó persze ha szinterezteted az más kategória) Legalábbis ahhoz képest, hogy mennyi időt/energiát feccöltem bele. (nem sokat ugye)
Sajnos márkára már nem emlékszem, hogy melyik festék vált be.
Azt tudom, hogy a neolux nem(könnyen folyik, és háklis a sérülésekre). A duplicolort és a Maestro festékeket pedig szintén nem javasolnám. Ezekre emlékszem, hogy nagyon nem jók.
Az szintén nem rémlik, hogy melyik volt az a márka, amivel konkrétan csak szívtunk. Akármilyen vékonyan horduk fel, folyt. Ráadásul 1 hét után is ragadt az egész. (bár lehet, hogy nem a márkával, csak azzal a 2 flakonnal volt a baj). De emlékezetes volt, hogy le kellett aztán szedni az egész festékréteget, mert ugy nem maradhatott.[ Szerkesztve ]
"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
sptkyle
senior tag
válasz jaja1981 #12511 üzenetére
Nem sajnos.. Én örültem volna a legjobban, ha a saját félrenyúlásom miatt legalább lett volna kit okolni a pluszmunkáért... De nem. Én arra gondoltam, hogy az áruházban tul sokáig/nem megfelelő körülmények közt tárolták a festéket...
"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
Wannacoke
tag
újabb ház modding készül ennek egyik fontos alkatrészét teszteltem
hozzá tenném hogy ez egy elta fekete fehér TV kb 10 cm átmérővel 800*600 max felbontás
előlapba jól fog mutatni[ Szerkesztve ]
-
sptkyle
senior tag
válasz Wannacoke #12513 üzenetére
Ötletnek jo, de csak nekem tünik nagyon homályosnak a tv képe? Vagy élőben jobb? Nem lett volna jobb egy pár ezer forintos kis hordozható lcd tv? Vagy csak ez volt kéznél?
Amugy szép megoldás. Grat."Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
Wannacoke
tag
válasz sptkyle #12514 üzenetére
éles a kép:/ csak a mobil szar más nem volt
igazából Quake3 gépet szeretnék építeni és szerintem a csöves fekete fehér tv jobban illik oda mint a csili-vili lcd, meg nem akarok rá költeni
majd ha kész a ház megmutatom szerintem az majd jövőre tolódik még csak anyagbeszerzek[ Szerkesztve ]
-
sptkyle
senior tag
Két nagyon régi kép annak demonstrálására hogy egy egyszerű festés is fel tudja dobni a házat.
(tudom, nem modding, nem is tul igényes kivitelezés. A meghajtók a tulaj kérésére nem lettek lefújva. Az illesztésnél látható fehér csík az oldallap felcsavarozása, és egy kis utólagos, belső részre felvitt azonos színű festék eltüntette.A képen a lakkréteg még nincs felhordva.)
A kivitelezés közel sem tökéletes.. tényleg csak szemléltetés.. pár flakon festék, 1 flakon lakk, kicsi csiszolópapír... és azért mégis türhetőbben néz ki mint előtte:
Előtte
Utána"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
sptkyle
senior tag
válasz Wannacoke #12518 üzenetére
A minták egyszerű maszkolással készültek. (a legegyszerűbb módon: képet keres a témáról (jelen esetben naplementés, szamurájos (akart lenni) ) , PS-el bekonturoz, kinyomtat, szikével kivág. Az egyetlen kérdés maga a naplemente téma volt.. hogy ezt hogy oldjuk meg. Eredetileg ugy volt, hogy a fickó alakja mellett lesz egy színátmenetes téma, de aztán ez a plusz anyagköltségek miatt elmaradt, és csak ki lett hagyva azon a részen a festés, hogy legalább másmilyen színű legyen(bár ez sem lett az igazi ). Maga a narancssárga is több szín, több rétegben, és direkt nem egyenletes a fújás, hanem csak foltos) Összességében lehetett volna sokkal jobb is, dehát ez volt a 3. ház amit összefujkáltunk.
