Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85801) Tulku válasza -NoVa- (#85800) üzenetére


Tulku
veterán

Vagy megveszed univerzális alapon és itthon reshell-ezteted... ;]

(#85802) stickrs válasza INGJOKE (#85787) üzenetére


stickrs
senior tag

Szia, nekem is volt ilyen, leejtés nélkül is, a jabra sound+ appal ujra párosítottam, utána kb helyrejött, de valamennyire mozgattam a fülembe, és bizonyos szögben jól szólt, ha máshogy állt akkor nem.. következö ujraindítástól nem produkálta, szóval nem biztos, hogy a leejtés miatt csinálta neked se.

Nokia 808 PureView, LG G5, Xiaomi MI 10 Ultra

(#85803) dni válasza -NoVa- (#85779) üzenetére


dni
őstag

Jójó, de a Legacy 3-ról mikor lesz már review? :) Gondoltam megvárom a véleményed mielőtt rányomok a vásárálásra az amzonon.

(#85804) -NoVa- válasza dni (#85803) üzenetére


-NoVa-
őstag

Majd ha megjött, és végre ki tudtam próbálni. Nem siet a posta. Addig időhúzásnak csak a gyanús szexuális segédeszköz kinézetű vackomat tudom kiforrottabban véleményezni egy heti használat után:

A FiiO Balanced tippel (vagy az E10BT mélyeket elengedő fogaskerék/double flange tipjeivel), és a Roland erősítő enyhe középemelt karakterisztikájával számomra igazán jó irányba mozdul el ez a görbe:

Ami még kell hozzá, az a normál, nem túl halk hangerő. Halkan a P1 mikrodinamikáját képtelen megközelíteni, elmosódik, unalmassá válik.
Gyorsabb és részletesebb, mint az általam hallott többi DD (T4, BL03, E10, Tenore, stb), térben, hangolásban is eléggé rendben van, de nincs olyan finoman preciz magasa és közepe, mint a P1-nek. Ez egy majdnem remek cucc, a Vsonichoz hasonlóan inkompatibilis/esélyesen hibaforrás kábelcsatlakozóval. A sok olvasott hibás példány miatt kockázatos rendelni, szerencsejátékfüggő chifi próbálgatásra jó. Fiókba elpakolás helyett dedikált gaming fülesnek kezdtem használni. Utcára mászkálásra még lehet, hogy ezt fogom preferálni a könnyű kábel miatt, de most még home office időszak van nyár végéig, békésen várom a postást az L3-mal.

Vettem egy ilyet, hogy nektek már ne kelljen rovatot olvastátok :)

(#85805) laleeee válasza -NoVa- (#85804) üzenetére


laleeee
őstag

Nice review. Én is megvenném az összes chi-fi fülest hogy kipróbáljam ha megtehetném annyira tetszenek 🌝 de fárasztó hogy mostanában két hónapnál is több a szállítási idő :W

(#85806) -NoVa- válasza laleeee (#85805) üzenetére


-NoVa-
őstag

Az összessel kár bajlódni, nagyon sokféle ízlésvilágnak kell megfelelni. A számodra kellemes hangzásút megtalálni viszonylag célirányosan is lehet. Az biztos, hogy ez nekem pl érdekes, és nem kevés refresht okoz a 27-e óta nem változó tracking oldalon:

A szállítási idő a legjobb pénzspórolás, ha a filléres vackok között szemezgetést hobbiként éled meg. Addig is ugyanarról olvasol reviewt, és nem az új szarodat keresed, és nem rendelsz mást.
Aztán ha megjött, elő a szent eartipkollekció, és bejáratás után a legjobb kompromisszum előásása, opciós csalódás, beleunás, next:

(#85807) laleeee válasza -NoVa- (#85806) üzenetére


laleeee
őstag

Az L3-at én is nézegetem , sokan dicsérik. Amúgy ma jött egy Spinfit 100-asom , hihetetlen de ezzel és a Qkz kábelével megáll a fülemben a Blon. Jól szól, de nekem a Qkz hangja sokkal jobban tetszik, ezért inkább eladom.

