Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19501) zolika15 válasza dqdb (#19500) üzenetére


zolika15
tag

Köszönöm a gyors választ közben pont meg is találtam.

Zoli

(#19502) Grózi válasza abridabri (#19492) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Látom közben sikerült felapplikálni ;] a ventiket!Bocsánat,de a héten nagyon el voltam kapva,nem tudtam fellépni.Előre a hdd-khez ha 5 V-n akarod járatni,akkor gyakorlatilag bármilyen minőségi ventit választhatsz,hiszen ekkora feszültségen nem lesz hangja-viszont arra figyelj,hogy olyat válassz aminek az indító feszültsége 5V alatt van!!!!
flash-Valószínűleg a házad oldallemeze gyenge anyag és berezonál a lemez/venti vagy nagy statikus nyomású ventit tettél az oldallapra.Az előbbire orvosság a gumi alátét és/vagy a gumibak csavar helyett,az útobira csak a csere.
csakdzsó Házhűtésre vagy a Nanoxia DS-t vagy a BQ PW2-t válaszd(bőven jó,nem kell Shadow vagy Silent) ha a halkság a lényeg,ha a légszállítás akkor a Lepa-t.A PW2 2 évig biztos bírja,hiába a csúszócsapágy-abból is van minőségi.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#19503) Grózi válasza Mukucs (#19496) üzenetére


Grózi
Topikgazda

El lett neked mondva mit használj,ha lehet ne kérdezd végig a maradék ajánlott ventit.A Nanoxia nem a legjobb bordára.
radgyulaba Pontos méret és az kéne hogy 3 vagy 4 pin-st tudsz vezérelni.Elöször olvasd el az összefoglalót és utána kérdezz pontosan.Azoknál a Zalman ventiknél nem nehéz jobbat találni.
evola Én a helyedben a Noiseblocker NB-eLoop B12-2-t választanám,mert ennek alacsonyabb az indító feszültsége+az a tartalék fordulat jól öhet pl. ha benchmark-olsz.A Noctua is nagyon jó,de szerintem nem éri meg a felárat és azt a 8dBa-t el ne hidd(fizikai képtelenség)-a gyártói adat sose stimmel.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#19504) Tiszaaa


Tiszaaa
csendes tag

Üdv mindenkinek!

A problémám, hogy van 2db 3 pin-es ventilátorom viszont az alaplapomon (asus p8b75m-lx) csak egy 3 pin van.

Mindkettő ventit az alaplapra kössem átalakítóval?
vagy
Az egyiket molex-re dugjam? Az elöl lévőt vagy a hátsót?

Köszi előre is.

(#19505) hypno skate válasza Grózi (#19462) üzenetére


hypno skate
senior tag

Végül salamoni megoldás született.
Hátra egy PW2 került 3 pines csatival gumirögzítővel,
előre meg egy Nanoxia DS PWM bepattintva a kialakított helyre.
(Nem szándékosan, hanem mert a boltnak csak egyetlen darab PW2-je volt jó áron, viszont csak DS-t sikerült mellé vadászni az aprón occóér értékelhető állapotban. :DDD )

Most, hogy ki lett bányászva, jobban megvizslattam a gyári ventilátorokat. Nem tudom, hogy ki szállítja az InWin-nek, de a típusszám (DFS122512L) az áramfelvétel (12V -2,2W) és a kinézetük [link] alapján kísértetiesen hasonlítanak pár másik ventilátorra.
Nagy kár, hogy kétpinesek, mert különben bőven jók lennének.

A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban

(#19506) dqdb válasza Tiszaaa (#19504) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ilyesmi kell neked, 3 pines Y kábel. De csak akkor szabad ilyet használni, ha a csatlakoztatni kívánt 2 ventilátor ugyanolyan típusú (esetleg a paramétereiket tekintve nem térnek el radikálisan). Nem egyszerű megtalálni egy bolt kínálatában az ilyet, nincsen rá értelmes keresőkifejezés.

Mezítlábas kivitelben így néz ki, az alaplap felé visszajelzett fordulatszám attól a ventilátortól érkezik, amelyikhez 3 kábel megy.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#19507) Tiszaaa válasza dqdb (#19506) üzenetére


Tiszaaa
csendes tag

Köszönöm!
Zalman Z9 házat tervezek venni ahhoz jár a két venti. Gondolom mindkettő ugyanolyan, akkor ilyen Y-al fogom alaplapra kötni.