Ja és mellesleg a fentebb leírt (a tré festék miatt az első fújást ugy ahogy volt le kellett szedni róla) hiba is ennél a háznál volt. Talán a végére ezért lett tele ennyi hibával... :S
De tényleg csak annyit akartam, hogy egy régebbi, fehér uncsi ház is lehet kicsit csinosabb, akkor is, ha nem vagy pro modder.[ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
-
Wannacoke
tag
hát komoly gép lesz nagyon sok tervem van 1-2 hónapot szánok rá csak még nagy meló lesz megoldani a digitális-analóg adaptert
[ Szerkesztve ]
-
sptkyle
senior tag
válasz Stirbi #12522 üzenetére
Hát (bár ennél sokkal rosszabb fogadtatásra számítottam), többeknek tetszett Scully szamurály-os gépe, ezért ugy gondoltam megosztom ez előző 2 gép (ez ugye a 3. volt) összepacsmagolását is. Nem lett egyik sem tul látványos, de első próbálkozás volt mindkettő.(itt jelenteném ki ismét, hogy tudom hogy nem tul igényes munkák, és nem is épp modding, de a végeredmény álltalában jobban néz ki mint a kiinduló alapanyag)
Cart gépe eredetileg szétkapva
Cart Etnies háza (nem sok extra.. alap ezüst, oldalán és az elején csillogós kék.. nem annyira látványos, de az eredeti müanyag megsárgult részekhez képest...)Az én régi házam (nem tul pofás)
Kyle Fox háza (bár eredetileg nem ilyen akart lenni.. a mai napig zavar , hogy az oldallap pl csak simán le lett fújva 1 színűre.)Ezek a fentebb linkelt szamurályos ház előtt készültek. Kevésbé látványosak, ráadásul első próbálkozások voltak. Csak gondoltam ezt is idebiggyesztem, hátha valakiben sikerül felkelteni a firkálási vágyat.
Voltak ezek ugye, aztán a fenti ház, aztán lett egy szekrény amit összefujkáltunk, és kicsit kicsinosítottunk.(szerintem szép lett.. képek nincsenek róla sajnos)
Egy bukósisak.(amiben mondjuk nem nagyon volt semmi extra. Metálszürke alap, két ezüst csík köpépen végig.. erről sincs kép)
És végül mégegy gépház.(ez szintén az enyém volt, csak 2-3 évvel később.) Belseje matt fekete lett, az oldalain és az elején egy vörös-citromsárga színátmenet, és felirat. Sztem ez sikerült a legszebben. Erre büszke voltam. Sajnos erről sincs kép. :'( Illetve eredeti elgondolásban ez a ház tényleg kapott volna egy nagyobb átalakítást, ami sajnos anyagi, és szerszámhiányok miatt elmaradt.)
Persze a pro modderek előtt még mindig le a kalappal. Nem győzöm hangsúlyozni , hogy amit mi csináltunk, csupán egy kis csinosítás.. amatőr módon. Ha modding érdekel valakit (nem tudom lett e már linkelve), akkor például Takemoto kolega ajándékba készített Hello Kitty-s remekművét (nincs még teljesen kész) tudom ajánlani. (az egész folyamatról vannak cikkek)
És jó gányolást továbbra is."Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
geprombolo
őstag
válasz sptkyle #12524 üzenetére
Hát, a Helló Kitttttyt utálom, de ami igaz, az igaz, remek munkát végzett a kolléga! Minden elismerésem. Azért az Etnies, meg a Fox se csúnya! Határozott fejlődést látok a szamuráj irányába. Az ötödik ház már remekmű lesz, biztosra veszem
-
geprombolo
őstag
válasz fkenny #12526 üzenetére
Szerintem tipikusan csajnak lett tervezve, hímnemű lény ilyet nem vállal be. Ettől még brutálisan jóra sikerült, mégegyszer grat! sptkyle: gondolkozott a haverod a sorozatgyártáson? Csajszis gépből nem sok van a piacon.
-
sptkyle
senior tag
válasz geprombolo #12528 üzenetére
Köszönöm megint a dícsérő szavakat.
geprombolo: Félreértettél. A fórumtárs nem a haverom. Csak a "kolega" jelzőt használom minden kedves PH-sra. A művét azért linkeltem csak, mert szerintem nagyon szép munkát végez/végzett eddig. Több buherálása is volt már. És előtte le a kalappal.
