Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamas1985
tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Ááááááá dehogy jár rosszul, ő merő emberbaráti szeretetből foglakozik a te rendeléseddel, fizeti ki a feltöltési díjat és a jutalékot(ha volt neki), csomagolja be, viszi el a postára.
Teljesen jogos lenne ha a kis kínai belőled főzne legközelebb levest.
Azért azt érdemes megfigyelni hogy hogyan változik a véleményed elsőre az eladó volt a hülye, most az állam, a végén eljutsz az igazsághoz is.... -
válasz
RockHaRD
üzenetére
Pontosan az ilyen emberek miatt tiltják le Magyarországot a kínai eladók, meg az angolok..

Talán ha rendelés előtt rendesen utánaolvastál volna, most nem lennél ideges. És még hogy az eladó nem járt volna rosszul.. Ja, tényleg nem. Gondolj bele: Te eladsz x cuccot valakinek, megkapod a pénzt, feladod a postán, erre valami hülye azért küldené neked vissza, mert nem akar vámot fizetni, pedig tudta előre, hogy lehetséges, hogy majd fizetni kell. Te is pipa lennél...
-
szilard28
aktív tag
válasz
raziel01
üzenetére
És még van rá garancia és számla is.
10%-ot akar spórolni és cserébe szopatni az eladót.ÉS azt sem tudom, hogy melyik más országban gyorsabb a vámolás mint nálunk? Inkább örüljön, hogy a drágább csomagokat is átengedik a vámosok, mert van más dolguk is ahol komolyabb összeg a közteher.
Vajon mit írt volna az ebaynek? Köcsögvámosok megfogták a csomagot, sóher vagyok, ezért kérem vissza a pénzemet?
-
Slownz
senior tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Nem csoda, hogy ekkora felháborodást keltett az ügyed, szerintem sincs igazad, sőt...
Mostani kommentedre pedig: Előbb kellett volna gondolkodni. Illetve 12312312x el lett mondva itt is, hogy mindig mindenki számoljon úgy, hogy ÁFÁ-t, vámot FOG fizetni (persze ha 22EUR felett rendel), aztán maximum örül, ha nem kell.
Minden csomagra lassan ráírják, hogy low value, illetve, hogy gift így az nem ér semmit, ráadásul a vámosok se hülyék.
-
RockHaRD
addikt
Released from Customs
2013-08-19, 18:54:00, REPUBLIC OF HUNGARY BUDAPEST
Egyébként jó látni, hogy ennyire a szíveteken viselitek a dolgot. Tényleg jól esik. Nyilván nem az eladóra haragszom, mert ő annyit mondott (és meg is tett), hogy ráírja, hogy gift, és low value-ként jelöli meg, tehát a ráeső részt ő teljesítette. Ha pénzvisszafizetésre került volna a sor, akkor az eladó sem járt volna rosszul, mert visszakapta volna az árut, szóval nem értem miért akadtok ki ennyire. Én szimplán a Magyar rendszerre haragszom, hogy 2 hetet ülnek a cuccon, majd kifizettetik az értesítő levelet, meg még talán a tárolást is. (Utoljára 2-3 éve volt ilyen esetem, már nem emlékszem pontosan) + az k.rva magas áfát is ugyebár...
Gondolom ti is azért rendeltek ebay-ről, mert postával, meg postázási idővel együtt is jobban megéri. Viszont ez esetben ez így volt 40 ezer postával együtt, itthon lenne kb 45, ha viszont ki kell fizetnem az áfát, akkor már rögtön 50 fölött vagyunk, és akkor már annyira nem éri meg
Ugyan hadd akadjak már ki akkor 
-
raziel01
veterán
Ez már nekem is sok. Le van írva ebay-en a shipping alatt is, hogy esetleges terhek lehetnek még a vételáron felül. ( International items may be subject to customs processing and additional charges. )
Gyakorlatilag te nem olvastad el és most az eladó a hülye? Nevetséges.
Ráadásul a topicban is kérdezhettél volna. De ami a legrosszabb, hogy leírták, hogy nem az eladó hibája és te továbbra és ő rá haragszol. -
SUPREME7
őstag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Akkor bliccelj a tömegközlekedésen, és utána reklamálj, hogy a buzi ellenőr megbüntetett. Nevetséges a hozzáállásod. Tudnod kellett, hogy benne van a pakliban az, hogy áfát kell majd fizetned rá, a kínainak semmi köze hozzá. De te tudod, viszont tuti, hogy nem fogsz kapni ilyen indokkal egy büdös forintot se vissza, se az eladótól, se az ebay-től, ha case-re viszed a dolgot.
-
RockHaRD
addikt
válasz
CaNNa3IS
üzenetére
nem fogok negatívot adni, hanem ha jön a levél, hogy mehetek be a postára, és fizethetek, azonnal full refundot kérek, és majd boltolja le az eladó a Magyar vámmal.
Amúgy a vezeték nélküli kapucsengő jó ötlet... biztos működne a 7. emeleten, és kint az utcáról nem lopnák le a falról kb 1 óra alatt a gombot
-
bul07
nagyúr
Szerintetek ezt Párizsból fogja postázni , vagy csak megtévesztés és rendesen Hong Kong-ból
-
RockHaRD
addikt
örülök, hogy egy egyszerű kérdéssel így felpörgettem a topikot