(#19508) Kbhont


Kbhont
senior tag

Sziasztok!
[Ezt] próbálta már valaki?
Az adatok alapján jónak tűnik...

(#19509) atomanti19


atomanti19
aktív tag

Sziasztok!

80mm es ventillátor kellene NB hűtésre, a lényeg hogy kellene hozzá gumi felfogató. Milyet érdemes vennem? Jobban járok h külön veszek ventit és felfogatót?
Bp. en van olyan bolt ahova bemegyek és raktárró egybő ki tudnak szolgálni?
Szín,forma,vastagság,márka teljesen mind 1!

Üdv!

Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!

(#19510) evola válasza Grózi (#19503) üzenetére


evola
senior tag

Köszi a tippet.

Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-

(#19511) evola válasza evola (#19510) üzenetére


evola
senior tag

Azt meg tudnátok még mondani a Corsair 800D házban lévő Corsair matricás 14cm.es ventiknek ki a gyártója illetve milyen paraméterekkel bírnak?
Erősen gondolkodom a cseréjükön...

Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-

(#19512) funk648


funk648
aktív tag

Sziasztok!

Jelenleg van a ház hátulján egy Arctic 12f típusú 3pines ventilátor. (Asrock H61M-GS alaplap) Most a PWR_FAN1 -re van rákötve, és ugyebár itt nincs fordulatszám szabályozás, így pedig a ventilátor egy kicsit hangos a max. fordulat miatt. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet -e oldani a biosból a ventilátor feszültségének csökkentését? Ha jól gondolom, így kisebb lenne a fordulatszám, illetve a hangja is. Előre is köszi!

(#19513) dqdb válasza funk648 (#19512) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nem.

A CHA_FAN1 támogat PWM-es szabályozást, de az csak 4 pines ventilátorokkal megy. Az alaplapod sajnos egyik csatlakozón sem képes feszültség alapú szabályozásra.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#19514) ló úr


ló úr
őstag

Sziasztok. Eléggé hangoska lett a Zalman Z1 házamban elől a venti amit gyárilag kaptam hozzá. Szeretnék egy jó légszállítású kis fix RPM-el rendelkező 12-cm-es darabot hozzá. Hátulra napokban vettem egy SCYTHE Slip Stream 500RPM-es ventit. Nem morog és halk egyelőre. Szellőzteti normálisan a házikót. Előre picit erősebb darab kellene h hűsítse a 2 winchestert. 800 RPM körüli. Alaplapom biosaban vmiért nem tudom leszabalyozni csak a proci ventit, a többit nem engedi a Biostar 990fx lapom uefi-je :( nincs ilyen opció hw monitornal :( Szóval ezért kell a fix rpm. Köszi a választ előre is!

[ Szerkesztve ]

"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"

(#19515) Ðávid


Ðávid
aktív tag

Sziasztok!
Bitfenix Prodigy házba előre milyen 200 vagy 230 mm-es ventilátort ajánlotok?

(#19516) evola válasza Ðávid (#19515) üzenetére


evola
senior tag

Szia.

itt találsz elég jókat, nem tudom milyen árkategóriában gondolkodsz. Ledes kell vagy sima..

[link]

Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-

(#19517) KaiMorden


KaiMorden
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék 2db csendes 120mm-es ház ventit venni. Elsőre az Enermax T.B. Silence sorozat tetszett meg, (zajszintben fele a mostaninak, airflow mégis kb egál) de várnék még ötleteket. A változtatható fordulatszám még nem tiszta számomra (molexek, pinek stb).

Ár: max 5000 / hűtő
Szempont: csend! :) Szerintem a lenti konfigot kiszellőzteti 2db 800rpm-es is, mivel a cpu hűtő elvileg jó, a STRIX-es vga-ról nem is beszélve. A gépet sem szoktam túlságosan megizzasztani.

A konfig: amit hűteni kell

Ház - Cooler Master Silencio 352
Ház hűtő - Cooler Master Silent Fan 120 SI1
CPU - Intel Core I3-4170 3,7 GHz
Hűtő - Scythe Big Shuriken 2 Rev B
VGA - Asus GTX 950 Strix
ALAP - Asus H97 M-E
TÁP - Be Quiet System Power 450W S7

Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#19518) dqdb válasza KaiMorden (#19517) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az alaplapodon mindkét CHA_FAN csatlakozó hibrid vezérlésre képes, azaz a 4 pines ventilátorokat PWM alapon tudja szabályozni (BIOS-ban a Q-Fan Control beállítást PWM Mode-ra kell állítani), a 3 pines ventilátorokat pedig feszültség alapon (BIOS-ban ugyanott DC Mode), vagyis bármit választhatsz.

