Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85851) -NoVa- válasza Kékes525 (#85849) üzenetére


-NoVa-
őstag

(#85852) Tulku válasza Kékes525 (#85845) üzenetére


Tulku
veterán

BTR5 tán nekem volt először, valóban nem rossz, de a füles vezetékét vágd vissza, lógjon az egész nyakban, ekkor tudsz telefonálni is, iletve nem zavar a vezetékelés....lesz egy normál BT rendszered...

(#85853) Kékes525 válasza laleeee (#85850) üzenetére


Kékes525
félisten

+(#85851) -NoVa-

Összehasonlítva (Tin Hifi P1) az RHA T20i In-Ear-val melyik a jobb? Karakterben mi a különbség közöttük?

(#85852) Tulku

Köszi!

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#85854) -NoVa- válasza Kékes525 (#85853) üzenetére


-NoVa-
őstag

A P1 lapos, nagyon természetes, könnyed, szellős hangú planar, mennyiségben visszafogott, minőségben remek mélytartománnyal. Ezt a HD650 is tudja, amellé nem kell még egy olyan, hacsak nem utálod a fejhallgatókat nyári melegben. Akkor viszont az árba még egy jobb balanced kábelt, Spinfit CP500 tipeket is bele kell számolni.
Az RHA meg teljesen más, nagyon erős basszussal V karakter. Nincs túlságosan visszavéve a közepe, kb az Urbanfunom frekvenciagörbéjével egyezik, csak a P20i még arra is rápakol 5dB mélyet, és azt a tüskét 4.5kHz-nél, ami miatt a Tin T4-et nem szerettem. Nekem túl sok a basszusa, ez már egyéni ízlésen és hallgatott zenéken is múlik. Migrénes napokon messziről kerülném.
Persze ez csak a grafikon alapján, magáról a hangképről, technikai képességek nélkül. Nem próbáltam, úgyhogy csak periférián kezeld a véleményem.

(#85855) Kékes525 válasza -NoVa- (#85854) üzenetére


Kékes525
félisten

Én 50-es 60-as esetleg 70-es évek beat-et és rock-ot és minden évjáratú blues-t és jazz-t hallgatnék vele. Így olvasva nekem úgy tűnik, cáfolj meg ha nem, hogy erre a P1 mintha jobb lenne. A Sennheiser HD650-et otthon hallgatnám az Audio-GD-11-el, PC-és Foobar2000-el, a fülest a BTR5-el és a Galaxy S9+-al.

A BTR5 az használható lenne az Audio-GD-11 és a HD650 közé fejhallgató erősítőnek?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#85856) lapalapa válasza Kékes525 (#85855) üzenetére


lapalapa
senior tag

Szóval én elmennék a helyedben valahova meghallgatni, a saját cuccommal és akkor döntenék. Lehet itt beszélgetni sokat, de Te tudod, neked mi tetszik és mi nem. Én például eléggé kerülöm a foobart, tehát izlések és pofonok...
A BTR egy bluetooth és usb bemenetű eszköz kb mobilokhoz kitalálva, nincs analóg bemenete, tehát csak erősítőnek nem lehet használni.
A P1 egy nagyon fínom eszköz, olyan kvalitásokkal, amit szerintem csak sokszoros áron lehet talán elérni. Van drága, jóhangú cuccom, tudok viszonyítani.
Persze ezt vagy elhiszed vagy nem, de miért akarnálak becsapni, és ez igaz itt gondolom mindenkire.
Szóval nyerő tipp: BTR5, P1 valami jobb szimmetrikus kábellel, Spinfit CP500.
Ezt kéne valahol meghallgatni. Mint ahogy teszik ezt itt sokan ha valamire kíváncsiak, ezért jó ez a közösség.