-
válasz
RockHaRD
üzenetére
Egy autó tárcsafék (már ha ahhoz rendeltél, mert ugye ez nem derült ki) igenis kilóg a többi közül, mikor legtöbben kis cuccokat rendelgetnek, amik csak pár száz grammosak. A ráírt összeg semmit sem ér, a vámosok/navosok sem hülyék, tudják hogy hogy mennek a dolgok. Az "ajándék" ráírás semmit sem ér, ez is régi hülyeség, szinte minden csomagra rá van írva, nem is foglalkoznak vele. Ha úgy ítélik meg, hogy 22 eurónál többet érhet az adott cucc, akkor bekérik a számlát és fizetsz.
-
-
-
-
SUPREME7
őstag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Már jópárszor ki lett tárgyalva, hogy nem azon múlik a vám, hogy mi van ráírva és gift-ként lett-e küldve. Ekkora értéket rendelve tudnod kellett, hogy esetleg megdőlhet, tehát én se értem mi a felháborodásod alapja. Ha meg ezért (és ehhez hasonló hülyeségekért, önhibákért, kamuzásokért) elkezdi mindenki szórni a negatívot, akkor tényleg az lesz, hogy nem fog postázni ide senki.
-
RockHaRD
addikt
először csak megijedtem, hogy bemegy a vámra, és ismerem az országot, nem is a pénz húzna fel, hanem az, hogy két hetet ülnek rajta, majd az értesítőért, hogy mehetek a csomagomért, azért is elkérnek pénzt, aztán pedig a másik válaszadó stílusa húzott fel

De megnyugodtam, és várok.
-
Bodz
nagyúr
válasz
RockHaRD
üzenetére
Nem, nem várhatod el. Ha valóban alacsony értéket írt rá az eladó, akkor ő már megtette, amit csak tudott. Innentől minden a te felelősséged. Nem kötelező Kínából rendelni, ha nem tetszenek az itthoni vám szabályok.
Egyébként min is húztad fel magad? Nem történt semmi.
Megérkezett a csomagod az országba, megy a vám elé.Ez kicsit zavaros nekem.

-
RockHaRD
addikt
válasz
pepe091
üzenetére
egyfelől te se nevettesd ki magad, mert a tárcsafék sok minden, csak nem nagy meg nehéz
, másfelől pedig ha egy eladó ráírja, hogy mindent olcsón, meg ajándékként postáz, akkor elvárhatom, hogy ne kelljen majd még egy 10est kidobnom a kukába a cuccért, mert annyiért már itthon is megkaptam volna, és még nem is kellett volna rá 2-3 hetet várnom. Így szerintem jogos a felindulásom, az már más kérdés, hogy még akkor ebből nem derült ki, hogy ráül-e a vám 2 hétre.Még annyi kérdésem lenne, hogy ilyen esetben, amikor én megírom az eladónak, hogy írja rá a csomagra, hogy telefonon kell értesíteni ha kihozzák, mert nincs kaputelefon, de valaki mindig van itt, de nem írja rá, és kb 10-ből 9x már küldenék vissza a csomagot, hogy rossz a cím, mit tudok tenni? Legutóbb a dhl-től kellett kuncsorognom egy másik számot, amivel már a magyar posta is be tudta azonosítani a csomagot, és úgy voltak oly kegyesek és odaadták, mert még egy értesítőt sem dobott be a ládába a postás. Most is csak egy külföldi követési számom van, az alapján a magyar posta megint nem tud semmit sem kezdeni. Van esetleg erre vmi tuti megoldás?
-
válasz
RockHaRD
üzenetére
Ne nevettesd már ki magad...
A vám határ pontosabban Áfa határ 22 euró. Ez bőven fölötte van, mivel egy tárcsafékről van szó, meglehetősen nagy, és nehéz. Ergo nagyobb az esélye, hogy fizetni kell. Az összes EU-n kívülről érkező csomag bemegy a VÁM-ra, csak 22 euróig nem kell fizetni, no meg ami átcsúszik.. De mindegyik bemegy.. -
RockHaRD
addikt
Handed over to Customs
Aug-17-13, 18:48 PM, REPUBLIC OF HUNGARY BUDAPESTArrival at Sorting Center
Aug-17-13, 18:47 PM, REPUBLIC OF HUNGARY BUDAPESTDespatch from Sorting Center
Aug-15-13, 01:20 AM, BEIJINGArrival at Sorting Center
Aug-14-13, 22:35 PM, BEIJINGA felső frankón azt jelenti, hogy bement a vámra a 140$-os tárcsafékem? Mert ha így küldte a hülye eladó, akkor nagyon nagy negatívot kap

