Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#28683) TheProb


TheProb
veterán

Sziasztok!

Van egy Adata SX900-as csodám, ami már ma-holnap 3 éves lesz. HDS szerint 97%-os, 25+ TB van már "benne". Már a 2. gépnél figyelem meg, hogy ha egy másik gépből rakom át, mint rendszervinyót, akkor 1-2 indítás követően nem indul el a gép, mert hogy nem talál boot device-t. Az első, Dell Inspiron 6420-nál azt hittem, hogy valami a géppel nem oké és valamiért néha "elfelejti" a boot ordert. De most, hogy egy optiplex 790-be raktam át az ssd-t szintén előjött ez a jelenség. Tekintve, hogy nem hinném, hogy mind2 gép ugyan úgy hibás lenne valahol, így felmerült bennem, hogy nem-e az SSD huncutkodik valamit. Annyira nem vagyok otthon SSD-ből, de tudtommal ilyen jellegű gond nem adódhat tőle vagy igen?

Röviden amit csináltam mind2 gépen:
SSD rádug, BIOS-ban manuálisan hozzáadtam az EFI boot fájl-t a boot orderhez és go. 1-2 indulásig minden oké, aztán egyszer csak nem találta egyik gép sem az eszközt.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.