Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19880) dqdb válasza Snorbi19 (#19876) üzenetére


dqdb
nagyúr

A CPU_FAN és CPU_OPT hibrid szabályozásra képes, azaz a 3 pines ventilátorokat feszültséggel tudja vezérelni, a 4 pineseket pedig PWM-mel, ezt a BIOS-ban a Q-Fan Control alatt a DC Mode és PWM Mode választásával tudod állítani. A három CHA_FAN csak feszültséggel tud szabályozni, így ezekre 3 pines ventilátor az ajánlott. Szóval négy egyforma 3 pines ventilátort tud az alaplapod kezelni a CPU hűtőn felül, valószínűleg ennyi elég lesz, ha mégsem, akkor Y kábellel lehet még további csatlakozókhoz jutni. Az ASUS lapok rendelkeznek az egyik legfejlettebb szabályozással (még képesek is leállítani is a ventilátorokat, ha olyan a profil), én a külső vezérlőt teljesen elvetném emiatt. A konkrét típusokhoz nézd meg az összefoglalót fenn, vagy várd meg Grózit, a sablonválasz házhűtésre a BQ Pure Wings 2 szokott lenni.

wattafaka: Akkor ennek fényében mi alapján mondható sokkal jobbnak a Be Quiet a CM Silencio- val szemben, ha lényegében összehasonlíthatatlanok és "semmitmondóak" az adatok?
Grózi megvette és tesztelte mindkettőt, szóval saját tapasztalat alapján írta azt neked, amit.

Itt vannak a házadról és a ventilátorairól valós mért adatok (én hiszek az SPCR tesztjeinek, lehet, hogy hiba, nem tudom). Ez alapján be tudod lőni, milyen fordulatszámon milyen hangos lehet a házad, és a hűtés erősítése (nagyobb fordulatszám, több ventilátor) mennyit hozhat a konyhára. Én a számokat elnézve azt mondanám, ha neked most is jó a hangerő, akkor erre nem érdemes költeni, elég a 4 ventilátor is. Szóval most ne vegyél semmit pluszban, használd úgy, ahogyan van, aztán ha elkezdenek hangoskodni a ventilátorok, akkor váltsál valami akkor ajánlott típusra a gyáriak helyett.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.