Mondták már neki amugy kommenteknél, hogy csinálhatna többet is, mert nem nagyon vannak csajos gépházak a piacon. De onnantól szerintem ez az egy nem lenne annyira egyedi.[ Szerkesztve ]
-
ben800
aktív tag
lol
-
geprombolo
őstag
válasz sptkyle #12529 üzenetére
Hát az tény, hogy elveszne a művészi értéke. Viszont csinálhatna több félét, csajosat, igény szerint. Kislány megrendeli Sailor Moont, kapja Sailor Moont. Rendel Barbie-t, kap Barbie-t. Mind egyedi volna.
leültem
P.S.: akkor PH!-s kolléga! Erősíti a PH! társadalmat.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
sptkyle
senior tag
válasz geprombolo #12531 üzenetére
Hát ha a csajok nem is biztos hogy költenének ilyen házakra, de 1000%, hogy az apák, barátok, pasik megvennék nekik .
Régebben mi pl azért kezdtük el átfújkálni a gépeinket, (persze azon kívül, hogy jobban nézzen ki), hogy gyakorolgassunk, tapasztalatot gyüjtsünk, aztán esetleg mások gépét is be lehetett volna vállalni.Bár erre már van vállalkozó, de nálunk az olcsóság lett volna a fő szempont. Más célközönség. Mert bár szebb egy kompresszoros, művészi festmény a gépen, de elég kevesen költenek 10-20 ezreket csak a festésre véleményem szerint.
Végül ez elmaradt.
Na de befejeztem, mert ez már elég off.ben800 szeret postot gyüjteni, vagy azért valami közölnivalója is volt, csak én nem értem?
[ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
válasz sptkyle #12532 üzenetére
Lehet. Már ami ben-t illeti. Nem tudja, hogy a modik mindent látnak. Egyikük maga a Mikulás és tőle lehet, hogy csak virgácsot kap, ha tényleg hsz-t vadászik. Egyébként mi van itt nevetni való?
Ipari gépfestés? Nemsemmi! Hát ez már tényleg nem gány.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
jaja1981
addikt
-
jaja1981
addikt
válasz geprombolo #12540 üzenetére
Mi az a Tux?
Bocs, hogy ez nekem nem egyértelmű.
Vagy a pingvint szeretnéd? -
geprombolo
őstag
válasz jaja1981 #12542 üzenetére
Igen,a pingvin. Itt egy hatalmas példány
-
sptkyle
senior tag
válasz jaja1981 #12539 üzenetére
Azokból is meg lehetett volna csinálni szépen.
Erre nem gondoltam. Biztos szebb, képen nem annyira látszik. Direkt nem csak a jelet meg a ventihelyet vágtad ki az oldallapból? Ily módon beplexizve, belülről megvilágtva is szép lett volna a jel. Vagy fontos volt, hogy látszódjon a gép belseje?"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
superecneB
őstag
Hellósztok!
Ötleteket kérnék szépen hogy egy chieftec dragonba hogyan tudnék előre kivezetni egy usb-t pl.: valamelyik floppy takarót szétvágva (hogyan tudnék és milyen szerszámmal olyan usb nagyságú lyukat szépen vágni rajta?) Vagy van esetleg olyan "adapter" aminek az egyik vége az alaplapra megy, a másik végén meg legalább egy db usb2.0 van? -
válasz superecneB #12548 üzenetére
Szerintem vegyél egy 3,5"-os kártyaolvasót, azokon van usb is, és "kicsit" jobban is fog kinézni
Mondjuk egy ilyet
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
sptkyle
senior tag
válasz superecneB #12548 üzenetére
USB-s kivezetésből létezik olyan is, ami hátra való. Tahát egyik felét az alaplapra dugod, másik fele megy a hátsó részhez pl a videokártyád fölé. Ezt beszerezni szerintem nem nagy dolog. Nagyon sok alaplaphoz adnak gyárilag, PH-s lomtalanításos hirdetésekben pár száz forintért találsz. Ezt hozzá lehet szépen barkácsolni egy 3.5-ös takarólemezhez. Kis dekorgéppel (nagyobb áruházakban pár 1000 forintért beszerezhető jo sokféle fejjel... nem nagy teljesítményűek, de müanyag megmunkálásához sztem ideális.. bár ha csak ez lesz az átalakítás, akkor érdemesebb kölcsönkérni egyet ismerőstől 1 napra)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest