Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85951) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Postapost! Ugyan a tracking 1 hónapja nem frissült, mégis meghozta a postás ma a Legacy 3-at.

Hagyom járni, összeérni 1-2 napot, aztán áradozok bővebben a hangjáról. Szerencsére semmiféle aggasztó netes panasz nem áll meg az enyémnél, nem állnak ki a dipswitchek, nem nyomja a fülem, van mélye (gyors, szép), közepe, magasa (természetes magasa, semmi fémesség, semmi extrém túlzás). Driver flex van, ha nem vagyok óvatos bedugásnál. Nem hallok benne semmi feltűnő hangolási/illesztési hibát, szép koherens, nem esik szét sehol az összkép úgy, mint az olcsóbb multidriver cuccaimnál.
Eljátszok még különböző tipekkel, kábellel, meg a dipswitchekkel, és összehasonlítgatom a többi IEM-emmel.

(#85952) laleeee válasza -NoVa- (#85951) üzenetére


laleeee
őstag

Wow ! Congratulation ! Linsoul-os rendelēs ?

(#85953) Mickey73 válasza _Smooth (#85949) üzenetére


Mickey73
csendes tag

Pedig ez egy 48/16-os dac-ot tartalmaz és nem rossz. Én Tinhifi T3-al használom. A világ jelenleg legjobb ár-érték arányú dac-ja és az apple-től.

(#85954) Greg204538


Greg204538
tag

Mmcx kábelt keresek pentaconn(4.4mm) végződéssel,
Ibasso dx160 és fiio fh7 közé pattintanám a füles gyári 3.5mm kábele helyett.
Az AresII most nem fér bele, max 30e Ft a keret. Fiio árulja ennyiért a sajátját, azt tudom meghallgatni, ha tetszik -és nincs más empírikus tapasztalat, akkor veszem is. Aki tud jobbat ennél a megoldásnál, az kérem tanáccsal mentsen meg a pénzkidobástól :)

Meglepett, hogy sem hardveraprón sem avx-en nincs fejhallgató kábel piac, annak ellenére hogy gyakran téma: értekeznek róluk és cserélgetik őket - le mertem volna fogadni, hogy túladnak feleslegen. Szóval ha valaki épp eladna egyet vagy netán meghallgatást biztosítana, ne tartsa magában. Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#85955) f4lcon válasza kemcso (#85947) üzenetére


f4lcon
őstag

egy kisméretű DAC-ot tartalmaz

review 1
review 2
Cirrus Logic 46L06-CWZR a chip benne, és fix 48Khz-en dolgozik
kifejezetten jó minőségűnek számít

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#85956) _Smooth válasza Mickey73 (#85953) üzenetére


_Smooth
senior tag

Ebben az esetben mea culpa.
Amúgy tegnap vettem is egyet. Úgy voltam vele, ennyiért akkor is jó, ha csak csat.átalakító. Telefonáláshoz/teams meetingre jó lesz, zenére meg nem lesz szempont a mikrofon.
Sajnos nincs lehetőségem enélkül kipróbálni ugyanazon az eszközön (megcsináltatom az SE-t, majd azon megnézem).

# I got bored one day and put everything on a bagel...

(#85957) laleeee válasza _Smooth (#85956) üzenetére


laleeee
őstag

Mondom hogy a mikrofon is működik vele

(#85958) -NoVa-


-NoVa-
őstag

3. nap kis szünetekkel folyamatos járatás, balanced kábelre váltás (BTR5-ről tágasabb teret ad úgy), megfelelő eartip, és a 2 felső dipswitch állás kiválasztása utáni Legacy3 rövid vélemény:

Nincs a P1 szintjén.

Hosszabb vélemény:

Nincs a P1 szintjén, de elég szorosan felzárkózva borzasztó jó cucc :D
A P1-hez úgy viszonyul, mint egy nagyon jó nyitott fejhallgató egy közel annyira jó zárthoz. Végtelenségbe olvadó szélesség helyett véges, de azért tág tér, nagyon jó izoláció a külvilágtól (relatív, az én fülkagylómba nagyon pontosan beleillik). Az énekhangoknál, húros hangszereknél, úgy általában az egész közép és magas tartomány dinamikájában a P1 egy nagyságrenddel jobb, ezt kompenzálja az L3 erősebb, de még természetes, nem túltolt DD basszusa. Tobbet és drágábbat hallott head fi-s reviewer szegény ember 64Audio U12T-jeként emlegette.
Pontosan ezt a hangzást kerestem a P1 mellé utcára, vagy amikor épp munka közben a külvilágot kizárva valamit ütősebb zenét raknék be.

A driver flexen kívül nem tudok róla negatívumot mondani, ez annyira jól sikerült, hogy most egy időre hagyom, hagy fejlesszenek. A 3 évvel ezelőtt kijött hasonló árú 1DD 2BA FiiO F9-hez képest óriási az előrelépés, majd jövőre vagy később újra lehet nézegetni mindenféle reviewket. A posta úgyis eléggé összeomlott a lockdown óta.

Közben bejelentették a következő fülesüket, Thieaudio Monarch. 1DD 6BA (Knowles és Sonion) 2 Electrostatic, 720$. Na azt jól nem veszem meg, de kiváncsi leszek, ha a hatodából sikerült ennyire jót csinálni, mit tudhatnak drágán.

(#85959) laleeee válasza -NoVa- (#85958) üzenetére


laleeee
őstag

A "szegény ember 64Audio U12T-je" nekem is tetszett :) [link] amúgy ez a gyerek nagyon lehúzza az L3-at. 3.5/10. Szerinted mi igaz belőle ? azt mondja hogy a közepei is nagyon gyengék ,magasa meg szinte egyáltalán nincs.
Meg azt szeretném még megkérdezni hogy hol van a P1-hez képest részletességben ?
Ja és még hogy neked melyik eartip
jöttbe a legjobban hozzá ?

[ Szerkesztve ]

(#85960) fericske válasza laleeee (#85959) üzenetére


fericske
addikt

Ez a gyerek nem "hisz" a bejáratásban, ami létező dolog, nem kell hinni benne.
Vagyis elég kevés a gyakorlati tapasztalata.
Innentől már kétkedve fogadtam bármit is írt.
Vártam, hogy a Shanling M0-tól valami komolyabb forráseszközzel is "teszteli", de legalábbis más cuccokkal is, akár telefonnal is, mert az M0 egy jobb telefon szintjén van max.
De semmi, szóval nekem ez az irománya nem befolyásoló olvasmány.

(#85961) laleeee válasza fericske (#85960) üzenetére


laleeee
őstag

A youtube csatornáján 90 százalékban elemlámpákat tesztel :U

(#85962) funkmester válasza laleeee (#85961) üzenetére


funkmester
aktív tag

kivancsiva tettel :D kaphatok linket?

(#85963) s4tch válasza funkmester (#85962) üzenetére


s4tch
veterán

Kaptál, kettővel korábban: ha a linkre kattintasz, ott lesz egyből egy videó beágyazva a "tesztbe".

(#85964) -NoVa- válasza laleeee (#85959) üzenetére


-NoVa-
őstag

Az alap eartipet nem cserélte le, pedig általános vélemény, hogy azzal nincsenek jó magasai. Be sem járatta, és K-Popot hallgat... Amivel egy alapvető hangpreferenciát is megad, tipikusan emelt felső-közepű V karaktert szeretnek arra, nem a kiegyensúlyozotat. Bedobta a videót headfi fb csoportba is, hamar törölték.
Részletességben a P1-nél jobban kihallani a stúdió akkusztikáját, olyan apró neszeket, amitől élőbb lesz az énekhang. Ott vannak az L3-nál is, csak "élesebben, szebb kontúrokkal rajzol" a planar.
Az eartip meg egyszerű, jól szólt a CP145-tel is, de könnyen lecsúszik róla. A Zero Audio Carbo I legkisebb tipje volt nekem tökéletes rá. Az még egy érdekes bigyó, 8Hz-70KHz között reszponzív extrém részletes micro-DD. Kár, hogy totális ergonómiai kudarc a kialakítása.

(#85965) fericske válasza -NoVa- (#85964) üzenetére


fericske
addikt

Észrevettem magamon, hogy bár sosem hegedültem, mégis bármilyen zeneművet képes volnék elhegedülni 30KHZ és 70KHZ között. Olyat is amit nem hegedűre írtak. Csak győzze nézni a közönség. Rádióban nem volna nagy sikerem vele.

(#85966) laleeee válasza -NoVa- (#85964) üzenetére


laleeee
őstag

Azla sedna earfit tipet ajánlanak hozzá sokan de k**** drága...A koreai popot ;] hallgató srác videója alatt a HiFi Dreams-es tesztelő ember aszongya hogy az L3 közepében nincs elég kohéziò és a magasai tipikus olcsó BA-magasak. Pár hete még két videót is csinált, ahol áradozik az L3-ról, úgyhogy nem értem...Nyugtass már meg légy szíves hogy a Legacy3-nak nincs visìtò karcos közepe ės magasai, mint az olcsò fūleseknek àltalàban. Én most egy olyan iem-et keresek ,mint a qkz, amit órákig nincs kedvem kivenni a fülemből, csak egy kicsit több basszussal ēs komolyabb kivitelben

[ Szerkesztve ]

(#85967) -NoVa- válasza laleeee (#85966) üzenetére


-NoVa-
őstag

Na akkor ne az L3/P1 vonalon nézelődj :)
Basszusból az L3 kicsit több, mint a P1, ezzel korrekt lineáris. Az Urbanfun emeltebb basszusú, a Blon meg még ahhoz képest is kicsit. Mivel azt hallottad, lehet viszonyítani.

Olcsó fémes Bellsing BA magasakat egyáltalán nem hallok ebben, természetes, mint a DD füleseimé. Aztán ha valami felsőbb polcról levett Knowles/Sonion cucc után hallgatnám, simán tűnhet onnan olcsónak, a P1-től is lemarad. Nem is kerül annyiba.

(#85968) -NoVa- válasza fericske (#85965) üzenetére


-NoVa-
őstag

Pontosan, a felső 50KHz-es tartomány hangolására semmi panasz, csak 1-4KHz között szorul EQ belenyúlásra. :) Viszont extrém technikás, részletes és tiszta, de hiába, ha a barom kábelmefoldása miatt kényelmetlen.

(#85969) Tulku válasza -NoVa- (#85967) üzenetére


Tulku
veterán

Nem rossz a Bellsing....Piotrt megkérdeztem, kicsi az eltérés a Knowleshez képest, az is jobbára csúcsemelés, nem pedig minőségi....damperrell egy szintre hozható...
Már nem is árulják alin, szerintem inkább belehányják fülesekbe...
A baj azzal van, ha nincs tervezés,váltó, csőhossz, damper (stb....) és hallasz vmi borzalmat...

(#85970) -NoVa- válasza Tulku (#85969) üzenetére


-NoVa-
őstag

Lesz még ebből C16 csövezett átgondolt rebuild project, de még odébb. EQ-val korrigálva látszik rajta, hogy tudna sokkal jobb is lenni, eleve érdekel kicsit a téma.

Mindenesetre eddig a Bellsinget használó FiiO, CCA, összes általam hallott KZ magasai mind egységesen kicsit fémesnek hallatszottak, ha csak a damperen és a csövezésen múlik, az jó hír. DIY építőelemből van bőven alin, ha majd magához tér a nemzetközi posta, bevásárolok.

(#85971) laleeee válasza fericske (#85960) üzenetére


laleeee
őstag

Hány óra használat után számít "bejáratottnak" egy fülhallgató ?

(#85972) onkelz


onkelz
aktív tag

Ti miben tartjátok a tip-eket?Valami hasonló fakkos, tetős megoldást lehet valahol kapni vagy diy?

[ Szerkesztve ]

(#85973) fericske válasza laleeee (#85971) üzenetére


fericske
addikt

Változó.
Dinamikusok 50+ órától indulóan több száz óra is lehet.
Planárok hasonlóképp.
Armatúrások 10+ óra.
Alapvető változás sosem lesz. Tehát ha elsőre egyáltalán nem tetszik, később sem fog.
Finomodik, simul a hangzás. Például ha olyasmi van, hogy kicsit karcos a magas, harsány a közép, vagy tompika a mély, ezek javulnak idővel.

(#85974) laleeee válasza fericske (#85973) üzenetére


laleeee
őstag

Kicsit ērzékeny vagyok mostanában a magas hangokra, két hete nem eszek szénhidràtot :) a cca c12 is karcolgat nėha ,de kōzel sem annyira mint a qkz,a mėlyei viszont nagyon jók szerintem, gyors, részletes ēs olyan subokat megmutat,amiket a qkz sosem látott. Viszont részletességben kb a qkz
szintjén van , a tere meg még talán szarabb is. Furcsa ,mivel a cca-ban hatszor annyi driver van. Összességében tízezret nagyon megért, semmi olyan zavaró cucc nincs benne, ami miatt eq_t kéne használni,lineàrban elmegy minden playeren. Egyértelműen update az előző füléseimhez képest.
Amúgy az hogy van, hogy amikor szétszednek egy fülest, új drivereket raknak bele, vagy a meglévőket is még lehet utólag hangolni ?csak kíváncsiságból kérdezem ,nem akarom egyiket se szétkapni hogy újrahangoljam:)