[ Szerkesztve ]

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#85857) -NoVa- válasza lapalapa (#85856) üzenetére


-NoVa-
őstag

Annyit hozzáteszek, hogy ez csak egy opció. Egy remek opció, de azért akad még pár egyéb sokfelé dícsért lehetőség minden árszinten. Az RHA-t is dícsérik, azt meg végképp nem merem megjósolni, hogy annak a kábele bírja tovább, vagy az MMCX foglalat, örök életű egyik sem lesz.
Szintén az RHA mellett egy érv a mikrofonos kábel, akkor nem kell beszélgetéshez elővenni a BTR5-öt. Csak hogy ne beszéljük le egyértelműen az eredeti elgondolásról:)

(#85858) la_cc


la_cc
addikt

Sziasztok!

Van valakinek a tapasztalata mostanában az RHA UK központi gariztatásának menetéről és szigorúságáról?

Írtam nekik, küldtem képeket, doksikat, mindent és kíváncsi lennék, hogy lesz-e ebből értelmes gari vagy így jártam, ahogy... :)

Van egy RHA MA650W-m és a hétvégén "felpuhult" vagy beesett a kibekapcsoló gombja, így elég nehezkes a használata, illetve még régebben leszakadt az egyik dugasz alján a kábel takaró gumi is, ami most így mozog kicsit.

1 hónap híján 2 éve vettem és elvileg 3 év gari van rá.

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#85859) vicze válasza la_cc (#85858) üzenetére


vicze
félisten

Csak megjegyzés. Nem tudom mennyire olvastad, illetve mennyire vagy tisztában vele, de Skóciában még jóval szigorúbbak a korlátozások, és mivel a RHA Glasgow-i, így rájuk is vonatkozik. Így könnyen lehet hogy jóval lassabban reagálnak majd.

(#85860) la_cc válasza vicze (#85859) üzenetére


la_cc
addikt

Ezzel nincs is gond, de a gari attól még gari és arra irányult a kérdésem, hogy szarakodnak-e, hogy bizonyítsam az igazam vagy lazább az ügymenet és küldenek cserét értelmes időn belül.

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#85861) vicze válasza la_cc (#85860) üzenetére


vicze
félisten

Nem hiszem hogy szarakodnának vele, cserélik az egészet.

(#85862) la_cc válasza vicze (#85861) üzenetére


la_cc
addikt

Én is így gondolom, valszeg 5k-ért sem érné meg elküldenem UK-be, kivéve, ha ők fizetik a futárt, ami meglepne. :))

Ha meg nem cserélik, akkor sem dől össze a világ. Majd 2 évet kibírt erős, izzadós strapa mellett, szerintem kiszolgálta az idejét így is. Meg vagyok elégedve vele.

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#85863) laca17kecske


laca17kecske
csendes tag

Sziasztok, segítséget kérnék fülhallgató témában.
- IEM fülest keresek, cserélhető kábeles kivitelben,
- kiegyenlített hangzással (ha van egy kicsi mély és/vagy magas kiemelése az még nem baj).

RHA M650-ről váltok (sajnos megadta magát) és gondoltam feljebb lépek a létrán.
Sok féle stílusú zenét hallgatok: metál (dallamosabb féle, pl Nightwish), filmzene (Hans Zimmer, TFSH), pop, rock. Első körben 35-45e-t szánnék rá, de ha kicsivel feljebb van olyan füles mely perfekt lenne, akkor a 65-70e-ig is elmegyek.
Köszi előre is. :)

(#85864) funkmester


funkmester
aktív tag

Soundmagic e50 magasai mennyire karcosak, sziszegnek? Ezek a tulajdonsagok inkabb a fules vagy a dac-erositohez kothetok?

(#85865) mpierre


mpierre
veterán

Nem biztos, hogy jó helyen kérdezek...

Adott egy EZAudio D4, aminek a bal oldala hol szól, hol nem. Kb 5 hónapos. Az ára miatt nem nagyon fogom siratni, de azért bökte a csőröm, hogy mégis mi a francért nyiffan ki ennyi idő alatt. Szétkaptam a bal oldalt, nem egy nagy művelet, egy kupakot kell leszedni.
Ami feltűnt, hogy a vezeték a fülesen belül végig csupaszolt. Ez így rendben van? Ha elbűvészkedem egymástól a 2 derótot hiba nélkül üzemel a füles. Gyakorlatilag, ha összeszerelem a fülest a vezetékek egymáshoz érnek. Így érthető, ha nem jön ki belőle hang... Ezt semmilyen hangkeltő nem szokta kultiválni.
Mivel elég pici a teljes egység így kizárt, hogy normálisan szigetelni tudjam a 2 vezetéket. Arra gondoltam, hogy egy kis plasti dippel - maszkolás után - lefújom a két vezetéket aztán meglátjuk. Jó lehet ez? Vagy a pioníroké a dicsőség?