(#85809) korpicschess


korpicschess
veterán

Sziasztok!
Illesztékekkel kapcsolatos kérdésem volna. Vettem bagóért egy B&O E8 TWS fülest, viszont nem voltak hozzá illesztékek. Jelenleg a szekrényben lapuló Sony EX15 tipjeit használom, amik jónak tűnnek, jobbnak, mint amik amúgy voltak nálam. Érdekes, hogy más fülesnél nem volt ilyen, de jobb oldalon a nagyot, balra a közepeset használom.
Shure fülesemen Spinfit CP800 van amit imádok. Rá lehet erőltetni a csövére, de nem szól vele jól, ami valszeg érthető, mert ez a cső jóval szélesebb, elvileg CP100 megy rá.

A kérdés, hogy rendelek Penontól egy CP100-at szerintem, még dilemmázok a fenti méret miatt, hogy M vagy L legyen.
Olcsóbb ligában van még valami ajánlott? Final Audio tipek is nagyon bejöttek mikor próbáltam, de sajnos azok rettentő drágák, a fülessel összemérhetők már. Talán a Sony hybrid tipek is jók lennének rá, azokat is szerettem, de most pont nincs belőle. Abból eredetit meg szerintem nagyon nehéz találni.

A füles kicsit harsány, mélyekben nem megy elég mélyre, ebből gondolom, hogy az illesztéken még lehet javítani. :) EQ-ra egyébként jól reagál, amit az appban lehet használni.

Köszi előre is!
:R

[ Szerkesztve ]

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#85810) s4tch válasza korpicschess (#85809) üzenetére


s4tch
veterán

Ez nehéz kérdés, mert minden füles és fül más, így univerzális illeszték-tippek sem nagyon léteznek. (Ha jól emlékszem, Tulku az U12-t valami filléres Hama harangokkal használta, ahhoz pont az adta ki...) Ha sötétebb hangot szeretnél, akkor a szivacs irány javasolt lehet.

Sony hibridet japán amazonon és ebayen (szintén japán eladóktól) általában lehet találni. Ez se lesz olcsó, és van, amit csak hatos csomagban lehet kapni. Ha @vincze1 benéz, lehet, hogy tud titkos lelőhellyel szolgálni; neki van kismillió illesztéke.

Nekem egyébként az N40-hez a JVC Spiral Dot vált be leginkább, de a többi fülesemhez mind találtam olcsóbb és jobban passzoló illesztéket. Érdekes, hogy a Hifiman RE400 gyári illesztéke az EZAudio D4-en kötött ki, a RE400-ra meg egy korábbi elbaltázott vételből megmaradt, noname, fehér, öblös harangok nőttek rá. Kísérletezni kell. ¯\_(ツ)_/¯

(#85811) korpicschess válasza s4tch (#85810) üzenetére


korpicschess
veterán

Na igen! Most áttúrtam a dobozokat, mert kerestem egy SMS audio füleshez (ami annyira szarul szól, hogy szerintem hamis) kapott illesztékek egész jók. Érdekes, hogy egy műanyag, belül szivacsos dobozban volt az L-es pár és megsárgult, megkeményedett, de még talán így is ez a legjobb (ennek a csőátmérője elég nagy).
Szivacsot azért nem akarok, amiért mondjuk bármi más a Spinfithez illetve a Finalhöz képest nehézkez szokott lenni, hogy mikor van jól a helyén. Szivacsot is meg kell nyomkodni, etc... Van noname szivacs is új még, majd kipróbálom. Complyból már csak nagyon régi van, az már nem funkcionál jól.

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#85812) fericske válasza korpicschess (#85809) üzenetére


fericske
addikt

Én is szivacsot ajánlanék. Ilyet pl., merev középső rész nélkül. [link]
Illetve próbáld ki csak alap sbc módban hogyan szól.

(#85813) -NoVa- válasza korpicschess (#85809) üzenetére


-NoVa-
őstag

Általában harsányabb, mélyben gyenge fülesen a nagyobb lyukátmérőjű tip segít, avagy a kisebb lyuk jobban elzárja a mélyhangot. Általában. Azt a Sony-t nézve kb 3-4mm-es lyuk van rajta, keress valami 5-6mm-es átmérőjű nyitottabbat. Aztán maga a méret csak egy paraméter, a belső cső formája, és anyaga egy másik, és adott füleshez meg adott fül formájához mi illik, az tényleg egyéni tipp. Pl nagyobb lyukkörösből a Spinfit CP500 csodásan bevált Tin P1-re nekem is, másnak is, de más füleseimen hasonló átmérőjű más fajták jobb eredményt hoztak.