Be Quiet Pure Wings 2, Shadow Wings
Nanoxia Deep Silence

És az összefoglalóban még van pár további ajánlás.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#19519) Ðávid válasza evola (#19516) üzenetére


Ðávid
aktív tag

Lehetőleg szeretném minél olcsóbban megúszni a dolgot. Nincs szükségem világításra, csak egy sima 200 vagy 230 mm-es ventilátorra, ami lehetőleg nem túl hangos. Az Ipont néztem, ott is nagyjából ezeket listázta ki, de sajnos nem nagyon tudom, hogy melyiket érdemes választani.

(#19520) smiti válasza Ðávid (#19519) üzenetére


smiti
addikt

Érdemes az aprón is szétnézni. ;)

(#19521) Mukucs


Mukucs
senior tag

Sziasztok!

Ez a kábel két 3pin-es venti elosztására szolgál?

Köszi előre!

(#19522) Ðávid válasza smiti (#19520) üzenetére


Ðávid
aktív tag

Első körben az apróhirdetéseket néztem meg. Viszonylag kevés ilyen méretű ventilátort hirdetnek. Jobban hajlok a 230 mm-es felé, olyat meg egyet se találtam. Viszont itt találtam egyet még megemészthető áron. Erről esetleg valakinek van tapasztalata? Végül is márka alapján is passzolna a Bitfenix Prodigy házba.

(#19523) dqdb válasza Mukucs (#19521) üzenetére


dqdb
nagyúr

Igen. Ahová 3 vezeték megy, onnan jön vissza a fordulatszám-infó. Bár én inkább olyan kábelt választanék, ahol van rendes kerete a ventilátorok felé menő csatlakozóknak.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#19524) Mukucs válasza dqdb (#19523) üzenetére


Mukucs
senior tag

Sajnos több dolgot kell rendeljek, és a lehető legolcsóbban a Compker-ről jutnék hozzájuk, ott meg csak ezt találom, de lehet csak én nem találok ilyen kábelt. Pedig Ilyet néztem ki én is magamnak. Szép zöldbe. :)

(#19525) Grózi válasza Ðávid (#19522) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Azt felejtsd el,ha jót akarsz.Ebben a méretben a Megaflow Silent nagyon jó,maximum lekötöd a led-t!
(#19511) evola Korszar gyártja és nem véletlenül írtam így-erősen cserések.
(#19514) ló úrÉn ezt választanám:[link] De 7V-s adapterrel több típus is szóba jöhet-lásd összefoglaló!!

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#19526) Ðávid válasza Grózi (#19525) üzenetére


Ðávid
aktív tag

Értem, köszi szépen! :R
Ezt a LED kikötést hogy érted? Külön vezetéke van a világításnak?

A gyártó oldala azt írja, hogy 3 cm a vastagsága. Szerinted befér a Prodigy előlapja mögé? Bár az általam kinézett 230 mm-es Spectre vastagsága is ugyanennyi, így gondolom be kell mennie oda.

Egy ilyen elosztó mennyire életképes megoldás? Az alaplapomon csak egy ventilátor csatlakozó van, de a házba több ventilátor kerül/került.

[ Szerkesztve ]

(#19527) ló úr válasza Grózi (#19525) üzenetére


ló úr
őstag

Hol tudok ilyen 7V-os adaptert szerezni? Mert lehet bevállalom vagy egy külön ventillátorszabálypzót.

"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"

(#19528) evola válasza Grózi (#19525) üzenetére


evola
senior tag

Köszi még egyszer!

Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-

(#19529) Grózi válasza Ðávid (#19526) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Elméletben befér,de ha van egy mérőszalagod... :P
El kell csípni a led-t fogóval,de ez garanciavesztéssel jár természetesen.Viszont a vörösnek nem túl harsány a színe(gondolom a kéké sem-csak piros járt nálam).Az az elosztó molex-ről hajtva oké,viszont nem tudod szabályozni.Alaplapra azt az elosztót én nem kötném,főleg nem 3 ekkora ventivel.Aprón már 2-2500-ért kapsz egy egyszerűbb ventivezérlőt,azzal jobban jársz szerintem.
(#19527) ló úr Iponban és Merlinnél láttam,viszont van ára.Több minőségi ventihez gyárilag adnak.
(#19528) evola Nincs mit!!!