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#85866) s4tch válasza mpierre (#85865) üzenetére


s4tch
veterán

Nekem jó ötletnek tűnik, de ha darvinya vagy Tulku benéznek, majd mondanak rá valamit, ami tapasztalati alapon nyugszik.

(#85867) darvinya válasza mpierre (#85865) üzenetére


darvinya
titán

Túl éget(ték) azt a kevés ér szigetelő lakk, ami eddig elszigetelte ereket.
Legrosszabb vezetékek, amikor sima ér szigetelő köpenyes, ami olyan rossz minőségű, hogy idővel egyszerűen elfoszlik.
Ha ismered VSD, stb. kábelét, az magától egyszerűen elfoszlik.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#85868) laleeee válasza mpierre (#85865) üzenetére


laleeee
őstag

Rendelj inkãbb egy ilyet, 3 rugóba sem kerül és meg fogsz rökönyödni hogy milyen jól szól [link]

(#85869) mpierre válasza laleeee (#85868) üzenetére


mpierre
veterán

Kösz :R , de most jön a de...

A füles a fiamé. Neki égnek áll a haja ezektől a fülön átvethető megoldásoktól. Nekem meg pont ezek jönnek be, de ebből meg nem az agyba dugaszolós fajta. Tehát lehet, hogy olcsó, de ez tuti csak az asztalon heverne. Így meg nincs értelme pénzt költeni rá.

Szerk.:

@darvinya: Nem ismerek túl sok fülest. A VSD-t meg pláne nem. Fejhallgatóm van öreg Technics (akarom mondani ez már a fiamé), meg egy AKG. Fülesből eddig csak egyet fogyasztottam el. Amit az Aiwa walkmen-hez adtak gyárilag. De ez is bírta 5 évig.

+ s4tch: Mindegy, azért megpróbálom ez a plasti dipes megoldást. Mondjuk hétvégén.

[ Szerkesztve ]

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#85870) mcs


mcs
veterán

Hála a fej és fülhallgató őrületemnek, rávitt a kíváncsiság egy SoundMagic E11C-re is.
Eszem megáll, hogy mennyire meleg, puha, és ,,szellős" hangja van egy ilyen kis 14 ezer forintos fülesnek a megfelelő harangokkal. A mély tartománynak pont az a része nincs szénné tuningolva, ami által a legtöbb hasonló árú füles esztelenül és fárasztóan búg.
Emelem a kalapomat, ez valóban egy remek cucc. :R

[ Szerkesztve ]

(#85871) Kékes525


Kékes525
félisten

A TinHiFi P1 zajszűrése tényleg nagyon gyenge? Főleg utcára használnám. Amerre járok eléggé zajos környezet is van. Esetleg jobb illesztékkel javítható? Az RHA MA750i-nél a Comply Comfort TS-400 memóriahab fülilleszték M - Medium nagyon bevált.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#85872) Tulku válasza mpierre (#85865) üzenetére


Tulku
veterán

Lakkréteg elillant...valami rossz minőségű kábel...
Kábelcsere...Darvinya...

(#85873) mpierre válasza Tulku (#85872) üzenetére


mpierre
veterán

Értsem ezt úgy, hogy darvinya tud kábeltet cserélni? (Bocs még nem ittam ma kv-t.) :R

[ Szerkesztve ]

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#85874) Exodius válasza mpierre (#85873) üzenetére


Exodius
őstag

Igen. ő egy jó cable-master. :K

[ Szerkesztve ]

(#85875) fericske válasza Kékes525 (#85871) üzenetére


fericske
addikt

Maga a füles utcára nem való. Nehéz a mélyhangokat előcsalogatni belőle, még asztali erősítőkkel is. Utcára meg kell a túltolt mély, a viszonylag gyenge izoláció és háttérzajok mellett, általánosságban is.