[ Szerkesztve ]

(#85975) fericske válasza laleeee (#85974) üzenetére


fericske
addikt

Lehet mindegyiket hangolni, valamilyen módon. Elhangolni könnyű :D

(#85976) laleeee válasza fericske (#85975) üzenetére


laleeee
őstag

Akkor ez való nekem, nem drága és adnak hozzá sajàt tuner erősítőt, amivel egyesével lehet tekergetni az armatúràkat [link]

(#85977) PR0JECTNR56 válasza onkelz (#85972) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Hasonló kis rekeszekre osztott, vékony profilú műanyagdobozt szerszám/csavartárolók környékén érdemes keresni. Néha még a fogászati kiegészítőknek és laborokban használt minta tárolóknak lehet olyan elosztása ami erre megfelel.

(#85978) -NoVa- válasza PR0JECTNR56 (#85977) üzenetére


-NoVa-
őstag

Horgászboltot se hagyjuk ki, csalisdoboz. Vagy varróizé. Bármi hobbi ahol kis bigyók vannak.

(#85979) Seraph 16


Seraph 16
őstag

Sziasztok!

15-30k között keresek vezetékes fejhallgatót. 80%-ban tömegközlekedésen lesz hallgatva, így szerencsés a V karakter. Mikrofon is kell bele, meg a zajszigetelés is legyen leglább átlagos (a comply foam nekem nem jött be, de nem is nekem lesz a füles). Eredetileg Soundmagic E80C-t néztem, de emlékeim szerint kicsit elszállt az ára, főleg E50C-hez képest. Ti mit javasoltok.
Zene: minden (főleg: rock, pop).
Elődje Xiaomi Piston3 volt.

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#85980) onkelz


onkelz
aktív tag

óje, köszönöm a tanácsokat

(#85981) monti0222w válasza Seraph 16 (#85979) üzenetére


monti0222w
addikt

Szerintem, lehet kicsit elvan szállva az ára az E80-nak, de amit írtál zenei műfajok, illetve a mindenre, jobban megfelel mint az E50. :K

[ Szerkesztve ]

(#85982) Seraph 16 válasza monti0222w (#85981) üzenetére


Seraph 16
őstag

Kellemetlen... :D No meglátjuk mi legyen.

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#85983) monti0222w válasza Seraph 16 (#85982) üzenetére


monti0222w
addikt

Az általad írt ársávban belefér az E80, most néztem meg a Muzix-nál. :K

(#85984) laleeee válasza -NoVa- (#85967) üzenetére


laleeee
őstag

Összehasonlítanàd még az Urbanfunt ēs az L3-at fun factor ēs mås egyéb szempontokból ?

(#85985) balbla


balbla
tag

Sziasztok, azt szeretnem kerdezni, hogy vennek egy btr5-t egy rovid kabellelel shure se215 es 535hoz. Ahol veszem ra akarnak beszelni a balanced kabelre a jobb hangminoseg okan. En ikabb a normal kabel fele hajlok mert ugy abban a pcben is tudom hallgatni a fulest amiben nincs bt. Szoval a kerdes megerie a jobb hangminoseg a praktikum felaldozasat? Es valoban sokkal jobb-e a hangminoseg? Fiio kabel lenne mind a ketto. Koszi

Ha valami működik ne piszkáld!!!

(#85986) -NoVa- válasza balbla (#85985) üzenetére


-NoVa-
őstag

A jobb füleseim mind jobban szólnak a BTR5 balanced kimenetén, tágabb teret ad.
PC-re meg nem a fülest kell dugni, hanem a BTR5-öt, külső DAC-ként kiválóan elmegy.

(#85987) -NoVa- válasza laleeee (#85984) üzenetére


-NoVa-
őstag

Na ezt holnap bővebben, pár zenével, több fülessel, pontozva, táblázatosan, hogy legyen mit hová viszonyítani.

(#85988) vicze válasza -NoVa- (#85986) üzenetére


vicze
félisten

És azok a fülesek alacsony ellenállásra kihegyezett IEM-ek mind?
A balanced egyetlen lényeges előnye a nagyobb feszt tud ráadni és különösen a nehezen hajtható füleseknél jelentős javulás kell.

(#85989) Greg204538 válasza vicze (#85988) üzenetére


Greg204538
tag

Nekem lényegesebb a jobb szeparáció... egyszerűen jobban egyben van egy balanced hang, nem csak hangosabb.