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#19530) Kbhont


Kbhont
senior tag

Sziasztok!
Szia Grózi!

A véleményedre a véleményetekre lenne szükségem!
Elkezdtem a házépítést!
Ott tartok, hogy nem igazán vagyok biztos abban, hogy tudok-e elég levegőt bepréselni a házba!
A következő dolgok mennének be!
CPU: i3820 HK rev3 vizes block
Lap: Asus Rampage IV Extreme
Ram: 16GB 2400MHz
VGA: 2 db Asus R9 290 HK Fullcover
1db MagiCool XTREME TRIPLE 360 Radiator 3db120mm LEPA BOL.QUIET PWM BLUE
1db Magicool 280 slim radiátor 2db 120mm LEPA BOL.QUIET PWM BLUE
A proci foglalat alá egy Scythe Slip Stream Slim SY1212SL12SL /800rpm
A táp (FSP AURUM 1200W) alulra kerül, így nem oszt, nem szoroz.
Mint a rajzon is látszik, 6db venti nyomja kifelé és csak egy tolja be a hideg levegőt!
Elvileg a gyári házon még van pluszba 3db 10cm venti, szerinted fog kelleni? Vagy elég az oldali passzív rácsokon befolyó levegő?

(#19531) Grózi válasza Kbhont (#19530) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Véleményem szerint ez így nem a legjobb.Azt gondolom tudod,hogy 2 db 290 irgalmatlan hőt képes generálni+így nem alakulna ki kellő légáramlat.Én átgondolnám a radikat is a helyedben,de ez a vízhűtés topc témája.Ha maradsz ezeknél a radiknál,én így csinálnám:
Felül a 30mm-s 360-s radin jó a 3 Lepa ahogy gondoltad+a Scythe is.Hátulra nem tennék ventit.
Elöl viszont megfordítanám az irányt a 280-s radin és push-pullban 4 db Lepaval nyomatnám befele a levegőt.
Tisztában vagyok vele,hogy így úgy mond "meleg" levegő áramlana befele,de jót tenne a 2 vga hőfokának+a felső radinak is.
Ki kell próbálni,de véleményem szerint jobb lenne.A másik út amit írtál is,hogy marad az eredeti felállás és az oldallapra szerelsz 2 ventit befújóra a vga-k magasságában.

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#19532) Kbhont válasza Grózi (#19531) üzenetére


Kbhont
senior tag

Elvileg az Asus R9 290 DCII azért cserélem ref karira, mert a mostani felállásban a DCII tetején egy Corsair RAM hűtő tolja a levegőt a hűtetlenűl maradt WRM-ek re!
Így a legdurvább teszt alatt se mennek 80C' fok fölé, de kemény igénybevételnél is 65-70C' simán elmennek!
A rájuk szerelt Dupla Corsair ram hűtő meg 3mm távtertókkal 700 fordulaton simán teszik a dolgukat.
De persze gyarló az ember és mégjobbat akar! Csendesebbet, bonyolultabbat...
Ezért még a VGA cserére is képes!
Meg igazán hiába nagy az Extrem lap, a két léghűtéses kari között kevés a hely!
Ezért szereztem be 2db HK teli blokkot! Így a VGA-kat elvileg a hátfalra szerelt 120mm LEPA vagy valami hasonlónak le kell tudni öblíteni!
Szóval azt mondod, hogy a cpu foglalat mögé nem tennél ventit, ami a lap alá szorult levegőt rántja ki...?

(#19533) Grózi válasza Kbhont (#19532) üzenetére


Grózi
Topikgazda

"Szóval azt mondod, hogy a cpu foglalat mögé nem tennél ventit, ami a lap alá szorult levegőt rántja ki...?"
Ha az általam javasoltnál maradsz akkor nem tennék,ha ennél a felállásnál maradsz akkor igen.

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#19534) juve600


juve600
nagyúr

üdv

Fractal Core 3000-s házam van amiben szeretném még plusszba javitani a szellőzést,hőfokokat
Sapphire R9 290 Vapor-x vga van benne

jelenlegi hűtés :

elöl 1db 120.1db 140-es
felül 1db 140-es
hátul 1db 120-as
scythe mugen 3 procihűtő,ezen 1db 120-as venti

hova tegyek még ventit hogy javuljon a szellőzés,nem mintha igy gond lenne csak maximalista vagyok :)