(#85876) -NoVa- válasza Kékes525 (#85871) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nem nagyon gyenge, de azért a 8 armatúrás szutykom lényegesen jobban izolál, és még az is elmarad a Bose ANC-s fejhallgatóm békés csöndje mögött metróban.
Átlag plázás környezetben még nem jön át közepes hangerő mellett külső zaj (Comply Comfort 500-assal sem szigetel jobban, mint szilikonnal, viszont a Spinfit CP500 csöve viszont sokkal jobb mélyeket hoz ki belőle, nagyon ajánlott hozzá), metrózni határeset.

Én inkább az Urbanfunt használom utcára, zajba. Basszust is arányosan többet pakol alá, és a sokkal vékonyabb, könnyebb kábelével kényelemben nem lehet versenyezni. A P1-hez kell a vastag réz, aminek viszont súlya van. Kb 5 gramm 20 grammal szemben, nem sok, de érezni.

(#85877) Kékes525 válasza -NoVa- (#85876) üzenetére


Kékes525
félisten

"A P1-hez kell a vastag réz, "

Konkrétan milyet tudnál ajánlani?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#85878) kemcso válasza Kékes525 (#85871) üzenetére


kemcso
Ármester

Azt se felejtsd el, hogy a P1-et forrásigényesnek mondják, nem tudom miről szólna...

(#85879) Kékes525 válasza kemcso (#85878) üzenetére


Kékes525
félisten

Galaxy S9+ + FiiO BTR5, nagy felbontású veszteségmentes formátumokkal. BTR5 rendelés alatt.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#85880) Kékes525 válasza kemcso (#85878) üzenetére


Kékes525
félisten

--------------------

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#85881) lapalapa válasza Kékes525 (#85879) üzenetére


lapalapa
senior tag

https://www.linsoul.com/products/tinhifi-p1?variant=28356587061348
Innen rendeltem a tripowin c8 mmcx-2,5 kábellel (első opció).

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#85882) kemcso válasza Kékes525 (#85879) üzenetére


kemcso
Ármester

-NoVa- illetve a többi tulaj nyilatkozik majd, hogy elég-e hozzá...

(#85883) Kékes525 válasza lapalapa (#85881) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszi! :)

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#85884) Kékes525 válasza kemcso (#85882) üzenetére


Kékes525
félisten

Ö is ezt javasolta: [link]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#85885) lapalapa válasza kemcso (#85882) üzenetére


lapalapa
senior tag

(#85886) la_cc válasza la_cc (#85862) üzenetére


la_cc
addikt

Úgy néz ki, hogy az RHA MA750 Wireless-t adnak cserébe, ami érdekes, mert ilyen ívelt verziót még nem hordtam. Lehet el kéne adnom és inkább venni valami mást... :F

Iphone 11 (AAC codec?)-hez milyen wireless füles ajánlanátok, ami legalább hozná a RHA MA650 wireless szintjét minőségben, aksi időben és összeszerelésben is?

Leginkább elektronikus zenéket hallgatok, de sok más egyéb műfaj is pörög nálam rendszeresen. Telón szinte kizárólag spotify és souncloud-on hallgatok zenét.

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#85887) la_cc válasza la_cc (#85886) üzenetére


la_cc
addikt

Lejárt a szerkesztés, elnézést.

Fontos adalék még, hogy edzés közben, erős izzadásnak is ki van rendszeresen téve a füles, így jó lenne, ha ezt a nedves "környezetet" is bírná.

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#85888) la_cc válasza la_cc (#85886) üzenetére


la_cc
addikt

Esetleg valami IEM? Végül is szívesen megszabadulnék a kábelektől, csak félek, hogy nem lenne elég stabil a fülemben és gyenge lenne az aksi idő... :))

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#85889) -NoVa- válasza Kékes525 (#85877) üzenetére


-NoVa-
őstag

Tripowin C8 bevált Mellette van Linsoul HC08 is, amivel kicsit (mikroszkópikusan kicsit) szebb a magasa, de pont annyival merevebb és kényelmetlenebb, hogy hosszú távon a Tripowin nyert. Árban a duplájáért vannak érdekesnek tűnő cuccok, de irreális, arra már külön vigyázni kéne.