-
ebayer
tag
Megtudná valaki mondani nekem, hogy a .com-os oldalon miért nincsenek Nikon termékek? A brit oldalon vannak.
-
randras
veterán
Biztosra veszem, hogy egy 100 kilós dagadt kínai férfiállat írta, és gépelés közben a pöcsét markolászva nagyokat röhögött.

-
randras
veterán
Ha nevetni akartok =>> [link]
Előtörténet: 44 napja nem jött meg amit rendeltem, és nem volt hajlandó refundolni, mert nem adtam előre pozitívat. Nyitottam egy case-t, erre ezt sikerült összehoznia.

-
bul07
nagyúr
válasz
Balázs1986
üzenetére
Persze figyelni fogok
Itt falun max permetező repülőket zavarhatom vele, de erre is figyelni fogok
Míg örködök éjszaka jó lesz vele szórakozni
Gondoltam nézek hozzá szemüveget is -
Zoleee89
aktív tag
válasz
Balázs1986
üzenetére
Egy csomag motortartó és smd led sorok.
Ne foglalkozz vele, gyere át és hajlítunk rá valamit acélból
és kész is a szobaventilátorod amit távirányítóval tudsz vezérelni.
Manapság az ilyen igen nagy luxus lehet itthon 
-
Balázs1986
őstag
Vigyázz vele, ez az erősség már egyből meg tud vakítani, akár akkor is, ha erősen tükröződő felületről verődik vissza. Egyébként DVD író, vagy blueray-író is ilyen (vagy picit erősebb, diódától függ) teljesítményen megy, abból nagyon könnyű építeni házilag. Yt-on vannak erre videók. Ja, és az ég felé is óvatosan, alacsonyan szálló repülőgépeknek is zavaró. Én a 2W-osat alig merem nyílt terepen megnyomni

Zoleee89: Ez is quadrocopter alkatrész lesz? Én most néztem volna talpat / vázat a helikopterhez, de gyakorlatilag ebben a méretben nem találok. Talán csak béna vagyok.
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Kapott valaki már nyomkövetési számnak 19 csak számjegyekből álló számot?(első 8 karakter feladás dátuma)
Elméletileg china post-nak írja, de sehol sem tudom ellenőrizni.(ebay-en sem megy a sáv 5 napja)
Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet az pontosan?
11 számjegyű china és hongkong post nyomkövetési szám még esetleg? (nincs betű előtte és mögötte sem) -
Giot
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Óóó boldog tudatlanság.

-
Igen, jegyzi. Nekem is volt egyszer, hogy pont összejött egymás után néhány refund, volt amelyik csak részleges volt. Aztán kaptam egy levelet, hogy látják, hogy volt néhány refund, ezért ajánlják, hogy vásárlás előtt olvassam el részletesen a leírást, bla bla bla. Nem lett belőle semmi.
-
bul07
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem , ezt csak úgy hobbi célra faluban fénycsíkokat húzni meg szórakozás céljából , mindig is vonzott a lézer, gyerekoromba is volt ilyen kicsi, de most veszek egy rendeset
Havonta egy ilyen 3-4 ezer forintos dolgot veszek az ebay-ről csak úgy amire régen vágytam, meg ezen kívül amire szükség van(#33935) Giot
hihető amit ír mert elektronikai dolgot simán lehet bombának nézni, Lockerbie-i katasztrófát is egy rádió bonba okozta -
Giot
addikt
Kérdezgettem az eladót hogy mi újság a postával, mivel tegnap előtt kellett volna feladnia az erősítőt, de még nincs úton.
Azt mondta ne haragudjak,de megfogták a vámon, és bent tartották, ott Angliában.
Hétfőn személyesen kell bemennie, hogy előtte bontsák fel, és nézzék meg mi van benne.
terrorpista veszély, de legalább nem bontják fel csak ha ő is ott van. Tesóm jött haza Kínából, itthon vettük észre hogy a bőröndjén, a zárat széttörték ,és megnézték mi van benne. Semmi sem tűnt el, de ha a repülőtéren észreveszem tuti hogy megkérdezem ez meg mi?
Remélem azért jövőhéten megkapom.
-
bul07
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
A piros meg jött és gyenge is volt egy napig is bírta, a zöld még nem jött meg de biztos gyenge lesz így gondoltam miért ne rendeljek egy erőset(ez a háromezer forint nem oszt nem szoroz , főleg hogy majdnem a nyakamat törtem péntek este és úgy vagyok vele mire spóroljak, estem egy jó nagyot bokám rendesen megzúzódott meg három tenyérnyi részen lement a bőr a lábamról , meg majdnem bevertem a tarkómat is a betonba)
-
Bodz
nagyúr
Persze, vannak ilyenek. Egy példa.
-
htc07
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Találkozott már valaki
1.000.000-s pontszámmal rendelkező eladóval? 
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun
üzenetére
Kiérdemelted a vörös csillagot?