:R

(#19535) Kbhont válasza Grózi (#19533) üzenetére


Kbhont
senior tag

Mint ahogy eddig is, most is adok a véleményedre és átgondolom a tanácsaidat!
Sőt! Lehet csinálok valami kis tesztet, mert az első radi venti rögzitése az előlapra oldható csak meg, az meg pattintós. Szóval nem bonyolult megforgatni Öket!
A venti szabályzó meg van 3 szabad szondám, majd azokat kipakoljuk a mérések idejére valami kritikusabb helyekre!
Már csak ilyen nagyon apró luku hangszoró rács szerű perforált lemezt kell valahol néznem az elejére!
A hegesztésekkel lassan meg vagyok, aztán jön a menetfurkálás, majd a belső fényezés... :))

(#19536) abridabri


abridabri
veterán

Melyik jobb haz elejebe szivo ventinek ? 2db 14 es apache ,avagy 3db 12 lepa bol quiet ? Legszallitas es hang szempontjabol is erdekelne.

(#19537) Grózi válasza juve600 (#19534) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Ez bőven elég kell hogy legyen,feltéve ha minőségi darabok(nem írtad a ventik típusát).Ha valóban maximalista vagy akkor ajánlok neked best ventiket. ;)
Kbhont Kíváncsian várom az eredményeket,mindenképp oszd meg velünk!!! :R
abridabri Én mindenképp a 2 140-s Apache-ra szavazok.Alacsony fordulaton is bőven elég levegőt mozgat meg és kevesebb zajjal ár mint a 3 Lepa.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#19538) Mukucs


Mukucs
senior tag

Sziasztok!
Szia Grózi!

Mire rendeltem volna Akasa Viper.-t arra szépen eltűnt mindenhonnan.. Nem lehet kapni sehol. Bordára ez jó választásnak tűnik?

A 10 év gari nem viccel! :N

[ Szerkesztve ]

(#19539) p81er


p81er
csendes tag

Sziasztok!

Hamarosan tulajdonosa leszek egy ilyen háznak (Anidées AI6), gyárilag 2 ventis.
Ez fog bele kerülni:
gigabyte b85m-d3h
i5 4690
2×4gb vengeance lp
gigabyte gtx 960 wf2
1 tb kingston ezex
super flower 550w sf550p14he

Mivel nem ismerem hogy milyen a háznak a hűtése, a kérdésem az hogy ha berakok +1 ventit akkor azt előre vagy felülre rakjam?
Vagy rakjak inkább +2 ventit?

Üdv.
Péter

Gigabyte H97M-D3H, i5 4690, Alpenföhn Brocken Eco, Gigabyte GTX960 4GB WF2, Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz Vengeance LP, Super Flower FX 550W Bronze, LG 23MP47HQ-P

(#19540) smiti


smiti
addikt

Ezekkel a LEPA BOL.Quiet ventikkel ennyire elégedett mindenki? Vennék még egy darabot, de nem lelek használtan sehol. :O

(#19541) Kbhont válasza smiti (#19540) üzenetére


Kbhont
senior tag

Nekem 3 db tolja az egyik radit, de alapon mennek! Semmi hangjuk, meg se fordulna a fejembe, hogy lecseréljem bármire is...
Most inkább még veszek 3db-ot... :K :D :DD

(#19542) Grózi válasza p81er (#19539) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Ha biztosra akarsz menni akkor elöl 2,hátul és felül 1-1 venti+egy normális borda a procira.A gyári ventiket nem ismerem,de valószínűleg érdemes azokat is cserélni minőségire.Az emberek 98%-nak tökéletesen megfelel házhűtésre a Be Quiet Pure Wings 2 és árban sem olyan vészes.(2500FT)
(#19540) smiti Dióhéjban igen. :D Én szoktam 1-2 hónapos darabokat hirdetni,de az is 1-2 órán belül elkel,sőt útoljára fel sem tettem,mert Savanya megkért ha lenne neki szóljak-vitte is mind a 3 darabot.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#19543) smiti válasza Grózi (#19542) üzenetére


smiti
addikt

Az jó. Pont az a 3 van nálam. ;) De még azért csak kipróbálnám a Machon is.