Erősítőügyben a BTR5 pontosan ugyanazt a hangot adja P1-el, mint a sokkal erősebb PowerDAC V2 lekapcsolt DSP-vel, tehát pusztán a több mW-ból itt már nem profitál.
Low-high gain váltással lehet áldozni a finomságból a dinamikáért, ha épp az a fontosabb.
Egy apró bugja van, ami a BTR3-nak még nem volt. S9-ről a forráshangerőt 1-2 fokozatot vissza kell venni, képes túlvezérelni és torzítani.

(#85890) Kékes525 válasza -NoVa- (#85889) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszi! :)

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#85891) fericske válasza -NoVa- (#85889) üzenetére


fericske
addikt

Kiváló hangzású füles, csak ugye nehéz kihozni belőle. Lehet finomhangolni kábelekkel meg illesztékkel, de az erősítésen múlik nála a dolog alapvetően.
Az Ant asztalival parádés amit nyújt pl.
Most egy Woo Wa6-al ismerkedek.
Bejáratós még, új csőszett van benne.
Ezekkel a csövekkel fogja adni amit szerettem volna kapni ettől az erősítőtől azt már érezni.
Most hétvégén rádugtam a P1-et, kissé félve, mert tudom milyen kis rohadék.
Olyat zenéltek együtt, hogy el sem hittem.
Megint megvolt az, hogy a fejeseim nem is hiányoztak mellette. A gyári kábelét használom amúgy.
Akármi stílus, felvétel bevonzott. Nagyon egyben volt, van amit ad a Wa6-al. Az Ant-al sem volt jobb, legfeljebb csak másabb.
De ugye ez sem hordozható....

(#85892) Eversmann válasza fericske (#85891) üzenetére


Eversmann
aktív tag

Na ez az, otthon rendszerben sokkal több kraft van, dögösebb az egész, igazi mélyek. Ezt hogyan viszed hordozhatóra... Fiio M11 Pro vajon mire lehet képes? :U

Life is better with a Titan

(#85893) fericske válasza Eversmann (#85892) üzenetére


fericske
addikt

Nem erről van szó, hanem kimondottan a Tinhifi P1 paradoxonjáról, miszerint fülhallgatóként hordozhatónak készült, de szerintem nem létezik olyan hordozható eszköz ami korrektül meg tudná szólaltatni.
Ezért is nevezem kis rohadéknak.
A fentebb említett cuccokról lazán $1000 feletti ligában zenél, ameddig hordozhatókról szájhúzogatósan.

(#85894) Tulku válasza fericske (#85893) üzenetére


Tulku
veterán

Cayin N8-ről szerintem hozta a formáját...bár nekem az alap hangkép nem tetszett, kis vetőcső hosszabbítással sokkal jobb lett...most ott áll a két driver a polcomon, majd lehet újra próbálkozok vele...

(#85895) laleeee


laleeee
őstag

:Y

(#85896) lapalapa válasza laleeee (#85895) üzenetére


lapalapa
senior tag

Most jött?
Zsír?
:C

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#85897) laleeee válasza lapalapa (#85896) üzenetére


laleeee
őstag

Ma jött, teljesen rendben van, főleg az árához képest (tízeze). Eddig a legjobb basszus amit hallottam, hihetetlen amúgy ez a chifi vilãg :) , egész délután ezzel a fülemben közlekedtem, most fáradt vagyok de pár nap múlva írok még róla

(#85898) Kékes525


Kékes525
félisten

A FIIO BTR5 USB-DAC módban megtudja hajtani a Jabra Elite 65t-öt?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#85899) -NoVa- válasza Kékes525 (#85898) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nem. FiiO M5, vagy egy olcsó BT dongle jobb oda.

(#85900) s4tch válasza -NoVa- (#85899) üzenetére


s4tch
veterán

A kollégának van telefonja is, az bőven elég a Jabra elé.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.