Illetve magas visszafogásra a kevésbé olcsó opció, Comply Comfort. Vagy egy 100 ft-os 3M füldugót átfúrsz, és méretre vágsz. Sok próbálkozás után úgyis lesz otthon egy szent eartipes doboz, mint amit pár hozzászólással ezelőtt mutattam :)

(#85814) Tulku válasza korpicschess (#85811) üzenetére


Tulku
veterán

Aki fülesezik, annak muszály birtokolnia egy legalább pelican 1010 méretű dobozban összeszedett tip mennyiséget, mindenhonnan...
Soha nem tudjuk ugyanis, mikor melyik válik be egy adott termékhez...

(#85815) onkelz


onkelz
aktív tag

Ez a sokat emlegetett jvc spiral dot kapható itthon vagy rendelös?

(#85816) monti0222w válasza s4tch (#85810) üzenetére


monti0222w
addikt

A Penontól vásároltad vagy van egyéb olcsóbb helyed ahonnan veszed?
A Spirál Dotról van szó. ;)

[ Szerkesztve ]

(#85817) s4tch válasza monti0222w (#85816) üzenetére


s4tch
veterán

Ebay volt, akkor épp ott volt a legolcsóbb. Persze még így is drágának találtam, de az N40-re pont bevált.

(#85818) monti0222w válasza s4tch (#85817) üzenetére


monti0222w
addikt

Köszi, megnézem ott is, a Penon egyébként drágább? :K

[ Szerkesztve ]

(#85819) funkmester


funkmester
aktív tag

Droppon 40 dodó a sennheiser momentum...sm e50-hez kepest milyen?

(#85820) korpicschess válasza -NoVa- (#85813) üzenetére


korpicschess
veterán

Köszi szépen mindenkinek a válaszokat!
Amiket írsz egybevág azzal, amit éreztem, az SMS audio tip a legszélesebb lyukú! Még talán valahol találok Sennheiser tipeket, de ahogy Tulku írta, van itthon egy doboszka, csak aztán már minden össze-vissza volt, és ilyenkor mindig kevesebbnek tűnik, mint kéne. :))
A Shure-hoz abszolút best nálam a Spinfit.

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#85821) onkelz


onkelz
aktív tag

Urak,

ALO Audio kábeleivel van valakinek tapasztalata?

https://www.aloaudio.com/shop/sxc-8-iem/

a héten "akciós" (229EUR) és elég hamar ideérne...

(#85822) s4tch válasza onkelz (#85821) üzenetére


s4tch
veterán

Nyakam rá, hogy ennyi pénzért a fülest vagy a forrást érdemesebb lenne fejleszteni.

(#85823) onkelz válasza s4tch (#85822) üzenetére


onkelz
aktív tag

Sony WM1A és CA Vega közé kéne, csak sajnos a gyári kábel állapota már nem az igazi..Ennél nagyobb (cca.70e) fejlesztést most, ilyen inséges időkben nem tervezek :)

(#85824) Tulku válasza onkelz (#85823) üzenetére


Tulku
veterán

Effect Audio Ares II...

(#85825) onkelz válasza Tulku (#85824) üzenetére


onkelz
aktív tag

Màr folyamatban van, köszönöm a tippet :-)

(#85826) jano8 válasza Tulku (#85658) üzenetére


jano8
újonc

Köszönöm hozzászólásod,fáradozásod.Nem volt eddig időm ide írni.Akkor megpróbálok feljebb lépni clip+ról,ha jól olvasgattam csak 0.7-0.8 vrms-t tud valamint 2x15 mw (SM E10,E50,E 80 nak meg minimum 2x20 mw forrásigénye van).Valamint akkor marad a külföldről rendelés és találok jobbat is mint az E80 bár 40e amit fülesre áldoznék( nagyon max).

(#85827) monti0222w válasza s4tch (#85822) üzenetére


monti0222w
addikt

Nem minden esetben áll ez fent, ha van viszonylag jó forrásod, akkor tegyük fel hogy pl. az EDC3-hoz veszel egy jobb kábelt és valószínűleg még jobb hangot hallanánk, térben, szinpadban, baszusban stb. :K :K

(#85828) Ronyman


Ronyman
aktív tag

Sziasztok!