(#19544) Savanya válasza smiti (#19543) üzenetére


Savanya
addikt

Macho HR-02 -re helyedben ilyet raknék : [link]

Mobilszámom: 70-516-8068

(#19545) TYÜTYI2006


TYÜTYI2006
tag

Sziasztok!
Ventilátorokon gondolkozok, lehet hogy újak jobbak lennének, de semmi nincsen kizárva. Mindenképpen megbízhatóbb, ajánlottabb, hosszabb élettartamúak érdekelnének jobban. Adott 2 db storm trooper. Az enyém újan lett véve, windowsos verzió. Szintén a hardverapróról, de használtan a másik, kissé hiányosan, nem plexis. A lapok: Asus Z97 Deluxe. A proci hűtés Alpenföehn Brocken 2. Gondolkoztam a wing boost 2-ben is, de a gyári vezérlőhöz nem jó a 4 pines, csak alaplapra. Egyenlőre 2XGTX 970 SLI van nálam. A felső hdd keret középen, elölről szívja a levegőt be a gépházba. Az alsó pedig oldalirányban van, abban vannak a hdd-k.

Az elgondolás nálam: mivel plexis, ezért jó lenne valamilyen ledes megoldás alapvetően, a gyárinál jobb légszállítással akár. A 2 első 12 cm-s menne a másik gépbe a hdd szekrényekre. Tehát azok helyett nem ártana, jobb légszállítású 12 cm-s. De az a 2 kérdéses, hogy ledes legyen e. Viszont a hátsó 14-es akár szép is lenne ledesen, illetve a felső 20-as. Kérdés hogy felül mi a jobb. 2-szer 14 cm, vagy 1-szer 20 cm. Alulra nem kell, mert ott a tartozék fiók, illetve az ssd keret. Továbbá szoftveresen, vagy pedig a gyárival vezéreljem a 4 venti fordulatszámát? Mert köthetőek az alaplapra is, de 4 darab 4 pines, az alaplapon is van. Valamint, a led kapcsolást szívesen végezném, a gépházéval. Igaz csak 3 vezeték van hozzá, de remélem ahhoz is létezik elosztás. Alulra meg lenne más ledes megoldásom. Amúgy is főleg, ha sötétben használom, akkor szeretném a ledet leginkább használni.

A másik gépnél (ez még hiányos, nincsen használva egyenlőre): ott többek között hiányzik, az ssd keret, a tartozék fiók megvan. Illetve a gyári ventik is, szintén adottak. Az oldalát most én próbálgatom majd a 2 első ventijével addig. Valószínű rajta is maradna, és az én 2X12-őm, menne a hdd szekrényekre, illetve a led kapcsolóhoz, itt már kell elosztó. Alulra kerülne ha nem találok ssd keretet, 1X12 cm. Itt már kérdéses, meg az oldalsóknál, hogy a gyárira kössem rá elosztással, vagy alaplapra, és az oldalsóknál hosszabbító kábel, illetve akkor majd szoftveres vezérlés kell hozzá.
:R :R :R :R

(#19546) Grózi válasza Savanya (#19544) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Emlegesd az ördögöt... :D
Én nem ajánlanám,nekem volt bordán és 60-80% között idegesítő hangja van.Nekem a Viper R nagyon bevált a Macho-ra.

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#19547) smiti válasza Savanya (#19544) üzenetére


smiti
addikt

Nagyon bevált most ez a BOL.Quiet , meg azért is lenne jó, mert akkor egyforma lenne az összes. :K

De ha a Machora nem az igazi, mondjatok egy olyan bordát amire tökéletes lenne. Mindenre nyitott vagyok. :U

(#19548) Kbhont válasza Grózi (#19537) üzenetére


Kbhont
senior tag

Lassan a váz össze áll!
Nem sok hely marad ben. Most mennek a menet fúrások!
Már az első radi helye is meg van, már csak be kell valahogy varázsolnom a meghajtók és az eleje közé. Aztán a végén még a radi belső felére is elférnek a ventik, lehet normál radi kellene a slim helyett!

(#19549) Grózi válasza smiti (#19547) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Felrakhatod bordára is,jó az is-csak nem a legjobb.Írtam a Viper R-t,ha nem kell extrém teljesítmény akkor kiváló még az Akasa Apache vagy a Noiseblocker eLoop B12-PS.
Ha már hozzád kerültek a Lepa-k,nem jellemző-de természetesen ha garis gondja lenne,keress nyugodtan.
(#19548) Kbhont Alakul!!!Tisztelem mikor valaki halandó jobbá tenni egy házat vagy bármit,holott a mai fogyasztói társadalomban egyszerűbb venni(legalább is ezt próbálják sugallni).Én a végén mondjuk lefesteném matt feketére az egészet.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#19550) hypno skate válasza Kbhont (#19548) üzenetére


hypno skate
senior tag

Popszegeccsel egyszerűbb lenne az életed, mint hegyesztéssel.

A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.