-
Winner_hun
félisten

-
törölt tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
ah köszi már rájöttem
a webes kattintáshoz vagyok hozzászokva 
-
üszök
őstag
Az Ebay/Paypal jegyzi a case-n kívüli refundokat? Mert nekem volt pár mostanában,nem szeretném ha ki dobnának.
-
Slownz
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ez az, amit nem tudok, ugyanis még rendelés előtt töprengek ezen. Van olyan eladó, aki rendes számlát küld, de Kínából gyakori, hogy csak a terméket kapom meg, oszt csókolom.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ja!
Az én SD kártyámhoz nem számlát mellékeltek, hanem egy mosolygós kártyát, hogy adjak neki 5 csillagot.
-
Winner_hun
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun
üzenetére
Amin PayPal felirat van.

-
Slownz
senior tag
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy az ebay-ről rendelt microSD-k gariztathatók itthon is? Elvileg worldwide garancia van rájuk.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Majd ránézek.
Össze vannak kötve a fiókjaim, szóval menni kéne neki. -
törölt tag
Sziasztok!
Megnyertem egy aukciót, az eladó összeírta a szállítással együtt lévő árat, rányomtam hogy fizetek, de ott csak vmi Cash on Pickup (COP) volt. Rákérdeztem, hogy hogy fizessek, paypal vagy vmi, erre mondta hogy paypal és egy email címet küldött !?
Ha csaló akkor a paypal is vissza tudja adni a pénzem? Miért akarja az ebay-t kikerülni? 
-
pcgamer01
senior tag
Bocs mikk2000 ezek szerint félre nyomtam.
-
mikk2000
őstag
válasz
pcgamer01
üzenetére
Helló, nem tudom miért nekem címezted a kérdést, ha csak kérdésed van, akkor az "új" gomb a barátod

Nem régen ebayozok, de tény hogy az eladók bizonyos országokba nem szállítanak, ezek fel is vannak sorolva. Nyilván nem szórakozásból nem szállít, mivel egy ország kizárása az onnan jövő bevételeket is kizárja. A túl sok csaló (nem érkezett meg...) vagy az ottani posta lopásai lehetnek az okai.
UK-s eladók közül tényleg vannak akik nemhogy Magyarországra, de külföldre sem szállítanak. Ha sehol máshol az a termék nincs meg amit keresel (ezt nehezen hiszem), akkor meg kell egyezni egy kint élő haverral, vagy vannak kifejezetten olyan cégek akik azzal foglalkoznak hogy csomagokat fogadnak angliai címükön majd továbbküldik Magyarországra. Én még egy ilyen céget sem próbáltam, ezért nem is akarok nevet adni, párat nézegettem pedig.
Az eby.com oldal annyiból szimpatikusabb nekem, hogy ha rákattintasz egy termékre, akkor ott már forintra átszámolt árat látsz, nem kell szorozgatni, ráadásul alapból az egész világon keres, míg a UK-n neked kell beállítani hogy hol keressen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Cyberpunk 2077
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- További aktív témák...
- HPE Disk Enclosure StorageWorks MSA70 SAS 25x SFF + 25x146GB HDD
- Cisco AIR-AP2802I-E-K9 - Access point - Több db - 5,2Gbps
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer , 2x Frame Link Module , 2x Interconnect Link Module 20Gb
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
nem keres rajta egy forintot sem...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Manapság az ilyen igen nagy luxus lehet itthon

V/