Fülhallgató választásban kérném segítségeteket. Barátnőm szeretne egy új fülhallgatót venni, ami egy picit minőségibb darab.
Panasonic RP-HDE5ME nézte ki magának. Most akcióban 20-ért lehet megvenni. Valakinek van tapasztalata az említett fülessel kapcsolatban?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv:
Ronyman

[ Szerkesztve ]

(#85829) fcbarca


fcbarca
őstag

Sziasztok. Vannak ajánlott hagyományos (mint airpods) tws fülesek, akár aliról 30-35 dollárig?

(#85830) kemcso válasza Ronyman (#85828) üzenetére


kemcso
Ármester

Inkább az összefoglalóból válassz ;)

(#85829) fcbarca: összefoglaló eleje: " Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók."

(#85831) Exodius


Exodius
őstag

Huh srácok! Egy hete megérkezett a NEW VSONIC VSD3S és a szivacsos dugóval félelmetesen tetszik, még mobilról is.
El sem tudom képzelni, hogyha normális DAP lenne alatta, mit tudna még kihozni magából. Nagyon jó a basszus, nem karcol a magas, közép meg...van. Iszonyatosan korrekt volt ez 10 rongyért.

Egyedül a kialakítását kell szoknom, mert a fülkagylóm belső részét azért nyomja a füles kialakítása kicsit, ha jobban be van nyomva a fülembe.

Kíváncsi is vagyok, mi volna ennek a fejes megfelelője. ;]

(#85832) s4tch válasza Exodius (#85831) üzenetére


s4tch
veterán

Annak a fülesnek volt néhány verziója, az egyiket hallottam. Olyasmi karakter rémlik, mint amit az Ultrasone Signature DXP produkált, csak egy számmal magasabb szinten.

(#85833) lapalapa


lapalapa
senior tag

Megjött a BL 03-om. Amikor megrendeltem a kíváncsiság vezérelt, de kb akkor bántam meg az egészet, amikor lenyomtam a fizetés gombot. Meg is feledkeztem róla, aztán tegnap meghozta a postás. Itt volt pikk-pakkra, három és fél hónap alatt. Letettem a dobozt az asztalra, néztem 10 percig, gondoltam bontatlanul eladom a g-be. Úgysem lesz jó, mert itt senkinek nem illeszkedik, megkímélem magam egy kudarctól. Aztán kibontottam, bedugtam a fülembe és láss csodát, jó. Elég mély a fülkagylóm, az egész bogyó nem lóg ki a fülsíkomból, ha bent van a helyén, szilárdan áll.
Vagy ufó vagyok, vagy van a családban kínai…(jobban nem merek belegondolni)
A hozzáadott SpinFit CP500 koppintással használom, nekem bejön vele a hangja. Az eredeti CP500 sötétebb színű és kicsit vékonyabb, lágyabb anyag, de ez is tök jó.
Szóval a hangja meglepően természetes, semmi zavaró, nagyon szórakoztató, dögös, de nem rátelepedős basszussal. A P1-hez eléggé hasonló a természetessége (jó-jó, azért van különbség).
Szóval nagyon állat, ennyi pénzért ilyen hang…, há! :C

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#85834) -NoVa- válasza lapalapa (#85833) üzenetére


-NoVa-
őstag

Mondtam :)

Nem túl részletes, a mélye nem túl gyors, és kicsit túloz is, de a közepét és a magasát csodálatosan eltalálták. Próbáld ki CP145-tel, ha jól emlékszem olyanod is van, kicsit jobban egyensúlyba kerül vele, és nem csúszik fel túlzottan a csövön, mint a FiiO tip. P1 mellé tökéletes kiegészítő, amikor épp sok basszus kell a fülnek.

(#85835) lapalapa válasza -NoVa- (#85834) üzenetére


lapalapa
senior tag

Jobban ismered a szerkomat mint én, ez tetszik! Csak hogy teljes legyen a leltár, lett BTR5-is, azóta az ES100 pihen...
Igen próbáltam CP145-el, de nem szimmetrikus a két oldal, valahogy baloldalt kicsit nem arra áll a fülemben, de még próbálgatom, köszi!