(#85990) Tulku válasza vicze (#85988) üzenetére


Tulku
veterán

Ahogy előttem szóló is írta....jobb szeparáció, a hangszerek sokkal jobban elkülönülnek...persze nyilván füles is kell hozzá (van amelyiken eleve kevéssé hallod), de általában a balancednek a térképzés szempontjából van jelentősége....semmi más miatt...a megnövekedett hangerő szerintem ebből a szempontból irreleváns....tehát amelyik fülest SE módban nem hajt meg valami, akkor az balanced módban sem fogja...

(#85991) balbla


balbla
tag

Köszönöm a segítséget. Közben elolvastam pár tesztet és mindenhol kiemelik mennyivel jobb a balanced kimenet hangminősége az elmondottak miatt.

Viszont pár helyen usb vs windows 10 driver problémára is utalnak. Használja valaki így a btr5-öt?

Ha valami működik ne piszkáld!!!

(#85992) lapalapa válasza balbla (#85991) üzenetére


lapalapa
senior tag

Ja, nekem megy.

Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

(#85993) -NoVa- válasza balbla (#85991) üzenetére


-NoVa-
őstag

Win10, macOS és néha Android alatt is használom probléma nélkül USB módban.

(#85994) -NoVa- válasza laleeee (#85984) üzenetére


-NoVa-
őstag

Na, kicsit váltogattam sok zenével a Blon - Urbanfun - L3 sort. Úgy általában egységes eredménnyel. Táblázatra SEM lesz időm, de mivel a Blont legalább hallottad, ahhoz mérem:

A Blon hangja szép, élő, csak nem részletes, nem gyors, nem drágább dolgokhoz mérhetően technikás. Komplexebb számoknál mosódik a sok hangszer. A basszusa pedig túlságosan üt, inkább L karakter emiatt.
Az Urbanfun kicsit több és élesebb magasat tesz hozzá, nem üt olyan erősen, viszont subbal megtámogatva sokkal erősebbnek érződik a basszusa. A közepe nem annyira szép természetes, mint a Bloné, a magasa pedig emelt, V karakter. Elektronikus zenékben jobban otthon van, mint élőben, gyors és technikás. A nagyon halk hangerő fog csak ki rajta, és néhány extrémen zsúfolt, sok rétegnyi szintetizátorral épített szám, pl Carpenter Brut - Run, Sally, Run!. Ez a P1 terepe.
Szóval ha a kettő közül kell választani, akkor a Blon klasszikus rockra, élőzenére, az Urbanfun elektronikusban mutat túl az árán. Régebbi hasonló árú 1DD hasonlításban mindkettő felülmúlja a Carbo Tenoret.

Az L3 simán csak jobb és természetesebb középen/magasakban a Blonnál, és sehol nem viszi annyira túlzásba a basszust, mint a másik kettő, nem tölti meg fölösleges búgással a zenét, ahol nincs helye. Technikailag mindkettőt felülmúlja. Árban is, úgyhogy reális vétel.

(#85995) BLUE TORNADO


BLUE TORNADO
senior tag

Sziasztok! Bose headset-ekről mi a véleményetek?

Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?

(#85996) -NoVa- válasza BLUE TORNADO (#85995) üzenetére


-NoVa-
őstag

A csendjük kiváló. Az ANC miatt a mikrofonjukban minden távoli zaj is hallatszik telefonáláskor. A hangzás közepes, nem rossz, semmi extra.
A nem ANC-sek meg végképp kihagyhatók.

(#85997) BLUE TORNADO válasza -NoVa- (#85996) üzenetére


BLUE TORNADO
senior tag

Köszönöm a választ. Akkor inkább kihagyom. Lehet, akkor veszek egy Blitzwolf-ot

Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?

(#85998) -NoVa- válasza BLUE TORNADO (#85997) üzenetére


-NoVa-
őstag

Na, azért a semmi kiemelkedő és az ócska közül még mindig a semmi kiemelkedőt választanám :)

(#85999) BLUE TORNADO válasza -NoVa- (#85998) üzenetére


BLUE TORNADO
senior tag

A Blitzwolf-ot már tudtam tesztelni, de a Bose-t sajna nem. :(

Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?

(#86000) -NoVa- válasza BLUE TORNADO (#85999) üzenetére


-NoVa-
őstag

2 dícsért áradozott reviewkkel tolt BW fülesem volt, mindkettő máshogy volt teljesen rettenetesen hamis hangú.

Amúgy mi a cél, mire, milyen zenére, milyen jellegű?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.