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#85836) Kékes525


Kékes525
félisten

Mi a lényegi különbség az RHA T20i In-Ear fülhallgató headset és az RHA MA750i-füllhallgató között mennyivel és miben jobb az előbbi? Hallanék különbséget Galaxy S9+ telefonnal, veszteség mentes formátumot hallgatva, közöttük? Mindkettőnél sokkal jobb eredményt érnék el hodozható fülhallgató erősítővel?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#85837) s4tch válasza Kékes525 (#85836) üzenetére


s4tch
veterán

Hogy mit hallanál, azt nehéz megmondani. Az biztos, hogy a T20 egy jelentősen jobb füles, és telefon nem hajtja ki.

(#85838) Kékes525 válasza s4tch (#85837) üzenetére


Kékes525
félisten

Milyen erősítőt tudnál hozzá ajánlani? Legolcsóbbat, ami már tökéletesen meghajtja. Másrészt erősítővel is lehetne telefonálni?

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#85839) -NoVa- válasza Kékes525 (#85838) üzenetére


-NoVa-
őstag

FiiO BTR5. kezeli a füles mikrofonját is, meg persze van sajátja. És jó.

(#85840) lapalapa válasza Kékes525 (#85838) üzenetére


lapalapa
senior tag

Úgy látom, hogy tud a telefonod LDAC-ot (24/96), akkor BTR5?
Ha összedugod dróttal, akkor akár dsd-is. Azt nem tudom biztosan, hogy mikrofonos headset is bedugható e, talán igen.

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#85841) lapalapa válasza -NoVa- (#85839) üzenetére


lapalapa
senior tag

Na akkor megy a mikrofon is. :R

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#85842) s4tch válasza Kékes525 (#85838) üzenetére


s4tch
veterán

BTR5-öt még nem hallottam, de egyöntetűen jó a híre hiteles arcok szerint is, úgyhogy én rá mernék próbálni látatlanban.

Olcsóbb és vezetékes az iBasso DC02, ezt ki kellene próbálnod valahol. Elvileg van benne elég kraft.

Amit hallottam, és szépen szólt a T20-szal: Oppo HA-2.

[ Szerkesztve ]

(#85843) lapalapa válasza -NoVa- (#85839) üzenetére


lapalapa
senior tag

"BTR5-öt még nem hallottam, de egyöntetűen jó a híre hiteles arcok szerint is, úgyhogy én rá mernék próbálni látatlanban."

Hát látod, nem vagyunk ebben a kategóriában! :N

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#85844) vicze válasza s4tch (#85842) üzenetére


vicze
félisten

Sok szerencsét a HA-2-höz, már eBay-en is max. mákkal aranyáron.

(#85845) Kékes525 válasza s4tch (#85837) üzenetére


Kékes525
félisten

+ (#85839) -NoVa- + (#85840) lapalapa

Köszi mindenkinek! :R Az ára is megfelelő nekem, megrendelem a FiiO BTR5-öt. [FiiO BTR5 Bluetooth USB DAC teszt] Itt is nagyon jókat írnak róla. Az OPPO HA-2 gondolom jobb, de az ára az nagyon sok. Ha még jobb minőségben akarom hallgatni a zenét, akkor azt otthon a fotelből teszem egy Sennheiser HD650-el és egy Audio-GD-11-el. Gondolom az OPPO HA-2 sem tudja ezt a telefonommal és egy drága fülhallgatóval sem.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#85846) s4tch válasza vicze (#85844) üzenetére


s4tch
veterán

Japánban láttam yahoo-n múltkor 110 dollár körül elmenni egyet, azt hittem, el se hiszem.

(#85847) laleeee válasza s4tch (#85842) üzenetére


laleeee
őstag

DC02-ben sajna nincs mikrofon előerősítő

(#85848) -NoVa- válasza Kékes525 (#85845) üzenetére


-NoVa-
őstag

Hát, a BTR5 + P1 párosom nem sokkal marad alul sógor Sony NW WM1Z + HD650 párosához képest. Nagyon közel van a kettő. Kényelemben meg felülmúlja a P1.
Bepótoltam a HD580 összehasonlítás lemaradásom, de az nem jobb az olcsó planarnál. Szóval a mobil zenehallgatás felfejlődött a sokéves legendákhoz.

(#85849) Kékes525 válasza -NoVa- (#85848) üzenetére


Kékes525
félisten

Nem ismerem a P1 fülhallgatót? Mi a pontos neve? Ez lenne: MEE Audio Pinnacle P1?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#85850) laleeee válasza Kékes525 (#85849) üzenetére


laleeee
őstag

[link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.